פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצויי פיטורין על סמך משכורת אחרונה.
    איילת.
    04/04/2010

שלום.ילדתי לפני 8 חודשים.ברצוני להתפטר ממקום עבודתי לצורך גדול הילדה שלי.לאחר 3 חודשים בהם קיבלתי דמי לידה,ביקשתי מהמעביד לנצל חודש חופש ומשכורתי היתה נמוכה והיא גם האחרונה.כשעבדתי בהריון השתכרתי פי 2.5 ממשכורת זו.כשאקבל פיצויי פיטורין האם יחשבו את משכורתי האחרונה הזו הנמוכה? או שאני רשאית לדרוש שיחשבו את משכורתי האחרונה בה עבדתי בהריון? (אני עובדת משמרות ולכן ההבדל כה משמעותי).תודה. ובכלל האם זה נכון שאני אמורה לקבל חודש משכורת כפול מס' השנים בהן עבדתי? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חישוב פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    06/04/2010

אורית שלום,
    חישוב הפיצויים נעשה על פי משכורתך האמיתית המלאה. ממילא בעבודה במשמרות נעשה חישוב של 12 חודשי עבודה אחרונים X ותק (אלא אם היו שינויים מהותיים בהיקף המשרה).

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב דמי הלידה
    א
    01/04/2010

שלום,

אני מתוכננת ללדת בע"ה ביולי 2010 כנראה שלא אוכל לשוב לעבודתי לאחר מכן בשל הטיפול בילד

בחודש מרץ קיבלתי דמי הבראה ע"ס 1700 ומשכורתי החודשית הינה 5700 ש"ח ללא דמי ההבראה

הבנתי שדמי הלידה מחושבים לפי 3 חודשים אחרונים אך מנהל החשבונות שלנוו אמר שמשולמים לפי

10 החודשים האחרונים לפני הלידה- אשמח לקבל אינפורמציה לגבי הנושא.

כמו כן באם אודיע על גמר חשבון- מתי עליי להודיע על התפטרותי כדי לקבל הפיצויים המגיעים לי

ומה סכום הפיצויים? הנני עובדת שנה בחברה ולפני כן הייתה חברה שהתחלפה אך אותם בעלים וכל פיספסתי את דמי ההבראה הקודמים- מדובר על תקופה של פחות משנה.

האם הותק במשרד קובע או לפי שם החברה שהוחלפה???

אשמח לקבל גם על כך אינפורמציה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב דמי הלידה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    02/04/2010

שלום לך,
    דמי הלידה מחושבים לפי שלוש משכורותייך האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה.
    אגב, כל אישה שילדה ונעשו עדכונים בשכרה, זכאית לקבל הפרשים מהמוסד לביטוח לאומי לעניין דמי הלידה, ועליה לפנות אליהם לצורך כך.
    על ההתפטרות לצורך טיפול בילד יש להודיע 30 יום טרם מועד סיום יחסי העבודה.
    לעניין הותק - האם נחשב גם למקום הקודם (וכן האם המקום החדש יהיה חייב לשלם לך גם בגין דמי ההבראה הקודמים), זאת ניתן יהיה לבחון אך בפגישת ייעוץ פרטנית.

אשמח לייע בפרטים נופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיווח במשכורת ל - 40 שעות העדרות
    לילי
    01/04/2010

שלום,
    קודם כל תבורכו על עבודת הקודש שאתם עושים פה ...

ולשאלתי,

האם יש לדווח בתלוש השכר את ימי העדרות בתשלום (40 שעות בהריון) בנפרד
    או שמא יחד עם שעות בסיס ? כלומר האם נכלל שכר של שעות אלו להפרשות של תנאים סוצייאליים (קרי דמי אבטלה, חישוב דמי לידה, פנסיה וכו') ?
    יש לציין כי אני עובדת שעתית והתלוש נראה כך (החודש זו הפעם הראשונה שקיבלתי תשלום)
    שכר בסיס - 150 ש"ע
    נסיעות - 22 * 15 ש"ח =
    שעות מיוחדות - 10 ש"ע

תודה מראש
    לילי

הוספת תגובה

• הופעת שעות ההעדרות בתלוש השכר

עו``ד ליאת שטיין
    02/04/2010

לילי שלום,
    ראשית תודה רבה.

עקרונית לא צריך להיות כל הבדל, שכן לשון החוק קובעת כי אין להחסיר בגין שעות אלה.
    יחד עם זאת, אין התייחסות מפורשת בחוק לעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה פעמים אישה 5 אחרי לידה, צריכה ל
    הילה
    01/04/2010

אני 5 חודשים אחרי לידה, ויש לי עוד ילד קטן בן שנה ועשרה חודשים, ויש לי חברה שילדנו את שני הילדיםמ בדיוק באותו יום את שניהם וממני דורשים לחתום בלישכה כל שבוע ואני פוטרתי וממנה דורשים לבוא רק פעם בחודש והיא התפטרה איך אני יכולה לדעת ולבדוק האם אני יכולה לבוא רק פעם בחודש כמוה? תודה

הוספת תגובה

• חתימה בלשכה

עו``ד ליאת שטיין
    02/04/2010

הילה שלום,
    ככל הנראה ההבדל נובע מכך שחברתך נמצאת כרגע בתקופת ההמתנה (בת 90 הימים) לאור העובדה כי היא התפטרה ולא פוטרה, ורק לאחריהם תחול זכאותה לקבלת דמי אבטלה, כאשר בתקופה זו סביר להניח כי תתבקש להגיע כל שבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה בתקופת ההריון
    jdh,
    31/03/2010

שלום.
    אני בחודש הרביעי, הריון ראשון, עם תאומים. אני עובדת באותו מקום כבר 9 שנים, עבודה במשמרות, כולל משמרות ערב.
    יש לי כ- 90 ימי מחלה צבורים. במקום עבודתי נוהגים לשלם שכר מלא כבר מיום המחלה הראשון.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם מותר להכריח אותי במשמרות ערב בין השעות 19:00 ל- 24:00:
    2. האם אוכל לממש את ימי המחלה שלי או שישנן הגבלות כלשהן? האם אישור מחלה מרופא משפחה מספיק או שיש צורך באישורים "מיוחדים"?
    אודה לתשובתך, חגית.

הוספת תגובה

• עבודה במשמרות לילה וימי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    01/04/2010

חגית שלום,
    מאם לתאומים בעצמי אני שולחת לך מזל טוב ענק...
    1. לעניין משמרות לילה - עבודת לילה מוגדרת בחוק כעבודה ששעתיים ממנה הן בין השעות 22:00-06:00. עקרונית, מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ולילה וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק, אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי.
    2. מאחר ומדובר בימי מחלה, הרי שאין צורך באישור "מיוחד", בניגוד לקבוע לעניין שמירת הריון, ובעבר אגב המוסד לביטוח לאומי אף חייב את הנשים למצות את ימי המחלה שלהן טרם היתה קמה להן הזכאות לגמלת שמירת הריון, כך שאין מדובר בדבר חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן טיפולי פוריות
    חגית
    29/03/2010

שלום רב, אני עובדת חצי שנה במקום עבודתי, הבוס שלי מתנהג לכל העובדים בצורה די מעליבה ומזלזלת, לא משנה מה נעשה הוא ימצא על מה להתלונן, אני במהלך סבב שני של טיפולי פוריות שנכשל ועומדת להתחיל סבב שלישי, אני שוקלת ברצינות להתפטר כי אני חוששת שהנמצב הנפשי והעצבים שאליהם אני מגיעה בעבודה פוגעים בסיכויי ההצלחה של הטיפול. כיצד אתם מציעים לי לנהל את עניין ההתפטרות? (הבוס שלי יודע שאני בטיפולים). תודה וחג שמח

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    01/04/2010

רוית שלום,
    ככל שאת היא זו אשר בוחרת להתפטר, הרי שאין דינך שונה מכל עובד אחר המתפטר מעבודתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חלד וחלת
    ליאורה
    27/03/2010

שלום רב,
    ביקשתי וקיבלתי חלת לאחר חלד למשך 12 חדשים ( בסכ"ה ).
    אני מעוניינת להקדים ולחזור בתם 10 חדשים.
    שאלותיי הן :
    1. האם במקום העבודה רשאים לא לקבל אותי לפני תם החלת או שמרגע שהודעתי שברצוני לחזור עליהם לאפשר לי לשוב לעבודה.
    2. האם רשאים לנייד אותי ולהרחיק אותי ממקום מגוריי , אם כן , על איזה פרק זמן מדובר ?

אציין שאני עובדת כ 12 שנה בבנק ולפי ידעתי יש הסכם קיבוצי.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה לאחר חלד וחלת

הוספת תגובה

• קיצור החל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    01/04/2010

ליאורה שלום,
    1. בכל מקרה שתחליטי לקצר את החופשה, על המעסיק יהיה לקבלך במועד החדש שתבחרי, בכפוף להודעה מוקדמת מטעמך של 4 שבועות.
    2. על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות תפקידך והמיקום, משך 60 ימים מיום חזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה
    ילנה
    25/03/2010

שלום!

רציתי לדעת אם מגיעים לי ימי חופש על תקופה של חופשת לידה במידה ואני מטפטרת בסוף חופשת הלידה. ילדתי את בני ב15/11/2009 אך יצאתי לחופשת לידה כבר ב31/10/2009.רציתי לדעת אם אני זכאית לקבל אותם בפיצוי פיטורין, וגם דמי הבראה.רציתי לציין שעבדתי באותו מקום עבודה רצוף במשך 5 שנים עד ליציאת לחופשת לידה.
    בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    ימי חופשה

הוספת תגובה

• צבירת ימי חופשה והבראה בחל"ד

עו``ד ליאת שטיין
    01/04/2010

ילנה שלום,
    דמי ההבראה נצברים לך בגין תקופת חופשת הלידה.
    לעניין ימי החופשה - מדובר בעניין מורכב יותר, שכן ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מקום מגורים והריון
    יוליה
    25/03/2010

שלום!
    אני ירושלמית ועובדת בירושלים, בחודש יוני אני עוברת לאשדוד, למקום מגורים של בעלי לעתיד. מעסיק לא מסכים לשלם לי נסיעות או לתת רכב. הכוונה של הייתה להתפטר ולקבל פיצועים על עברת מקום מגורים מעל 60 ק"ם ממקום עבודה.
    עכשיו התברר שאני בהריון חודש שלישי ואני מבולבלת איך אני צריכה להטפטר עכשיו. האם אפשר לקבל יעוץ בנושא
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מקום מגורים והריון

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

יוליה שלום,
    עלייך לפנות בענין זה, אשר לך לו נסיבות ייחודיות, באופן פרטי במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת בה ניתן יהיה לבחון זאת באופן ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות או חופשת לידה לעובדת חדשה?
    זהר
    25/03/2010

שלום,
    אני עומדת להתחיל עבודה חדשה ששה או שמונה שבועות לאחר הלידה. הבוס החדש שלי חושב שמכיוון שאני עתידה ללדת לפני התחלת המשרה הוא לא חייב לי שום דבר. אני מבינה שאינני זכאית לחופשת לידה מלאה בתשלום וכו' כי אין לי רצף תעסוקה אצלו כנדרש, אבל האם מגיעות לי איזה שהן זכויות בכל זאת? העבודה היא נוחה וגמישה אז אני מאמינה שאצליח להסתדר, אבל חשוב לי לדעת מה הן זכויותיי.

תודה רבה,
    זהר

הוספת תגובה

• זכויות לעובדת חדשה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

זהר שלום,
    עקרונית אסור להעסיק עובדת בתקופת חופשת הלידה, אולם מעבר לכך אין כל הגבלות ו\או זכויות מיוחדות, למעט הזכאות לשעת הנקה באם הינך עובדת משרה מלאה, אשר אינה תלויה במקום העבודה ו\או בותק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר לידה
    שרלי
    24/03/2010

שלום וברכה,

הנני עובדת במקום עבודתי למעלה משלוש שנים.
    בזמן האחרון, המעסיק שלי ניהל עימי שיחה, בו הבהיר לי כי ישמח לדעת מהן תוכניותיי
    לאחר הלידה.
    מבחינתו, ישמח שאשאר ואף יקדם אותי, מצד שני הוא מבין שיכולים להיות שינויים בתוכניות שלי בעקבות הלידה.
    מה עוד כי הוא מבין שיכול להיות מצב שאין לי תשובה כרגע והכל תלוי בכל מה שיקרה לאחר הלידה...

במידה ואני מחליטה לעזוב לאחר הלידה, האם מגיעים לי פיצויים כמובן מאליו?? האם זה נחשב שאני עוזבת לצורך טיפול בילד לאחר לידה.....

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים למתפטרת

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

שרלי שלום,
    שום דבר לא נחשב אוטומטית - רק אם תודיעי על התפטרות לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי הפיטורים על פי החוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה
    לי אפל
    24/03/2010

שלום,

מה משמועתו של התיקון לחוק והארכת חופשת הלידה ל-26 שבועות, על נשים אשר נמצאות במהלך חופשת לידה (במסגרת 14 השבועות המקוריים) האם התיקון חל גם עלינו?

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת הלידה

הוספת תגובה

• תיקון 46 לחוק עבודת נשים-הארכת חל"ד

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

לי שלום,
    החוק החדש חל מיום פרסומו ואילך (17.03.10), ולא רטרואקטיבית.
    מידע נוסף בעניין זה תוכלי לקרוא במאמר מקיף באתר האינטרנט שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - דחוף!!!
    שירלי
    24/03/2010

בס"ד

שלום רב,

התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ב 01/12/05.
    ילדתי ב01/07/09 כעת אני מעוניינת להתפטר לצורך טיפול בבני.
    שאלותיי הן:
    אם אני מתפטרת עד ה 28/03/10 (ז"א עד יום א' הקרוב) מהרגע להרגע - ז"א במיידי,
    האם אני זכאית לקבל את פיצויי הפיטורין???
    ומה לגבי "הודעה מוקדמת" שאני אמורה להודיע למעסיק שלי 30 יום קודם כדי שיוכל למצוא מחליפה??? האם הוא יוכל לטעון שעשיתי לו "ברז" ואז הוא לא ישלם לי את פיצויי הפיטורין וכל מה שמגיע לי עפ"י חוק???

בתודה מראש,
    שירלי

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

שירלי שלום,
    באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא).
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת). ייתכן ותוכלי להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, אם תרצי, וזו עשויה גם להיות חלופה עבורך. כך או כך, אי מתן הודעה מוקדמת לא יכולה להביא לשלילת פיצויי פיטורים, אלא לקיזוז בגין אותה תקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים והתפטרות... מבקשת שתענו....
    אליס
    24/03/2010

במכתב שקיבלתי מביטוח ליאומי הנני זכאית לחופשת לידה עד אמצע חודש מאי (חופשה בתשלום כלומר 14 שבועות)
    השאלה שלי האם חייבים לצאת לחופשת לידה של חצי שנה עפ"י החוק החדש?
    האם שלושה חודשים שלא בתשלום (שנוספו עפ"י החוק החדש) נכנסים לותק??
    הנני רוצה להתפטר לצורך טיפול בילד... כמה זמן לפני סיום חופשת הלידה אני צריכה להודיע למעסיק שלי שהנני מתפטרת?
    האם מספיק לכתוב למעסיק שהנני מתפטרת לצורך טיפול בילד וזהו?
    המעסיק תוך כמה זמן מיום הודעת הפיטורים מחוייב לשלם את הפיצויים??
    אם אני עבדתי 14 חודשים ללא חופשת לידה, על כמה חודשים אקבל פיצויים?
    האם הנני יכולה לחתום ישר הבטחת הכנסה מבלי לחתום אבטלה לאחר הפיטורין בעקבות שהנני אם חד הורית?

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - מורחב

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

אליס שלום,
    החוק נכנס לתוקפו רק ביום פרסומו, קרי 17.03.10, ולא לפני.
    ממילא התקופה שמעבר ל 14 שבועות מהווה חל"ת ולא נצברות בה זכויות.
    לעניין ההתפטרות - תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא). בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    פיצויי פיטורים יש לשלם תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
    לעניין דמי האבטלה - לעניין זה אינך נחשבת בדין מפוטר (למעט חריגים) אלא כמתפטרת לכל דבר ועניין, ומשכך יהיה עלייך להמתין תקופה בת 90 ימים רק לאחריה תהיי זכאית לקבל את הגמלה (בכפוף להתקיימות כל יתר התנאים לזכאות), כאשר חשוב להדגיש כי עלייך להתייצב בלשכה מייד עם סיום יחסי העבודה על מנת שמניין הימים יחל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח לאומי בחל"ת
    קרן
    24/03/2010

שלום,
    האם עלי לשלם ביטוח לאומי בחלת לאחר חלד?
    הבנתי שלנשים נשואות יש פטור. מה הדין בעניין זה בחל"ת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום ביטוח לאומי בחל"ת

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי בחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    28/03/2010

מיטל שלום,
    עקרונית עלייך לשלם, אולם כל אחת ונסיבותיה היא - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי בוגייה זו על מנת שייבחנו נסיבותייך הספציפיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה