פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה בנושא רכב חברה
    א
    12/03/2010

שלום

אני עובדת במקום עבודה 5 שנים וזו חושפת הלידה השניה שלי

בחופשת לידה הקודמת המעביד נתן לי את הרכב חברה לזמן חופשת הלידה

האם יש לו את היכולת להגיד לי שהפעם הוא לא נותן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה בנושא רכב חברה

הוספת תגובה

• רכב חברה בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

שלום לך,
    העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
    יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון פשיטת רגל דחוף דחוף
    מיתר
    11/03/2010

אישתי בהריון בחודש חמישי עובדת 4 שנים במקום עבודתה מה קורה לגבי נשים בהריון במידה והחברה פושטת רגל ???

לקביעת תור
    סגירה
    הריון פשיטת רגל דחוף דחוף

הוספת תגובה

• פיטורים עקב חברה שנסגרה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

שלום לך,
    אין דין אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותה ללא היתר ממשרד התמ"ת.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפות מעסיק בשימוש בפלאפון
    רונן דן
    11/03/2010

שלום,
    האם מצב בו המעסיק מאפס בזמן חופשת לידה את סעיף השתתפות המעסיק בפלאפון חברה. הינה פגיעה בזכויות. והאם מותר לו לעשות כך ע"פ החוק.

בתודה מראש
    רונן

הוספת תגובה

• זכאות למכשיר סלולרי בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

רונן שלום,
    החוק אינו מחייב מעביד לתת לעובד פלאפון בעבודה והדבר נקבע בהסכם עבודה אישי. לפיכך יש לבחון אם ישנה התייחסות לנושא הפלאפון בחופשת הלידה בהסכם העבודה.
    בדרך כלל פלאפון ניתן לעובדת לצורך העבודה ובזמן שהיא נמצאת בפועל בעבודה ולפיכך הגיוני שהעובדת תתבקש להחזיר את הפלאפון בחופשת הלידה כאשר מובן שבתקופה זו המעביד ישא בעלויות השונות של הפלאפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    רונית
    10/03/2010

שלום רב,
    ביוני הקרוב אני יועסק באותו מקום עבודה 4 שנים .חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה של 4 חודשים. חשוב לי לציין שאני עובדת במקום גדול ותפקידי הוא ניהולי .
    ביום הראשון לחזרתי לעבודה הציעו לי לעבור לתפקיד שהוא לא ניהולי -ושהוא ללא ספק פחות טוב מהתפקיד שאני מבצעת .
    בנוסף הציעו לי עוד תפקיד שהוא גם פחות טוב .
    לסיכום נתנו לי להרגיש דיי מיותרת במקום העבודה .
    חשוב לי לציין שלא פגעו בשכרי בהצעות אלו.
    האם נעשה כאן משהו שאינו חוקי?
    אודה לתשובה בהקדם.

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים - תפקיד

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

רונית שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לחופשת לידה
    שלי
    10/03/2010

שלום,
    אני בהריון, ורציתי לדעת האם אהיה זכאית לחופשת לידה בתשלום על פי הפירוט:

עבדתי באופן רציף מאוגוסט 2008 ועד סוף דצמבר 2009 ואז פוטרתי מעבודתי.

מחודש ינואר ועד היום אני מקבלי דמי אבטלה והופניתי לקורס הכשרה מקצועית מטעם הלשכה ליזמות עסקית, מכיוון שאני מתכננת לפתוח עוסק פטור בשבועות הקרובים.

נכנסתי להריון בדצמבר, כמובן שגיליתי רק בינואר ותאריך הלידה המשוער הוא אמצע ספטמבר.

האם אהיה זכאית לתשלום חופשת לידה?

תודה רבה על התשובה.

שלי

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לחופשת לידה

הוספת תגובה

• זכאות לחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

שלי שלום,

לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - רוצה לוודא
    ענבר
    10/03/2010

שלום,

אני כרגע בחופשת לידה שטרם הסתיימה.
    הבנתי שבמידה ואחליט להתפטר מקום עבודתי (4.5 שנים ותק) אחשב כמפוטרת ואהיה זכאית לפיצויי פיטורין + דמי אבטלה - האם נכון ?

שאלתי:
    האם ישנו מצב בו אני חוזרת לעבודה ובכל זאת מחליטה להתפטר לאחר תקופה קצרה בגלל התינוק ועדיין דיני כמפוטרת (כלומר זכאית לפיצויי פיטורין + דמי אבטלה). אם כן - עד מתי?

האם ישנה חשיבות במידה ואאריך את חופשת הלידה בעוד חודש או חודשיים נוספים (ללא תשלום כמובן) ורק אז אחזור ולאחר X זמן (נניח חודשיים או שלושה) אחליט לעזוב סופית בגלל התינוק ?
    תודה מראש, אם מתלבטת

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה - רוצה לוודא

הוספת תגובה

• טיפול בילד וזכאות לדמי אבטלה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

ענבר שלום,
    באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא).
    לעניין דמי האבטלה - טעות בידייך, שכן לעניין זה אינך נחשבת בדין מפוטר (למעט חריגים) אלא כמתפטרת לכל דבר ועניין, ומשכך יהיה עלייך להמתין תקופה בת 90 ימים רק לאחריה תהיי זכאית לקבל את הגמלה (בכפוף להתקיימות כל יתר התנאים לזכאות), כאשר חשוב להדגיש כי עלייך להתייצב בלשכה מייד עם סיום יחסי העבודה על מנת שמניין הימים יחל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון
    דניאל
    09/03/2010

רציתי לשאול ממתי מתחילים לספור את החצי שנה שאחריה אסור למעסיק לפטר עובדת בהריון? מהיום שבו התחלתי לעבוד או מהיום שבו נכנסתי להריון? לדוגמא, אני עובדת 3 חודשים במקום עבודה ונכנסתי להריון, אחרי 4 חודשים המעסיק גילה שאני בהריון, האם הוא יכול לפטר אותי (עברו 4 חודשים מההריון ואני עובדת 7 חודשים)? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון

הוספת תגובה

• המועד לתחילת ההגנה על פי חוק

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

דניאל שלום,
    מהיום בו מלאו לך שישה חודשי עבודה בפועל, חלה עלייך ההגנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה האם מצטבר בזמן חופשת לידה
    לוילוי
    09/03/2010

שלום
    חזרתי מחופשת לידה של 5 חודשים
    האם נצברו לי בזמן חופשת הלידה (ה14 חודשים חובה ) זכויות ימי החופש?
    נניח אם אנחנו מקבלים ים על כל חודש האם אני צריכה לראות שנצברו לי לימי חופשה עוד 3.5 ימים מהתלוש משכורת האחרון?
    2. אתם יודעים כמה נק' זכות יש לנשואה+2?

הוספת תגובה

• צבירת ימי חופשה בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

שלום לך,
    התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
    ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.

הזכאות להבראה כן נצברת, אגב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות ודמי אבטלה
    אור
    09/03/2010

שלום,

אני התפטרתי מיד לאחר תום חופשת הלידה לצורך טיפול בתינוקת. התייצבתי בלשכת התעסוקה אחרי
    90 יום. מתי אקבל את תשלום דמי האבטלה? אציין כי עבדתי משרה מלאה רצוף במשך שנתיים וחצי לפני הלידה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות ודמי אבטלה

הוספת תגובה

• תשלום דמי אבטלה

עו``ד חן שטיין
    13/03/2010

אור שלום,
    מייד עם הגשת המסמכים המתאימים למוסד לביטוח לאומי (הגוף המשלם), תהיי זכאית לקבלת הגימלה.
    עקרונית גמלה זו משולמת אחת לחודש, כך שמועד התשלום אמור להיות מיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זכאית לדמי לידה ?
    לי
    09/03/2010

שלום,
    הינני נמאצ בשמירת הריון משבוע 16 כיום נמצאת בשבוע 32 , טרם לפנ שיצאתי לשמירת הריון עבדתי בעבודה קבועה כשנתיים רצופות
    ושאלתי האם אני זכאית לדמי לידה או שלא בגלל השמירת הריון

אודה לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    האם זכאית לדמי לידה ?

הוספת תגובה

• שמירת הריון - שמירת רצף ההעסקה

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

ליבי שלום,
    בהחלט תהיי זכאית לדמי לידה (ככל שאת עומדת בכל יתר התנאים), שכן שמירת הריון ממשיכה את רצף הזכויות וההעסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת מיקום העבודה לעיר אחרת דחוף !
    מ
    09/03/2010

שלום ,
    אני בחודש הרבעי להריון ומעוסקת כ-3.5 שנים במקום עבודתי בחודשים יוני - יולי המקום עובר לעיר אחרת מרחק של מעל 40 ק"מ המעסיק שלי אמר לי שישלמו לי עד הלידה (חודש ספטמבר) ואני לא יצטרך לעבוד השאלה שלי מה קורה אחרי הלידה לגבי 60 יום שמגיעים לי מפני שאין מצב שאני יגיע למקום העבודה החדש האם מגיע לי שהם ישלמו לי עבור ה-60 יום או פשוט להתפטר אחרי הלידה כי עד כמה שידוע לי הם יציעו לי לעבור .

הוספת תגובה

• העתקת מקום העבודה

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

שלום לך,
    התשובה לשאלתך אינה פשוטה כלל וכלל.
    יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין על מנת לבחון את הנסיבות הספציפיות ומה ניתן לעשות במסגרתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מקום עבודה
    אחת שיולדת...
    08/03/2010

אני עובדת כ-6 שנים באותו מקום עבודה, התחייבתי בע"פ לחזור לעבוד בתום 14 שבועות. ביקשתי לשנות את התנאים בהם אני עובת: ממשרה מלאה מחוץ לבית למשרה מלאה כשיומיים מתוכם במשרד והשאר בבית.
    הודיעו לי בטרם חזרתי לעבודה כי בעקבות הרצון שלי לעבוד רק יומיים מהמשרד, אני ארד ל - 60% משרה:24 ש"ש: יומיים מהמשרד ועוד יום מהבית.

במקביל התקבלתי לעבודה שמוגדרת 70% משרה, אבל 21 שעות שבועיות. ההבדל העיקרי הוא שהעבודה החדשה יותר נוחה (נמצאת בעיר מגורי, ישנן חופשות לפי שנת הלימודים).
    כמה זמן מראש אני צריכה להודיע? האם אני זכאית לפיצויים?
    אני לא יודעת אם זה משנה אבל זהו ילד שני....

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מקום עבודה

הוספת תגובה

• מעבר לעבודה המקלה טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

שלום לך,
    את למעשה שואלת האם בנסיבות אלה את עדיין רשאית להתפטר לצורך טיפול בילד תוך קבלת פיצויי הפיטורים, על אף שאת עוברת לעבודה אחרת, המאפשרת יותר פנאי לטיפול בילד..
    עניין זה יש לבחון באופן ספציפי לשתי המשרות ותנאיהן הכלליים - זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ מסודרת.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בגלל הריון לאחר 3 חודשים
    שני
    08/03/2010

שלום,
    עבדתי בחברה פרטית במשך כ-3 חודשים .
    לאחר כחודש עבודה גיליתי כי כי אני הרה ובעקבות בקשה לאיחור בעבודה הסברתי לבוס שלי כי אניצריכה ללכת לבצע בדיקת דם לאישור הריון.
    לאחר שנודע לי כי אני בהריון , הודעתי לבוס שלי.
    שבועיים לאחר מכן התחילו לי כל תופעות הלוואי המלוות בהריון- בחילות,הקאות,סחרחורות, עילפון במקלחת, דופק מהיר וכדומה דבר שמנע ממני להגיע לעבודה למס' ימים.
    בסיום חופשת המחלה שלי שהועברה לבוס שלי, התקשר אליי הבוס להודיע לי כי אני מפוטרת.
    אני יודעת שמבחינת החוק רק באם עבדתי כ-6 חודשים אין באפשרותו לפטר אותי.
    ברצוני לדעת מהם הזכויות שלי במקרה הזה כי ברור כי שום מקום עבודה לא יקבל אותי במצב של הריון מתקדם.
    תעזרו לי בבקשה אני לא יודעת מה לעשות.... תודה ענקית....

הוספת תגובה

• הריון טרם מלאו שישה חודשים

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

שני שלום,
    אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם ככל שהפיטורים הינם עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על הפיטורים בנסיבות אלה, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
    אני סבורה כי עלייך לפנות לפגישת ייעוץ בהקדם על מנת להתנהל נכון ולנסות להגן על זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    מיכל
    08/03/2010

עו"ד חן שטיין שלום,
    ראשית תודה על התשובות.
    1.מתשובתך הבנתי כי דמי הלידה מחושבים לפי שכר היולדת ב3 החודשים לפני הלידה.
    וכי אפשר לבקש מביטוח לאומי להתחשב (נמצאת בשמירת הריון) בשכר לפני שמירת ההריון - אך הדבר אינו מובטח.
    2. באתר של ביטוח לאומי כתוב במידה והיולדת צימצמה את עבודתה לפני הלידה,דמי הלידה יחושבו לפי שכר שלושת החודשים טרום צמצום עבודתה .
    האם צימצום עבודה כולל שמירת הריון ? האם ניתן לערער על החלטת ביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• חישוב דמי הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

מיכל שלום,
    כפי שאמרתי - הפרשנות והסכמות בעניין ההתחשבות או אי התחשבות בתקופת הצמצום הינה בשיקול דעת המוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת - שמירת הריון מלאה אינה באה בחשבון לעניין חישוב דמי הלידה.
    על החלטת המוסד לביטוח לאומי ניתן לערער בפני בית הדין לעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הריון בזמן עבודה
    מיכל
    07/03/2010

אני עובדת 5 ימים בשבוע 6 שעות מ9:00-15:00 חוץ מיום שישי, האם אני זכאית לבדיקות הריון, ללא ניכוי בשכר שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הריון בזמן עבודה

הוספת תגובה

• העדות מעבודה לבדיקות בהריון - שעות

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

מיכל שלום,
    עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה