מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאורחת29/05/2010
שלום,
אני בשבוע 32 וסובלת מבעיית טחורים שלא מאפשרת לי לשבת ומצריכה טיפול שמרני מאוד של אמבטיות 4 פעמים ביום, משחות וכו'.
רופא הנשים שלי+הפרוקטולוג הסבירו לי שאוכל לעבור ניתוח לבעייה רק לאחר הלידה ועד אז עלי להישאר בבית ולהמשיך בטיפול השמרני מאוד כי ככל שההריון מתקדם העובר מפעיל לחץ באיברי הגוף מה שמחמיר את הבעיה.
הבעיה היא שכבר אזלו לי כל ימי המחלה כי השמשתי בהם כמעט כל חודש למשך שבוע בשל אותה הבעיה.
רופא הנשים שלי מאשר למלא טפסים לביטוח לאומי לשמירת הריון בשל הבעיה אך ציין כי יש סיכוי שביטוח לאומי לא יאשרו את הבקשה כי כביכול לא מסכן אותי או את העובר.
מה ניתן לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית תביעה לגמלת שמירת הריון
עו``ד חן שטיין30/05/2010שלום לך,
איש אינו נביא, ולא ניתן לדעת מה יקבע המוסד לביטוח לאומי בעניין, קל וחומר כאשר אין כל פתרון אפשרי אחר, שכן החלופה היא לשבת בבית בימי מחלה ולא לקבל כסף.
מומלץ לנסות ולהגיש את התביעה, ואם לא תאושר - אז לראות מדוע, וכיצד לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר חופשת הלידהאורלי29/05/2010
שלום!
כל תקןפת ההריון שלי עבדתי אצל קרוב מישפחה של בעלי,מיכיוון שיש קירבה מישפחתית למרות כל ההוכחות לכך שעבדתי המוסד לביטוח לאומי לא שילם לי את חופשת הלידה.תבעתי את המוסד לביטוח הלאומי בבית דין לעבודה ורק בדצמבר יהיה המישפט.אני עובדת כבר חמישה חודשיים אחרי חופשת הלידה אצל אותו קרוב מישפחה. והוא החליט לפטר אותי,אני אמורה ללכת לחתום בלישקה. השאלה היא האם המוסד לביטוח הלאומי יכול לידחות לי גם את דמי האבטלה מאחר ועיניין חופשת הלידה עדיין לא יסתיים . ואם כן מה אני אמורה לעשות? למי אני יכולה ליפנות לדעתי זה העלנת שכר .לדעתי זה דבר שאסור לעשות,אך הבנתי שהם מסוגלים לכך.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבה משפחתית
עו``ד חן שטיין30/05/2010אורלי שלום,
סביר מאוד כי לא תאושר תביעתך לדמי אבטלה, מקום בו לא אושרה תביעתך לדמי לידה בהעסקה אצל אותו המעסיק.
לא אחת תביעות בעניין זה בבית הדין מתקבלות, בכפוף להוכחת ההעסקה אצל המעסיק, על אף הקרבה המשפטית - כל מקרה לגופו, כאשר ברור שייצוג עו"ד מקל את ההליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אורלי31/05/2010הקרוב מישפחה של בעלי פיטר אותי כמו שאמרתי ואיך אדם יהיה יכול להתקיים במצבים כאלה דחו לי את חופשת הלידה דיון יהיה רק בדצמבר,עכשיו אני ללא עבודה ומגיע לי אבטלה מה עושים? זה מאוד אכזרי אין לאן ליפנות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין01/06/2010בדיוק למטרה זו קם בית הדין, אולם טחנות הצדק טוחנות לאט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר הארכת חופשת לידהטלי27/05/2010
שלום רב,
ילדתי לפני 8 חודשים.
מיד אחרי שסיימתי את חופשת הלידה שמגיעה לי לפי החוק (14 שבועות), הארכתי את החופשה לעוד 9 חודשים (כלומר עד גיל שנה של בני).
במידה ואחרי שאני אחזור ואראה שלא מסתדר לי עם מטפלת / משפחתון, האם אני אוכל להתפטר ולקבל פיצוים?
האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה? במידה וכן - האם מייד אחרי התפטרות או רק אחרי 3 חודשים?
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד חן שטיין30/05/2010אלה שלום,
לצערי לא תהיי זכאית במקרה כזה לא לפיצויי פיטורים ולא לדמי אבטלה.
המועד להתפטרות לצורך טיפול בילד וקבלת הפיצויים הינו 9 חודשים בלבד מיום הלידה.
לקבלת מידע נוסף ושקילת השיקולים הרלוונטיים, לרבות השפעת הצעדים על דמי האבטלה, תוכלי לפנות לייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשת לידהנטע27/05/2010
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי 10 שנים, מהם 3 שנים באותו תפקיד.
ילדתי בפבוראר ואני מעוניינת לחזור לעבודתי בספטמבר (6.5 חודשים).
נאמר לי שלא יוכלו לשמור לי את התפקיד וכשאחזור אצטרך לחפש תפקיד אחר בחברה.
1. האם זה חוקי ?
2. האם חייבים לשמור לי על רמת השכר ?
3. האם אני מחוייבת לקבל כל תפקיד שיציעו לי ?
4. מה קורה אם לא אמצא תפקיד ? האם יכלים לפטר אותי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרת חוק עבודת נשים - הורדה מתפקיד
עו``ד חן שטיין30/05/2010נטע שלום,
אמירה שכזו אינה חוקית בעליל.
אמירה זו עלולה להחשב הפרה של חוק עבודת נשים, ויש כבר לא מעט פסקי דין אשר קובעים זאת, בצירוף פיצוי כספי ניכר לעובדת.
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ופיטורין - עזרה!!אנסטסיה27/05/2010
היי
שמי שרונה ואני עוברת טיפולי פוריות (נטילת כדורים ליצירת ביוץ) זה מספר חודשים.
במקביל אני בבירורים רפואיים, בדיקות וכו'...
יחד עם זאת לרוב אינני נעדרת מהעבודה ואני משתדלת לבצע את הבדיקות בקצוות היום.
עד היום טרם שיתפתי את מנהלי בנושא אישי זה,מהסיבה שהוא אישי מידי וגם בשל העובדה כי אני בשלב זה מסתדרת עם שעות העבודה.
ללא שום קשר אני חווה משברונים עם המנהלת הישירה שלי על חילוקי דעות מקצועיים, חוסר פירגון (על אף הצלחות מקצועיות וכו'...)
שאלתי - האם ניתן לפטר אותי ממקום העבודה במצב זה? האם עליי לגשת במהרה ולספר על מצבי הרפואי? האם עליי להציג מייד מכתב המפרט את מצבי הרפואי (שכשלעצמו נראה מעשה אגרסיבי מעט כהנחתה בעצם הגשת המסמכים מבלי שנתבקשתי)
או שבמידה ואקבל הודעה על פיטורין אוכל לספר על מצבי ולהציג את המסמכים?
אודה לתשובתכם
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אנסטסיה27/05/2010משום מה נכנסה להודעה אחרת...
כמובן שמצבי הרפואי "ממלכד "אותי ומונע ממני לחפש מקום עבודה חדש
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים וטיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין27/05/2010שרונה שלום,
מדובר במצב רגיש מאוד, ועל מנת ליתן לך את היעוץ הנכון והמקצועי, הרי שיש צורך בפגישת ייעוץ בה ייבחנו נתונייך האישיים, ובטח לא במסגרת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהים27/05/2010
שלום,
ילדתי בתאריך 16.3.2010 (לפני התיקון לחוק), עבדתי 14 חודשים עד למועד הלידה.
מהן זכויותיי לגבי הארכת חופשת לידה?
- האם עלי לבקש אישור מהמעסיק?
- האם המעסיק יכול לסרב להארכה?
- האם היציאה לחל"ת הינה ע"ח ימי חופש ? בטופס ששלחו לי משאבי אנוש נרשם שהבקשה ליציאה לחל"ת מתאפשרת רק בהיעדר ימי חופשה או בנסיבות רפואיות. לא ברור לי מה הכוונה בהיעדר ימי חופשה, יש לי 7 ימי חופש שלא נוצלו, האם בשל כך איני זכאית לצאת לחל"ת?
תודה,
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין27/05/2010ימית שלום,
מאחר וילדת לפני התיקון - באם יש לך ותק של 12 חודשים במקום העבודה עד הלידה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לפני לידהליאת27/05/2010
שלום,
אני בשבוע 35 להריוני, ובכוונתי לבקש אישור מחלה מרופא הנשים שלי עד ללידה, עקב צירים.
אני מעוניינת לנצל את ימי המחלה שלי (יש לי בשפע )עד הלידה. מדובר בכשישה שבועות לעירך עד המועד המשוער.
שאלתי היא: האם מקום עבודתי מחוייב לשלם עבור תקופת מחלה של 6 שבועות, או שהם עלולים לסרב?
ובכלל מה משתלם יותר: לבקש חופשת מחלה או שמירת הריון?
הערה:בחוברת הזכויות לעובד היה כתוב שאני זכאית ל-30 יום בשנה, אבל בפועל כבר הצטברו לזכותי מעל 400 שעות, שהם הרבה יותר מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון
עו``ד ליאת שטיין27/05/2010ליאת שלום,
מקום העבודה אינו יכול שלא להכיר בימי מחלה, ככל שהם מגובים באישור רפואי מתאים.
יחד עם זאת, התשלום בגין ימים אלה, בהעדר הסדר מיוחד כלשהו, נעשה כדלקמן:
היום הראשון 0.
הימים השני והשלישי: 37.5%
היום הרביעי ואילך 75%
עד למקסימום הימים הצבורים לך.
ככל שיש הסכם הקובע אחרת במקום העבודה המיטיב עם העובד - הוא זה שיחול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהaשאלה נוספת, אם אפשר
ליאת28/05/2010אם כך כיצד עליי להתייחסלכך שבחוברת ההדרכה לעובד היה כתוב שעובד זכאי ל-30 ימי מחלה בשנה?
האם זה רק מספר הימים שמצטברים לזכותי כל שנה?
בכל מקרה, כפי שאמרתי, בדקתי בתלוש השכר ושם היה כתוב: יתרת מחלה 400 שעות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניצול ימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין30/05/2010ליאת שלום,
אין סתירה בין הדברים - את מדבר על כמות הימים, ואני על אופן מימוש הזכות.
עובד זכאי ל 1.5 ימים בחודש, אלא אם חל עליו הסכם מיוחד הקובע אחרת.
ככל שבתלוש השכר שלך 400 שעות מחלה - תוכלי לנצלן בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי עובדת אחרי חופשת לידהזייני26/05/2010
שלום, קיבלתי עובדת חדשה שסיימה חופשת לידה לפני שבועיים.
העובדת התקבלה לתקופת ניסיון של שבועיים, היום אחרי שבוע אני מבין שזה לא יסתתר.
האם החוק שאי אפשר לפטר 60 יום אחרי סיום חופשת לידה תקף במקרה הזה?
או שאני יכול לשלוח אותה לדרכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אחרי חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין27/05/2010שלום לך,
על פניו ממילא חוק עבודת נשים אינו חל במקרה זה, שכן טרם מלאו לה אצלך 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על פיטורין בטלםוןעינב26/05/2010
אני נמצאת בשמירת הריון מזה כשלושה חודשים. אני מורה.
המנהל התקשר אלי ואמר שהוא אינו מעוניין להעסיק אותי בשנה הבאה.
לאחר כשעתיים הובהלתי לביה"ח עם דימום מאסיבי, וכעת הוחמר מצבי ועלי לשכב בלבד.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בטלפון בשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין27/05/2010עינב שלום,
נראה כי המעסיק נוהג בניגוד לחוק, והן בניגוד לכללים המיוחדים החלים על המורים (מכח חוזרי מנכ"ל, בין היתר).
במצב זה לא ניתן לפתור את הבעיה דרך ייעוץ בפורום, אלא בפגישה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהקרן26/05/2010
שלום יש לי 4 שאלות אני אשמח אם תובלו לעזור :-)
1.- עם המשכורת הסה"כ החודשית שלי נטו 4500 ש"ח (חשוב לציין שאני עובדת בשני מקומות עבודה מאותו תאריך), מה הסכום הטוטלי שאקבל אבור דמי לידה.
2.- אנ עובדת מה1.10.2010 והווסת האחרון שלי ב15.02.2010 האם אני זכאית לזכויות שלי בהעבדה הזו?, ממתי נחשב "תחילת הריון"
3.-אם אני מאריכה את חופשת לידה, זה יראו כרציפות בעבודה לעניין הזכות לפיצויי פיטורים, תשלום דמי הבראה, חופש ?
4. מתי עלי להודיע על החלטה להאריך את החופשת לידה וע כמה ניתן להאריך אותה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לקרן - לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2010קרן שלום,
אנסה...
1. דמי הלידה מחושבים לפי 100% מהשכר.
2. מאחר ולפי הנתונים כבר מלאו לך 6 חודשים - את זכאית לזכויות ולהגנה המלאה.
3. כן, זה אינו קוטע את הרצף (אם כי לא נכלל בותק - למעט השבועיים הראשונים של החל"ת)
4. מוקדם ככל הניתן - ככל הנראה לא תהיה לך זכאות להאריך אותה מעבר ל 26 השבועות הקבועים בחוק נוכח הותק הקצר שלך במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה וחופשת לידהמור25/05/2010
שלום!
עם היכנסם של פרויקטים חדשים למקום עבודתי בזמן שאני בחופשת לידה נשאלתי ע"י המעסיק אם ארצה להשתלב בנעשה כאשר ישנם ימי הכנה שנקבעו לכלל העובדים ואילו לי הם יוצאים עוד בזמן החופשה.
מבחינת מיצוי החופשה שלי התשובה חיובית, נשאר רק לסגור את השאלה החוקית- מוסרית...
האם יש דרך לקצר רשמית את חופשת הלידה שלי בשבועיים?
ראוי לציין כי כבר שולמו לי דמי לידה וכי בכל מקרה אני לא זכאית לתלוש משכורת עבור חודשי החופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2010מור שלום,
אני יכולה אך לתת לך את התשובה החוקית לשאלתך - על פי חוק חל איסור להעסיק עובדת בתקופת חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותלטובת גידול הילדמירב פל25/05/2010
שלום, היני כרגע בחל"ת (חצי שנה) בחופשת לידה, אמורה לשוב למקום עבודתי ב18.7 .
ברצוני לדעת מה אני צריכה לעשות על מנת להודיע למעסיקי על התפטרות לטובת גידול הילד? הודעה בכתב? איזה זכויות מגיעות לי? האם אקבל תשלום עבור 45 יום? פיצויים? וכו..
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד ונוסח מכתב
עו``ד ליאת שטיין26/05/2010שלום לך,
באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא).
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך חופשת לידה ושאלות בנושאשני25/05/2010
שלום רב,
אני אמורה לצאת לחופשת לידה בקרוב, בעזרת השם. אני עובדת מדינה קבועה.
1) הבנתי שהחוק החדש, המאריך את חופשת הלידה עבר (ובה תקופת ההארכה היא ללא תשלום). לפיכך, לכמה שבועות אני זכאית מבחינת החוק לחופשת לידה מיום הלידה עצמו?
2) במידה ולאחר מכן אני רוצה להאריך עוד את חופשת הלידה, אני מבינה שאני צריכה להגיש טפסים לאישור חל"ת למשרד בו אני עובדת, ורק לאחר אישור המשרד, אני זכאית לקבל את החל"ת.
אכן כך?
והאם ברגע שהמשרד אישר לי את החל"ת, אני מוגנת בתקופה זו מפני פיטורין?
3) הבנתי שבמשרד דואגים לממלאת מקום במקומי לתקופת חופשת הלידה ו/או החל"ת שאקח.
האם זה יהיה חוקי שארצה לחזור לעבודתי לאחר תשעה חודשי חופשת לידה (חופשת הלידה+ חל"ת שאושר על ידי המשרד) והמשרד לא יחזיר אותי במקום ממלאת המקום שהביאו במקומי???
האם חוקית זה מותר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה וזכויות
עו``ד ליאת שטיין26/05/2010שני שלום,
1. חופשת הלידה הוארכה ל 26 שבועות (12 מתוכן אכם ללא תשלום) - תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה באתר האינטרנט שלי.
2. עקרונית אם יש לך זכאות לכך (עבדת מעל שנה - תוכלי לצאת לרבע מהתקופה ועד מקסימום שנה מיום הלידה) - אינך זקוקה לאישור, הזכות מוקנית לך, יהיה עלייך רק להודיע על כך. בתקופה זו ועד 60 ימים מתום חופשת הלידה את מוגנת מפיטורים.
3. על המעסיק לשבצך חזרה בתפקידך הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה מלאיםרינה25/05/2010
שלום,
בשנת 2008 עבדתי כולה.
בשנת 2009 הייתי מובטלת 8 חודשים מלאים + חצי חודש. קיבלתי דמי אבטלה בשני חודשים מתוכם.
בשנת 2010 עבדתי כולה עד היום. ואני עומדת ללדת בכל יום.
האם מגיעים לי דמי לידה על 49 יום או על 98?
או במילים אחרות, האם 2 חודשי הדמי אבטלה בשנת 2009 הם חלק מתוך 15 החודשים (מתוך 22) שצריך על מנת לקבל 98 יום?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס, הכותרת צריך להיות "זכאות ל...
רינה25/05/2010"זכאות לדמי לידה מלאים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה כחלק מחודשי הזכאות
עו``ד חן שטיין26/05/2010רינה שלום,
עקרונית חודשיים אלה נחשבים, שכן על פי לשון החוק מדובר בתקופה ששולמה בעדך דמי ביטוח, ובתקופת דמי האבטלה שולם בגינך ביטוח.
באם יהיו בעיות, והמוסד לביטוח לאומי יסרב לאשר תביעתך, ניתן יהיה לשקול להגיש נגדו ערעור בעניין זה לבית הדין לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה ומשכורת קיץ לעובדת הוראהאורית25/05/2010
אני עובדת הוראה כ- 14 שנים. מ- 20/12/09 אני בשמירת הריון ומקבלת ביטוח לאומי.
תאריך הלידה המשוער שלי 12/07/10 . עובדי הוראה מקבלים משכורת גם בחופשת הקיץ.
שאלתי היא האם אקבל בנוסף לדמי הלידה משכורת מלאה מהבעלות של ביה"ס? או שעליהם לשלם לי על חודשי הקיץ, באופן יחסי בלבד לחודשי שנה"ל תש"ע שעבדתי שהם מספטמבר ו09 עד 20/12/10 .
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה - חפיפה בין תשלומים
עו``ד חן שטיין26/05/2010אורית שלום,
גמלת שמירת הריון ודמי הלידה הינן גמלות מחליפת הכנסה, כך שנהיר כי לא תוכלי לקבל תשלום חופף משני מקורות גם יחד.
יחד עם זאת, באם מדובר בחודשי הקיץ בלבד, שהם כשלעצמם אינם שכר עבודה, אלא סוג של מענק שנתי (שכן אינך נדרשת לעבוד בפועל בתקופה זו), ייתכן וניתן יהיה לשלב בין הזכויות - הדבר מצריך בדיקה מעמיקה וספציפית לאור נתונייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)