מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לאותו התפקידאמא21/02/2010
שלום רב
אני נמצאת כחודש לאחר לידה ולפני הלידה הייתי כ 3 חודשים בשמירת הריון. ביום חמישי האחרון התקשרתי למעביד על מנת לקבוע תאריך חזרה לעבודה בעוד כחודשיים.התשובה שקיבלתי היא כי תהיה לי עבודה בחברה אבל ללא התחייבות שזה יהיה באותו התפקיד. כמו כן נאמר לי שמוקדם מדי לדבר על לאיזה תפקיד אחזור ושאתקשר שוב ממש סמוך למועד החזרה. חשוב לי לציין כי מאוד חשוב לי לחזור בדיוק לאותו תפקיד משרדי שביצעתי ואני לא מעוניינת "להיענש" בגלל שהייתי בשמירה.כמו כן אני חייבת תוך חודשיים למצוא מטפלת או מסגרת לתינוק ואני דורשת מהם לדעת לאיזה תפקיד הם מתכוונים להחזיר אותי. השאלה שלי האם זה לגיטימי לדרוש תשובות חודשיים לפני? האם הם מחוייבים על פי חוק להחזיר אותי בדיוק לאותו התפקיד? אודה לכם מאוד על תשובתכם.שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתפקיד לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין24/02/2010שלום לך,
לפי הנתונים שמסרת, הרי שהמעסיק מבצע הפרה חמורה של החוק, והוא עשוי למצוא עצמו מחוייב בתשלום פיצויים לא מבוטלים בגין הפרה זו. ועלייך לפעול בהתאם, ובחכמה.
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין על מנת להבין כיצד ואיך לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מקום עבודה בזמן הריוןהדר סעדה19/02/2010
אני בשבוע 8 להריון ,עובדת במקום עבודתי כבר שנה וחצי.מצאתי עבודה חדשה עם תנאים טובים יותר. ברצוני להתפטר ולהתחיל לעבוד במקום החדש.
שאלתי: האם אהיה זכאית לדמי לידה?
האם יש באפשרותי לדרוש פיצויים כלשהם ממקום עבודתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיי זכאית לדמי לידה מלאים
גלית19/02/2010תהיי זכאית לדמי לידה מלאים אם עבדת 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני הלידה או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני הלידה, גם אם החודשים בהם עבדת מורכבים ממס' מקומות עבודה שונים.
אני עברתי למקום עבודה חדש בחודש רביעי ולא היתה לי שום בעיה עם דמי הלידה. רק תקפידי להגיש לביטוח לאומי תלושים משני מקומות העבודה כדי להוכיח שעבדת "איפשהו" 10 חודשים לפחות לפני הלידה, אחרת הם יתנו לך דמי לידה חלקיים.
לגבי פיצויי פיטורין מהמקום אותו את עוזבת, למיטב ידיעתי לא מגיע לך כלום... זה תלוי בטוב הלב של הבוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופה בבקשההההויקי18/02/2010
עו"ד שטיין שלום,
בהמשך להתכתבותי כאן בפורום ישנם התפתחויות והייתי רוצה את חוות דעתך בבקשה
תקציר : התחלתי לעבוד 7/12/09 דרך חב' כ"א 31/1/10 פוטרתי מעבודתי אחרי שהודעתי שאני בהריון בחודש חמישי קיבלתי יעוץ מבית הדין לעבודה לשלוח מכתב לקבלת מכתב פיטורים וגם להתריע שאני עומדת לנקוט בהליכים משפטיים.
שאלתי היא, בהנחה שמנהל הסניף מחזיר אותי לעבודה כבר ממחר לעבודה ואנני מעוניינת כי יתכן שפספסתי את הדמי לידה שיכולתי לקבל האים יש לי עדיין עילה לתביעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקי
עו``ד ליאת שטיין21/02/2010ויקי שלום,
לצערי לא ניתן לתת תשובה חד משמעית במסגרת הפורום, אלא במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת, בה ניתן יהיה לבחון את מכלול הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון?מיכל18/02/2010
מהשאלות בפורום עולה כי בעיות גב אינן מאושרות ע"י ביטוח לאומי כסיבה לשמירת הריון
(למרות המלצות מרופא נשים ואורטופד).יש לציין כי לא היו בעיות גב לפני ההריון.
מה עליי לעשות אם אני סובלת מבעיות גב ורופא הנשים המליץ כי כל עוד כואב להשאר בבית, זה אינו מבטיח שהמנוחה בבית תוכר כשמירה מביטוח לאומי. במידה ואכן לא תוכר וחודש מנוחה זה יהיה על חשבוני,אזי איך יחושבו דמי הלידה? (נמצאת באמצע חודש חמישי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי הלידה נוכח העדרות
עו``ד חן שטיין18/02/2010שר שלום,
דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה בתום חופשת לידהלימור17/02/2010
אני עובדת 3 שנים ומעוניינת לעזוב מייד עם לידתי. בהנחה כי אני מתפטרת באותו יום בו אני יולדת האם אני עדיין אהנה מכל הזכויות(דמי לידה,פיצויים..) ובנוסף האם כך כביכול חוסכת את 90 ימי ההמתנה לקבלת דמי אבטלה בכך שאני אתחיל לקבל אותם מייד בתום חופשת הלידה?
האם אני אפגע מיכך שאודיע על עזיבה ביום בו אני יולדת במקום לחכות לתום חופשת לידה?מה בקשר ל 30 ימי הודעה מוקדמת שאני חייבת לתת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ביום הלידה
עו``ד חן שטיין18/02/2010לימור שלום,
התפטרות ביום הלידה אינה משרתת אותך לטעמי, ואף אינה מבטלת את תקופת ההמתנה בת 90 הימים.
על מנת להבין היטב את ההבדלים וההשפעה של המעשה על הזכאויות, הרי שיש לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפיצויי פיטוריםא17/02/2010
ילדתי בדצמבר 2008, לאחר חופשת הלידה יצאתי לחופשה ללא תשלום וחזרתי בספטמבר 2009. מספטמבר אני עובדת אצל אותו מעסיק שהיה קודם לחופשת הלידה.
אם המעסיק מפטר אותי עכשיו- האם אני זכאית לפיצויי פיטורים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חל"ת קוטעת רצף העסקה
עו``ד חן שטיין18/02/2010שלום לך,
שאלתך לא ברורה דייה, אולם אם כוונתך לעניין הותק - הרי שהחל"ת לא קוטעת את הותק, אלא רק לא באה בחשבון בחישובו (ננחי אם היית חודשיים בחל"ת, יורידו מהתקופה המלאה חודשיים פחות שבועיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה בסיום חופשת לידהאלמונית17/02/2010
במהלך חופשת הלידה שלי נמסר לי ע"י מעסיקיי כי בעקבות צמצום פעילות אין לי מקום (פיזית) בתפקידי הנוכחי והוצע לי להמשיך כפקידה (ירידה בתפקיד) באותו השכר ובתוספת של כשתי שעות עבודה יומיות. החלטתי לסרב להצעה. אשמח לדעת בפירוש מהם זכויותיי לגבי עניין תשלום הודעה מקודמת ושכר עבור שישים יום בהם יש איסור פיטורים... בנוסף, נתבקשתי לרשום מכתב שאני לא ממשיכה בעבודה שהחלטתי לא לחזור. מה עלי לרשום בו ?
לתשובה מהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו``ד חן שטיין18/02/2010שלום לך,
מאוד מאוד לא מומלץ להוציא מכתב כפי שביקשו ממך - ייתכן ומנסים לטמון לך פח - היזהרי!
על מנת להבטיח זכויותייך, עלייך לפנות לייעוץ פרטני, ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה לעבודה בזמן הריוןאבישי17/02/2010
שלום אישתי הופנתה דרך לשכת התעסוקה לחנות של תנובה ושם אמרו לה שילמדו אותה את העבודה בתור קופאית אך לאחר שאישתי אמרה שהיא בהריון בחודש שני העובדת אמרה שהיא צריכה לשאול את המנהל אם היא יכולה לקבל אותה ותחזור אלינו ולא חזרה מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה אסורה
עו``ד חן שטיין18/02/2010אבישי שלום.
אם תהיה בידכם הוכחה לטענות, הרי שמדובר בהפלייה אסורה הנושאת בכנפה סעדים של פיצוי כספי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת עבודה בהריוןאבישי17/02/2010
שלום אישתי אתמול קיבלה טלפון מחנות בקניון להגיע לעבוד ואתמול זה היה יומה הראשון והמעסיקה החתימה אותה על טופס שהעבודה הינה לחודש בלבד והיום גילינו שאישתי בהריון בחודש שני אם נודיע את זה למנהלת מותר לה לפטר אותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד נכון להודעה על הריון
עו``ד חן שטיין18/02/2010אבישי שלום,
לאור העובדה כי טרם מלאו לאישתך שישה חודשים במקום העבודה, הרי שניתן יהיה לפטר אותה ללא צורך בקבלת היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, אולם אם יהיה זאת בעקבות ההריון, הרי שהדבר עומד בניגוד לחוק.
תשובה מעמיקה יותר לגבי המועד המומלץ למתן ההודעה על ההריון לא ניתן להשיב דרך הפורום, שכן יש לבחון דברים נוספים, ולכן ניתן יהיה לעשות זאת בפגישת ייעוץ פרטנית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי מבחירההילי17/02/2010
שלום רב.
אני כרגע בהריון שלישי. שתי הלידות הקודמות ילדתי בלידה רגילה. בלידה השנייה סבלתי מאוד והילד שכיום בן 5 עם איחור התפתחותי משמעותי (ולא ידועה הסיבה לכך, אי אפשר לטעון שזה מהלידה).
בשל כך, אני מאוד מעוניינת בניתוח קיסרי גם ללא סבל הצירים וגם כי זה הכי בטוח לעובר ללא סיבוכים.
בבלינסון טענו שלא יאשרו לי כי אלו אינן סיבות מוצדקות ושאנסה לבקש בבית חולים אחר.
שאלתי:
אני קראתי שמבחינה חוקית יש לאפשר לי לבחור כיצד ללדת גם ללא סיבה מוצדקת. האם זה נכון?
במידה וכן, איך נקרא חוק זה? ומה עליי לטעון/לעשות על מנת שיאשרו לי זאת?
אודה על עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד חן שטיין18/02/2010הילי שלום,
לצערי, שאלתך אינה רלוונטית לפורום זה.
אנא נסי להפנות שאלתך לפורום הרפואי המתאים בפורטל BEOK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסקת עובדת שחזרה מחופשת לידה- שעותליאת16/02/2010
שלום, אני מעסיק עובדת שחזרה מחופשת לידה ארוכה- 6 חודשים. אני מבין שעד 10 חודשים מיום הלידה מגיעה לה שעת הנקה והיא יכולה לצאת שעה מוקדם יותר. האם מותר לי להעסיקה שעות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה והזכאות בגינה
עו``ד חן שטיין18/02/2010משה שלום,
טעות בידך...
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם האריכה את החופשה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
ללא קשר לכך, הרי שניתן להעסיק את העובדת בשעות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון מחודש 2 - זכויות עובד?מירית16/02/2010
התחלתי עבודב חדשה ויידעתי את המעסיק מיידית שאני בהריון.
חודש לאחר תחילת העבודה (כשאני בחודש שני) נאלצתי לצאת לשמירת הריון שנמשכה עד הלידה.
תחילה פיטרו אותי טלפונית ולאחר מכן חזרו בהם כנראה לאחר שבדקו זאת מבחינה משפטית.
עכשיו אני 3 חודשים לאחר הלידה ומקום העבודה מתקשר לשאול האם ברצוני לחזור לעבוד.
הם מבקשים משרה מלאה אך אין ביכולתי לתת יותר משלושת רבעי משרה.
שאלתי היא -
האם המעסיק מחוייב להחזיר אותי לעבודה גם אם אני דורשת שלושת רבעי משרה ולא משרה מלאה כפי שהם דורשים (פחות שעת הנקה)?
במצב כזה האם עליהם לפטר אותי? או שעליי להתפטר כי אינני יכולה לתת את שהם דורשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים או התפטרות
עו``ד חן שטיין18/02/2010מירית שלום,
על המעסיק להשיבך לעבודתך באותה מתכונת ובאותו התפקיד בדיוק כפי שהיו ערב יציאתך.
ככל שעבדת משרה מלאה, הרי שהמעסיק מחוייב להשיך למשרה מלאה. בנסיבות אלה, אם תחליטי שלא לחזור, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות מצידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום בלישכת התעסוקהבר16/02/2010
שלום,יש לי תינוקת בת 10 חוד' ואני עדיין מטפלת בה בבית. (במהלך חל"ת התפטרתי מעבודתי הקודמת כדי לטפל בה בבית והתייצבתי בלישכה לרישום ראשוני). החל מהחודש אני נרשמת באופן קבוע בשירות התעסוקה ובקשה לדמי אבטלה הגשתי כבר לאחר שהתפטרתי. בלישכה החלו להפנות אותי לעבודות במקצועי, ואני מחפשת סידור לביתי, אך הבעיה היא שבגנים פרטיים שבהם אני מעוניינת באיזור מגוריי אין מקומות פנויים אלא רק ל-09/2010 וכבר רשמתי אותה ל09/2010. האם עליי לומר זאת לפקידה בשירות התעסוקה, לשתף אותה בבעיה זו, כלומר שאין לי סידור לילדה עד 09/2010, האם לא יחשב הדבר כסירוב מצידי? אמנם יש מקומות פנויים במעון ויצו אך לאחר שביקרתי במקום התרשמתי לשלילה, מה גם ששמעתי ביקורות שליליות על המקום ואין לי כוונה להכניס את ביתי למעון כזה. מה עליי לעשות? והאם עדיין אהיה זכאית לדמי אבטלה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתימה בלשכת התעסוקה
עו``ד חן שטיין18/02/2010בר שלום,
למרבה הצער, אי מציאת סידור לילדה אינו מעניין במיוחד את פקידות הלשכה, שכן על פי חוק היותך מובטלת מקים חזקה על כי את פנויה לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון עקב אנמיההילי15/02/2010
אני בחודש שביעי ויש לי אנמיה (המוגלובין 9.5).
ההמוגלובין לא עולה למרות שאני לוקחת כדורי ברזל.
אני מאוד חלשה ויש לי סחרחורות.
האם זו סיבה טובה לבקש שמירת הריון? האם ביטוח לאומי יאשר זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - אנמיה
עו``ד ליאת שטיין16/02/2010הילי שלום,
שאלתך רפואית ולא משפטית, אולם ככל שידוע לי המוסד לביטוח לאומי לא יכיר בסיבה זו כמצדיקה שמירת הריון, ולדעתי גם גניקולוג לא ימליץ על כך כשמירת הריון, אלא אם יהיה מדובר במצב מאוד חריג ויוצא דופן (המוגלובין 9.5 אינו כזה חריג בהריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעותרותם15/02/2010
שלום
אני בחודש שישי והורדתי 3 שעות עבודה ביום עקב צירים, כמובן שהשכר יירד
רציתי לדעת האם יש חוק או פסק דין וודאי שמבטיח לי שביטוח לאומי יחשב לי את הסכום לדמי הלידה לפי החודשים לפני כן בהם הרוותי רגיל- כלומר חישוב הסכום לדמי הלידה לא יתבסס על 3 החודשים לפני הלידה
בעקרון המעסיק יכול לשלם לי על חשבון ימי מחלה עתידיים רק שעכשיו הוא טוען שהעו"ד של החברה בדקה והיא טוענת שביטוח לאומי מוכן להתחשב בזה שקיצרתי יום עבודה עקב מצב רפואי
איך אני יכולה להבטיח את זה? אני הבנתי שאפשר לבקש מביטוח לאומי אבל שזה לא וודאי
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רותם15/02/2010זה המידע שמצאתי באתר של ביטוח לאומי אבל הוא דו משמעי מכיוון שבסעיף אחד כתוב שיבדקו את האפשרות להשלים שכר ובסעיך שני כתוב שדמי הלידה ייחשבו ע"פ החודשים לפני קיצור יום העבודה
בנוסף הם לא מציינים איזה אישורים או מסמכים צריך
בעצם הם יכולים להכניס הכל תחת סעיף א כי חופשת מחלה בגלל כאב גב למשל בהריון הוא נחשב מחלה או בגלל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת שעות
עו``ד ליאת שטיין16/02/2010רותם שלום,
אכן שאלתך במקומה - אין שום ערבות לכך שהמוסד לביטוח לאומי לא יתחשב בתקופה זו לצורך החישוב. נסי לפנות אליהם בשאלה מראש, על מנת לקבל תשובתם בכתב - זה בהחלט יבהיר לך את המצב ולמה לצפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)