מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה והורדהאלה02/03/2010
שלום רב,
במהלך החודש הקרוב עליי לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה, הפרוייקט בו עבדתי כמנהלת הפרוייקט, עומד להסגר והמעסיק שלי רוצה שאחזור על מנת ללוות את סגירת הפרוייקט ובשלב מאוחר יותר ולא מוגדר לתת לי לפתח פרוייקטים חדשים אשר עדין לא אושרו תקציבים לגבייהם. משמע, שכרגע הוא מציע לי משרה ב50% - להגדרתו זמני. ובזמן לא מוגדר לחזור למשרה מלאה... כאשר אמרתי למעסיק שלי שאינני יכולה לחזור לפחות ממשרה מאחר ואני בקשיים כלכליים, הוא הציע לי לפטר עובדת שלי על מנת לקחת את חצי המשרה שלה, משמע שהוא מוכן לתת לי משרה מלאה כאשר חצי מהמשרה אינה מתפקידי, וכן אותו תפקיד מוגדר משרה מלאה, כך שהצפיה שאעשה לתקופה זו משרה וחצי בהיקף משרה אחת! 1. אייני רוצה שיפטרו אף אחד בגללי, 2. נתתי תשובה למנהל שלי שאינני רוצה את התפקיד באופן הזה מאחר ואיני רוצה להשחק ולעבוד בשתיי משרות... כמה שאלות: 1. האם באופן הקר מותר להוריד אחוזי משרה לאחר חזרה מחופשת לידה? 2. האם הצעתו קבילה? 3. ואם לאחר סגירת הפרוייקט עדין לא יהיו פרוייקטים רלוונטים- האם יכול לפטר אותי? חשוב לציין כי החברה לא פושטת רגל. והצעתי מס' תפקידי פיתוח שאנ ייכולה לבצע, ועוד חשוב כי המעסיק שלי רוצה אותי בחברה.
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד חן שטיין06/03/2010אלה שלום,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב להן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בזמן הריון ותשלום קנס הכשרהרותם02/03/2010
שלום
אני נמצאת בשליש הראשון להריון... לפני מספר שבועות התחלתי לעבוד באחת מחברות התקשרות הגדולות. עברתי הכשרה של 3 שבועות וכמו כן חתמתי על חוזה שבמידה ואתפטר במהלך ה14 חודשים מיום חתימת החוזה, אאלץ לשלם קנס על עלות ההכשרה בגובה של 2200 ש"ח
אינני מעוניינת לעבוד במקום העבודה מסיבות אישיות ובעיקר בגלל שהעבודה (שירות לקוחות) מכניסה אותי לסטרס מיותר.
שוחחתי עם המנהל שלי על התפטרות אך לא ציינתי שאני בהריון וכמובן שעלה נושא הקנס אותו באמת אין באפשרותי לשלם להם כעת ....
הייתי מעוניינת לדעת האם מפאת מצבי ההריוני ישנה איזושהי פירצה בחוק שתאפשר לי להמנע מתשלום קנס זה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום קנס
עו``ד חן שטיין06/03/2010רותם שלום,
לצערי אין בעובדת היותך בהריון להעלות ו\או להוריד דבר מבחינה משפטית, אולם ייתכן ובשיחה פתוחה עם המנהל על כך, יעדיף לפטור אותך מהקנס ו,להיפטר" מעובדת בהריון ביוזמתה. שווה את הניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף:הריון+עבודה זמנית ארוכת טווח ואופטימית02/03/2010
שלום,
אני עובדת שנה וחצי במקום עבודה.התחלתי כזמנית ואני עדיין מוגדרת זמנית.עד היום האריכו לי את החוזה 3 פעמיים.בשבוע שעבר הודיעו לי על סיום עבודה (החוזה עד 28/2/2010)ויום לאחר מכן גיליתי שאני בהריון. יידעתי את מעסיקיי והם כרגע אמורים להחזיר לי תשובה מה עליי לעשות(טופס טיולים או המשך העסקה).אני בבית,לא מקבלת שכר כרגע על הימים האלו ומצד שני גם לא פיצויי פיטורין.הבנתי שהמעסיק חייב לקבל היתר ממשרד התמ"ת.תוך כמה זמן מקבלים היתר כזה?מה אני אמורה לעשות בינתיים אני לא מקבלת שכר ולא הולכת לעבודה אך גם לא יכולה לחפש משהו אחר/לקבל פיצויים/דמי אבטלה.השאלה שלי היא מה החוק אומר לגבי המצב שלי ומה אתה ממליץ לי לעשות?
לתשובתך הדחופה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הריון לאחר הפיטורים
עו``ד חן שטיין06/03/2010שלום לך,
ככל שההריון הינו קודם לפיטורים (לא מבחינת הגילוי, אלא מיום ההריון בפועל) הרי שחל איסור על המעסיק לפטר, והפיטורים נטולי תוקף. יחד עם זאת, לעובדה כי הגילוי היה לאחר הפיטורים יש גם כן משמעויות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
קרן06/03/2010עו"ד שטיין לא ענית לי על השאלה אם אחליט לא לחזור לעבודה אחרי הלידה ולהתפטר לצורך טיפול בילד המנהלת שלי תוכל לא לאשר זאת?
באיזה תנאי אפשר להתפטר ועדיין לקבל את כל הזכויות ?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ולימודיםקרן02/03/2010
שלום, אני מטפלת במעון מזה שלוש שנים השבוע המנהלת שלי פנתה אלי ואמרה לי שנפתח קורס מטפלות ושאני צריכה להרשם (יש לציין שאני בהריון בשבוע 8 והמנהלת שלי יודעת) לאחר שמיעת פרטי הקורס החלטתי שאני לא יכולה ללמוד כי זה כרוך בהתחייבות לשנתיים ומעוד סיבות אישיות. הסברתי למנהלת שלי והיא אמרה שמי שלא ילמד לא יוכל להמשיך לעבוד בשנה הבאה ללא תעודה . אני אמורה ללדת באוקוטבר ושנת לימודים נפתחת בספטמבר האם היא תוכל למנוע ממני לעבוד בתחילת שנה?
וגם אם אחליט לא לחזור לעבודה אחרי הלידה ולהתפטר לצורך טיפול בילד היא תוכל לא לאשר זאת באיזה תנאי אפשר להתפטר ועדיין לקבל את כל הזכויות ?
מצטערת על האורך מודה מראש על תשובתכם
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד חן שטיין06/03/2010קרן שלום,
עקרונית לא ניתן לפטר אותך ללא היתר של משרד התמ"ת. ככל שיהיו למעסיקה שלך אי אלו טענות מדוע יש לאשר את הפיטורים, הרי שהיא תצטרך לפרט זאת מול הממונה, אשר תחליט אם לתת אישור או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
קרן06/03/2010עו"ד שטיין לא ענית לי על השאלה אם אחליט לא לחזור לעבודה אחרי הלידה ולהתפטר לצורך טיפול בילד המנהלת שלי תוכל לא לאשר זאת?
באיזה תנאי אפשר להתפטר ועדיין לקבל את כל הזכויות ?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה והמשך תשובה
עו``ד חן שטיין06/03/2010קרן שלום,
ההתפטרות תלויה רק בך, ואין למעסיקה כל השפעה על כך או זכות לאשר או לא לאשר.
ההתפטרות צריכה להיות לצורך טיפול בילד על מנת לקבל את מלוא הזכויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון- הרעת תנאים.אמל כורשיד01/03/2010
1. אני עובדת במקום עבודה כבר שנה . לאחר 10 חודשי עבודה יצאתי לשמירת הריון עקב בעיות ברגליים .
כידוע לי במקום עבודתי לאחר שנה עבודה מקבלים מענק התמדה +דמי הבראה, האם אני זכאית גם לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים בשמירת הריון
אין בעובדה כי את בשמירת הריון כדי למנוע ממך דבר המגיע לך ממקום עבודתך, אם כי יש לבחון כל דבר לגופו של עניין, האם לא מתקיים לגביו חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר שמירת הריון מלאהרויטל01/03/2010
ילדתי לפני כחודשיים, לאחר שמירת הריון מוחלטת במשך כל ההריון. שהודיעו לי שאני אהיה בשמירת הריון עד הלידה הודעתי למעסיקה שלי, באותו הרגע התחיל היחס המגעיל אליי, נלקח ממני הרכב + הטלפון הנייד, אף אחד מהמשרד לא יצר עימי קשר במשך 9 חודשים, מתנה לחגים לא קיבלתי, וגם שהודעתי שילדתי רק מישהו אחד מהמשרד אמר לי מזל טוב.
אני לא מעוניינית לחזור לעבודה כזו.
מצאו לי מחליף והבנתי שמרוצים ממנו,.
1. האם יכולים לא להחזיר אותי לאותה משרה ולאותו תפקיד. (הייתי אחראית אזור ירושלים והשפלה)
1. בכמה זמן אני יכולה להאריך את חופשת הלידה (עבדתי מה- 20.6.2008 ועד היום ...) עבדתי ב- 90 אחוז משרה.
2. מתי אני אמורה להודיע על הארכת חופשת הלידה
3. האם בזמן הארכת חופשת הלידה אני צוברת ותק נוסף, הפקדה לביטוח מנהלים, הבראה משכורת 13 וכו'..
4. האם כדאי לי להתפטר ולהמתין 90 יום לאבטלה
תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר לידה - תפקיד
עו``ד חן שטיין06/03/2010רויטל שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות תפקידך, משך 60 ימים מיום חזרתך (יהיה צורך לבחון לגבי כל תפקיד אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
לגבי הארכת החל"ת - ככל שמלאה לך שנת עבודה עד ליום הלידה - תהיי זכאית לצאת לתקופה עד רבע מהותק.
בחל"ת אין המשך צבירת זכויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת חופשת לידה
רויטל06/03/2010כמה זמן לפני סיום חופשת לידה אני צריכה להודיע שאני מאריכה אותה?
מתי צריך להודיע שאני מאריכה.
אני הודעתי שאני חוזרת ועכשיו התחרטתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2010רויטל שלום,
נדרש שזה יהיה תוך זמן סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה בנוגע לפיטוריןנעמה01/03/2010
גיליתי לפני מספר ימים שאני בהריון. . במקום העבודה שבו אני עובדת נהוג שאחרי 9 חודשים מפטרים ומעסיקים שוב. האם עכשיו מאחר ואני בהריון זה חוקי? מתי עליי להודיע בעבודה שאני בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר 9 חודשים
עו``ד חן שטיין06/03/2010נעמה שלום,
אינני בטוח כי נוהל זה חוקי גם לגבי נשים שאינן בהריון, אולם בוודאות לא ניתן לנהוג כך כלפי עובדת בהריון (הדבר נקרא "הדלת המסתובבת", וכבר נפסל לא אחת ע"י בית הדין).
ככל שמלאו לך שישה חודשי עבודה, הרי שמומלץ להודיע על ההריון מוקדם ככל הניתן, ובכתב.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהמיכל01/03/2010
בוקר טוב,
אני נמצאת כחודשיים וחצי בבית בגלל כאבי גב והתכווצויות בטן תחתונה , בקשתי לשמירה לא התקבלה ע"י ביטוח לאומי. מהמעביד פדיתי ימי מחלה וימי חופש בעבור החודש הראשון.כחודש וחצי נמצאת בביתי על חשבוני. מועד הלידה המשוער עוד כחודש וחצי.
1.האם אהיה זכאית לדמי לידה? ובמידה וכן כיצד יחושבו ?האם דמי הלידה יכללו גם המשכורת האחרונה שקיבלתי-שהסתכמה ב פידיון ימי החופש והמחלה.
2.מה לגבי תשלום דמי הביטוח הלאומי בעבור הזמן שנמצאת בבית?
3.כיצד ביטוח לאומי מגדיר את התקופה שאני שוהה בביתי על חשבוני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה עקב הפחתות
עו``ד חן שטיין06/03/2010מיכל שלום,
עקרונית אין הבדל מבחינת הביטוח הלאומי בין תקופה זו ובין תקופת העבודה הרגילה.
לעניין דמי הלידה - דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.
מעבר לכל - יש לבחון האם הסירוב ואי ההכרה בשמירת ההריון מוצדק, והאם אין מקום להגי ערעור על הסירוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןמיכל28/02/2010
היי,
לאחרונה יצאתי לחופשת לידה. קצת אחרי תחילתה התברר לי שהחברה שבה אני עובדת עומדת להיסגר עקב קשיים כלכליים ושאני עומדת להיות מפוטרת.
אשמח לדעת מהן זכויותי מול המעסיק ומול ביטוח לאומי.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים עקב סגירת חברה
אין דינך שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשת הבהרה
מיכל06/03/2010קיבלתי את מכתב הפיטורין לפני כמה ימים והחברה תיסגר בסוף החודש.
אני כאמור בחופשת לידה.
למיטב ידיעתי המעסיק לא פנה למשרד התמ"ת (האם הוא צריך להראות לי אישור כזה??)
האם אני זכאית לתשלום עבור חודש עבודה נוסף (30 ימי דמי הודעה מוקדמת)? אם כן, מתי? האם זה בתלוש של חודש מרץ (למרות שאני בחופשת לידה ולא אמורה לקבל בכלל)?
האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מיד בתום התקופה המקורית של חופשת הלידה?
שוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
עו``ד ליאת שטיין09/03/2010מיכל שלום,
על מנת להיכנס לעומקם של דברים ולתת לך תשובה ודאית ומוסמכת , יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת בה ניתן יהיה לבחון את הנתונים הספציפיים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בזמן חופשת לידהעינב28/02/2010
אני עובדת כבר כמה שנים בחברת היטק וילדתי לפני כשבוע. היום התבשרתי כי הרכב המשמש אותי לעבודתי ילקח ממני ויוחזר לחברה עד אשר אני אסיים את חופשת הלידה. האם זה חוקי? האם זה לא הרעת תנאי עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב בחופשת הלידה - חובה או זכות?
עו``ד ליאת שטיין28/02/2010עינת שלום,
העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון דחוףמיתר27/02/2010
היי אני עובדת ברשת קרוב ל 4 שנים אני בהריוני השני החודש 5 להריוני ,
1) המעסיק שלי מבקש ממני ליראות סיכומי בדיקות ביגלל שלא מאמין לי שאני יוצאת לבדיקות אמרתי לו שסיכומי בדיקה אני לא אתן לו ליראות כי זה מידע רפואי סודי הגשתי לו את הטופס שלוקחים מהמרפאה לשימוש ב 40 שעות שמגיע במהלך ההריון הוא לא הסכים לקבל. רק סיכום בדיקה מה אלי לעשות ?
2) החזרי נסיעות אני מוציאה פי 2 מההחזר שאני מקבלת אני כל פעם מתלוננת מחדש ונותנים לי תשובה שזה מה יש. מה החוק לגבי החזרי נסיעות ?
3) בגלל שאני בהריון והמעסיק שלי טוען שאני נטל עלוי שהוא לא מעוניין בי כי אני אמא לילדים הוא החליט שהוא שולל מימני את תפקידי כמנהלת וטען שאין לי לאן לחזור כשאני מסיימת תחופשת לידה והביא מנהל אחר כבר עכשיו שיש לי עוד 4 חודשים לצאת לחופשת לידה אומנם לא פגע לי בשכר חוץ מההחזרי נסיעות האם יש חוק לגבי תפקידי ומה אלי לעשות בכלל ?
האם יש לאן ליפנות ליעוץ משפטי כבר עכשיו או רק לאחר הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לרינת
עו``ד ליאת שטיין28/02/2010רינת שלום,
על פי התיאור בשאלתך, נראה כי המעסיק עובר עבירות חמורות על החוקים הרלוונטיים, ויש מקום לפנות לייעוץ על מנת לפעול נגדו בעניין זה ולהבטיח את זכויותייך, ועדיף מוקדם ככל הניתן.
אשמח לעמוד לרשותך בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריה+התפטרותחגית27/02/2010
שלום רב, אני עובדת במקום עבודתי כחצי שנה. עוברת טיפולי הפריה (המעסיק יודע על כך). כ"כ במהלך כל חודשי עבודתי יש טעויות בתלוש השכר שלי והמעסיק עדיין לא העביר תשלום לביטוח המנהלים על חלק מהחודשים. היחס מהמעסיק שלי הוא די מחפיר- לא רק אלי גם לשאר העובדים במשרד ואני חוששת שרמת העצבים שבה אני נמצאת רוב היום תשפיע על סיכויי הצלחת ההפריה (אני כבר בסבב שני). אינני רוצה להתפטר כי אז יהיה לי מאוד קשה למצוא עבודה חדשה, כ"כ אני חוששת שהמעסיק לא יעביר כספים לביטוח ואאבד שם את הזכויות. כיצד אתם מייעצים לי לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים בתקופת טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין28/02/2010רוית שלום,
אין ספק כי עלייך לשמור על מקום עבודתך הקיים בתקופה זו, אולם מנגד נהיר כי אינך צריכה לעבור גיהנום עלי אדמות בתקופה זו. ככל שמעסיקך לא ינהג עימך כשורה, ניתן יהיה לשקול לשלוח לו מכתב התראה מתאים מעו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייצבות בלשכהליאת26/02/2010
שלום רב,
התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת לידה וכבר התייצבתי התייצבות ראשונית בלשכה
שאלתי היא האם אני צריכה להמשיך להתייצב פעם בשבוע או שרק בתום 90 הימים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות בלישכה
עו``ד ליאת שטיין28/02/2010ליאת שלום,
עקרונית, מדובר בהתייצבות לכל דבר ועניין, כלומר - שוטפת.יחד עם זאת, נסי לשאול באופן ספציפי לגבייך - לא אחת יש הקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים בהריוןהדר סעדה26/02/2010
אני מטפלת במעון כבר שנתיים. בשנה הראשונה עבדתי 5 ימים, בשנה הנוכחית עבדתי רק 4 ימים.
לפני כחודש ביקשתי להחזיר לי את היום החמישי ואכן הוחזר לי. בנתיים גיליתי שאני בהריון וכעת רוצים להוריד לי שוב לארבעה ימים.
שאלתי היא: האם זה נחשב להרעת תנאים?
והאם יש לי זכות לסרב ולדרוש את היום החמישי?
נ.ב. ההורדה עקב הכנסת עובדת נוספת במערכת, ולא עקב קיצוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין28/02/2010הדר שלום,
מדובר בשאלה מורכבת בנסיבות הספציפיות שלך, ונראה כי יש לבחון עניין זה לעומק על מנת להגיע לתשובה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה לאחר לידהשגית25/02/2010
שלום רב,
אני כרגע בחופשת לידה וידוע לי שמגיעה לי "שעת הנקה" אשר משמעותה לצאת מוקדם יותר מהעבודה.
חברה סיפרה לי שמכיוון שאני עובדת בפ"ת וגרה בחולון מגיעה לי חצי שעה נוספת עבור הק"מ הרחוק מהבית.
רציתי לדעת האם זה נכון? והאם אני יוכל לדרוש זאת מהמעסיק שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד חן שטיין25/02/2010שגית שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם האריכה את החופשה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
אין כל זכאות להקלה נוספת בשל המרחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)