מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת קיצור יום עבודה על דמי לידהרותם08/02/2010
שלום
קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי לקיצור יום העבודה מ-9 שעות ל-6 שעות
אני מבינה שזה יהיה על חשבוני
השאלה היא האם אפשר לוודא שדמי הלידה ינתנו ע"פ המשכורת המלאה טרם הקיצור? איך עושים זאת?
הקיצור נובע מהתחלה של צירים ללא קיצור צוואר הרחם
האם ביטוח מנהלים , כלומר ביטוח אובדן כושר עבודה, יכול להשלים לי את הפער בשכר עד הלידה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת דמי לידה עקב צמצום שעות
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010
אופיר שלום,
דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, עקרונית ללא התחשבות בחודשים בהם ישנהירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, ותוכלי לנסות ולעמוד על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות היעדרות לצורך בדיקות בהריוןדנה08/02/2010
אני מועסקת בשלושת רבעי משרה. עובדת חמישה ימים בשבוע- 6.5 שעות,
ופעם בחודש עובדת גם יום שישי מ8-12 ואח"כ מורידה את ה 4 שעות האלה מימי עבודה בשבוע לאחר מכן.
החברה שאני עובדת בה טוענת שלא מגיעות לי 40 שעות הריון אלא פחות.
האם הם צודקים? ואם כן, כמה שעות מגיעות לי? איך מחשבים את זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 שעות בדיקה או 20 שעות בדיקה
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010דנה שלום,
עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה בזמן חופשת לידהדניאלה08/02/2010
שלום רב,
ילדתי את בתי לפני כשבועיים ומייד לאחר מכן התחלתי להרגיש לא טוב.
בסופו של תהליך בדיקה הסתבר שנדבקתי בוירוס ושאני נזקקת למנוחה של כחודש ימים במיטה.
האם ישנה אפשרות לחשב זאת כימי מחלה או שזה יבוא על זמן חופשת הלידה שלי?
אני בינתיים לא מצליחה להנות ואפילו לא לטפל בתינוקת.
אני בבדיקות ובתי חולים כל הזמן ורציתי בבקשה לדעת מה הן זכויותיי.
אם אפשר שאלה נוספת, מתי אני אמורהלהודיע למעביד אם אני רוצה להאריך את חופשת הלידה בשבוע שבועיים?
תודה מראש,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010מיכל שלום,
רק במקרה בו היית מאושפזת, ניתן היה לבחון בכלל הארכת חופשת הלידה עקב כך, ומשכך - זה בא על חשבון חופשת הלידה.
אם בכוונתך להאריך את חופשת הלידה - עלייך ליידע את המעסיק על כך תוך זמן סביר, ומומלץ מוקדם ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת עבודה והריוןרונית07/02/2010
שלום
התחלתי עבודה חדשה לפני כשבוע ואני בהריון בשבוע 10. האם מותר למעסיק לפטר אותי כאשר אני אודיע לו שאני בהריון, הבנתי שלמעסיק אסור לפטר אישה בהריון לא קשר לזמן בו היא עובדת. והאם אני זכאית לחופשת לידה בתשלום למרות שאני אעבוד שבעה חודשים כאשר אני בהריון
אשמח לתשובה
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טרם מלאו שישה חודשי עבודה
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010רונית שלום,
לידיעתך - חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה ללא מכתב פיטוריםג07/02/2010
הברה שבה אני עובדת פשטה רגל כל העובדים קיבלו מכתב כבר לפני חודש חוץ ממני
מאחר ואני בהריון ובמקביל לא הוגשה בקשה תמת
העובדים הגישו בקשת פירוק כבר מאר ולא קיבלנו 2 משכרות אחרונות.
המצב כיום שמונה כונס (לא מפרק) לחברה ואין לי ממי לקבל את המכתב
מה עליי לעשות?אם מוציאים לי מכתב האם זה צריך להיות מכתב סטנדרטי?מה התאריך שצריך להיות רשום עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב פיטורים
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010שלום לך,
עקרונית אינך אמורה לקבל עוד מכתב, מקום בו טרם פוטרת הלכה למעשה.
יחד עם זאת, לא בהכרח תהיי זקוקה למכתב, אלא תוכלי להציג את הדברים כהוויתם למוסד לביטוח לאומי, ו/או להצטייד במכתב הסבר של המצב מעורך דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הודעה ללשכהאלנה07/02/2010
שלום רב!
התפטרתי מעבודה לאחר הלידה וקיבלתי את הפיצויים כחוק. אך לא הודעתי ללשכת התעסוקה על התפטרותי ועברו כבר יותר מ90 יום (במקרה הלשכה היתה בעיצמים ביום שניגשתי :-)
האם עדיין יש טעם לגשת ללשכה? והאם אני עדיין אהיה זכאית לקבלת דמי הבטלה?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות בלשכת התעסוקה
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010אלנה שלום,
בהחלט.
לכי ונסי לשכנע כי אכן הגעת לחתום במועד העיצומים, בתקווה כי יכירו לך רטרואקטיבית. גם אם לא יכירו לך רטרואקטיבית, לפחות התקופה תחל עם יום התייצבותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתפטר אבל...שלומית06/02/2010
שלום רב,
אני כחודשיים לאחר חזרתי לעבודה אחרי לידה
בכוונתי להתפטר... אבל אני מבינה שלא אוכל לקבל דמי אבטלה באופן מיידי, נכון?
אני ביחסים מאוד טובים עם המנהל הישיר שלי...
וחשבתי לבקש ממנו שיפטר אותי בכדי שאוכל לקבל אבטלה באפון מיידי
האם זה משנה לחברה מבחינת הפיצויים שאותם אקבל באם אני מתפטרת או מפוטרת?
כי אם זה אותו הדבר, הרי זה לא משנה להם, נכון?
ואם אני מתפטרת, האם אוכל לבקש שרק יתנו לי מכתב כאילו הם פיטרו אותי?
מה אני אמורה להגיש בלשכת התעסוקה?
תודה מראש
שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה... אודה לתשובתכם ..
שלומית07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות או פיטורים
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010שלומית שלום,
כפי שאני מבינה, הרי שהחוק ידוע וברור לך.
ככל שתחפצי להגיע להסכם כזה או אחר עם המעסיק לעניין מכתב פיטורים, הרי שהדבר נתון לשיקול דעתכם ולמשא ומתן ביניכם (אם כי הוא תמיד יהיה חשוף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. אבל לא קיבלתי מענה
שלומית09/02/2010בנוגע לפיצויים.
באם אני מתפטרת או מפוטרת
האם גובה הפיצויים זהה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלומית
עו``ד חן שטיין09/02/2010שלומית שלום,
פיצויי הפיטורים הינם זהים, אולם בהתפטרות, יהיה עלייך להמתין 90 ימים בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה, בניגוד למפוטרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!!
שלומית09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה :-)
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריוןרויטל05/02/2010
שלום רב,
לפני חודש התחלתי לעבוד כעמ"י באחת משגרירות ישראל. לפני כן עבדתי במשרה מלאה במשך 3 שנים במשרד פרטי בארץ.
אני חתומה כיום על חוזה לשנה ומעוניינת במהלך השנה להכנס להריון. הבעיה היא שמצד אחד אני לא מעוניינת להפר את החוזה וללדת באמצע השנה ומצד שני אם אכנס להריון באמצע השנה ואסיים את החוזה שאני בחודש שביעי אני לא יודעת אם אהיה זכאית לדמי לידה מלאים ובטח שאף אחד לא יעסיק אותי בארץ.
הייתי מעוניינת לדעת האם זה אפשרי לסיים את חוזה העבודה באמצע ההריון ועדיין ליהיות זכאית לדמי לידה מלאים?
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון באמצע הסכם העסקה
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010רויטל שלום,
הטעות הינה בנקודת המוצא שלך - הריון אינו מפסיק את חוזה העבודה, וודאי שאינו מהווה הפרה שלו.
על מנת להבין לעומק את זכויותייך ומשמעות כניסתך להריון, מומלץ כי תקבעי פגישת ייעוץ מסודרת (ולאור המרחק - ייתכן ופגישת ייעוץ טלפונית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדטלי03/02/2010
הננני עובדת במשרה מלאה וחזרתי לעבוד לאחר חופשת לידה של 5 ח' בני כיום יהיה בעוד 6 ימים בן 9 חודשים.
החלטתי להתפטר לאחר ויכוחים ואי נעימיות סביב היעדרות של ימי מחלה של בני . האם אני זכאית ע"פ חוק לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד להתפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010נועה שלום,
הדבר אינו כתוב במפורש בחוק, והפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם אני תמיד בעד ללכת על בטוח.
ייתכן ויהיה נכון עבורך לפנות לפגישת ייעוץ בהקדם על מנת להבין את משמעויות הדברים לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת התפקיד בעבודה לאחר הארכת חל"דמיכל03/02/2010
אני עובדת במקום העבודה 7 שנים. מעונינת להאריך את החל"ד בחלת של עוד 3 חודשים.
המעביד טוען כי אין בעיה אך לא שומר לי את התפקיד.
כלומר טוען שיכול להציע לו כל תפקיד אחר בחברה עצמה- כמו פקידה/ נציגת שירות למרות שכיום אני מנהלת מחלקה.
האמנם לא מחויב לשמור לי את התפקיד והתנאים?אם מאריכה לחל"ת? אודה לתשובה בהקדם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010מיכל שלום,
למעסיקך טעות חמורה.
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך משך 60 ימים מיום חזרתך (יהיה צורך לבחון לגבי כל תפקיד אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויתי בהריוןיפעת מי03/02/2010
שלום.
אני גננת חדשה במשרד החינוך והמפקחת נתנה לי מילוי מקום של 3 חודשים
למרות שידעה שאני בהריון .אני נמצאת עכשיו בחודש השישי להריון ומילוי המקום הסתיים לטענת המפקחת אין לה משהו חדש לתת לי .מה עושים במקרה כזה ומה לגבי דמי לידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010יפעת שלום,
ככל שהותק שלך פוחת משישה חודשים, וככל שאכן אין משרה אחרת אליה ניתן לשבץ אותך (ולא שהפיטורים נובעים מהיותך בהריון), הרי שאין מה לעשות, ועלייך לנסות ולמצוא עבודה אחרת. דמי לידה תהיי זכאית לקבל אך אם תמצאי משרה אחרת ותעמדי בדרישות המינימום של המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תום חוזה בזמן הריוןשגית02/02/2010
אני מועסקת כעובדת זמנית.
החוזה המקורי הינו לחמישה חודשים, לאחרונה נודע לי שאני בהריון.
התחלת העבודה היתה באמצע חודש כך שלמעשה יהיו לי שישה תלושי שכר בסיום החוזה.
מה לשון החוק בקשר להפסקת עבודתי כאמור בחוזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - חוזה לתקופה קצובה
עו``ד חן שטיין07/02/2010שגית שלום,
מאחר ולדברייך מלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים).
חובה על המעסיק טרם הפיטורים לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין לפטר אותך בנסיבות אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה וימי חופשה לגברשלומית02/02/2010
האם ישנה אפשרות לגבר להשתתף בחופשת לידה עם אישתו לקבל את התשלום מביטוח לאומי ועל אותם ימים לקבל את ימי החופשה שמגיעים לו ממקום העבודה ולקבל עבורם תשלום ממקום העבודה ( במקביל).
כמו עובדת משרד חינוך שיכולה לקבל את חופשת הקיץ וחופשת לידה ביחד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - בעל
עו``ד חן שטיין07/02/2010שלומית שלום,
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת לחופשה החל מהשבוע השביעי לחופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה לא כולל דמי הבראהעדי02/02/2010
שלום, ילדתי בינואר 2009 .
לאחרונה שמעתי כי אני זכאית לדרוש את ההפרש בגין דמי הלידה שקיבלתי, שחושבו על בסיס 3 החודשים שלפני הלידה, ואשר לא כללו את המשכורת שכללה דמי הבראה, לבין דמי ההבראה.
האם אכן כך? האם יש איזו תקנה התומכת את העניין? למי פונים לבקש הפרש זה?
תודה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לדמי הלידה - הפרשים
עו``ד חן שטיין07/02/2010עדי שלום,
על פי חוק חישוב דמי הלידה נעשה על בסיס השכר בשלושת החודשים המלאים שקדמו ללידה. יחד עם זאת, ייתכן ותהיי זכאית להפרשים, במקרים אלה:
עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על ימי מחלה בהריוןמאי02/02/2010
שלום.
אני בהריון בשבוע 19 (תחילת חודש חמישי)
לאחרונה קיבלתי מרופא הנשים שלי 3 ימי מחלה בעקבות צירים קלים שחוויתי.
באישור המחלה היה רשום Normal Pregnancy- הפקידה של הרופא היא זו שהדפיסה את האישור ולדעתי פשוט לחצה אנטר אנטר וכך יצא שזו ברירת המחדל שהודפסה על הטופס.
בחברת הביטוח שהמשרד שלי עובד איתם סרבו לשלם וביקשו שאבקש טופס עם סיבה מפורטת.
ביקשתי מהרופא והוא אכן שלך הפעם היה מצויין
Normal Pregnancy
Lower abdomenal pain
אך הפקס הגיע מעט דהויי ושוב סירבו לאשר את התשלום... לצערי רק ביום חמישי אוכל לבקש מהרופא לשלוח שוב.
אך בנתיים ניגשה אליי מנהלת כח האדם ואמרה לי במילים אלו: " תני לי את האישור אני אשלם לך החודש ואנסה לשלוח לחברת ביטוח שוב ומקסימום אם יהיו בעיות נוריד לך מהחודש הבא. דרך אגב שתדעי לך שלא משלמים על העדרתו בגלל הריון- הריון זו לא מחלה"
כששאלתי האם היא אומרת את זה מכיוון שבאישור המקורי היה רשום Normal pregnancy ולא סיבה מפורטת היא אמרה שכן אבל בכל מקרה לא על כל העדרות שקשורה להריון משלמים למשל אם יהיו לי דימומים חס וחלילה או שלקראת סוף ההריון יהיה לי קשה וכו'...
אשמח מאוד לקבל הבהרות האם זה חוקי לא לשלם לעובדת למרות שיש אישור מחלה רק בגלל שהסיבה קשורה להריונה...
וכמו כן מתי ובאיזה נסיבות אני אמורה לפנות לביטוח לאומי לתשלום עבור ימי העדרות ומתי אני אמורה לפנות למעסיק?
תודה מראש
נ.ב:
אינני יודעת אם זה רלוונטי או לא...
אבל מהרגע שהודעתי שאני בהריון (ממש ממש בתחילת ההריון שבוע 6) שינו לי את התפקיד פעמיים...ועושה רושם שמנסים לגרום לי להרעת תנאים ע"מ שאעזוב מרצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון
עו``ד חן שטיין07/02/2010מאי שלום,
על כל מחלה חובה לשלם כקבוע בחוק, גם אם מדובר בזמן ההריון.
ככל שהמעסיק שלך מנסה להרע את תנאייך על מנת לגרום לך להתפטר - ייתכן שמכתב מעו"ד בעניין הזה יביא את הניסיונות שלו לסופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)