פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחרור מוקדם של תינוק מבית חולים?
    תומר רון
    24/02/2010

הי לכולם
    בית חולים בלינסון מחזיק בשבי את בני בטענה שיש לו צהבת קשה והוא במעקב כבר 5 ימים ללא כל טיפןל
    אני מחיפה אחרי ניתוח וקיבלתי אישור להעביר אותו לרמבם עי" מנהל התינוקיה
    הם לא מוכנים לשחרר בטענה שאין להם ביטוח משפטי אם קורה משהו וחוץ מזה אם הוא ייזדקק לטיפול זה ילעה לבלינסון כסף
    אגב זה ציטוט של מנהל בית החולים עצמו לא להאמין
    הם מאיימים בורשלנות שלנו אם ניקח ושלא ייתנו טוויס שחרור והביאו עו"ס
    הם מרוויחים הון כסף על כל יום שהוא נשאר וזה האינטרס האמיתי שם כסף כסף כסף
    אני מיואש ורוצה לדעת מבחינה משפטית אם אני יכול לקחת אותו משם
    בבבקשה מי שיכול עזרההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לתומר

עו``ד חן שטיין
    25/02/2010

תומר שלום,
    אין זה הפורום המתאים לשאלתך, אלא פורום רפואי בפורטל זה.
    עקרונית, אתה תמיד יכול לחתום על טופס שחרור, אולם בכך אתה לוקח את האחריות לכל מה שיקרה עלייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת
    גלית
    24/02/2010

שלום

לקחתי חופשה ללא תשלום מ-12/09 עם תאריך חזרה ב-01/05/2010 .

אני בבית עם שני ילדים ותינוק עבדתי באותו מקום מ-11/07/2007 ויצאתי לחופשת לידה ב

.02/09/2009

בתקופה הנ"ל אני מתלבטת עם לחזור לעבודה ושוקלת לא לחזור מסיבות כאלו ואחרות גם שלא טוב לי , שעות נוספות ,לחץ מתמשך ושחיקה נוראית .

ברצוני לשבת בבית תקופה ולגדל את ילדי ותינוקי . שאלותי:

1. האם מגיע לי דמי אבטלה באופן אוטומטי במידה וארצה להתפטר?
    לפי חוקי ביטוח לאומי אני צריכה תקופת הכשרה של 360 יום מתאריך החתמה בלשכה .
    האם חופשת לידה נחשבת בתוך ה-360 ימים?
    2. כמה זמן אוכל לחתום בלשכה ?, ברצוני לקבל משרה חלקית אני אקדמאית בעלת תואר ראשון
    האם זה משפיע במשהו ?

תודה

גלית

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

גלית שלום,
    1. לא, אלא לאחר המתנה בת 90 ימים מיום ההתייצבות הראשון.
    2. עקרונית כן.
    3. הדבר תלוי במשתנים רבים (גיל, מספר תלויים, האם בן הזוג עובד או לא, וכדומה) - עלייך לבדוק זאת ספציפית לגבייך מול המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים
    אירית
    24/02/2010

אני עובדת בחברה 7 חודשים ואני בחודש הראשון להריון
    היתקבלתי לעבודה בתור מנהלת משרד ששעות העבודה הן מ-9:00-18:00 מתחתי היתה עוד מזכירה שעבדה בכפוף אלי שעות העבודה שלה היו מ-11:00-19:00 ומדי פעם היינו מתחלפות בהסכמתי בלבד.
    רק שאני עבדתי מ-9:00-17:00. לאחר כמה חודשים פוטרה המזכירה ונישארתי לבדי במשרד ושעות העבודה היו מ-9:00-18:00.
    היום נודע לי כי מגיעה מישהי חדשה למשרד והיא תהייה מנהלת משרד ואני יעבוד תחתה ומהיום המשרד צריך להיות מאוייש עד 20:00.
    הבוסית שלי עדיין לא יודעת שאני בהריון האם זה הרעה בתנאים? מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    הרעה בתנאים

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

אירית שלום,
    העובדה שהמנהלת לא יודעת על ההריון פועלת כרגע לרעתך.
    מוטב ליידע אותה מוקדם ככל הניתן, טרם ההרעה.
    מומלץ לשקול בחיוב לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית על מנת להבין את מצבך, והזכויות והחובות הנגזרות ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון לאחר שימוע לפני פיטורים
    סתיו
    23/02/2010

שלום רב,
    בחודש נובמבר 2009 פוטרתי ע"י המעביד, לאחר שעבדתי במקום העבודה שנתיים ברציפות.

במהלך השימוע לפני הפיטורים, הוצע לי להמשיך לעבוד בחברה 4 חודשים נוספים, ללא שום שינוי בתנאים, אך כן קיבלתי מכתב פיטורים במועד השימוע.

במכתב נרשם כי המעביד החליט להאריך את תקופת העסקתי עד לסוף מרץ 2010.

בינתייים, נכנסתי להיריון בחודש דצמבר 2009.

האם בנתונים אלה המעביד רשאי להפסיק את העסקתי בעוד כחודש, או שאני מוגנת מפני פיטורים?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• הריון במהלך הודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

סתיו שלום,
    עקרונית, על המעסיק חל איסור לפטר אותך בפועל, שכן הגילוי על ההריון נעשה במהלך ההודעה המוקדמת, ועליו לפנות לממונה על עבודת נשים לצורך קבלת היתר לו יעמוד על הפיטורים. עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום מס הכנסה מתשלום דמי לידה...
    יריב
    23/02/2010

אישתי עובדת ב2 עבודות. היא לא עושה תיאום מס. רק בסוף שנה היא ממלאת טופס 1301 ומשלמת. שאלתי היא האם מדמי הלידה מנוכים מראש מס הכנסה הוא התשלום שהיא מקבלת הוא ברוטו ואח"כ בסוף שנה היא משלמת מס.

הוספת תגובה

• תשלום מס הכנסה מדמי הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

דמי הלידה מהווים תחליף לשכר, וכל מה שחל על השכר חל על דמי הלידה בהתאמה. בעניין זה, יהיה עלייך לבדוק את העניין באופן ספציפי על פי מלוא הנתונים מול המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת מחלת ילד
    ליאורה
    23/02/2010

שלום רב!

בני היה חולה וקיבלתי 3 ימי מחלה שאינם ברצף (כי התחלקתי עם בעלי)
    לאחר שמסרתי למקום העבודה את ימי המחלה שלי הם טענו שלא מגיע לי תשלום מאחר והימים לא ברצף.
    החלוקה עם בעלי בימים הייתה בגלל התחשבות במקום העבודה ומסתבר בסוף שזה היה לרעתי
    האם זה נכון מבחינה חוקית שלא מגיע לי תשלום של 3 ימי חופשת מחלה כמו בחוק?
    האם זה לא יכול להקרא צבירת ימי מחלה?
    ובמידה ואני זכאית לתשלום כמה אחוזים משלמים לחופשת מחלת ילד?

אודה לתשובה
    בברכה ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת מחלת ילד

הוספת תגובה

• אופן תשלום דמי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

ליאורה שלום,
    בגין דמי מחלה משלמים באופן הבא על פי החוק (אין הבדל מבחינת התשלום בין מחלת העובד למחלת ילד):
    היום הראשון 0.
    הימים השני והשלישי: 37.5%
    היום הרביעי ואילך 75%
    עד למקסימום הימים הצבורים לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עבודה
    הריונית
    23/02/2010

שלום, אני בהריון וברצוני לאחר הלידה להשאר ולטפל בתינוק/ת.
    האם במידה ואני יודיע על כך למעביד בחודש 6/7 , אני אהיה זכאית לאחר חופשת הלידה ישר להחתים בלישכת התעסוקה? ,ולא להמתין כמה חודשים? כך שאולי אני ימצא מישרה עם פחות שעות
    או יקבל דמי אבטלה,וכך לא ישארו לי חודשים ללא הכנסה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עבודה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה למתפטרת

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

שלום לך,
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    מאיה
    23/02/2010

שלום רב,
    אני מועסקת קרוב לשלוש שנים במקום מסויים ואמורה לחזור בעוד כחודש מחופשת לידה. במהלך התקופה בה הייתי בחופשה היה לי מחליף וידוע לי כי מאוד מרוצים ממנו. יש לי תחושת בטן חזקה כי מעוניינים להמשיך בהעסקתו לאחר הימים בהם המעסיק מחוייב להעסיק אותי על פי חוק. אציין כי לאורך זמן רב קיבלתי חיזוקים חיוביים לגבי עבודתי, אך כשנכנסתי להריון ותפקודי ירד עקב חולשה פיסית במשך החודשיים הראשונים, דאג המעסיק להזמין אותי לשיחת בירור ויש לי תחושה כי הדבר קשור להריון ושימש כ"הכנת הקרקע" לבאות. שאלתי היא האם ובאילו מקרים יש עילה לתביעה במידה ועובדת מפוטרת לאחר 45 הימים בהם החברה מחוייבת להעסיקה. איך כדאי לי לפעול כרגע לקראת חזרתי לעבודה? אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

מאיה שלום,
    בתקופה שלאחרר חופשת הלידה את מוגנת משך 60 ימים מחזרתך לעבודתך (ולא 45 כפי שציינת - כך היה לפני התיקון לחוק), בהם חל איסור לפטר אותך ו/או לשנות את תנאי העסקתך, לרבות שעות העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן הריון -דחוף!!!
    אילנה
    23/02/2010

שלום רב!

אני עובדת כ-4 שנים במשרד ,ע"ב שעות גמישות בין 8 ל5 שעות בממוצע יומי,בהתאם למצב העבודה
    על שולחני,ללא רישום שעות ו/או דוחות נוכחות

ברגע שהודעתי על כך שאני בהריון-(הודעתי כבר בחודש הראשון)המעביד החליט ששעות העבודה שלי הן מ9:00 ועד 16:00 ,והכניס שעון נוכחות ע"מ שאחתים כרטיס.

אני סירבתי בטענה שהוא פוגע בתנאים הנוחים שהיו לי והוא פנה למשרד התמ"ת בבקשה להיתר
    פיטורים,לאחר כחודש הוא קיבל היתר לפטר אותי מתאריך 10/02/10
    קיבלתי ממנו מכתב ובו הוא מודיע לי על כך שאני מפוטרת מתאריך 10/02/10

האם מגיע לי חודש הודעה מוקדמת?

עד שהתקבלה החלטת משרד התמ"ת ישבתי בבית בחופשת מחלה במשך חודש ימים,
    וקיבלתי מרופא הנשים שמירת הריון,

האם בנסיבות אלו הפיטורין עדיין בתוקף?

אודה לתשובה מהירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - הודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

שלום לך,
    להודעה מוקדמת את זכאית ככל מפוטרת אחרת.
    העובדה כי הכירו לך בשמירת הריון אינה מבטלת את הפיטורים, אולם את תוכלי להמשיך לקבל גמלת שמירת הריון אם השמירה תימשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בעקבות חוסר עבודה
    אורלי
    22/02/2010

שלוום בתאריך 16.09.09 יצאתי לחופשת לידה שנמשכה עד 01.01.10
    לפני חופשת ה לידה התלושים שלי היו מעל 4000 ואז כשחזרתי למעסיק שלי לא היה עבודה (אציין שאני עובדת לפי הספק ומהבית )
    אין לו עבודה בחודש שעבר התלוש שלי היה כ900 שח
    דברתי איתו שאני לא יכולה להתקיים ממשכורת כזו בהתחלה לא רצה לפטר אותי ואז
    החודשאין לו עבודה בכלל והוא הסכים לפטר אותי כי אין לו מושג מה יהיה בחודשים הבאים
    השאלה היא
    האם מותר לו ? אני מסכימה לכך כי אני מעדיפה לקבל אבטלה ולחפשעבודה אחרת
    עבדתי אצלו כולל חופשת לידה כשנה ו4 חודשים איך אדע מה התשלום שלי באבטלה
    והאם ישעודדבריםשאני צריכה לדעת ולידע אותו????????????...

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

אורלי שלום,
    על המעסיק חל איסור לפטר אותך ו/או לפגוע לך בתנאים, לרבות בגובה השכר, למשך 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת. לא די בכך שיש לך עילת תביעה נגדו, הרי שגם דמי האבטלה להם את זכאית נפגעים מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך עו"ד ליאת שטיין
    אווה
    22/02/2010

יש לי שאלה

אני ילדתי ב - 2/12/09 אני כרגע בחופשת לידה עד 9/3/09 מגיע לי 98 יום אני רוצה לעריך את החופשת הלידה שלי בעוד חודש לחזור ב- 1/4/10
    אני עובדת משרה מלאה מ- 7:30 - 16:30

האם מגיע לי שעת הנקה ?
    וכמה זמן מגיע לי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך עו"ד ליאת שטיין

הוספת תגובה

• שעת הנקה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

אווה שלום,
    לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם האריכה את החופשה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה וחופשת לידה ללא תשלום
    חנה
    21/02/2010

אני בשבוע 31 להריון עובדת במקום עבודה שלי כבר שנה ועשרה חודשים ובכוונתי לצאת לחופשת לידה בתשלום ממש לפני לידה כלומר אעבוד במקום שנתיים מלאים עד ללידה.

באיזה צורה רשמית וחוקית ועד מתי אני אמורה להודיע למעסיק על כוונתי לצאת לחופשת לידה בתשלום בתאריך מסויים ועל רצוני לקחת חופשה ללא תשלום אחר כך לעוד כשלושה חודשים כך שיהיו לי הוכחות מול אותו מעסיק ובמקרה הרע ביותר מול עורך דין ובית משפט על הסכם שלנו לגבי חופשות הלידה ושלא יהיה למעסיק אחר כך אפשרות לאומר שלא סגרנו כלום והפרתי את הסכם לגבי החופשות הנ''ל ועל סמך זה לדוגמא לפטר אותי מתישהו או להחמיר תנאי תעסוקה שלי?

הוספת תגובה

• חל"ד וחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

חנה שלום,
    עלייך להודיע זמן סביר קודם לכן, ולהקפיד לעשות זאת בכתב, בדיוק בשל כל השיקולים שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר התפטרות מהעבודה
    טלי
    21/02/2010

בתום חופשת הלידה הודעתי בעבודה שאני לא חוזרת עקב מרחק גאוגרפי .
    למרות הפצרותי שבסטטוס החדש שלי כאמא איני יכולה להגיע למקום העבודה ושיעבירו אותי לסניף הקרוב יותר למקום המגורי נענתי בשלילה.
    רציתי לשעת אם אני זכאית למשכורת אחרונה כי הרי יש את הנושא הזה של הודעה מוקדמת , של מתן חודש לעובד לחפש עבודה חדשה ולשלם לו בגין זה
    מהם זכויותי בנושא

אודה לתשובה

בברכה
    טלי

הוספת תגובה

• זכויות למתפטרת והודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

טלי שלום,
    כמתפטרת אינך זכאית להודעה מוקדמת, אלא אם ביקשת לעבוד בתקופה זו ולא איפשרו לך, וגם אז רק במקרים חריגים.
    לפיכך, לא תהיי זכאית לתשלום בגין הודעה מוקדמת, ככל הנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות מסיבה מוצדקת
    זוהר
    21/02/2010

א.אם התפטרתי תו"כ חל"ת בגלל שעות עבודה מרובות-האם זה נחשב התפטרות מוצדקת ואהיה זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה.
    ב.האם 90 יום נספרים מיום ההתפטרות או מיום ההתייצבות בלשכה?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות מסיבה מוצדקת

הוספת תגובה

• דמי אבטלה למתפטרת

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

זוהר שלום,
    א. תלוי בשעות העבודה ובנסיבות הספציפיות המלאות, אך באופן עקרוני אומר שזה אפשרי.
    ב. מיום ההתייצבות בלשכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים בעבודה בהריון
    אביבית
    21/02/2010

שלום שמי אביבית
    עובדת בחברה כבר למעלה משנה וחצי ואני בהריון מתקדם , המקרה קרה ליפני כניסתי להריון סיכסוכים בין חברות שותפות שחלק מעובדיה הוכנסו בעל כורחם לסיכסוך המתמשך , אני עובדת בחברה ועושה כמובן את מה שאומרים לי, חלק מההנהלה תפסו על גנבות של שווי מלאי שחלק ממנו אני מגישה לרואה חשבון השתשלשות העיניינים הגיע לחקירת משטרה שאני הייתי עדה ועדיין יש ויכוח ומשפטים בין החברות , אני בהריון מתקדם למרות שהכל התחיל ליפני אבל מה שקורה אני נימצאת בניהם , כנראה עדיין מנסים להדביק לי תיק בנושא באיומים האם יש מצב לתביעה משפטית מעבר לזה שאני בהריון ועדיין עובדת בחברה מיכוןן שלא מעוניינת לפספס את זכיותיי
    תודה אביבית ותגובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    איומים בעבודה בהריון

הוספת תגובה

• זכויות אישה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2010

אביבית שלום,
    אין קשר בין זכויותייך והדברים להם את זכאית לבין החשדות וההאשמות שמנסים לטפול עלייך.
    מה שמגיע לך, כאישה בהריון, חובה על המעסיק לכבד ואין הוא יכול לגרוע מהן.

אשמח לעזור בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה