מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקום העבודה נשרף בזמן חופשת לידהמרינה16/10/2011
שלום!
בעוד כשבועיים מסתיימת אצלי תקופה של 3 חודשי חופשת לידה.מקום העבודה נשרף וכולם חוץ משתי עובדות קיבלו מכתבי פיטורין,אותן העבירו לשלוחה אחרת של המפעל.אני יודעת שהם לא יכולים לפטר אותי ואם שולחים אותי למקום עבודה חילופי,שעות עבודה שם הם 12 שעות במשמרות,דבר שאינו מתאים לאם מניקה עם תינוקת בת 3 חודשים.וגם תהיה לי שנה של עבודה רק אחרי 3 שבועות מתום חופשת לידה.מה עליי לעשות?לצאת לחל"ת אני לא יכולה מבחינה כלכלית,האם ויתור על עבודה חילופית יחשב התפטרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום העבודה נשרף בזמן חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/10/2011מרינה שלום,
לאור הנסיבות מקום העבודה יכול להעבירך למקום חילופי.
עד 7 חודשים מיום הלידה, הנך זכאית לעבוד 7 שעות ביום וללא שעות נוספות.
היה ותתפטרי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אך לא לקבלת דמי אבטלה, אלא רק לאחר 90 ימי המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהאיריס15/10/2011
שלום רב,
אם אני אשאוב בעבודה, זה אומר ששעת היציאה הביתה לא תתקצר בשעה אלא תישאר כמו שהיא?
ועוד שאלה, נניח ואני לא שואבת בעבודה ויוצאת שעה לפני,
זה יהיה נכון גם במקרה של ערב חג כאשר אנו עובדים חצי יום?
כלומר, במקום לצאת בשעה 13, אני אצא ב-12?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד חן שטיין15/10/2011איריס שלום,
שעת הנקה מעניקה שעת עבודה פחות ביום - לא משנה כיצד תשתמשי בה.
עקרונית זה חל גם בערב החג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה נוספתעדי15/10/2011
האם בטל"א מעניק שמירת הריון עד שבוע 36? האם בחודש שבו זכאית לשמירת הריון לא מופרשים פנסיה והשתלמות ממקום העבודה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת - תגובה
עו``ד חן שטיין15/10/2011תום שמירת הריון - כל מקרה לגופו.
בשמירת הריון עקרונית נמשך הותק והזכאות לזכויות סוציאליות, לרבות ההפרשות לפנסיה, ככל שגם את ממשיכה אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון והוצאת תלושעדי15/10/2011
שלום
ברצוני לשאול, האם אישור הזכאות לשמירת הריון ע"י בטל"א, מותנית בכך שלא יהיה כלל שכר ממקום העבודה? אני אמורה לקבל בתלוש של חודש אוקטובר הפרשי שכר מחודשים קודמים, וזהו חודש שעליו אני מקווה לקבל שמירת הריון. האם צפויה בעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון והוצאת תלוש - תגובה
עו``ד חן שטיין15/10/2011עדי שלום,
ככל שמדובר על תשלומים שלא בגין עבודה בתקופת שמירת ההריון, לא אמורה להיות עם זה בעיה. כדאי לשקול מראש לקבל מסמך הסבר נלווה לתלוש עם הסבר בגין מה נעשה התשלום, ופירוט בתוך התלוש לעניין, וזאת למקרה שהמוסד לביטוח לאומי ידרוש הסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה = שאיבת חלב במקום העבודהיסמין13/10/2011
במקום העבודה שלי נתנו דמי הבראה בהיותי בבית בחופשת לידה האם אני זכאית לקבלם במשכורת הראשונה לאחר חזרתי לעבודה מחופשת הלידה?
בנוסף, אני מניקה ואני מעוניינת לשאוב במקום עבודתי. האם זמן השאיבה יורד לי מהמשכורת או שזה מוכר בחוק? המעביד יכול גם לאסור זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה = שאיבת חלב במקום העבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011יסמין שלום,
עקרונית, את זכאית בהחלט לקבל את דמי ההבראה עם שובך.
לגבי השאיבה - אין הוראת חוק בעניין, אולם בהחלט תוכלי לעשות זאת בזמן הפסקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהיסמין13/10/2011
אני עובדת בימי ראשון שני רביעי וחמישי מ-8 עד 17 . ימי שלישי עד 15 ויום שישי עד השעה 13. באופן קבוע
האם גם ביום שלישי וגם ביום שישי מגיע לי לצאת שעה קודם לכן?
בנוסף, בחול המועד סוכות ופסח אנחנו עובדים עד השעה 15. האם גם אז מגיע לי לנצל את שעת ההנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011שלום לך,
שעת הנקה ניתנת למי שעובדת במשרה מלאה.
אם העבודה שלך אכן במשרה מלאה, את זכאית להפחתת שעת עבודה מידי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מקום לאחר חופשת לידהאנונימי13/10/2011
אני עובדת כ- 3.5 שנים בחברה כרגע אני בחופשת לידה לעוד חודש בערך ונודע לי שהחברה מתפרקת ואחד השותפים מתמזג עם חברה אחרת שלא ברור כל כך מה קורה שם בכל מקרה הוא מציע לנו להצטרף אני אם חד הורית לשני ילדים האם במידה ואני אומרת לו שאני לא ממשיכה איתו אני זכאית לפיצויים מלאים לפי החוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מקום לאחר חופשת לידה - תגובה
הנסיבות לא מספיק מפורטות על מנת לדעת האם בסיטואציה הזו סירוב לעבור יקים זכאות לפיצויים, ויש לבחון זאת לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות כ11 חודשים לאחר לידהליאת11/10/2011
ברצוני לברר האם כ-11 חודשים לאחר לידה אני זכאית לפיצויי פיטורים ,
אני רוצה להתפטר בכדי לטפל בתינוק היות ומאז שנכנס לגן הוא חולה כל הזמן.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות כ11 חודשים לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011ליאת שלום,
התפטרות בעילה זו כעת לא תקים זכאות לפיצויי פיטורים, הואיל וחלפו למעלה מתשעה חודשים מהלידה.
יחד עם זאת, ככל שיש בעיות אחרות במקום העבודה, ניתן במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת לבחון האם מתקיימות עילות אחרות להתפטרות בדין מפוטר אשר יסייעו לך להתפטר ולקבל את הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה במשרה חלקיתשולה11/10/2011
שלום, ידוע לי כי שעת הנקה לאחר לידה זכאית אישה העובדת במשרה מלאה.
האם החוק מאפשר שעת הנקה חלקית לאישה אשר עובדת במשרה חלקית?
וגם - אם המשרה חלקית בגלל אילוצי מעביד (אלו שעות העבודה של החברה ולא משרה חלקית כי זה מה שאני ביקשתי), האם עדיין איני זכאית לשעת הנקה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה במשרה חלקית - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011שולה שלום,
לגבי שעת הנקה - עקרונית, שעת הנקה ניתנת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה, למי שעובדת משרה מלאה (היקף 186 שעות), ולא ניתן לבצע הגמשת הפרשנות, אלא אם המשרה שלך נחשבת משרה מלאה בעיני המעסיק ובהגדרה בהסכם, בתלוש, וכו - אז ניתן יהיה לבחון את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני זכאית לדמי אבטלה?שרית10/10/2011
חתמתי אבטלה 4 חודשים לאחר מכן יצאתי לעבוד 10 חודשים ואז יצאתי לחופשת לידה. האם מגיע לי לחתום אבטלה בסיום חופשת הלידה?אפילו שלא השלמתי 12 חודשי עבודה. האם הוותק של האבטלה הקודמת נחשב לי כוותק לחתימת אבטלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני זכאית לדמי אבטלה? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011שרית שלום,
עקרונית ייתכן ותהיה לך זכאות, אם כי מופחתת לאור העובדה כי מדובר בחתימה שניה בתקופה בת 4 שנים.
פני למוסד לביטוח לאומי לבירור מלוא זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמירב10/10/2011
שלום,
קראתי שמעביד אינו יכול לפטר עובדת שנכנסה להריון, וזאת בתנאי שעבדה חצי שנה.
השאלה שלי היא למה מתייחס החצי שנה - חצי שנה לפני שנכנסה להריון? או לפני שהודיעה לו בדבר ההריון?
במידה וזו התשובה הראשונה - האם יש גמישות? ז"א אם נכנסתי להריון 10 ימים לפני שמלאה חצי שנה לעבודתי, האם המעביד יוכל לפטר אותי?
עוד כמה שאלות:
למה אני זכאית מבחינת בדיקות רפואיות והעדרויות?
מתי אני מחויבת להודיע למעביד?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011מירב שלום,
1. חצי שנה מיום תחילת עבודתה במקום.
2. אין גמישות, אך אם הפיטורים הם בגלל ההריון, הם ממילא לא חוקיים.
3. יש להודיע על ההריון על לחודש חמישי.
4. העדרויות לבדיקות - עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דמי לידההריונית תותית10/10/2011
שלום אני בהריון בחודש שישי.
מחודש יוני 2010 ועד חודש מאי 2011 עבדתי בתור מטפלת לתינוק.
גם בחודש ינואר 2010 ועד חודש אפריל 2011 עבדתי בתור מטפלת לתינוק.
בחודשים אלה הרווחתי משכורת של כ- 5000 ש"ח.
בחודש יוני 2011 עבדתי שבוע אחד בלבד בקוסמטיקה וקיבלתי תלוש משכורת בן 400 ש"ח בלבד. פוטרתי ברגע שהתבהר שאני בהריון.
כרגע אני סייעת מחליפה בגן ילדים אך מאוגוסט (המועד בו התחייבו לי להתחלת עבודה) ועד היום טרם עבדתי במקום, מלבד פעם אחת באוגוסט אשר בגינה טרם הוצא לי תלוש משכורת (ואם אקבל הוא יעמוד על 200 ש"ח בלבד).
שאלותיי הן:
1. האם אני זכאית לדמי לידה?2. ראיתי באתר אינטרנט של הביטוח הלאומי שיש לבדוק את הזכאות על פי "היום הקובע" אך לא לגמרי הבנתי מהו היום הקובע.
האם היום הקובע הוא יום הלידה? או היום בו הפסקתי לעבוד (במקרה שלי - מספטמבר לא קיבלתי תלוש משכורת).
2. על פי מה קובעים את דמי הלידה? אני יודעת שזה נקבע על פי שלושה חודשים, אך לא ברור לי אילו שלושה חודשים. אם מדובר בשלושה חודשים טרם הלידה אז אולי לא כדאי לי לעבוד בתור סייעת מחליפה שכן תלוש המשכורת שלי יהיה זעום, ואולי עדיף ששלושת החודשים האחרונים יהיו החודשים בהם עבדתי כמטפלת שאז המשכורת שלי היתה גבוהה פי כמה. האם נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דמי לידה - תגובה
שאלותייך מאוד ספציפיות ומורכבות, אותן ניתן לבחון לעומק בפגישת ייעוץ מסודרת.
באופן כללי ניתן להשיב כי אכן החישוב נעשה לפי שלושת החודשים המלאים הקודמים ללידה, כך ששכר נמוך עלול להביא לחישוב ממוצע נמוך.
לגבי הזכאות - עלייך לבחון את סה"כ חודשי העבודה בתקופה (גם אם במספר מקומות שונים), ולפי זה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל''תרונית10/10/2011
שלום רב,
התפטרתי מעבודתי לאחר החל''ת לצורך טיפול בילד
אני עובדת בחברה כמעט 3 שנים.
האם עלי לגשת לחתום בלשכה מיד לאחר ההתפטרות או להמתין 90 יום בבית ואז לגשת ללשכה לחתום?
אם אני מתחילה עכשיו לחתום,אקבל את דמי האבטלה עוד 90 יום רטרואקטיבי מהיום?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חל''ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011רונית שלום,
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה שבוע 37שולי09/10/2011
שלום רב.
לאחרונה אני חשה בעייפות, כאבי גב וקושי כללי בעבודה ואני מעונינת לפנות לרופא הנשים שלי על מנת שימליץ לי על מנוחה עד הלידה. מס' שאלות:
1. האם ללא בצקות/ סכנה (לא עלינו) לעובר, לחץ דם תקין וכו'- יוכל הרופא לרשום לי ימי מחלה על סמך תחושות שלי בלבד?
2. יש לי 41 ימי מחלה האם הדבר יפגע לי במשכורת החודש ובשכר שאקבל כדמי הלידה? (אני עובדת ברציפות למעלה משנתיים).
3. באם רופא הנשים ירשום לי נניח 10 ימי מחלה ואני אשלים את היתר עם רופאת המשפחה באופן שייצא רצף, האם הדבר יחשב כ"מחלה" אחת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה שבוע 37 - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011שולי שלום,
בשונה משמירת הריון - במחלה לא חייב לתת אותה רופא הנשים, ואין רלוונטיות לסיבת המחלה.
למעט היום הראשון עליו אין תשלום לפי חוק, והיומיים שלאחר מכן, שמשולמים בערך של 50% כל אחד, עקרונית לא אמורה להיות פגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום עבור חופשת לידהכרמית עומר09/10/2011
שלום,
יצאתי לחופשת לידה במשך חצי שנה. האם אני צריכה לשלם למעסיק שלי שהפריש בזמן זה כסף לפנסיה על כל התקופה או רק על הארכה שלי?
אם לא, מה אני כן צריכה לשלם למעסיק?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום עבור חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011כרמית שלום,
התשלום אינו למעסיק, אלא לקרן הפנסיה.
מה שאת צריכה להפריש הוא את חלקך, כפי שנעשה גם לפני הלידה. את אינך חייבת, כמובן, אבל אם לא תעשי כן גם המעסיק לא יהיה חייב להפריש, והדבר עלול לפגוע בך ובזכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)