מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מורה בשבוע ה20אחלאם24/11/2011
אני מורה בעלת 7 שני וותק,
אני בהריון שני בשבוע 20, מאוד לחוצה בעבודה, ומהעייפות אני כבר רותה לצאת לחופש.
השאלה שלי כיוון ולא מגיע לי שמירת הריון כי הכל תקין, האם אני יכולה או כדאי לצאת על חשבון ימי המחלה שצברתי..
היות ויש לי מספיק ימי מחלה,
והאם זה יפגע בחופשת לידה שלי,
אודה אם תענו לי בהקדם האפשרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה בשבוע ה20 - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011אחלאם שלום,
לא ניתן סתם כך לצאת לימי מחלה, אלא אם הם מגובים באישור רפואי מתאים. ככל שיהיה בידך אישור רפואי, הרי שזכותך לשהות בימי מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהמתמחה24/11/2011
שלום,
אני לקראת סוף ההתמחות במשפטים (ינואר 2012), ועתידה להיבחן בבחינות הלשכה, במאי 2012. לא מזמן גיליתי שאני בתחילת הריון, וכי אני עתידה ללדת באוגוסט 2012.
לדעתי, לאחר סיום ההתמחות, ומבחני הלשכה, אף אחד לא יעסיק אותי, חודשיים לפני לידה.
שאלתי היא, אם אני מפסיקה לעבוד, ולקבל משכורת, בינואר 2012, ולא מוצאת עבודה אחרת, עד הלידה, האם אהיה זכאית לדמי חופשת לידה, מהביטוח הלאומי? האם זה משנה, אם אמשיך לעבוד, עד המבחנים עצמם? מה עליי לעשות?
יש לציין, כי בשנים האחרונות, אני עובדת, ברציפות.
אשמח לתשובה מפורטת, או להפניה, למקור מוסמך.
תודה מראש
-מתמחה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011שלום לך,
ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר זה - האם ניתן לקבל דמי אבטלה
לירון ד30/11/2011במידה והלידה באוגוסט, ולא נבחנים בבחינות הלשכה במאי, אלא בנובמבר האם ניתן יהיה לקבל דמי אבטלה (נוכח השינוי בחוק ההסדרים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימצום שעות עבודהלירון24/11/2011
שלום,
אני עובדת בחברת נסיעות כארבע שנים (כפעמיים בשבוע במשרה חלקית בחורף כי הנני סטודנטית ובקיץ במשרה מלאה) לפני מספר ימים נאמר לי שמצמצמים את ימי העבודה שלי ליום אחד בשבוע. ברצוני לדעת האם הנ"ל חוקי?
המנהל שלי אמר לי שהצימצום בתוקף משבוע הבא ורציתי גם לדעת האם כדאי לי לבוא לעבודה ביום שישי (25.11.11) עקב זאת?
מודה מראש על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צימצום שעות עבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011לירון שלום,
לא כתבת אם את בהריון או בטיפולים, או שאת שואלת באופן כללי.
אם את בהריון - השינוי אסור ולא יכול להיכנס לתוקף ללא אישור הממונה במשרד התמ"ת.
אם את לא בהריון - השינוי מותר, אולם יכולה לקום לך הזכות להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי הפיטורים, כאשר יש לפעול בפרוצדורה הנדרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקרן24/11/2011
שלום,
ילדתי את ביתי השנייה בסוף מאי ויצאתי לחופשת לידה.
מקום עבודתי עבר בזמן היותי בהריון מחיפה לנתניה דרום.
אחרי תום חופשת הלידה יצרתי קשר עם המעסיק ע"מ לבדוק
האם יש אפשרות להקל עליי כדי שאוכל לשמור על מקום העבודה
כל מה שביקשתי קיבלתי תשובה שלילית ונאלצתי להתפטר.
מקום העבודה ביקש שאשלח מכתב שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד
כדי שיבקש אישור מיוחד לפטר אותי (כי עפ"י חוק זה אסור).
הגשתי בקשה לביטוח לאומי לקבל כסף (אני חותמת אבטלה כבר חודש)
והם החזירו לי תשובה שאני לא זכאית לקבל משכורת מהם כיוון שההתפטרות שלי לא מוצדקת.
האם זה באמת כך?
כשיצרתי קשר עם ויצו זכויות נשים עוד כשהייתי בהריון נאמר לי שאהיה זכאית לכל התנאים באם אני עובת את מקום העבודה לצורך טיפול בילד.
מה אני אוכל לעשות עפ"י חוק כדי שביטוח לאומי יאשרו לי?
אודה על תשובה במהרה . קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו24/11/2011קרן שלום, בכדי לקבל דמי אבטלה, עליך לציין כי ההתפטרות הינה בשל הרעת תנאי עבודה, קרי המעבר מחיפה לנתניה. ממליצה לך להגיש בקשה בשנית לביטוח לאומי ולציין את הנסיבות שהובילו להתפטרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהיונת24/11/2011
אני עבדתי במשך שנתיים במשרה חלקית של 6 שעות ביום.
משכתי את חופשת הלידה לחצי שנה וכעת אני חוזרת לעבודה. אציין כי אני ממשיכה להניקבלילות וביום כי אין ברירה אני שואבת חלב. ביקשתי ממעסקתי לרדת ל5 שעות במקום 6 והיא הסכימה, אולם בחוזה המקורי כתוב שפעם אחת בשבוע לפי מידת הצורך אני צריכה להישאר שעות יומיות.
היא הסכימה להוריד את השעות אולם ציינה בפני כי משכורתי תרד ב500 ש"ח וגם אצטרך להישאר שעות פעם בשבוע במידת הצורך עפ"י החוזה המקורי.
ברצוני לדעת מהם זכויותיבנושא המשכורת והן שעת ההנקה והן 8 השעות אציין כי אני עובדת במיגזר הפרטי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011יונת שלום,
היות ואינך עובדת במשרה מלאה אלא חלקית, אין לך זכות לשעת הנקה.
נוכח זאת, כל הסכם שתגיעי עם המעסיקה הוא פרי של מו"מ ולא זכויות מכח חוק, ולכן - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין עקב שינויים ארגונייםמיכל23/11/2011
ל-עו"ד ערב טוב,
ברצוני להיוועץ בנושא פיטורין במקום העבודה.
אני עובדת כ- 13 שנה במקום עבודה גדול ומסודר .
לפני כיומיים הודיעו לי במפתיע, כי אני מפוטרת עקב צימצומים (חייבת להדגיש כי אני עובדת
מעולה). הייתי בשוק, כי בנוסף לכך, אני כעת במהלך טיפולי פוריות ועדכנתי את המנהלת שלי בנושא לפני כחודשיים בערך.
מסתבר, שזו לא ידעה שהחוק מונע פיטורין במקרה הזה. גם אני לא הייתי בטוחה בזאת, עד
שפניתי לליאת היקרה, וזאת ענתה לי כי אכן אסור לפטר. ואכן בעת השימוע, נאמר לי כי אין
אפשרות , כעת, לפטר אותי. אכן פיטרו אנשים עקב צימצומים אצלנו...
ממש מגעיל לעבוד שם עכשיו...
מה יהיה עכשיו? כמה זמן עפ"י החוק ,קיים איסור הפיטורין והחל מאיזה תאריך סופרים?
האם שנתיים?
ומה יהיה אחרי שנתיים - האם מחוייב לפטר אותי (או שתלוי במצב החברה)?
כמה זמן אסור לפטר אחרי לידה (במידה ויוצאים לחופשת לידה כחצי שנה)?
אודה למענה בבקשה ותודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין עקב שינויים ארגוניים - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011מיכל שלום,
ראשית - אני שמח לשמוע ממך שעו"ד ליאת שטיין סייעה לך - אין ספק שאיש מקצוע יכול לשנות את פני הדברים.
ההגנה בזמן טיפולי פוריות הינה 150 ימים מהטיפול האחרון ועד מקסימום שנתיים לכל הטיפולים גם יחד.
אחרי לידה אסור לפטר 60 ימים.
אני ממליץ לך לקרוא חומר נוסף ורחב יותר בעניין על מנת לפתח מודעות טובה יותר. באתר האינטרנט שלי מאמרים רבים בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למענה - עו"ד חן שטיין
מיכל28/11/2011עו"ד חן שטיין שלום רב!
ראשית, המון תודה.
בעת שיחת השימוע, נאמר לי כי .."לא ניתן לפטר עד שנתיים..."
האם המשמעות שכעבור כשנתיים ניתן יהיה לפטרי ? ממתי מחשבים את השנתיים?
(כבר ממש מגעיל לי לעבוד שם... )
אחרי לידה (בהנחה וחופשת הלידה כ-חצי שנה) - כמה זמן אני מוגנת מפיטורין עפ"י החוק.?
שאלה אחרונה וחשובה מאוד!!!!
אני יודעת שבהיבט האתי (חיסיון רפואי), אסור למנהלים היודעים על הטיפולים שלי, לפרסם
ברבים את הסיבה להישארותי. במידה והמידע דולף ליתר העובדים, החברים בארגון, האם
ניתן לתבוע על הדלפת מידע רפואי-אישי ???
המון המון תודה.
אודה למענה הקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה אחרי הריון ולידהרותם23/11/2011
שלום
אני עוד שבועיים צריכה לחזור לעבודה שלי
אחרי לידה ראשונה ( ילדתי בספטמבר )
אני עובדת במשרד פרטי מזה 9 שנים
רציתי לברר :
במידה וחזרתי לעבודה האם אפשר לפטר אותי או שיש תקופה / זמן מסוים
שרק אז ניתן לפטר עובדת שחזרה מחל"ד?
האם אני זכאית לאבטלה אחרי שפיטרו אותי או שיש תקופת המתנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה אחרי הריון ולידה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011רותם שלום,
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד מקום העבודה ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך.
בפיטורים - ישנה זכאות מיידית לאבטלה, ללא תקופה המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום היקף משרהאדווה23/11/2011
שלום, אני עובדת מזה שנה במקום עבודתי הנוכחי, משרה מלאה של 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע, כעת בהריון.
עקב בעיה בריאותית אישר לי הרופא לעבוד 6 שעות ביום בלבד, במשך 5 ימים, למשך כל תקופת ההריון.
שאלותי הן:
- האם מקום העבודה חייב לקבל את האישור?
-כיצד יחושב שכרי?
-האם יהיה שינוי ב 40 שעות העדרות בהריון וזה יפחת?
-האם אני זכאית לתבוע את ביטוח לאומי?
-כיצד יחושב מענק דמי לידה בעקבות השינוי?
-מעבר לשכר הבסיס, אני זכאית כיום לתוספת אש"ל יומית קבועה. האם המעסיק יכול לפגוע לי בכך?
- כיום אני מתחילה לעבוד בשעה 9:00. האם המעסיק רשאי לדרוש ממני להגיע מאוחר יותר ואז להתחיל את ה 6 שעות?
תודה מראש,
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום היקף משרה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011אדווה שלום,
היות ולא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית, הרי שאיש לא יישא בהפחתת השכר הזאת מלבדך. כלומר - תרוויחי פחות, בהתאם לשעות העבודה בפועל, וגם דמי הלידה עלולים להיפגע, אם כי יש אפשרות לשכנע את המוסד לביטוח לאומי כי ההפחתה נבעה בשל ההריון, ושלא ייקחו זאת בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד שטיין שלום
אדווה25/11/2011תודה על תשובתך, כיום אני מתחילה בשעה 8:30. האם המעסיק רשאי להגיד לי להתחיל בשעה מאוחרת יותר נאמר 11:00 או לשנות את התפקיד שלי כך שיתאים ל 6 שעות?
איך יחושבו ה 40 שעות העדרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהקיקה22/11/2011
שלום אשמח לתשובה בענייני:
בתאריך 22/11/10 התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בשכר חודשי, לאחר מס' ימים גיליתי שאני בהריון.
במהלך חודש יוני יצאתי לשמירת הריון של חודש שבו שולם לי שכר מהביטוח הלאומי ולאחר סיום שמירת ההריון קיבלתי ימי מחלה ובתאריך 1/8/11 ילדתי את בתי.
בימים אלו הסתיימו 14 שבועות של חופשת לידה אך אינני מתכוונת לחזור למקום העבודה עקב רצוני לטפל בבתי בבית .
בימים אלו גם יהיה בדיוק שנה לתחילת עבודתי.
השאלה היא האם מגיע לי פיצויי פיטורין? עדיין לא הודעתי למעסיקי שאינני חוזרת והשאלה היא תוך כמה זמן עליי לתת הודעה מוקדמת ? האם פספסתי את המועד והיה עליי לתת חודש לפני סיום חופשת הלידה? מהן זכויותיי מהמעסיק?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/11/2011קיקה שלום,
ככל שביום הפיטורים, כולל חופשת הלידה אך לא כולל חל"ת (מעבר ל 14 ימיי חל"ת ראשונים) תמלא לך שנה, ותתפטרי תוך 9 חודשים מהלידה לצורך טיפול בילד, הרי שעקרונית תהיי זכאית לפיצויי פיטורים ולדמי הבראה.
כמובן שעלייך לתת הודעה מוקדמת בהתאם לותק שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה או שמירת הריוןמורן20/11/2011
שלום,
אני בשבוע 30 להריון, בעקבות כאבי גב חזקים קיבלתי מהרופא נשים 31 ימי מחלה, יש לציין שבמקום העבודה צברתי 45 ימי מחלה.
המעסיק שלי טוען שמעל 30 יום זה כבר שמירת הריון ולכן עליי לפנות לביטוח לאומי לצורך קבלת תשלום.
האם זה נכון? או שהמעסיק מחויב לשלם לי את הימים האלו מתוך ימי המחלה שצברתי?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה או שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/11/2011מורן שלום,
הבחירה היא בידיך האם לממש ימי מחלה או לתבוע שמירת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת עבודה בהריוןמיכל20/11/2011
שלום רב,
פוטרתי ממקום עבודה לאחר כחמישה חודשים. המעסיק לא ידע על תחילת הריוני.
היום אני בשבוע 10, עומדת לפני סגירת חוזה העסקה במקום חדש (עברתי את כל שלבי הקבלה).
כיצד עליי לנהוג? האם כדאי להיות הוגנת ולדווח ע"כ במועד החתימה?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת עבודה בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2011מיכל שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אם תתקבלי לעבודה חדשה, אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהבובקאט19/11/2011
שלום,
נותרו לי עוד כשבועיים לתום חופשת הלידה בתשלום (14 שבועות). אינני מעוניינת לשוב למקום עבודתי. האם החוק מחייב אותי בהודעה מוקדמת? כלומר האם כשאודיע שאין בכוונתי לחזור לעבודה אצטרך לשוב לעבודה למשך חודש ורק אז תופסק עבודתי?
אשמח לתשובה זריזה... תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו20/11/2011שלום רב,
לא אינך צריכה לשוב לעבודה, עליך רק ליידע ומומלץ בכתב את מקום העבודה, כי הנך מתפטרת לצורך טיפול בילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך חל"ת- דחוף!!!!סימה19/11/2011
בוקר טוב!
אני נמצאת כרגע בחל"ת שמסתיימת בסוף דצמבר. בכוונתי להודיע על התפטרות לצורך טיפול בילד. ראוי לציין כי מקום העבודה הנוכחי (7 שנים) קרוב למקום מגוריי, והמעביד מוכן ללכת לקראתי מבחינת המשמרות, היקף המשרה, הארכת החופשה וכו'.
1. אני מעוניינת להתפטר בכל מקרה. כמה זמן מרגע ההודעה על ההתפטרות אני יכולה לחפש מקום עבודה חלופי/ להתחיל לעבוד, מבלי לפגוע בזכותי לפיצויים?
2. האם תקופת סיום יחסי עובד- מעביד נספרת החל מיום ההודעה על ההתפטרות או מיום כניסת ההתפטרות לתוקף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות במהלך חל"ת- דחוף!!!! - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו20/11/2011סימה שלום,
ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד החוק לא קובע כמה זמן עליך לשבת בביתך על מנת לטפל בילדך.
ממליצה לך להמתין זמן סביר ורק לאחר מכן להתחיל לחפש עבודה אחרת, במיוחד לאור העובדה כי המעסיק מוכן לבוא לקראתך בכל הנוגע לחזרתך לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סימה20/11/2011השאלה היא מה הוא "פרק זמן סביר"?
יש איזשהו מינימום שבמהלכו המעביד הנוכחי יוכל לשלול ממני את הפיצויים אם ידע שחזרתי לעבוד?
תודה על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון.אלינור18/11/2011
שלום רב,
אני קיבלתי שמירת הריון מהתאריך 18.10 מהרופא שלי. בטפסים שממלא המעביד הוא רשם לי כי הפסקתי לעבוד עקב שמירת הריון מה 25.10, כשניגשתי להנהלת חשבונות אז נאמר לי כי זה בגלל חופשת מחלה שהגשתי אליהם. מה18-25.
מה עלי לעשות ואיך בדיוק תחשב השמירה? אלי לציין כי חופשת מחלה ששולמה היה רק יומיים.
איך ביטוח לאומי יתחס לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2011אלינור שלום,
על המעסיק לשנות זאת, שכן ההעדרות שלך אכן מה 18.10, אחרת לא תוכלי לקבל תשלום על תקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.
אלינור22/11/2011אני אכן ניגשתי למעסיק אך הוא לא הסכים לתקן כי לטענתו שולמו מחלה בימים האלה. אני הגשתי את בהתלוש של החודש אוקטובר. מה אני יכולה לעשות בנידון אחרי שהגשתי את הטפסים? האם יש משהו עוד לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד בהריוןבר17/11/2011
היי,
לאורך כל ההריון שלי חשתי לא בטוב במיוחד בחמישה חודשים הראשונים אפילו יצאתי לשמירת הריון.
לאורך כל התקופה סבלתי התעללות והצקות מהמנהלת שלי (צעקות, התנשאות והיא אינה הייתה מאמינה שאני באמת לא מרגישה טוב והייתה דואגת לומר לי זאת בכל הזדמנות)
משחזרתי לעבודה לאחר השמירה מסתבר כי היא הפיצה עלי שקרים נוראיים ומכיוון שאני עדיין נעדרת הרבה לצורך בדיקות נתנו לי מכתב כי אינני מבצעת את התפקיד שלי יותר בגלל היעדרויות שלי (שכולן לצורך בדיקות הריון).
הם ציינו במכתב כי התנאים שלי לא יפגעו רק שאינני רשאית לעשות את התפקיד שלי יותר מכיוון שאני נעדרת וזה פוגע להם בשגרת העבודה.
האם מותר להם להרחיק אותי מתפקידי ? גם אם באמת אני נעדרת מהעבודה מדובר על בערך חצי יום שאני עובדת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2011עדי שלום,
עקרונית לא ניתן למנוע ממך לבצע את תפקידך בשל העדרויות הקשורות בהריון, ונהיר כי ניתן היה למצוא פיתרון פחות דרסטי. יחד עם זאת, על מנת לבחון את המקרה לעומקו, ברור שיש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת על מנת לבחון זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)