מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשה להיתר לפיטורין מהתמ"ת-מה ההליךאמא'לה09/05/2012
אני עובדת כ-3.5 שנים במקום עבודה - משרה מלאה. מוערכת ע"י מנהליי. לאחרונה בעקבות מיזוג החלו בפיטורי עובדים. זומנתי לשימוע והודעתי שאני בהריון. לאחר שבוע הודיעו לי שמבקשים היתר מיוחד מהתמ"ת. מה עכשיו? כמה זמן ההליך ייקח? האם יש סיכוי שהתמ"ת לא יאשר את הבקשה? כבר עתה אני כמעט בחודש רביעי ואין אף מעסיק אחר שיהיה מוכן להעסיק אותי בשלב זה...מהן האפשרויות העומדות בפניי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להיתר לפיטורין מהתמ"ת-מה ההליך - תגובה
עו``ד חן שטיין09/05/2012הליך אצל הממונה במשרד התמ"ת יחל לאחר שהמעסיק יגיש בקשה לפיטורים, לה יהיה עלייך להגיב, עדיף באמצעות עו"ד מטעמך. אז תזומני מצידך לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו, אך נפרדת), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.
ההליך אורך מספר חודשים בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופת גמלbaby08/05/2012
שלום,אני עובדת ערייה,
העבודה מפרישה סכום מסויים ל-2 קופות גמל הראל וכלל ביטוח,
אני עובדת במקום נוסף שרק החל להפריש סכום נמוך למגדל,
אני צריכה ללדת בחודש יוני,
מה אני עושה אחרי 3 חודשים חופשת לידה אם איני חוזרת לעבודה מבחינת המשך קופות הגמל הללו?
האם אני יכולה להמשיך סכום מעצמי ??
מה החוק ולי אני צריכה לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופת גמל - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/05/2012שלום לך,
אם את בחופשה ללא תשלום - עלייך לדאוג להפרשות האלה בעצמך.
אם תתפטרי - בעבודתך החדשה תוכלי להמשיכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע טוב
מיכה03/06/2012אצור איתך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה בחודש תשיעימיכל08/05/2012
שלום,אני באמצע חודש שמיני וברצוני לצאת בתחילת תשיעי לחופשה עד למועד הלידה. חברה אמרה לי שבמידה ויש לי אישור מחלה מרופאת הנשים שלי אוכל לצאת לחופשת מחלה מהיום הראשון לחודש תשיעי ועד ללידה בתשלום של מקום העבודה עוד מהיום הראשון לחופשת המחלה.
האם זה נכון? האם רק צריך תעודת מחלה מרופאת נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה בחודש תשיעי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/05/2012להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.
אינך תלויה ברצון הטוב של איש - הדבר נתון לבחירתך, כאמור לעיל.
אישור מהרופא צריך להיות לעניין תאריך הלידה המשוער, ולא יותר מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
מיכל10/05/2012אני לא מתכוונת להתחיל לפדות את חופשת הלידה שלי לפני הלידה עצמה. הכוונה הייתה לגבי חופשת מחלה שבה אקבל תשלום מהמעסיק שלי במידה והרופאה שלי מנפיקה לי תעודת מחלה על הימים שנותרו עד הלידה. הבנתי שיש זכות כזו לקבל חופשת מחלה החל מהיום הראשון של החודש התשיעי, ללא קשר לחופשת לידה המגיעה כחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/05/2012אין דבר כזה אישור מחלה אוטומטי.
אם תימצא הצדקה, ורופא יתן לך ימי מחלה, ודאי שתהיי זכאית לתשלום בגינם, ובתנאי שיש לך די ימי מחלה צבורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי חופשת לידהדנה08/05/2012
שלום רב,
יש לי כמה שאלות לגבי חופשת לידה וחופש:
1. האם ההגנה בחוק מפני פיטורין במשך 60 יום לאחרי חופשת לידה נספרת מתום ה- 14 שבועות בתשלום או מתום התקופה שאני בחופשת לידה ללא תשלום (מקסימום 26 שבועות) ואני חוזרת לעבוד?
2. אני רוצה להישאר בבית 20 שבועות נוספים מתום חופשת הלידה בתשלום כאשר ברשותי 10 שבועות חופש. סיכמתי עם העבודה את תאריך החזרה והם מאפשרים לי לנצל את ימי החופש.
מכיוון שאני לא בטוחה אם ארצה לחזור לעבודה (שאת זה הם אינם יודעים) - אני שוקלת אם לנצל קודם את ימי החופשה ואז לצאת לחל"ת לשבועות הנותרים (או מקסימום לעזוב לעבודה אחרת שאמצא עד אז) או להיפך - קודם חופשת לידה ללא תשלום ש"מגיעה" לי אוטומטית ואז חופשה. האם יש משמעות לכך? - האם לקיחת חופש קודם לכן מסכנת אותי מבחינת חשיפה לפיטורין מהיום שבו אני בחופשה שכן כביכול חזרתי לעבוד? האם יש עוד משמעויות לסדר הניצול? אני יודעת שבאופציה זו - אחכ יצטרכו לאשר לי חל"ת וזה לא אוטומטי מצד שני גם אישור החופש אינו אוטומטי ואני מניחה שאם כך סיכמתי עימם מראש - כך ייעשה.
3. האם זה נכון שכדאי יותר לנצל ימי חופשה מאשר לפדות אותם בכסף בעת העזיבה? אני מתכוונת מבחינה כלכלית. יש לי תחושה שבפדיון כספי הפגיעה מבחינת מיסוי גדולה יותר אבל ההגיון אומר שזה לא משנה...
המון המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/05/2012דנה שלום,
1. מיום שובך מחופשת הלידה בפועל - בהתאמה.
2. כן. כאשר את בחופשה, הרי שיש בכך חזרה לעבודה בפועל.
3. ייתכן ועדיף לממש ימי חופשה בפועל במישור של המשך ותק ויחסי עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אם כך
דנה08/05/2012אני מבינה שעל מנת להגן על עצמי מפיטורין במקסימום, עדיף לי לנצל קודם חופשת לידה ללא תשלום ורק אז לצאת לחופש.
האם 60 הימים בהם אני מוגנת הם ימי עבודה או ימים קלנדריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אם כך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/05/2012שמחתי לעזור.
מדובר בימים קלנדאריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים במיזוגשרון07/05/2012
היי,
מה הסיכוי שתמ"ת יאשר פיטורי אישה בהריון במיזוג חברת עם חברת האם שלה ?
יש קשר לגודל החברה ?
האם תמ"ת מחויב לשמוע גם את הגרסה שלי ?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים במיזוג - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/05/2012שרון שלום,
גם במיזוג חברה עומדים אותם השיקולים שבפיטורים רגילים - האם יש חלופה אחרת, מדוע לפטר דווקא את העובדת שבהריון, וכו.
כמובן שיש זכות שימוע בפני הממונה - עדיף להעזר בעו"ד בהליך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה חלקית במהלך חופשת לידהדניאלי07/05/2012
שלום,
האם ישנה אפשרות, במהלך חופשת לידה ממקום העבודה הקבוע שלי, לעבוד בעבודה חלקית אחרת?
מדובר על מתן הרצאות במכללה, פעם בשבוע.
אם יש אפשרות כזו, כיצד עלי להסדיר את הנושא במס הכנסה / ביטוח לאומי?
האם חלק מזכויותיי יפגעו כתוצאה מזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה חלקית במהלך חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/05/2012שלום לך,
התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאינך עובדת בתקופה זו.
ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית, והמוסד לביטוח לאומי אף יהיה רשאי לשלול אותם במלואם - עלייך לקחת זאת בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי אישה בהריון במיזוגשרון03/05/2012
שלום ,
אני עובדת בבנק שמתמזג עם חברת האם . מכיון שאני בניסיון ולא קבועה רוב הסיכוי שיפטרו אותי למרות שאני בהריון .האם ניתן לפטר אותי למרות שאני עובדת כבר שנתיים בבנק?המידה ומפטרים אותי צריך לשלם לי עבור חודשי עבודה עד ללידה או שכל הזכויות שלי לא רלונטיות מכיוון שמדובר במיזוג.
אשמח לתשובה מהירה ,
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי אישה בהריון במיזוג - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו06/05/2012שרון שלום,
חל איסור לפטרך ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת. ואין רלוונטיות להיותך עובת בניסיון, היות וחוק עבודת נשים אוסר פיטורי נשים בהריון ללא אישור מהתמ"ת, לאחר ותק של 6 חודשים במקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות תוך 9 חודשים מהלידהעובדת במשמרות02/05/2012
התחלתי לעבוד במקום עבודה א' בינואר 2010, בדצמבר ילדתי את בני ובסוף יולי 2011 העברתי מכתב התפטרות בו אני מציינת שסיבת העזיבה היא שיפור התנאים לטיפול בבני.
עיקר הקושי שלי במקום עבודה א' היא העובדה שנדרשתי לעבוד לסירוגין: שבוע אחד 2 משמרות ערב ושבוע לאחר מכן 3 משרות ערב וכמו כן לעבוד בסופ"ש (בסה"כ 6 משמרות בשבוע) ולעיתים אף לנסוע מחוץ לעיר במסגרת העבודה.
במקום עבודה ב' החדש, נדרשתי לעבוד רק 2 משמרות ערב, בלי סופ"ש (בסה"כ 5 משמרות בשבוע), ובלי צורך לנסיעות במסגרת העבודה אלא רק במקום העבודה.
כאשר אני עובדת משמרות בוקר בני גם ככה נמצא במסגרת של גן וכשאני עובדת ערב נוצר מצב שאני לא רואה אותו כל היום.
האם הטבת התנאים הזו היא מספקת בשביל לקבל פיצויים עכב טיפול בילד?
יש לציין כי בחוזה הראשוני שחתמתי עם מקום עבודה א', עבדתי בעיר אחרת, בחוזה הזה הייתי רשומה על 4 משמרות בשבוע עם תוספת נפרדת לשכר על החזר נסיעות. לאחר מכן העבירו אותי לעבוד בעירי ושינו את תנאי ההעסקה, עברתי לעבודה ב6 משמרות בשבוע ללא תוספת השכר, ללא חתימת חוזה העסקה חדש. אם ע"י שימוש בחוזה הראשוני, עניין כמות המשמרות יהיה בסיס לטענה מבחינתם שאני לא זכאית לפיצויים, האם אוכל לדרוש מהם את תוספת השכר עבור כל החודשים מאז שהפסיקו אותו? בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים חשובים שלא ציינתי.
עובדת במשמרות03/05/2012התחלתי לעבוד במקום ב' מיד עם סיום ימי ההודעה המוקדמת במקום א'.
דרשתי בער את הפיצויים ונענתי בשלילה ללא הסבר למה.
יש לי חברה שהיתה בדיוק באותה סיטואציה באותן מקומות עבודה וכן קיבלה את הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות תוך 9 חודשים מהלידה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/05/2012שלום לך,
שאלתך מורכבת ומצריכה מענה מעמיק אותו ניתן לספק במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידההדר02/05/2012
שלום רב, בימים אלו אני בחופשת לידה שצפויה להסתיים בעוד כחודש. אני מתכננת לא לחזור למקום העבודה שלי ורוצה לנסות את מזלי בעוד 3 חודשים לערך בעבודה מהבית כפרילאנסרית. בחודשים הראשונים אני צפויה לעבוד מס' שעות בודדות ביום. המטרה היא להישאר עם התינוק שלי בבית תקוםפה ממושכת. אני מתכננת לשלוח למעסיק שלי הודעה כי אני מתפטרת לשם רצון להישאר בבית עם הילד. האם מקרה שכזה מצדיק קבלת פיצויי פיטורין? בברכה - הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/05/2012הדר שלום,
ככל שההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד, וכפי שאת מתארת, על פניו נראה שכן, הרי שתהיי זכאית לקבלת הפיצויים, בהתקיים התנאים הבסיסיים (ותק, וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהליבר01/05/2012
שלום רב, הנני עובדת עירייה מזה כ-4 שנים עם קביעות.
כשהייתי בהריון עבדתי אצל אחד המנהלים (עבדתי שם 9 חודשים לפני שיצאתי לשמירה) עם משרה של 70% ללא איוש משרה לתפקיד כי לא היה תקן למזכירה נוספת.
בחודש שמיני יצאתי לשמירת הריון וחזרתי לעבודה לפני כ חודש לאחר שהארכתי ב- 3 חודשים נוספים (סה"כ הייתי בחופשת לידה 7 חודשים כי קיבלתי חודש נוסף מביטוח לאומי לאחר אישפוז ממושך של התינוקת בבי"ח לאחר הלידה).
כיום שחזרתי לעבודה המנהל שלי עבר תפקיד אך עדיין ממשיך למלא את תפקידו הקודם ויש לי מחליפה, כבר לפני חודש וחצי חזרתי לעבודה ועדיין לא החזירו אותי לאותו מנהל שמולו עבדתי ולמשרד הקודם שלי. בינתיים שמו אותי זמנית במשרד אחר בזמן שהמחליפה שלי עדיין יושבת במקומי למרות שכבר חזרתי לעבודה.
השאלות שלי הן, האם הם מחויבים להחזיר אותי לאותו תפקיד שממנו יצאתי למרות שלא היה לי איוש משרה אך הייתי שם תקופה לפני שיצאתי לחופשת לידה?
האם אני יכולה לחזור להיות מזכירה של אותו מנהל אם הוא עדיין מקיים את התפקיד הקודם בנוסף? או שבגלל שהוא עבר תפקיד אז אוטומטית התפקיד שלי מתבטל כי אין לו מחליף..?
אודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את עצמי..
ליבר02/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עליי???
ליבר08/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עו``ד ליאת שטיין08/05/2012היות ומענה לשאלותייך, שהינן ספציפיות ונקודתיות, יכולות להינתן במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטטרים דרך משרד התמ"תרונית30/04/2012
שלום,
אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני ונמצאת במקום עבודתי חצי שנה.
מאז שסיפרתי לבוס שלי שאני בהריון אני מרגישה ויודעת ,( משום שאני מכירה את הנפשות הפועלות) שהבוס שלי מנסה לבנות "קייס" על מנת שיוכל לפטר אותי דרך משרד התמ"ת. בזמן האחרון הוא שולח לי מיילים מאשימים שאני הורסת ופוגעת במקום העבודה שלי ובפרנסה שלו, שאני מאחרת, לא עושה את העבודה שלי ועוד שקרים ועלילות נוספות...
מעבר לכך, יש לי הרגשה שהוא מנסה להפיל אותי בפח בכל מיני דברים וגם שמעתי שהוא מתייעץ עם עורך דין על איך להוכיח שאני עמידה לפיטורים.
רציתי לשאול שתי שאלות:
1. במידה והוא מצליח לאשר פיטורין דרך משרד התמ"ת,איזה סוג של פיצויים אני מקבלת? האם אני אקבל איזושהי סוג של הכנסה קבועה דרך ביטוח לאומי, במהלך ההיריון ובמהלך חופשת הלידה שלי?
2. איך אני יכולה "להחזיר" לבוס שלי בכך שלא יכפיש את שמי?
תודה מראש על כל העזרה ומחכה לתשובה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטטרים דרך משרד התמ"ת - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו01/05/2012רונית שלום,
המלצתי לך בחום להשיב על המיילים שמעסיקך שולח לך, ולהכחיש את האמור בהם, ולעון, כי הנך מצרה על כך, שההודעות שלו אליך החלו רק לאחר הודעתך כי הנך בהריון.
היה ויפנה לקבלת אישור לפיטוריך, תוכלי אף את להציג את ההתיחסות שלך בזמן אמת.
במידה ומשרד התמ"ת יאשר את פיטוריך, תוכלי לקבל דמי אבטלה, במידה והנך עומדת בקרטריונים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ועוד שאלה קצרה
רונית01/05/2012הי אורנה
תודה רבה על התגובה :)
מה הם הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה?
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהאלכס28/04/2012
שלום רב.
חופשת הלידה שלי נגמרת השבוע, ב 1.5.12. (לאחר 14 שבועות).
אני מעוניינת להתפטר על מנת לטפל בילדתי ועל כן 3 שאלות:
1. האם אני חייבת ליתן הודעה מוקדמת בת 30 ימים למעסיק שלי בעת ההתפטרות?
2. במידה וכן, האם 90 ימי ההמתנה עד אשר אוכל לקבל דמי אבטלה נספרים מה- 1.5 (תום חופשת הלידה ותאריך ההתפטרות) או שמא מה 1.6 (לאחר חודש הודעה מוקדמת)?
אדגיש כי בכל מקרה אין בכוונתי לחזור לעבודה במהלך החודש הקרוב ולכן, בתקופת ההודעה המוקדמת לא תהיה לי כל הכנסה.
3. בהתאם לתשובותייך מעלה, מתי עליי להתייצב לראשונה לחתימה בשירות התעסוקה.
תודה, תודה, תודה!
אלכס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/04/2012אלכס שלום,
1. כן
2. ימי ההמתנה נמנים מיום סיום יחסי עובד מעביד - תלוי בהסדר עימו תגיעי עם המעביד (אם נניח תוותרו בהסכמה על ימי ההודעה המוקדמת, הרי שסיום ההעסקה יהיה תום חופשת הלידה) - כל מקרה לגופו.
3. מייד בתום יחסי עובד-מעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשה לידה ע"ח חשבון ימי מחלהאור28/04/2012
שלום רב!
ילדתי בתחילת חודש פברואר ואני תצריכה לחזור לעבודה בעוד כשבועיים. במהלך השנתיים וחצי האחרונות צברתי למעלה מ-40 ימי מחלה וברצוני לממש אותם על חשבון הארכת החופשה שלאחר הלידה.
1) האם אני יכולה להתחיל לממש אותם מיד או שעליי לחזור לפרק זמן מסויים לעבודה ואז להצהיר על מחלה במקום עבודתי?
2 )האם יש מקסימום ימי מחלה שאפשר לקחת ברציפות לאחר חופשת לידה? או שאני יכולה לממש את כל ימי המחלה שברשותי?
בתודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשה לידה ע"ח חשבון ימי מחלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/04/2012אור שלום,
תוכלי לממש את ימי המחלה החל מהמועד שנקבע לשובך, אולם לצורך כך יהיה עלייך לקבל אישור רפואי אשר מצווה על אותם ימי מחלה - לא ניתן סתם כך לממש ימי מחלה ללא אישור.
באופן עקרוני אין הגבלה על כמות ימי המחלה שניתן לממש, וזאת היות והדבר נובע מהגבלות רפואיות המחייבות את ההיעדרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרה דחופה!!מעסיק28/04/2012
אני בעל מסעדה קטנה שיש ב 4 עובדים בסה"כ
לפני יומיים הודיע לי אחת העובדות שלא נמצאת במערכת יחסים קבוע עם גבר אלה יש לה בת זוג שהיא החליטה לעבור בקרוב טיפולי הפריה והיא מעוניינת להיכנס להריון
הבחורה עובדת אצלי כמעט שנה ואני מרוצה ממנה מאד - אבל אני יודע בוודאות שכניסה לתקופת הריון בהכרח אומרת שהיא לא תוכל לתפקד בתפקיד שלה כיוון שהוא מאד פיזי ודורש עבודה מאומצת במשך שעות רבות בעמידה ובקצב גבוהה - כמו כל טבח מקצועי!
אני שוקל לפטר אותה כדי לא לפגוע בעסק שלי שגם ככה נמצא במצב לא הכי טוב
האם מותר לי לעשות זאת - אני מזכיר היא לא החלה את הטיפולים עדיין ורק הודיע שהיא תעשה זאת בקרוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הבהרה דחופה!! - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/04/2012שלום לך,
ברור שבעניין כה רגיש ייעוץ על גבי האינטרנט מבלי לשמוע לעומק את פרטי המקרה, יכול לגרום יותר נזק מתועלת.
מומלץ בחום לקבל ייעוץ מסודר במסגרת פגישת ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין והריוןאור26/04/2012
שלום רב ,
אני עובדת במקום עבודה כמעט 8 שנים פוטרתי בשבוע שעבר מעבודתי עקב קשיים כלכליים של החברה החברה לא מכניסה הזמנות ויש בידה קושי לשלם משכורות לעובדים אז קיצצו בי ובעוד עובדת.
לצערי בחודשיים האחרונים התחלתי לעבוד על ילד נוסף ופיטורין אלו הכניסו אותי לעצבות מכיון שזה כרגע יאלץ אותי לעצור תוכנית זאת עד שאמצא עבודה חדשה.
שאלתי היא כזאת האם במהלך ההודעה המוקדמת החודש הזה אני אמורה לעבוד עד ה1.06.2012 אני נכנסת להריון האם כדאי לי לעשות זאת? מה אני עושה והאם החוק יכול להגן עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין והריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/04/2012אור שלום,
עקרונית, ככל שההריון קודם למועד ניתוק יחסי עובד מעביד, הרי שעל המעסיק לפנות ולקבל היתר לפיטורים אלה.
יחד עם זאת, הסיכוי שהוא יקבל היתר, ואף היתר רטרואקטיבי אשר יכשיר את הפיטורים ממועדם המקורי, הינו גבוה, שכן יהיה לו קל להוכיח כי הפיטורים אינם קשורים בהריון (שכן אין מחלוקת כי בעת הפיטורים לא היתה ידיעה על הפיטורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ליאת
ב01/05/2012שאלה לי אלייך כרגע אני בהודעה מוקדמת עד סוף החודש אם אני מגלה שאני בהריון מה אני צריכה לעשות אני פוחדת שהם ויאמרו שעשיתי דווקא והאמת שאני ובעלי החלטנו להמשיך להביא ילדים גם שאני הולכת לאבטלה ביגללה ג'ילי 38 וגם בגלל שהבנתי שאני אקבל דמי לידה בגלל שהייתי עובדת בהיותי בהריון עוד האם הודעה מוקדמת נחשבת עובדת מה אני עושה עם המעסיקים אני מפחדת שיפגעו בי אם אני יואמר להם בפיצויים שישאירו אותי באויר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ליאת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/05/2012בהמשך לתשובתי הקודמת בעניין, ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)