מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחיית תביעה לדמי אבטלה לאחר התפטרותאורטל03/10/2011
שלום רב ,
ילדתי בתאריך 20/9/10 ,הארכתי את חופשת הלידה ולבסוף החלטתי להתפטר בתאריך 1/3/11 כדי לגדל את תינוקי .גם בשל העובדה כי החברה נמכרה לבעלים חדשים ושינתה מיקום מאזור תעשייה חדש בראשון לציון לפארק המדע ברחובות .(המעבר התרחש כשהייתי בחופשת הלידה ) .את הבקשה לביטוח לאומי הגשתי באיחור רק בתאריך 15.9.11 ותגובתם היא כדלקמן :ע"פ סעיף 161 א' 1 אנו נאלצים לדחות התביעה לדמי אבטלה הואיל ולא צברתי את תקופת העבודה הנדרשת כתקופת אכשרה המזכה בדמי אבטלה לגבי עובדת בשכר חודשי -צברתי 300 מתוך 360 ימי עבודה בשנה וחצי שקדמו לתאיך תחילת התייצבותי בלשכת התעסוקה . אינו יודעת אם זה רלוונטי אך עבדתי 16 וחצי שנים באותו מקום עבודה . אשמח לקבל חוות דעתכם - האם יש תקדים לשינוי החלטה שכזו של ביטוח לאומי .
תודה מראש .
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת ערעור
עוד שאול ארמה03/10/2011יש בידך לפנות לעו"ד העוסק בתחום דיני עבודה על מנת לבחון את המקרה לעומק ולפעול בהתאם למסקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית תביעה לדמי אבטלה לאחר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/10/2011אורטל שלום,
התשובה נשמעת מעט תמוה בנסיבות, ונראה כי יש צורך בבדיקה לעומק של העניין, וייתכן כי יש צורך בעירוב עו"ד לצורך הטיפול וקבלת הזכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בהריוןאורנית02/10/2011
בחודש 6/11 החברה בה עבדתי 3.5 שנים נמכרה,קיבלתי מכתב פיטורים ואת הפיצויים המגיעים לי.המשכתי לעבוד עבור החברה שרכשה אותנו ובמהלך חודש 7/11 נכנסתי להריון.אני לא מרוצה מהבעלים החדשים ורוצה להתפטר.אבקש לדעת:
1.האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה עם מכתב הפיטורים שקיבלתי מהחברה הקודמת ?
2.האם אני יהיה זכאית לדמי לידה? (אני אמורה ללדת במהלך חודש 3/12)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין02/10/2011אורנית שלום,
הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן הזכאות לדמי אבטלה.
ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר חופשת לידהחוזרת מחל"ד02/10/2011
חזרתי מחופשת לידה ונאמר לי כי תפקידי שונה- כעת אני עושה מטלות אדמינסריביות בלבד ואת חלקו הארי של תפקידי לא אבצע. ובנוסף, לפני יציאתי לחופשה עבדתי משרה של 155 שעות במהלך 4 ימים בשבוע. כעת נאמר לי שאני לא יכולה לפרוס את 155 השעות על 5 ימים ואני יכולה לעבוד רק 4 ימים בשבוע. מכיוון שכעת אני עם תינוק, שאני חייבת להוציא מהמעון, איני יכולה להשאר עד שעות מאוחרות -עבודה של 4 ימים בשבוע תביא בהכרח לצימצום משמעותי בהיקף משרתי. (אני רציתי להמשיך לעבוד 155 שעות אבל לפרוס אותם על 5 ימי עבודה בשבוע ולא 4 ימים כמו שעבדתי לפני שיצאתי לחל"ד)
האם הדבר נחשב להרעת תנאי עבודה? האם המעסיק חייב להמשיך להעסיק אותי 155 שעות כפי שעבדתי בעבר? האם יכול "להציב תנאי" שאוכל להגיע ל 155 השעות רק אם אשאר עד שעות מאוחרות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין02/10/2011שלום לך,
על פי ההלכה, על המעסיק להחזיר אותך לאותו התפקיד אותו עבדת טרם יציאתך לחופשת לידה. היה והמעסיק לא יפעל על פי הוראות החוק, ניתן להגעש תביעה כנגד המעסיק בגין הפרת חוק עבודת נשים וכן על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
עקרונית, צמצום יום עבודה שלם הינו פסול ומהווה הרעה, אך יש לבחון כל מקרה לגופו ולעומקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ללא משמשרות?אופיר01/10/2011
שלום! אני ילדתי לפני 3 חודשים, ועובדת במשטרת ישראל משמרות, שבתות וחגים.
רציתי לדעת עם יש איזה חוק המאפשר לי לא לעבוד משמרות לילה אלא רק בשעות הבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה ללא משמשרות? - תגובה
עו``ד חן שטיין02/10/2011אופיר שלום,
הדין החל על משטרת ישראל אינו הדין הכללי החל על העובדים, ויש לבחון זאת פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכום הגימלה בשמירת הריוןרות30/09/2011
1)האם סכום הגימלה בשמירת הריון זהה לסכום בתלוש המשכורת החודשית כלומר האם הם 100%,לוגמא אם המשכורת יצאה 3600 זה הסכום שאני יקבל בשמירת ההריון עבור כל חודש?
2)אם ב3 החודשים האחרונים שלפיהם משולמים דמיי הלידה החסרתי הרבה ימים עקב מחלה או בגלל ההריון,ולא עבדתי חודש מלא כמו כל אדם רגיל מהם הזכויות שאני יכולה לדרוש מהביטוח לאומי לחישוב דמי הלידה,האם אני יכולה לדרוש מהם לעשות ממוצע של שאר החודשים או לבקש מהם לתת לי את דמי הלידה לפי המשכורת האחרונה שהיא פחות או יותר הכי מלאה שהייתה לי מתוך 3 החודשים האחרונים?
תודה חג שמח ושנה טובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכום הגימלה בשמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011רות שלום,
1. הגמלה הינה 100% עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 8,200 ש"ח נכון להיום).
2. עקרונית, החסרות והפחתות עקב ההריון אינן אמורות לבוא בחשבון בחישוב דמי הלידה, אך הסמכות להכריע בכל מקרה ומקרה הינה של המוסד לביטוח לאומי, ולכן נכון ביותר יהיה לפנות אליהם עם המקרה הספציפי לקבלת מענה מוסמך ופרטני.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהשלי30/09/2011
קיבלתי שמירת הריון מרופא הנשים שלא אושרה ע"י ביטוח לאומי, הייתי כ- 5 חודשים בבית ללא משכורת וללא קבלת גימלה מביטוח לאומי, כאשר אני אצא לחופשת לידה האם אני זכאית לדמי לידה? (אני עובדת כבר שנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011שלי שלום,
יש לבחון את רצף ההפרשות שלך לביטוח לאומי, אולם על פניו לא נשמע שצפויה להתעורר בעיה.
עוד חשוב לומר כי קביעת המוסד לביטוח לאומי כי אינך זכאית לגמלת שמירת הריון אינה סוף פסוק, ואם את מרגישה שנעשה לך עוול בעניין, כדאי אולי לפנות לייעוץ משפטי בנושא, שכן ייתכן ושווה להאבק מולם על זכותך זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידה והעסקה מחדשטובה29/09/2011
שלום רב,
התפטרתי מעבודתי לאחר תום חופשת הלידה. נרשמתי בלשכה לצורך דמי אבטלה
והבנתי כי עליי להמתין 90 ימים לצורך קבלת דמי האבטלה.
כשבוע לפני תום ימי ההמתנה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, כאשר בשבוע הנ"ל
אינני בטוחה כי הנני רוצה להמשיך במקום הנ"ל.
ימי ההמתנה נגמרו לי והייתי אמורה לקבל דמי אבטלה.
שאלתי היא: במידה ואני לא ממשיכה לעבוד במקום החדש האם עליי שוב להמתין 90 ימים? האם יש הוראות בחוק איזה פרק זמן של תקופת עבודה יש להמתין שוב?
הנני נמצאת בדילמה קשה מאוד. מצד אחד אינני רוצה לאבד את זכויותיי לאבטלה ומצד שני הנני מתלבטת לגבי המשך העבודה במקום החדש האם להמשיך ולנסות אולי אצליח להשתלב במקום החדש.
אני חייבת לקבל החלטה ומבקשת את עזרתכם כדי לדעת מה החוק אומר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה והעסקה מחדש - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011טובה שלום,
עקרונית - מדובר שוב בהתפטרות.
יחד עם זאת, אכן מדובר בסיטואציה ייחודית, ולכן מומלץ לפנות ישירות למוסד לביטוח לאומי ולשאול את שאלתך באופן ספציפי, בהיותו הגוף האמון על עניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יוכל לדרוש שמירת היריוןמגי28/09/2011
אני נמצאת בשבוע 24 להיריון. לפני כמס' ימים שוחררתי מבהח' שבו הייתי מאושפזת 3 ימים עקב דימום פעיל וחשד להיפרדות השליה שנשלל, אך לא מצאו סיבה והומלץ על מנוחה בבית 10 יום וביקורת במרפאה להיריון בר סיכון למחלות לב.יש לציין שבהיריון הקודם חליתי בדלקת פרקים עם פגעה במסתמי הלב. בהיריון הנ'ל יש החמרה קטנה בהספקת הדם למחיצה בלב ופגיעה במסתם אורטלי mild to moderate . מצב הזה מאוד מפחיד אותי גם מבחינת דימומים קשים וסכנה לעובר,וגם מבחינה בריאותית לבבית שלי.כמו כן ש לציין שאני עובדת במחלקה פנימית שלא רק זו עבודה מעומצת, שכוללת לילות, אלה חולים מונשמים קשים וחולים עם חיידקים מאוד עמידים,וחולים שזקוקים פתאום להחייאה וכו'. בסוף היום אני מגיעה הביתה עם כאבי גב,נפיחות ברגלים ולפעמים דפיקות לב וכאבי גב. לכן ברצוני לבדוק האם יוכל לאור כל הנתונים לקבל שמירת היריון. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יוכל לדרוש שמירת היריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011מגי שלום,
שאלתך הינה רפואית לחלוטין - רק רופא נשים הוא הגורם שבכוחו לקבוע זאת, פני אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידהמורן27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זכויות לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011?
תוכן ההודעה ריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה נמוכיםשלי27/09/2011
שלום רב,
ילדתי לפני חודשיים והגשתי את התביעה לביטוח לאומי אמנם באיחור מה, אך בצירוף כל המסמכים שנדרשו. השכר המחוייב במס שלי בשלושת החודשים טרם הפסקת העבושה- 17,190 ש"ח. אני עובדת באותו מקום עבודה מעל ל-5 שנים, ומשלמת מיסים מלאים לכל אורך התקופה. לפני 7 חודשים קיבלתי העלאה בשכר (לא יודעת אם קריטי- השכר טרם השינוי- 11,250 ש"ח). להפתעתי גיליתי היום שהופקד לחשבוני סכום מגוכך של 33,200 ש"ח- אש ר כלל אינו מייצג את השכר שלי. הפקידה איתה דיברתי טלפונית אמרה שהסכום המלא ממנו נוכו מיסים למיניהם- 37 אלף ש"ח (בערך)- עדיין- ממש לא מתקרב לסכום אותו הייתי אמורה לקבל. לא יודעת אם קריטי אבל בכל מקרה אציין שאני מועסקת בעסק השייך לאבי, אך בדמי הלידה אותם קיבלתי לאחר הלידה הראשונה- לא זכור לי שהיתה בעיה כלשהי.על פי המחשבון לחישוב הזכות לדמי לידה באתר הביטוח הלאומי ראיתי שבעיקרון ישנו הפרש של סביבות 19,000 ש"ח. מה עושים מכאן?...
המון תודה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה נמוכים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011שלי שלום,
ראשית, על מנת לאבחן את הבעיה, י שצורך לקבל את טופס החישוב מביטוח לאומי על מנת לנסות ולהבין כיצד נעשה החישוב, ואיפה, ספציפית, הבעיה - האם השכר חושב לא נכון, או שמא הכירו לך בחופשת לידה חלקית, וכדומה.
לאחר שיתברר מקור הבעיה, ניתן יהיה לבחון כיצד יש לפתור אותה - כל זאת כמובן, ניתן יהיה לעשות במסגרת ייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי משרה לאחר חזרה מחופשת לידהמורן27/09/2011
שלום, חזרתי לפני חודשו לעבודה מחופשת לידה עבדתי במשרה מלאה ששה ימים בשבוע, המעסיק החליט להעביר אותנו לחמישה ימים בשבוע עד השעה חמש ללא שישי, אני לא יכולה עד חמש אלא רק עד ארבע כי אני יוצאת לילדים, בעקבות כך הוא קבע שאני יעבור למשרה 3/4 שזה יוצא 40 שעות, בעקבות זאת הוא אמר שהוא לא מוכן לשלם לי את שעת ההנקה. האם זה הרעת תנאים? האם זאת פגיעה בזכויות של אישה לאחר חופשת לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי משרה לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין30/09/2011מורן שלום,
עקרונית, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך, ללא היתר ממשרד התמ"ת.
היתר שכזה, בנסיבות, סביר שיינתן היות ומדובר בשינוי כללי בחברה, ולא בשינוי ספציפי לגבייך, ולכן יהיה נכון מבחינתך למצוא פתרון מוסכם עם המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין ימי מחלה צבוריםבתיה27/09/2011
חברה שלי זקוקה לטיפולי פוריות. הסבירו לה שחוק עבודת נשים מאפשר לה להיעדר לצורך טיפולים על חשבון ימי מחלה צבורים.
אין ברשותה ימי מחלה. האם יש מה לעשות במצב כזה או שהיציאה לטיפולים תהיה על חשבונה?
תודה מראש
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ימי מחלה צבורים - תגובה
עו``ד חן שטיין27/09/2011בתיה שלום,
ככל שאין לה ימי מחלה צבורים, הרי שההעדרות תהיה על חשבונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעות עבודהשלי27/09/2011
אני עובדת במקום עבודה כשנה וחודשיים, עד עכשיו עבדתי 5 ימים בשבוע מהשעה 7 ועד 16:00 ובנוסף עשיתי שעות נוספות, כיום אני בהריון וכבר לא עושה שעות נוספות אך ההנהלה ביקשה או יותר נכון דרשה ממני שאני אשנה את שעות העבודה שלי ל 9 עד 18:30, רציתי לרק להבהיר שכל הצוות שעובד איתי שעות העבודה שלהם מ 7 עד 16:00.
האם מותר להם להכריח אותי לשנות את שעות העבודה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי שעות עבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין27/09/2011שלי שלום,
לא ניתן לשנות את תנאי העסקתה של עובדת בהריון ללא היתר ממשרד התמ"ת לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהרינת26/09/2011
שלום רב, התחלתי לעבוד במקום העבודה שלי ב 15.9.08, ילדתי ב 14.3.11 ולאחר שלושה חודשים של חופשת לידה הודעתי שאני מאריכה לעוד שלושה חודשים וחוזרת ב 1.9.11.
בסוף אוגוסט הגשתי מכתב פיטורין עקב טיפול בילדי ועד היום אני בטלפונים עם מקום העבודה בכל שבוע כדי לדעת מה קורה, בשיחתי האחרונה נאמר שזה בטיפול וחלק מהסכום אני צריכה לבקש מהביטוח, יתכן?
שאלותי: איזה סכום אני אמורה לקבל? האם עבור שנתיים? האם חופשת הלידה נחשבת כזמן עבודה? והאם את כל הסכום מקום העבודה צריך לתת לי?
אשמח מאוד לקבל תשובה
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין27/09/2011רינת שלום,
עקרונית, את זכאית לפיצויים, מה שנצבר בקופה, והשלמה של המעסיק לגובה הפיצויים החוקי.
חישוב הפיצויים הינו בגין כל תקופת העבודה, לרבות חופשת הלידה, אך להוציא תקופת חל"ת (למעט 14 הימים הראשונים בה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון או ימי מחלה?ליאת25/09/2011
שלום רב,
אני בשבוע 35 ואמורה ללדת בניתוח קיסרי. קיבלתי עכשיו מרופאת הנשים שלי ימי מחלה מהיום עד 3 ימים לפני הניתוח. סה"כ מדובר ב-26 ימי מחלה.
הבנתי שגמלת שמירת הריון מאושרת רק על תקופה שעולה על 30 יום רצופים. האם כדאי לי לבקש את האישור לשבוע רטרואקטיבית כדי שתיחשב לי הזכאות לגמלה, או שאקבל את השכר בכל מקרה כימי מחלה? מה מומלץ לעשות בהתחשב בעובדה שזה גם בדיוק חודש של החגים? האם ימי המחלה האלה או שמירת הריון יכולים לפגוע בזכויות שלי לאחר הלידה? אודה על תשובה מהירה שאעדכן בהתאם את המעסיק. תודה מראש ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה על ימי מחלה לשמירת הריום
ליאת26/09/2011בהמשך לשאלתי, אם יש לי פחות מ-30 יום ברצף לשמירה ואשתמש ביתרת ימי המחלה שלי -
א. איך מחושבים ימי המחלה שנופלים בימי חג או ערבי חג, אשר עליהם הייתי אמורה לקבל שכר מלא?
ב. מה קורה אם אני מנצלת אותם באופן חלקי ומגיע לכמה ימים במהלך התקופה? איך מחושב התשלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על ימי מחלה לשמירת הריום - תגובה
עו``ד חן שטיין27/09/2011ליאת שלום,
את רשאית לבחור האם לנסות ולהוציא אישור שיגדיל את הימים ללמעלה מ30 לצורך שמירת הריון, או לממש ימי מחלה.
לאור התיקון לחוק, הרי שכעת ממילא החל מהיום הרביעי למחלה תהיה לך זכאות ל 100% שכר, כך שאין שום רלוונטיות לעובדה כי אנו בתקופת החגים.
אם תגיעי למספר ימים, תקטעי את הרצף, והחישוב יתחיל מחדש (יום ראשון 0%, שני ושלישי 50% כל אחד).
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)