מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלו תנאים מגיעים לי...חלי04/11/2011
שלום...
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ואני אמא ל-2 בנות עכשיו
וקשה לי עם שעות העבודה וגידול הבנות(יש ליוותק של שנה ושלושה חודשים}.
-רציתי לדעת מה התנאים שמגיעים לי במידה ואני מתפתרת?
-והאם אני אפילו זכאית לחתום אוו לקבל קצבה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלו תנאים מגיעים לי... - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו06/11/2011חלי שלום,
הנך זכאית להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה ולקבל את מלוא תשלום פיצוי הפיטורים להם הנךז כאית.
בנוגע לדמי אבטלה, רק לאחר 90 ימי המתנה תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול ימי מחלה לפני לידההריונית03/11/2011
שלום!
אני בשבוע ה31 להריון (עובדת במשרה מלאה כבר שנתיים וחצי ומקבלת 23 לשעה) צברתי 26 ימי מחלה משמע חודש, בהם אוכל לנוח בבית בחודש התשיעי לפני הלידה. שאלתי היא, היה ולקחתי את חודש המחלה המדובר, ולא מדובר בשמירת הריון,
1. איך יחושבו דמי חופשת הלידה שלי? אותו חודש יכלל בשכלול שלושת החודשים?- האם זה יוריד את הממוצע משכורת..או ששלושת החודשים הקובעים יהיו אלו שמלפני החופשת מחלה?
2. קראתי איפשהו שגם אם לא מדובר בשמירת הריון, ביטוח לאומי משלים את התשלום למשכורת הרגילה שהיתה לפני, כשמדובר במחלה, הרי ימי מחלה נותנים רק +-70% מהשכר.. איך זה עובד...
אשמח לתשובה בהקדם.. המון תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול ימי מחלה לפני לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו06/11/2011שלום,
ראשית בכדי לנצל את ימי המחלה, עליך לדאוג לקבלת אישור מרופא משפחה.
שנית, כיום החל מהיום הרביעי התשלום הינו 100% עבור כל יום, ולכן אין כאן פגיעה ממשית בחישוב דמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה!! איזה יופי!
הריונית06/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי באותו מצב
שרית07/11/2011והמכתב שצירפתי לביטוח לאומי לא עזר וזה הוריד לי את המממוצע של ההכנסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה היה?
הריונית07/11/2011הי שרית,
זה היה בתקופה שימי מחלה נתנו 75%?
אני מקוה שאני באמת אצליח לקבל את הימים מהרופאים ושבעבודה אני אקבל 100% מהיום הרביעי אחרת הממוצא שכר שלי יהיה ממש עלוב..בהתחשב בשכר מינימום...
מקוה לטוב
ומאחלת הצלחה לי ולכולן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה פיצויי פיטורין אחרי לידהפלונית03/11/2011
אני פונה בשם מישהי . היא עובדת באותו מקום עב' למעלה מחמש שנים.
. היא ילדה לפני חודשיים.. ואמורה לחזור לעבודה ב-15 לדצמבר (ילדה ב-01 לספטמבר..חופשת לידה זה 14 שבועות)
היא דיברה עם הבוסית שלה בטלפון והודיעה לה שאינה מתכוונת לחזור לעב' לאחר חופשת הלידה כי היא רוצה להישאר עם התינוק בבית ולטפל בו.
היא נדרשה להמציא למקום העב' מכתב התפטרות.
מה צריך וחשוב לכתוב במכתב התפטרות שכזה? יש אולי דוגמא לנוסח מומלץ?
האם היא צריכה לכתוב במכתב שהיא מבקשת פיצויי פיטורין?
האם מועד כניסת ההתפטרות לתוקף זה התאריך בו היא אמורה לשוב לעב' אחרי חופשת הלידה?
אילו עוד זכויות מגיעות לה בעניין?
כמה זמן לפני שהחופשת לישה מסתיימת היא צריכה לשלוח את מכתב ההתפטרות כדי שייחשב לה כהודעה מוקדמת?
תוך כמה זמן אמורים לשלם לה את פיצויי הפיטורין?וממתי?
אם אפשר בבקשה להעלות נוסח ענייני מתאים למכתב כזה אשמח מאוד.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה פיצויי פיטורין אחרי לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו06/11/2011על חברתך לאחר יום חופשת הלידה לשלוח מכתב למעסיק בו הינה מציינת כי הינה מתפטרת בגין טיפול בילד,ובמכתב לבקש את כל זכויותיה על פי חוק לרבות פיצויי פיטורים.
על מקום העבודה על פי חוק במקרה כזה,אכן לשלם את פיצויי הפיטורים, לשחרר את קופת הפנסיה על שם חברתך ולשלם לה פדיון ימי חופשה ודמי הבראה, במידה וזכאית היא להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פלונית06/11/2011מה זאת אומרת לאחר יום חופשת הלידה?היא ילדה בראשון לספטמבר...למה היא לא יכולה לשלוח מעכשיו? האם כדאי ומומלץ לשלוח מכתב התפטרות או שניתן להסתפק בהודעה בעפ"י??מחברות שלה שהתפטרו באותן הנסיבות לא ביקשו מכתב התפטרות וממנה כן ביקשו..
תודה וסליחה על אי ההבנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/11/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 18 , לפני כשנה עברתי ניתוח כריתת דיסק
אני עדין מטופלת בפיזיוטרפיה ויש לי נכות זמנית דרך ביטוח לאומי
עקב ההריון כאבי הגב החמירו בהמלצת אורטופד + רופא נשים הומלץ לצאת לשמירת הריון עבודתי היא בישיבה 8 שעות ביום וזה מחמיר את המצב . האם יאושר לי שמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
שרית04/11/2011משהו יכול לעזור לי ?בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו06/11/2011שרית שלום,
הנך נמצאת בפורום זכויות נשים בהריון, אין אני יודעת אם רופא יאשר לך שמירת הריון ואם לאו, בשל כך, תאלצי לגשת לרופא, על מנת שיבחן את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהדנה02/11/2011
שלום,
אני מורה למחול העובדת במרכזים שונים בחלקם כשכירה ובחלקם כעצמאית. אם לאחר חופשת הלידה ארצה להתפטר מאחד ממקומות העבודה בהם אני מועסקת כמה שנים, האם אהיה זכאית לפיצויים ממקום עבודה זה למרות שאמשיך לעבוד בשאר המקומות גם כשכירה וגם כעצמאית?
עוד נתון חשוב שאולי קשור- אצא לחופשת לידה לקראת החופש הגדול, שבו אני לא עובדת אצל שום מעסיק עד לתחילת שנת הלימודים החדשה בה אני חותמת על חוזים חדשים עם כל המעסיקים(אך הותק נשאר).
בתודה מראש, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/11/2011דנה שלום,
ככל שתתפטרי ממקום עבודה אחד לצורך הפחתת שעות, על מנת להיות יותר עם הילד, הרי שזה עשוי להחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד, גם אם תמשיכי לעבוד במקומות אחרים.
כמובן שזה צריך להעשות במקום בו יש לך ותק העולה על שנה, וטרם ימלאו לילד 9 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהאחת02/11/2011
שלום, חישוב דמי לידה נעשה לפי שכר הנטו או ברוטו?
האם נכלל בחישוב מתנות או תוספות או מורידים את הכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/11/2011שלום לך,
חישוב דמי הלידה נעשה בדיוק כמו חישוב שכר - ברוטו ממנו מנוכים המיסים המחוייבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי נחשב סיום יחסי עובד מעבידמירי02/11/2011
לאחר חופשת הלידה חזרתי לעבודה והתפטרתי לצורך גדול הילד ובאופן זה מגיע לי כלל הפיצויים אני רוצה לדעת ממתי נחשב סיום יחסי עובד מעביד (בשביל הלנת פיצויים) האם ביום שהפסקתי לעבוד בפועל (אחרי מכתב פיטורין מסודר 25 יום לפני מועד סיום העבודה) או מתי שאני מקבלת את התלוש והמשכורת האחרונה
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי נחשב סיום יחסי עובד מעביד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/11/2011מירי שלום,
סיום יחסי העבודה הינו לפי המועד שקבעת (שכן את זו שהתפטרת).
לפי הנתונים שרשמת, היה זה 25 ימים מיום הודעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
מירי03/11/2011זה אומר בעצם שהם צריכים לשלם את כל פיצויים והשכר שנשאר להם לשלם לי 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין06/11/2011השכר - בחודש העוקב (ככל שכר). פיצויים - תוך 15 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאחר חופשת לידהמיטל01/11/2011
שלום,
עברו 14 שבועות של חופשת הלידה. הבוס התקשר ואמרתי לו שאני חוזרת עוד 3 חודשים.
1. בשלושת החודשים הבאים אני צריכה לדאוג להפרשות לביטוח לאומי וביטוח בריאות וכדומה?
2. באם שיניתי את דעתי ואני לא מעוניינת לחזור עוד שלושה חודשים. מתי אני צריכה להודיע על התפטרותי?
3. האם ניתן לחזור לעבודה ואחר כך להתפטר ועדיין לקבל זכויות של מפוטרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2011מיטל שלום,
1. כן, כאשר ביטוח לאומי ממשיך המעביד להפריש מהלך חודשיים ראשונים של חל"ת.
2. את רשאית להודיע על התפטרותך בכל עת, ובתנאי שתתני הודעה מוקדמת כנדרש (גם אם היא חופפת את החל"ת).
3. כן, אין זה משנה אם חזרת בפועל או לא, הקפידי רק לא לעבור את תשעת החודשים הקבועים בחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ במשרה לאחר לידהסיון01/11/2011
שלום,
חזרתי לעבודתי בתחילת ספטמבר 2011 ,לאחר 7 חודשי חופשת לידה שמתוכם 4 חודשים חל"ת. בעסק בו אני עובדת ,אני זכאית לשעת הנקה עד שהתינוק שלי יהיה בן שנה(בערך עוד 5 חודשיים). למעשה המשרה שעליה אני חתומה בחוזה העבודה הינה-משרה מלאה עם משמרות משתנות(לעיתים עד 7 בערב). לאחר חזרתי לעבודה פניתי למנהלת שלי ועדכנתי אותה שברצוני להוריד את המשרה ,למשרת אם, דהיינו לצאת כל יום ב 15:45 . היא בתגובה אמרה שזה כנראה יהווה בעיה ושאין להם צורך במשרות אם... שאלתי היא- האם יש איזה עילה בחוק שאני יכולה לטעון כנגד זה,משהו שקשור להיותי אמא? האם היא יכולה לפטר אותי אם אני יתנגד לחזור למשרה הקודמת שלי ? מה אתם ממליצים לי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצוץ במשרה לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2011סיון שלום,
שינוי משרה את יכולה לבקש, ולא לדרוש, וודאי שהמעסיק לא חייב להסכים.
ככל שלא תסכימי לשוב למשרתך כפי שהיתה ערב הלידה, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות..
אם תציגי את השינוי כמחוייב לצורך טיפול בילד, ולא תתקבל בקשתך, תוכלי להודיע על התפטרות לצורך טיפול בילד, תוך שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים (ככל שזה ייעשה עד 9 חודשים מיום הלידה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך הריוןשרית01/11/2011
אני באמצע חודש שמיני ורוצה להתפטר . האם אוכל ללכת לחתום אבטלה?במידה ואגיש תביעה מוקדמת לדמי לידה האם אוכל להצהיר על אבטלה ולהתחיל לספור 90 יום במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות במהלך הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2011שרית שלום,
מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן הזכאות לדמי אבטלה.
ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה לחופשה מוקדמת
שרית03/11/2011ואם אני אצא לחופשת לידה מוקדמת בשבוע 34 זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה לחופשה מוקדמת - תגובה
עו``ד חן שטיין06/11/2011זאת כבר אופציה עדיפה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן הריוןבר01/11/2011
היי , כרגע אני בהריון שבוע 22 ולפני כחודש וחצי פיטרו אותי מעבודתי , יש לציין שהמעסיק לא ידע שאני בהריון . הבנתי שאני לא חייבת לספר על הריוני אלא מחודש חמישי . ומזה חודש וחצי אני מובטלת. כמו כן אני עובדת במקום עבודתי כשנה ו-3 חודש אך מתוכם חודש לא עבדתי- התפטרתי כביכול ועבדתי במקום אחר אך לא הודעתי על כך רשמית אלא בעל-פה. ולאחר כחודש חזרתי למקום עבודתי הקודם. בחודש ספטמבר קבלו כל העובדים דמי הבראה אך לי לא ניתן בטענה שלא עבדתי ברצף,האם זה נכון? ועוד משהו, פיטרו אותי ולא נתנו לי פיצויים על סמך אותה טענה האם יש אמת בדבר? ודבר נוסף אם איני רוצה לחזור למקום עבודתי עקב אי התאמה והרעת תנאים האם יש באפשרותי לתבוע אותו על דמי ההבראה והפיצויים? או על הפיטורין בזמן הריון?
עוד שאלות: האם מגיע לי דמי אבטלה? ודמי לידה? הבנתי שמתוך 14 חודשים מהיום הקובע אני צריכה 10 חודשים שבהם עבדתי .השאלה מהו היום הקובע? תאריך הלידה המשוער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בזמן הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו01/11/2011בר שלום,
ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי ובהקדם על מנת לקבל את זכויותיך.
על פי חוק, חל איסור על מעסיקך לפטרך וזאת לאור העובדה כי עבדת באותו המקום מעל ל - 6 חודשים. חודש של נתק אינו מנתק את יחסי עובד ומעביד.
בנוגע לדמי אבטוה, יתכן כי לשעת התעסוקה לא תאשר לך קבלת דמי אבטלה לאור העובדה כי פוטרת בהריון והנך חוסה תחת חוק עבודת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי שמירת הריון וחופשת לידהטלי01/11/2011
שלום רב
הייתי בשמירת הריון חודשיים ושבוע( הריון תאומים)
כרגע אני מעוניינת להתפטר ממקום עבודה שלי והייתי רוצה לברר איך לחשב פיצויים :
בנוגע לשמירת הריון : האם מצטברים ימי הבראה וימי חופש ?
ובנוגע לחופשת לידה אותן שאלות לגבי ימי הבראה וחופש
בתודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי שמירת הריון וחופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011טלי שלום,
בחופשת הלידה ובשמירת ההריון, באופן עקרוני ממשיך הותק ונצברות זכויות של הבראה, פנסיה, וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לגביי שמירת הריוןריקי01/11/2011
שלום רב,
אני קוראת ורואה ישנן שאלות רבות לגביי שמירת הריון ובכל זאת אני עדיין לא יודעת מה לעשות ואודה לעזרה.
אני נמצאת כרגע בשבוע 36, וקיבלתי לפני החג שמירת הריון מהרופא מחשש ללידה מוקדמת.
כרגע מבחינת ביטוח לאומי עברו רק 3 שבועות, אני רוצה להבין איך זה עובד מבחינת מקום עבודתי.
הם הציעו לי להביא אישורי מחלה כדי שאני אקבל משכורת ואז כשאני אתבע את ביטוח לאומי הם יחזירו לי את הימים הללו, השאלה האם אפשר לעשות דבר כזה בכלל
הרי אם הם מביאים לי משכורת מהעבודה איך גם ביטוח לאומי ישלם לי??!
ואם אני מבקשת שלא ישתמשו לי בימי המחלה ואני יולדת לפני 30 יום האם אפשר לעשות לי רטרו על ימי המחלה במקום עבודתי?
בנוסף אמרו לי במקרה כזה בו אני נמצאת לפני לידה אני בכלל לא צריכה לחכות ל30 יום לביטוח לאומי, אני מקבלת גם על פחות, האם זה נכון?!
אודה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לגביי שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011ריקי שלום,
תנאי הסף לקבלת שמירת הריון הוא שהוא יימשך לפחות 30 ימים רצופים. הכי נכון יהיה לדעתי להמתין ולראות האם את נכנסת לשמירת הריון (אם לא תלדי לפני 30 ימים רצופים של שמירה), ואז להחליט איך לפעול - לממש שמירה, או לדרוש את התקופה כימי מחלה ממקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובתך
ריקי01/11/2011ראשית תודה רבה על התייחסותך המהירה.
במקום עבודתי אמרו לי כי יש באפשרותי להעביר כרגע את ימי המחלה ולאחר מכן במידה ואני אכנס ל30 יום של ימי השמירה ואתבע את הביטוח הלאומי הם יוכלו להתקזז עימם.
ואז אני אקבל את ימי המחלה שלי בחזרה, ברצוני לדעת האם זה נכון?!!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובתך - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2011ריקי שלום,
גם אפשרות זו קיימת, אך היא עלולה לסבך מאוד את הענינים מול ביטוח לאומי, שיסרב לשלם לך גמלה לאור העובדה כי מימשת ימי מחלה בגינם. האופציה שהצעתי לך צפויה לגרום פחות בעיות, אבל בסופו של יום החלטה כיצד להתנהל היא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות במשכורת לאחר לידהדין31/10/2011
קיבלתי משכורת ראשונה לאחר לידה ראשונה:
1. ירד לי ביטוח לאומי ומס בריאות -האם כך אמור להיות?
2.אילו נקודות זכות מגיעות לי וממי,
ובכלל איך זכויותיי לאחר לידה אמורות להתבטא במשכורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות במשכורת לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011דין שלום,
לא ברור לי איזה שינוי את מחשפת במשכורת - עם שובך, הכל חוזר להיות כפי שהיה.
לגבי נקודות מס - פני למס הכנסה ובררי את העניין מולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהשירה31/10/2011
עבדתי שנה וחודשיים (במשרד ממשלתי),הייתי אמורה לחזור השבוע לעבודה לאחר חופשת לידה. והודיעו לי טלפונית שהם לא מעוניינית שאחזור.
יש לציין שהועסקתי דרך חברת אאוטסורסינג, החברת אאוטסורסינג מתכוונת להציע לי עבודה אחרת. מה אומר החוק? מותר להם לא להחזיר אותי לעבודה שעבדתי בא לפני שיצאתי לחופשת לידה? האם יש עילה לתביעה? האם מותר להם להציע לי כל עבודה?
אודה לתשובתכם,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011שירה שלום,
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד מקום העבודה ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)