מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות בזמן חופשת לידה מוארכתחן30/10/2011
שלום,
אני כעת בחופשת לידה ללא תשלום אמורה לחזור עוד כשבועים לעבודה.
בימים האחרונים החלטתי שאני רוצה לעזוב את מקום העבודה ולא לחזור לשם גם כשחופשת הלידה תסתיים.
ע"פ החוק כמה זמן אני אמורה לתת הודעה מוקדמת? אני עובדת במקום כשנתיים (עד שילדתי)
בהנחה שהייתי צריכה להודיע 30 יום מראש, מה עושים כעת שנותרו לי רק שבועיים לחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בזמן חופשת לידה מוארכת - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011חן שלום,
תקופת ההודעה המוקדמת במקרה שלך הינה 30 ימים, אלא אם יש הסכם שמאריך אותה.
נסי לבקש הארכה של שבועיים נוספים לחופשה ללא תשלום, כך שההודעה המוקדמת תחפוף את החופשה במלואה, אחרת תאלצי או לקבל את הסכמת המעסיק על ויתור הדדי של שבועיים, או לעבוד בשבועיים אלה, או להיות מחוייבת כספית בגינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חופשת לידהמירי30/10/2011
חזרתי מחופשת לידה ב 1/9/11 כאשר עוד לפני הלידה הודיעו לי על הכוונה לפטר אותי. במהלך חודש 9/11 קיבלתי מכתב פיטורין שיחול ב 1/11/11 (עבור חודש התראה נאמר כי אקבל תמורה כספית) האם חוקי לתת מכתב פיטורין בתקופת ההגנה של ה- 60 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו30/10/2011מירי שלום,
מקום העבודה פעל בניגוד לחוק, היות ובתקופה המוגנת קרי 90 ימים מיום סיום חופשת הלידה חל איסור לפטרך ו/או ליתן לך הודעה מוקדמת לפיטורים.
ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי בהקדם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודה במשרה מלאהבר29/10/2011
אני בשבוע ה- 26 להריון וההריון שלי לא קל במשך חמישה חודשים לא הפסקתי להקיא ואף הייתי בשמירת הריון. כרגע המצב השתפר אך עדיין קשה לי לתפקד בצורה שתפקדתי לפני.
הבעיה היא שהמשרה בה אני עובדת היא עד השעה 17:00 ואינני מסוגלת לפחות 3 פעמים בשבוע להישאר בעבודה מעבר לשעה 15:00.
השאלה שלי היא אם אני יוצאת מוקדם מהעבודה כי אני לא מרגישה טוב ואני לא הולכת לרופא כי זה מגוחך ללכת לרופא 3 פעמים בשבוע לקבל אישור מחלה על שעתיים, האם יכולים לפטר אותי על דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ועבודה במשרה מלאה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו30/10/2011מעיין שלום,
אכן ניתן, אך רק באישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת. מקום העבודה לא יכול לפטרך ללא מתן האישור, היה ויפעל כך, אזי יפעל הוא בניגוד לחוק עבודת נשים.
ממליצה לך לפנות לרופא תעסוקתי על מנת להפחית את שעות עבודתך, או להגיע לאיזו הסכמה עם המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בחופשה ללא תשלוםנירית28/10/2011
לאחר לידה הריני מתכוננת להודיע למעסיק כי אני מעוניינת להיות בחל"ת לצורך טיפול בתינוק.
ידוע לי מראש שהמעסיק מצוי במצב כלכלי בעייתי ומתכנן לפטר אותי בתום תקופת ה60 הימים השמורים לי לאחר הלידה.
האם המעסיק יוכל להודיע לי כל פיטורים מראש בזמן שהותי בחל"ת ולספור ימים אלו כימי הודעה מוקדמת , כך שלמעשה לא אחזור כלל לעבודתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בחופשה ללא תשלום - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו30/10/2011נירית שלום,
על פי חוק הנך זכאית לחל"ת וזאת עד 12 חחודשים מיום הלדיה, תלוי בוותק במקום העבודה.
ימי חל"ת על פי חוק, לא יוכלו להיחשב כימים בהם חל איסור לפטרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות ידועה מראשנירית28/10/2011
שלום רב, הריני כרגע בשבוע ה34 להריוני וכבר יצאתי לחופשת לידה לפני הלידה. הריני עובדת בחברה מזה כ7 שנים אחרונות. הגשתי את הבקשה למוסד לביטוח הלאומי לקבלת דמי לידה וזו עדיין בטיפול. הריני יודעת מראש כי אאלץ להתפתר ממקום עבודתי לצורך טיפול בתינוק . אם כך מתי עלי להודיע למעסיק על התפטרות ומתי עלי להתחיל לחתום בלשכת העבודה ? האם יום הגשת התביעה לביטוח הלאומי הוא היום הקובע לתחילת הספירה של הימים המוגדרים בדמי הלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות ידועה מראש - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו30/10/2011נירית שלום,
על ההתפטרות לצורך טיפול בילד, ממליצה לך להגיש בתום חופשת הלידה, ויום לאחר מכן להתייצב בלשכת העבודה, על מנת שיתחילו לספור לך את 90 ימי ההמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחופה בבקשהגלית27/10/2011
אני מטפלת בקשישים קרוב ל6 שנים
התחלתי ב1.11.2005 והתפטרתי בתאריך 25.10.11 הבדל של 5 ימים עד שיהיה 6 שנים
לפני 3 חודש ילדתי ובתאריך ה25.10 כשהייתי אמורה לחזור הגשתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד
3 חודש לפני שילדתי אף קשישה לא רצתה אותי עקב היותי בהיריון ולכן סידרו לי משרה אחרת פקידה באותה חברה רק בעיר אחרת 15 שעות שבועיות ואמרו זה מה שהם יכולים לסדר ובמקום להרויח קרוב ל3 אלף הרוחתי רק 1000 שקל
ידוע לי שמחשבים פיצויים לפי שכר אחרון כפול מספר השנים והשכר האחרון שלי זה 1000 שקל אז איך זה מתנהל בדיוק? כי גם הדמי לידה נפגעו לי עקב הירידה בשכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחופה בבקשה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011גלית שלום,
על פניו נראה כי מה שהחברה עשתה הינו מנוגד לחוק, היות וחל איסור להרע את תנאי העסקתה של עובדת בהריון. עלייך לדרוש מהם להשלים לך את ההפרש, באמצעות תיקון תלושי השכר, ועם זה לפנות למוסד לביטוח לאומי לבקש עדכון של דמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון איך עושים את זהליאת27/10/2011
אהלן אני ליאת בת 26 נמצאת בהריון השני שלי אני נמצאת בשבוע 30 ועקב צירים מוקדמים אושפזתי בבית חולים את הילד הראשון שלי ילדתי בשבוע 29 לכן הרופאים אמרו שאני צריכה ליהיות בשמירת הריוןלכן יש לי כמה שאלות בנושא ואשמח עםתוכלו לעזור לי.
1-אחרי שלקחתי טפסים מביטוח לאומי ואני נותנת לרופא למלות לי את זה אני יכולה כבר להגיש אותם לביטוח לאומי?
2-המשכורת שלי בממוצע בחודש הוא 6000 שח איך משלמים על שמירת הריון?
3-ואיך מחושב החופשת לידה כולל את שמירת ההריון או לפי משכורות אחרונים שעבדתי?
4-אני אושפזתי בבית חולים בעמצע החודש ב19 מאותו יום איך מתחילים לחשב שמירת הריון?
אשמח עם תענו לי בהקדם אני פשוט נורא מבולבלת והייתי רוצה לדעת מה בידיוק לעשות על מנת שאני לא יפסיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון איך עושים את זה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011שלום ליאת,
1. עלייך להמתין שימלאו לך 30 ימי שמירה רצופים, ורק לאחריהם להגיש את התביעה, היות וזה תנאי מקדמי לזכאות.
2. שמירת הריון משלמים לך לםי השכר שלך בפועל, עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כיום בין 8,000 ל 9,000, כך שממילא אין לך בעיה).
3. דמי הלידה משולמים לפי שכרך טרם השמירה.
4. מיום כניסתך לשמירה בפעול, או לפי התאריך שהרופא קובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה אחרי חופשה ללא תשלוםוירה27/10/2011
שלום רב!
אני אמורה לחזור לעבודה ב1לחודש, אך המעסיק בשיחה טלפונית לפניי יומיים אמר לי שמקום שלי טפוס. הודעתי לו לפני חודשיים במייל שאני חוזרת והוא ענה שזה בסדר ולצור איתו קשר אחרי החגים. שאלה ראשונה: האם הוא יכול לעביר אותי לסניף אחר(עבדתי בהרצליה וסניף הראשי נמצא בת"א)? אני גרה בכ"ס וזה סיפור להגיע לת"א.
שאלה שניה: אם אני מתפטרת ביוזמתי מגיע לי פיצויים? בן שלי בן 7.5 חודשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה אחרי חופשה ללא תשלום - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011וירה שלום,
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד מקום העבודה ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
התפטרות בנסיבות אלה הינה פחות טובה, היות ובכך את מוותרת על 60 הימים המגיעים לך ותקופת ההודעה המוקדמת, מה גם שללא מכתב פיטורים לא תקבלי דמי אבטלה מיידית.
מומלץ להגיע לפגישת ייעוץ מסודרת על מנת שתביני את המצב בו את נמצאת, ואת הזכויות שלך לצורך קבלת החלטה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה במכירותשרית26/10/2011
שלום רב,
אני עובדת במכירות. המשכורת שלי בנויה על שכר בסיס + עמלות. אני בשליש השלישי להריון ורוב הזמן מרגישה לא טוב ויש לי הרבה ימי מחלה וחופשות. בעקבות כך, אני צופה כי המשכורות ב-3 החודשים האחרונים יהיו נמוכות הרבה יותר מהמשכורות הרגילות שלי (משום שרוב הזמן אני בבית ולא מצליחה להגיע ליעדים..)
האם ישנה דרך לקבל דמי לידה לא על בסיס 3 חודשים האחרונים טרם היציאה לחופשת לידה אלה על 3 חודשים שלפני??
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה במכירות - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011שרית שלום,
באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם כל מקרה לגופו, ויש לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןמיכל26/10/2011
שלום עו"ד אורנה,
תודה על תשובתך.
כאמור, פוטרתי עקב "קיצוצים" בתחילחת הריון, לאחר כחמישה חודשי עבודה.
מעסיקי לא ידע על הריוני טרם פיטוריי.
שאלתי היא כעת, האם נגזר עליי לשבת בבית מחוסרת עבודה עד הלידה?
אני במקרה עוסקת בתחום מש"א ומודעת לחוסר האפשרות למצוא עבודה בהריון, מה גם שטכנית אין באפשרותי להסוות את ההריון עד לחודש החמישי.
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/10/2011לצערי, אם מעסיקך לא פיטרך בשל ההריון, ואף אינך יכולה להראות ראשית ראייה לכך שפיטורים נעשו בגין הריונך - לא ניתן לחייב את מקום העבודה להעסיקך ואף לא ניתן להגיש תביעה בגין אפליה לאור חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
חוק עבודת נשים מגן על עובדות בהריון העובדות מעל ל - 6 חודשים באותו מקום עבודה.
הנני מאחלת לך בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהsharkanchik26/10/2011
שלום רב,
שואלת בשם הידידה שלי.
1.אימא-גננת בתינוקיה בגן פרטי. לפני לידה עבדה במקום זה במסרה מלאה כמעט שנתיים.
3 חודשים לאחר לידה חזרה לעבודה בגן. ילד שלה נמצא באותו גן (איתה ביחד) אך
על תקן של ילד רגיל כי היא משלמת עליו (קיבלה הנחה קטנה כמו שמקבלים הורים של
שני ילדים באותו גן). בחודשים ראשונים היא קיבלה שעת הנקה, אבל אחר כך
בעלת הגן אמרה לה שהיא בדקה (לא אמרה עם מי) ובגלל שהילד שלה נמצא איתה ביחד בגן, אז לא מגיע לה שעת הנקה. אני יודעת ש"שעת הנקה" זה זכות שמגיע לנשים גם שלא מניקות. האם עובדה שילד שלה נמצא איתה ביחד, למרות שהוא על תקן של ילד רגיל והיא מכילה(מניקה) אותו ומקדישה לו זמן כמה לכל ילד אחר בתינוקיה, לוקח ממנה זכות ל"שעת הנקה".
אימא-גננת עולה חדשה ולא מקירה חוקים וזכויות שלה (גם על "שעת הנקה" אני סיפרתי לה ולא המעסיק) גם לא שולטת בשפה מספיק טוב ולא רוצה לריב עם בעלת הגן, אבל
אם היא תוכל להוכיח לה בעזרת מסמך רשמי( או כל דבר אחר) היא תצליח לפתור את זה כבר עכשיו ובלי לאבד עבודה. עכשיו היא מגיע לעבודה רגיל למרות שילד שלה עדין לא בן 7 חודשים.
2. האם היא תצליח להוכיח לה שמגיה לה לצאת ל"שעת הנקה" היא תוכל לקבל את השעות שלה
רטרואקטיבי?
בכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011שלום לך,
הזכאות לשעת הנקה לא מותנית בהנקה בפועל, כך שאין רלוונטיות לעובדה שהילד שלה נמצא איתה בגן.
העניין המשמעותי יותר שיש לבחון הוא האם היא אכן מועסקת במשרה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בן הזוג לאחר לידהשירי26/10/2011
שלום,
אני סטודנטית שצפויה לסיים את הלימודים מעט טרם הלידה. ברצוני לחפש עבודה בתחום ולהתחיל קריירה- אנו רוצים לשנות מקום מגורים מדרום הארץ למרכזה כחלק מהתהליך.
במידה ולאחר חופשת הלידה בן זוגי ירצה להישאר בבית עם הילד- האם
יש זכאות מסויימת לקבלת כספי פיצויי פיטורין למרות שהוא יתפטר לשם טיפול בילד?
עם מי ניתןל התייעץ בנושא? האם יש גורם שמסייע בתהליך ללא עלות?
עולות פשוט כמה סוגיות ובהן מעבר דירה (מעל 40 ק"מ מרחק), לידה ותחילת קריירה/עבודה בתחום הלימודים והתפטרות לצורך טיפול בילד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בן הזוג לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011שירי שלום,
נראה כי אתם זקוקים לפגישת ייעוץ מסודרת, אולם אנסה להשיב באופן כללי:
הזכאות לחופשת לידה לגבר מותנית במספר תנאים, כאשר הראשון שבהם הוא זכאותה של האישה לחופשה זו, מה שמתקבל הרושם שלא מתקיים במקרה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין - התפטרות אחרי לידהרותם26/10/2011
שלום,
התפטרתי אחרי לידת ביתי השלישית. אני חתומה על סעיף 14 בחוזה. תאריך סיום העבודה הוא 05.05.11. לאחר מכן מילאתי טפסים שונים וביצעתי הליכי בירוקרטיה הכוללים השגת אישורים מפקיד שומה וכו. כל האישורים הנדרשים הגיעו לחברת הביטוח המטפלת עד לתאריך 06.09.11. היום ה 26.10.11 ועדיין אינני מצליחה לקבל מהם תגובה. האם זה נחשב הלנת פיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד אשמח לתגובה
רותם30/10/2011הפיצויים שלי עדיין לא שולמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצויי פיטורין - התפטרות אחרי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/11/2011רותם שלום,
ככל שהמעסיק העביר את כל המסמכים הנדרשים לחברת הביטוח, הרי שאין מדובר בהלנה. עיכובים בחרבת הביטוח זה דבר ידוע, אך אין בכך הלנה - פשוט נסי ליצור איתם קשר תכוף על מנת לקדם את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על התפטרות לצורך טיפול בילדשירן25/10/2011
שלום רב,
כמה זמן לאחר שאני יוצאת לחופשת לידה אני צריכה למסור הודעה למעסיק על התפטרותי בשביל טיפול בילד וזאת על מנת לקבל את מלוא הפיצויים?
דבר נוסף,אם התפטרתי לצורך זה האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה?
(אני עובדת בארגון הנוכחי שנתיים וחצי)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על התפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו25/10/2011שלום שירן, המלצתי לך ליידע את המעסיק ובכתב בתום חופשת הלידה על התפטרותך לצורך טיפול בילד. דמי אבטלה תוכלי לקבל לאחר 90 ימי המתנה. עליך להתייצב בלשכת התעסוקה עם סיום חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהבר25/10/2011
אני עובדת משרה מלאה מ-7:30 עד 16:00.
האם שעת ההנקה, נקבעת על ידי מתי לנצלה או שהמעסיק קובע? כלומר האם המעסיק יכול לקבוע לי מתי לקחת את השעה או שפשוט נהוג לצאת שעה קודם, במקרה שלי 15:00.
כמו כן, אם ברצוני לעבוד עד 16:00, באישור של המעסיק, האם אני אהיה זכאית לקבל את השעת ההנקה בנוסף, כלומר ישולם לי עד השעה 17:00 כביכול?
ושאלה אחרונה, למיטב הבנתי כול הזכויות במהלך חופשת הלידה נשמרות, אם כך צריך להפריש לפנסיה, איך אני יודעת אם אכן נעשה הדבר אם לא נשלחו לי תלושים המעידים על כך. האם אני רשאית לבקש את האסמכתאות על כך שהדבר נעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/10/2011שלום בר,
ששעת הנקה הינה על פי רוב בסיום העבודה, קרי 7 חודשים מיום הלידה הנך זכאית לשעת הנקה, ובמקום לעבוד עד השעה 16:00 הנ רשאית לסיים בשעה 15:00.
היה ולא תנצלי את ההטבה הניתנת לך על פי חוק, לא תהיי לקבל תוספת תשלום, אלא אם מקום העבודה יסכים לכך.
הנך זכאית לדרוש את האסמכתאות לכך שהופרשו בחופשת הלידה הרשות הפנסיוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)