מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בבונוס רבעוני במהלך ההריוןבר24/10/2011
שלום,
בעבודה שלי אני נמדדת על בונוס רבעוני של עמידה ביעדים (היעדים הם יעדי הצוות שלי- אני מנהלת צוות).
במהלך השלושה החודשים האחרונים עבדתי 26 ימי עבודה מתוך 65 מכיוון שיצאתי לשמירת
כשחזרתי לעבודה הדבקתי את הפערים וסגרתי את החודשים ובכולם הצוות שלי עמד ביעדיו משמע- עמידה מלאה ביעדים שלי.
החליטו לפגוע לי בבונוס הרבעוני עקב העדרות שלי ולא עקב אי עמידה ביעדים כתוצאה מכך משלמים לי רק 40% מהבונוס.
האם זה חוקי לעשות דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בבונוס רבעוני במהלך ההריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011שירן שלום,
על פניו נראה כי התנהלות זו אינה תקינה, אם כי יש לבחון את התנאים למתן אותו הבונוס, כאשר נראה כי אי מתן הבונוס בסיטואציה זו עלול להחשב כהפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי הבראהיוליה24/10/2011
שלום. אני בשמירת הריון מסוף אוגוסט, אמורה ללדת בינואר. ביוני השנה קיבלתי דמי הבראה. במקום עבודתי נאמר לי שדמי הבראה משולמים מאפריל השנה עד מרץ שנה הבאה , לדבריהם תקופת שמירת הריון אינה נחבשת לתקופת עבודה לכן נלקח ממני חלק יחסי של דמי הבראה-למעשה מעל 50 % - מספטמבר עד מרץ 2012 (כולל על תקופה של חופשת לידה עתידית). אותו דבר לגבי דמי ביגוד.
ראיתי בפורום זה תשובה של עו"ד שטיין מ-26.05.11 ששמירת הריון נחשבת לותק ואמורים לקבל דמי הבראה על תקופה זו, אך אנני בטוחה שהבנתי נכון. לא יודעת אם זה משמעותי - אני עובדת בשרותי בריאות כללית.
האם היה מוצדק לקחת ממני את הכסף בחזרה?
שאלה קטנה נוספת - האם בתקופת שמירת הריון המעביד אמור להפריש כסף לקרן השתלמות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ודמי הבראה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011יוליה שלום,
באופן עקרוני תקופת שמירת ההריון נחשבת לתקופת עבודה וצוברת זכויות, אלא אם לא עבדת בותק של לפחות שישה חודשים קודם לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בתום חופשת לידהאיילת23/10/2011
במידה ושלחתי מתכב התפטרות בדואר והודעתי על התפטרותי למעסיק פחות מ-30יום אזיי המעסיק יקזז לי זאת מהפיצויים המגיעים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בתום חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011איילת שלום,
במידה ולא מסרת הודעה מוקדמת כנדרש, המעסיק בהחלט יהיה רשאי לקזז מהפיצויים את היתרה בגין אי מתן הודעה מוקדמת כנדרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה לאחר שמירת הריוןעדי23/10/2011
שלום
רציתי לשאול, האם התגמול בעבור שמירת ההריון מבטל"א, נכנס לחישוב דמי הלידה, או שבוחנים את השכר שלי לפני השמירה ( שהוא במקרה שלי גבוה יותר)
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה לאחר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011עדי שלום,
עקרונית, שמירת ההריון אינה פוגעת בדמי הלידה.
בסיס החישוב הינו לפי השכר בפועל ולא הגימלה של שמירת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהיריוןסיון23/10/2011
אני עובדת במקום העבודה יותר משנה, כמה שבועות לפני הלידה, בעודי מאושפזת בביה"ח כתוצאה מהיריון בסיכון קבלתי מכתב פיטורין ממקום עבודתי. פניתי למעסיק אך ללא הועיל- המכתב לא בוטל. כיום אני לאחר חופשת הלידה ולא שובצתי לעבודה. מה עלי לעשות? האם אני יכולה לעבוד באופן זמני בעבודה אחרת מבלי שאפגע בזכויותי?
לתגובתך המהירה אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהיריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011סיון שלום,
על פניו, התנהלות המעסיק פסולה ובלתי חוקית.
בנסיבות אלה, מומלץ מאוד לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת להבין את זכויותייך ומה הסעדים הכספיים שמולידה התנהלותו זו, וכיצד לפעול להשגתם.
אשמח להוסיף ולסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ממקום עבודה לאחר חופשת לידהורד23/10/2011
שלום,
אני עובדת בשני מקומות עבודה. באחד מהם אני עובדת 4 ימים בשבוע לפי שעה ובשני פעם בשבוע לפי שעה.
כשאחזור לעבוד (חצי שנה אחרי הלידה) אני מעוניינת להתפטר ממקום העבודה שבו אני עובדת פעם בשבוע.
האם ניתן יהיה לטעון שאני מתפטרת לשם טיפול בילד ע"מ שאקבל פיצויים או שהטענה לא תהיה קבילה מכיוון שאני חוזרת לעבודה השניה (אני אעבוד פחות שעות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ממקום עבודה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011ורד שלום,
עקרונית ניתן יהיה לטעון זאת, אך ברור שהדבר מעורר קשיים, כפי שאת מבינה.
מי שיהיה מוסמך להכריע הוא בית הדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות גבר לצורך חופשת לידה - זכאושיראז23/10/2011
הי,
בעלי מעוניין להחליף אותי בחופשת הלידה של בנינו.
יש לי מס' שאלות:
1. באיזה שלב של החל"ד יכול להחליף אותי ועד איזה שלב? האם יכול לצאת לחל"ד אחרי שלושה חודשים? האם יותר? ולכמה זמן?
2. אם מתפטר מהעבודה לצורך כך, האם יהיה זכאי לפיצויי פיטורין ממקום עבודתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות גבר לצורך חופשת לידה - זכאו - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011שלום לך,
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.
טרם נקיטת מעשה פזיז, מומלץ בחום לבחון אם כלל התנאים המחוייבים מתקיימים לגביכם ספציפית, וכן לבצע את ההתפטרות בכפוף לפרוצדורה הנדרשת על פי החוק והפסיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר לידהמירב23/10/2011
שלום רב, אני כ-3 חודשים לאחר לידה, התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילד.
שאלותיי הן:
1. במקום עבודתי בתפקידי עליי לעבוד משמרות ערב עד 20:00 לפחות 2-3 בשבוע, וזוהי הסיבה העיקרית שבגינה התפטרתי לאחר הלידה, האם זוהי סיבה מספיק מוצדקת שאוכל לקבל אבטלה מיד ולא לאחר המתנה של 90 יום?
2. במידה והתשובה לשאלה הקודמת שלילית ואכן עליי להמתין 90 יום, האם עליי ללכת להרשם בלשכה מיד כשההתפטרות תכנס לתוקף?
3. האם עליי לחתום בלשכה במסגרת אותם 90 יום?
4. בזמן שאחתום בלשכה, במידה ויפנו אותי לעבודה הכוללת משמרות ערב אהיה חייבת לקבל אותה? או שמותר לי להביע את הקושי מבלי להחשב כסרבנית?
תודה , יום טוב ושבוע טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011מירב שלום,
1. עקרונית כן, מדובר בשעות ארוכות, אם כי הגורם המכריע הינו המוסד לביטוח לאומי.
2. כן.
3. כן, בהתאם להוראות שתקבלי.
4. הדבר משתנה ממקרה למקרה בהתאם לנסיבות הספציפיות - לא ניתן להשיב באופן כללי וגורף מבלי להתייחס למשרה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית עובדת והריוןא.א23/10/2011
שלום,
אני עובדת במקום מסויים כמעט 7 שנים(באחוזי משרה שונים בשכר גלובאלי ולומדת באונ' כעת כבר שנה חמישית
אני שוקלת להיכנס להריון בתקופה הקרובה
האם בגלל היותי סטודנטית, אני לא אקבל תשלום מלא על חופשת לידה ממקום העבודה שלי ? והאם תהיה לי הזכות לקחת חל"ת (להאריך את החופשת לידה )וכדומה
האם הזכויות שלי בתור אישה עובדת בהריון יכולים להיפגע באיזשהי צורה בגלל שאני גם סטודנטית ( אני שואלת את זה כי שמעתי שבגלל שאני סטודנטית גם אם יפטרו אותי(בלי קשר להריון) לא אקבל אבטלה למרות שיש לי 7 שנות ותק בעבודה)
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנטית עובדת והריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011שלום לך,
עקרונית, עצם היותך סטודנטית לא שולל ממך את זכויותייך. ממליצה לך בחום כבר בשלב זה לפנות למוסד לביטוח לאומי ולברר מראש את זכויותייך בעניין, על מנת להיות רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות הגבר לאחר לידהנירה22/10/2011
אבקש להבהיר מהם זכויות הגבר לאחר לידת בת כולל יום הלידה. האם ימי החופש הם על חשבון ימי חופשה או על חשבון ימי מחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות הגבר לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/10/2011נירה שלום,
לפי תקנות דמי מחלה, הבעל רשאי להעדר על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו לצורך נוכחות בלידה; לעניין זה, "לידה" - מתחילת הופעתם של צירי לידה ועד 24 שעות מתום הלידה.דין תשלום דמי המחלה - כימי מחלה רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לגימלה לשמירת הריוןרות19/10/2011
1) הודעתי למעסיק שלי שאני יוצאת לשמירת הריון והוא אמר שאין בעיה אבל שהוא לא חושב שאני יקבל משהו כי אני עובדת אצלו 3 חודשים וצריך לעבוד 6 חודשים, אבל לפניכן עבדתי 5חודשים במקום אחר ולפניו עוד 5 חודשים אצל המעסיק הנוכחי ללא הפסקות עבודה כלומר ששולמו עבורי מדי חודש דמי ביטוח לאומי האם יש משהו בדבריו? הרי השמירה היא בעל כורחי ובהמלצת הרופא. 2) האם ניתן לבקש מהביטוח לאומי שהגימלה שתשולם לי והחופשת לידה יחושבו לפי המשכורת האחרונה שכן היא המשכורת היחידה שעבדתי מלא גם פחות 3 ימי מחלה ובחודשיים שלפנייה החסרתי הרבה ביגלל מחלה שרובה נבעה מההריון ולא יצא לי משכורת מלאה ניתן לראות שרוב המשכורות שקדמו ל3 החודשים האחרונים הם משכורות מלאות וכל אחת מהן 4000 שח וכך אני רוצה לקבל אני חושבת שזה הוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לגימלה לשמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין20/10/2011רות שלום,
התנאי המקדמי לזכאות הוא כי שולמו בעדך דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, ואין זה מחוייב שיהיה מאותו מקום עבודה.
הקצבה תשולם בהתאם לשכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב–90.
על הסכומים האלה משולמת תוספת יוקר ומנוכים דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה.
בנסיבות המיוחדות שאת מתארת, כדאי לצרף מכתב לתביעה שיגולל זאת ואת בקשתך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהרינת18/10/2011
שלום רב,
לפני חודשיים הגשתי מכתב התפטרות עקב טיפול בתינוקי המכתב הוגש שבועיים לפני התאריך בו הייתי אמורה לחזור (לאחר שנתיים כמעט במקום העבודה) שאלתי הראשונה: כמה זמן לפני צריך להודיע על התפטרות במקרה כזה?
שאלה שניה, עד עכשיו לא קיבלתי את מה שמגיע לי וכל פעם שאני מדברת עם חשבת השכר היא אומרת שזה בטיפול, ממתין לאישור מנכ"ל התשובה האחרונה הייתה שאקבל את הפיצויים עד ה 10.9 שכבר עבר. מה החוק אומר לגבי הזמן שאמורים לתת לי את הפיצויים ומה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את המגיע לי?
אשמח מאוד לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין18/10/2011רינת שלום,
הודעה מוקדמת במקרה המתואר על ידך צריכה להיות עקרונית בת 30 ימים.
את פיצויי הפיטורים היית צריכה לקבל תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד, אך עיכוב סביר הוא מידתי. אם תתרשמי כי אין כוונה אמיתית לשלם לך אותם כלל, יהיה צורך בנקיטת הליכים משפטיים לצורך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בערבי חג וימי חול המועדשרון18/10/2011
אני בחודש שמיני להריון ושמעתי שאין מחוייבת אני לעבוד את ימי החג וערבי החג!
רציתי לברר האם זה נכון ואם כן האם אני מקבלת תשלום עבור ימים אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בערבי חג וימי חול המועד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין18/10/2011שרון שלום,
בעניין זה - עלייך לעבוד כפי שמתבקש במקום עבודתך, וכי שנהוג הוא לפי שנים קודמות.
ממילא, התשלום בהתאם לחוק כדלקמן - ערב חג הינו יום עבודה רגיל בהפחתת שעה אחת, ובחג, אם עובדים, נדרש היתר מיוחד מראש, ואז התשלום הוא בנוסף לתמורה הרגילה המגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הגדרת תפקיד לאחר חופשת לידהדלורס18/10/2011
שלום רב,
לפני כחמישה וחצי חודשים ילדתי את בני השני .
אני עובדת במקום העבודה שלי כ- 5 שנים בהן קיבלתי שבחים על עבודתי צ'ופרים וכו'.... אני אמורה לחזור לעבודה בעוד כשבוע.
במהלך שיחה טלפונית הודיע לי אחד המנהלים כי התפקיד שלי "כבר לא קיים" ועל כן חשבו להעביר אותי לתפקיד אחר- כמובן לאחר קבלת הסכמתי.
לאחר שניסיתי לברר יותר לעומק ( עד כמה שאפשר בשיחה טלפונית ...) הסתבר שהתפקיד פשוט הועבר למישהי שקודמה וניתנו לה במסגרת התפקיד סמכויות נוספות...רמז בשיחה שזה דורש שעות עבודה רבות ,משהו שאיני יכולה למלא במסגרת היותי אמא (??)
הבהרתי כי איני מעוניינת בתפקיד שהוצע לי ( תפקיד אותו מלאתי עם התחלת עבודתי בחברה ואיני מעוניינת "לחזור אחורה" ) ותגובת המנהל הייתה שכמובן אני אמורה להסכים אך שבינתיים יש לי כמה ימים ל"חשוב על זה"....
שאלתי היא מה ניתן לעשות בעניין שהרי בעצם את התפקיד שלי כן מבצעים, רק פשוט בחרו לקדם מישהי על חשבון הגב שלי ...
מה אומר החוק ? והאם יש לכם עיצה כיצד להציג את הדברים בשיחה שתתקיים ביום חזרתי לעבודה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הגדרת תפקיד לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין18/10/2011דלורס שלום,
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןמיכל16/10/2011
שלום רב,
אני בשבועות ההריון הראשונים, עובדת אצל המעסיק כחמישה חודשים בקרוב.
קבלתי הודעת פיטורין, מבלי שידוע למעסיק שאני בהריון.
האם הפיטורין תקפים?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/10/2011שלום מיכל,
בעיקרון החוק מגן מפני פיטורים לאחר 6 חודשי עבודה, ומאידך קיים חוק שוויון הזדמנויות בעבודה האוסר להפלות מחמת מין והורות.
השאלה המתבקשת - מדוע פוטרת? האם נערך לך שימוע טרם הפיטורים? האם חברייך לעבודה ידעו שהנך בהריון? לאחר קבלת תשובות לשאלותיי אוכל להשיב לך האם קיימת לך עילה משפטית ואם לאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכל23/10/2011שלום עו"ד אורנה,
תודה על תשובתך.
מעסיקי לא ידע על הריוני טרם פיטוריי.
שאלתי היא כעת, האם נגזר עליי לשבת בבית מחוסרת עבודה עד הלידה?
אני במקרה עוסקת בתחום מש"א ומודעת לחוסר האפשרות למצוא עבודה בהריון, מה גם שטכנית אין באפשרותי להסוות את ההריון עד לחודש החמישי.
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)