מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשת לידה לאחר 9.5 חודשי עבודהמיכל09/10/2011
התחלתי לעבוד ב1.8.2011 ומתעתדת ללדת ב12.5.2012
האם אהיה זכאית לחופשת לידה מלאה של 14 שבועות?
נ.ב
מה 1.1.2011 - עד ה1.8.2011 קבלתי אבטלה
בשנת 2010 -עבדתי מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לאחר 9.5 חודשי עבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011מיכל שלום,
על פניו יש לך זכאות לדמי לידה, משתי סיבות:
1. ככל שיש הפרשות עבור 10 חודשים, גם אם עבדת בהם באופן חלקי - עקרונית די בכך.
2. ישנה חלופה נוספת בחוק לעניין הזכאות, אשר ייתכן ואת נכנסת בגדרה. מצ"ב נוסח החוק, על שתי חלופותיו:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
תוכלי לבדוק זאת באופן מדוייק מול המוסד לביטוח לאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהחגית09/10/2011
שלום רציי לדעת מה התנאים שלי לאחר חופשת לידה חזרתי הבוס שלי הסכים לכמה תנאים שלי אבל אחים שלו עושים לי כמה בעיות רציתי לדעת עם אני מתפטרת אני יכולה לקבל את התנאים שלי לאחר לידה אני עובדת אצלו בערך 8 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011חגית שלום,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים, אם כי יש לתת את הדעת לעובדה כי ניהול המו"מ ביניכם עלול לשמש למעביד בסיס לטענה כי ההתפטרות אינה לצורך טיפול בילד אלא בשל אי שביעות רצון מתנאי ההעסקה ומשכך אינה מזכה בפיצויי פיטורים, וכדאי להערך לכך נכון מראש.
כמו כן, קחי בחשבון כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה, לרוב מדובר ב 30 ימים אלא אם יש ביניכם הסכם שקובע תקופה ארוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין אחרי לידה ואבטלהלילך09/10/2011
שלום רב,
עזבתי עבודה לשם טיפול בתינוקת שלי. תוך כמה זמן חייב המעסיק לשלם לי פיצויי פיטורין ואיך הם מחושבים?
דבר שני, אם אני ארצה לחתום אני מבינה שעליי לחכות 90 יום, האם עליי לדווח לביטוח לאומי טרם או להתייצב שם טרם האבטלה?
תודה רבה, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין אחרי לידה ואבטלה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2011לילך שלום,
על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים בחלוף 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד, אם כי מעסיקים רבים חושבים שמדובר ב 30 ימים ומשלמים במועד זה.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות של עצמאים בחופשת לידה ולאחריגיא06/10/2011
שלום,
אישתי מאמנת כושר היא עצמאית ומנפיקה קבלות לחדרי הכושר בהם היא עובדת .
היא מסיימת עוד כשבועיים את חופשת הלידה שלה,
ישנו מכון כושר שהיא עובדת בו יותר משנתיים שרוצה להוריד לה את מספר השיעורים שהיא מעבירה מ3 בשבוע ל1.דבר זה פוגם בשכרה של אישתי.
האם במסגרת חוק הגנה על נשים בהריון ולאחר לידה האם היא יכול לפגוע בשכרה למרות שאינה שכירה אלה מנפיקה קבלות בסוף כל חודש על אותם שיעורים שהעבירה?
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות של עצמאים בחופשת לידה ולאחרי - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו09/10/2011גיא שלום,
חוקי משפט העבודה חלים על עובדים במקומות עבודה ולא על עצמאיים/פרילנאסריים, אשר על כן, אם רעייתך תוכי כי חלים יחסי עוב דומעביד בינה לבין המקום - אזי, חלה על מקום העבודה להפחית את השיעורים אותם רעייתך הגישה טרם הלידה, היה ולא - רעייתך יכולה להסכים להפחתה ו/או לסיים את התקשורתה עם המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בעת חופשת לידהשירי06/10/2011
שלום רב,
הנני נמצאת בחופשת לידה מזה כחודש. ברצוני להתפטר מעבודתי (לאחר ותק של ארבע שנים) לצורך טיפול בילד. האם אני מחוייבת במתן הודעה מוקדמת של שלושים יום? האם אוכל לבקש מהמעביד לוותר על הודעה מוקדמת זאת מאחר ובכל מקרה אינו משלם שכר בתקופה זו? האם יש משמעויות נוספות שעלי לקחת בחשבון כאשר אני מבקשת מהמעביד לותר על תקופת ההודעה המוקדמת?
תודה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בעת חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו09/10/2011שירי שלום,
הנך יכולה להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה, ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים.
היה ולא תחזרי לעבודתך בסיום חופשת הלידה, אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת. רק אם תחזרי לעבודה תהיי מחוייבת במתן הודעה זו.
המלצתי לך, להמתין עם ההודעת ההתפטרות רק בסיום חופשת הלידה, על מנת שתמשיכי לצבור זכויות.
אדגיש, כי גם אם תודיעי כעת על התפטרותך, קרי בזמן חופשת לידה, לא תוכלי לחתום בלשכת התעסוקה, לאור קבלת דמי לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחופשת לידה של גבר לפני פיטוראליהו06/10/2011
אם קבלתי ממעבידי הודעת פיטורין מספר ימים לפני יציאה לחופשת לידה, האם אני ראשי/זכאי לצאת לחופשת לידה ולקבל דמי לידה? והאם מיד לאחר חופשת הלידה אני רשאי לתבוע ולקבל דמי אבטלה (כמובן, הנני עומד בתנאי המינימום לקבלת דמי אבטלה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחופשת לידה של גבר לפני פיטור - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2011אליהו שלום,
עקרונית, הפיטורין שלך לא אמורים למנוע או לשלול זכאותך לדמי לידה, ובתנאי שכל יתר תנאי הזכאות מתקיימים, ונכונים הדברים גם לגבי דמי האבטלה (לתשומת ליבך - ממילא אתה רשאי לצאת לחופשת לידה רק בתום 7 השבועות הראשונים של החופשה, כך שתוכל כבר לחתום אבטלה, ולהמשיך אותה לאחר החופשה).
זאת ועוד, יש לבחון גם את חוקיות הפיטורים בנסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפולהאנה06/10/2011
שלום, אני כרגע נמצאת בחופשת לידה שאמרוה להסתיים בתאריך 28.12, בכוונתי לעזוב את העבודה לאחר שש שנים על מנת לקבל את הפיצויים. שאלה שלי היא כזאת אם במסגרת העבודה שלי אני חייבת לתת שני ערבים בשבוע עד 22:00 בלילה וכל שישי עד 16:00 ולסירוגין מוצ"ש ואין ביכולתי לחזור לכזאת משרה מפני שאין לי תחבורה ציבורית לחזור הביתה, האם אני יכולה להגיש בקשה לביטוח לאומי ולפרט את הסיבות והאם אהיה זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון או שעליי בכל זאת להמתין 90 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפולה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו09/10/2011אנה שלום,
הנך יכולה להגיש בקשה למוסד לביטוח לאומי, בתקווה שייענו לפנייתך זו.
רשמי במכתב הפיטורים שהנך מתפטרת לצורך טיפול בילד/ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןאביבה06/10/2011
שלום
בהריון בחודש 6 להריון
עובדת בחברה פרטית 4 וחצי שנים
לפני שמונה חודשים הגיע לעבוד איתנו מנהל חדש לפי היחס שלו יש לי הרגשה שהוא מתכננן לפטר אותי לאחר שאלד.
שאלותי :
כמה זמן לאחר הלידה מותר לו לפי החוק לפטר אותי? (אני מתכננת לקחת חופשת לידה 5 חודשים בערך)
כמה זמן מיום הלידה יש לי אפשרות להתפטר ועדיין לקבל את הפייצויים שמגיעים לי ?
אם אחליט להתפטר ולהשאר בבית לגדל את ביתי כמה זמן מראש אני מחוייבת להודיע להם?
תודה על תשובות מהירות
שתיהיה לכם שנה טובה ופוריה
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו09/10/2011אביבה שלום,
ראשית אציין, כי לאחר סיום חופשת הלידה, הנך יכולה להאריך את חופשת הלידה ולצאת לחל"ת.
במענה לשאלותייך -
- לאחר חזרתך לעבודה, חל איסור על המקום העבודה לפטרך במשך 60 ימים לאחר חזרתך מחופשת לידה.
- הנך יכולה להתפטר כדין מפוטרת ולקבל את זכויותייך לרבות פיצויי פיטורים, עד 9 חודשים מיום הלידה. אציין, כי במראה כזה, לאתהיי זכאית לדמי אבטלה, אלא רק לאחר 90 ימי המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בתינוקתדנה05/10/2011
ברצוני להתפטר ממקום עבודתי ואני רוצה לדעת האם אני זכאית לפיצויי פיטורין.
ילדתי לפני 10 חודשים וחזרתי לעבודה בתום תקופת חופשת הלידה המוקצבת בחוק.
בגלל מחלות חוזרות ונשנות של בתי קיבלתי כעת החלטה להוציאה מהמעון ולהתמסר לגידולה בבית. קראתי באינטרנט כי זכאות זו תקפה עד גיל 9 חודשים בלבד.
האם יש חוק שאומר זאת במפורש? או שמדובר בתקדים של פסיקה, ואז יש לי סיכוי לתבוע פיצויי פיטורין ממעסיקי ולקבוע למעשה תקדים חדש?
אודה לתשובתכם, חשוב לי לדעת כי אני רוצה לנסח את מכתב ההתפטרות בהתאם.
תודה מראש, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בתינוקת - תגובה
עו``ד חן שטיין06/10/2011דנה שלום,
באם חלפו 9 חודשים (שזוהי התקופה הקבועה בחוק), הרי שאין לך זכאות להתפטר ולקבל את הפיצויים.
יחד עם זאת, ניתן לבחון התקיימות של עילות אחרות אשר יצדיקו התפטרות בדין מפוטר - זאת ניתן לבחון במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנהלת מתעללת בי תעזרו לי דחוף.בבקשהעזרה05/10/2011
המנהלת שלי מתעללת בי נפשית אני עובדת בעבודה כבר 8 חודשים ומאז שנודע לה שאני בהריון היא מנסה לעשות הכול שאני ילך בעצמי הבייתה..
הכול התחיל שהחודשים הראשונים קיבלתי את ההריון ממש קשה חודשיים שלמים הייתי מקיאה 7-8 פעמים ביום ולא יכולתי ללכת לעבודה {יש לי חופשת מחלה על הימים האלו} ואני עובדת בעבודה עם מכירות. אז זה מרתיע אותה שאני לא עומדת ביעדים {אז זה פוגע לה במשכורת }
וקרה אתמול אסון שהלכתי הביתה בוכה .. היו לי ספירות מלאי אז הייתי צריכה לחזור לעבודה ב7 וחצי בערב . אך הייתי בבית חולים בביקור .של אבא של בעלי מאושפז כבר חודש . .
והתעכבתי לא הספקתי לאכול הצוהריים וערב וברגע שאני לא אוכלת יש לי תחושת בחילה וחולשה. אז הגעתי לעבודה אמרתי לה שאני ילך לקנות לי משהוא קטן לאכול וחוזרת.אחריי שחזרתי היא לפני כולם התחילה לצעוק עליי תצאי עכשיו מהשעון פה זה לא קייטנה את לא תבואי מתיי שבא לך ותוכלי מתיי שבא לך. מצידי את לא שייכת לפה יותר תלכי עכשיו הבייתה.
וכול יום היא צועקת עליי לפני הלקוחות צינית. ומעליבה אותי לפניי כולם משפילה אותי למצב שבא לי להגיש תלונה עליה. אני בחודש השלישי וקצת קשה לי והיא לא מתחשבת בי בכלל ולא מעניין אותה. והיום תיהיה לי שיחת משמעת חייבת לציין שלפניי הריון הייתי עובדת מצטיינת תמיד עומדת ביעדים. ומגיע בזמן. אך תמיד ידעתי היא לא אוהבת אותי .. אז שתקתי... מה אני יעשה ?! היא יכולה לפטר אותי ? היא יכולה להעביר אותי לסניף של דוכנים שרק עומדים שם כולם היום.. רק כדאי להתנקם בי.. מה אני עושה קשה לי תעזרו לי בבקשה תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהלת מתעללת בי תעזרו לי דחוף.בבקשה - תגובה
עו``ד חן שטיין05/10/2011שלום לך,
אכן בעייתי, ולא בהכרח חוקי.
אם את מרגישה שאינך יכולה להמשיך במתכונת זו, קיימת האפשרות להוציא למעסיק מכתב התראה ערוך ע"י עו"ד - פעמים רבות זה משיג את המטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שמפטרים אותי
עזרה06/10/2011היום יש לי שיחת שימוע והיא מאשימה אותי בכול זה. ורוב הסיכויים מפטרים אותי מה עושים הבנתי שמשרד התמת מאשר תמיד פיטורים של נשים בהריון {כי המעסיק טוען אחרת"
עם יש אישור אני יכול עדיין לערער
אוף אני כול מפחדת ולא יודעת מה לעשות?! :(
להיות בבית בהריון ולא לקבל כלום אף אחד לא ירצה אותי עכשיו :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שמפטרים אותי - תגובה
עו``ד חן שטיין06/10/2011בנסיבות שאת מתארת, עלייך לפנות בדחיפות לייעוץ משפטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה בתשלום בתוך 60 הימיםGal05/10/2011
ממתי מתחילים לספור 60 ימים מהחזרה מחופשת הלידה, במידה וחופשת הלידה הוארכה בימי חופשה בתשלום?
בסיכום עם המעסיק, חזרתי לעבודה ב-1 באוגוסט, אך מכיוון שעדיין לא היה לי סידור קבוע לתינוק, ביקשתי לנצל ימי חופשה בתשלום. המעסיק ביקש שאנצל את ימי החופשה ברצף לסיום חופשת הלידה וכך עשיתי. כך יצא, שבפועל חזרתי לעבוד רק ב-29 באוגוסט.
המעסיק נתן לי מכתב פיטורים לאחר 60 ימים מה-1 באוגוסט ולא מה-29 באוגוסט. כך יוצא שלא היום בפועל 60 ימים בהם קיבלתי הזדמנות לחזור לעבודה שלי וגם בימים בהם עבדתי בפועל, לא הוחזר לי תפקידי.
האם המעסיק מחוייב ל-60 ימים החל מחזרתי לעבודה בפועל או שיכול להחשיב את ימי החופשה בתשלום כימי עבודה לכל דבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בתשלום בתוך 60 הימים - תגובה
עו``ד חן שטיין05/10/2011שלום לך,
ימי חופשה בתשלום אינם הארכת חופשת לידה, אלא חלק מתקופת העבודה, ולכן המעסיק עקרונית צודק.
יחד עם זאת, אי השבתך לתפקיד ופיטורייך מייד בתום ה 60 ימים עלולים להיות בלתי חוקיים כשלעצמם, וכדאי לבחון לעומק את המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילה לפיטורין בזמן הריון?גילי04/10/2011
שלום,
אני עובדת במשרה חלקית במקום עבודה. חתמתי עם קבלתי על חוזה עבודה לחצי שנה שהוארך בחצי שנה נוספת. לאחר מכן עקב החלפת מנהלים לא נעשתה הארכה אך קיבלתי משכורותי כרגיל עד כה . עובדת כשנתיים בסך הכל .
בשיחה עם המנהלת שלי(שתוציא עליה פרוטוקול-טרם הוציאה) מבקשת שאחתום כעת על חוזה עד סוף השנה הנוכחית עם הרחבת המשרה וקבלת מטלות נוספות ואז בסוף השנה אם אעמוד במטלות יתכן ואמשיך במשרה המוגדלת.
לשאלתי למה החוזה החדש ממשיך רק עד סוף השנה ענתה משום שמתוכננים צימצומים בתקופה זאת ולטענתה זה לא אומר שאני מצטמצמת אך יתכן ולא תתאפשר המשך ההרחבה במשרה . בשיחתנו אמרה שאם אני לא מוכנה להרחבת המשרה בתנאי השכר שמציעה-" אני חופשיה לעזוב" ..
אני מתכננת הריון
שאלותי הן:
1.- אם אכנס להריון עד סוף השנה האם פרוטוקול השיחה כאמור לעיל יכול לשמש עילה לפיטורין בהריון מסיבה מוצדקת.
כלומר אם היא יכולה לומר שהיא מפטרת אותי בגלל שלא עומדת במטלות החדשות או בגלל הצימצומים ולכן החוזה הוארך רק עד סוף השנה ולא בגלל ההריון ( אני מדגישה שכבר שנתיים אין לי חוזה קבוע כאמור לעיל, וגם כשהיו חוזים הם היו מוגבלים בזמן)
2. האם יש משפט שחשוב שיהיה בפרוטוקול השיחה ביננו שיעבור לעיוני שכדאי להוסיף כדי להגן עלי במקרה של פיטורין בהריון.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילה לפיטורין בזמן הריון? - תגובה
עו``ד חן שטיין05/10/2011גילי שלום,
שאלתך ספציפית מאוד ומתאימה לייעוץ ספציפי כדי להתכונן נכון להריון ולא למצוא עצמך מוגבלת בגלל שטות.
עקרונית, חתימה על תקופת עבודה מוגדרת בעייתית עבורך, וחשוב להימנע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ותשלומי ביטוח מנהליםאמא בדרך...04/10/2011
שלום לכולם!
אני כרגע לפני לידה בע"ה ונמצאת בשמירת הריון מזה כשלושה חודשים (שאושרה על ידי ביטוח לאומי).הגשתי טפסים לתביעת אובדן כושר עבודה מביטוח המנהלים שלי וכרגע אני ממתינה לתשובתם.השאלה שלי היא- מי אמור לשלם את ההפרשות לביטוח המנהלים בתקופה שאני בשמירת הריון ובתקופה של אחרי הלידה? כרגע המצב הוא - שאני לא מקבלת את כל התקבולים האלה לקופה שלי. הדבר היחיד שיורד לי הוא דמי ביטוח לאומי ומס בריאות שיורדים מקיצבת שמירת ההריון מביטוח לאומי.
1. אודה לתשובתכם.
2. דבר נוסף- אני עובדת במקום העבודה הקיים מדצמבר 2010 (וגם לפני זה עבדתי ברצף... במקום עבודה אחר). גימלת שמירת ההריון של ביטוח לאומי חושבה על החודשים 4,5,6 של 2011 (החודשים שקדמו ליציאתי לשמירה ביולי 2011). הבעיה היא שבחודש אפריל 2011 עבדתי אמנם במשרה מלאה כמו תמיד אבל זה היה חודש מלא בחגים וימים מקוצרים עקב יום הזיכרון ויום השואה ויום העצמאות ויצאה לי משכורת נמוכה משמעותית ובכל זאת ביטוח לאומי החשיב אותה - דבר שגרם לי לירידה בסכום לו אני זכאית גם לגימלת שמירת ההריון וגם בעזרת השם לדמי חופשת הלידה, בע"ה. האם יש דרך לדרוש/לבקש חישוב אחר על סמך חודשים אחרים?
מצטערת על אורך השאלות ומאחלת שנה טובה ומתוקה עם בשורות טובות לכולם! אמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ותשלומי ביטוח מנהלים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/10/2011שלום לך,
1. עקרונית, את והמעסיק צריכים להמשיך באותה המתכונת את ההפרשות - כדאי לטפל בזה ולא להזניח על מנת שלא לקטוע את הרצף הביטוחי.
2. עקרונית, אופן החישוב שבוצע הוא תקין. יחד עם זאת, לא יכול להיגרם נזק אם תפני ותבקשי להתחשב בנסיבות שציינת, ולא לכלול חודש ספציפי זה בחישוב. אם יצליח לך - זכית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר שמירה וחופשת לידהרוני03/10/2011
שלום,
התחלתי לעבוד בתחילת מאי 2010, באמצע אפריל 2011 בהיותי בתחילת חודש שמיני יצאתי לשמירת הריון ולאחר כמעט חודשיים ילדתי,
כעת אני בחופשת לידה שהארכתי ל5 חודשים.
שאלתי היא האם המעסיק מחוייב להחזיר אותי לעבודה ולכמה זמן?
ובמידה ואני מעוניינת לעבוד את אותם שעות אך להתחיל מוקדם יותר ולסיים מוקדם יותר והמעסיק לא מסכים מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר שמירה וחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/10/2011רוני שלום,
על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים ולשלם על תקופת ההודעה המוקדמת שהיא עקרונית 30 ימים.
שינוי שעות העבודה את יכולה לבקש, ולא לדרוש, וודאי שהמעסיק לא חייב להסכים. ככל שלא תסכימי לשוב למשרתך כפי שהיתה ערב הלידה, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסקה לאחר חופשת לידהיולי03/10/2011
ברצוני לדעת כמה זמן חייב המעסיק להעסיק אותי לאחר חופשת לידה של שלושה חודשים וכמה זמן לתת לי התראה מוקדמת על פיטורים אם התחלתי לעבוד בנובמבר 2010 ואני חוזרת מחופשת לידה ב-1/11/2011? אציין שהשכר שלי הוא לפי שעה, אני עובדת חמישה ימים בשבוע כ- 40 שעות שבועיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העסקה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/10/2011יולי שלום,
על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים ולשלם על תקופת ההודעה המוקדמת שהיא עקרונית 30 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)