מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולטיויטמין וברזלמאיה07/10/2009
שבוע 17, הריון תאומים. אני נוטלת מולטיויטמין פרנטל שמכיל בין היתר 25 מ"ג ברזל.
ראיתי שגם ברזל עדין של סולגר מכיל 25 מ"ג ברזל.
האם נטילת המוטלטיויטמין מספיקה או שהברזל של סולגר אמור להיספג טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיויטמין וברזל
רויטל בן שושן10/10/2009מאיה שלום,
לרוב ברזל במינון של 25 מ"ג מספיק אך זה תלוי בבדיקות הדם. בכל אופן המינון הכפול לא יזיק ולהיפך יכול רק להועיל לכן המשיכי לקחת את שניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה נכונה במשקלנעמה06/10/2009
שלום .אני בשבוע 20 גובהי הוא 1.59 ושקלתי לפני ההריו 50 ,
הים אני כבר שוקלת 56.500 האם הקצב העלייה שלי הוא מהיר ולא תקין לשבוע זה ?
והאם צפוי לי לעלות הרבה בגלל המשקל כרגע?
אשמח לתשובה תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן10/10/2009נעמה שלום,
עלית במשקל עד כה מעט מעל להמלצות. עם זאת ישנן נשים העולות דוקא בתחילת ההריון בקצב מהיר יותר. בכל אופן הקצב המומלץ הוא כ-500 גר' לשבוע. סך הכל בהריון בין 12.5-18 ק"ג.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמה11/10/2009תודה רבה על התשובה ,המשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עודף תחילת הריוןשירה06/10/2009
אני שוקלת 96 קילו ונמצאת ממש בתחילת ההריון, שבוע רביעי. האם תזונה נכונה תעזור לי להוריד משמעותית במשקל ללא אפשרות לפגיע העובר.
בנוסף האם מותר לאכול סושי צמחוני ( ללא דגים , רק אצות וירקות )?
חשבתי ללכת לנטורופטית על מנת שתלווה אותי בהריון , האם ניתן להמליץ לי על מישהי טובה באזור הצפון? ( אזור נהריה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף תחילת הריון
רויטל בן שושן07/10/2009שירה שלום,
דיאטה לירידה במשקל לא מומלצת בזמן ההריון. תזונה נכונה בכמות הנכונה וללא חסרים יכולה לאפשר ירידה קלה במשקל במקביל. בכל מקרה לא הייתי ממליצה לך לעשות זאת לבד ללא ליווי מקצועי של דיאטנית.
את יכולה לאכול סושי צמחוני אבל לא אם הוכן על אותו המשטח בו מכינים את הסושי עם הדג.
לא מכירה נטורופטיות, כך שלא אוכל להמליץ לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלעדי04/10/2009
שלום
אני בתחילת שבוע 21, גובהי 164 שקלתי לפני ההריון 55 ק"ג, כעת אני שוקלת 60.5 ק"ג,
האם עליתי יותר מידי?, האם אני צריכהלעלות עוד?, ובאיזה קצב?, וכמה עלי לעלות בסך הכל?
תודה רבה לכן על הפורום המעניין והמלמד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן05/10/2009שני שלום,
התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן סך הכל עלייה תקינה עבורך בהריון היא בין 11.5-16 ק"ג.
עד כה עלית בסדר גמור. הקצב המומלץ עבורך הוא כ-400 גר' לשבוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון מי גבינה בהריוןסנדרה04/10/2009
אני לא יכולה לאכול בשרי או דגים. הכל השתנה. אוכלת בכוח איזה 1-2 בשבוע ומגיעה ביום בקושי ל55-60 גר חלבון. אוכלת חלבי,קטניות לפעמים.
ההרכב של חלבון:
Proprietary Protein Blend (see product details for ingredients list), Cocoa, Artificial Flavor, Lecithin, Salt, Acesulfame Potassium, Cellulose Gum, Xanthan Gum.
Improved Formula
Pro Performance 100% Whey Protein supplies one of the highest quality and most researched products available.
Natural Source of BCAA
20 Grams of High-Quality Protein Source
Quick Dissolving, Easy-to-Mix
The Benefits of Whey Protein:
Protein serves as a dietary source of amino acids. The body needs amino acids to build the various proteins used in the growth, repair and maintenance of body tissues such as skin, bones and muscles.
Whey protein offers the benefits of supplying high nutritional value and branched chain amino acids (BCAA) to athletes. BCAA are essential amino acids, which are part of muscle protein. They may preserve muscle glycogen stores and help reduce the amount of protein breakdown during exercise. Additionally, the natural components of whey help to enhance the body's production of glutathione, a natural antioxidant, which may provide dietary support to the immune system. Whey also yields a high biological value, which measures usable grams of amino acids used by the body after intense exercise.
Depending on your athletic goals, your protein requirements can vary. Inadequate protein in your diet can limit muscle protein synthesis which can compromise your athletic goals. The amino acids from whey protein move quickly through the digestive system. The consumption of these proteins will result in a rapid rise in blood amino acids and stimulate protein synthesis.
Whey protein can be taken immediately before and/or after your workout to support muscle protein synthesis.
Pro Performance Quality:
This advanced protein supplement is instantized making it easy-to-mix and dissolve quickly in water. It's also low temperature treated, which delivers one of the highest quality forms of whey protein.
Because the body requires protein as a source of amino acids, Pro Performance 100% Whey Protein supplementation is important for all athletes who seek an increased protein intake while working out. Pro Performance 100% Whey Protein supplies high-quality protein to meet these needs.
Typical Naturally Occuring Amino Acids per Serving:
Alanine 1550 mg Lysine 1770 mg
Arginine 500 mg Methionine* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון מי גבינה בהריון
סנדרה04/10/2009המשך
Alanine 1550 mg Lysine 1770 mg
Arginine 500 mg Methionine 350 mg
Aspartate 2300 mg Phenylalanine 580 mg
Cystine 310 mg Proline 1380 mg
Glutamine 3290 mg Serine 1360 mg
Glycine 700 mg Threonine 1580 mg
Histidine 360 mg Tryptophan 40 mg
Isoleucine* 1240 mg Tyrosine 450 mg
Leucine* 2300 mg Valine* 1330 mg
* Indicates Branched Chain Amino Acid (BCAA)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון מי גבינה בהריון
רויטל בן שושן05/10/2009סנדרה שלום,
נשים רבות מדווחות על ירידה בצרכית בשר ומוצריו בזמן ההריון וישנן גם צמחוניות שגם ככה לא אוכלות. תנסי להכניס את הבשר בצורות בהן יהיה לך קל יותר לאכול אותו לדוגמה- קר בסלט, בכריך, בולונז, מה עם טונה. בנוסף את יכולה להשלים את כמות החלבון היומית בקלות בעזרת מוצרי חלב- את יכולה לאכול יותר, ביצים, קטניות, אגוזים, זרעים. במקביל הקפידי על תוסף ברזל.
למרות שפירטת יפה את מרכיבי האבקה אני עדיין חושבת שאין צורך לקחת אותה שלא לצורך ואם את מודאגת מחסרים בתזונתך את יכולה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התפריט שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון מי גבינה בהריוןסנדרה03/10/2009
אבקת חלבון בהריון מי גבינה.
האם מותר לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון מי גבינה בהריון
רויטל בן שושן04/10/2009סנדרה שלום,
לאיזו מטרה ולמה?
לא הייתי ממליצה לקחת בזמן הריון משום שבדרך כלל בתוסף זה ישנם ויטמינים ומינראלים נוספים בכמות מאוד גדולה שיכולה להיות מאוד שלא לצורך בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עודף טרם ההריוןרינה01/10/2009
שלום רב
אני בשבוע ראשון להריון לא מתוכנן, משקלי הוא 120 קילו כיום. לפני ההריון הקודם עשיתי דיאטה, אך הפעם הופתעתי. אני לא עולה במשקל בהריונות לרוב מקסימום 7 קילו עד סוף תשיעי. אני מודעת לכך שאני מתחילה את ההריון בסיכון, האם בעודף משקל גבוה מותר לעשות דיאטה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף טרם ההריון
רויטל בן שושן04/10/2009רינה שלום לך,
הריון הוא לא הזמן המתאים לבצע דיאטה למטרת ירידה במשקל. עם זאת רק במעקב מבוקר אצל דיאטנית שתתאים עבורך תפריט בו לא יחסר כלום לך ולהתפתחות העובר תוכלי לעלות בקצב מתון מאוד ואולי אפילו בתחילה לרדת מעט. לא הייתי ממליצה לך לעשות זאת לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריוןרוית29/09/2009
שלום רב
גילי 29
משקלי לפני ההריון 52 כיום אני בשבוע 19 להריון ומשקלי כבר 58 (גובהי 1.62)
האם קצב העלייה במשקל שלי תקינים?
אודה לקבלת תשובה
חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון
רויטל בן שושן30/09/2009רוית שלום,
קצב העלייה שלך במשקל מעט למעל להמלצות. הקצב המומלץ עבורך הוא כ500 גר' לשבוע בשלב זה. סך הכל בהריון בין 12.5-18 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה אנרגיהשירלי29/09/2009
האם אפשר לשתות משקה אנרגיה רד-בול אחד ביום בהריון?זה עוזר לי לבחילות (כמובן שאיני שותה משקה אחר עם קופאין וזה היחיד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה אנרגיה
רויטל בן שושן30/09/2009ניקול שלום,
ישנם סוגים שונים ובהם רכיבים וכמויות שלא הייתי ממליצה לאף אחד על בסיס יומי ובטח שלא בהריון. תנסי סודה עם לימון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיץאורלי28/09/2009
שלום אני בשבוע 3-4 .
רציתי לדעת האם אפשר לשתות מיצים של פריגת שמוכרים בקרטונים בסופר ?
לא רשום עליהם שהם מפוסטרים .
מה לגבי מיץ עגבניות של פריגת ? גם לא רשום שהוא מפוסטר אך הוא כן עשוי 100% מחומרים טבעיים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצים
רויטל בן שושן30/09/2009אורלי שלום,
בגדול צריך להקפיד על רישום הפיסטור אך ככל שידוע לי אין בעייה לשתות את המיצים של החברה שהזכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטאזחוחית26/09/2009
שלום,
האם מותר להשתמש בהריון בכדורי לקטאז לטיפול באי סבילות ללקטוז?
תודה,
חוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ26/09/2009מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל וכמובן להתקשר לחברה עצמה האחראית לכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתאלונה25/09/2009
שלום לכולם , רציתי לשאול לגבי צום יום הכיפורים .... אני בשבוע 13 האם יש בעיה לצום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה שלום
נועה הופ26/09/2009יש לפנות באופן אישי לרופא הנשים ולבקש את אישורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםמאיה25/09/2009
אילו דגים אסור לאכול בהריון?
האם דג הרינג כבוש זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
נועה הופ26/09/2009רוב הדגים נחשבים לבטוחים למאכל בהריון,בתנאי שהם עוברים בישול.
לא מומלץ -
דג נא: קרפצ'ו דג, סביצ'ה, סשימי,סושי ומאכלי ים שלא עוברים בישול, כגון צדפות.
מומלץ להימנע מדג חרב, כריש, קינג מקרל ו-TILEFISH ולהימנע מטונה טרייה, שמשמשת להכנת סושי וסטייק טונה בגלל חשש ליותר כספית.
אין בעיה באכילת טונה מקופסת שימורים
מותר לאכול עד 2 מות דג בשבוע כל מנה של כ- 150 גרם.
לגבי דגים כבושים - במלח א חומץ , הייתי נמנעת בגלל שזה אינו עובר תהליך בישול ויותר רגיש לזיהומי מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת משקל גדולה בהריוןשבע25/09/2009
שלום,
אניבת 28 ורציתי לברר אני בסוף שבוע 15 התחלתי את ההריון במשקל עודף של כמעט 72 ק"ג וגובה של 1.54 מ', מתחילת הבחילות והקאות בערך שבוע 7/8 ועד היום ירדתי למשקל של 61.5 ק"ג, אני עדיין מקיאה ויורדת במשקל.
רציתי לדעת האם בגלל שהתחלתי במשקל עודף הירידה לא בעיתית כל כך או שמא יש סיבה לפנות לרופאה שלי, כי אני יודעת שבאיזשהו שלב אני צריכה להתחיל לעלות במשקל וזה לא קורה.
תודה וגמר חתימה טובה
שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ26/09/2009אכן ירידת המשקל היא מאוד גדולה. כן חשוב להעיר את תשומת ליבה של הרופא לכך ... אולי יש תרופות שניתן בעזרתן להקל על מצבך שלא תמשיכי לסבול... אני חושבת שכדאי ורצוי ללכת לייעוץ עם דיאטנית על מנת לראות כיצד ניתן במצב הקיים לאכול כמה שיותר מגוון ובריא על מנת שלא יווצרו מחסורים תזונתיים כגון ויטמינים ומינרלים שאת לא מקבלת כי את נמנעת ממזונות רבים.
חשוב לבדוק גם את מספר הקלוריות שאת צורכת שילכן ואינו מספק את צורכי הגוף ולכן את יורדת במשקל וממשיכה בכך.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, כבר השבוע אני אצל הרופאה.
שבע26/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצהדנה24/09/2009
שלום
קניתי במאפיה מעין פיצות קטנות אישיות (חמות וטריות) האם יכולה להיות בעיה עם הגבינה הצהובה מבחינת פיסטור? או שאם בכל מקרה זה עובר אפיה אין עם זה בעיה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ24/09/2009לא מאמינה שיש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)