מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בסוכרת והריוןספיר22/12/2009
אני סוכרתית (טייפ1) מתכננת הריון, מאוזנת עם לנטוס ואפידרה מתכננת הריון.
האם התזונה בהריון צריכה להיות שונה ממה שהתרגלתי בסוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בסוכרת והריון
רויטל בן שושן25/12/2009ספיר שלום,
בגדול לא אך בשל השינויים ההורמונליים שהגוף עובר בהריון עדיף להיות במעקב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון, תזונה ועצלותזואי21/12/2009
שלום,
אני בשבוע 10 בהריון. מנסה לשמור על תזונה סבירה.
אבל-
הקפדה על תזונה מעולם לא הייתה ממעלותי, וגרוע מכך אני עצלנית בכל הקשור לענייני המטבח.
שאלותי הן:
1. האם לשניצל של מאמא עוף יש חסרונות בולטים לעומת שניצל ביתי ?
2. האם יש רעיונות למוצרים בעלי ערך בריאותי גבוה במינימום מאמץ ?
3. כחלק מהעצלות, מן הסתם אני לא ממש מכינה דגים. אני לוקחת אומגה 9 חודשים של אלספה. קראתי באחת ההודעות מהימים האחרונים אזהרה מבהילה לגבי שימוש באומגה 3 (הודעה שנכתבה ע"י מי שהזדהה כ"רמבו"). שאלתי היא האם יש ממש בהודעה ? האם המוצר מסוכן/רעיל בהריון או בכלל ?
אודה על כל התייחסות,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון, תזונה ועצלות
רויטל בן שושן25/12/2009זואי שלום,
לשאלותייך:
1. ברור שלשניצל ביתי ישנם יתרונות לעומת המוכן אך אם תחשבי על כך זה בכלל לא נורא להכין ואפילו מהר: קונים חזה עוף טרי שכבר חתוך לשניצל, מחלקים בבית ליחידים ומקפיאים. מוציאים להפשקרה במקרר יום קודם את המנה הרצוייה וכשרוצים לאכול רק מניחים על מחבת טפלון עם תבלינים- בדיוק הזמן שלוקח להפשיר את המוכן... לשיקולך.
2. יכולה להחליף את השניצל לעיתים בקופסת טונה. יכולה לקנות סלט ירקות חתוך ורק להוסיף לו את הטונה/ החזה עוף/ גבינה בולגרית/ צפתית או אפילו בכריך. ביצים נורא קל ופשוט להכין. פירות רק לשטוף ולאכול. אורז לוקח ממש מעט זמן להכנה תמיד אפשר לזרוק פנימה ירקות/ קטיות מקופסת שימורים ועוד... ובקיצור תנסי להיות יצירתית...
3. בקשר לאומגה 3- לא משהו שאני יודעת עליו..
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה בהריוןבילבי21/12/2009
אני בתחילת ההריון שלי (שבוע 8)
היום לקחתי פעם ראשונה זנגביל של סולגאר על מנת שיעזור לי עם הבחילות.
מייד אח"כ לקחתי אומגה 3 של אלספה ופרנטל.
זה היה לאחר ארוחת צהריים.
את שלושת הכדורים לקחתי היום יחד פעם ראשונה.
לאחר כרבע שעה קיבלתי קלקול קיבה נוראי עם הזעות וכמעט התעלפתי.
האם יש קשר לכדורים? יש לציין שכל היום הרגשתי בסדר ללא כל כאבי בטן.
מה ההמצלות לגבי לקיחת כל הכדורים האלה? (ביחד, לא ביחד, עם הארוחה, ללא ארוחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה בהריון
רויטל בן שושן25/12/2009בילבי שלום,
בואי נעשה קצת סדר...
1. באופן כללי אין בעייה לקחת את כל התוספים שהזכרת ביחד- עדיף לאחר האוכל.
2. תמיד מומלץ לקחת תוסף חדש בנפרד על מנת לראות האם ישנה אלרגייה או תופעות אחרות.
3. יכול מאוד להיות כי התופעות שהיו לך הן צירוף מקרים.
4. אין כספית במוצר אלספה ולכן את יכולה להמשיך ליטול את התוסף ללא חשש.
5. תוסף אומגה 3 המותאם להריון הוא דווקא זה שמכיל DHAןEPA החשובות להתפתחות תקינה של העובר.
6. הבחור שהגיב לשאלתך פנה בכוונה לפרסם מוצר מסויים ולכן מודעתו נמחקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון והרגשה רעה מאוד לאחריושרון20/12/2009
שלום,
אני בת 31 גובהי 1.67 ומשקלי 56 וחצי קילו(משקלי בתחילת ההריון היה 56 קילו).
אני בשבוע 11 להריוני השלישי.
אני מתאמנת כשלוש-ארבע פעמים בשבוע ריצה קלה או הליכה מהירה מאוד, בין חמישים לשבעים דקות (7-9 קילומטר) תלוי בהרגשתי ובכוח שנותר לי משגרת היום :-)
מתחילת ההריון אני חווה בחילות ואף הקאות לאחר האימון, תחושה מאוד רעה (לא חולשה או כאב מסויים פשוט בחילות מאוד מאוד קשות).
לאחר אימון כזה אני אוכלת גבינה לבנה חצי אחוז שתים עד שלוש כפות+2 קרקרים של לחמית, ושותה מים. כאן מופיעות הבחילות וההקאות.
ארוחת הערב מגיעה שעתיים לאחר מכן (פחות או יותר)- סלט ירקות גדול. אך הבחילות לא נעלמות.
האם הבעיה בתזונה? האם ניתן לעשות משהו כדי שהבחילות לא יופיעו יותר לאחר האימון?
אני חייבת להודות שזה די מתיש כבר ואף מייאש.
תודה רבה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות לאחר אימון
רויטל בן שושן21/12/2009שרון שלום,
נתחיל בכך שבחילות הן חלק מהתופעות השכיחות בהריון ובמיוחד בשליש הראשון להריון בו את נמצאת. אצל חלק מהנשים הבחילות מופיעות דווקא בערב ולא בבוקר. האם יש לך בחילות גם ביום ללא פעילות גופנית? דבר שני, האם את אוכלת לפני תחילת הפעילות? אם לא או שאת לא אוכלת נכון ומספיק רמת הסוכר יורדת בגופך מה שמעורר עוד יותר את הבחילות. הקפידי לאכול לפני הפעילות ארוחה המכילה פחמימות כ2-4 שעות לפני (יכולה להכיל פסטה/ אורז/ לחם וכ') וכחצי שעה לפני שאת מתחילה שוב פחמימה אך בכמות קטנה יותר כמו פרי/ 2 פירות יבשים/ פרוסת לחם עם ריבה/ דבש וכ'. בנוסף לאחר האימון הגדילי את כמות הגבינה (לא חייב חצי אחוז את יכולה גם 5%) לפחות 3/4 גביע או חצי גביע + ביצה/ יוגורט עם הלחמית. ובאופן כללי בכדי למנוע את הבחילות רצוי לאכול כל 2-3 וזאת על מנת לשמור על רמת הסוכר בדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
שרון21/12/2009הבחילות מגיעות בעיקר לאחר אימון (לשמחתי הבחילות במהלך היום נעלמו).
לא נהגתי לאכול ממש לפני אימון, פרט לארוחה כארבע שעות לפני של חזה עוף או הודו אפוי +תוספת פחמימה וירקות ותפוח לקינוח.
אחר הצהריים כוס קפה ועוגייה, ואז כשעה לאחר מכן האימון, מיד בסיומו הארוחה שציינתי בשאלתי למעלה , וכשעתיים לאחר מכן ארוחת ערב (סלט ירקות).
המון תודה לך על הטיפים, שימחת אותי מאוד (יש תקווה).
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלסוזי19/12/2009
ערב טוב שמי סוזי
אני בת 27 גובה 169 המשקל לפני ההריון 66 וזה ההריון 3 עכשו אני בשבוע 30 ועליתי ל 80 ק"ג
אני לא מרגישה שאני אוכלת הרבה יותר ממה שאכלתי לפני ההריון..ולא רוצה לעלות במשקל יותר. מה עלי לעשות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן21/12/2009סוזי שלום,
את בשבוע 30 ונשארו עוד 10 שבועות ולכן זה יהיה בלתי נמנע ואת תמשיכי לעלות במשקל. כל נסיון שלך להשאר במשקל הנוכחי יפגע בהתפתחות העובר שבשלבים אלו עדיין גדל ומתפתח.
מה שאת כן יכולה לעשות הוא להוריד את כל המתוקים/ חטיפים/ שתייה מתוקה/ פיצוחים/ מטוגנים/עוגות/ וכל המאכלים שעשירים מאוד בקלוריות וכמעט ללא כל ערך תזונתי. אינני יודעת מה את אוכלת ולכן אני לא יכולה להעריך את הכמויות וסך הקלוריות אך הקפידי לאכול 5-6 ארוחות ביום 3 עיקריות (בוקר, צהריים וערב)- איכלי עד לשובע ולא עד למלאות ו2-3 ביניים קטנות (פרי/ יוגורט/ פרוסת לחם עם מריחה). את גם יכולה לשלב פעילות גופנית כמו הליכה (במידה והתייעצת על כך קודם עם הרופא/ה המטפל/ת), כך תוכלי להמשיך לעלות במשקל אך ה\באופן יותר מתון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת היריון ותזונהמילה18/12/2009
שלום,
אני בהיריון שבוע 7, ממש בהתחלה, העניין הוא שהתחלתי את ההיריון עם איזה עודף של 5 קילו וחשוב לי לשמור באדיקות לא לעלות יותר מידי במשקל, מאחר ובהיריון הקודם עליתי כמעט 30 קילו.
אני עושה את תוכנית הנקודות של שומרי משקל, ומשתדלת מאוד לשמור על כל אבות המזון ועל תזונה נכונה, האם יש סיכוי שאני אצליח לרדת בשלושת החודשים הראשונים של ההיריון עוד איזה 2 קילו עם תזונה מאוזנת ?
זה ממש חשוב לי.
עד עכשיו לא עליתי כלל במשקל.
אני 1.60 משקל 69.5 ומאז שגיליתי שאני בהיריון לא ירדתי ולא עליתי.
כיצד אפשר לשמור לא לעלות יותר מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה שלום
נועה הופ20/12/2009מזל טוב !הרבה פעמים בגלל שבהריון הראשון עולים כל כך הרבה במשקל ומבינים שאחרי ההריון זה לא יורד מעצמו בהריון השני נכנסים עם הרבה מודעות ומוטיבציה שהפעם לא נחזור על אותה טעות עצם זה שאת כבר מודעת יותר הפעם זה כבר יגרום לא לעלות כל כך הרבה אך את צודקת בחששות שלך ולכן אסור לך להיות שאננה. אכילה מסודרת והקפדה על כל אבות המזון זה מצוין אך מכיוון שאפשר לעלות הרבה במשקל גם מאוכל בריא חשוב לשים לב גם לכמויות האוכל.
לגבי ירידה במשקל לא מומלץ לרדת במשקל באופן יזום בהריון אך אין בעייה לשמור על המשקל לפחות בזמן הטרימסטר הראשון ואולי אף יותר.
באופן כללי אין לאכול פחות מ-1800 קלוריות בהריון אך התאמה קלורית ובניית תפריט צריכה להיות אישית וצריך לזה גם מעקב.
זה שאת אוכלת מסודר ומאוזן ( וכפי שאני מבינה לא מנשנשת בין הארוחות.. ומפחיתה את המזונות השמינים ) זה דבר מצוין ומגדיל את הסיכוי שלך לשמור כמו שצריך ולא לעלות הרבה. השתדלי לשלב הרבה ירקות בתפריט, לשתות הרבה מים, אולי לשלב פעילות גופנית קלה אם את מסוגלת , לשים לב לקלוריות חבויות במזונות כגון שמן, רטבים... ולהפחית מזונות שמנים ועתירי קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה נועה עזרת לי מאוד :-)
מילה20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה נועה עזרת לי מאוד :-)
מילה20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלסיון17/12/2009
שלום.
אני בת 30, גובהי 165 ס"מ ומבנה הגוף שלי רזה.
התחלתי את ההריון במשקל 49 ק"ג והיום בשבוע 24 משקלי הנו 57 ק"ג.
האם תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
נועה הופ17/12/2009בגלל העובדה שהתחלת ההריון במשקל יחסית נמוך העלייה שלך נחשבת לתקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישון, הריון והשמנה.אני17/12/2009
שלום,
אני בשבוע 17 להריון. ביום בו גיליתי על ההריון (שבוע 4) הפסקתי לעשן.
אני לא מרגישה שאני אוכלת הרבה יותר ממה שאכלתי לפני ההריון..
הגעתי למצב בו עליתי כבר 6 קילו. אני מניחה שחלק ניכר מהעלייה הוא בגלל הפסקת העישון ולא בגלל ההריון.
מתי צפויה להפסיק עלייה במשקל שקשורה להריון ואיך אוכל לנסות להאט את קצב העלייה, שכן התחלתי את ההריון במשקל עודף של 2-3 קילוגרם.
הדבר מאוד מטריד אותי והייתי רוצה לדעת אם יש דרך למתן את העלייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ17/12/2009בהחלט ניתן למתן את העלייה במשקל אך כפי שאני חוזרת ואומרת לך ולעוד בנות ששואלות על הנושא, ההכוונה למה איך וכמה לאכול צריכה להיות אישית.
אני יכולה להציע לך לנהל יומן אכילה לשבוע ולפיו לראות כמה קלוריות את צורכת, חשוב גם לנטר את המשקל בצורה תכופה יותר על מנת להיות בשליטה ולמנוע מצב שבו את רואה עליית מששקל גדולה בבום. העובדה שעלית עד כה 6 קילו אומרת שאת אוכלת יותר ממה שהגוף זקוק ( בהריון הגוף זקוק לעוד כ- 300 קלוריות תוספת ביום בסך הכל ... )
הייתי ממליצה לפנות לייעוץ והכוונה אישית אצל דיאטנית שתרכיב לך תפריט
אשמח לייעץ במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר בין הפסקת העישון לעלייה
אני18/12/2009במשקל?
הכל קשור רק לצריכת הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ20/12/2009סליחה שלא התייחסתי בתשובתי לנושא הסגריות. בהחלט יש קשר. ניקוטין מעלה את המטבוליזם ולכן כאשר מפסיקים לעשן המטבוליזם יורד אך הרבה פעמים כאשר מפסיקים לעשן יש גם עלייה בצריכה הקלורית, מעסיקים את הפה באוכל במקום סיגריות ואוכלים פשוט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת פחממות בהריון ....כנרת16/12/2009
שלום ותודה מראש,
אני נמצאת בעודף משקל עד לפני ההריון הייתי בשומרי משקל וירדתי 15 קילו אני בשבוע 10 כרגע ונמצאת בבעיה , אני מרגישה צורך לאכול כל שעתיים לערך אם אני לא אוכלת יש לי בחילות נוראיות וחולשה ,אני ממש מרגישה תחושות רעב ..... בדיקות דם תקינות העניין הוא שיש לי צורך עז בפחממות אני משתדלת לבחור פחממות טובות פסטה דורום לחם שיפון/מלא אבל בכל זאת בחודשיים עליתי כשלושה קילו וזה מלחיץ אותי רצוי לציין שכמובן הפסקתי לעשן עם תחילת ההריון (יכול להיות שזה קשור?!)
מה עליי לעשות ? האם זה בסדר להמשיך עם שומרי משקל בזמן ההריון ?
האם זה טבעי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנרת שלום
נועה הופ17/12/2009מזל טוב.
אני ממליצה לך בשלב הזה לפנות להכוונה ולייעוץ אישי אני לא יודעת אם טיפול קבוצתי יכול לתת לך את המענה גם לצרכי ההריון מכל היבטיו.
שלב ההתחלה של ההריון הוא מאוד חשוב להתפתחותו התקינה של העובר ולכן חשוב לאכול בצורה מזינה וטובה לגוף מאידך כפי שאת חוששת חשוב לא להגזים בכמויות על מנת לא לעלות הרבה ולמצוא פיתרון לבחילות ( מה שאת עושה כיום שאת אוכלת ארוחות תכופות זה מצוין )
בגלל מורכבות המצב זה שהתחלת את ההריון בעודף משקל, זה שיש בחילות וזה שהעדפות המזון כרגע השתנו חשוב לפנות לייעוץ אישי לצורך הרכבת תפריט.
אשמח לייעץ במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשיכי עם שומרי משקל...
א24/03/2010אני ממליצה שכן להמשיך עם שומרי משקל. יש קבוצות מיוחדות לנשים אחרי לידה ובהריון.
תבררי מול המשרדים.
אני הייתי בקבוצה כזו ברעננה... מומלץ בחום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיצים בהריוןטלי15/12/2009
שלום, לגבי שתיית מיצים טבעיים בהריון - הבנתי שבמסעדות ובכלל בחוץ צריך לוודא שמיצים טבעיים הם מפוסטרים. אבל מה לגבי מצים שסוחטים בבית ושותים אחרי כמה שעות או ימים? ומה לגבי מציםי טבעיים מבוקבקים שקונים (כמו של פריגת או פרימור 100% תפוזים וכו')? האם את אלה בטוח לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
נועה הופ17/12/2009משקאות שאת מכינה בבית מומלץ לשתות טריים ולא להשאיר כמה ימים במקרר ומשקאות מחברה מוכרת אין שום בעייה. שימי לב שלפעמים הוראות היצרן הוא לשמור לאחר הפתיחה בתנאי קירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמאיה15/12/2009
אני בהריון תאומים, שבוע 27. עד כה העליתי 8 ק"ג (גובה 1.65, משקל התחלתי - 52 ק"ג).
האם העליה תקינה?
כמה ק"ג נוספים אני צפויה לעלות עד לשבוע 38?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ17/12/2009עלייה תקינה להריון תאומים נע בין 16-20 קילו. עליית משקל להריון תאומים היא כ- 700 גרם בממוצע כל שבוע . העלייה תקינה אך נמוכה חשוב להמשיך ולעקוב אחרי עליית משקל תקינה וכמובן אחרי הערכת המשקל של התאומים חשוב לאכול מזין ובריא ולספק לגוף את הקלוריות שהוא צריך עוד כ- 450-500 קלוריות ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול פסטרמה בהריון?יעל14/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יעל שלום
נועה הופ14/12/2009ניתן לדפדף אחורה כי השאלה חוזרת על עצמה די הרבה. בגדול במידה והפסטרמה עברה תהליך עישון חם ניתן לאכול אותה אך לא תמיד ניתן לדעת זאת. לכן מחמת הספק מומלץ להמעיט את האכילה של נקניקים מסוג זה בהריון או ניתן לאכול במידה והנקניק עובר זוג של בישול כגון צלייה על המחבת.
בכל מקרה חשוב לשים לב לטריותה המראה והריח של הפסטרמה כי היא נוטה להתקלקל די מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב-עלייה במשקל האם תקין?רוני14/12/2009
בסד
שלום רב,
אני התחלתי את ההריון במשקל של 72 ק"ג גובהי 1.60
היום אני בשבוע 14 ועליתי 4 ק"ג
האם זה לא יותר מידי??
גם ככה אני בעודף והאמת היא שלא אכלתי הר בה בכלל.
איך ממשיכים מפה?
אודה על תשובה
יום טוב
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
נועה הופ14/12/2009אכן העלייה היא מעט גבוהה בפרט שציינת את משקלך וגובהך והעובדה שהתחלת את ההריון בעודף. אני ממליצה החום להגיע לייעוץ אישי אצל דיאטנית על מנת לקבל הנחיות אישיות והרכבת תפריט אישי שיכול לתת לך מענה לצרכי ההריון וגם למשקל.
אשמח לייעץ במידת הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לששיפור קליטת הריוןיעלי13/12/2009
שלום רב,
אני מנסה להכנס להריון באמצעות הזרעה עם תרומת זרע מבנק הזרע.
האם ישנה תזונה או מאכלים ספציפיים (צמחוניים...) העדיפים למאכל בימים טרום ההזרעה שיכולים לשפר את קליטת הזרע והווצרות ההריון?
תודה
וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
נועה הופ14/12/2009אין הנחייה ספציפית לאכילת מאכלים מסוימים סמוך למועד ההפרייה מה שכן כמובן שמומלץ להקפיד על מאכלים מזינים, טבעיים עם הרבה ויטמינים ומינראלים, אכילה של כל אבות המזון הדרושים לגוף מאכלים טובים הם פירות וירקות מכל הצבעים לפחות 5 יחידות ביום, אכילה של מנה בשרית ביום רצוי לא בשר מעובד, אכילה של 3 מוצרי חלב ביום על מנת לקבל את כמות הסידן הדרושה, אכילה של קטניות שמכילים גם חלבון וגם שלל ויטמינים מינראלים וסיבים, אכילה של מיני אגוזים המכילים ויטמינים, מינרלאים ושומן בריא, שילוב שומנים בריאים כגון שמן זית, אבוקדו,טחינה ואכילה של דגנים מלאים ולא מעובדים על מנת לקבל ויטמינים, מינראלים וסיבים תזונתיים, שילוב של 2 מנות דג בשבוע רצוי דגי ים ( מקור לאומגה 3 ).
זה פחות או יותר על קצה המזלג :)
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה ליעל
רון17/12/2009שלום-
לעולם צמחי המרפא והדיקור הסיני יש הרבה להציע לעזרה בקליטת הריון...
בהצלחה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקת ROXO בתחילת הריון -דחוףנועה11/12/2009
שלום רב,
אתמול בערב התחלתי, בהוראת רופא, לקחת אנטיביוטיקת ROXO. לקחתי גם הבוקר.
אולם, לפני כמה שעות גיליתי שאני בהריון (שבוע 3 +6 ימים או משהו כזה).
לא נראה לי הגיוני להפסיק את האנטיביוטיקה.
האם היא מסוכנת לעובר?
אודה על תשובתך המהירה,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ13/12/2009לצערי אין לי אינפורמציה לגבי הנושא עליך לשאול את הרופא נשים שלך או לפנות לפורום גניקולוגי או של רוקחים
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)