מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשקים מוגברים לאוכלמ'08/02/2010
אני בשבוע 21, שוקלת 51.5 ק"ג. התחלתי את ההריון במשקל 48 ק"ג.
עד עכשיו שמרתי על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית.
בשבוע האחרון התחילו להתעורר אצלי חשקים מוגברים לסוגי מזון ואני מוצאת את עצמי חושבת כל הזמן על אוכל וצריכה הרבה מתוק. השבוע אכלתי ביומיים כל כך הרבה עד שהרגשתי רע אח"כ, ומצד שני באותו רגע הרגשתי שאני חייבת לאכול כי ממש היה לי חשק לאותו סוג מזון...
מה אפשר לעשות:
א. כדי לא לעלות במשקל בגלל החשקים למזון?
ב. כדי לא לחשוב כל הזמן על אוכל ולחשב קלוריות כל היום...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
נועה הופ10/02/2010נראה כי עד כה שמרת על עצמך יפה מאוד הן מבחינת אורח חיים פעיל וגם מכיוון שעליית המשקל היא מאוד מינורית. מצד אחד אני מבינה את הפחד מעלייה גדולה במשקל מצד שני בהריון התחושות הן שונות מאישה לאישה ולכן זה בסדר גמור להרגיש חשקים מידי פעם וגם לאכול בעקבותיהם כמובן שזה חשוב שהמצב לא יצא משליטה על מנת למנוע עלייה לא מבוקרת במשקל.
אני חושבת שאת פשוט צריכה למנוע מצבים בהם את מדלגת על ארוחות או נמנעת מאוכל הרבה שעות. חשוב לאכול בין 5-6 ארוחות ביום 3 עיקריות ועוד מספר ארוחות ביניים קטנות המכילות פחמימות על מנת למנוע ירידה ברמת הסוכר חשוב שהארוחות העיקריות יהיו מאוזנות מבחינת אבות המזון ויכילו פחמימות, חלבונים ושומנים.
לגבי חישובי הקלוריות - יתכן ואת זקוקה להכוונה מקצועית מדיאטנית שתעזור לך בבניית תפריט ותכוון אותך למזונות מתאימים, כמויות וקלוריות מתאימות להריון על מנת שלא תתעסקי עם זה בעצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית מתמחה בהריוןרגינה07/02/2010
שלום ,
יש לי הפניה ממכבי לתזונאית ואני לא יודעת איך למצוא מישהי שמתאימה...
יש לי 209 כולסטרול, אילו מאכלים יכולים לעזור לי להוריד את הכולסטרול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ08/02/2010רצוי כי תקבעי פגישה אישית עם דיאטנית דרך מוקד תורים שתשב איתך פנים מול פנים ותסביר לך.
הדגש הוא לא רק על אילו מזונות לאכול אלא בעיקר על אילו מזונות לא לאכול שיעזרו בהורדת הכולסטרול. אני מזכירה לך שגם הכבד שלך מייצר כולסטרול ולכן הכולסטרול בדם אינו תלוי באופן בלעדי אך ורק בתזונה שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו מאכלים רצוי לא לאכול?
רגינה09/02/2010תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ10/02/2010על קצה המזלג. רצוי לא לאכול מזונות עם תכלוה גבוהה של כולסטרול המגיע אך ורק מהחי ולכן נמצא בגבינות שמנות, שומן בעלי חיים, בשרים שמנים, אברים פנימיים, לא לאכול מזונות עשירים בשומן רווי שנמצא גם בחי כגון שומן בעלי חיים, בשרים שמנים, חמאה, גבינות שמנות וגם מן הצומח מרגרינה וכל מה שמבוסס על מרגרינה כגון בורקסים, מלוואח, גחנון, מאפים על בצק עלים עוגות עוגיות, שוקולד, גלידות.
בכל מקרה רשימה זו אינה מחליפה את הייעוץ האישי שיינתן לך על ידי הדיאטנית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה !!!
רגינה10/02/2010ואני אוכלת כמעט מדי ערב גלידת קרימסמו... :-(
למעט הגלידה, אני לא אוכלת דבר מהמוצרים שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Aתמר06/02/2010
שלום, אני שבוע 5+4, לא ידעתי על הבעייתיות של ויטמין A בהריון. לקחתי פעמיים (אחד בכל יום) מולטיויטמין (A=3500 יב) האם עלול להגרם נזק לעובר? (לא אכלתי מעבר לזה מזונות עשירים ב A כבד, כתומים וכו)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A
רויטל בן שושן07/02/2010תמר שלום,
ויטמין A מתוספים עד למינון של 5000 יב"ל ממקור של רטינול בטוח לשימוש בהריון. כבד אפשר לשלב בכמות קטנה בתדירות נמוכה (3-4 שבועות) ואין בעייה לאכול ירקות כתומים מכיוון שמקור הויטמין בהם הוא מבטא קרוטן, שהוא בטוח לשימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבחוששת05/02/2010
שלום,
אני ממש ממש בתחילת ההריון (שבוע חמישי), מאחר ואני מכורה לנס קפה ואסור לשתות בהיריון, מצאתי תחליף של מים רותחים עם כפית סוכר וחלב, פשוט בלי הנס בפנים.
האם כוס אחת עד שתיים ביום של זה יכולה להזיק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה בהריון
רויטל בן שושן07/02/2010שלום לך,
אין צורך להמנע לחלוטין מנס קפה בהריון. ההמלצה היא למינון של עד 300 מ"ג קפאין ליום, כלומר 2-3 כוסות קפה. קחי בחשבון כי קפאין נמצא גם בתה, שוקולד, קולה, נסתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרנטללילך03/02/2010
שלום רב,
עד איזה שבוע לוקחים כדור פרנטל? משבוע 21 עברתי מכדור פרנטל לפולקס 400
האם זה תקין, לאצריך לקחת כדור ברזל יחד עם הפולקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל ופולקס
רויטל בן שושן05/02/2010לילך שלום,
פולקס הוא בעצם ברזל ולכן אין צורך לקחת במקביל גם ברזל אך את הפרנטל (מולטי ויטמין לנשים בהריון) את יכולה להמשיל ליטול למשך כל ההריון במקביל לפולקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר בויטמין Dיעל03/02/2010
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון.
לפני מספר חודשים התגלו בבדיקות דם רמות נמוכות של ויטמין די ( 20.30 NG/ML)
בחודשים האחרונים נטלתי תוסף של 400 יחידות ויטמין די ביום, אולם רמת הויטמין בדם ירדה עוד יותר, והגיעה לרמה של 11.50 NG/ML
מה המשמעות של כניסה להריון עם רמות כל כך נמוכות של הויטמין, ומה עלי לעשות כדי להצליח להעלות את רמתו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
רויטל בן שושן05/02/2010יעל שלום,
כניסה להריון בחסר של הויטמין עלולה לפגוע בהתפתחות העובר ובעיקר בעצמות ובשיניים וגם שלך כמובן. התייעצי עם הרופא המטפל שלך לגבי העלאת המינון של התוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןקארין03/02/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם מותר לי להמשיך ולאכול פסטרמה בתחילת ההריון.. אני בשבוע 5 וקראתי שלא מומלץ לאכול מוצר זה מאחר והוא מעובד.
בנוסף האם אני יכולה להמשיך לאכול גבינות רזות של 0.5% או 1% במהלך ההריון?
אודה לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
רויטל בן שושן05/02/2010קארין שלום,
קראת נכון, לא מומלץ לאכול פסטרמה בהריון וזאת מחשש למזהמים במזון.
באופן כללי וגם בהריון את יכולה לאכול גם גבינות של 3 ו-5% וזה בסדר גמור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שירלי02/02/2010
אני רוצה להתחיל תוסף אומגה 3. ראיתי ששל אלספה מכיל גם חומצה פולית שמממנה אני מקבלת 1 מ"ג בפרנטל.
האם לא יהיה לי יותר מדי חומצה פולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
רויטל בן שושן05/02/2010חומצה פולית עד מינון של 1 מ"ג (1000 מק"ג) זה בטוח בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותשירלי02/02/2010
צהריים טובים,
אני ממש בתחילת ההריון ( שבוע 5 פלוס 4). שלשום התחילו לי בחילות שמלוות אותי במהלך כל היום.
יש לכן טיפים טובים איך להתמודד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
רויטל בן שושן05/02/2010שירלי שלום,
בחילות הן לרוב חלק מין השליש הראשון להריון ולא תמיד אפשר לטפל בהם אך בהחלט אפשר להפחית אותן: חשוב מאוד כן לאכול וכל היום בארוחות קטנות- כשלא אוכלים רמת הסוכר בדם יורדת מה שגורם לבחילות. רצוי להמנע ממאכלים מתוקים מידי ופיקנטים מידי ועדיף לאכול מזונות יבשים כמו צנים, קרקר, בייגלה וכ'. שימי לב מה אילו עוד מזונות גורמים לך לבחילה והמנעי מהם אך תדאגי לא לוותר על קבוצות שלמות של מזונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון- שאלה בונגע לאוכלרגינה02/02/2010
בבדיקת דם: ALT GPT= 39
שזה גבולי (קשור באינזימים בכבד).
כנראה קשור להורמונים שקיבלתי (IVF 5) והייתי עם תמיכת אנדמטרין (פרוגרסטרון).
כנראה שזה קשור להורמונים.
מימה עלי להמנע לאכול על מנת שלא יזיק ? ואפילו ישפר או יועיל בעיניין הזה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינזימי כבד
רויטל בן שושן02/02/2010שלום לך,
39 זהו ערך גבולי אך תקין.
לא ידוע לי על הקשר בין הטיפולים ואינזימי הכבד אך הכל מקרה מעקב אחר מדד זה בבדיקות הדם תיתן אינדיקצייה טובה יותר.
בכל מקרה עם ערך כזה את לא צריכה לעשות שינויים באוכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך- המשך
רגינה02/02/2010ובכל זאת (ובגלל שאני קצת לחוצה), האם יש להמנע מסוג מסויים של אוכל?
המון תודה על תשובתך המהירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. האם נסטי אפרסק מכיל קפאין?איילה02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נסטי אפרסק וקפאין
רויטל בן שושן02/02/2010
איילה שלום,
אכן משקאות האייס תה מכילים קפאין- את יכולה לראות זאת על גבי האריזה ולכן יש לקחת זו בחשבון הקפאין היומי - עד 300 מ"ג ליום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ברזל וויטמיניםאיילה01/02/2010
שלום
אני בשבוע 11 וצריכה לקחת שני כדורי ברזל ביום (פולקס 400), כדור פרנטל אחד וחומצה פולית אחת. מבחינת "התנגשויות" בין הכדורים - באיזה שעה ומרווחים כדאי לקחת כל כדור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ברזל וויטמינים
רויטל בן שושן02/02/2010איילה שלום,
בגדול אין בעייה לקחת את הכדורים ביחד או בנפרד.
רצוי להפריד את הברזל ממוצרי חלב כך שאת יכולה לקחת אותו ליד הארוחה הבשרית ביום. שימי לב כי בפרנטל יש כבר חומצה פולית במינון 400 מק"ג ולכן יכול להיות שאת לא צריכה לקחת גם את החומצה הפולית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית חלבשרוני30/01/2010
אני בשבוע 11, מנסה לשתות הרבה מים, אבל כנראה שהשילוב עם הבחילות והצרבות- הכי טעים (ומרגיע לבטן) לי זה לשתות חלב... יוצא שאני שותה לאחרונה 4 כוסות ליום .. האם זה מוגזם או שזה בסדר?
תודה מראש,
שרוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו על שאלתי? :(
שרוני01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית חלב
רויטל בן שושן02/02/2010שרוני שלום,
זה לא מוגזם לשתות 4 כוסות חלב ליום אך שימי לב שלכך יש תוספת קלורית וכי זה לא בא על חשבון מזונות אחרים בתזונה היומית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין A - שליש ראשוןרגינה30/01/2010
שלום,
אני בשבוע 10.
קראתי שאסור לאכול למעלה מ 10,000 יח' בינלאומיות- ויטמין A.
לאחרונה הכנתי מרק כתום (המורכב מ: בטטה, דלעת, גזר, תפו"א).
נראה לי שאכלתי צלחת ביום או ביומיים למשך שבוע.
אני לא יודעת לתרגם את זה ליח' ולכן אני נורא לחוצה...
כמו כן, אכלתי גם פלפל אדום וכרוב מאודה.
אשמח מאוד לקבל מושג לגבי הכמויות...
תודה רבה,
R
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ31/01/2010אין מה לחשוש מירקות כתומים שם נמצא בטא קרוטן שהוא פרו ויטמין A חלקו הופך לויטמין A בגוף. בטא קרוטן אינו מהווה סכנה לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפלזואי29/01/2010
היי,
אני בשבוע 16. מתאפקת כבר חודש מלאכול פלאפל. אני לא צרכנית רצינית בדרך כלל, אך כנראה שהאיסור שגזרתי על עצמי מעלה את ערכו בעיני. שאלתי היא עד כמה נראה מסוכן לאכול מנה פלאפל + האם יש מרכיבים מסוכנים במיוחד לאכילה בחוץ (חומוס / טחינה / עמבה / ירקות) ?
לא מאמינה שכתבתי את השאלה ההזויה הזו...
תודה,
זואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואי
נועה הופ31/01/2010מותר לך לפנק את עצמך במנת פלאפל בהחלט, מבחינה קלורית ערכה של מנת פלאפל שווה לכ- 700 קלוריות. לגבי האכילה בחוץ זה לא רק מתייחסה לפלאפל אלא כמעט לכל מזון. זיכרי שחומוס זה מזון שמחמיץ ומתקלקל מהר ולכן תקני במקום הגייני ושיש בו תחלופה גדולה של אנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)