מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפהשירלי08/01/2010
אני שותה כל יום קפה אמריקנו אחד נטול קופאין בארומה.האם זה מותר בהריון?(חוץ מזה אינני שותה קפה נוסף או קולה.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה
רויטל בן שושן10/01/2010דנה שלום,
ראי את התשובה הקודמת לשאלתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהשירלי08/01/2010
האם בהריון אפשר לשתות כל שבוע 2 פחיות דיאט קולה?(למשל פחית ביום א' ופחית ביום ה')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה
רויטל בן שושן10/01/2010דנה שלום,
כן את יכולה, שימי לב כי במשקה זה יש קפאין ולכן עלייך לשכלל אותו בסך הקפאין היומי. ההמלצה בהריון היא לעד ל300 מ"ג. בדיאט קולה יש כ40 מ"ג כמות השווה לכוס תה ובכוס קפה יש כ100 מ"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50מג'שרית05/01/2010
ביצעתי את הבדיקה כשעה ורבע אחרי שתיית התמיסה אני חוששת שבגלל שעברה יותר משעה התוצאה לא תהיה מדוייקת התוצאה יצאה 124 האם יש לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50מג'
רויטל בן שושן06/01/2010שרית שלום,
הבדיקה תקינה ורבע שעה לא נראית לי קריטית אלה אם כן בזמן זה היית בפעילות פיזית כל שהיא ואז הבדיקה לא היתה אמינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרימפס ועוד שאלהגל04/01/2010
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1. האם מותר לאכול שרימפס בהריון?
2. מאז תחילת ההריון אני מתקשה לאכול סלט ירקות אך משתדלת לאכול ירקות חתוכים.
השאלה היא: האם אכילת פשטידת ירקות או מאכלים המכילים ירקות (מרק) למשל נחשבת גם לאכילת ירקות או שבגלל האפייה או הבישול הערך התזונתי יורד משמעותית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
רויטל בן שושן06/01/2010מור שלום,
לשאלותייך,
1. מותר לאכול מאכלי ים בתנאי שבושלו היטב.
2. לפעמים בהריון יש סלידה ממזונות מסויימים וגם בגלל החורף ישנו קושי באכילת ירקות טריים בגלל שקר. ממליצה לך להמשיך לגוון ולאכול את הירקות מבושלים וטריים חתוכים בכל צורה (עד כמה שאת יכולה) - אם מאוד קשה לך עם הטריים את יכולה להכניס אותן לתוך הכריך או ליד ארוחה חמה- כך פחות תרגישי אותם. מה עם פירות טריים- כן חשוב שתאכלי. כך אין סיבה שלא תקבלי את כל הויטמינים והמינראלים שאת צריכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ע התשובה
מור06/01/2010עם פירות טריים אין לי שום בעיה, להיפך, אני אוכלת יותר...
בכל אופן, תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפר סבאמאיה03/01/2010
שלום לך ,
אני בהריון בחודש הראשון , איך יכולה לדעת מה כדאי לאכול בזמן ההריון , בגין זה יתן תתזונה נכונה
לצורכי העובר . ולא לאכול כל מנה דברים שרק זה יתן עליה במשקל לי .
המון תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
רויטל בן שושן04/01/2010מאיה שלום,
תזונה נכונה בזמן ההריון היא בעצם תזונה מגוונת ובה כל אבות המזון, דגנים (עדיף מלאים), קטניות, מוצרי חלב, פירות וירקות, מוצרי בשר ודגים, אגוזים וזרעים, כלומר לאכול בריא בכדי לספק את כל הצרכים שלך ולהתפתחות העובר.
בכדי לאפשר עלייה רצויה במשקל עדיף להמנע משתייה מתוקה, חטיפים, עוגות עוגיות מאפים וכ... או לשלב אותם בכמות קטנה בתפריט כך שלא יבואו על חשבון האוכל המזין.
ישנם כמה כללים ומאכלים מהם דווקא מומלץ להמנע בזמן ההריון וזה בשל חשש לזיהום היכול לגרום לפגיעה בעובר:
1.בשר או דגים לא מבושלים או לא עשויים היטב. גם מעושנים כמו פסטרמה ונקניק וגם משומרים.
2. רצוי לשטוף היטב ירקות ופירות במים וסבון ועדיף להמנע מנבטים לא מבושלים ומיצי פירות שלא עברו פסטור. ובכלל למור על סביבה הגיינית.
3. מומלץ לאכול רק מוצרי חלב שעברו תהליך של פסטור (מצויין על האריזות)- רצוי לא לאכול גבינות שמקורן לא ידוע.
4. אסור לאכול ביצים שלא בושלו היטב כלומר שהחלמון עדיין רך ונוזלי. כך גם לגבי מוס וקצף ביצים (בדר"כ בעוגות)
5. כמובן שרצוי להמעיט בצריכת קפאין (עד 2-3 כוסות קפה ליום). ולהמנע לחלוטין מאלכוהול.
6. רצוי להפחית את צריכת הכבד בהריון בגלל שמכיל ויטמין A בכמות גדולה וצריכת ויטמין זה בעודף עלולה לגרום למומים בעובר. ההמלצה: 100 גר' לארוחה ולעיתים רחוקות.
זוהי כל התורה בקצרה- יש המון חומר לקריאה באתר חפשי ולימדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך חשובה לגבי הפלפל האדוםמאי02/01/2010
נועה שלום
תודה על תשובתך המפורטת.
כתבת שבטא-קרוטן הוא "הצובע" רקמות בכתום. אולם גם הפלפל האדום (עפ"י מה שקראתי עליו) מכיל "קרוטנואידים אדומים" ובנוסף מכיל גם בטא-קרוטן (וגם אלפא קרוטן ועוד מיליון דברים שאין לי מושג מהם). האם הדבר הופך אותו ל"צובע רקמות" בפוטנציה? ובעיקר, האם אכילת 2-3 פלפלים שכאלה ליום עלולה לגרום לכך?
מצטערת על התעקשותי בנקודה זו, אבל גם ככה דימוי הגוף הוא דבר די פגיע בהריון, עם ההשמנה והכול, ולא בא לי להיראות כמו מישהי בתחפושת דלעת: גם שמנה וגם כתומה...
בתודה
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפל אדום
רויטל בן שושן04/01/2010מאי שלום,
בהמשך לתשובתה של נעה, בטא קרוטן אינו מסוכן בהריון ולכן את יכולה להמשיך להנות מ2-3 פלפלים אדומים ליום. לגבי צבע העור, אני עוד לא שמעתי על מישהו שהפך לכתום בגלל גמבה זה קורה יותר בצריכה של ירקות כתומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל אדום וצבע העור???מאי30/12/2009
רוויטל ונועה שלום
לפני הכניסה להריון (אני בחודש שלישי) שיניתי את אורח התזונה שלי והתחלתי לשלב בו הרבה יותר פירות ובעיקר ירקות. מכיוון שמטבעי אני חובבת ג'אנק פוד ידועה, השינוי לא היה קל, ומה שהקל עליי היה "גילויו" של הפלפל האדום, שמלבד היותו בריא הוא טעים לי מאוד הן בסלטים, הן כחטיף בין הארוחות והן מבושל, ואני מכלילה אותו הרבה בתפריט היומי שלי (כ-2-3 פלפלים גדולים ליום).
אבל יותר ויותר אנשים (שבניגוד אליי מבינים בתזונה) התחילו לומר לי לאחרונה שהפלפל האדום, כמו גם הגזר - מכילין חומר הנקרא קרוטין, ה"צובע" את העור בכתום למי שצורך אותו בכמויות מופרזות????
אשמח מאוד לשמוע אם מדובר בשמועה מבוססת או בסיפור סבתא. במידה ואכן מדובר בסכנה אמיתית (אני בהירה מאוד ואין לי שום חשק לההיפך לכתומה...) - מהי כמות הפלפלים האדומים המותרת ליום?
בתודה מראש על התשובה לשאלתי המוזרה
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
נועה הופ01/01/2010השמועה אכן נכונה אך יותר ספציפית לירקות והפירות הכתומים בתפריט כגון גזר, בטטה, דלעת, דלורית, פלפל כתום, אפרסמון. אילו המכילים פיגמנט הנקרא בטא קרוטן שנותן את הצבע הכתום לירקות/פירות. במידה ואוכלים הרבה ירקות ופירות כתומים פיגמנט זה יכול להצטבר ברקמות ואז לצבוע אותם בצבע כתום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה הפיך?
שני10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה הפיך?
שני10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
נועה הופ10/01/2010למיטב ידיעתי זה הפיך (על אף שזה ךא קורה מיד ולוקח זמן ) ברגע שזה קורה יש להוריד את מינון הירקות הכתומים בתפריט ולעשות בדיקות דם על מנת לשלול סיבות אחרות לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי לקח חצי שנה עד שכל הצבע ירד...
שירלי11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהיריוןסיון27/12/2009
שלום,
לפני ההיריון ועד יום השאיבה התעמלתי כל יום לפחות שעה, וכרגע אסור לי להתעמל.
בתקופת הטיפולים עליתי 6 ק' (בעשרה ח') ומאז תחילת ההיריון הוספתי עוד 1.700.
אני בשבוע 11.
אני מאד חוששת מעליה במשקל כי יש לי תת פעילות בלוטת התריס, נטייה להשמנה ולאינסולין גבוה.
כרגע מאוזנת.
העניין שמאז ההיריון בין אם זה מהשינוי או מהקור, אני רעבה מאד ואוכלת המון, בעיקר פחמימות. אני רושמת לך את מה שאכלתי היום ואשמח לדעת האם הכמויות גדולות?
9:00 קלמנטינה, 11:00 תפוח עץ, 13:00 חצי כריך לחם קל בארומה עם טחינה וביצה, 14:30 2 כפות גלידה ופתית עם פרוסת גבנ"צ עמק, 19:00 שקשוקה ביתית עם כף קוטג ושניצל תירס טבעול.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה שלום
נועה הופ28/12/2009המון מזל טוב !
קצת קשה להתייחס בפורום לתפריט אישי מכיוון שזה לא מקצועי ובמיוחד לאור הבעיות הרפואיות שציינת. אם הנושא חשוב לך ואני מתארת לעצמי שכן אני ממליצה לך לפנות למספר פגישות אישיות אצל דיאטנית אשר תרכיב לך תפריט העונה על כל הצרכים הרפואיים וגם על הצרכים האישיים שאת מתארת (הרעב המוגבר בעיקר לפחמימות ) חשוב לעשות מעקב מסוים על מנת לראות שהתפריט תואם את צרכייך.
אשמח לעזור ולייעץ במידת הצורך שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינות בהריוןלינוי27/12/2009
היי,
האם תוכלי לפרט מהן סוגי הגבינות שיש להמנע מאכילתן במהלך ההריון?
האם יש מצב שגבינות מסויימות יכולות להיות מפוסטרות ולעיתים לא, כך קראתי על גבינת עיזים באינטרנט,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי שלום
נועה הופ28/12/2009הגבינות מהן מומלץ להימנע בהריון הן גבינות ברי, קממבר, וגבינות כחולות כגון רוקפור,גורגונזולה שעליהן יש עובש וגבינות הנעשות באופן ביתי ולא במחלבה מוכרת וגדולה מכיוון ששם לא ידוע האם הגבינה עוברת פיסטור או לא.
באופן עקרוני במידה ואת אוכלת גבינה (גם עיזים) של מחלבה מוכרת רוב הסיכויים שהגבינה עברה פיסטור אבל את צריכה לבדוק על גבי המוצר בד"כ ברכיבי המוצר מציינים אם הגבינה הוכנה מחלב מפוסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינות
בת חן02/04/2010אז אם הבנתי נכון הסכנה היא בגבינות שלא עברו פיסטור או גבינות עם עטיפת עובש? זאת אומרת שאם יש לי גבינת ברי שקניתי ושעשויה מחלב מפוסטר אין בעיה או שהבעיה בעובש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינות
רויטל בן שושן04/04/2010בת חן שלום,
אין בעייה לאכול את הגבינות הללו בתנאי שמיוצרות מחלב שעבר פיסטור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מי סודהאמא24/12/2009
שלום
אבקש לדעת האם ישנה הגבלה כלשהי בשתיית מי סודה (מכינה בבית במכשיר סודה קלאב).
נאמר לי כי כמות המלחים במי סודה גדולה יותר מאשר במים. אני שותה כמויות גדולות ביום (4-5 ליטר) האם האמת יכול להיות נזק כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מי סודה
רויטל בן שושן25/12/2009שיר שלום,
את יכולה להמשיך לשתות את הסודה אך מדוע את שותה כמויות כאלה גדולות?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלאורית24/12/2009
שלום אני בת 26 לפני הריון שקלתי 59 -60 (אם זה בערב אז היה 60 אם בבוקר 59)
עכשיו אני בשבוע 32 ואני שוקלת 70 האם עלייה תקינה האם אני עוד יכולה לעלות הרבה?
גובה שלי 170* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן25/12/2009אורית שלום,
העלייה שלך במשקל היא בדיוק על פי ההמלצות. הקצב שלך צריך להיות כ-400 גר' לשבוע וכי סך העלייה במשקל בהריון היא 11.5-16 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך החצילים?לימונית24/12/2009
שלום רב,
קראתי בויקיפדיה על החציל, ויש שם שורה שמאוד מעסיקה אותי:
"החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי - ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה."
אני רוצה לשאול בעיקר לגביי היריון, האם זה מסוכן לאכול חציל.
למען האמת, לאחרונה התחלתי להכין בעצמי כמויות של סלט חצילים, כל פעם מכ-4 חצילים, והכלי מתחסל אצלי תוך יום עד 3 ימים (זה כמעט הממרח היחידי שאני אוכלת).
האם זה מסוכן בהיריון, בגלל הניקוטין? (אני לא מעשנת, גם ללא היריון).
מה ההגבלה היומית/חודשית/שבועית?
האם יש סיכון שהעובר (במידה ויש היריון) יתמכר?
אודה מאוד לתשובתכם,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצילים
רויטל בן שושן25/12/2009שלום לך,
אין חשש לאכול חצילים בהריון. למרות האהבה הגדולה שלך לחצילים רצוי שזה לא יהיה הממרח העיקרי שלך וחשוב שהתזונה שלך תהייה מגוונת בעוד ממרחים, ירקות וכ'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית25/12/2009שלום,
ראשית תודה על תשובתך.
החציל אינו הדבר היחידי שאני אוכלת, אבל פחות או יותר כמעט הממרח היחידי, וזאת בגלל שאיני אוכלת מאכלי חלב מאז ומתמיד, וגם כשניסיתי לפעמים משהו, זה גרם לי לצרבות איומות, ובכל מקרה אני לא אוהבת. גם את שאר הממרחים איני אוהבת: טחינה, חומוס, וכו', והממרח הנוסף היחידי שאני יכולה להכין לעצמי הוא אבוקדו, כשהעונה דיי מוגבלת. כך שנשארתי עם חצילים, אבוקדו, ומרגרינה...
בכל זאת, אשמח אם תוכלי לציין בפניי את כמות החצילים המותרת ביום או בשבוע בתקופת היריון?
כמו כן, ברצוני לדעת האם זה נכון שאסור לאכול מיונז בהיריון (כי זה ממרח נוסף שאני לפעמים מצליחה לאכול)?
הבנתי שאסור לאכול מאכלים מביצים לא מבושלות, ואני מבינה שממרח המיונז מוכן מביצים לא מבושלות. ומה לגבי ביצת עין? האם בגלל שצד אחד לא ממש עשוי אז גם היא נחשבת למסוכנת בהיריון?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת התייחסות לשאלת ההמשך...
לימונית28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית שלום
נועה הופ29/12/2009למיטב ידיעתי אין הגבלה מסוימת על אכילת חצילים בהריון כך שאין לי אפשרות להגיד לך מה הכמות המומלצת לאכילה. לגבי מיונז במידה ואת אוכלת מיונז מחברה ידועה ומוכרת לא צריכה להיות בעיה כי הביצים עוברות תהליך של פיסטור ( אמור להיות רשום על גבי האריזה ברכיבי המוצר ) האיסור מתייחס יותר למאכלים המוכנים מביצים טריות שלא עוברות תהליך של חימום/ פיסטור שמשמיד את החיידקים כנ"ל ביצת עין לשאלתך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל של 10 ק"ג בחודשיים.עמה נוה23/12/2009
התחלתי את ההריון שלי במשקל של 53 ק"ג. עכשיו אני בשבוע ה23 ואני שוקלת 66 ק"ג שממש לא רואים את זה. הרופא טוען שהכל בסדר אבל לפי כל הטבלאות זה ממש מוגזם. עליתי בחודשיים 10 ק"ג בדיוק ומתחילת ההריון 13 ק"ג. אני אוכלת יחסית בריא, פירות ,ירקות,דגנים, וממש לא הרבה .. מה את ממליצה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל של 10 ק"ג בחודשיים.
לא ציינת את גובהך אך עלייה של 10 ק"ג בחודשיים היא מעל להמלצה. האם משהו השתנה בחודשיים האחרונים? אולי תחילת החורף שתמיד מעורר את האכילה?
ממליצה לך להגיע לדיאטנית שתוכל לבדוק האם התזונה שלך מתאימה לך ואיך אפשר למנוע המשך עלייה בקצב כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בתחילת ההריוןלוטם23/12/2009
שלום,
אני אחרי הזרעה 2 ללא הורמונים. הבטא שלי קפצה מ20 ל78....
רציתי לדעת אילו מאכלים טובים ומחזקים את הגוף והרחם? לפני כשבועיים היה לי קצת חוסר ברזל .
ואילו חליטות תה מותר לשתות?
תודה
אור ואהבה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בתחילת ההריון
רויטל בן שושן25/12/2009לוטם שלום,
אין תזונה ספציפית למצבך אך תזונה ובה כל אבות המזון, שילוב של פירות וירקות, גבינות, עוף,דגים,בקר רזה, הודו, קטניות,ביצים, גרעים ואגוזים. בנוסף עדיף לך להמנע ממתוקים/ שתייה מתוקה/ חטיפים/ אוכל מטוגן/ עוגות ועוגיות/ או לאכול אותם בכמות מאוד קטנה ולא על חשבון שאר המזונות. הקפידי על שתייה מרובה של מיים ואכילה במשך כל היום כל 2-3 שעות.
אם יש לך חוסר בברזל על פי בדיקות הדם את צריכה להיוועץ ברופא ולהתחיל לקחת תוסף ברזל. בנוסף ברזל את יכולה למצוא באוכל בבקר/ הודו/ עוף/ דגים/ ביצים/ טחינה גולמית/ ירקות ירוקי עלים/ קטניות.
באופן כללי בהריון רצוי להמנע מחליטות תה אך את יכולה את אלה הקנויים בשקיות אישיות.
כמו כן עדיף להנמע מנענע ומרווה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ביתי או קל?שלולית22/12/2009
שלום, אני בתחילת הריון, שבוע שמיני.
בהריון הקודם (ראשון) אחרי שעברו הבחילות חזרתי לאכול, ואכלתי המון, עליתי כ 8 ק"ג בחודשיים והלחץ דם התחיל לעלות גם הוא, בעקבוות זאת התחלתי בשמירת משקל ועברתי לאכול לחם קל (אכלתי המון לחם) ואכן המשקל התאזן (עליתי בערך 3 ק"ג ב3 וחצי חודשים הנותרים של ההריון).
עכשיו אני כאמור בתחילת הריון, עם בחילות אבל לא מקיאה בכלל (מה שנכנס נשאר), משתדלת לאכול גם אוכל מזין אבל אוכלת המון לחם, כ 8 פרוסות ביום. ארוחה של שעתיים-שלוש.
אני יודעת שאני צריכה להתחיל לשמור מעכשיו כדי לא להגיע למצב בעייתי כמו שהיה בהריון הקודם,
רציתי לשאול מה עדיף מבחינה תזונתית, האם לעבור ללחם קל או שעדיף לאכול לחם מקמח מלא שאני אופה בבית (קמח, מים ומעט סוכר)? האם הערך הקלורי זהה? האם כשאני מתחילה להקפיד מעכשיו, עדיף לאכול לחם מזין יותר (ומשביע יותר) אפילו אם הערך הקלורי יותר גבוה או לחם עם ערך קלורי נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם ביתי או קל?
אינני יודעת מה הערך הקלורי של הלחם אותו את מכינה בבית וקחי בחשבון כי פרוסת לחם שאת חותכת תהייה תמיד יותר עבה מהפרוס. אני הייתי מציעה לך להשאר עם הלחם הקל המלא אותו את יכולה לשלב בארוחה עיקרית שאין בה תוספת פחמימתית אחרת בכמות של 4 פרוסות ובכמות של 2 פרוסות בארוחת ביניים. אם הוא לא משביע אותך אולי עדיף במקום לחם מלא לא קל ואז את יכולה ממנו 2 פרוסות לארוחה עיקרית ואחת בביניים. (פרוסת לחם אחת= 2 פרוסות לחם קל.)
את הלחם שאת מכינה הייתי משלבת אחת לשבוע- שבועיים שתוכלי להנות גם ממנו- התייחסי אליו כמו אל הלחם המלא הלא קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)