מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקלסיון19/01/2010
שלום.
אני בהיריון ראשון.לפני שנה שקלתי 64 בגובה 1.68.
בטיפולי פוריות במשך 10 ח' עליתי 6 ק'.
התחלתי את ההיריון 70 ק'.
כיום אני שבוע 13+3 ושוקלת 74.
1. האם העלייה מהירה מדי בהיריון?
בהתחלה היה לי תאבון מוגבר ועכשיו התאזן.
2. מה המשקל הסופי המומלץ לי להגיע אליו בסוף ההיריון ולא לחרוג?
יש לי מבנה גוף גדול ותת פעילות בלוטת התריס.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן19/01/2010מיקה שלום,
התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן סך העלייה במשקל המומלצת עבורך היא 11.5-16 ק"ג.
עלית עד כה במשקל יותר מההמלצה אך חלק מהנשים עולות דווקא יותר בהתחלה משום שהתיאבון מוגבר. קצב העלייה המומלץ עבורך הוא כ-400 גרם לשבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
יעלי19/01/2010עוד 2 דברים:
1. האם יש בעיה עם פטריות שמפיניון טריות?
2. האם אבוקדו שלם ביום 4 פעמים בשבוע זה ממש משמין או שהתועלת שלו גדולה על הנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
יעלי19/01/2010עוד 2 דברים:
1. האם יש בעיה עם פטריות שמפיניון טריות?
2. האם אבוקדו שלם ביום 4 פעמים בשבוע זה ממש משמין או שהתועלת שלו גדולה על הנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריות ואבוקדו
רויטל בן שושן19/01/2010תשובות נוספות,
1. אפשר לאכול פטריות- לשטוף היטב במיים וסבון
2. זוהי כמות יחסית גדולה יותר בקלוריות מהתועלת אך גם רבע או חצי אבוקדו יתנו את אותה תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר בהריון גבינת קממבר וגבינותיונית17/01/2010
גבינות עם עובש , אמרו לי שאסור כי יש חומר בעובש מאוד מסוכן, נכון או לא?
ודווקא עכשיו בהריון בא לי אני בחודש שלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות
רויטל בן שושן18/01/2010יונית שלום,
בהריון אסור לאכול גבינות או כל מוצר חלב שלא עבר פיסטור. ישנן גבינות כמו קממבר, ברי וכ' שכן עברו פיסטור (של החברות המוכרות) ולכן אותם אתיכולה לאכול בהריון. את צריכה לחפש על המוצר ברכיבים שעשוי מחלב מפוסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול בהריון דחוףאילנית17/01/2010
שלום, בהריון ראשון אחרי שנים של טיפולים, שבוע 13 עם תאומים. במשך 3 הימים האחרונים יש לי שלשול היום החמיר כנראה לאחר שאכלתי בשבת קצת. נבדקתי ע"י גניקולוג העוברים בריאים ברוך השם. 1. אני אובדת עצות ומאוד מודאגת .הרופא אומר שאני יכולה רק לשתות האם זה נכון וכמה ימים אפשר ככה?
2. מתי להתחיל לאכול ?
3. מה אתם מציעים שאוכל?
4. מה לגבי תה ? האם מותר תה צמחים על השקיות כתוב חליטות ובהרבה מקומות כתוב לא לשתות חליטות. איזה סוגי תה לשתות?
נא תשובתכם הדחופה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול בהריון
רויטל בן שושן18/01/2010אילנית שלום,
הרופא כנראה התכוון לומר לך הקפידי על שתייה מרובה ובעיקר של מיים (המנעי ממשקאות מתוקים ותוססים). זה לא יהיה נכון רק לשתות ובטח לא לכמה ימים. את בהחלט יכולה לאכול מאכלים קלים לעיכול והעוזרים להפסקת השלשול כמו: אורז, תפוח אדמה, בטטה, לחם, קישוא, גזר, בננה, תפוח, אגס (רצוי ללא הקליפה), המנעי ממאכלים שומניים, דגנים מלאים ומוצרי חלב לכמה ימים- השלשול אמור לעבור תוך יומיים שלושה ואז תוכלי לחזור לאכול כרגיל. כמובן שאם נמשך יותר מזה כדאי לך לפנות לרופא.
בהריון אפשר לשתות תה צמחים בשקיות תה המוכנות של החברות המוכרות- רצוי כרגע בשל השלשול שהן יהיו ללא קפאין. האיסור בשתיית חליטות מתכוון לחליטות הנמכרות כתערובת של צמחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמון מעושןשירלי17/01/2010
האם מותר לאכול בהריון דג סלמון מעושן שמוכרים בסופר באריזות סגורות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמון מעושן
רויטל בן שושן18/01/2010שירלי שלום,
סלמון מעושן ובכלל כל בשר או דג מעושן אסורים לאכילה בהריון. מותר לאכול אותם אך ורק אם בושלו או חוממו היטב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגים מעושנים
אלה18/01/2010שלום אני בשבוע 14 ועד כה לא ידעתי שאסור לאכול דגים מעושנים, ידעתי רק שאסור לאכול דגים חיים (כמו בסושי). אכלתי פעמיים דג מעושן במהלך ההריון. עד כמה זה מסוכן???
מאוד מודאגת!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגים מעושנים
רויטל בן שושן19/01/2010האיסור לאכול הוא מחשש לזיהום במזון. את מרגישה בסדר ולכן אין שום סיבה להיות מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהוללנה14/01/2010
בשבועיים הראשונים להריון שעדיין לא ידעתי עליו, שתיתי פעמיים אלכוהול. איך זה יכול להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
רויטל בן שושן18/01/2010לנה שלום,
רוב הנשים עוברות את השבועות הראשונים של ההריון ללא ידיעה עליו וממשיכות לאכול ולשתות כמו שהן רגילות.
סביר להניח כי מפעמיים של שתיית אלכוהול לא נגרם נזק ולכן אין לך ממה לחשוש,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה ללא קפאיןלנה14/01/2010
האם זה בסדר לשתות קפה ללא קפאין? אני בשבוע 6.
עוד דבר, רופא אמר להתחיל לקחת ברזל למרות שלא ביצעתי עדיין בדיקות דם. ושמעתי שברזל מתחילים לקחת רק אחרי 4 חודשים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
לנה17/01/2010אני גם לוקחת מולטיויטמינים לנשים בהריון שיש בהם ברזל (14 מ"ג), האם זה יכול לעשות עודף של ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה ללא קפאין וברזל
רויטל בן שושן18/01/2010לנה שלום,
אפשר בהריון לשתות קפה ללא קפאין וגם עם קפאין- ההגבלה היא עד 300 מ"ג ליום כלומר כמו 2-3כוסות קפה ליום.
עם הברזל את יכולה לחכות עד לאחר בדיקות הדם אך הקפידי על המולטי ויטמין. בכל מקרה לא יכול להיווצר עודף בשל לקיחת ברזל בשילוב מולטי המכיל ברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך סאגת הפלפלים האדומים...מאי13/01/2010
נועה ורוויטל שלום
אני מראש מתנצלת על המכתב הכאוטי, אבל לא מזמן עברתי הפסקת הריון בשל הריון שלא התפתח, ועוד כולי קצת מבולבלת ואם המכתב שלי ייראה מבולבל גם הוא - אז סליחה.
לפני כשבועיים עניתן על שאלתי לגבי אכילה מרובה של פלפלים אדומים והשפעתה האפשרית על צבע העור. יש לי שאלת המשך, קצת מביכה - אבל שנראית לי חשובה. האם תזונה יכולה להשפיע על... צבע הצואה? אני מאוד חדשה בתחום ה"אכילה הבריאה" הזו, ולכן לא יודעת אם זו שאלת תם או לא. פשוט, מאז שהתחלתי באכילת הפלפלים האדומים, צבע הצואה נהיה בפירוש... אדמדם יותר. קשה לי להאמין שזה קשור לגרידה כי לאחר הגרידה היו לי מעט מאוד דימומים וגינליים ודאי שלא רקטליים. אבל מכיוון שאני מתכננת הריון נוסף, הלוואי, בכל זאת מדאיג אותי עניין צבע הצואה.
וכן, אני יודעת שאני אמורה ללכת ולבקש מרופא ערכת דם סמוי בצואה, אבל אחרי כל הרופאים והפרוצדורות שעברתי בשבועות האחרונים, הייתי מעדיפה לחכות עם זה קצת ובינתיים פשוט לשאול:
1. האם פלפל אדום יכול "לצבוע" כך צואה?
2. אם כן - האם זו במקרה אינדיקציה לכך שהדבר הבא ש"ייצבע" הוא צבע העור שלי...? (ראה שאלתי הקודמת).
אני באמת לא יודעת איך כל הצמחונים למיניהם מסתדרים - תראו איך כמה גמבות מבלבלות אותי!
בתודה רבה רבה מראש
מאי המבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
נועה הופ14/01/2010האוכל שאת אוכלת בהחלט יכול לצבוע את הצואה כפי שניתן לראות לאחר אכילת סלק. לגבי גמבה אני מתארת לעצמי שאם את אוכלת מהם הרבה אז בהחלט זה יכול להשפיע. אם את מאוד מטורדת כן כדאי לעשות בדיקת דם סמוי לשלול דם.
מדוע את כל כך מוטרדת מעיניין הגמבה האדומה אני לא מבינה, אכילה של 1 אפילו 2 גמבות ביום נחשבת בריאות ולא משהו מסוכן ובלי קשר עיניין הצבע כפי שכבר אמרתי לך קשור יותר לירקות הכתומים ופחות נראה באדומים, אז תהיי רגועה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רצוי לשתות תה ירוק לאחר ארוחה?נועה11/01/2010
קראתי ששתיית תה לאחר ארוחה בשרית, פוגעת בחלבון שהגוף קולט מהבשר.
כנראה בגלל הקפאין שבתה.
האם הדבר נכון גם לגבי תה ירוק?
האם עדיף לשתות לאחר ארוחה בשרית תה ללא קופאין (חליטה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ12/01/2010לא מדובר בחלבון אלא בברזל שנמצא בבשר. קפאין קושר כל מיני מינראלים כגון ברזל סידן ולכן לא מומלץ לשתות תה/תה ירוק (שגם בו יש קפאין) לאחר ארוחה בשרית וגם לא לאחר מוצרי חלב.
מותר לשתות חליטת תה ללא קפאין לאחר ארוחה בשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיקים ללא סוכרנועה11/01/2010
שלום,
בעבר נהגתי לאחר כל ארוחה ללעוס כמה דקות מסטיק ללא סוכר או סוכריה ללא סוכר.
כעת משגיליתי שאני בהריון וויתרתי על כל המוצרים הכוללים תחליפי סוכר.
האם ניתן להמשיך ללעוס מסטיק ללא סוכר (הכולל ממתיקים מלאכותיים), מה יכול להחליפו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ12/01/2010מומלץ להמעיט בשימוש של ממתיקים מלאכותיים במהלך ההריון, ישנם מסטיקים ללא סוכר וסוכריות ללא סוכר שמבוססים על ממתיקים כגון סורביטול, קסיליטול, מלטיטול שאותם אין בעייה לצרוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאלטשני10/01/2010
שלום רב,
אני יודעת על מוצרי מזון שמהם מומלץ להמנע בזמן הריון כמו: נבטים, בשר שאינו מבושל דיו, סושי וכו'.
יש לי שאלה לגבי קורנפלקס:
קניתי קורנפלקס עם צימוקים ובננות, ובמרכיבים שלו רשום בין השאר גם : "מאלט". אכלתי ממנו קצת ופתאום חשבתי ש- מאלט זה בעצם בירה/אלכוהול, מצד שני לא הגיוני שקורפלקס יכיל אלכוהול כי הוא מוצר שמיועד גם לתזונת ילדים.
1) מהו ה- מאלט?
2) האם אפשר לאכול מהקורנפלקס הזה ללא חשש?
3) האם קורנפלקס המכיל דבש מותר בהריון? שמעתי שדבש אסור בהריון. שמועה או אמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגני בוקר בהריון
נועה הופ10/01/2010מאלט הוא למעשה השעורה שהוא סוג של דגן. מהדגן הזה יכולים להכין בירה/אלכוהול אבל זה לא אומר שהדגנים מכילים אלכוהול וכמובן שאם כן זה היה אמור להיות מפורט בסימון התזונתי.
אין חשש לאכול דגני בוקר בהריון ואין בעיה לאכול דבש. יתכן ואת חוששת מדבש מכיוון שהוא אסור לילדים עד גיל שנה ואולי זה גרם לבילבול ?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב העליה במשקל בהריון שנירינת10/01/2010
שלום רב,
אני בת 33 הריון שני כאשר התחלתי הריון במשקל 79 ק"ג גובה 165 כרגע אני בשבוע 23 ומשקלי 83.3 . שאלתי היא מה הקצב המומלץ בשבלי וכמה סה"כ אני אמורה לעלות.
בחודש האחרון עליתי קצת פחות מ 2 ק"ג!
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
נועה הופ10/01/2010עליית המשקל המומלצת לך לאור המשקל שבו התחלת את ההריון נעה בין 7-11.5 קילו. קצב העלייה כרגע צריך לנוע בין 200 ל- 400 גרם בשבוע על מנת לא לחרוג מההמלצות לגבי העליית משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי הייתי עולה ככה...
מאיה12/01/2010אני עליתי הרבה יותר כל הזמן אני מנשנשת.. מה שבא ברוך הבא, בייגלה ביסלי במבה מעדנים, שוקולד- במבה נוגט- בדרגת התמכות... שמעתי שמוציאים עכשיו במבה חלבה- נאי מקווה ללדת לפני !!! חחחח
אני חייבת לתפוס את עצמי וכל הזמן אני רעבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגלת הגינה, נבטיםורדה09/01/2010
קראתי כי לא מומלץ לאכול נבטים וריגלת גינה בהריון.
האם ניתן לאכול נבטים שהונבטו בבית? או שהאיסור גורף?
למה אסור לאכול ריגלת גינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגלת הגינה ונבטים
רויטל בן שושן10/01/2010ורדה שלום,
קראת נכון לגבי שניהם.
ישנם כמה מאכלים בהריון החלוקים במחלוקת לגבי בטיחותם בהריון וזאת מכיוון שגם לא נעשו מספיק מחקרים בכדי לאמת זאת. משום כך ומחמת הספק ממליצה לך להמנע.
לזבי נבטים שהונבטו בבית אני לא רואה כל בעייה בתנאי שלא הונבטו באדמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה חםשירלי09/01/2010
אני ממש בתחילת ההריון ואוהבת לשתות חם. עוד מלפני ההריון שתיתי בערך 8 כוסות צ'יקו(על בסיס ציקוריה)אבל בכל כוס -כפית ממש ממש שטוחה.האם אפשר גם כעת בהריון לשתות כך?אם לא אלו משקאות חמים אפשר לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה..
שירלי10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
נועה הופ10/01/2010למיטב ידיעתי אין בעיה עם שתיית צ'יקו בהריון, אך לגבי המינון אני לא יודעת להגיד לך.
לגבי עוד משקאות חמים, השאלה היא אילו משקאות את אוהבת עוד לשתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יקו בהריון
יעל18/01/2010אין על צ'יקו בהריון, פשוט מתה על זה מניסיון זה שלא מזיק בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה נענעדניה08/01/2010
שלום לכן,
ראיתי במספר תשובות בפורום שאתן לא ממליצות לשתות תה עשוי מעלי נענע ורציתי להבין מדוע. אני בשבוע 6 וכבר סובלת מבחילות די קשות ותה נענע זה אחד הדברים היחידים שמקלים עלי.
בתודה מראש,
דניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה נענע
רויטל בן שושן10/01/2010דניה שלום,
הבעייה עם תה צמחים היא בשל העובדה שאין מידע מלא לגבי הבטיחות שלהם בהריון ולמען הסר ספק ממליצים שלא לשתות חליטות צמחים ועדיף להגביל את כמות תה הצמחים ל2-3 כוסות ליום וכי עדיף לשתות את התה שנמכר בשקיות. ממה שאני יודעת עדיף להמנע מנענע ומרווה בזמן ההריון וההנקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתה בהריון
מעיין18/01/2010יש יש בעייה לשתות מיים עם נענע? ( ללא תה )
ואם לא נענע , יש בעייה עם לואיזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה
רויטל בן שושן19/01/2010מעיין שלום,
למיטב ידיעתי אין בעייה לשתות תה לואיזה. עדיף להמנע מנענע בכל צורה שהיא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלסיון08/01/2010
שלום,
אני בת 36 וחצי היריון ראשון.
לפני הטיפולים (IVF) שקלתי 64 ק' והיום בשבוע 12 אני שוקלת 72.
גובהי 1.68.
בעברי תנגודת לאינסולין.
רציתי לדעת לגבי הפחמימות - הכמות היומית.
אני אוכלת לחם שיפון ללא שמרים .
אכלתי היום 3 פרוסות, 2 כפות פסטה, רוגעלך גודל רגיל.
כמה מנות פחמימה אכלתי? כמה מנות מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן10/01/2010חן שלום,
למעשה בשליש הראשון העלייה התקינה היא עד 1.8 ק"ג כך שעלייה של 8 ק"ג היא הרבה מעל לנורמה לשבוע זה. האם בעקבות הטיפולים? האוכל? בכל אופן לא רצוי כי קצב העלייה ימשיך כך.
בגדול התאמת הפחמימות צריכה להיות מותאמת עבורך אך ההמלצה הכללית היא ל2 מנות פחמימה בארוחה עיקרית ומנה אחת לארוחת ביניים כשיש 3 עיקריות ו2-3 ביניים. מנה לדוגמה היא פרוסת לחם, 2 פרוסות לחם קל, חצי כוס מבושל של אורז, פסטה,קוסקוס, פירה, פרי,2 פירות יבשים,חצי רוגלך וכ'.
ממליצה לך להגיע לדיאטנית בכדי לעשות סדר באוכל ולדאוג להמשך עלייה מתונה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)