פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בפשתן למניעת עצירויות בהריון
    מאי
    30/11/2009

לנועה שלום רב
    עזרת לי מאוד בתשובתך לגבי נושא האוכל החריף בהריון. רציתי לשאול בהמשך לנושא העצירויות: כיצד משתמשים בפשתן המומלץ כ"כ כנגד עצירויות? האם מדובר בפשתן טחון או זרעי פשתן? האם בולעים אותם כפי שהם או משרים/ממיסים אותם במשהו? ובאיזו כמות מדובר?
    בתודה
    מאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאי שלום

נועה הופ
    01/12/2009

כאשר מטרת השימוש בפשתן הוא למניעת עצירות יותר יעיל לאכול את הפשתן כזרעים שלמים ולא טחונים. לידיעתך פשתן מכיל כמות גבוהה של פיטואסטרוגנים שאילו הורמונים צמחיים ולכן צריך להגביל את צריכתו בזמן הריון והנקה, כמות של כף זה בסדר.
    ניתן להיעזר בעוד מזונות נגד עצירויות ראשית חשוב לשתות המון במיוחד מים. מזונות כגון סלק אדום ושזיפים שחורים יכולים לעזור, כנ"ל מוצרי ביו כגון משקה פרוביוטי או יוגורט, אכילה של מזונות עתירים בסיבים תזונתיים כגון דגני בוקר ( ברנפלקס, פייבר 1... ) שיבולת שועל, ירקות ופירות עם הקליפה, קטניות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל חריף - באמת מעודד צירים?
    מאי
    29/11/2009

למנהלות הפורום שלום
    אני נוהגת לבשל ולאכול מאז ומתמיד אוכל חריף (מסורתי). כיום אני בשבוע ה-6 להריון וגיליתי שהאוכל החריף (חוץ מזה שהוא הדבר היחיד שבא לי לאכול) גם עוזר "להזיז דברים" בפעילות המעיים שקצת נתקעה בחודש האחרון. אבל את שמחתי "קלקלה" חברה שסיפרה לי שלנשים אשר עוברות את השבוע ה-40 להריון ממליצים לאכול אוכל חריף כי הוא מעודד צירים???
    האם זה אומר שעליי להימנע מהאוכל האהוב עליי כל-כך (ושגם די עוזר לי לאחרונה)? האם זה באמת מסוכן להריון?
    מחכה לתשובתכן!

הוספת תגובה

• מאי שלום

נועה הופ
    30/11/2009

לא יודע לי על בעייה לאוכל אוכל חריף בהריון ולא ידוע לי על קשר בין חריף לצירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית לפני הריון
    קארין
    28/11/2009

שלום

אני בת 25 ומנסה להרות, לוקחת חומצה פולית במינון של 400 מק"ג כבר 4 חודשיים. מאחר והתחילו לי סחרחורות הרופא נתן לי לקחת גם ברזל של פמינה, ראיתי שהכדור מכיל בתוכו כמות של 400 מק"ג חומצה פולית, האם אני צריכה להפסיק לקחת את החומצה הפולית לגמרי מאחר והכדור של פמינה כבר מכיל חומצה באותו המינון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית לפני הריון

הוספת תגובה

• חומצה פולית לפני הריון

רויטל בן שושן
    29/11/2009

קארין שלום,
    כן את יכולה לקחת את הפמינה במקום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת סובין בהריון
    ריקי
    28/11/2009

לאחרונה ראיתי כתבה על כך שאכילת
    סובין חיטה זה לא דבר בריא- בדגנים , בלחם וכו'
    האם זה נכון???
    נאמר בכתבה שבסובין מעכב ספיגה של מינרים וויטמינים
    וספציפית להריון- שמעתי שזה יכול לייבש את החלב

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת סובין בהריון

הוספת תגובה

• סובין

רויטל בן שושן
    29/11/2009

ריקי שלום,
    סובין הוא מקור לסיבים תזונתיים שמאוד חשובים לגוף. סיבים תזונתיים נמצאים לא רק בסובין אלה בכל הדגנים המלאים, הקטניות, פירות וירקות. נכון הוא שסיבים תזונתיים מונעים חלק מהספיגה של הויטמינים והמינרלים אך היתרונות באכילת כל המזונות שהזכרתי חשובים עוד יותר ועשירים מאוד בויטמינים ומינרליים. בקשר לייבוש החלב זוהי טענה מופרכת שאין לה כל ביסוס מדעי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות דחופות על תה ואמבטיות...
    מאי
    26/11/2009

שלום רב
    אני בת 35, בהריון סוף חודש שני (בערך). אמרו לי ששתייה מרובה זה דבר חשוב בהריון, אז מכיוון שחורף וקר (לי, בכל אופן) אני שותה הרבה תה צמחים (בעיקר חליטת פירות "הגן הקסום" בטעם חמוציות של ויסוצקי). קיבלתי היום "שטיפה" על זה, כי אמרו לי שדווקא חליטות צמחים הן הבעיתיות ולא תה "רגיל". האם זה נכון? ולמה?! הרי חליטות הן נטולות קפאין!
    בנוסף,אני לא יודעת אם זה הפורום לשאלה מסוג זה, ואם לא - אשמח אם תייעצי לי לאן לפנות - נאמר לי שמה שקרוי "שטיפות וגניליות" זה דבר אסור. לא הצלחתי להבין האם סבון נוזלי-אינטימי (מסוג ליגיניה או קרפרי) המיועד לשימוש חיצוני הוא זה שאסור, אלא ממש מתקני שטיפה (שמעולם לא השתמשתי בהם, אבל הם לא לשימוש חיצוני, ככל הידוע לי). ואם אסור להשתמש בסבונים אינטימיים, האם עליי להתרחץ 9 חודשים באזור הנרתיק במים בלבד (חשבתי שחשוב לשמור על ניקיון האיזור דווקא בתקופה זו)?
    מקווה לשמוע ממך שלא חוללתי עד כה אי אילו נזקים...

הוספת תגובה

• חליטות תה

רויטל בן שושן
    29/11/2009

עדי שלום,
    נכון שבהריון מומלץ להמנע מחליטות של צמחים וזאת משום שעדיין לא ידוע האם בטוח לשתות מהם בהריון. עם זאת תה הנמכר בשקיות מוכנות אפשר עד 2-3 כוסות ליום. בנוסף הדעה הרווחת היא שרצוי להמנע בהריון ובהנקה גם מנענע ומרווה.
    בקשר לשטיפות הוגינליות, אינני יודעת לענות לך אך את יכולה להתייעף בפורום הרופאים או עם החברה המייצרת/ מייבאת של המוצר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרדינים ובכלל אוכל קנוי
    מאי
    26/11/2009

שלום רב
    שמי שרון ואני בשבוע ה-5 להריון (ראשון). הבנתי שחל איסור על אכילת דגים חיים, אולם לא ברור האם כלל זה חל גם על סרדינים למיניהם, שאמורים להיות חשובים בגלל הסידן הרב המצוי בהם. האם דג מעושן/כבוש כסרדינים נחשב לדג שאינו נא?
    בנוסף, אם מדובר במקום נקי (מעדניה, חנות לממכר אוכל "ביתי" או אפילו דוכן פלאפל/שווארמה) האם מותר לאכול בו, או שקיים סיכון בעצם הקנייה של אוכל מוכן "מבחוץ"?
    הרבה תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    סרדינים ובכלל אוכל קנוי

הוספת תגובה

• סרדינים ואוכל קנוי

רויטל בן שושן
    29/11/2009

היי שרון,
    אין בעייה לאכול בהריון דגים משומרים והבנת נכון דג לא מבושל אינו בטוח למאכל בהריון.
    בנוסף כשאוכלים בחוץ אף פעם אין לדעת אך רצוי לאכול במקומות שאת בטוחה כי שומרים על נקיון והגיינה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיביה
    שרית
    24/11/2009

שלום !
    אני בהריון שני בשבוע 8 וסובלת מאוד מעצירויות רציתי לשאול, האם אכילה של דנונה אקטיביה עם שזיפים יעילה במקרה זה או שהיא עלולה חלילה לסכן את ההריון ? ומה עוד ניתן לעשות כדי לעזור ? ( עליי לציין כי אני מאוד משתדלת לשתות המון מים).

לקביעת תור
    סגירה
    אקטיביה

הוספת תגובה

• יוגורט בהריון

רויטל בן שושן
    24/11/2009

שרית שלום,
    עצירות היא תופעה מוכרת גם בהריון בשל השינויים ההורמונליים והפיזיים שהגוף עובר. אין שום בעייה באכילת יוגורט בהריון- זה רק יכול לעזור, גם שזיפים יבשים, פירות וירקות (במיוחד עגבנייה ופירות הדר) בקליפתם, דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה או דגני בוקר מלאים וקטניות. כמובן המשיכי לשתות מים והרבה. בנוסף פעילות גופנית מאוד יכולה לעודד את היציאות אך קודם התייעצי עם הרופא/ה שלך לפני שאת מתחילה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה
    סיון
    22/11/2009

שלום,
    אני בשבוע 6 מהיריון שהושג לאחר טיפולים.
    במהלך הטיפולים לקחת פרנטל לנשים הרות ומניקות וטבליה של אומגה 3.
    האם מומלץ להמשיך עם אומגה 3 (או לטחון 2 כפיות זרעי פשתן ביום)?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה

הוספת תגובה

• אומגה 3

רויטל בן שושן
    22/11/2009

מיקה שלום,
    כן את יכולה להמשיך ליטול אומגה 3. ההמלצה היא למינון של לפחות 0.3 גרם DHA ביום. לכן שימי לב למינונו בתוסף שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

סיון
    22/11/2009

תודה.

מה ההבדל בין 2 כפיות זרעי פשתן טחונים טרי לבין קפסולה אומגה 3 (180EPA 120 DHA)?
    ומה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

רויטל בן שושן
    24/11/2009

מיקה שלום,
    זרעי פשתן אכן מכילים אומגה 3 אך כמות הDHA והEPA שהגוף מקבל מהם היא יחסית מזערית לעומת אומגה 3 המגיעה מדגי ים ולכן המשיכי לקחת את התוסף. את יכולה בכל מקרה להוסיף גם את זרעי הפשתן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית
    סיון
    19/11/2009

שלום,

אני בשבוע 5 להיריון לאחר IVF.

הייתי שנה בטיפולים ונטלתי חומצה פולית כמעט בעקביות.

בחודש האחרון לוקחת רק פרנטל של נוטרי לייף לנשים בהיריון המכיל 400 מק"ג חומצה פולית.

בהיריון, האם יש להוסיף גם חומצה פולית בנוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית

רויטל בן שושן
    22/11/2009

מיקה שלום,
    באופן כללי בהריון מינון של 400 מק"ג הוא המומלץ אך התייעצי עם הרופא שלך מכיוון שלמיטב ידיעתי לאחר טיפולי פוריות הרופאים נותנים מינון גבוהה יותר של חומצה פולית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית לחץ דם בחודש חמישי להריון
    מיכל
    18/11/2009

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 20 להריון ראשון, בת 40, גובה 1.60 מ', משקל 100 ק"ג (לא העליתי במשקל מאז תחילת ההריון).
    לפני ההריון לא סבלתי מעולם מלחץ דם גבוה.
    לפני מספר ימים בעת ביקור שגרתי אצל אחות ליווי הריון נמדד אצלי לחץ של 140/94, ובבדיקות בב"יח עמד על ממוצע של 155/85.
    בשל כל אלו הופניתי ליום אשפוז במחלקה לסיכון גבוה בהריון, קיבלתי מרשם לכדורים להורדת לחץ-דם, ונקבע לי תור לדיאטנית ל - 24.11.09.
    עד לביקור אצל הדיאטנית אשמח מאוד לקבל רשימת מזונות מומלצים / אסורים כולל כמויות וכל טיפ אפשרי בנושא, כדי להתחיל לשמור על תזונה נכונה כבר עכשיו.
    בתודה מראש ובברכה,
    מיכל

הוספת תגובה

• מיכל שלום

נועה הופ
    18/11/2009

בגלל העודף משקל וגם יתר לחץ הדם שלך לא מדובר בהנחייה תזונתית נקודתית אלא על ממש שינוי אורח החיים, אם בלשמור גם על תפריט שלא תעלי איתו במשקל או תעלי מעט במשקל עד סוף ההריון וגם לשמור על תזונה דלת מלח בגלל עליית לחץ הדם שלך לכן ההנחיות מורכבות מהרבה דברים יחד... השתדלי לאכול ארוחות מסודרות, להפחית מזונות עתירים בשומנים לא בריאים וסוכרים, להרבות בירקות בכל הסוגים טריים ומבושלים, להמעיט במלח בישול ובמזונות המכילים הרבה נתרן כגון אבקות מרק, קופסאות שימורים, מזונות מעובדים כגון שניצלים מוכנים וכו' ,רטבים מוכנים כגון רוטב סויה,נקניקים, בשרים מעושנים, פיצוחים עם מלח השתדלי לשלב בתפריט מספר מוצרי חלב דלים בשומן (עד 5%*) ולשלב מיני אגוזים וקטניות רצוי בכל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שבועיים וחצי לאחר הלידה ,רציתי
    מיטל
    16/11/2009

לדעת אם מותר לי לשתות מיץ תפוזים או אם יש הגבלות כלשהן מה הן ,תודה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

נועה הופ
    16/11/2009

אני לא רואה סיבה שלא לשתות מיץ תפוזים אלא אם כן היתה לך סכרת הריונית ואז את צריכה לעשות בדיקות דם ולראות מה רמות הסוכר והאם חזרו לנורמה...
    בנוסף אם את סובלת מעודף משקל לא הייתי ממליצה על שתיית מיצים ( גם טבעיים ) כמשהו בשיגרה מכיוון שכל מיץ, גם טבעי מכיל הרבה קלוריות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוקולד בכמות מופרזת
    מיכל
    16/11/2009

שלום. אני בשבוע 31 וכבר כמה שבועות אני מרגישה הכרח לאכול שוקולד כל יום בשעה קבועה.
    לפעמים אני מגיעה גם ל100 גרם ביום (נוטלה בכפית).
    עד עכשיו עליתי 15 קילו מתחילת ההריון. התזונה שלי עשירה ומורכבת מהרבה ירקות ופרות ובשר וחלב וכל מה שצריך.
    האם כמות כזאת של שוקולד עלולה לפגוע בעוברית?
    מה ההשפעה של זה עליה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שוקולד בכמות מופרזת

הוספת תגובה

• מיכל שלום

נועה הופ
    16/11/2009

אני לא חושבת שיש לחשוש לעוברית כמו שיש לחשוש מעלייה מופרזת במשקל ועצם העובדה שאת מכניסה לגוף 500-600 קלוריות ריקות שמקורן בסוכר פשוט ושומן לא בריא.
    עודף של 500 קלוריות כל יום (בהנחה שהקלוריות הללו באות בנוסף לתזונה הרגילה ולא על חשבונה... ) יכולות להביא לעלייה של חצי קילו בשבוע מעבר לעלייה הנורמטיבית הרגילה של ההריון ... כמו כן חשוב לראות שאכילת השוקולד לא באה על חשבון מזונות מזינים אחרים...
    יתכן ואת צריכה לשלב יותר במהלך היום פחמימות מורכבות מלאות שיתרמו לתחושת השובע שלך כגון: לחם מלא, דגני בוקר מלאים, קינואה, בורגול, כוסמת, קטניות... כמו כן חשוב לאכול מסודר ולא לנשנש שאז את לא מרגישה שובע במהלך היום וכל הזמן מחפשת מה לאכול...
    בד"כ ששבעים יותר מארוחות ומשלבים יותר דגנים מלאים הצורך למתוק יורד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות העמסת סוכר
    ענת
    15/11/2009

בוקר טוב,

אני נמצאת בשבוע 30 להריון.
    ביצעתי בדיקת העמסת סוכר של 100 גרם סוכר.
    להלן התוצאות:

GTT - GLUCOSE 0 : 79
    GTT - GLUCOSE 60: 203
    GTT- GLUCOSE 120: 151
    GTT - GLUCOSE 180: 124

האם יש אבחנה לסכרת הריונית?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות העמסת סוכר

הוספת תגובה

• ענת שלום

נועה הופ
    15/11/2009

אבחנה של סכרת הריון ניעשת כאשר 2 תשובות מתוך ה- 4 חורגות מהנורמה
    הנורמה היא:
    בצום – 95 ומטה
    אחרי שעה – עד 180
    אחרי שעתיים –עד 155
    אחרי שלוש שעות –עד 140
    בדיקה אחת חורגת לך הרבה מהנורמה ( אחרי שעה ) ועוד אחת גבולית ( אחרי שעתיים)
    מומלץ לחזור לרופא הנשים שלך על מנת שיפנה אותך לדיאטנית בכל מקרה על אף שרק תשובה אחת חרגה מומלץ לשמור על תזונה דלת סוכרים פשוטים כגוןלהוריד מהתפריט עוגות עוגיות,שוקולד, סוכר לבן, דבש ריבה, הגבלה בפירות וכל דבר מזון המכיל סוכר על כל צורותיו.
    תצטרכי גם לעשות הגבלה מסוימת בכמות הפחמימות המורכבות בתפריט שלך אך לשם כך עליך לפנות לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט מתאים.
    אשמח לעזור ולייעץ במידת הצורך
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ליה
    12/11/2009

אני בהיריון בשבוע 24 והייתי רוצה לדעת אילו מאכלים עושים גזים לעולל הקטן שבבטן?
    ממה עליי להימנע או לפחות להשתדל לא לאכול כדי שהתינוק שיצא ב'ה לא יסבול מהרבה גזים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• גזים

רויטל בן שושן
    14/11/2009

חן שלום,
    בתקופת ההריון תופעת הגזים ידועה אך איני יודעת האם מה שאת אוכלת משפיע על הגזים של התינוק ברחם. וגם לאחר שיוולד אין הוכחות וודאיות שמה שהאם אוכלת ישפיע על העובר כמובן אם היא מניקה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת משקל בהריון
    הריונית32
    12/11/2009

גובהי 162 משקל 64 מאכילת ממתקים בעיקר האים הרזייה בהריון עקב הפסקת מתוקים היא אינה תקינה או אם אוכלים ארוחות מסודרות ויש הרזיה עקב הפסקת מתוקים זה תקין (שבוע 13)

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת משקל בהריון

הוספת תגובה

• הורדת משקל בהריון

רויטל בן שושן
    14/11/2009

ירידה במשקל בהריון לא מומלצת ועלולה לפגוע בהתפתחות העובר. בשליש הראשון להריון -עד לשבוע 13 לא בהכרח אמורה להיות עלייה במשקל ולכן מאוד יכול להיות כי ירדת במשקל בגלל שהורדת את הממתקים ובמקומם לא הוספת קלוריות ממקורות אחרים . בכל אופן שימי לב שאת לא ממשיכה לרדת. מהשלב הזה של ההריון את צריכה לעלות בקצב של כ-400 גר' לשבוע,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה