מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמים Dמיכל11/12/2009
שלום רב,
אני בהריון ראשון מתחילה שבוע 21 . בת 30
היום קיבלתי תוצאות בדיקת ויטמין D הטווח בין 30 ל-100 והתוצאה שהתקבלה היא 18.9
מלבד כדורים האם ישנם מאכלים המכילים ויטמין D שאתם ממליצים לי לאכול?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ14/12/2009יש לפנות לרופא/ת משפחה על מנת להתאים את המינון הדרוש בטיפות / כדורים. רק לצורך הרגעה היום חוסר ויטמין D נפוץ אצל הרבה מאוד אנשים וניתן בקלות להתגבר עליו על ידי לקיחה של תוסף. בגלל שאת בהריון המצב יותר רגיש ולכן מומלץ לפנות בהקדם.
ויטמין D מיוצר בגוף על ידי חשיפה לשמש כמו כן נמצא במאכלים גון חמאה, שמנת, שמן דגים, חלמון ביצה, כבד ( שלא מומלץ בהריון בגלל תכולה גבוהה של ויטמין A )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרווית10/12/2009
1. מהי הכמות של ויטמין C שמותר לצרוך בהריון?
2. האם יש קפסולות של רימונים (כמו שיש למשל לחמוציות) ואם כן האם המותר בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית שלום
נועה הופ14/12/2009לכל ויטמין ומינראלים יש קצובה מומלצת. הקצובה המומלצת של ויטמין C בזמן הריון עומד על 85 מ"ג כמות כזאת ניתן בקלות לקבל מהתזונה על ידי אכילה של מזונות עשירים בויטמין C כגון גויבות, פירות הדר, תות שדה, עגבניות, גמבה אדומה/כתומה , קיווי.
לגבי הקפסולת רימונים התשובה זהה לתשובתי הקודמת שעניתי לך לגבי החמוציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולקסשמרית09/12/2009
אני לוקחת פולקס המכיל חומצה פולית וברזל בשבועות האחרונים היו לי בחילות ויצא שלפחות פעמיים בשבוע יצא שהקאתי את הנשמה כשעתיים אחרי שלקחת את הכדור.
האם הוא הספיק להספג? האם כדאי במקרה כזה לקחת עוד כדור אחרי שאני מרגישה בסדר, אני חוששת שכל הפעמים האלו זה כאילו לא לקחתי את הכדור באותו יום שהחומצה הפולית מאוד חשובה עכשיו. מה נכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרית שלום
נועה הופ13/12/2009עלייך לראות את מינוני החומצה פולית והברזל על גבי התכשיר בגדול חומצה פולית ניתן לקחת עד מינון של 1 מ"ג ליום לגבי ברזל עליך לראות את המינון ותהייעץ עם הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל השאלה שלי היתה
שמרית14/12/2009האם אחרי הקאה כשעתיים אחרי נטילת הכדור צריך לקחת עוד אחד או שהוא הספיק להספג כבר ואין צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרית שלום
נועה הופ14/12/2009קצת קשה לי לדעת האם אחרי שעתיים הכדור נספג, הספיגה גם תלויה האם אכלת עם הכדור, מה אכלת וכו' בכל אופן שעתיים זה זמן די רב אני מתארת לעצמי שלפחות חלק ממנו נספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - המוגלובין נמוך ....יעל09/12/2009
אני בהריון שבוע 37 , אני בחורה רזה כל חיי (בת 33.5) הריון ראשון
העלתי בהריון עד כה 9 קילו,
המוגלובין שלי היה עד לא מזמן בין 11-12 לא לקחתי ברזל או כל ויטמין אחר השתדלתי לאכול מאוזן.
הבוקר עשיתי בדיקות דם וההמוגלובין שלי 9.3 יש מה לעשות מבחינה תזונתית או חובה לקחת כדורים ?
אשמח לתגובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
נועה הופ13/12/2009יתכן ויש צורך בתוסף ברזל עלייך לפנות לרופא נשים על מנת שיתן לך מרשם והמלצה לגבי המינון של הכדור.
את יכולה להעשיר את התפריט במזונות עתירי ברזל אך עדיין במצב כמו זה לרוב הגוף זקוק לתוסף בכדי לעלות ברזל בצורה משמעותית ולא רק לשמר את הרמה שלו בדם.
מזונות עשירים בברזל הם מזונות מן החי (בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים ) העשירים ביותר בברזל הם הודו ובקר ( כבד לא מומלץ בגלל כמות ויטמין A גדולה שיכולה להיות מסוכנת בהריון )
מזונות מן הצומח עלים ירוקים, אגוזים, קטניות, מוצרים מועשרים בברזל כגון דגני בוקר, חטיפי בריאות, מוצרי טבעול למינהם
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת כבד קצוץ תוצרת בית של אמארווית09/12/2009
האם מותר בזמן הריון לאכול כבד קצוץ תוצרת בית (אין כמו אוכל של אמא)? ואם כן - איזו כמות. אני יודעת שיש בעיה עם כבד בגלל ויטמין A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית שלום
נועה הופ13/12/2009אכן נכון כבד מכיל כמויות גבוהות של ויטמין A שעלול להיות מסוכן לעובר ולכן מומלץ להמעיט בו עד כמה שאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה על כמוסות חמוציותמאי09/12/2009
נועה שלום, בהמשך לשאלתי מלפני כמה ימים על כמוסות חמוציות:
הרופא שלי לא מאמין בתרופות "לא קונבנציונליות" כך שאין טעם לשאול אותו לגבי כמוסות חמוציות, שמכילות:
תמצית חמוציות - 400 מ"ג
אסטר C (ובתוכו 30מ"ג ויטמין C
צלולוזה, מים, דוחן, מגנזיום סטארט, סיליקה
האם כמוסה כזו עשויה להיות בעייתית באיזשהו אופן?
בתודה
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד קצוף של אמא
רווית09/12/2009האם מותר בזמן הריון לאכול כבד קצוץ תוצרת בית (אין כמו אוכל של אמא)? ואם כן - איזו כמות. אני יודעת שיש בעיה עם כבד בגלל ויטמין A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומציות
רווית09/12/2009סליחה התכוונתי לענות לך ולא לכתוב את השאלה שלי, אני גם בהריון וסבלתי בהתחלה מדלקות בשפוחית השתן ונאלצתי לקחת אנטיביוטיקה קשה לאחר שכמובן שבדקתי עם משרד הבריאות (יש להם אתר וטלפון למענה בשאלות לגבי תרופות) כמו כן באתר של בי"ח תל השומר יש גם מענה לעניין התרופות. אני שאלתי שם לגבי חמציות בתוספת ויטמין C של סלוגו ונאמר לי שלא בוצעו מחקרים בנושא ועד כמה שידוע להם אין שום בעיה בנטילת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאי שלום
נועה הופ13/12/2009מכיוון שבכל זאת מדובר בכמוסה המכילה ריכוז של חורים הייתי פונה לייעוץ הטרטולוגי
הם עובדים כל יום וניתן לשאול אותם זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה דרסטית במשקל במהלך הריוןמיכל08/12/2009
שלום אני בשבוע שמיני בערך הריון ראשון לאחר IVF
אני משתמשת בגסטון לתמיכה וקראתי שזה עלול לגרום לעליה במשקל.
לפני ההריון הייתי במשקל יחסית נמוך (כי המון שנים סבלתי מהפרעות אכילה אבל אני מאופסת ומנסה לאכול מסודר מזה כשנה ולמרות זאת היתה עליה מתונה ויציבה במשקלי. עכשיו אני מרגישה שינויים ממש דרסטיים כל שבוע , אני לא מעיזה להישקל אבל אני לא יכולה יותר ללכת עם המכנסיים שהיו רחבים לפני ההריון)
האם זה קשור לגסטון? העניין מליחץ אותי נורא כי חשוב להמשיך לאכול בריא ומספיק. אני מנוייה בחדר כושר ומאז ההריון לא הייתי שם כי הבנתי שזה מהווה סיכון.
מה ניתן לעשות??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה דרסטית במשקל במהלך הריון
רויטל בן שושן09/12/2009מיכל שלום,
אני מבינה את ההרגשה והחששות שלך אך תנסי דווקא להתרכז במה שחשוב כרגע וזה התפתחות תקינה של העובר. לרוב הנשים קשה עם עניין העלייה במשקל בהריון אך אם מקבלים זאת בהבנה ולומדים לקחת את העלייה כחלק בלתי נפרד מההריון זה יותר קל.
ממליצה לך להמשיך לאכול מסודר ובריא. פעילות גופנית מאוד מומלצת בהריון ולאחר התייעצות עם הרופא/ה המלווה שלך הייתי ממליצה לך לחזור ולעשות- ישנם פעילויות שכן אפשר לעשות בהריון.
אם נורא מלחיץ אותך אולי שווה להתייעץ עם דיאטנית ולהיות במעקב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריון תאומיםלילי08/12/2009
שלום
אני בהריון ראשון עם תאומים מסיימת את שבוע 19, הרופא נשים אמר לי להישקל כל שבוע
ושהעלייה צריכה להיות בערך 200 גר לשבוע.
אני נשקלת ומעלה בממוצע בשבוע בין 600 ל800 גר!!! וכבר מתחילה להיבהל...
האם עלייה זו באמת חורגת מן הרצוי / המצוי?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה קצת מידע
לילי08/12/2009גובהי 164, משקלי כרגע (סוף שבוע 19) 65 ק"ג,
קצת קשה לי לומר כמה שקלתי בתחילת ההריון כי היה לי גירוי יתר שחלתי
מטיפולי פוריות שגרם לעלייה במשקל, צבירת נוזלים ובטן של חודש שישי עוד לפני שידעתי שאני בהריון..
עד שבוע 8 הייתי יורדת במשקל כל שבוע (המשקל הנוסף של הגירוי יתר) הגעתי למשקל של59 ק"ג ומאז אני כבר במגמת עלייה.
סליחה על כל הסיבוך מקווה שזה מובן...
לפני כל סיפורי הסיבוכים ולפני ההריון הייתי שוקלת בין 55-57 ק"ג מקווה שתוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל בהריון תאומים
רויטל בן שושן09/12/2009לילי שלום,
עלייה תקינה במשקל בהריון תאומים הינה כ700 גר' לשבוע בשלב בו את נמצאת ולכן אין לך ממה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינת קממבר ורסק תפוחים - שאלותזואי07/12/2009
שוב שלום,
שתי שאלות שיכולות לעזור לי במאמץ הנואש לאיזון התזונה בהריון:
1. גבינת קממבר - קראתי בהרבה מקומות שמומלץ להמנע ממנה מאחר ועשויה מחלב שאינו מפוסטר. עם זאת בשיטוטי היום במדף הגבינות גיליתי שרב גבינות הקממבר על המדף היו עשויות מחלב עיזים או בקר מפוסטרים. אם כך, האם מותר לאכול אותן בשקט ? האם יש סיבה אחרת להמנע מהן ? האם העובש מסוכן מסיבה כלשהי ?
2. רסק תפוחים קנוי - לא מצויין על המוצר אם עבר תהליך פיסטור. האם נושא הפיסטור רלוונטי לרסק ? האם ניתן לאכול בבטחה ?
אשמח לכל התייחסות,
זואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינת קממבר ורסק תפוחים - תשובות
רויטל בן שושן09/12/2009זואי שלום,
לשאלותייך,
1. אפשר לאכול בהריון כל גבינה שעשוייה מחלב מפוסטר כולל קממבר. עדיף להמנע מגבינות שלא ידוע מקורן.
2. אין בעייה עם רסק התפוחים בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולקסליאת06/12/2009
אני לוקחת כבר שנתיים חומצה פולית 6 חודשים לפני שהחלנו לנסות להרות ואז לצערנו היינו זקוקים לטיפולים בגלל בעיית זרע ולפני 7 חודשים עברתי מחומצה פולית לבד לכדורים של פולקס שמכילים גם חומצה פולית וגם ברזל כי לאחר שעברתי אז גרידה בגלל הפלה נדחית ההפלה כנראה רוקנה את מאגרי הברזל שלי למתחת למינימום בטווח התקין ולכן היה צורך בהשלמה של ברזל.
אני לוקחת את הכדור כל יום לאחר ארוחת צהריים אך לאחרונה יצא שלקחתי לעיתים אחה"צ ולעיתים בערב כיוון שיצא שאכלתי חלבי ואמרו לי לא לקחת בטווח של שעתיים לפני או אחרי שאוכלים משהו עם חלב.
1. האם זה נורא שהשעה של נטילת הכדור לא היתה בשעה זהה? האם זה יכול לגרום לאי ספיגה שלו?
2. ביום חמישי הוחזרו לי עוברים ואתמול דחיתי את הלקיחה לערב מאותה סיבה ובסוף שכחתי, האם זה נורא? אני יודעת שחומצה פולית מאאאאאוד חשובה להתפתחות של עובר תקין. האם כדאי לקחת היום 2 כדורים כדי להשלים את החסר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולקס
רויטל בן שושן07/12/2009ליאת שלום,
1. תמיד רצוי לקחת כדורים בשעה קבועה אך זה לא קריטי במקרה שלך ולא תהייה בעייה עם הספיגה
2. אם שכחת יום אחד לקחת זה לא אמור להשפיע על התפתחות העובר. למחורת את יכולה להמשיך לקחת כרגיל. אין צורך להכפיל את המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן להסיג חומצה פולית בטיפותשמוליק06/12/2009
ההאם ידוע למישהי היכן ניתן להשיג חומצה פולית בטיפות או בסירופ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
רויטל בן שושן07/12/2009שמוליק שלום,
לא ידוע לי על חומצה פולית בטיפות/ סירופ אך התייעץ בפורום לרוקחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלטים שטופים ומוכנים לאכילה - מסוכנמאי06/12/2009
למנהלות הפורום שלום
האם זה נכון שסלטים מוכנים שטופים וארוזים בשקית (כמו לקט עלי בייבי של שטראוס או סלטים אחרים הנמכרים חתוכים ומקוררים) עלולים להכיל ליסטריה ה"מקננת" במים בהם הם נשטפו ולכן יש להימנע מהם??? עברתי על רשימת המזונות האסורים בזמן הריון ובשום מקום לא מוזכר כזה דבר, אך נאמר לי כי לפני כשנתיים נתגלו חיידקי ליסטריה בסלטים כאלה (שמאוד נוח לקנות ולקחת לעבודה ולכן אני מתעקשת ושואלת).
אצפה לתשובתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלטים שטופים ומוכנים לאכילה
רויטל בן שושן07/12/2009מאיה שלום,
באופן כללי לא צריכה להיות בעייה עם סלטים שטופים וארוזים אך ישנו סיכון של ליסטרייה בכל מזון שנארז בסביבה לא סטרילית. אני לא רואה סיבה להפסיק להשתמש בהם אך כדי להיות רגועה את יכולה להיוועץ בחברה המייצרת או לנקוט באמצעי זהירות בכך שתכיני את הסלטים בעצמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות חמוציות כנגד דלקת בשלפוחית המאי05/12/2009
האם ניתן לצרוך כמוסות חמוציות (שניתן לקנות בחנות טבע) כנגד הרגשת צריבה בזמן מתן שתן? בד"כ זה עוזר לי, אולם כעת אני בהריון ולכן במקביל אפנה כמובן לרופא - אולם האם יש משהו בחומר החמוציות העלול להזיק להריון (חודש 2)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
נועה הופ06/12/2009עלייך להיוועץ עם רופא הנשים שלך ולבדוק האם הכמוסה מכילה בנוסף ויטמינים נוספים שאולי באים במינון גבוה. כאשר יש דלקת פעילה אולי יש צורך בטיפול אנטיביוטי, לצורך מניעה ניתן לשתות 1-2 כוסות מיץ חמוציות ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פשתן טחוןזואי04/12/2009
שלום,
אני בהריון בשבוע 7. לאחרונה שמעתי על נפלאות הפשתן הטחון. עם זאת קראתי שיש לו השפעה על איזון הורמונלי. האם מומלץ להתחיל לצרוך פשתן בתקופת הריון ? האם עלול להפר את האיזון ההורמונלי ? חשוב לי לציין כי הריון זה הושג לאחר מאמצים רבים ואני מעדיפה מחד לתמוך בו היטב מבחינה תזונתית ומאידך לא לקחת סיכונים מיותרים.
ועוד שאלה קטנה - קימל טחון מומלץ בתקופת הריון ? בעייתי מסיבה כלשהי ?
אשמח לדעתכם,
זואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואי שלום
נועה הופ04/12/2009לגבי הפשתן אנא הסתכלי כמה תשובות אחורה באותו עמוד.
לגבי קימל לא ידוע לי על בעייה ידוע שחליטת קימל עוזרת לגזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה הופ
ליאת06/12/2009אני צורכת כל יום 2 כפות זרעי פשתן טחון וגם אותי מעניינת השאלה לגביו מצאתי הודעה אחת אחורה שנשאלתן על הפשתן אך ענית בהקשר אחר של אומגה 3 ולא אם זה מומלץ או שרצוי שלא לצרוך או מה הכמות שמותר או רצוי לצרוך ביום.
אשמח אם תוכלי לענות ספציפית על שאלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
נועה הופ06/12/2009כן ציינתי בתשובתי שפשתן מכיל פיטואסטרוגנים שאילו הורמונים המחקים את פעולת האסטרוגן בגוף ולכן לא מומלץ להגזים בצריכתו בעת ההריון וההנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונ הבהריון-אשמח לתשובההילה03/12/2009
קודם כל תודה מראש.
אני בת 27 bmi 27 לאחר הורדה של 13 קילו בשנה האחרונה. כעת אני בהריון (ממש בהתחלה) שבוע 5. עד כה אכלתי 1200 קלוריות על מנת לרדת במשקל. כעת העליתי ל1500 בהריון האם זה מספיק? אני מאוד פוחדת להשמין ולא רוצה להעלות הרבה. אנא תשובתך. תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
נועה הופ03/12/2009התשובה היא מורכבת. בהריון יש לאכול את המינימום 1800 קלוריות ביום אך חשוב מאוד לבדוק זאת באופן אישי ותוך כדי מעקב שוטף אצל דיאטנית יתכן וברגע שתעלי את מספר הקלוריות בבת אחת תתרחש עלייה במשקל כי הגוף הורגל לאכול מעט. עלייך לפנות לייעוץ וליווי אישי והרכבת תפריט הולם לצרכי ההריון הטרימסטר הראשון הוא הכי חשוב להתפחות העובר ולכן מאוד חשוב להקפיד בו על תזונה נכונה ואספקת הולמת של כל הנוטריאנטים הדרושים להתפתחותו התקינה
אשמח לייעץ במידת הצורך
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
הילה04/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)