מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקלדנה11/11/2009
שלום! אני בת 26 גובה 170 ולפני הריון הייתי 59 ק"ג היום אני בשבוע 26.2 ושוקלת 65 האם זה הרבה? איך אפשר לשמור על המשקל כדי לא לעלות יותר מדי?מתי מעלים הכי הרבה? אחרי חודש 6? מה אפשר לאכול כדי לשמור לפחות על עלייה הדרגתית ב 3 החודשים האחרונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן11/11/2009דנה שלום,
עלית עד כה במשקל בדיוק על פי ההמלצות. לכל אשה הקצב שלה אך לרוב העלייה הגדולה יותר היא בשליש השלישי להריון ולא בהכרח. הקצב המומלץ לעלייה במשקל עבורך הוא כ-400 גר' לשבוע סך הכל בין 11.5-16 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאפרת10/11/2009
אני בהריון רביעי שבוע 28.גובה 162 ס"מ התחלתי במשקל 60 ק"ג. עד כה עליתי 8 ק"ג. האם זה בגדר הנורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן11/11/2009אפרת שלום,
כן העלייה שלך במשקל עד כה בגדר הנורמל למשקלך. הקצב צריך להיות כ-400 גר' לשבוע. סך הכל להריון ביו 11.5 ל16 ק"ג.
בהצחלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריוןשרי10/11/2009
אני בהריון בשבוע 17, גובה 158, משקל 47.
מתחילת ההריון לא עליתי בכלל במשקל, אפילו לא קילו אחד,
האם זה נורמלי?
ממתי אמורים להתחיל להעלות במשקל?
האם זה קשור לכמות האוכל שאני אוכלת? (עלי להתחיל לאכול יותר?...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון
רויטל בן שושן11/11/2009שרי שלום,
העלייה במשקל בהריון ניכרת יותר משבוע 13-14 (תחילת השליש השני להריון) בשלב זה של ההריון ועל פי משקלך ההתחלתי את אמורה לעלות בקצב של 500 גר' לשבוע לערך. האם בשל הבחילות אכלת פחות? האם היו הקאות? ויכול להיות שאת לא אוכלת כמות מספקת של קלוריות. אם כן הוסיפי ארוחות או/ וכמויות למה שאת אוכלת. אם זה לא ישנה את המצב התייעתי עם דיאטנית לגבי התפריט שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופנייםמירב10/11/2009
שלום!
אני בשבוע 5 להריון. אופניים הם כלי התחבורה שלי ואיתם אני נוסעת לעבודה, מהעבודה, לסופר וכו'. סה"כ בערך שעה ביום אני רוכבת על אופניים. בגלל סדר היום הצפוף זאת הפעילות הגופנית היחידה שיוצא לי לעשות במשך היום ואני מאוד לא רוצה לוותר עליה. האם מותר בכלל בהריון? ואם צריך להפסיק אז באיזה שבוע להריון מומלץ להפסיק? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים בהריון
רויטל בן שושן11/11/2009מירב שלום,
רכיבה על אופניים נחשבת ללא בטוחה בזמן ההריון בשל החשש לנפילה ולפגיעה בבטן. לעומת זאת רכיבה על אופניים נייחים אפשרית כמובן. נכון שזוהי הפעילות הגופנית היחידה שאת עושה ונכון שזהו כרגע כלי התחבורה שלך אך קחי בחשבון שאת לוקחת סיכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעונות והריוןמירב10/11/2009
שלום!
אני בת 26, משקל 53 ק"ג. בריאות תקינה. שבוע 5 להריון. אני צמחונית מגיל 10 (לא אוכלת בשר ודגים). לפני שנתיים נתגלתה אצלי רגישות ללקטוז. מוצרי חלב גורמים לי לשלשולים, גזים, כאבי בטן, עייפות והרגשה כללית רעה. כדי להמנע מחסרים לקחתי כל יום מולטיויטמין של סולגר+ברזל עדין של סולגר (25 מ"ג) + חומצה פולית של אלטמן (800 מק"ג) + כדור מציצה של B12 (פעם בשבוע בערך).
כלומר, מהחי אני יכולה לאכול ואוכלת רק ביצים. תזונאית של קופת חולים שהלכתי אליה אמרה לי לנסות לאכול 2 פרוסות גבינה צהובה ביום ושזה יחשב לי כ-2 מוצרי חלב. ושאת השאר אפשר לאכול במוצרי סויה. ביום שבו אני אוכלת גבינה צהובה יש לי עדיין כאבי בטן ושלשולים אם כי פחות ממתי שאני אוכלת גבינה רכה. (חלב אני שותה רק חלב סוי בגלל הסיבה הזאת כבר כמה שנים.)
עד לפני חצי שנה שתיתי כל יום כף שמן פשתן כמקור לאומגה 3 ועכשיו אני רוצה שוב לקנות בגלל ההריון. (תבליות מכילות אומגה 3 מדגים ודגים אני לא אוכלת).
- האם כף שמן פשתן ביום זה מספיק כמקור לאומגה 3?
- האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה ולהסתמך רק על מוצרי סויה?
- כמה מוצרי חלב\סויה ביום צריך לאכול?
- האם 2 פרוסות גבינה צהובה באמת נחשבות כ- 2 מוצרי חלב?
- ראיתי פה שכתבת שיש לקחת חומצה פולית 400 מק"ג, במידה ואני רוצה למנוע עודף- האם אני יכולה לשבור את הכדור ולקחת רק חצי ממנו ביום במקום לקנות חפיסה חדשה של 400 מק"ג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות והריון
רויטל בן שושן11/11/2009ראשית, טוב שאת אוכלת ביצים- שלבי אותן כל יום בתפריט (כמובן אם אין בעיות של כולסטרול).
לשאלותייך,
1. בונסף לכף שמן פשתן את יכולה להעזר כמקור לאומגה 3 גם בזרעים ואגוזים. להערכתי הכמות הזו לא תוכל לספק לך כמות מספקת של EPA ו-DHA שמקורם בעיקר מדגים. ולכן הייתי ממליצה לך אולי רק לתקופת ההריון לקחת תוסף אומגה 3- יש גם המותאם ספציפית להריון- לשיקולך...
2. 2 פרוסות גבינה צהובה נחשבות אכן ל2 מנות סידן. עדיף לך שלא להמנע חלוטין. מה עם כדור של אינזימים אשר יכול לעזור לך בעיכול. העזרי במקורות לסידן מהצומח כמו ברוקולי, טחינה גולמית-עדיף משומשום מלא, כרוב ובכלל ירקות ירוקי עלים.
3. לגבי מוצרי סויה: אין עדיין הנחיות מדויקות להריון ולא ידוע ממש מה ההשלכות על התפתחות העובר אך ההמלצה היא בהריון עד ל1-2 מנות ליום. מנה= כוס חלב סויה= מעדן= טבעול סויה אחד= 100 גר' טופו.
4. חומצה פולית אפשר לקחת בביטחה בהריון עד למינון של 1000 מק"ג ולכן את יכולה להמשיך עם מה שאת לוקחת.
5. הקפידי כל יום על תפריט מגוון שיכיל דגנים ועדיף מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים. ביצה וכמובן על התוספים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלות
מירב11/11/2009-אם בפוליויטמין שאני לוקחת יש 200 מק"ג חומצה פולית ובכדור חומצה פולית נפרד 800 מק"ג אז ביחד זה כבר 1000. והרי גם במזון יש חומצה פולית. ככה שזה כבר יוצא יותר מדי? או שאני טועה?
-על איזה תוסף אומגה 3 את ממליצה?
- מה השם של הכדור שמכיל אנזימים? וממי לבקש אותו? מרופא משפחה?
שוב תודה! עזרת לי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות נוספות
רויטל בן שושן14/11/2009מירב שלום,
הכוונה היא ל1000 מק"ג מהתוסף בנוסף לתזונה
לא נהוג בפורום לפרסם חברות אך ישנו תוסף ולמיטב ידיעתי הוא היחיד המיועד לנשים בהריון.
לגבי האינזימים התייעצי עם הרופא שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בהריוןמבולבלת04/11/2009
שלום. אני בת 30, וגובה 1.71. לפני ההריון שקלתי 58 קילו ואילו היום, שבוע 18 אני שוקלת 68 קילו. האם זו עלייה גבוהה מדי? ואם כן את ממליצה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון
רויטל בן שושן04/11/2009שרון שלום,
העלייה במשקל שלך היא אכן גבוהה מידי לשבוע בו את נמצאת. ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתוכל להתאים עבורך תפריט להמשך עלייה מתונה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון הי
נועה הופ08/11/2009זו אכן עלייה שחורגת מהנורמה באופן יחסי לשבוע ההריון שבו את נמצאת מומלץ לפנות לדיאטנית כפי שרויטל ציינה וזאת על מנת לבדוק את מספר הקלוריות שאת אוכלת באופן יומי ולבנות תפריט אישי שיהיה מותאם קלורית ומותאם מבחינת אבות המזון למצב הריון מומלץ גם לבצע מעקב על המשקל אצל דיאטנית / או בכוחות עצמך ולא לחכות לשקילה אצל האחות אחת לחודש על מנת לראות שעלייה מתמתנת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרסמוןמאיה03/11/2009
האם לא מומלץ לאכול אפרסמון בהריון?
האם יש המלצות גם לגבי פירות/ירקות אחרים אותם אסור לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסמון
רויטל בן שושן04/11/2009מאיה שלום,
לא ידוע לי שאסור לאכול אפרסמון או פירות אחרים בהריון
יש רק לדאוג לשטוף אותם היטב במיים וסבון. כך גם עם ירקות.
נבטים לא מבושלים הם ההנחייה היחידה להמענ בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בהריוןשרי01/11/2009
אני בשבוע 16 וסובלת הרבה מגזים.
הבנתי שישנם מאכלים שכדאי להמנע מהם.
ברצוני לשאול מה יכול בזמן אמת כשהגזים מציקים
להקל או להעביר אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בהריון
רויטל בן שושן04/11/2009שרי שלום,
גזים הם בהחלא תופעה לא נעימה בהריון,
חוץ ממאכלים שרצוי להמנע כמו כרוב, כרובית, ברוקולי,קולורבי,צנון, צנונית,מטוגן, משקאות מוגזים, רצוי גם לאכול וללעוס לאט והיטב את האוכל בארוחות קטנות. קטניות רצוי להשרות לפני הבישול.
בנוסף תה קימל/ כמון ושומר יכולים להקל על תחושת הבטן אך גם מהם לא רצוי להגזים בהריון- עד 2-3 ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגדנה01/11/2009
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש בעיה עם אכילת פרג בהריון? (כמות יחסית גדולה - 2 חתיכות עוגה ביום).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרג
רויטל בן שושן04/11/2009היי דנה,
למיטב ידיעתי אין איסור לאכול פרג בהריון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייליה01/11/2009
כאחת שלא אוהבת לשתות נס אך חייבת לשתות חלב אני שותה כל בוקר שוקו,שמעתי שזה מומלץ לא כיוון שהשוקו מכיל קפאין..כך גם לגבי תה.לפעמים מתחשק לי לשתות תה ואני ממעיטה כיוון ששמעתי שזה לא מומלץ.
אני שואלת האם זה לא מוגזם? האם לא נסחפו כל אלה שממציאים את השטויות הללו?
למה לשתות נס ולא שוקו? מה ההבדל ? שניהם מכילים חלב והרי זה מה שחשוב לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה שוקו ותה בהריון
רויטל בן שושן04/11/2009היי חן,
בואי נעשה קצת סדר...
1. מוצרי חלב וחלב הם אכן חלק מהתזונה הבריאה והמומלצת בהריון אך לא רק בקפה או בשוקו- מה עם גבינות, יוגורטים, מעדנים וכ' (דווקא בקפה או בשוקו את מפספסת חלק מהסידן שלא נספג בגלל הקפאין)
2. מותר לשתות בהריון קפה ותה אך כמות הקפאין היומית צריכה להיות עד 300 מ"ג. כלומר כ-2-3 כוסות קפה, 5-6 כוסות תה, בשוקו יש יחסית מעט. בנוסף קפאין נמצא גם בשוקולד וקולה.
3. לגבי התה- ישנם ללא קפאין. והאיסור הוא לגבי חליטות תה ותה נענע ומרווה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא להתייחסכאתיה30/10/2009
אני בת שלושים הריון שני .
אני בהריון תאומים שתי בנות שכל אחת יש לה שליה נפרדת אני בשבוע 29
לפני הריון שקלתי 69.5 ועכשיו 83 אני שוקלת האם עליה של 13.5 ק"ג מוגזמת לשבוע שאני נמצאת בו או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן01/11/2009כאתיה שלום,
העלייה שלך במשקל היא בדיוק על פי ההמלצות. הקצב הוא כ-700 גר' לשבוע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליה במשקלמאיה28/10/2009
אני בהריון תאומים, שבוע 20.
התחלתי את ההריון במשקל 52 ק"ג ועד כה עליתי 4 ק"ג בלבד, כאשר בשבועיים האחרונים לא עליתי בכלל במשקל.
האם קצב העליה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כייף לך
ליה29/10/2009אני בשבוע 21 ועליתי כבר 8 קילו,
וזה רק עם עובר אחד..לא רוצה לחשוב מה היה קורה עם שניים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב עלייה במשקל
רויטל בן שושן01/11/2009העלייה שלך נחשבת למעט איטית. לא ציינת את גובהך אך בשלב זה של ההריון העלייה המומלצת היא כ-700 גר' לשבוע. שימי לב שאת ממשיכה לעלות ושימי דגש על האוכל- שאת אוכלת מכל אבות המזון: דגנים,בשר, דגים,עוף, ביצים, מוצרי חלב, פירות, ירקות, אגוזים, זרעים, קטניות. בנוסף העלי את כמויות האוכל שאת אוכלת בכל ארוחה, את יכולה גם להוסיף ארוחות קטנות בין לבין (יוגורט, פירות,קורנפלקס וכ..) בכל אופן אם קצב העלייה יישאר כך ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל דיאטנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכןליה28/10/2009
אני בשבוע 21 וביומיים האחרונים התחשק לי נורא לחמניה עם נקניק אז אכלתי יומיים רצופים,אם לומר את האמת עדיין מתחשק לי,אני רוצה לאכול אבל הבנתי שלא מומלץ לאכול נקניק בהיריון.
האם זה נכון ?
דבר נוסף,אני אוכלת כמעט כל יום 2,3 קרמבו,האם זה בסדר ?
אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקניק וקרמבו בהריון
רויטל בן שושן30/10/2009חן שלום,
אכן נקניק הוא אחד מהמזונות שלא מומלץ לאכול בהריון. קרמבו לעומתו אפשר, למרות שעשוי מביצים- הן מפוסטרות. לגבי הכמות עדיף לאכול פחות (אחד ליום) במיוחד אם זה על חשבון מאכלים מזינים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלילי27/10/2009
אני בתחילת הריון ראשון שלי.. תוכלו לתת לי בקצרה מה אישה בהריון צריכה ולא צריכה לאכול ? מה המקום של דברי חלב, בצקים , ביצים, מתוקים , כבד, פירות וירקות וכו'.. בתפריט ההריוני שלי.(בריאה). אשמח לתגובתך.חן חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
רויטל בן שושן28/10/2009לילי שלום,
לשאלתך ישנה תשובה ארוכה ומפורטת מכדי לענות כאן בפורום. חפשי ברשת תזונה בהריון, ישנן כתבות רבות בנושא: מה אסור לאכול ואיך בהריון? אם עדיין יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת הקלוריות המומלצת בהיריוןאימא'לה25/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע שביעי כרגע. גובהי 1.63 . בשנה אחרונה הישלתי מעליי 26 ק"ג. נותרו לי עוד 4 ק"ג למשקל היעד. שאלתי היא האם בשליש הראשון עליי להמשיך עם אותו תפריט בהנחה שהוא מאוזן מבחינת התזונה או שעליי להוסיף קלוריות.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת הקלוריות המומלצת בהיריון
רויטל בן שושן25/10/2009שלום לך, מזל טוב על הבשורה ומפרגנת על הירידה במשקל...
במהלך ההריון לא מומלץ לעשות דיאטה במטרה לרדת מבשקל וזאת כדי לא לפגוע בהתפתחות העובר. אם ירדת עד כה במשקל, סביר להניח כי התפריט שלך מופחת בקלוריות גם אם הוא מאוזן.
בכל אופן בשליש הראשון העלייה במשקל לא משמעותית וגם לא חייבת להיות בהכרח. ממליצה לך להוסיף לתפריט את הכמות החסרה. לא מומלץ לאכול פחות מ1800 קלוריות ליום בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)