מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה מהירה במשקל- עזרה...מיכל16/06/2010
בוקר טוב,
אני בשבוע 35 ונמצאת בשמירת הריון משבוע 27 (בבית ולא מתעמלת).
בשבועות האחרונים התחילו לי בצקות בידיים וברגליים.
אני נשקלת כמעט כל יום ורואה שקצב העלייה במשקל שלי מהיר (קילו בשלושה ימים).
במסגרת השמירה אני במעקב כל כמה ימים ואין לי רעלת הריון/סכרת הריון, ובדיקות הדם שלי תקינות.
מדוע העלייה כ"כ מהירה? אני אוכלת אבל לא זוללת בשביל שניים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדניאלה..
מייקי16/06/2010מקווה שזו לא חדירה לפרטיות, גם אני שאלתי לגבי הבצקות הקשות, לפי מה שכתבת אין לך רעלת הריון ובכל זאת, מדוע נתנו לך שמירת הריון??
אני סובלת נורא מהבצקות וגם אין לי סימנים של רעלת כמו לחץ דם או חלבון בשתן...
תודה רבה ואת לא חייבת לענות פשוט סתם מעניין אותי כאחוות ההריוניות והבצקתיות
:)
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מייקי
מיכל16/06/2010היו לי כאבי גב תחתון מאוד חזקים (יש לי בטן גדולה ואני רק 1.61..) והרופא שלח אותי למיון.
במיון ראו שצוואר הרחם מאוד התקצר ולכן חייבו אותי בשמירת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דניאלה
מייקי17/06/2010תודה ששיתפת :)
פשוט אני דיי חרדה לנושא הבצקות ברגליים, זה הריון IVF והוא דיי יקר לי, אני מפחדת קצת כי הפרמטרים של חלבון ולחץ דם אמנם בסדר אבל בכל זאת לא ברור לי למה הידיים רדומות וכפות הרגליים כל כך נפוחות... אני רק בשבוע 24..
בכל מקרה אני רואה שאת קרובה לסוף אז אברך שתהיה שעה קלה ולידה קלה בידיים מלאות ושמחות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה שלום
נועה הופ17/06/2010יתכן מאוד והעלייה המהירה היא תוצאה של הבצקות. עלייך לפנות לרופא וכל הזמן לעקוב אחרי חלבון בשתן.
מן הסתם העלייה גם קשורה לעליית משקל העובר אך מה שאת מתארת הוא קצת מהיר מאוד שבאמת יכול להיות קשור לצבירת הנוזלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל17/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טרום הריוןלירן13/06/2010
הי.אני בת 35.מתכננת בימים אלו להתחיל ל"עבוד" על הריון.הבעיה שלי היא שאני לא אוכלת אוכל מאוזן, אני לא אוהבת ירקות בכלל ולא אוכלת כמעט בכלל.אני גרה כרגע בקנדה ומשום מה מאז שאנחנו כאן כשאני אוכלת פירות אני נתקפת עוויתות בבטן לאחר מכן.אין לי מושג למה זה קורה אבל זה קורה רק כאן, בארץ זה לא קרה לי מעולם.אני צורכת מעט מאוד דברי חלב.בקיצור, מה עליי לעשות כדי שלא יהיו לי חסכים בויטמינים בזמן ההריון ובכלל איך אוכל להגיע לתזונה מאוזנת כשאני לא אוכלת חצי מהדברים שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טרום הריונית
רויטל בן שושן13/06/2010ליאת שלום,
לתפריט מאוזן את זקוקה לפחות ל3 מנות של מוצרי חלב ביום (כוס חלב, יוגורט, פרוסת גבינה צהובה, 2-3 כפות גבינה) ולפחות ל4-5 ירקות ופירות בצבעים שונים.
ממה שאת מספרת איני יכולה להבין לגמרי מה את אוכלת. ממליצה לך להגיע לדיאטנית שתוכל להעריך את התפריט שלך ולהתאים עבורך תפריט מאוזן וללא חסרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של אומגה 3חן10/06/2010
מה הכמות המומלצת של אומגה 3 לנטילה בתחילתו של הריון?
הכוונה לאומגה 3, ל- EPA ול- DHA
איך יודעים איזה סוג מתאים להריון ושאין באומגה כספית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 מינון בהריון
רויטל בן שושן13/06/2010חן שלום,
לפחות 220 מ"ג EPA ו לפחות 300 מ"ג DHA
ברוב החברות הגדולות שמייצרות אומגה 3 דואגים להוציא את הכספית ומזהמים נוספים.
ישנו תוסף המתאים במיוחד להריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריון תאומיםמאי10/06/2010
היי,
אני בשבוע 10 הריון ראשון -תאומים (IVF ) והבטן שלי כבר ממש בולטת - זה נראה לי מוזר שבשלב כזה מוקדם הבטן כל כך נפוחה והג'ינס שלי כבר לא עולה עליי -גם החזייה כבר קטנה...
אני לא אוכלת יותר מהרגיל - תמיד אכלתי מסודר -- גם לפני ההריון .
משקל התחלתי 51 קילו הגובה שלי
1.60 וכבר עליתי בסביבות 3 קילו והבטן שלי גדולה.
האם זה נורמאלי להריון תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל הריון תאומים
רויטל בן שושן13/06/2010מאי שלום,
עלייה במשקל בהריון תאומים שונה מהריון של עובר אחד וזה הגיוני כי את כבר עולה במשקל. להמשך ההריון הקצב צריך להיות כ700 גר לשבוע ועבורך אפילו קצת יותר (התחלת את ההריון בתת משקל).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריוןטלי08/06/2010
שלום רב,
אני בשבוע 15. לוקחת כדור אחד של פרנטל (נוטרילייף) ביום. היום עשיתי ספירת דם ויש לי המוגלובין והמוטקריט נמוכים. אם אני לוקחת 2 כדורים של פרנטל יש לי שלשולים. אני לא אוכלת בשר בקר, רק עוף והודו.
מה לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון
רויטל בן שושן13/06/2010טלי שלום,
פרנטל הוא מולטי ויטמין להריון אך בדר"כ אין בו מינון מספיק של ברזל ולכן בהריון יש לקחת תוסף ברזל בנוסף לפרנטל.הברזל שנספג בצורה הטובה ביותר נקרא ברזל רך או עדין.
גם אם היית אוכלת בשר עדיין הייתי ממליצה לך לקחת את תוסף הברזל. הקפידי כל יום על מנה של עוף וביחרי את ההודו האדום בו יש יותר ברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל ירוק בזמן הריוןשני08/06/2010
קראתי שרופא מסוים ממליץ לא לאכול פלפלים ירוקים וחצילים בהריון.. נשמע לי מוזר...
האם זה נכון.. ואם כן למה...
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ08/06/2010לא שמעתי על כך יתכן וזה רופא מהרפואה האלטרנטיבית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה07/06/2010
שלום, רציתי לדעת מה מומלץ לי לאכול על מנת לשפר את סיכויי הפריון שלי?יתכן ויש לי שחלות פוליציסטיות...באמת על קצה המזלג , כיוון לא מבקשת תפריטים מפורטים אני מבינה בהחלט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
נועה הופ08/06/2010בהיבט של השחלות הפוליציסטיות במידה ויש, ובמידה ואת בעודף משקל מאוד עוזר ירידה במשקל אפילו של 5% ממשקלך הנוכחי, ועוזר להפחית את הסוכרים והפשוטים ולא להגזים בצריכת פחמימות בתפריט מישום שהרבה פעמים בשחלות פוליציסטיות יש תנגודת לאינסולין שברגע שהיא משתפרת גם הסיכוי להיכנס להריון משתפר.
מקווה שזה עוזר מומלץ לקרוא עוד בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מזון ספציפיים בהריוןיעל06/06/2010
שלום רב
אני בתחילת הריון (שבוע 3-4). ראשית שאלה שקצת מחליצה אותי- לפני שידעתי כי אני בהריון אכלתי עוגה שהיה בה מוס שוקולד- איך אדע שהכל בסדר?
בנוסף, אשמח אם תוכלי לענות לי לגבי סוגי מזון ספציפיים שאני מרבה לאכול ביומיום ואני רוצה לוודא האם יכולה להמשיך לצרוך אותם או לא או להגביל את הכמות...
נקניק- אוהבת פסטרמה וכתף בקר האם אפשר לאכול?
חומוס וטחינה- אוהבת מאוד ואוכלת כמעט כל יום(יודעת כי משמין מאוד), האם בהריון יכול להזיק יותר מדי?
גבינות- כל יום אני אוכלת מס מוצרי חלב:גבינת עיזים (צוריאל), יוגרט כבשים ("יוגרטמה") , "דני". אחת לכמה ימים גם אוכלת גבינה צהובה לייט 9%(עמק). האם גבינות עיזים זה בסדר בהירון? מהיה כמות המומלצת? האם יכול להזיק?
חטיפי דגנים- כדי להימנע מאכילת מתוקים (שאני כ"כ אוהבת!) אני אוכלת חטיפי דגנים (שוגי תלמה, ואנרג'י) האם מותר בהריון? מה הכמות הרצויה?
אשמח לתשובתך בנושא
תודה רבה!
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר ואסור בהריון
רויטל בן שושן07/06/2010יעל שלום,
ראשית, חלק מההמלצה להמנע ממזונות מסויימים בהריון היא מחשש לזיהומים במזון ולא בהכרח שקיימים ולכן אם את מרגישה טוב והכל בסדר כנראה שהכל בסדר ואין לך ממה לחשוש.
לא מומלץ לאכול נקניקים בהריון מכל סוג.
חומוס וטחינה אפשר כמובן במידה- לטחינה יותר יתרונות תזונתיים וכדאי לאכול חומוס רק כשאת בטוחה בטריותו. כף לארוחה זה בסדר עד 2-3 ליום
אין בעייה עם בגבינות שציינת כדאי להקפיד על 1000 מ"ג ליום 3-4 מנות ליום.
חטיפים ומתוקים אפשר בהריון כדאי להגביל לפעם ביום גם בהריון עד 100-120 קלוריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהטלי06/06/2010
אני בתחילת שבוע 13 ובשבועיים האחרונים נמצאת במתח רב
אני אחרי הריון בו עברתי הפלה בגלל שהעובר לא התפתח ולכן בהריון הזה הכל מלחיץ, למרות זו בשבועיים האחרונים אני נוטה לאכילת יתר ולאחר מכן מקיאה ע''י דחיפת אצבע אני יודעת שזה לא בסדר ומנסה להפחית.
האם אני פוגעת בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רויטל בן שושן07/06/2010טלי שלום,
אני יכולהלהבין את המתח בו את נמצאת
אני יכולה לעודד אותך שהסיכוי להפלה בשבוע בו את נמצאת הוא יחסית קטן וככל שההריון ימשיך כך ילך וירד הסיכון.
השינויים בהריון לפעמים דורשים יותר אוכל בהריון והעובדה שאת מקיאה מאוד לא טובה ובהחלט יכולה להזיק. האם זה היה גם לפני ההריון?
ממליצה להפסיק מייד ולהתייעץ עם בעל מקצוע שיכול לעזור לך להתמודד עם האכילה והעלייה במשקל בהריון- מאוד חשוב לך ולעובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ומקורות בהריוןהילה06/06/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 25
עד עכשיו רמת ההמוגלובין בדם מעל 12 וגם וטימין b12 במצב טוב.
אבל מה..מסתבר שרמת הפיריטין נמוכה מאוד-עומדת על 6
כל פעם שאני מנסה לקחת ברזל-וניסיתי את כל הסוגים כולל פלורידקס,ברזל עדין ועוד שלל סוגים
שגורמים לי לעצירות קשה מאוד וכאבי בטן חמורים!פשוט אין יציאות ואני מפסיקה לקחת את הברזל כי זה גורם לי סבל עצום
אם אקפיד לאכול כל יום מנה בשרית לדוגמה:קציצות מבשר הודו טחון
כבד פעם בשבוע וקציצות בקר(או לפחות 4 פעמים בשבוע)
האם אפשר להסתמך על מקורות ברזל אלו בלבד?
אשמח לחוות דעת ועוד המלצות להעשרת התפריט בברזל
בתודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
רויטל בן שושן07/06/2010הילה שלום,
פריטין ברמה של 6 מצביע על מחסור חמור בברזל בגוף ולכן לא תוכלי להעלות זאת רק מהאוכל. רמת הברזל רק יורדת ככל שההריון מתקדם ועוד יותר לאחר הלידה. אני מבינה את הסבל אך ממליצה לך כן לנסות סוגי ברזל של חברות שעדיין לא ניסית. כדאי לבחון האם יש מספיק סיבים תזונתיים ומיים בתפריט היומי שלך שכן עוזרים מאוד ליציאות.
באופן כללי המנעי מכבד כל שבוע עדיף אחת לשלושה שבועותלפחות ובכמות קטנה- 2 חתיכות (בשל החשש לעודף ויטמין A).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וספורטמרסל06/06/2010
היי,
אני מעוניינת לדעת אני ובעלי מנסים להיכנס להריון זהו החודש השני שאנו מנסים אני רוצה להתחיל בפעילות גופנית כדאי לרדת קצת במשקל כמו הליכה מהירה וכפיפות בטן ואוכל מסודר האם הכפיפות בטן ימנעו ממני להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וספורט
רויטל בן שושן07/06/2010אין שום בעייה להתחיל עשי זאת בהדרגה לפי היכולת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה והריוןאסנת06/06/2010
שלום רב,
בעבר היתה לי בעית השמנה קשה (אכילת יתר מלווה בבולמוסים), כבר מספר שנים אני נעזרת בקבוצת תמיכה של אכלנים כפייתיים ובדיאטה מאוד מדוקדקת שבה אני נמנעת כמעט מכל סוגי הפחממות (אני אוכלת פייבר 1, 2 פירות ליום וירקות), 3 ארוחות בדיוק ביום שחוזרות על עצמן מדי יום:
בוקר- יוגורט, 2 פירות, כוס פייבר 1
צהריים- רבע עוף עם 2 כוסות ירקות מבושלים
ערב- סלט ירקות עם 5 צבעים ו200 גר' גבינה בולגרים 5% וכן 2 כפיות שמן
זהו! זה מאוד עוזר לי להתמודד עם הבעיה שלי ואני אכן מאוזנת כבר זמן רב.
אני בהריון, בשבוע מוקדם (4) ואני מאוד חוששת שאני לא אוכלת מספיק פחממות או שומנים, מצד שני אני חוששת לשנות את הדיאטה ולחזור למשקלי הקודם (100 ק"ג על 160 ס"מ, כאשר כיום אני 70 ק"ג)
האם אני אוכלת בסדר?
אשמח לתשובה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה בהריון
רויטל בן שושן07/06/2010אסנת שלום,
שמחה לשמוע שאת מתמודדת יפה עם הבעייה.
הכמות שאת אוכלת ליום טובה לדיאטה אך פחות להריון
אני מבינה את החששות שלך מעלייה במשקל והייתי מציעה לך להשאיר את התפריט כמו שהוא אך להוסיף 3 ארוחות ביניים של יוגורט/ 2 פרוסות לחם קל מלא עם מריחה/ פרי/ 3 אגוזים/ 8 שקדים
בכל אופן לתפריט הנוכחי חסר לך בהריון פחמימות, סידן- מוצרי חלב, בשר בקר- ברזל- לפחות אחת לשבוע, קטניות, אגוזים וזרעים וגם ביצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון עם עודף רב במשקלסיוון04/06/2010
היי, אני נכנתסי לריון בהפריה והתלתי את ההריון עם משקל של 97 ק"ג- אני מאוד חוששת איך אניאסיים את ההריון - אני לא מצליחה לעשות כל כך דיאטה כי אני עם בחילות נוראיות וחייבת לאכול ע,מ שהם יעברו לי - בבקשה תגידי לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון שלום
נועה הופ05/06/2010אני יכולה להבין את החששות המוצקדות. אני חושבת שהדבר הנכון ביותר עבורך הוא לפנות לדיאטנית על מנת שתלווה אותך לאורך תקופת ההריון עם מעקב של שקילה וכמובן תרכיב לך תפריט המותאם לתקופת ההריון הן מבחינה קלורית שלא עלי הרבה והן מבחינת חורים תוזנה שחשובים לך ולעובר.
הריון זה לא תקופה לדיאטה במקרה שלך המטרה כרגע היא לא לרדת במשקל אלא לנסות לשמור עליו כמה שיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בביטקס וממתיקים האם בטוח בהריון?י04/06/2010
שלום,
אני בהריון, שבוע 19.
בשל רמת ויטמין B12 נמוכה, הרופא הורה לי לקחת תוסף ויטמין B12.
רכשתי בביטקס (1000 מק"ג). שמתי לב כי ברכיבים יש את הממתיק קסיליטול, שידוע לי כי הוא סוכר אלכוהולי וכן צלולוז וכרסקרמלוז וסטיביה מעלים יבשים.
האם מותר לאשה בהריון לקחת בבטיקס, לאור קיומם של החומרים הנ"ל, או שיש תוסף B12 אחר שמיועד לנשים בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ05/06/2010אני לא חושבת שצריכה להיות בעייה אך לייתר ביטחון התייעצי עם הרופא נשים וגם רוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלהלורן04/06/2010
בקשר לשניצל קנוי לא חזה עוף נו שניצל בשקיות האם בכלל מותר לי לאכול את זה כי מאוד רוצה לדעת
עם מותר לי אני מטגנת את זה בשמן
האם מותר לאכול אשמח עם תעני לי נו השניצל הדיק שיצא החדש
או כול שניצאל של ממאה עוף תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ05/06/2010יש מספר חברות מובילות שיש להם שניצלים של עוף/הודו מוכנים קפואים כולל החברה שציינת.
המוצרים של טבעול הם על בסיס סויה ובזמן הריון לא מומלץ להגזים בצריכת סויה (עד שני שניצלים בשבוע זה בסדר) לגבי החברות האחרות אין בעיה אם כי תמיד עדיף ובריא יותר שניצל שאת מכינה בבית.
רצוי לא לטגן זאת בשמן כי השניצלים כבר עוברים טיגון ראשוני במפעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)