מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה משמעותית במשקלשגית24/09/2009
לפני ההריון שקלתי 56 ק"ג וגובהי 1.63 כרגע אני בשבוע 29 וכיום שוקלת 72 ק"ג, אני מרגישה ממש רע מאחר וכל ההריון סבלתי מבחילות וגם קצת מהקאות ובכלל לא הייתי אוכלת כל כך הרבה, העלייה המשמעותית החלה בטרימסטר ה-2 והיום אני פשוט אוכלת די הרבה, התפריט שלי מבוסס על פחמימות בעיקר, מאחר ואני צמחונית ובעייתית מאוד בכל הקשור לפירות וירקות ואוכל מבושל...
אז זהו ההריון ה-2 שלי רק שבפעם הקודמת עליתי במשקל 15 ק"ג .
אז אני מאוד מבואסת לגבי עלייתי במשקל ומפחדת מה יהיה אחרי הלידה אם אצליח להיפטר מכל המשקל הזה, בנוסף האם בגלל שעליתי משמעותית במשקל התינוקת תהיה גדולה?
מה בכלל אפשר לעשות בכדי למנוע את ההעלייה הזו מאחר ואני בשליש האחרון ומפחדת לעלות עוד הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית שלום
נועה הופ24/09/2009אני אכן מבינה את התיסכול ואת הלחץ של עודף משקל גדול שישאר אחרי ההריו,ן נשמע שאת די מיואשת מכל המצב.
אני יכולה לעודד אותך שעדיין לא מאוחר וזה שאת בשבוע 29 זה לא מחייב עלייה נוספת במשקל עד סוף ההריון. במידה ויהיה לך רצון להיות פשוט יותר מודעת לקלוריות שאת מכניסה לגוף את בהחלט יכולה למתן או לעצור את העלייה אך חשוב שתעשי זאת בעירוב של גורם מקצועי כגון דיאטנית על מנת שתרכיב לך תפריט הולם מבחינה תזונתית וקלוריתו גם תעקוב אחרי המשקל שלך עד סוף ההריון. זה שאת אוכלת הרבה זה ממש לא אומר שהתינוקת תוולד גדולה מהרגיל, יש לעקוב אחרי בדיקת הערכת משקל ולראות האם העמסת הסוכר שעשית לא מזמן יצאה תקינה.
בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה יותר חשוב שתגשי לאשת מקצוע לא רק בגלל עודף המשקל והקלוריות אלא בגלל שנשמע כי את לא אוכלת מאוזן כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןדנה23/09/2009
שלום אני בשבוע 20 לפני הריון הייתי 59 ק"ג גובה 170 עכשיו בבוקר אני בודקת אני 61 ובערב 62 אז מה המשקל הנכון איך לדעת כמה עליתי? האם העלליה תקינה כמה אני צריכה לעלות בכלל עד חודש 5? האם עליתי הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ24/09/2009אפשר להגיד שכמעט ולא עלית במשקל , קצב עלייה תקין לאישה שהחלה את ההריון במשקל תקין הוא כ- 400 גרם לשבוע החל משבוע 12
לגבי המשקל 61/62 הכל ביחס למתי נהגת לשקול את עצמך ב- 59 קילו בבוקר או בערב.
באופן כללי יש תנודות של קילו - שני קילו בין שקילת בוקר וערב , בבוקר מן הסתם את שוקלת פחות. הכי חשוב שאם את עושה מעקב על משקלך יש להישקל פחות או יותר בזמנים קבועים , בגדים קלים ואותו משקל כי גם בין משקל למשקל יש סטיות.
המשיכי לעקוב אחרי המשקל מכיוון שיחסית לשבוע שבו את נמצאת ולמשקל ההריון ממנו התחלת ( נמוך) עלית מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול..דנה23/09/2009
צהריים טובים,
אני בתחילת דרכי ,שבוע שישי האם מותר לי לשתות כוס יין אחת לבן /אדום ?
אני לא שותה שום אלכוהול אך לפני מס' ימים שתיתי כוסית יין לבן אחת עם ארוחת הערב, רציתי לדעת אם מותר לי במהלך ההריון לשתות כוס אחת ..
אשמח לקבל תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ23/09/2009אלכוהול אינו מומלץ בהריון בשום כמות או צורה ( גם אם זה יין ...) ניתן לאכול מזונות שבושלו עם אלכוהול מכיוון שזה מתנדף בחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בהריוןדניה22/09/2009
אני בת 25, הגובה שלי הוא 1.58, לפני ההריון שקלתי 48 קילו , עכשיו אני בשבוע 30 ושוקלת 54, האם העליה היא נורמלית , וכמה קילוגרמים מותר לי עוד לעלות עד סוף ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניה שלום
נועה הופ22/09/2009דני שלום סה"כ עליית המשקל תקינה אפילו נמוכה מהנורמה. התחלת את ההריון ב- BMI תקין ויחסית נמוך עליית משקל תקינה בהריון במקרה שלך נעה בין 11-16 קילו
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת יום כיפור..דנה21/09/2009
אני בתחילת דרכי.. שבוע שישי .. האם אוכל לצום בכיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ21/09/2009עלייך להיוועץ ברופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בהריוןמיטל20/09/2009
היי אני שוקלת 77 ק"ג וגובהי 1.65 התחלתי תזונה נכונה של 6 ארוחות ביום ואז גיליתי שאני בהריון,האם אני יכולה להמשיך בתפריט זה ולהגיע למצב של חוסר עלייה בכלל בהריון (בסופו של ההריון)שמתבטא בירידת עודפי שומן שיש לי כלומר להגיע לסוף ההריון עם מינוס או חוסר עלייה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בהריון
רויטל בן שושן21/09/2009מיטל שלום,
לא מומלץ באף שלב של ההריון לאכול תפריט דל בקלוריות ולרדת במשקל. 6 ארוחות ביום זה נכון לעשות אך תלוי מה וכמה. העלייה במשקל היא חלק בלתי נפרד מההריון ותזונה לקוייה יכולה להוביל לחסרים אצל העובר. התייעצי עם דיאטנית לגבי תפריט בריא ומאוזן איתו תוכלי לעלות במשקל נכון.
בברכה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה לאחר טיפולי פורוית(IVF)גלית18/09/2009
שלום,בת 37 לאחר טיפל הפריה,שבוע 5(הריון שלישי)התנפחתי ושמנתי מאד. האם ישנם מאכלים / טיפים המועילים להורדת הנפיחות? האם ניתן לעשות דיאטה מופחתת קלוריות להורדה במשקל / נפיחות?
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה לאחר טיפולי פורוית(IVF)
רויטל בן שושן21/09/2009גלית שלום,
מזל טוב,
לא מומלץ באף שלב של ההריון לרדת במשקל אך תדאגי לאכול בריא ונכון אם אפשר אפילו לשלב פעילות גופנית- לאחר התייעצות עם הרופא שלך. אם את מאוד מודאגת ממליצה לך להיות במעקב יותר צמוד של דיאטנית- כך תוכלי לקבל תפריט המתאים לצרכים שלך כעת ולמתן את העלייה במשקל בתקופת ההריון.
בברכה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת פירות וירקותאפרת17/09/2009
שלום רב,
ידוע כי על מנת להישמר מטוקסופלזמה יש לשטוף ירקות ופירות היטב במים וסבון, ואכן רחצתי בחודשיים האחרונים בסבון כלים.
האם נשקפת סכנה לעובר בעקבות השימוש בסבון כלים?
האם שימוש בתרסיס אקולוגי לפירות וירקות מספיק במקום סבון?
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת פירות וירקות
רויטל בן שושן21/09/2009נועה שלום,
אם את שוטפת היטב את הירקות והפירות מהסבון לא אמורה להיות בעייה.
לא מכירה את השימוש בתרסיס האקולוגי, אך לא הייתי משתמשת לפני בדיקה ובירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומן במוצרי חלבמאיה17/09/2009
האם סידן נספג טוב יותר באחוזי שומן גבוהים יותר?
האם בהריון כדאי לאכול מעדני חלב 3% ולא 1.5%?
האם כדאי קוטג' 5% על פני 3%?
חלב 3% ולא 1%..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן במוצרי חלב
רויטל בן שושן21/09/2009מאיה שלום,
הסברה היא שאכן סידן נספג טוב יותר בסביבת שומן ולכן לא כדאי להמעיט יותר מידי באחוזי השומן במוצרי חלב. גבינות 5% הן בסדר גמור ויוגורטים 1.5-3% וחלב 3% הם גם בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםמאיה17/09/2009
אני בשבוע 14, מתחילת ההריון סובלת מגזים, תופעה שרק הולכת ומחמירה.
הרבה נפיחות והרבה כאבי בטן, בעיקר בלילה.
ראיתי בכל מיני מקומות שממליצים לאכול "ארוחות קטנות". זה בערך מה שאני עושה, מדי כמה שעות אוכלת פרוסת לחם/פרי/עוגיות וכו', אבל ממשיכה לאכול כתמיד ארוחת צהרים "לא קטנה" שכוללת בד"כ עוף ותוספת, ולפעמים גם קצת ירקות.
נדמה לי שמה שגורם לתופעה הם מוצרי החלב שהתחלתי לצרוך אותם יותר מהרגלי הקודמים וגם פירות שאני אוכלת יותר.
איפה אני טועה? מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
רויטל בן שושן21/09/2009מאיה שלום,
גזים היא בהחלט תופעה לא נעימה בהריון ובכלל. הסיבה לכך היא שינוים במערכת העיכול והרחם שגודל ותופס יותר מקום בחלל הבטן.
ארוחות קטנות פזורות על פני היום אכן יכולות לעזור. בנוסף הקפידי ללעוס היטב את האוכל לפני הבליעה.
ישנם מזונות מסויימים הגורמים יותר לגזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, שוקולד, מטוגנים ובכלל כל מה שגורם לך לא להרגיש בנוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלשיר17/09/2009
שלום,
אני בשבוע ה-28 להריוני הראשון. 1.72 משקל בתחילת ההריון 59 היום אני שוקלת כבר 70.
האם העלייה תקינה? כמה אני אעלה עוד במשקל?
בחודש האחרון התחלתי להיות רעבה כל היום ואני מרגישה שאני די זוללת... האם יש משהו שניתן לעשות כדי להפחית את הרעב??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן21/09/2009שיר שלום,
על פי נתונייך את אמורה לעלות סך הכל בין 11.5-16 ק"ג. עד כה עלית מעט מעל להמלצה אך את עדיין יכולה להגיע לטווח העליון. הקצב המומלץ עבורך הוא 400 גר' לשבוע.
בעניין הרעב המוגבר- תקפידי על שתיית מיים- לפחות 2.5 ליטר ליום, זה מאוד עוזר לאזן את תחושת הרעב שלא באמת מרעב. תנסי לאכול יותר ירקות לנשנוש ובכלל להמנע ממתקים ומאכלים רווי שומן. פעילות גופנית בהחלט יכולה לעזור למתן את העלייה בתנאי שההריון תקין והתייעצת עם הרופא שלך.
בברכה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתדנה15/09/2009
היי ..
גיליתי לפני יומיים שאני בהריון .. :)
האם חובה לקחת חומצה פולית?
האם זה כפוף למרשם רופא?
אני מאוד בריאה, אוכלת הרבה ירקות ופירות ועוסקת בספורט.. האם למרות התפריט הבריא שלי עדיין כדאי לי לנטול חומצה פולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
רויטל בן שושן16/09/2009דנה שלום,
כן, מאוד חשוב לקחת חומצה פולית בהריון במינון של 400 מק"ג. את יכולה ללא מרשם רופא בכל בית מרקחת ושל כל חברת תוספים מוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בגלל ברזללחוצה15/09/2009
אני מיואשת אני לא נכנסת לשירותים ימים שלמים ואז מתייאשת ומשתמשת בנר גליצרין שעוזר אבל לא להתרוקנות של ממש.
אני משתמשת בכדורים של פולקס שמכילים ברזל וחומצה פולית ביחד ונאמר לי שהם דווקא ידועים כלא עושים עצירות, מה לעשות?
אני אוכלת כמו שכתוב בכל הספרים והמחקרים בדיוק את מה שעוזר לעיכול ועושה פעילות גופנית כל יום ושותה לפחות ליטר וחצי מים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בגלל ברזל
רויטל בן שושן16/09/2009עידית שלום,
ידוע שסוגים שונים של ברזל גורמים לעצירות. את יכולה לעבור לקחת ברזל עדין/ ברזל רך- באותו המינון- התייעצי גם עם הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמיןמאיה14/09/2009
אני בשבוע 14, ואתמול התחלתי לקחת מולטי ויטמין פרנטל.
הבנתי שויטמין A לא מומלץ בהריון. אז למה מכניסים את הויטמין הזה לכדור שמותאם להריון???
האמת היא שאני מרגישה לא בטוחה לקחת מולטיויטמין, האם לא עדיף להסתפק בתזונה נכונה וחומצה פולית?
דבר נוסף הוא שהרופא שלי אמר שמולטיויטמין זה בסדר אבל ברזל עדיין לא צריך. הפרנטל מכיל גם ברזל...
אז מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמין
רויטל בן שושן16/09/2009מאיה שלום,
אין שום חשש בלקחת את הפרנטל ואפילו מאוד מומלץ. בהריון יש לגוף צרכים מוגברים שהתזונה ברוב המקרים לא תמיד יכולה לענות על הדרישות.
נכון שויטמין A בכמות גדולה לא מומלץ בהריון אך בפרנטל- תוסף המיועד לנשים בהריון הוא מגיע במינון נכון וגם חלקו בצורה שלא מזיקה לגוף.
בשלב זה, בטח בשל תוצאות בדיקות הדם הרופא עדין לא הוסיף לך ברזל אך תוסף זה מומלץ מאוד גם אם למעשה כרגע לא חסר לך וזאת משום שבהמשך ההריון ולאחר הלידה הגוף זקוק לו יותר.
נכון שהפרנטל מכיל חומצה פולית וברזל אך צריך לבדוק את המינון שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מופרזתאיילת14/09/2009
גיל 38 מהשבוע ה6 תאבון מופרז מאוד קשה לי כי שמנתי מאוד מטר 70 התחלה 71 קג אני לא רגילה לכך מהריונות קודמים תמיד הקאתי עד הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מופרזת
רויטל בן שושן16/09/2009איילת שלום,
בהחלט ישנם הבדלים בין הריון להריון ותיאבון מופרז הוא גם לעיתים חלק מתופעות ההריון ובעיקר בשל הבחילות.
ממליצה לך לאכול ארוחות קטנות יותר על פני היום- אפילו 5-7 ארוחות, כמובן שעדיף שתמנעי מממתקים, עוגות, חטיפים ושתייה מתוקה, בנוסף חשוב שתקפידי לשתות בכמות מספקת ועדיף מיים- זה מאוד ממתן את התיאבון שלא לצורך- לפחות 2-2.5 ליטר כל יום. בנוסף כמובן שפעילות גופנית יכולה מאוד לעזור.
אם כל זה לא עוזר את יכולה להתחיל מעקב אצל דיאטנית שתתאים עבורך תפריט ותעקוב אחר העלייה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)