פורום עיסוי, כאבי גב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוהן כואבת
    mimi
    14/01/2010

היום יצאתי משיעור ריקוד וברגע שהתחלתי ללכת הרגשתי כאב בבוהן של רגל שמאל.
    יש לציין שפעם ראשונה שיש לי כאב מהסוג הזה, הכאב הוא מין מעקצץ כזה וכואב לי רק ברגע שאני דורכת על הבוהן, ממה זה יכול להיות ואיך אני מטפלת בזה<?
    זה קרה לפני כמה שעות ועדיין כואב לי כל אימת שאני דורכת על הרגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוהן כואבת

הוספת תגובה

• דורש בדיקה

סהר צור
    14/01/2010

האם את רוקדת עם נעליים או ללא?

יכול להיות שהעומס הערב היה רב. אם הכאב אינו חולף ביומיים הקרובים או יחלוף אך יחזור לאחר שיעור הריקוד הבא אז אני מציע לגשת לבדיקה ויזואלית אצל מומחה לכף רגל. יתכן ויש צורך במדרסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על טיפול
    גלעד
    12/01/2010

אני בן 16 ומשחק כדורסל באופן מקצועי מגיל 11. בזמן האחרון יש לי כאבים בגב התחתון ובצוואר ובכתפיים. אמא שלי ואחותי לוחצות לי על הגב וזה עושה לי טוב אבל חבר שלי אמר שאסור לנו לעשות עיסויים. אם זה עושה לי טוב אז מותר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על טיפול

הוספת תגובה

• אפילו רצוי ביותר!

סהר צור
    12/01/2010

שלום גלעד

טיפולי עיסוי טובים לכל גיל ובפרט לנער כמוך הפעיל מבחינה פיזית ומשחק בקבוצת כדורסל מקצועית באופן שוטף כבר כמה שנים. הנך נמצא כעת בתקופת צמיחה פיזיולוגית ונפשית. העיסוי יאזן אותך בגוף והן בנפש. העיסוי יאיץ את ההתאוששות מהאימונים ויאפשר לך לתפקד בצורה המיטבית.

אינני יודע מדוע חברך שלל עיסויים. האפשרות היחידה העולה בראשי היא שהנכם קטינים ומתחת לגיל 18 נדרש ליווי של מבוגר בזמן הטיפול אך לא זה מה שימנע ממך טיפול מקצועי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב וחיזוק שרירי בטן
    mimi
    11/01/2010

למה כשלמישהו יש כאבי גב מומלץ לחזק דווקא את שרירי הבטן?
    האם חלק משרירי הבטן מתחברים לחוליות או לרצועות שיש בגב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב וחיזוק שרירי בטן

הוספת תגובה

• אכן כן

סהר צור
    12/01/2010

השריר הרחב הבטני של הבטן (X(Transversus abdominis
    שהוא גם העמוק משרירי הבטן, עוטף מאזור החלק התחתון של הגב ולפנים.
    חיזוק של שריר זה משפר את יציבות עמוד השדרה ושומר עליו במנח תקין, מפחית עומסים מאזור הגב התחתון. בעצם זהו השריר אשר נפגע מחגורות הגב למינהן.. ברגע ששמים חגורת גב גורמים לשריר זה לתפקד באופן חלקי, לכן ממליצים לחזק את שרירי הבטן ולהימנע מהחגורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב ורגל עכב "איבוד"סחוסים
    אנה
    10/01/2010

אמי סובלת מזה שנים מבעיה של ניוון הגב יש צניחה של האגן חוסר סחוסים היא לא מסוגלת ללכת יותר מכמה צעדים ומתחיל הכאב , במרפאת כאב לא מוצאים פתרון מלבד טרמדקס או זריקות אפידורל, האורטופדית הימליצה על מדבקה נרקוטית, שנים היא מטופלת אצל כירופרטק יש הקלה לזמן קצר ולפעמים אין הקלה , הימלצתי לה לעשות עיסוי עם אבנים חמות להרפיית השרירים האם כדאי? אימי כבר לא מאמינה שמשהוא יעזור לה. בתודה מראש אנה

הוספת תגובה

• מומלץ לשלב

סהר צור
    10/01/2010

שלום אנה

ברמת העיקרון העיסוי אינו יכול להוות פיתרון טוב לבעיה הספציפית של שחיקת סחוס. מכיוון שציינת שאמך מטופלת אצל כירופרקט וזה מועיל אז כמובן שרצוי לשלב טיפול מנואלי-עיסוי גוף שיקל על מכאוביה.

בנוגע לעיסוי באבנים חמות, אכן טיפול זה יעיל ומועיל ומאוד מהנה לאנשים שאוהבים חום עם זאת כאשר ישנה בעיית לחץ דם גבוה טיפול זה פחות מומלץ.

מאחל לכן רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפריצת / בלט דיסק
    mimi
    08/01/2010

באיזה סוגי טיפול ועיסוי ניתן לטפל במי שיש לו פריצות או בלט דיסק?
    כי הרי עיסוי לא יחזיר את הדיסק למקום אז מה בכל זאת יכול לעזור או לפחות להקל על הכאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפריצת / בלט דיסק

הוספת תגובה

• המטרה היא להקל

סהר צור
    08/01/2010

ברמת העיקרון כל מגע מקצועי יכול להועיל אפילו עיסוי הוליסטי.

מרבית הכאבים שחשים אנשים המאובחנים בבלט/פריצת דיסק לא בהכרח סובלים מהם כי אם מהתכווצות הגנתית (ספאזם) של שרירי הגב. מספיקה תנועה קטנה לא נכונה בשביל ליצור לחץ של הבלט/פריצת הדיסק על העצב אשר יגרום למנגנון ההגנתי של השריר להיכנס לפעולה. פעולת הכיווץ הזו היא עיקר הבעיה והמקור לכאבים. הספאזם יכול להשתחרר בין שלושה ימים לשלושה חודשים (בערך) גם ללא התערבות רפואית. לכן עיקר העבודה של המטפל בעיסוי יהיה להקל על התכווצות זו.

אני ממליץ על טיפול בעיסוי רפואי. מעסה רפואי יתאים את טכניקות הטיפול בהתאם למצב המטופל ויסייע לו בתהליך ההתאוששות והחזרה לשיגרה.

אגב מימי, אין דרך פעולה שיכולה להחזיר בלט/פריצת דיסק למקומה. גם לא הליך כירורגי-ניתוח. אינדיקציה ניתוחית היא במקרים עקריים של לחץ על הסוגרים ואי שליטה על שלפוחית השתן או פגיעה מוטורית בגפיים תחתונות-חוסר יכולת ללכת זקוף וגרירת רגל..

עיסוי רפואי יכול להקל גם בשלבים לא נעימים אלו עד התהליך הניתוחי.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוקה לעצה
    ורוניקה
    07/01/2010

שלום רב,
    אמא שלי סובלת מזה 4 שנים מכאב גב תחתון שלא נרגע כלל. בדיקות ה CT ן ה- MRI אכן מראים כי יש לה בלט דיסק L4 - L5. אנחנו כל התקופה הזו כל פעם מנסים כל מני דרכים וכל זה כדי להמנע מניתוח. מה שניסינו זה: כרופרקטיקה, דיקור, שאיבת דיסק ( שנתנה הקלה של שבוע ימים ואז הכל חזר), הזרקת חומר תחת שיקוף ( בבית חולים שערי צדק ) לא נתן שום הקלה, כמו כן טיפול בהידרוטרפיה ( בחו"ל) וגם כן 10 טיפולים בבית חולים שיקומי הדסה הר הצופים שכללו טיפולים במים ו פיזיאוטראפיה.
    כל הזמן הזה אימי חייה על טיפות TRAMADEX שגם הם לא מעבירים לגמרי את הכאבים אלא מתשתשים אותם במעט. כמו כן תרופות כגון ארקוקסיה , אביטרן וכו' כמבון מוכרים לנו היטב ומדי כל כמה חודשים גם זה אמא שלי לוקחת . סימבלטה ו ליריקה ניסינו אך זה גורם לתןעות לווי מאוד לא נעימות כגון תישתוש חזק ואפולו הזיות.

כל הטכניקות של תירגילים למניהם - גם אותם ניסינו אך זה רק מחריף את הכאבים.
    אמאי עדיין נאלצת לעבוד והמצב פשוט בלתי נסבל יותר.

אני מאוד צריכה לדעת האם יש עוד משהו שעדיין לא ניסינו ואם אין לך מידע כזה אולי תפנה אותי למקור נוסף.

המון תודה מראש,

ורוניקה

לקביעת תור
    סגירה
    אני זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• אכן מתיש

סהר צור
    07/01/2010

אני מבין שניסיתם רבות אך אל יאוש!

כתבת שאמך עובדת. מה גילה בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וונדר מומיו

יעל
    10/01/2010

נסי וונדר מומיו ותראי תוצאות מדהימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה של שריר
    נורית
    07/01/2010

ברצוני לדעת מה לעשות כאשר משהו מתח את שריר הירך האחורית נח כמה ימים חשב שזה עבר וכשחזר לשחק שוב הרגיש מתיחה בשריר ירך אחורית.

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה של שריר

הוספת תגובה

• מתיחה/ קרע

סהר צור
    07/01/2010

שלום נורית

ראשית יש לשים לב לאזור הפגוע. האם ישנה אדמומיות או נפיחות?

לאחר מתיחה שכזו אכן ישנו צורך במנוחה, הרמת הרגל כלפי מעלה וגם שימוש בקומפרסים וקרח.

חוזרים לפעילות אך ורק כשהכאב חולף. לא חלף ממשיכים לנוח. חלף - חוזרים לפעילות מדורגת שיתכן וגם ברמת הפעילות הקלה ביותר תורגש אי נוחות באזור המתיחה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על עיסוי
    mimi
    05/01/2010

לעיתים אני מרגישה שאני עושה עיסוי לאנשים מין "גולות" כאלה בעיקר באזור הרגליים, הידיים והישבן (לא טריגר פויינט), משהו מעין גבישים כאלה, מה אלו הדברים האלו?וממה זה נהייה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על עיסוי

הוספת תגובה

• גולות

סהר צור
    05/01/2010

שלום מימי

יכול מאוד להיות שמה שאת חשה הן ציסטות שומן הנקראות ליפומה. הליפומה הינה רקמת שומן שפיר לחלוטין בצורה כדורית הגדלה לאט מתחת לעור. גודל הציסטה משתנה. לעתים ליפומה מציקה או בולטת באופן לא אסתטי. ניתן לשאוב דרך חתך קטן ביותר ובכך להימנע מהסרה כירורגית עם צלקת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למכירה מיטת טיפולים מקצועית
    ולנטינה
    05/01/2010

מיטת טיפולים של חברת OAKWORKS חברה אמריקאית מעולה.

מיטת טיפולים העשויה מעץ אלון משובח. קלת משקל וברוחב מעל הסטנדרט. במצב מצוין!

אני מטפלת בקופ"ח כללית ואין לי צורך במיטה יותר.

0544999075

תודה ולנטינה

הוספת תגובה

• מתקפלת למזוודה

ולנטינה
    05/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה המלצה
    טליה
    05/01/2010

שלום סהר

אני צריכה המלצה למטפל או מטפלת שמטפלים בעיסוי רפואי בקלינקה בהרצליה.

אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה המלצה

הוספת תגובה

• אני סובלת מהשכמות

טליה
    05/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה חמה

סהר צור
    05/01/2010

שלום טליה

רשמי לפנייך:

שימי בק - מטפל קליני בכיר בדיקור סיני , נק' טריגר ובעיסוי אורטופדי. מטפל בעל ותק וניסיון טיפולי רב. מרצה לעיסוי רפואי ועורך סדנאות בתחום. קליניקה בהרצליה פיתוח. 054-8121344

הילה רפאלי - מטפלת קלינית בכירה בעיסוי רפואי ובעיסוי שיקומי. מרצה לעיסוי רפואי בוינגייט. בעלת ותק וניסיון טיפולי רב. קליניקה בהרצליה פיתוח. 052-6449137

שני המטפלים התנסו בטיפול במגוון רחב של פתולוגיות ונחלו הצלחות טיפוליות ושיקומיות רבות. כמו כן שני המטפלים בעלי רקע טיפולי בספא לצד הידע הרפואי הרב שרכשו.

מאחל לך הנאה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    תהל
    05/01/2010

שלום רב,
    לאחרונה אני סובלת מכאבי גב
    אורתופד נתן לי כדורים לכאב
    ופיזיותרפיה
    האם אני יכולה לבצע צעדה של שעה מידי יום?
    האם זה יכול לגרום להחרפה בכאבים ולנזק נוסף?
    במיפוי עצמות ראו שיש לי עקמת ושחיקה ב-L5
    האם אין צורך בצילומים רגילים בנוסף למיפוי?
    אולי הכאב בא ממשהו שלא רואים במיפוי?
    אודה לתשובתך
    תהל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• דורש בדיקה

סהר צור
    08/01/2010

שלום תהל

אני מציע שתפני לקבלת חוות דעת נוספת מאורטופד.
    אכן ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות אך לא תמיד מומלץ. לעיתים רבות עדיף להמתין עד שהכאב יפחת ויחלוף מעצמו בתוספת של משכחי כאבים או כדורים אנטי דלקתיים.

לרוב הכאבים מגיעים ממקור שרירי ולכן לא כדאי לצאת למסע של צילומים ובדיקות דימות למינהם..

הליכה של שעה כאשר את סובלת מכאבים לא מומלצת. גם בהליכה איטית וקלה ישנו אימפקט עם הקרקע ועמוד השדרה צריך לספוג את הזעזועים הללו. כאשר ישנם כאבים עדיף להימנע.

אני מציע לך לחזק את שרירי הבטן ע"י הכנסת הבטן פנימה במהלך כל תנועה ומקימה לישיבה וההפך.
    הכנסת הדופן השרירית פנימה תסייע לשרירים שמייצבים את עמוד השדרה ותגן עלייך מכאבים מיותרים ויתכן שאף תאיץ את תהליך ההחלמה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי צלוליט
    יבגניה
    04/01/2010

שלום

עשיתי 12 עיסוים להוריד צלוליט וזה לא עזר הרבה. איפה אפשר לעשות עיסוי צלוליט טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי צלוליט

הוספת תגובה

• זהירות-רמאות

סהר צור
    04/01/2010

שלום לך

לצערי לא קיים עיסוי מנואלי שיכול להסיר צלוליטיס. הצלוליטיס הינו שומן הכלוא מתחת לעור וניתן להסירו על ידי ניתוח ושאיבה.

אני מציע לך לבדוק את הנושא.

בהצלחה ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי צילוליט

רומי
    27/01/2010

אני מטפלת ויש לי מטופלות , דוגמניות שמבקרות אצלי בקליניקה פעם בשבוע לטיפול בצילוליט. הם מרוצות מהתוצאות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת?? מעניין מאוד

סהר צור
    28/01/2010

מה הן מדגמנות בדיוק צלוליט?

גם לי יש מטופלות שבעבר עשו עיסוי צלוליט אצל מטפלי שונים והיו מרוצות מהתוצאות, למרות שהצלוליט בולט מאוד אצלן אבל לדעתן קצת פחות.. והן לא דוגמניות..

סליחה על הציניות.

צריך קצת מעבר לתחושה כדי להראות תוצאות. מעבר לזה שאין חוכמות זה שומן כלוא. כדי להזיז אותו מילמטר בעזרת מגע צריך לגרום לכאבי תופת וגם אז אין שינוי ויזואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי תופת בגב התחתון
    אברהם שרווד
    29/12/2009

שלום וברכה!

אני מאובחן ומוכר כסובל מ- CRPS/RSD כבר למעלה מחמש שנים וכן מלומבאגו שאובחן אצלי לא מזמן כתוצאה מהקרנה של הכאבים ביד ימין שלי.

שאלתי היא כזאת:
    בשבוע האחרון אני לא מסוגל בכלל לזוז מהמיטה והכאבים בגב התחתון שלי ובעצם הזנב הם כאבי תופת פשוט ואפילו המריחואנה הרפואית שמסייעת לי לכאבים ביד ימין שלי לא מסייעים לי לכאבי הגב.

אני מטופל באמצעות ליריקה, סימבלטה, אינדוביס, אוקסיקונטין ומריחואנה רפואית והייתי מעוניין לדעת האם מדבקות מורפין יכולות לסייע לי בגב.

האם אני יכול להשתמש במכשיר TENS שברשותי ולשים את האלקטרודות על האזור הכואב, או שיש בעיה בזה?

אני שואל מכיוון שאמר לי מישהו פעם שבגב ובצוואר אסור להניח את האלקטרודות של המכשיר והייתי רוצה לשאול מומחה בתחום.

האם יש תרופות מסוימות שיכולות לסייע לי בנוסף?

אני מטופל בבי"ח רמב"ם במרפאת הכאב אצל ד"ר שטרמן, אצל אורתופד ד"ר רוזנברג וכן אצל נוירולוג וראומטולוג, רק שהפגישות הם אחת לכמה חודשים וזה ארוך מידי.

אודה על התשובה ובתודה מראש,
    אברהם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי תופת בגב התחתון

הוספת תגובה

• מבין את מצוקתך

סהר צור
    29/12/2009

שלום אברהם

ראשית אינני מוסמך להמליץ על תרופות. אני מבין שפרקי הזמן בין הפגישות עם הצוות הרפואי הוא רב.

אני יכול להמליץ לך על טיפול / שיקום

איבחון וטיפול שיקומי רב מקצועי הנם המפתח היחיד לטיפול יעיל ולפרוגנוזה טובה. "המרכז הארצי לאבחון, טיפול ומחקר של CRPS", הפועל במרכז הרפואי "רעות", הוקם כדי לתת מענה לחולים בתסמונת, תוך כדי שימוש בכלים אבחוניים מתאימים וחדישים, טיפולים משככי כאבים יעילים ותוכנית שיקומית המותאמת באופן ייחודי לכל חולה על ידי צוות רב-תחומי מיומן.

הנושא החשוב ביותר בטיפול באנשים הסובלים מתסמונת ה- CRPS הוא מתן מידע נרחב לגבי התסמונת, כמו גם שיתוף החולה בכל שלב של הטיפול בסיבות העומדות מאחורי הטיפול הספציפי. מטרות הטיפול הבאות חייבות להיות מובנות למטופל ומוסכמות על ידו לפני תחילת הטיפול:

- שיתוף פעולה מלא של המטופל במהלך הטיפול.

- עידוד המטופל לשימוש נורמלי בגף הפגוע באמצעות טיפול פזיותראפי.

- הפחתת הכאב בדרכים שונות.

המטרה המרכזית של הטיפול היא להביא את המטופל למצב שבו הוא יכול להחזיר לגף הפגוע, עד כמה שאפשר, את התיפקוד הנורמלי כפי שהיה לפני התפתחות התסמונת. מסיבה זו נעשה שימוש בשיטות טיפול שונות הכוללות:

טיפול תרופתי (משככי כאבים), כמו גם, אצל חולים מסוימים, הזרקת תרופות שמטרתן לחסום הולכה עצבית ועל ידי כך להקל על תחושת הכאב.

טיפולי בעיסוי אורטופדי שיקומי יכול להועיל עד מאוד.

לגבי הטנס אני לא מכיר הנחיה שלא להשתמש באזור הגב והצוואר. מהיכן אתה לוקח את המכשיר? ניתן להשאיל מיד שרה.

מאחל לך רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן גמישות
    לירון
    29/12/2009

שלום סהר

אני בחורה פעילה מאוד. מתאמנת כל יום למעט בשבת בספינינג, פילאטיס, אירובי דאנס.. כו'
    ומאמנת להתעמלות קרקע ומכשירים. גם בעבודה אני פעילה מאוד מבחינה גופנית. הבעיה שלי הי שבעבר הייתי גמישה מאוד והיום כשאני מתאמנת בפילאטיס אני חשה שיש לי חוסר גמישות ומגבלה מאזור האגן. האם יש דרך לשחזר את הגמישות שהיתה לי? העיסוי יכול לסייע לי?

אודה לך על תשובתך.

לירון

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן גמישות

הוספת תגובה

• יש מקום לשפר

סהר צור
    29/12/2009

שלום לירון

גופנו מושפע מהפעילות העיקרית שאותה אנו מבצעים לרוב. כלומר אם באורח החיים שלך את פחות מניעה היום את האגן או פעילה באופן כזה ששרירי האגן עובדים לרוב כמייצבים למשל בספינינג אז יתכן שזאת הסיבה לגמישות שאבדה או פחתה.. עכשיו כמובן שיש מקום לשפר ולשנות את מצב הגמישות. ההמלצה שלי היא לשלב בטיפולי העיסוי טכניקה נוספת המובססת על הקשר העצבי שרירי - P.N.F , התייעצי עם המטפל/ת שלך. שימוש בטכניקה זאת כחלק מתהליך הטיפול ישפר משמעותית והדרגתית את הגמישות.

מאחל לך הצלחה ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עיסוי
    שחף
    27/12/2009

באיזו תדירות מומלץ לעשות עיסוי?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי עיסוי

הוספת תגובה

• תדירות

סהר צור
    27/12/2009

שלום שחף

השאלה כללית מאוד.

מהי מטרת הטיפול? האם לשם בעיה רפואית? אם כן מהי?

כאשר אין אינדיקציה רפואית זה נתון לבחירת המטופל/ת.

כאשר יש זה נתון לשיקולו של המטפל ולהכשרתו.

אשמח אם תמקדי את השאלה ואענה בפירוט.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה