מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לשאלה - ליאתליאת14/10/2008
שלום ג'ניס, ראשית תודה רבה על העידוד לא כולם מבינים עד כמה השאיבות מעייפות (פי כמה וכמה יותר מהנקה). בתשובה לשאלתך, יובל בת 64 יום, אני לא יודעת האם היא יונקת באופן מלא ושובעת לחלוטין לאחר הנקה, לרוב היא מתעוררת כשעתיים וחצי לאחר הנקה, לעומת שלוש שעות פלוס לאחר בקבוק עם ח.א. . בנוסף יש הנקות של 20 דקות שלאחריהן נרדמת והנקות של שלושת רבעי שעה עד שעה עם מעט הפסקות באמצע. לאחר כל הנקה יש יציאה - במידה וזה רלונטי. לגבי השאיבה לאחר הנקה, כאשר ההנקה עורכת שעה ולאחר מכן אני שואבת, בהנקה הבאה שהיא לאחר כשעתיים מהשאיבה אני מרגישה שיש פחות חלב ושיובל יותר מתוסכלת על הציצי- חסרת מנוחה לוקחת את הפטמה ו"זורקת" אותה פעם אחר פעם. כשאני לא שואבת אני מרגישה שההנקה יותר נינוחה ושיובל יותר שבעה בסוף ההנקה ובהתאם ישנה יותר טוב. יחד עם זאת ביומיים האחרונים הפחתתי מהשאיבות ואני אכן מרגישה שיש הפחתה בחלב וזה מלחיץ אותי היות ועבדתי מאוד קשה על מנת שיובל תוכל לינוק באופן מלא בבוא העת. ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לליאת
ג'ניס זאוסמר14/10/2008ליאת,
אני חושבת שהגיע הזמן להוביל את יובלי ליותר הנקות ולך לפחות שאיבות.
אם היא מבקשת לינוק לאחר כ-שעתיים וחצי מההנקה הקודמת - זה טוב.
אם היא יונקת והתפיסה שלה טובה אפשר להתחיל להניק יותר ולתת פחות תוספות משאיבה. זה יביא ליותר יניקות אבל לא יהיה צורך לשאוב כל כך הרבה וזה עדיף.
יציאה לאחר כל יניקה - נורמאלי לחלוטין.
תני לה לינוק הרבה ותהני - בלי לחץ .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהיוליה14/10/2008
הרופא המליץ לי להפסיק להניק כי התרופה יכולה לפגוע בחלב. האם ניתן לרכוש חילבה בבית מרקחת ללא מרשם? והאם משאבות שיש ביד שרה כמו מדלה ספקטרה היא יותר או ממשאבה שיש לי (מדלה מיני אלקטריק)? האנטיביוטיקה שאני שותה היא אוגמנטין 785 מ"ג האם דעתך ניתן להניק במשך הטיפול איתה? התינוק שלי לא תופס לי את הפטמה ללא פטמת הסיליקון ואני הרגשתי שהוא יונק טוב מאוד ממנה ומרוקן לי את השד כמעט עד הסוף....בלי זה אני פשוט לא אוכל לתת לו את השד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ג'ניס זאוסמר14/10/2008יוליה,
אפשר להניק עם אוגמנטין באופן וודאי ביותר - בעצם אסור לא להניק במצב הזה.
מיני אלקטריק - מכשיר עם מנוע קטן, לא אפקטיבי ולא מומלץ אלה במקרה וצריכים לשאוב פעם ב.. ולא במקרה שלך.למכשירים שהזכרתי יש מנועים חזקים יותר ומותאמים יותר לצורכיך - תעשי מאמץ קטן ותשיגי.
אם את משתמשת בפטמת סילוקון עליך גם להמשיך לשאוב כי תפוקת החלב שלך עלולה לרדת אף יותר בלי זה.
עליך גם לוודא קבלת חלב באופן מספקת - מעקב צמוד בטיפת חלב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלביוליה12/10/2008
תודה על התשובה המהירה, הייתי אצל רופא והוא נתן לי לשתות אנטיביוטיקה והמליץ לא להניק בתקופת הטיפול, אך ביומיים האחרונים אני שמתי לב שכמות החלב שאני שואבת הולכת ופוחתת עם הזמן, ואני נאלצת לתת יותר ויותר תוספות. התינוק שלי בן 3 שבועות במשך שבועיים הראשונות אני שאבתי חלב מכיוון שהתינוק לא לוקח לי את השד, ניסיתי גם עם פטמת סיליקון הדבר השתפר אך הוא לא ריקן לי את השד עד הסוף בגלל זה ברוב המקרים העדפתי לשאוב....ביומיים האחרונים אני משתדלת לתת לו רק שד בלי לשאוב אך ברקע של מיעוט חלב אני חוששת שזה לא יספיק לו.האם יש משהו לשיפור תפוקת החלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוליה
ג'ניס זאוסמר13/10/2008יוליה,
כאשר יש דלקת בשד יש לאחר מכן ירידה , בדרך כלל זמנית, בכמות החלב אבל אם מפסיקים להניק בזמן הטיפול התוצאה תהיה מיעוט חלב כמעט באופן וודאי. לא היה שום צורך להפסיק להניק בזמן מתן האנטיביוטיקה - ההפך, התרוקנות השדיים מהווה חלק חשוב של הטיפול.
יש טיפולים העשויים לעזור ולהגביר תפוקת חלב אבל הטיפולים לא תמיד עוזרים.
1 - קפסולות חילבה - 3 קפסולות 3 פעמים ביום
2 - להגביר את השאיבות (עם מכשיר באיכות הכי טובה)
3- הרבה הנקה - אם מצליח לתפוס
פטמת סיליקון לא מהווה חלק מהטיפול ובדרך כלל במצבים כאלו ואני לא ממליצה לך להמשיך בשימוש בהם.
מעבר לזה יש טיפולים תרופתיים אבל קודם תנסי את החילבה.
עם כל זה יש לוודא שהתינוק מקבל מספיק אוכל ועולה במשקל כממו שצריך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה שאיבהשירן12/10/2008
התינוקת בת שבועיים קטנה(2.5) קג ומתעייפת מהנקה ונרדמת אחרי יניקה קצרה מבקבוק שותה את הכמות המלאה האם שאיבה בלבד עלולה לפגוע בכמות ובאיכות החלב (חלב אחורי נשאב??) או שעדיף לשאוב ולהאכיל אותה מבקבוק? משתמשת במשאבת מדלה מיני אלקטריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
ג'ניס זאוסמר12/10/2008שלום שירן,
אם היא לא יונקת ביעילות בצורה ישירה עדיף שתקבל חלב אמא בצורה לא ישירה.
אין עדיין משאבה המעתיקה יניקה של תינוק היונק בצורה יעילה אבל יש טובים יותר וטובים פחות.
אני ממליצה להשיג מכשיר הרבה יותר טוב - מדלה לקטינה או ספקטרה מיד שרה אחרת תפוקת/יצירת החלב שלך עלולה לרדת וחבל.
אני גם מליצה לא להגיע או להרגיל אותה לאכילה מבקבוק בלבד כדי שתכלי לחזור להנקה אחר כך - ותמיד עדיף שכך.
יהיה ראיון טוב גם לגשת לייעוץ מקצועי.
בהצלחה,
ג'ניס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב במקביל להנקהליאת12/10/2008
שלום, שמי ליאת ואני אמא של יובל בת החודשיים. יובל נולדה בשבוע ה- 27 להריון, ניזונה בזונדה כמעט כחודש וחצי מחלב אם ששאבתי ( בתדירות של 5-6 פעמים ביום). לאחר מכן התחלתי הנקה הדרגתית וכעת אנו בבית ואני מניקה 4 פעמים ביום ונותנת ח.א בבקבוק 4 פעמים בלילה ( בהמלצת הרופאים בפגיה). כעת אני גם מניקה ולאחר כל הנקה שואבת והאמת היא שעייפתי מאוד מהשאיבות ורציתי לדעת עד מתי אצטרך לעשות את שתי הפעולות בו זמנית?. האם שתי הפעולות המקבילות לא יגבירו עוד יותר את ייצור החלב ? נראה כאילו לעולם לא אפטר מסיוט המשאבה המטרטרת.... ליאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר12/10/2008שלום ליאת,
אני חייבת להגיד לך - כל הכבוד!!!
ליובל מזל גדול שאמא שלה מתמידה ומספקת לה חלב אמא שהיא כל כך זקוקה לו.
לא ציינת בת כמה היא היום.
גם לא ציינת אם היא מקבלת ארוחות מלאות בהנקות שלה.
כל עוד שהיא לא יונקת בצורה הכי יעילה ומלא אין להפסיק את השאיבות - את עלולה למצוא את עצמך מהר במצב של פחות אם לא מיעוט חלב.
אני מקווה שיש לך מכשיר מעולה, לא מכאיב ולא מרעיש.
אם המצב הוא כזה שהיא עדיין לא יונקת מלא - תראי את המשאבה לא כמתרד אלה כחבר טוב שמאפשרת בריאות לקטנטונת.
אם היא יונקת כבר טוב אני ממליצה להוסיף יותר הנקות ולהפחית שאיבות הדרגתית תוך כדי מעקב צמוד לאחר משקלה בטיפת חלב.
שוב - אין להתייחס לשאיבה כטרטור אלה כאמצעי לאפשר את המזון הנכון לתינוקך הזקוקה לו מאוד.
תבקשי מהאחות בטיפת חלב לעשות לכם שקילת נסיון - ופי זה אפשר לראות כמה בערך היא מקבלת ביניקה.
ושוב - את עושה עבודה מצויינת תהיה גאה בעצמך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת חלב אםענת12/10/2008
איזה כלים יכולים לשמש להקפאת חלב אם? מתי הכי טוב לשאוב חלב ל"מאגר" מבלי להסתכן שלא יהיה מספיק חלב לארוחה הבאה של התינוק שדורש חלב משני שדיים כל 3 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר12/10/2008היי ענת,
מומלץ להקפיא חלב בשקיות מיוחדות שקונים בפארמים/חנויות למוצרי תינוקות.
אם תשאבי קרוב להנקה ברור שיהיה פחות ולכן מומלץ לשאוב לאחר ההנקה או לפחות שעהוחצי עד שעתיים מההנקה הבאה.
יחד עם זה לא ניתן לדעת בוודאות , כל אישה מניקה מייצרת חלב בקצב שלה.
ידוע לאומת זאת שככל שמניקים יותר ולעיתים קרובות החלב נוצר מהר יותר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבשירלי12/10/2008
שלום, רציתי לשאול בנוגע לשאיבת חלב: 1. האם מותר חלב אם שאוב ששהה במקרר לעביר למקפיא? (ואם כן תוך כמה זמן מותר?) 2. מחוסר זמן אני שואבת כל פעם קצת ואז אני מסתבכת עם האחסון: האם אני יכולה לשאוב לבקבוק , לעשות הפסקה בו הבקבוק נשאר בחוץ על השיש בבית ואח"כ להמשיך לאותו הבקבוק? אם כן- תוך כמה זמן? ואם אני מכניסה למקרר אפשר אח"כ להוסיף עוד כמות? ועוד שאלה- יש לי תור השבוע לבדיקת שיניים האם מותר לעשות צילום שיניים בתקופת ההנקה? תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר12/10/2008היי שירלי,
אפשר בהחלט לעשות טיפולי שיניים וגם צילומים.
אפשר לשאוב ולהוסיף למיכל במקרר משך 24 שעות. לא הייתי משאירה את המיכל מחוץ לקירור.
24 שעות בקירור - אפשר להקפיא.
אין להוסיף חלב מופשר/נוזלי לחלב מוקפא!!!
את יכולה לשאוב כל פעם קצת ולהוסיף למיכל במקרר במשך 24 שעות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעהדינה11/10/2008
שלום ההנקה אצל התינוקת יכולה להימשך בין 10 ל-20 דקות (מכל צד). במהלך זמן הנקה מספר הבליעות שהנני שומעת הן מעטות ביותר (בודדות). האם תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדינה
ג'ניס זאוסמר12/10/2008הי דינה,
בליעות הן באמת סימן טוב למעבר חלב אבל לא כל אחד מזה אותם ויש תינוקות הבולעים די בשקט.
גם לא ציינת בן כמה התינוק שלך - ככל שהתינוק צעיר יותר יהיו פחות בליעות וככל שכמות החלב עולה תהיינה יותר בליעות.
דרך אגב - בליעות הן לא הסימן הבלעדי של מעבר חלב אלה - עליה במשקל, הפרשת צואה ושתן בכמות ובטיב הנכון והתחושה של התרוקנות השד.
אני מליצה לגשת לטיפת חלב כדי לשקול את התינוק בכדי לוודא אם מקבל מספיק אוכל.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוליה11/10/2008
לאיזה רופא ניתן לפנות במקרה ויש חשד לדלקת בשד ואיך ניתן להקל אל הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוליה
ג'ניס זאוסמר12/10/2008שלום יוליה,
אפשר לפנות לרופא המשפחה שלך במקרה ויש חשד לדלקת.
אפשר לקחת כדורים להקלת הכאב - אדוויל, נורופן..
השאלה מה גורם בדלקת - האם התינוק לא מוציא חלב בצורה יעילה מהשד או כבר פצע אותך ויש כבר זיהום בשד.
אני ממליצה לפנות לרופא בהקדם ויחד עם זה לייעוץ הנקהה אם ההנקה לא מתנהלת כראוי.
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת חזה אחרי הנקהשולי11/10/2008
שלום רב, רציתי לשאול כמה זמן אחרי ההנקה עלי לחכות על מנת לעבור הרמת חזה? והאם הניתוח יפגע בצינורית החלב לקראת הריונות נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרננה
ג'ניס זאוסמר12/10/2008היי רננה,
כפי שעניתי לכמה לפניך - את צריכה לברר מהכירג שלך לגבי עיתוי הניתוח.
אי אפשר לדעת אם הניתוח יפגע בצינוריות או לא - יש גם כמה סוגים של ניתוחים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת חזה
חנה15/10/2008אני יכולה לומר לך מניסיון שזה לאוו דווקא פוגע בצינורית החלב. אני עשיתי הרמת חזה לפני שנתיים בפרופורציה ומאז היתה לי לידה נוספת וההנקה היתה בסדר גמור. אבל הבנתי שיש סיכויים לפגיעה, ויודעים את זה רק אחרי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת חזה
שולי17/10/2008תודה על האינפורמציה. אני אקח בשחבון שיש מצב לפגיעה אבל היא לא מחייבת. ואולי אני אלך גם להתייעצות בפרופורציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה לך בהצלחה!
חנה20/10/2008שיהיה לך בהצלחה! מקווה שתהיי מרוצה מהטיפול, אני הייתי מאוד מרוצה שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו נגד חוםיוליה11/10/2008
רציתי לדעת בבקשה אילו תרופות להורדת החום מותר לקחת בלי לפגוע בהנקה.תודה מראש אל התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תרופות לחום
חיה כהן11/10/2008שלום רב,אפשר לקחת ללא דאגה אקמול או נורופן או אדויל כמובן לפי הצורך
הרבה בריאות
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה -הנקהדינה09/10/2008
1. האם פעולת השאיבה מעודדת ייצור חלב באותה המידה כמו הנקה ? (בהנחה ששתיהן מבוצעות אותו משך שמן. דהינו: האם 30 דק שאיבה שקולות ל 30 דקות הנקה מבחינת ייצור חלב) 2. האם הכמות שמופיעה בשאיבה זהה לכמות אותה התינוק מקבל כשהוא יונק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה
חיה כהן09/10/2008דינה שלום! תינוק שיונק נכון מסוגל להוציא הרבה יותר חלב מהשד מאשר בשאיבה.לעומת תינוק שאינו יונק בצורה אפקטיבית,למרות שיש הרבה חלב בשד התינוק לא יקבל אותו.
הנקה מעוררת חלב בצורה יותר טובה ,השאיבה נועדה לתינוקות שאינם מצליחים לינוק או כתוספת ליניקה.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדיולה08/10/2008
בתי בת שלושה חודשים ועד עכשיו לא היו לי כלל כאבים בהנקה. היום התחילו כאבים בחלק מסוים של שד ימין ויש בו גוש ותחושה של חסימת צינורית. איך אפשר לטפל והאם צריך לרוץ לרופא מפני חשש לדלקת או אפשר לחכות וזה עובר לבד? קצת יסיתי את האזור וזה עזר אבל לא מספיק, האזור מאוד רגיש תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
חיה כהן09/10/2008ליוליה שלום,לפי התיאור שלך אכן מדובר בצינורית סתומה-חסומה מומלץ באמבטיה חמימה לעשות מסג לכוון הפטמה,בנוסף תניקי הרבה מהצד הזהותנסי לדאוג לכך שהסנטר של תינוקך יהיה ממוקם באזור הנק הקשה.
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת "פטיר"דינה08/10/2008
האם מותר להשתמש במשחת "פטיר" כאשר מניקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה
חיה כהן09/10/2008דינה שלום,איני מכירה את המשחה אברר ואחזור אליך.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדינה
חיה כהן09/10/2008דינה,לאחר ברור לא מומלץ להשתמש במשחה זו בזמן הנקה.
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלדול חלב אםשירן07/10/2008
אם לתינוקת 10ימים, בשבוע הראשון הנקתי ונתתי תוספת מטרנה, לפני כיומיים הומלץ לי לשאוב חלב אם כדילהקלעל פעולתהיניקה שמעייפתאת הפעוטה ששוקלת2.5 קג בלבד,כך שאני מניקה נותנת השלמה עם חלבשאוב התפוקה מן השאיבה הולכת ופוחתת משאיבה לשאיבה (למרות שנאמר לי שהיא תגדל ) למהזה קורה? האםניתן לעשות משהו? האם עליי לעבור לתחליף חלב ולא לסמוךעל הנקה בשיטה עיוורתכלומר ישירות מהחזה כי אז אין ביקורת על הכמויות שהתינוקת מקבלת? לעצתכן אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן
חיה כהן08/10/2008שירן שלום.הדבר הכי חשוב בהנקה זה להצמיד את התינוק לשד בצורה נכונה,כדי שהתינוק באמת יצ ליח לקבל את המיטב מהשד.אם שואבים,חשוב שתהיה משאבה טובה,כדי לשמור על כמויות החלב. אם התינוק יונק טוב יש סימנים שמראים לנו שהוא אוכל טוב ולא חייבים לראות את הכמות בבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)