פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה זמן ניתן להשאיר חלב שאוב?
    שלומית
    07/12/2008

והאם מומלץ להשאיר אותו במקרר ואם כן איל מחממים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ג'ניס זאוסמר
    07/12/2008

שלום שלומית,
    אפשר להשאיר חלב אם במקרר 3-4 ימים ולחמם על ידי הנחת הבקבוק בצלוחית מים חמים מהברז.
    אסור מיקרו או מים רותחים.
    אין צורך ללהגיע לחום גבוה אלא לחום הגוף בלבד או סתם לא קר.(יש גם תינוקות אשר להם אין בעיה בלאכול קר )
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה גורמת לשלשול את התינוקת
    איילת
    06/12/2008

שלום, יש לי תינוקת בת 9 חודשים שיונקת. לפני כ-3 שבועות הרגשתי שהחלב כבר לא טעים לה, היא הפחיתה בכמויות וסרבה כמעט לאכול. כשבוע לאחר מכן התחילו לה כאבי בטן ושילשולים שלאחר ניסוי וטעיה ראינו שמושפעים מחלב אם. (כשאכלה סימילאק היא לא שילשלה). חשוב לי לציין שאני הייתי בריאה כל התקופה, לא נעשה שום שינוי באורך החיים שלי או בהרגלי התזונה פרט לכן שהתחלתי לקחת אומגה 3 (2 כמוסות ביחד). האם יכול להיות שהאומגה 3 גרמה לתופעה? אם לא מה יכולה להיות הסיבה?

הוספת תגובה

• איילת

חיה כהן
    06/12/2008

איילת שלום.לא מוכרת לי תופעה של שלשולים בגלל הנקה,באופן כללי יציאות של תינוק יונק הם רכות ומרובות.בזמן בקיעת שיניים לעיתים יש תופעה של שלשולים.
    בעינין האומגה 3 תתיעצי עם רופא הילדים,איני מכירה תופעה כזו.
    תופעה אחת כן ידועה שמשנה את טעם החלב וזה הריון,או להיפך קבלת מחזור
    כל טוב והרבה בריאות.
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת כמות חלב אם
    בטי
    04/12/2008

שלום רב, מעיון בפורום ולדברי חברתי כדורי חילבה אמורים להגביר את ייצור החלב, אך הבנתי כי יתכן ריח רע וזיעה מוגברת בזמן נטילת כדורים אלו. האם ידוע לכן על כך? ומה ניתן לקחת /לעשות ע"מ להגביר את ייצור החלב? האם שמעתן על " מטיליום " כנטילה ע"מ להשיג זאת ? כמו כן האם ניתן לערבב בין חלב שאוב ממס' שאיבות במהלך 24 שעות ? סליחה על כמות השאלות, ויום טוב, בטי

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת כמות חלב אם

הוספת תגובה

• בטי

חיה כהן
    06/12/2008

בטי שלום
    כדורי חילבה אמורים להגביר את ייצור החלב, אך הבנתי כי יתכן ריח רע וזיעה מוגברת בזמן נטילת כדורים אלו. האם ידוע לכן על כך?

* אכן חילבה יכולה להגביר את כמות החלב , ישנם כדורים בבתי טבע שאינם גורמים לריח מהגוף. יש לקחת את הכדורים במשך שבוע עד שרואים שיפור בכמויות החלב .

ומה ניתן לקחת /לעשות ע"מ להגביר את ייצור החלב?

* בנוסף לתשובה הקודמת , ע"י הנקות תכופות או שאיבות .

האם שמעתן על " מטיליום " כנטילה ע"מ להשיג זאת ?

*ישנה אפשרות לקחת כדורי "מוטיליום " כמובן בהוראת רופא , זה לא תמיד פותר את הבעיה , יש צורך בנטילת התרופה לזמן ממושך .

כמו כן האם ניתן לערבב בין חלב שאוב ממס' שאיבות במהלך 24 שעות ?

* אין בעיה לערבב ,בתנאי שנשמר בתנאים הנכונים (במקרר)

סליחה על כמות השאלות, ויום טוב, בטי

אל תתנצלי ... אנחנו פה כדי לעזור ובכיף..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה...
    ליאת
    04/12/2008

שלום ,יש לי ילדה מדהימה בת שנה ו10 חודשים, מזה 12 ימים שהיא לא יונקת בגדול צמצמנו את תדירות ההנקה מבלי לשים לב,עד שהחלטתי שהגיע הזמן להיגמל,כבר כאב לי מאוד בפטמות והיא מעולם לא ישנה לילה שלם והחלטתי שזהו אז בהתחלה היה בכי אבל לא נכנעתי, אחרי 3 ימים כבר לא ביקשה ציצי, אחרי 5 ימים כבר ביקשה ציצי הסתכלה עליי והתחילה לצחוק,חשבתי שהנה זהו נגמלה ועבר בשלום אתמול בלילה פתאום התחילה לבכות שרוצה ציצי,ניסתה להגיע אליו אבל לא נתתי לה פתאום בלילה התחיל לי קצת גודש עד מתי יהיה לי חלב? כמעט שבועיים ללא יניקה האם כדאי לשים כרוב או משהו ע"מ לייבש את החלב או לתת לו להיפסק באופן טבעי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה...

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    04/12/2008

ליאת שלום,לוקח זמן עד שהחלב נגמר לגמרי לפעמים אפילו עד שנה.תעשי מה שעושה לך טוב,אם טוב לך עם כרוב אז תשימי,הטיפול הוא כמו כל טיפול בגודש בשלבים שונים של ההנקה.
    תצחקו יחד עוד הרבה והרבה הנאה וגמילה קלה...
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה?!?@?!@ מה את רצינית????

ליאת
    07/12/2008

את יודעת מה הזמן הממוצע? חוץ מכרוב יש עוד משהו,תכלס עכשיו לא מפריע לי כי אין גודש או כאבים אז כל עוד אני לא מרגישה כלום אני גם לא אשים כלום בד"כ מנסיונך כשגומלים ילד מהנקה,מה נותנים לו כתחליף נניח בבוקר ולפני השינה<? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    07/12/2008

ליאת,
    בקשר להמשך מתן תמ"ל - הנחיות בטיפת חלב/רופא ילדים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמת סילקון?איך נגמלים?.?
    דנה
    03/12/2008

שלום,בני ניזון מהנקה בלבד הוא בן 3 חודשים עולה יפה במשקל ,רק שישנה בעיה אחת אני משתמשת בפיטמות סילקון וזה נורא לא פשוט העניין איך ניתן לגמול אותו מפיטמות הסילקון הללו??אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פטמת סילקון?איך נגמלים?.?

הוספת תגובה

• דניאלה

חיה כהן
    04/12/2008

דניאלה שלום,ניתן לנסות תוך כדי הנקה לאחר כמה דקות של הנקה להוריד את פטמת הסיליקון.ניתן לנסות בארוחות מסוימות אולי בלילה שפחות ערני.
    אין מתכון אחד להצלחה,צריך לנסות עם הרבה סבלנות,לא להגיע למצב של תסכול שלך או שלו.
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות לאחר הנקה
    קרן
    03/12/2008

שלום רב בתי בת חודש וחצי נולדה בשבוע ה-38 בגלל IGURבמשקל 2.200. אני מניקה . מזה כשלושה שבועות הילדה פולטת כמויות בעיקר במצב של שכיבה. הורדנו כמויות של האוכל אולם הפליטות עדיין נמשכות. היינו בחדר מיון ובדיקת האולטרא סאונד שעשו יצאה תקינה. הילדה רוב הזמן אינה רגועה ולתחושותי לא תמיד רק בגלל הגזים. בביקורנו בחדר מיון הם הציעו להוסיף קורנפלור להנקה. בנוסף לנ"ל יש לילדה גם פריחה בפנים. אני מואד מאוד לא רגועה ואודה לכן מאוד על כל עזרה בהקדם האפשרי תודה רבה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות לאחר הנקה

הוספת תגובה

• קרן

חיה כהן
    03/12/2008

קרן שלום!אי אפשר להוסיף קורנפלור להנקה,אולי אפש להוסיף קורנפלור לחלב אם שאוב,אבל גם זה לא הולך כי הקורנפלור לא נמס.
    אם אין בעיה רפואית,כמו שציינת אז גם אין צורך להוסיף קורנפלור!
    אפשר לחשוב שהסיבה היא שיש זרימה חזקה של חלב וכמויות גדולות של חלב,אם המצב כך אפשר להניק בכל ארוחה רק מצד אחד,בנוסף להוציא קצת חלב בצורה ידנית לפני תחילת ההנקה ובנוסף בזמן ההנקה להשען מעט לאחור כדי להקטין את הזרימה.
    בקשר לפריחה בבקשה לפנות לרופא ילדים. בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה משני הצדדים
    ליאת
    02/12/2008

האם הכרחי להניק בכל הנקה משני הצדדים? הקטנה שלי (4 חודשים כרונולוגי, 3 שבועות מתוקן) יונקת מצד אחד ולרוב מרוקנת אותו ולאחר מכן נרדמת כך שנראה ששבעה. (בהנקה הבאה אני נותנת לה לינוק מהצד השני). לפעמים ,בעיקר בשעות הערב יונקת משני הצדדים ומרוקנת אותם אך נראה לי שזה בעיקר בגלל העובדה שיש לי פחות חלב בערב או שהיא יותר רעבה לקראת שעות השינה. האם הנקה מצד אחד בלבד בכל הנקה יכולה לגרום לפחות ייצור של חלב? תודה ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה משני הצדדים

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    03/12/2008

ליאת שלום.אין חובה להניק משני הצדדים בכל הנקה. כל הנקה תהיה שונה,כפי שבטח נכחת לדעת.אם באיזה שהוא שלב את מרגישה ירידה בכמויות פשוט תגבירי את ההנקות וכמובן תפעילי את שני הצדדים!
    אם בזמן מסוים יש לך אי נוחות בשד מסוים תעודדי אותה לינוק גם מהשד הזה.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לינוק...
    talushika
    30/11/2008

שלום רב, בני בן 12 שבועות.מגיל שבוע התחלתי להניק כמעט הנקה מלאה. ב3 שבועות אחרונים הוא כמעט ואינו מוכן לינוק,אלא אם כן זה בלילה או מתוך שינה לפני שהוא ער לגמרי. במשך היום הוא עצבני וצורח כשאני רק שמה אותו בתנוחה של הנקה.מקסימום יונק חצי דקה-דקה וחצי ומתחיל לבכות. ניסיתי להניק במנשא-הוא לוקח ל2 דקות ונרדם מיד... עור לעור הוא לא אוהב מה אפשר עוד לעשות? הזרימה אצלי נהייתה חלשה יותר אבל יש מספיק חלב רוב הזמן (כי אני מקפידה לשאוב) והוא עדין לא לוקח אשמח לקבל הצעות... תודה רבה, טלי

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לינוק...

הוספת תגובה

• טלי

חיה כהן
    01/12/2008

טלי שלום! אחד הסיבות שהוא לא מסכים לינוק יכול להיות בגלל ירידה בזרימת החלב. תשאבי ותנסי עי כך להגביר את כמויות החלב!
    האם בלילה כשהוא מסכים לינוק זה באותה תנוחה כמו ביום? אולי תנסי לשנות תנוחה?
    אפשרות נוספת לא לחכות שיהיה מאוד רעב,או אולי לתת לו קודם מעט חלב אם בבקבוק ואחר כך את השד.
    האם הוא אוכל חלב שלך בבקבוק? האם יש שינויים נוספים אצלו,אולי מצונן אולי אוזניים,שווה בדיקה.
    תמשיכי לשאוב ולנסות כל פעם קצת לא להכריח אותו רוצים שיהיה לו חוויה חיובית על השד.
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חיה ותודה על התשובה

talushika
    02/12/2008

הוא יונק תמיד באותה התנוחה,אבל כשהוא ישנוני זה הולך יותר טוב. אני שואבת כבר יותר משבוע- כמעט אחרי כל הנקה!! וגם לוקחת כדורי חילבה ושותה לפחות 3 ליטר מים ביום.במנשא הוא יונק אבל נרדם תוך 2 דקות מה עוד אפשר לעשות? אני כבר מיואשת... טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי

חיה כהן
    03/12/2008

טלי ,אל יאוש את עושה כל מה שצריך,סבלנות בתקווה שזוהי תופעה חולפת.לפעמים סבלנות זאת מילת הקסם!
    אני מקווה שהתינוק שלך אוכל בינתיים משהו אחר...
    כל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים בהנקה..
    שירי
    30/11/2008

שלום, אני מניקה הנקה מלאה (התינוק שלי בן 3 חודשים). השבוע שאלו אותי אם אני לוקחת אומגה 3? האם מומלץ לקחת בהנקה? ובכלל יש תוספות או ויטמינים למינהם שכדאי לקחת בתקופה שמניקים? אשמח לתשובה, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים בהנקה..

הוספת תגובה

• שמרית

חיה כהן
    30/11/2008

שמרית שלום, אם את אוכלת ארוחות מזינות עם כל אבות המזון אין צורךלקחת תוספת ויטמינים.
    אפשר לקחת ויטמינים בזמן ההנקה אבל זה לא חובה.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות שקועות / שטוחות
    גלי
    30/11/2008

שלום, בלידה הודמת שלי ממש נלחמתי עם ההנקה ובכ"ז התייאשתי לצערי בסוף. לקטנה שלי היתה פטריה, לא היה לי מספיק חלב בגלל מספר עצות מוטעות ובנוסף הצלחתי למעט מאוד זמן להניק רק עם פטמת סיליקון שממנה התייאשתי כי היא לא נשארת במקום. אני שוב בהריון איך אני יכולה להתכונן הפעם כדי שזה יצליח? שמעתי על משהו שנקרא nipple former? האם זה מיועד לזה? האם יש עוד דברים שניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות שקועות / שטוחות

הוספת תגובה

• גלי

חיה כהן
    30/11/2008

גלי שלום! אין הרבה לעשות לפני הלידה,NIPPLE FORMER ניתן לשמוש רק בהריון מתקדם מאחר וכל התעסקות עם הפטמה יכולה לגרום לצירים מוקדמים.משבוע 37 אפשר להשתמש יש כאלה שזה עזר להם.פשוט מאוד לשמוש בתוך החזייה.
    יותר חשוב שלאחר הלידה מאחר ואת כבר מודעת למצב,לדאוג שתקבלי עזרה כבר בביח מיועצת/מדריכת הנקה.כל תינוק הוא אחר,לפעמים מספיק שהתינוק משתף פעולה אז הכל מסתדר.
    גם מבחינתך לידה 2 שונה מלידה ראשונה ויכול להיות שתרגישי יותר פנויה ומוכנה להנקה.
    בכל מקרה,אם את לא מצליחה להניק תתחילי לשאוב כבר ביום הראשון בביח(ברוב בתי החולים יש משאבות לשאיבת חלב) ובמקביל לנסות להניק.אם יש צורך בפטמת סיליקון,חשוב שזה יעשה בהדרכת מישהו מקצועי.
    בהצלחה ולידה קלה בבוא העת
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי הנקה
    אסנת
    27/11/2008

התיעצות לגבי הנקה והרגלי שינה אצל תינוקת בת שבעה חודשים נולדה במשקל 3.150 מבחינת משקל היא עומדת על העקומה אפילו טיפה מעל, כלומר משקל בסדר גמור ביחס לגובה והיקף ראש מקבלת רק חלב אם ומזה שבוע התחילה לשתות במהלך היום גם מיצים להלן ארוחות וסדר יום: מתעוררת בשש בבוקר –שש וחצי , לא אוכלת בשעה שמונה –שמונה וחצי הנקה חמש עד עשר דקות צד אחד ושינה של עד שעה 09:00 בד"כ מנת פרי, אוכלת פלח תפוח במחזיק פירות (סוחטת לה את הפרי) היא לא מוכנה לאכול ממש בכפית, מחזיקה הכל בידיים 10:00 הנקה 11:30 מיץ מפרי סחוט תפוז/קלמנטינה (עד חצי כוס) צהריים:5-6 כפיות מרק לא טחון 1-2 קוביות גזר, מעט מאוד עוף, מפוררת לה באצבעות אוכלת ישירות מהיד שלי, ומרק שותה בכפית. 14:00 הנקה 15:00 שינה – תנומה לשעה בערך 16-19- פעילות + הנקה 19 מקלחת 20 הנקה ולישון בין 20-22 קוראת לי להנקה 3 פעמים – באופן קבוע , כלומר מקבלת 3-4 ארוחות בשעתיים בשעה 00:00 הנקה 02-03:00 הנקה ב05:00 הנקה סה"כ זה פחות או יותר, כלומר רוב ההנקות בלילה, ושתי שלוש תנומות במהלך היום. האם תקין? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאוסנת

ג'ניס זאוסמר
    27/11/2008

היי אסנת,
    כמובן שתקין.
    אפשר לתת לה גם פירות מרוסקות ולא רק מיצים ווחוץ מזה מצוין.
    העובדה שהיא אוכלת בלילה - היא אוהבת לינוק בלילה, היא רגילה לינוק בלילה ויש לה הרגל של יניקה בלילה - עד עכשו היה טוב כנראה.
    שאלתך היתה - האם זה תקין? תשובה - כן.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה כל שעה??? הצילו!
    gigi31
    26/11/2008

שלום אני אמא טרייה של תינוק בן חודשיים לאחרונה בין השעות 16 ל-19 אחר הצהריים רוצה ציצי כל שעה!! כמו שעון כל שעה!!! אני לא יודעת מה לעשות! בוכה, צורח ואני מבינה אותו שהוא רעב!!! מה יכול להיות? האם זה נורמלי? בבקשה תעזרו לי אני מניקה ונותנת רק בקבוק אחד של סימילאק לפני השינה תודה רבה לכן מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה כל שעה??? הצילו!

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה???

gigi31
    26/11/2008

אפשר לקבל תשובה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לgigi31

ג'ניס זאוסמר
    26/11/2008

היי,
    קשה לי קצת לענות כי חסר מידע על משקלו ודפוס יניקה בשעות אחות .
    אם הוא עולה טוב במשקל אפשר להניח שהוא תופס טוב ומקבל חלב בכמות מספקת.
    בגיל הזה קיימת תופעה של אי שקט בשעות הללו ובדך כלל עובר בגיל 3-4 חודשים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה כל שעה??? הצילו!

gigi31
    26/11/2008

משקלו תקין היום שוקל יותר מ4.500 נולד במשקל 2.760 יונק כל שעתיים במשך היום וכל 3 או 4 שעות בלילה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לג'ניס

gigi31
    26/11/2008

שלום לך משקלו היום יותר מ4500 נולד עם משקל 2760 יונק כל שעתיים במשך היום ובלילה כל 3 או 4 שעות תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    27/11/2008

משקל התינוק בסדר גמור.
    אני מקווה שאת מניקה אותו מ-2 הצצדים בכל הנקה - צד אחד עד שהוא מסיים ולאח מכן השני לקינוח.
    חשוב שתזכרי שהנקה היא לא מתן מזון בלבד ותינוק בגיל הזה זקוק גם ליניקות תכופות לקבלת מזון וגם כל הדברים הטובים הבאים יחד עם ההנקה - מגע, תחושת בטחון, מציצה, קשר, תקשורת, וויסות תהליכים הורמונלים שלו ושלך והרבה אחים.
    תוודאי שהוא תופס טוב טוב ובעיקר תהיה אמא לו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט בהנקה
    מ.מ
    25/11/2008

שלום לכן אני מניקה את בני בן ה- 6 שבועות הנקה מלאה.הוא יונק בכל ארוחה משד אחד כ-10 דקות. ביומיים האחרונים הוא חסר שקט בזמן ההנקה: כל ארוחה נמרת אחרי 5 דקות, כל כמה מציצות הוא מושך עצמו אחורה, נמתח ומתכווץ, בוכה ו"מקטר"...חשבתי שאלי נגמר לי החלב , אך ה"יציאות" שלו בסדר גמור וכן הוא ישן את אותן כמות השעות שהוא רגיל. רציתי לדעת האם אתן מכירות את התופעה וכיצד ניתן להתמודד איתה? יכול להיות שזה גזים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שקט בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה למ.מ

ג'ניס זאוסמר
    25/11/2008

היי,
    את מתארת מצב שעשוי להיות נורמאלי לתינוקות מסוימים אבל עלול גם לסמן דברים אחרים.
    קודם כול ולפני הכל עלייך לגשת לטיפת חלב לשקול את התינוק. אם העליה תקינה אז זה אופן היניקה שלו.
    אם המשקל גבולי או לא תקין ההתנהגות הזאת מסמנת חוסר חלב.
    הבה תינוקות מושכים אחורה ומקטרים כאשר לא מקבלים מספיק חלב או שהם קבלו בקבוקים ורוצים זרם חזק ומהיר מהשד.
    יציאות הן באמת מדד לקבלת אוכל אבל אם אין מספיק עליה במשקל יחד עם זה - היציאות לא מהווים סממנים מהמנים מספיק.
    הייתי מוציאה את נושא "הגזים" מחוץ לתמונה כי זה היה מתחיל כבר מזמן.
    אז קודם כול - משקל
    שנית - להגביר את כמות החלב והזרם - תקחי לך 3 כדורים חילבה 3 פעמים ביום - להעלת כמות החלב. יחד עם זה תעשי לחיצות על השד כדי להזרים את החלב יות בזמן ההנקה. את מחציקה את השד ביד כאשר האגודל מצד אחד ו2-3 אצבעות בצד השני של השד.תלחצי כל עוד התינוק יונק ותרפי כאשר הוא מפסיק ,לכמה שניות ושוב תלחצי.
    תני לו גם לינוק מ-2 הצדדים בכל הנקה.
    בנוסף עליך לשאוב כמה פעמים ביום כדי לסייע בהגבת החלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להמשיך לשאוב?
    קרן
    25/11/2008

אני מאכילה את בתי בת ה-4 חודשים בסימילק כמות של 170, 3 פעמים ביום והארוחה הרביעית מחולקת ל-100 עד 110 שאיבה והיתר בבקבוק נפרד סימילק. שאלתי היא: האם כל המאמצים של השאיבה כדאיים? עשיתי מה שביכולתי כדי להוציא יותר חלב,אך לבסוף התייאשתי והשלמתי שזה מה שיוצא. אך האם כדאי להמשיך לשאוב? או שאין בזה שום תועלת... בתודה מראש. ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    האם כדאי להמשיך לשאוב?

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ג'ניס זאוסמר
    25/11/2008

היי קרן,
    דעתי היא שכל עוד שהתינוק מתחת לגיל 6 חודשים כל חלב מועיל ותורם למערכת החיסונית שלה.
    מעבר לזה אם את ממשיכה לשאוב את צריכה לעשות את זה מתוך רצון ולא כמשימה או התחייבות.
    כמו שאת אומרת - השלמת עם המצב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם וחזרה לעבודה..
    שירי
    24/11/2008

שלום רב, הבנתי מעיון בפורום שאם התינוק התחיל לאכול מחלב אם שאוב (שהופשר) רצוי לא לתת לו מהמנה הזו יותר. עד כמה זה קריטי? גם שעה, שעה וחצי אחרי לא מומלץ? הרי לפי כך אני צריכה להכין הרבה בקבוקים עבור המטפלת כי לעיתים קרובות התינוק שלי מתחיל לאכול , אוכל מעט ונרדם ומצד שני אם אכין כמויות קטנות הרי אם לא יירדם יהיה רעב ויבכה עד שהמטפלת תפשיר עוד בקבוק. מה עושים? אשמח לעצה, מקווה שהובנתי. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם וחזרה לעבודה..

הוספת תגובה

• תשובה לשמרית

ג'ניס זאוסמר
    24/11/2008

שלום שמרית,
    אני ממליצה לחלק את הלב לכמויות של 50-70 סמק כל אריזה.
    אפשר לשמור את החלב שלא סיים למספר שעות : 2-3
    אפשר להפשיר חלב במקרר ולשמור אותו ל24 שעות במקרר - כך לא צריך לבכות לאוכל שלו.
    פשוט.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי
    25/11/2008

תודה על התשובה! אם כך, במשך השעתיים , שלוש האלה האם לשמור במקרר שוב או להשאיר בחוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    25/11/2008

אפשר גם וגם.
    אם החדר חם כדאי במקרר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה