מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת חלבויקי24/11/2008
היי, חזרתי לעבודה לפני שבוע בהתחלה הייתי שואבת פעמיים ביום וראיתי שזה מאוד קשה ולא מתאפשר אז התחלתי לשאוב פעם אחת,בבוקר אני מניקה לפני העבודה ואחה"צ שאני חוזרת. הילד שלי בן 4 חודשים היום יצא לי בשאיבה 130 ונראה לי שזה לא יספיק לו,אתמול יצא 160. האם יכול להיות שכמות החלב התחילה להתמעט בגלל שהורדתי את כמות השאיבות? מאז שחזרתי לעבודה ואני רוצה להניק אותו הוא בוכה באמצע ההנקה ומתעצבן,מוכן לינוק רק כאשר יש גודש והחזה מלא,מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובהה לויקי
ג'ניס זאוסמר24/11/2008שלום ויקי,
כמות החלב לא תרד ביום אחד . אם את מורידה יניקות/שאיבות כמות החלב תרד אבל זה יקח יותר מכמה ימים עד שמרגישים את ההבדל.
אם את שואבת פעם אחת את לא יכולה לצפות שמשאיבה אחת תצא יותר מארוחה אחת.
בינתיים התינוק שלך נפגש עם פטמה וזרם של בקבוק ועכשו מעט מבולבל.
הוא רוצה לקבל את החלב שלו מבלי להתאמץ ומהר - כמו בקבוק.
מה עושים - שואבים יותר, לא צריך הרבה זמן, יותר טוב פחות זמן אבל יותר שאיבות.אני מקווה שיש לך מכשיר שאיבה חזק וטוב - מדלה/ספקטרה.
כאשר את נמצאת בבית - תניקי אותו בכיף.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
ויקי26/11/2008יש לי מכונת שאיבה של ספקטרה מעולה, האם יכול להיות שהכמויות שהוא מקבל מבקבוק שאוב גדולות יותר מאשר בהנקה?פשוט אחרי הנקה הוא תמיד רעב עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר26/11/2008בהחלט!!!
אם הוא מקבל כמות של 130-160 סמ"ק הוא מקבל ארוחה טובה. אחד ההבדלים הוא שכאשר אוכלים מבקבוק מקבלים פחות זמן מציצה .
אם זו הכמות שהוא מקבל בכל אוחה שאובה תנסי שיקבל את הארוחה באיטיות ואפשר לשחק איתו (מטפלת) ולא לתת לו לאכול בכל פיפס.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שד פחות מלאעינת23/11/2008
בימים האחרונים אני מרגישה כי שד אחד שלי כאילו לא מתמלא ואילו השני מתמלא מאוד מעבר להרגשה אני רואה שהילדה שלי יונקת ובאמצע מתעצבנת כאילו לא יוצא לה חלב יותר אציין כי עד היום היינקתי רק בשד אחד וזה הספיק לה לכל הארוחה היא היום בת 8 שבועות יכול להיות שזה קשור בצורך שלה ואם כן האם הגוף לא אמור לספק את החלב בהתאם לצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר23/11/2008עינת שלום,
הגוף שלך כן מייצר ומייצר מספיק - אף אחד לא אומר שהוא חייב ליצור את החלב שוה ושווה בכל צד.
להרבה נשים אי סימטיות בגודל השדיים, רקמת שד שונה בין הצדדים וזרימה שונה בין הצדדים.
תינוקות אוהבים יותר לינוק כאשר הם מקבלים הרבה חלב ובזרם חזק יותר ולכן אם יש צד אחד כזה התינוק יעדיף אותו.
תוך תקופה מסויימת הצד שהוא מעדיף פחות יתחיל ,בעקבות פחות הנקה, לייצר פחות, להיות יות קטן ופחות ופחות מועדף על ידי התינוק.
יש גם נשים שהמצב מגיע ליניקה מצד אחד בלבד ובהצלחה רבה - והצד השני מפסיק לייצר בכלל.
אני ממליצה בכל זאת לנסות להניק אותה יותר מהצד הפחות מלא כדי לעודד את היצירה כי את רק חודשיים לאחר הלידה ויש עדיין סיכוי. כדאי אפילו לשאוב מהצד הזה כדי לעזור בעידוד היצירה.כל פעם שהיא יונקת תשאבי גם מהצד הפחות מלא/מועדף.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם שאוב- עקרונות מנחיםאפרת23/11/2008
שלום, כמה שאלות בנוגע לחלב אם שאוב.... 1. כמה זמן ניתן לשמור על חלב אם במקרר? 2. לאחר הקפאה, איך מפשירים? 3. במידה והתינוק מתחיל לאכול מבקבוק שבו חלב אם מופשר, ועושה הפסקה לאחר כ60 מ"ל, תוך כמה זמן חייב לתת לו את שארית החלב, לפני שזורקים אותם? בלי שום קשר - בני כנראה אלרגי לחלבון חלב פרה (בן שלושה חודשים ושוקל כ-6 ק"ג) מפני שלאחר האכלתו במטרנה חלבית הוא מקיא (אין פריחה... רק הקאה) ולכן הרופאה המליצה על מעבר למטרנה צמחית. אולם, הריח של המטרנה בכלל לא משהו - בהתחלה חשבתי שזה מקולקל אבל מסתבר שזה הריח. האם זה לא מפריע לתינוק (כמו שלנו אוכל מסריח מרתיע???)האם יכול להיות שבגלל זה הוא לא רוצה לאכול תחליף חלב? (יש פעמים בודדות שאני לא מספיקה לשאוב). תודה מראש יום טוב אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ג'ניס זאוסמר23/11/2008היי אפרת,
אפשר לשמור חלב אם במקרר במדף העליון לכמה ימים - 3-4
להפשיר - לשים במקרר לילה לפני או בקערת מים חמימים , לא חמים, עד ההפשרה. לא לאפשר מגע בין המים לבין החלב.
שאית חלב - אפשר להמשיך לתת אבל רק לתווח של כמה שעות.עדיף לחלק את החלב לכמויות קטנות כדי לא לבזבז חלב.
אלרגיה לחלבון בחלב פה עלול לגרום להקאות ועדיף שיקבל חלב אם כי הוא עלול להיות גם אלרגי לחלב צמחי.
אני מסכימה איתך לגבי הריח - באמת לא נעים, אבל רוב התינוקות לא כל כך מושפעים ממנו לרעה אם הם לא נחספו למשו אחר.
אם הוא כבר מכיר את הריח של חלב אם - עז הריח של משהו מהווה ריח זר עבורו ויתכן שלא יסכים .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת פגיתליאת20/11/2008
שלום, שמי ליאת , אמא ליובל שנולדה בשבוע 27 במשקל קילו, כיום בת 3 חודשים וחצי- כרונולוגי ושבועיים - מתוקן. ניזונה מחלב אם בלבד, לפעמים מקבלת ח.א בבקבוק. בשבועיים האחרונים משעות הערב המוקדמות יובל מחוברת לציצי במשך 4-5 שעות עם הפוגות קצרות באמצע. כאשר מגיעה שעת ההנקה בסביבות השעה 16:00 היא יונקת במשך כחצי שעה ולאחר מכן נרדמת, שום דבר לא מעיר אותה, אך כעבור רבע שעה או חצי שעה היא מתעוררת שוב ודבר לא מרגיע אותה מלבד ציצי, נראה שהיא באמת רעבה כי היא יונקת היטב ולאחר מכן עושה גרעפס ושוב נרדמת וחוזר חלילה. בשעות הלילה כל הסנריום מתרחש שוב לפעמים עד 2 או 3 לפנות בוקר. אני מותשת וחוששת שאולי אין לי מספיק חלב או שהחלב שלי לא משביע אותה יותר, אני נכנעת ונותנת לה ח.א שאוב שיש לי עוד מימיי השאיבות בפגיה - גם אותו היא יונקת ורק לאחר מכן נרדמת. (יובל שוקלת 3300 ק"ג), כאשר שותה בבקבוק מגיעה לכמויות של 100-120 אותם היא גומעת כמעט ללא הפסקה ובלי שנשדל אותה לכך. לאחר מכן נראה כי מאוד קשה לה, היא נושמת בכבדות, נאנחת ועושה קולות של מאמץ רב. במשך חודשיים של אישפוז שאבתי בקנאות רבה כל שלוש שעות רק כדי להגיע להנקה המיוחלת אך כעת אני מרגישה שאני מאבדת כוחות וסבלנות, אני רוצה מאוד להניק והייתי שמחה לקבל עצה איך חוזרים למתכונת של האכלה כל שלוש שעות, או לפחות לא להיות מחוברת להנקה כל כך הרבה שעות ביום. תודה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
חיה כהן20/11/2008ליאת שלום! קודם כל מגיע לך כל הכבוד על ההתמדה ושהגעת לאן שהגעת!בטוח שלא היה קל,מצד שני בטוח שהיה כדאי.
אין שום דבר רע בלתת לה מדי פעם חלב אם שאוב,במיוחד אם זה יכול להקל עלייך,הדרך הנכונה לתת בקבוק היא לא להרים את הבקבוק אלא שהוא ישכב יותר מאוזן ואז לתינוק יש יותר שליטה על זרם החלב(יותר דומה להנקה)והחלב זורם יותר לאט,יש הרגשה של שובע לאחר כמות יותר קטנה של אוכל.זה אולי ימנע את תחושת הכובד לאחר אכילה מבקבוק.
יכול להיות שעכשיו יובל עוברת תקופה של קפיצת גדילה אוכלת יותר כדי לעלות במשקל יותר,אם כך זוהי תופעה חולפת.יכול להיות שהיא סובלת מגזים ואז נרגעת על השד.באופן כללי תינוקות יונקים לא אוכלים לפי שעון כך שלא תוכלי להכתיב לה,כמובן שההנקה לא אמורה להמשך 3-4 שעות. אולי יש מקום ליותר מנוחה שלך תנסי להעזר בסובבים אותך זה בהחלט יכול להגביר את כמויות החלב,באם יש ירידה בכמויות.תמשיכי עם העבודה הטובה שאת עושה ,כבר עברת דרך ארוכה,כשתינוקך ישן תנסי לנוח גם את.הרבה פעמים המעבר מתינוק שרק ישן ואוכל ישן ואוכל לתינוק יותר ערני הוא לא קל.
הרבה הצלחה.
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת חלב אםיוליה19/11/2008
שלום לכן! קודם כל אני רוצה להודות לכן על העצות שנתתם לי ושעזרו לי!!! יש לי עוד שאלה- התינוק שלי בן חודשיים אוכל טוב (חלב אם) אך בין לבין אני שואבת ויוצא לי בין 110 ל150 בשאיבה ואני רוצה להקפיא. כמה זמן אפשר לשמור חלב במקפיא וכמה זמן לאחר שמפשירים חלב זה ניתן לשמור אותו במקרר? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
חיה כהן19/11/2008יוליה שלום,ניתן להקפיא חלב אם במקפיא 3-4 חודשים.בהקפאה עמוקה מופרד מהמקרר אפילו חצי שנה.
לאחר הפשרה צריך להשתמש בחלב תוך 24 שע.
כל טוב.
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת מחלות בהנקהבטי18/11/2008
שלום רב, אני אמא לתינוק שנולד פג ( החל לקבל חיסון rsv מנובמבר ע" למנוע מחלות חורף). לשמחתי אני מניקה אותו אך החל מהיום אינני חשה בטוב ( כאב גרון ללא חום, מעט שיעול ונזלת ). שאלתי היא האם אני עלולה להדביק אותו בהנקה ? אודה לתשובתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטי
חיה כהן18/11/2008בטי שלום! כאמא מניקה את מעבירה לתינוק שלך נוגדנים אשר פתחת עקב מחלתך ולכן הוא מוגן הרבה יותר מאשר אם לא היית מניקה.כדי להיות עוד יותר זהירה אפשר לקנות בבית מרקחת מסכה חד פעמית שרק בזמן שאת מניקה תשימי עלייך להגנה.המשיכי להניק את מהזקת את המערכת החיסונית של בנך.
הרבה בריאות,חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בטי18/11/2008חיה רב תודות לך, הצלחת להרגיע אותי.בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת לילהקרני17/11/2008
רציתי לשאול בנוגע להנקת לילה - מאיזה גיל ניתן לגמול מהנקת לילה? האם זה רצוי? מה הבעד והנגד של גמילת הנקת לילה? אשמח לשמוע דעתכן תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרני
חיה כהן17/11/2008קרני שלום.באיזה גיל את מתכוונת,האם את מתכוונת לתת משהו אחר במקום הנקה?אם כן אז עדיף להשאר עם ההנקה,במיוחד עכשיו לקראת החורף אין יותר קל מאשר להניק בלילה ולא להתחיל עם בקבוקים.אם את מתכוונת לגמול בכלל בלילה,יכול להיות שיהיה קצת קשה,תינוקות לא מתעוררים רק מרעב אלא יש תופעות בגילאים שונים כמו הרדת נטישה ואז חשוב לתת לתינוק את הבטחון שאת נמצאת.
מקווה שהבנתי את שאלתך.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות שאיבהויקי16/11/2008
רציתי לדעת מה הכמות הדרושה בשאיבה לתינוק בן 4 חודשים? יוצא לי בשאיבה בין - 80-120 ונראה שזה לא מספיק לו כי הוא בוכה המון אחרי בקבוק. מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי
חיה כהן17/11/2008ויקי שלום! אין כמות מדודה לתינוק בגיל מסוים.תלוי מתי נותנים את זה תלןי מה אכל קודם.אם הוא רוצה יותר תני לו.יכול להיות שתצטרכי לשאוב כמה פעמים בשביל ארוחה אחת.יכול להיות שפעם ירצה יותר ופעם פחות הרי בהנקה אנחנו לא יודעים כמה התינוק יונק כל פעם.
באופן כללי חלב אם מתעכל יותר מהר ויותר בקלות ולכן דרוש כמות יותר גדולה.
בהצלחה.
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהגלית16/11/2008
שלום רב, לאחותי יש 2 בנות. אחת נולד לפני שלוש שנים והשנייה לפני שנה וחצי. את שתיהן היא הניקה ועדיין מניקה את בתה בת השנה וחצי. בילדה הראשונה היא הניקה כל פעם מצד אחר של שד שלא יווצר גודש באחד מהשדיים. היא פגשה מישהי שהציעה לה להניק יותר משד אחד כדי שהילדה תשבע מההנקה. עם הזמן אחותי שמה לב שהשד שאיתו הניקהיותר ממשיך להתמלא בחלב והשני נשאר אותו דבר למרות שהיא ניסתה לתת לה לינוק מאותו שד וגם התינוקת לא רוצה לינוק ממנו, היא מעדיפה את המלא. נוצר לה מצב ששד אחד גדול והשני קטן. אמרו לה שכשהיא תרצה להפסיק להניק ותלך לייבש את החלב השד יחזור למצבו הקודם. האם זה מה שהיא צריכה לעשות? מה היא יכולה לעשות שהשד יחזור למצבו הקודם? ומהי הסיבה שבגללה השד לא מתמלא בחלב? אודה לתשובתך המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
חיה כהן16/11/2008גלית שלום.אם אחותך עדיין מניקה שתתחיל להניק משני הצדדים,לא להגביל את ההנקה לצד אחד ומצד שני לעודד את התינוק שיינק גם מצד שני לאחר שהוא ירד לבדו מהצד הראשון.
כמובן שהוא מעדיף את השד המלא,וידוע שהשד מתמלא לאחר ריקונו ולכן יש בצד שיונקים ממנו יותר,יותר חלב.
אם התינוק מעדיף צד אחד אפשר לתת לו להתחיל בצד שהוא אוהב ואחרי מס דקות להעביר אותו לצד שני,כדי להעלות את הכמויות בצד השני
כמובן שלאחר הפסקת ההנקה השדיים יחזרו פחות או יותר לגודלן הקודם.
בהצלחה חיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה לאחר מטרנהאפרת16/11/2008
שלום רב, בני בן חודשיים וחצי ושוקל 5.700 ק"ג. אתמול בשעה 21:30 נתתי לו מטרנה 120 מ"ל ובשעה 23:00 הוא קיבל הנקה לפני שינה בסביבות 23:30 התחיל להקיא עד השעה 1:00- 5 הקאות עד שבשתיים האחרונות הוא הקיא נוזל צהבהב!!!. אני רוצה לציין שכבר נתתי לו לפני כשלושה שבועות 60 מ"ל ב16:00 ולא הופיעה תגובה כזו (וגם לפני שבועיים אותה כמות) ההשלמה היתה הנקה. מה זה יכול להיות? לאחר שהקיא אכל כרגיל בהנקה ב-3:00 וב7:00 ולא הופיעו עוד הקאות אלא פליטות קטנות ונורמליות. כרגע הוא נינוח ורגוע וחייכן. האם ייתכן שהעמסתי עליו יותר מידי? ואם כן, למה הוא הקיא כל כך הרבה? תודה רבה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
חיה כהן16/11/2008אפרת שלום.יכול להיות שפשוט הוא לא רגיל לקבל כמויות כאלה בבת אחת.כל הסימנים מראים שכנראה הוא לא חולה.כשתינוק יונק הוא בדכ אוכל כמויות יותר קטנות ויותר לאט.אולי אין צורך לתת לו מטרנה בכלל?ואם כן אז כמות יותר קטנה ולאט.
כל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חיה אבל...
אפרת16/11/2008אני בהחלט לא מתכוונת לתת לו מטרנה בצורה קבועה אלא לשאוב לקראת החזרה לעבודה, אולם קיימים פעמים ספורות שיתכן ויהיה צורך בתחליף (אין מספיק חלב שאוב או שלא הספקתי לשאוב וכו'). שאלתי היא- על האריזה של מטרנה רשום שתינוק במשקלו של בני אמור לאכול 180 מ"ל... אני יודעת שזה אינדיווידואלי אבל נתתי לו רק 120 מ"ל והוא שתה אותם במלואם. האם בני ישתה גם אם איננו רעב? האם עליי לתת 60 מ"ל, הפסקה וכן הלאה? לנתק אותו מן הבקבוק? האם זה רלוונטי גם עבור חלב שאוב? סליחה על מטר השאלות, תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
חיה כהן17/11/2008אפרת שלום.קודם כל תלוי מה התינוק אוכל בנוסף ומתי.אם את מתכוונת לחזור ולהניק אז אין צורך לתת כמות גדולה.לעיתים תינוקות אוכלים מבקבוק יותר ממה שהם מסוגלים לעכל במיוחד כשהם אוכלים מהר מהבקבוק.אפשרות אחת לא להרים את הבקבוק עד הסוף וכך התינוק יאכל יותר לאט ויהיה לו יותר שליטה על הזרם.
אל תשכחי שפורמולה יותר קשה לעיכול מחלב אם,ןלכן יכול להיות שכמויות כאלה של חלב אם יהיו בסדר.צריך לנסות ולראות מה מתאים לילד שלך,סבלנות ולאט לאט הכל יסתדר.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים ונזלתקרן15/11/2008
בתי נולדה לפני כחודש. אני מניקה אולם לאחרונה הילדה מגיבה באי שקט מיד לכשהיא מסיימת להניק. ידוע לי שתינוקות סובלים מגזים אולם התופעה תמוהה שכן אי השקט מתחיל כמעט מיד עם סיום האוכל. ברצוני לציין שהילדה גם ממעיטה בעשית גרפסים גם אנו מחזיקים אותה זמן רב בתנוחה המתאימה. מידי פעם אני שואבת את האוכל ונותנת לה גם מהבקבוק האם זו יכולה להיות הבעיה? בנוסף לילדה יש נזלת לא מלווה בשום סימטום נוסף של התקררות.כיצד מתמודדים-האם מי מלח עוזרים,האם אדים אודה באם תוכלו לסייע לי-זו לידה ראשונה שלי בתודה ובכבוד רב, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ג'ניס זאוסמר15/11/2008היי קרן,
תופעת ה"גזים" בקרב תינוקות מהווה מכלול של מצבים ולא מצב מוגדר או אפילו מוכח רפואית.אין טיפול ידוע או סימן היכר מסוים אבל בקרב הציבור המצב מתגלגל וקיימים המון אמונות ופתרונות - כמובן אין להם שום ביסוס.
1 - "גרפסים או לא גרפסים" - ללא חשיבות ולא סיבה לבעיה כלשהי
2 - שאיבה ובקבוק מידי פעם - לא מהווה גורם לבעיה למצב
3 - עלול להקשות על תינוקות בזמן היניקה מכוון שקשה להם לנשום אבל לא לאחר ההנקה
4 - מי מלח יכול לעשור לנזלת
5 - אם התינוקת עולה במשקל ומתפתחת יפה - אני ממליצה לחכות כי המצב יכול פשוט לעבור ללא התערבות .
6 - תגשי לבדיקת רופא ילדים כדי לשלול כל בעיה רפואית.
הרבה תינוקות מתנהגים כך בחודשים הראשונים והיום מסתמנת הידיעה שזה בגלל חוסר בשלות ועובר לאחר 3-4 חודשים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסתדרת עם השאיבה...יערה14/11/2008
הסתדרתי יופי עם ההנקה (ללא כל בעיות). ביתי בת 3.5 חודשים. צריכה לחזור לעבודה בעוד שבועיים. לא אהיה לידה משעה 7:30 עד 16:00. לא ניתן לשאוב בעבודה. רציתי לשאוב.התחלתי להתאמן. מצליחה למצוא זמן רק לשתי שאיבות ביום. במהלך הבוקר ובלילה לפני השינה. בשאיבות אני יכולה פעם אחת לשאוב 80 ופעם אחרת רק 20. נראה לי שזה לא יספיק. יש להביא בחשבון שיש ימים שאני בכלל לא יכולה לשאוב (לא בבית ולא במקום שניתן לשאוב). בכל מקרה עד היום אני מניקה מלא (בחלב השאוב מאוחסן במקפיא). כרגע נראה לי שתהיה בעיה להמשיך לתת לה חלב אם לאחר שאחזור לעבודה. האם בכל זאת יש דרך להתארגן עם השאיבות ? (על מנת שיספיק לה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליערה
ג'ניס זאוסמר14/11/2008שלום יערה,
כדי לקבל את המיטב משאיבה יש להשתמש במשאבה טובה - מדלה/ספקטרה/אמדה.
יחד עם זה ,כמו שאמרת, צריך להתאמן ולפתח מיומנות כדי למצוא את שיטה המתאימה אישית לך.
כאשר תפתחי את המיומנות יצא לך יותר.
אם לא תהיה לך הזדמנות לשאוב בעבודה או בבית כאשר תחזרי - קרוב לוודאי ולא יהיה מספיק חלב . כדי שיהיה צריך להניק או לשאוב. אין דרך אחרת.
חשוב לדעת שמעבר למיכשור הנכון יש גם אפשרות לעשות תרגילי הרפייה בזמן השאיבה וללחוץ על השד - מזרים חלב יותר טוב.בבוקר יש יותר חלב - תשאבי יותר בבוקר.
בינתיים תשאבי כמה שאת יכולה ותקפיאי וכאשר תעבדי תראי מה אפשר ומה לא.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה טכנית
עינב22/11/2008אני רק רציתי להוסיף הערה בצד הטכני שאולי יכולה לעזור: החוק במדינת ישראל מחייב עד גיל חצי שנה לאפשר לאם מינקת לצאת למה שמוגדר "שעת הנקה" - שיכולה להיות במהלך היום - כדי לשאוב או לסיים יותר מוקדם. מקומות העבודה מחויבים לחוק זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשני השדיים - רגישות למגעמ.מ13/11/2008
שלום אני מניקה את בני בן ה-6 שבועות הנקה מלאה. כבר שבועיים שאני חשה כאבים חזקים בשני השדיים ברוב שעות היום. בשיחה עם יועצת הנקה נדרשתי להניק, לשאוב , לעסות את השד, קוממפרסים ועוד כמה שיטות הרגעה, אך לצערי לא הועילו לי כל נסיונות הטיפול. החזה שלי לא אדום או חם אלא רגיש לכל מגע, אפילו נשיאת בני במנשא צמוד לחזה כואבת לי מאוד. החזה כואב כל הזמן ואף כואב יותר כשוגעים בו. האם התופעה מוכרת? למי עליי לפנות? אשמח לתשובה מהירה תודה מ.מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למ.מ
ג'ניס זאוסמר13/11/2008היי,
לפי דעתי את צריכה להבדק על ידי רופא ובהקדם.
אם אין לך אודם או חום מקומי כנראה ואין זיהום אבל ייתכן ויש איזשהו מצב דלקתי או אלרגי שאפשר לאבחן ולטפל.
חבל לסבול.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטיליום, עצירות וגזיםליאורה13/11/2008
שלום, בני היום בן חמישה שבועות. מאחר ובתחילת ההנקה לא היו לי כמויות מספיקות של חלב, אני מקבלת 60 מג' של מוטיליום ביום מזה כשבועיים. כמויות החלב התחילו לעלות לפני כשבוע ואתמול והיום (48 שעות) לבני הייתה רק יציאה אחת, המון גזים וחיתולים רטובים משתן. הוא עולה 20 עד 30 גרם ביום אבל בשלושת הימים האחרונים הוא עצבני ביותר, והפתרון היחיד בשטח הוא לתת לו ציצי במשך כל היום. האם יתכן שהעצירות היא בגלל המוטיליום? ומה לגבי העצבנות?-גם לי יש קצת עצירות ולכן הורדתי היום את המינון ל 50 מג' ובכוונתי להמשיך ולהוריד בהדרגה, מה שעוזר לעצירות אבל מן הסתם לא לחלב... מה כדאי לעשות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאורה,
ג'ניס זאוסמר13/11/2008היי ליאורה,
לתינוקות יונקים (בלעדית) אין עצירות - הם יכולים לעשות פחות יציאות אבל היציאות עדיין רכות וצהובות.
הייתי מחכה קצת לראות מה קורה. בגיל הזה יש מצב אצל חלק מהיונקים שהם מתחילים להפחית יציאות באופן טבעי עד ליציאה פעם בכמה ימים - וזה בסדר גמור.כל עוד שבריא ושמח מותר בשלב הזה אבל לא אצל תינוקות צעירים יותר.
אי אפשר לדעת אם זה נובע מהמוטיליום ולכן אם אין ירידה בכמות החלב לאחר הפחתת המינון אפשר להמשיך ולהוריד בהדרגה. תעשי את זה בצורה איטית כדי שתכלי להבחין בהשפעה.
תני לו להרגיע את עצמו על הציצי בכיף.
על תתני לו שום דבר ליציאות או לחוסר יציאות - ממש כלום.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת " אופראית "רחלי12/11/2008
שלום. אחותי ילדה לפני שישה ימים, תינוקת במישקל 3.25 ק"ג. אחותי מניקה ללא תוספות, כמעט כל שעתיים, משך כל הנקה יכל להגיע בממוצע לשעה וחצי אך למרות זות התינוקת אינה רגועה ובוכה גם לאחר ההנקה. היתה לתינוקת יציאה אחת לפני יומיים שנראתה ככדור קטן ומאז, לא היו לה יציאות כלל. התינוקת מקבלת תכשיר הומאופתי למניעת גזים, גליכל בייבי. לאחותי זו תינוקת ראשונה והיא רוצה מאוד להניק אך היא חוששת לבריאות הילדה. בבדיקת רופא, נמצאה בריאה והכל תקין. כיצד ניתן להקל על שתיהן, התינוקת שלא נרגעת ואמה שחוששת שמא משהו לא כשורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחלי
ג'ניס זאוסמר12/11/2008רחלי שלום,
טוב לדעת שהתינוק נבדק ונמצא שהכל בסדר!
אני חוששת שהאבחנה של גזים אצלה הא אבחנה לא טובה ואין לת לה שום תכשיר - היא מאוד חדשה ו"גזים" לא מופיעים בגיל הזה.בכלל, התכשירים הללו לא שווים ואין להם ערך.
את מתארת מצב שבו התינוקת "יונקת" לעיתים מאוד קרובות , לא רגועה, בוכה , גם לאחר הנקה ומיעוט יציאות בלשון המעטה.
התינוקת הזאת ר-ע-ב-ה.
היא לא יונקת ממש כל שעה וחצי - היא עושה כאלו שהיא יונקת אבל לא מקבלת מספיק חלב.
סביר שתינוק בשלב הזה יינק לעיתים קרובות מאוד אבל לאחר הנקה יהיה רגוע ויהיו לפחות 3-4 יציאות ביממה.
התינוקת בסדר - היא מודיעה לכם שהיא רעבה וזקוקה לאוכל.
הבעיה כאן היא שההנקה לא אפקטיבית ואין מספיק מעבר חלב.אחותך חייבת לשפר את ההנקה על ידי שיפור ההצמדה ומהר אחרת היא עלולה למצוא את עצמה במיעוט חלב ואם תינוקות מאוד לא מרוצה ויורדת במשקל.
אפשרויות - אחות טיפת חלב או יועצת הנקה.
תינוקות בגיל הזה זקוקים ל2 דברים עקריים בלבד - אוכל ואהבה. אני בטוחה שהיא מקבלת הרבה אהבה אבל לא מקבלת מספיק אוכל.
טיפול ומהר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מהירה ומקצועית.
רחלי13/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)