מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשים בהנקהפולינה21/10/2008
שלום, יש לי תינוק בן 3 שבועות שניזון בהנקה בלבד. יש לי מספר קשיים גם בזמן ההנקה עצמה וגם בזמן שבין ההנקות. מלבד פצעים בפטמות וכאבים חזקים בזמן ההתחברות של הילד לשד, יש לי כאב קבוע בין הנקה להנקה. אני משתדלת לשאוב את החלב הנותר אחרי כל הנקה על מנת למנוע גודש אך הכאב עדיין נשאר. שאלתי היא, האם עדיף לשאוב את השאריות או לתת לגוף לאזן את עצמו מבחינת כמות החלב? שאלה נוספת, כיצד ניתן להקל על הכאב בשד בין הנקות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולינה
חיה כהן21/10/2008פולינה שלום!
פצעים בפטמה מראים על הצמדה לא נכונה לשד,יש צורך לגרום לתינוק לפתןח פה גדול ואז את מביאה אותו עמוק לתוך השד,במשך כל ההנקה להקפיד שהתינוק ישאר עמוק בתוך השד.
לא כדאי לשאוב אחרי הנקה את מגבירה את כמויות החלב ומגדילה את הסיכון לגודש!
בהצלחה ובהנאה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותרופותאמא קטנה20/10/2008
ערב טוב!!! אני מאוד לא רגועה בזמן האחרון ואני מניקה. רציתי לדעת האם ניתן לקחת איזשהי תרופה להרגעה מבלי שיפגע בתינוקת כמובן. אשמח לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא קטנה
חיה כהן21/10/2008שלום.אם ברצונך לקחת משהו כדאי לנסות לקחת משהו טבעי תתיעצי בבית טבע.יש מוקד תרופתי בבלינסון שאפשר להעזר בו מבחינת ההנקה עם תרופה מסוימת.
איחולים לרגיעה והנאה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב לפגנורית20/10/2008
שלום, ילדתי לפני שבועיים, בשבוע 28, אחרי רעלת הריון (קשה). בשבועיים האלו אני לא מצליחה לשאוב מעבר ל 20 CC בכל שאיבה. יש לי משאבה של מדלה לקטינה. כמו כן, אציין שלבתי הבכורה שאבתי במשך תקופה עם אותה המשאבה (מדלה לקטינה) והכמויות היו תמיד סביב ה 100 CC לכל שאיבה. האם לרעלת יש השפעה על ייצור החלב? מה יכולה להיות הסיבה לכך שהכמות נשארת כזו קטנה? מה ניתן לעשות כדי להגביר את הכמות בכל שאיבה? אני די מיואשת ומצד שני רוצה להמשיך ולשאוב בעיקר בגלל שהתינוק שלי פג. חייבת עזרה. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
חיה כהן21/10/2008לילך שלום,לעיתים לידה בשבוע כה מוקדם יכולה להיות סיבה לכמויות החלב.תמשיכי לשאוב בצורה הדוקה כל 3 שעות את יכולה לנסות כדורי חילבה מבית טבע שלוקחים אותם 3 כדורים 3 פעמים ביום.יחד עם השאיבות יכול לקחת קצת זמן עד שתראי תוצאות.
בהצלחה ואורח רוח
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה, פליטות וחזרה לעבודהרונית19/10/2008
שלום, בני בן חודשיים, שוקל 5.5 קילו בערך. במשך היום יונק כל שעתיים שלוש ובלילה ישן 5-6 שעות ברציפות (אינני מעירה אותו להנקה). הוא עולה יפה במשקל ואף נולד במשקל מכובד (3800 גרם) אך פולט אחרי כל ארוחה ולעיתים כמויות ממש גדולות. הרופאה אמרה שכל עוד הוא עולה במשקל והפליטות אינן מפריעות לו עלי לדאוג שיהיה זקוף אחרי הארוחה לפחות חצי שעה ורק אז להשכיבו. כמו כן המליצה לעשות הפסקות בהנקה ולא להניק יותר מ-15 דקות בכל צד. ניסינו את כל הנ"ל אך עדיין הפליטות מרובות. מה גם שלעיתים נדמה לי שהפליטות כן מפריעות לו קצת, כי מדי פעם הוא בוכה לאחר הפליטה (בפרט אם הפליטה יוצאת גם מהאף וגם זה קורה אחת לכמה ימים) אך אולי הבכי אינו קשור לפליטות אלא לבעיות עיכול אחרות (?). אודה אם תוכלי לייעץ לי כיצד להתמודד עם בעיית הפליטות. עניין נוסף: בעוד חודש אני חוזרת לעבודה והילד עובר למסגרת של משפחתון. אם אני יוצאת למשרה מלאה, מה כמות החלב שעלי לשאוב עבורו (כמה מנות ומה הכמות בכל מנה)? כרגע לא ברור לי מה הכמויות שהוא אוכל. אם אני מביאה לגננת חלב שאוב שהיה במקרר, כיצד עלי להדריך אותה לחממו? איכן עליה לשמור את החלב עד השמוש בשעות המאוחרות יותר של היום? כיצד עלי להתנהל במשך יום עבודה עם השאיבות (יש לי משאבה חשמלית של מדלה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
חיה כהן20/10/2008רונית שלום! פליטות יכולות לנבוע מכמויות גדולות של חלב או סתם רפלקס שחרור חלב חזק במיוחד ואז יהיו שפריצים חזקים של חלב.בנוסף כמובן יכולה להיות בעיה רפואית.
תנסי קודם לפתור את הבעיה עי כך שתניקי בכל הנקה רק מצד אחד ,ועי כך יהיו לתינוק פחות שפריצים של חלב וכמויות החלב יתאזנו,דבר נוסף אפשרי לשבת כשאת נשענת מעט לאחור בזמן ההנקה ועי כך מורידה את זרם החלב.
אם דברים אילו לא פותרים את הבעיה מומלץ לבדוק מבחינה רפואית בעיה שנקראת רפלוקס.
חזרה לעבודה,בזמן שאת בעבודה תשאבי ותשמרי את החלב במקרר,מס השאיבות יהיו לפי מס שעות העבודה שלך ולפי הנוחות של השד. כמובן בשעות שאת בבית תניקי לפני ואחר י העבודה. גם המטפלת צריכה לשמור את החלב במקרר (לא בדלת המקרר) ולחמם אותו מעט בקערה עם מים חמים לפני השמוש.כדאי לאחסן את החלב בכמויות קטנות בערך 80-100CC כי ברגע שמחממים ולא משתמשים צריך לזרוק.תתחילי עם הכמויות האלה ולפי צורכי התינוק תשני כמויות.
אם עדיין לא הרגלת את תינוקך כדאי להתחיל כבר עכשיו מידי פעם לתת בקבוק חלב שאוב וגם להרגיל את גופך מידי פעם לשאוב ואולי אפילו להכין כמה מנות במקפיא טוב ל3-4 חודשים.
הרבה הצלחה וחג שמח!
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיה תודה! ושאלה נוספת...
רונית20/10/2008בזמן האחרון נראה שבחלק מהיניקות הילד מסיים את המנה מהר, כי כעבור כמה דקות הוא מתחיל "להלחם" עם השד (נכנס ויוצא ומושך כאילו שאינו מצליח להוציא עוד חלב). כשזה מגיע לנקודה זו אני עושה לו הפסקה להוצאת אויר והחתלה, אך הוא נשאר חסר שקט וברור לי שלא שבע, כך שאני חייבת להציע לו את השד השני וגם שם הוא אוכל בהתלהבות ובמהירות עד שהוא מתחיל "להלחם" עם השד. ואז אני שואלת את עצמי- האם הילד נשאר רעב? מיד אחר כך מגיעה הפליטה הגדולה (אז הוא אכל בעודף או שהוא לא אכל מספיק?) בהתנהגות הוא ממשיך להראות סימנים של חיפוש (אוכל את הידיים, מוצץ את האצבעות וכו') אבל אני לא יכולה להציע לו ציצי כי הוא רק "נלחם" איתו ומכאיב לי, מה גם שאני לא רוצה להכניס אותו למעגל של פליטות, אז אני מחכה לפחות איזה שעה וחצי-שעתיים עד ההאכלה הבאה ובינתיים משתדלת להעסיק אותו בדברים אחרים (מרגיעה אותו, שרה לו- הוא אפילו נרדם לפרק זמן קצר) בשורה התחתונה, כפי שאמרתי הוא מעלה במשקל, אבל ההתנהגות שלו מבלבלת- לפעמים נדמה שאין כמות חלב שהיא מספקת עבורו. לעיתים הוא פולט בזמן ההנקה עצמה וממשיך לינוק תוך כדי... אני עושה משהו לא נכון? ואגב מעבר לבקבוק, איזה סוג של בקבוק כדאי לקנות לילד עם בעיית פליטות ודפוס יניקות כזה? שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
חיה כהן21/10/2008רונית שלום! התנהגות כפי שאת מתארת של משיכה על השד יכולה להצביע על זרימה חזקה של חלב בשד וחוסר שליטה על כמויות ולכן הצעתי להשאר על אותו צד ולא לעבור לשד השני.
אין משמעות לסוג הבקבוק שאת קונה חשוב לחאכיל כשהבקבוק לא מורם עד הסוף אלא שוכב וכך את נותנת לתינוק להכתיב את קצב האכילה שלו.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רונה23/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודש וחצי אחרי...
רונית05/12/2008חיה שלום, אז חזרתי לעבודה (חצי משרה) ואני שואבת חלב חלק מהזמן וכשהילד בבית הוא יונק מהשד. העצות שנתת לי עזרו באופן חלקי (הילד עדיין פולט אבל פחות). נכון להיום הילד בן 3.5 חודשים ושוקל 6300 גרם. הבעיה שלי היא עם המשפחתון וההאכלה מבקבוק. באופן כללי הגננת טוענת שהילד פולט הרבה (תופעה שכבר למדתי לחיות איתה), אבל יום אחד החזרתי את הילד הביתה עם שקית שהיו בה בגדים וטטרות ספוגים בפליטה, כמות שנראתה לי לא סבירה אפילו במושגים שאני מכירה. אז שאלתי את הגננת מה קרה באותו יום והיא אמרה לי שהיא נתנה לו 120CC, עזרה לו להוציא אויר והחליפה לו חיתול, ואז הוא פלט (את הכמות הרגילה) ואח"כ התחיל שוב לאכול את האצבעות ולבכות, אז היא נתנה לו עוד 120CC אותם שתה עד תום, אבל אז החלה סדרה של פליטות כבדות, כולל גבינה. יש לציין שגם אחרי יניקה מהשד הילד פולט- בד"כ אני מרימה אותו עם הראש מעל הכתפיים אחרי הארוחה ואז הוא מוציא גרעפס ומיד אח"כ פולט כמות שעושה שלולית על הרצפה בקוטר של איזה 12 ס"מ (שנראה לי שזה פשוט עודפים, כי הוא אוכל מהר מדי ויש גם את העניין של בליעת אויר כי הוא יונק מאוד בהתלהבות) ואחרי הפליטה הגדולה בד"כ מגיעות עוד כמה פליטות קטנות. בלילה הוא ישן איזה 8 שעות ברציפות (כך שמן הסתם הילד לא סובל מרעב) ובבוקר הוא יונק לאט (כי הוא עוד עייף מהלילה...) ולא בולע הרבה אויר, כך שהפליטות בבוקר הן מזעריות או לא קיימות כלל. השאלה שלי היא- האם הגננת נהגה נכון כשנתנה לו עוד 120cc? ומה עושים אם באמת הילד רעב ואוכל בהתלהבות את הכמות הנוספת הזו?בסה"כ זה 240cc זה לא נשמע קצת הרבה? יש איזושהי עצה שאפשר לתת לגננת כדי לצמצם את הפליטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
חיה כהן06/12/2008רונית שלום
דבר ראשון פליטה עד קוטר של 13.5 ס"מ זה סביר .... (-:
עכשיו ברצינות .. אם בלילה התינוק יונק ולא פולט סביר להניח שהבעיה לא רפואית אלא טכנית.
שנותנים את הבקבוק יש לתת בצורה איטית ובשליטה של התינוק ואת זה עושים ע"י כך שלא מרימים את הבקבוק עד הסוף אלא מחזיקים אותו בצורה מאוזנת . ( לא להתרגש עם יכנס אוויר). אם תינוק פולט או מקיא לאחר הארוחה אין לתת שוב את הארוחה . במידה וכן ( היות והילד לא שקט) יש לתת כמות קטנה ולא את הארוחה המלאה.
בהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להוסיף תחליף?שני19/10/2008
תינוק בן חודשיים. הנקה מלאה. עולה במשקל. אמא שלי טוענת שכדאי בערב לתת לו תחליף חלב כי הוא לא רגוע ובוכה ולא רוצה לינוק. פעם ניסינו והוא שתה את זה בשקיקה. האם היא צודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
חיה כהן20/10/2008שני שלום! תינוק שיונק טוב,עולה יפה במשקל,אין שום צורך לתת תחליף שכמובן כשמו כן הוא תחליף וזה תמיד פחות טוב מהאמיתי.תחליפי החלב נועדו לתינוקות שמאיזה שהיא סיבה לא יכולים לינוק או מסיבה אמהית או מסיבה אישית.תברכי על זה שאת מצליחה להניק הנקה מלאה ושאין לך צורך להוסיף כל מיני תחליפים.
תמשיכו להנות חג שמח
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת... לגבי חלב רב של רפאלקרן18/10/2008
יועצת ההנקה המליצה לי על חלב רב של רפאל בנוזל כדי להגביר את כמות החלב אך שמתי לב שיש כמות אלכוהול גדולה במוצר ולעניות דעתי אסור לצרוך אלכוהול בזמן שמניקים/שואבים, ובהוראות רשום להשתמש במוצר 3 או 4 פעמים ביום. האם כמות האלכוהול הזאת לא יכולה להזיק לתינוקת? אודה לך על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ג'ניס זאוסמר18/10/2008היי קרן,
לא קיים איסור לשתית אלקוהול בזמן ההנקה. מותר כוסית אחת מידי פעם לאחר הנקה.זו לא המלצה אלה מידע.
החומר שהזכרת לא נחשב כאחד החומרים היעילים להגברת חלב.אין שום מידע מבוסס או מדעי על יעילות או אפילו בטיחות החומר.
אני ממליצה שתקחי חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום) ובנוסף שאיבות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שם המוצר? חילבה? של איזה חברה?
קרן19/10/2008היי. תודה על תשובתך. אך שאני מגיעה לקנות ישאלו אותי של איזה חברה ומה שם המוצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר19/10/2008קונים בחנויות למוצרי טבע-מבקשים קפסולות חילבה במינון הכי גבוה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבות - לא מצליחהליגל18/10/2008
ביתי בת 5 וחצי חודשים. יש לי את המדלה אלקטריק. אתמול ניסיתי לראשונה לשאוב וגם היום בבוקר. כהרגשתי שהשד יחסית מלא. בקושי בקושי יצא לי משני הצדדים 30 - 40 CC. למה זה קורה. מדוע אני לא מציחה לשאוב. זה ממש מתסכל אותי. זה קרה לי גם עם הבכור לפני 7 שנים עם מכשיר אחר שהיה לי . אני רציתי להרגיל אותה גם לבקבוק מאחר ועד עכשיו היא יונקת בלבד ועוד כחודש אני חוזרת לעבודה. מיותר לציין שאת המעט ששאבתי היא כמעט ולא שתתה מהבקבוק.. כי היאלא הבינה מה זה הדבר הזה... אני שוקלת לתת לה בקבוק תחליף ביום - כדי להרגיל אותה גם לבקבוק בשילוב ההנקה . רגע לפני - יש דרך לשאטב בצורה מוצלחת. אציין שהייתי רגועה ופעלתי לפי ההנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליגל
ג'ניס זאוסמר18/10/2008היי ליגל,
אני חייבת לציין שעניתי על בדיוק השאלה שלשום - כך כתבתי:
כמו שיש סוגים שונים של משאבות יש משאבות מתאימות יותר לנשים מסוימות ולאחרות לא.
חשוב לדעת שאפילו עם המשאבה הכי טובה יש צורך להתרגל למשאבה . את צריכה להתאים את השאיבה ספציפית אליך : להתחיל חלש ולהגביר לאט או אין צורך העיטיות כל כך. מיקום הכוס על השד - הפטמה צריכה להיות באמצע. יש נשים שצריכות לעשות תרגילי הרפייה לפני השאיבה אחרת הזרם לא בא.
יש נשים שמבנה השד לא מתאים לאיבה והחלב לא יוצא - במיוחד עם איזור הפטמה מאוד רחבה.
גם ספקטרה וגם מדלה לקטינה וגם אמדה - מכשירים טובים.
ככל שמצטבר הנסיון החלב יוצא בקלות יתר ובזרם יותר מהיר.
לגבי מכשיר - מדלה מיני אלקטריק הוא לא בדיוק הבחירה הטובה - תנסי משהו עם מנוע יותר טוב - מדלה לקטינה או ספקטרה.
לגבי האכלה במקבוק - אין שום קסם או פטנט - היא פשוט עדיין לא מבינה שכך מקבלים אוכלוזה לא בדיוק מוצא חן בעיניה שמשנים לה את זה.
לוקח זמן, הבנה ואורך רוח - היא תאכל כי לא תהיה ברירה את תהיה בעבודה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול לגרום לתינוק לינוק פחות?אלונה17/10/2008
שלום, בני בן 4 חוד' יונק הנקה מלאה, אני לא שואבת בכלל כי הוא יונק כל הזמן אז לט היה צורך, בשבוע האחרון (אולי יותר משבוע) שבני שינה את דפוס האכילה שלו והוא יונק מעט יותר, פחות זמן על הציצי והוא ממש מפנה את ראשו הצידה ומסרב הרבה פעמים להנקה. אני מצדי מנסה להציע כל הזמן בתקווה שהפעם הוא יוכל יותר. שמתי לב שהוא אוכל יותר כשהוא חצי ישן אז אני מנסה להניק יותר כשהוא רק מתעורר. שקלתי אותו השבוע אצל הרופא שלו והוא שוקל 7,5 קילו, הרופא ממליץ להמשיך עם ההנקה ואולי בעוד חודש להתחיל עם מוצקים. 1) מה יכול לגרום לשינוי בדפוס האכילה שלו? הטם הוא לא רוצה לינוק יותר חלב?? 2) הטם לישאוב בינתיים עדי לישמור על תפוקה או להניח לחזה לייצר בהתאם למה שהתינוק רוצה? מקווה שתוכלו לעזור לי לפתור את התעלומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלונה
ג'ניס זאוסמר18/10/2008היי אלונה,
אם התינוק עולה במשקל , שמח ומתפתח תמשיכי כך.
תינוקות בגיל הזה יכולים לינוק בצורה הזאת ובאפקטיביות מרובה.
הם מאוד יעילים בלינוק אבל הסביבה מעניינת מאוד והם מידי פעם מסתכלים סביבם או אפילו עוזבים את השד וחוזרים.
תמשיכי להניק - התנהגות זו היא נורמאלית אם המשקל בסדר.
ג'ניס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שאיבהיוליה17/10/2008
שלום! רציתי לקבל המלצה על מכשיר שאיבה מיד שרה ששואב בצורה אפקטיבית...איזה עדיף לרכוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשהי
ג'ניס זאוסמר17/10/2008היי,
מיד שרה לא רוכשים - הציוד בהשאלה ובסוף ניתן להשאיר תרומה לארגון המדהים הזה.
להם יש ספקטרה ומדלה לקטינה ושניהם טובים.
לא ממליצה לרכוש משאבה אלה אם את צריכה לשאוב רק לעיתים רחוקות או פעם ב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור להניקקרן17/10/2008
היי יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי, שמקבלת אוכל גם משאיבה וגם תחליף. האם יש סיכוי לחזור להניק אותה? אני רק רוצה לציין שהפסקתי להניק אותה בגיל יומיים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ג'ניס זאוסמר17/10/2008שלום קרן,
קשה להגיד אם יש סיכוי או לא.אני הכרתי מקרים שבהם זה הצליח גם בגיל הזה אבל היא כנראה די רגילה לבקבוק - פטמה וזרם.בכל זאת יש סיכוי ומה יש להפסיד.
אני ממליצה שתקרבי אותה לשד כאשר היא לא רעבה במיוחד ותני לה להתרגל למקום - כמובן ללא בגדים.
אם היא מתעניינת תציעי לה את השד.
יש אפשרות גם לקבל סייוע מיועצת הנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.
קרן18/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבעינת16/10/2008
האם יש קשר בין סוג המשאבה לכמות החלב שניתן לשאוב? אני למשל לקחתי משאבת ספקטרה מיד שרה וניסיתי לשאוב פעמיים הכמות היתה ממש מעטה לעומת זאת חברתי שילדה באותו זמן כמוני משתמשת במשאבה מסוג אמדה ומצליחה לשאוב כמות גדולה מאוד בזמן קצר יחסית... תודה האם יש משאבה שאת באופן אישי ממליצה עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר17/10/2008היי עינת,
כמו שיש סוגים שונים של משאבות יש משאבות מתאימות יותר לנשים מסוימות ולאחרות לא.
חשוב לדעת שאפילו עם המשאבה הכי טובה יש צורך להתרגל למשאבה . את צריכה להתאים את השאיבה ספציפית אליך : להתחיל חלש ולהגביר לאט או אין צורך העיטיות כל כך. מיקום הכוס על השד - הפטמה צריכה להיות באמצע. יש נשים שצריכות לעשות תרגילי הרפייה לפני השאיבה אחרת הזרם לא בא.
יש נשים שמבנה השד לא מתאים לאיבה והחלב לא יוצא - במיוחד עם איזור הפטמה מאוד רחבה.
גם ספקטרה וגם מדלה לקטינה וגם אמדה - מכשירים טובים.
ככל שמצטבר הנסיון החלב יוצא בקלות יתר ובזרם יותר מהיר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ להנקהשירן16/10/2008
די נואשת מהנקה עכשיו כשהתינוקת בת שבועיים וחצי אולת כמעט 60 סמק מטרנה זמן היניקה ארוך ומייגע למעלה משעה עם הרדמויות קלות האם יכול להיות שהיא לא מקבלת די חלב למרות שמידי פעם מוציאה את השד מפיה וסוחטת קצת ורואה כי יש טיפות חלב שיוצאות ממנו בחול המועד טיפת חלב סגורה האם בעקרון בכל תחנה יש יועצת הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
ג'ניס זאוסמר16/10/2008שלום שירן,
ברור שאת צריכה עזרה ובהקדם.אחיות טיפת חלב יכולות לעזור לך אבל אם הן בחופש עליך למצא סייוע במקום אחר.תכנסי לאינטרנט ובגוגל ישראל תמצאי יועצות הנקה. שם תמצאי שמות, מחירים וכו...
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםשרון16/10/2008
אנחנו מתגוררים בחו"ל ואני לא כ"כ יודעת מה מקובל בארץ. בני בן חצי שנה ניזון מהנקה מלאה ללא תוספות או תחליפים שוקל כמעט 8500 קג בשבוע האחרון התחלנו במתן מוצקים כל פעם פרי/ירק אחר וניסינו בכמויות קטנות אלא שהוא פיתח תיאבון לכל דבר מהכפית הראשונה וממש קופץ באנגי על האוכל.. חזרנו היום מביקור אצל הרופאה שהציעה להתחיל להאכיל אותו במחית של מרק עוף שנכין בבית כל יום בשבוע פרט ליום אחד כארוחת צהריים , שכחתי לציין שאני מניקה הנקה מלאה ללא תוספות, וארוחת העוף אמורה להחליף את הנקת הצהרייםרציתי להתייעץ ולשאול אם זה נשמע בסדר או שזה יכול להכביד לו על מערכת העיכול אוליכדאי לנסות ולראות איך מגיב ולהמשיך בהתאם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ג'ניס זאוסמר16/10/2008הי שרון,
בארץ ממליצים על הנקה מלאה עד 6 חודשים ולאחר מכן להוסיף פירותי וירקות בצורת מחית או מרוסק . לאחר מכן מוסיפים עוף ובשר שמבשלים יחד עם הירקות.
מערכת עיכול של תינוק בן חצי שנה מסוגל לקלוט כבר מאכלים בהדרגה ובכמויות הולכות וגדלות .
אני ממליצה לתת לו מוצקים ואם לאחר מכן הוא רוצה לינוק - תני לו.לאט לאט הוא יגדיל את הארוחות ויוריד את כמות היניקה ואת מספר היניקות.
תנו לו להנות!
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבשירלי16/10/2008
שלום, אני כחודש וחצי לאחר לידה והתחלתי לאחרונה לשאוב על מנת לאחסן. לפי מה שידוע לי עדיף לשאוב בבוקר ואחרי ההנקה. השבוע הנקתי רק בצד אחד בבוקר ולאחר מכן שאבתי. מהצד שבו הנקתי לא יצא כלום!!! במשך למעלה מחצי שעה ומהצד השני שממנו לא ינק בכלל כן יצא. איך זה הגיוני?? האם עדיף שאשאב לפני ההנקה? שאניק לפני השאיבה תמיד רק בצד אחד? ועוד שאלה- מומלץ לשאוב מכל צד עד שנגמר הזרם וישר לעבור לצד שני או כמו ששמעתי שאומרים 10 ד' מכל צד (לא משנה אם יש או אין זרם) ואח"כ 7 מכל צד וכו'? אשמח מאוד לתשובות אני כבר מבולבלת לגבי השאיבות ורק התחלתי.. ויישר כח על הפורום והתשובות הטובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פלא שאת מבולבלת !!!
ג'ניס זאוסמר16/10/2008היי שירלי,
אי אפשר גם להניק וגם לשאוב ולצפות שייצא גם וגם.
תהליך ההנקה לא הולכת יד ביד עם זמנים וכמויות ומניפולציות.
את צריכה למצוא לאט לאט את הדרך המתאימה לך לאגור (אם זה בכלל נחוץ) חלב.
בהמשך תמצאי את הזמן הטוב ביותר, הדרך הטובה ביותר ובכלל השיטה שמתאימה לך - אין נכון או לא נכון.
בדרך כלל יש יותר חלב בבוקר אבל התינוק גם זקוק לו, ובעצם גם מומלץ להניק מ-2 הצדדים בכל יניקה.
כל ההמלצות שתקבלי לא כול כך יעזרו כי העניין מאוד אישי ומה שמתאים לאחת לא מתאימה לשנייה.
אם את שואבת עלייך לשאוב לכמה דקות לאחר הפסקת הזרם.
ודבר קטן נוסף - כל המתח והלחץ סביב הנושא בעצמו עלול לפגוע עז אני ממליצה - חכי קצת, תמשיכי להניק מלא ללא לחץ ואם את מרגישה בעוד כמה שבועות שאת רוצה שוב לנסות תתחילי אבל לאט וללא לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוקת חלב שונה משד לשדשירן15/10/2008
האם יש מצב ששד שמאל יפיק הרבה יותר לב משד ימין - שמתי לב לכך בשאיבות האם ניתן להגביר את הייצור בשד ימין (לא הכל עניין של הורמונים?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
ג'ניס זאוסמר15/10/2008היי שירן,
שני דברים עקריים משפיעים על שוני בתפוקת חלב בין הצדדים.
1 - באופן טבעי יש לכולנו אי סימטריה בין הצדדים אשר נהיית יותר מוקצנת בהנקה ( יש גם נשים אשר האי סימטריה ניכרת גם ללא הריון או הנקה ) גודל השד לא מעיד על אפשרותו ליצור אלה אולי לקיבולת פחותה.
2 - ככל שהשד מרוקן לעיתים קרובות יותר השד מכין יותר חלב ומהר יותר. ולכן אם התינוק יונק יוץר מצד אחד מכל סיבה הצד הזה ייצר יותר חלב.
אם תינוקך יונק פחות מהצד שמפיק פחות - זו הסיבה. תניקי יותר משם, תשאבי משם או בכלל אם היא מקבלת מספיק חלב ככה אין צורך להתערב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)