מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ואוכלדינה07/10/2008
שלום, האם מומלץ להימנע ממשקאות אלכוהולים וקפה כל עוד מניקים (כמו ההמלצות בהריון) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
חיה כהן08/10/2008עינת שלום! אפשר לשתות הכל ,אבל במידה.אם ההרגלים שלך הם אחרים אז פשוט תפחיתי בכמויות.
כל וב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהדקלה07/10/2008
היי אני אמא טרייה לתינוקת בת חודש ואני מניקה בלבד שאלותיי הם:1. האם אני חייבת לשאוב בשביל לתגבר חלב שמעתי ששאיבה מכפילה את כמות החלב אציין שאני מניקה לפי דרישת התינוקת ולפעמים ניראה לי שזה לא מספיק לה למרות שהיא יונקת משניי השדיים בכל ארוחה 2.אחרי כמה זמן השד מתמלא אחרי שאיבה או יניקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה
חיה כהן08/10/2008דקלה שלום.תינוק שיונק טוב ועולה יפה במשקל אין צורך לשאוב כדי להגביר את הכמויות,אפשר פשוט להניק לעיתים יותר קרובות,אם יש צורך.
אין צורך לחכות למילוי של השד מחדש,תוך כדי הנקה השד מייצר מחדש את החלב.
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות??einav07/10/2008
התאומים נרדמים באמצע היום מספר פעמים, ולפעמים השדיים שלי כבר מפוצצים מחלב, זה מגרד ולא נעים...., אבל אני לא רוצה להעיר.... מה לעשות, לשאוב?? אבל אז יכול להווצר מצב שמישהוא מתעורר ואין לי חלב בציצי... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
חיה כהן08/10/2008עינב שלום.איני יודעת בני כמה התאומים,אבל בשבועות הראשונים בהחלט אפשר להעיר תינוקות להנקה בדיוק מהסיבה שציינת וכדי לא להגיע למצב של גודש.
לא כדאי לשאוב כדי שגופך יתרגל אט אט לדרישה של התאומים ולא ייצר מעבר.
כל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות של התינוקת בהנקהשרית06/10/2008
בתי בת 3 שבועות , בשבועיים הראשונים היו לה יציאות סדירות כל הנקה (כל 3 שעות). מזה כשבוע לא היו לה כמעט יציאות , מברור עם טיפת חלב נאמר לנו כי בחלב אם מעט פסולת ולכן מס' היציאות ירד משמעותית , רק לשים לב שהיא נותנת שתן בכל החתלה. האם עלי להמשיך לדאוג או שזה נורמלי שיש לה יציאה אחת בלדב אחת לכמה ימים?!!! (אני מאוד מודאגת מהעניין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
חיה כהן06/10/2008שרית שלום. אל תהיי מודאגת אכן בסביבות גיל זה מס היציאות פוחת. אם תינוקך עולה במשקל אינו באי שקט ובטנו לא קשה יכול להיות שיהיו מס ימים ללא יציאה.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילבה - שאלה דחופה !דינה06/10/2008
שלום, הנני לוקחת חיךבה להגברת ייצור החלב מזה כחודש (מאז הלידה). האם ניתן להפסיק עם הכדורים ? אם כן - כיצד ? (להפסיק לקחת לגמרי או להפחית מינון ? ) או שמא עליי להמשיך במינון הנוכחי (6 ליום) כל עוד אני מניקה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילבה
חיה כהן06/10/2008עינת שלום.כדאי לרדת לאט במינון ןלראות איך זה משפיע על יצירת החלב . אם תראי שאין ירידה בכמויות החלב תמשיכי לרדת במינון.סביר להניח שאם תינוקך יונק בצורה סדירה לא תהיה בעיה להפסיק את הכדורים. בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור להנקהגלית05/10/2008
שלום! לאחר הלידה מיד הנקתי והיה לי קשה אבל עשיתי זאת. הילדה לא עלתה הרבה והתחלתי לדאוג, נתתי לה מטרנה, והיא התחילה לעלות יפה. לצערי לא הנקתי אותה כבר שבוע וגם אין לי הרבה חלב, ואני מאוד רוצה להניק, מה לעשות . האם זה נכון שכאשר מפסיקים להניק 3 ימים ורוצים לחזור להנקה , החלב רעיל ולא רצוי לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
חיה כהן05/10/2008חנה שלום! ממש לא,את יכולה לחזור להנקה מיד. תניקי לעיתים קרובות ואם יש צורך אפשר לשאוב כדי להגביר את כמויות החלב.
בהצלחה,שמחה על החלטתך לחזור להניק,לך ולביתך. שנה טובה.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמליכנרת05/10/2008
שלום רב בתי הקטנה בת 6 שבועות. כבר כמה זמן שהערבים שלנו קשים מאוד (כנראה שמדובר בגזים). אבל אם אני מניקה אותה אז היא נרגעת. בקיצור יוצא שאני מניקה אותה 5-6 שעות ברצף (מ6 או 7בערב עד 12) עם הפסקות קצרות של 10-15 דקות שבהם היא בוכה. אני שמעתי שיש ילדים שההנקה או בעצם המציצה של השד מרגיעה אותם. השאלה שלי היא האם זה נורמלי לינוק 6 שעות ברצף, כי היא כן מצליחה למצוא שם חלב. בזמן ההפסקה היא בוכה מאוד והיא לא אוהבת מוצץ ואנחנו מנסים להרגיע אותה, אבל בעצם אולי זה לא כ"כ נורא לתת לה לבכות, אולי רק אנחנו לוקחים את זה כ"כ קשה... מה דעתכן? שאלה נוסםת היא לגבי צינוריות שמכניסים לטוסיק בשביל לשחרר גזים, האם מישהו שמע? האם זה לא מסוכן? בתודה מראש וברכת חג שמח כנרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנרת
חיה כהן05/10/2008כנרת שלום!
זה לא נורמה שתינוק יונק ברצף במשך 6 שעות. לעיתים תינוק לא מרגיש טוב או סובל מאי נוחות ויונק יותר בשביל ההרגעה או יש גם תק שתינוק יונק יותר - קפיצת גדילה אך לא למשך זמן.
יש דרכים אחרות להרגיע תינוק במצב של גזים.
לא מוכר לי צינורית לשחרור גזים,לדעתי לא מומלץ עלול לעשות נזק מקומי או אפילו גירוי וגאלי.
בהצלחה וגמר חתימה טובה חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
כנרת05/10/2008אז מה לעשות אם זה מה שהיא רוצה וזה מה שעושה לה טוב, לא להניק? זה נראה לי הרבה יותר טבעי מאשר להחזיק תינוקת צורחת על הידיים. האם יתכן שאין לה מספיק אוכל ולכן היא צמודה כ"כ הרבה עד שהיא נהית שבעה? את אומרת שזה לא נורמלי אבל זה מה שהולך אצלנו, אז מה לעשות - אני מבולבלת... כנרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנרת
חיה כהן06/10/2008כנרת שלום.אם לך זה לא מפריע להניק במשך הרבה שעות ברציפות אין בעיה עם זה.
בודאי שהפתרון הוא לא לתת לתינוק לבכות! אולי טיול בעגלה אולי נדנוד בידיים וכו. מה צורת היניקה שלה בשעות הבוקר? האם היא יותר רגועה לעיתים יותר רחוקות?
לילה טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה - לא בכל מחירטלי04/10/2008
לאחר התרוצצויות אין ספור משעות הבוקר המוקדמות וממש עד לפני שעה , הרגשתי צורך עמוק לשתף את בנות ישראל בהרגשתי ובגיבוש עמדתי בקשר להנקה- אשמח לשמוע מה דעתכן. כבר ביומיים האחרונים הרגשתי כאבים איומים בפטמה של שד ימין. לא ידעתי האם מדובר בדלקת ו/או בפטריה או בסתם סדקים או יובש של הפטמה. לאחר התייעצות במספר פורומים רפואיים ניגשתי היום בבוקר למרל"מ- שם הפנו אותי למיון (היות ואין שם לא רופא נשים ולא כירורג). במיון בדקו אותי שני רופאים שונים- ולכארוה, אף אחד מהם לא מצא כל בעיה אצלי בשד- או יותר נכון זה היה כך "אני לא רואה דלקת, ואם זה לא מגרד לך אז כנראה שזה לא פטריה, אז אני אתן לך אנטיביוטיקה". לא היה לי ברור למה ברירת המחדל היא אנטיביוטיקה ולכן התעקשתי שיראה אותי רופא נשים חוץ מאותו כירורג. רופא הנשים חשב שפשוט משחה שומנית תספיק, למרות שהסברתי לו שכבר בערך ארבעה ימים אני משתמשת בכל משחה אפשרית - אך ללא הועיל. היום ילדתי בת החודש וחצי אכלה כבר בקבוק וחצי סימילאק במהלך היום - על חשבון השד ה"פגום". מה דעתכן- להתעקש על הנקה למרות הקשיים, הכאבים והסבל או לתת לביתי את הצ'אנס לאמא מאושרת יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
ענת04/10/2008צר לי שאת מרגישה כך את כל כך מבינה אותך ילדתי לפני 4 חודשים וגם לי היו קשיים בהנקה והכוונה לכאבים עזים בשני השדיים בעת ההנקה היו לי סדקים דימומים ומה לא, בכל פעם שהתינוקת הייתה יונקת אני הייתי פשוט בוכה מכאבים, אך התעקשתי ולא ויתרתי כי אני יודעת כמה חשובה ההנקה. הייתי מורחת כל היום שמן זית אפילו טיפה פושר וזה מה שפתר את הבעיה הסבלנות משתלמת ולאט לאט ההנקה הפכה לתענוג והיום כשאני חושבת על זה אני מאוד מאושרת שהצלחתי לתת לבת שלי את הדבר הכי מזין שקיים עלי אדמות לכן, לדעתי, תנסי עוד טיפה להתגבר לקחת אקמול כשצריך ותודיעי לי (אנ יתמיד בפורום) שההנקה תתחיל להיות גם אצלך לתענוג. בהצלחה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
חיה כהן05/10/2008טלי שלום! חבל לי מאוד על הרגשתך,בודאי שהנקה לא בכל מחיר. הכי חשוב ששתיכן תהיו בריאות! לדעתי הבעיה היא שלא פגשת את העזרה הנכונה וזאת תוכלי לקבל או בטיפת חלב או לפנות ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC. רשימה של יועצות הנקה לביקור בית תוכלי למצוא באחד האתרים של הנקה . חשוב לקבל עזרה ומהר! לאחר מכן תחליטי מה מתאים לכם ספציפי.
הכי חשוב שתהיי שלמה עם החלטתך תלכי רק קדימה ותהני מילדתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםבהנקהמיטל04/10/2008
התינוקי בן 3.5 חודשים, ניזון מהנקה בלבד. עקב כאבים איומיים בשן (דלקת) נוטלת אנטיביטיקה (מוקסיויט) ומשככי כאבים (אלגולוזן פורטה), האם להמשיך בהנקה כרגיל? מה לגבי ההרדמה שניתנת במהלך הטיפול בשן? תודה ענקית מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר04/10/2008היי מיטל,
אין שום בעיה עם הרדמה במהלך הטיפול או אנטיביוטיקה או משכחי כאבים כמו אלגוליזין.
תרגישי טוב ומהר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה?טלי04/10/2008
ביתי בת חודש וחצי ניזונה מהנקה בלבד. ביומיים האחרונים יש לי כאבים עזים ביותר בפטמה של שד ימין. הפטמה בצבע ורדרד קצת יותר מהפטמה השניה והכאב חזק מאוד כך שאני ממש לא מצליחה להניק בשד זה . היה לי בו גודש קל אבל כשהנקתי בצד הזה הגודש ירד קצת אבל הכאבים התגברו. גם בסיום ההנקה למשך שעות ארוכות הפטמה וסביב לה ממש כואב וצורב. מה עושים? האם זו פטריה? איך ניתן לזהות פטריה ומה הטיפול בה? אם זו פטריה- האם להמשיך את ההנקה או שזה מזיק לתינוקת? והאם יש איזשהו פתרון שניתן לקבל במהלך השבת? זה מאוד דחוף כי הכאב בלתי נסבל. לתשובתך אודה מראש טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ג'ניס זאוסמר04/10/2008היי טלי,
קשה לדעת מה יש לך בפטמה ולכן אני חושבת שעליך לגשת לרופא עור בהקדם. יתכן ויש פטריה או דלקת בעור והוא יוכל לתת לך תרופה/משחה. לאחר מכן את יכולה להתייעץ איתי בקשר לשימוש בתרופות הספציפיות שנתן.
לפי דעתי את צריכה לקבל טיפול גם לדלקת וגם לפטריה( בטקורטן+מופירצין) - איתם אפשר להניק.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בשד השמאלישרית02/10/2008
ביתי בת שבועיים וחצי , יונקת , מזה כיומיים אני חשה כאבים עזים בשד שמאל , ביתי יונקת ממנו , הוא ללא גודש , רך , אולם יש הרגשה של כאב שמושך את החזה כלפי מטה ברגע שאני מוציאה את השד , בלחיצות עליו ובנסיון לשחרור והקלת הכאב אין כל שיפור . מה עלי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ג'ניס זאוסמר03/10/2008היי שרית,
אני מקווה שהכאב כבר עבר.
לפעמים הכאב הזה סימן של תחילת דלקת או חסימת צינורית.
אם לא עבר תקחי אדוויל לכאב (משפיע גם על מצב דלקתי) ותנסי קומפרס חם או קר - מה שנותן לךיותר הקלה.
אם מופיע חום ולא יורד תוך יממה עליך לפנות לרופא משפחה.
תניקי יותר בצד הזה ותוודאי שתופס טוב.
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות ונשנות בשד - מיואשת...נורית02/10/2008
התינוק שלי בן חודשיים וחצי, וכבר היו לי מאז לידתו שתי דלקות שד, השניה מתוכן די חריפה. גם עם שתי הבנות הקודמות סבלתי מדלקות אל לעיתים די קרובות, אבל במקרה האחרון התגובה לאנטיביוטיקה לא היתה טובה ואחרי שהחליפו לי אנטיביוטיקה פעמיים, קיבלתי אותה דרך הוריד כל 8 שעות. בקיצור, היתה חוויה מאוד לא נעימה, ואתמול שוב התחלתי להרגיש את אותם סיפטומים מוכרים ומייאשים. מה אני יכולה לעשות? האם שווה להתייעץ עם רופא שמומחה בזה, ואם כן, איזה סוג רופא זה? עוד שאלה: האם ידוע לכן אם יש עדות מחקרית ללציטין כעוזרת להתמודדות עם מסטיטיס חוזר ונשנה? מעבר לזה, ניסיתי כבר לנוח, לקחת ויטמין סי, לעשות עיסויים, להשתמש בקומפרסים חמים (וגם קרים כבר ניסיתי), להניק כמה שיותר... בקיצור, זה הכל עוזר קצת, אבל אחרי כמה שבועות - שוב דלקת! מה עושים? אני לא מתכננת להפסיק להניק בכל מקרה, אבל אני מרגישה די מיואשת (ובכאבים)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנורית
ג'ניס זאוסמר03/10/2008שלום נורית,
צר לי שאת סובלת כך.
קודם כול, אני ממליצה שתבקשי מהרופא לקחת תרבית מגרון התינוק ואולי אפילו מהחלב שלך - אולי יש חיידק מסתתר והאנטיביוטיקה שקבלת לא התאימה לו.
שני - יתכן ויש כבר אלמנט של זיהום פטרייתי באיזור - טיפול בטריפלוקן עשוי לעזור - תבקשי מרופא.
מומלץ גם לקחת אנטיביוטיקה במינון יותר נמוך לתקופה של 2-3 חודשים - תתיעצי עם הרופא.
אם הדלקות רק מצד אחת ועדיין ממשיכים למרות כל טיפול קימת אפשרות להפסיק להניק מהצד הזה ולהמשיך רק עם צד אחד.
לציטין אמור לעזור במקרים של חסימת צינוריות-3600-4800מיליגרם ליום או 1200 מיליגרם 3-4 פעמים ביום. אם אין בעיות לאחר שבוע אפשר להוריד קפסולה אחת ושוב לאחר שבועיים. לאחר מכן אפשר להמשיך 1-2 קפסולות ביום לתקופה .
עוד פקטורים שתורמים למצב - עייפות יתר, אנמיה(תעשי ספירת דם), עישון,לחץ על האיזור(חזייה, רצועת מנשא/חגורת בטחון, שינה על הבטן), הפסקת טיפול אנטיביוטי לפני סוף הקורס.
ובסוף והכי חשוב - לבדוק היטב שהתפיסה טובה כי אחרת התינוק פוצע אותך כל הזמן והפצע מהווה כניסה תמידית לזיהום.
תרגישי טוב ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שביתת הנקהעינב02/10/2008
התאומים שלי בני חודשיים, וניזונים מהנקה וחלב שאוב ולפעמים גם מפורמולה. אתמול היה לי משברון קטן, וההיתי מאוד עצבנית בזמן ההנקה, והיום אחד מהתאומים מסרב לינוק, ולבסוף אכל מבקבוק חלב שאוב, אני לא בטוחה שזה קשור ל"משבר", אולי הוא החליט שהוא מעדיף מבקבוק??, התאום השני לא עושה בעיות. יש לי מלא רגשי אשמה, איך אפשר להחזיר את הגלגל לאחור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינב
ג'ניס זאוסמר03/10/2008היי עינב,
לא קרה כלום!!
גם אם הוא עשה שביתה הוא יחזור לינוק.
להיות אמא של תאומים בני חודשיים זה לא דבר קל ומותר קצת להשבר מידי פעם - את אנושית וזה בסדר.
על תקחי ללב, תני לו הרבה חיבוקים, תקרבי אותו לשד אבל בלי לחץ - כאלו שלא קרה כלום. תינוקות לא באמת מעדיפים בקבוקים הם לפעמים רק קצת מבולבלים.
אני מקווה שאת מוצאת קצת זמן לעצמך ודואגת גם למנוחה. גם האמהות הכי טובות מידי פעם עושות טיים OUT ומקבלות קצת עזרה במיוחד כאשר יש תאומים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם עם דייסהליאת02/10/2008
שלום רב, בני הוא בן 5 חודשים, עד לפני כ 2-3 שבועות הוא היה ישן לילה שלם. בשבועות אחרונות הוא מתעורר כמה פעמים, אני מניקה אותו ואז הוא חוזר לישון...אבל אני מרגישה שהשינה שלו לא טובה כמו קוד. יכול להיות שהחלב שלי לא מספיק משביעה אותו? זה אפשרי להוסיף לארוחה אחרונה שלו לפני שינה דייסה אורז על חלב השאוב שלי? מה אני יכולה לעשות? גם במשך היום נראה לי שהוא לא יונק טוב, למרות שהוא רגוע ואוכל כל 3-4 שעות. איך אני יכולה להבין מה קורה לו? אולי זה שיניים? תודה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר03/10/2008שלום ליאת,
הרגלי השינה של תינוקות משתנים בתקופות שונות של חייהם ולרוב בטעות מייחסים את זה לחוסר קבלת קלוריות למרות שהתינוק עולה במשקל ומתפתח יפה.
החוסר אמונה הרווחת בהנקה מובילה לדאבוני תמיד לתחילת הפסקת ההנקה.
ככל שעובר הזמן חלב אם נהיה יותר שומני ולכן מכיל יותר קלוריות ואין חלב אם לא מסביע.
ייתכן שהכמות החלב ירדה אבל זה היה מתבטא לא רק בלילה.
לפי דעתי דיסת אורז לא תעזור - אין לה ערך .
תינוקות בגיל הזה יונקים ביעילות ודפוס ההנקה שלהם יכול להיות שונה - אוכלים מהר, זזים הרבה בזמן ההנקה, מתענינים בסביבה ןבכלל לפעמים לא נראה שהם אוכלים אבל הם אוכלים.
אולי זה שיניים - חכי ותראי - קשה לדעת.
אני ממליצה לחכות ולראות מה קורה ולא לעשות משהו שלא נראה הגיוני.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!!אלעד יהלום02/10/2008
יש לנו תינוקת בת 3 ימים! אנחנו נותנים לה לאכול 30 מ"ל כל שעתיים זה לא מספיק לה, האם אפשר לתת יותר למשל 60 מ"ל בכל האכלה מבקבוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלעד
ג'ניס זאוסמר02/10/2008שלום אלעד,
לא ציינת אם התינוקת יונקת/לא יונקת/מקבלת חלב אם שאוב או תמ"ל.
תנו לה בכל אופן יותר שלא תהיה רעבה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)