מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנת תחליף חלבאפרת26/10/2008
שלום, שתי שאלות יש לי אליכן- הראשונה, טכנית, האם כאשר אני מכינה סימילק לבני בן החודשיים תוך שימוש בתמי 4 עליי להגיע להרתחה מלאה או שהסנן מספיק טוב? השנייה, אני מניקה בצורה מלאה בכל פעם שהפצפון דורש ואני רוצה להתחיל לאט לאט לתת לו בקבוק עם סימילק מידי פעם (לקראת חזרה לעבודה) - כמה מ"ל עליי לתת לו ואיך אני יודעת שזה מספיק או יותר מידי? (הבנתי שבשימוש בבקבוק יש סיכון שהתינוק יאכל יותר מידי מה שעלול לגרום לכאבי בטן). תודה רבה לכן ויום מקסים אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ג'ניס זאוסמר26/10/2008שלום אפרת,
אם הזמן לחזור לעבודה מתקרב - 10-14 יום - את יכולה להתחיל לתת לו חלב בקבוק - קצת כל פעם עד שיתרגל.וגם לא מתחיב - אפשר לחכות עד כמה ימים לפני אפילו.כאשר יהיה רעב יאכל.
אני לא ממליצה להתחיל לפני זה כי את עלולה למצוא את עצמך לא מניקה הרבה לפני המועד המתוכנן לך.
מה הלחץ?
גם - עדיף לתת לו חלב שאוב בבקבוק כשאת חוזרת לעבודה - הרבה יותר מועיל מאשר תמ"ל.
ואחרון - כאשר תחזרי לעבודה ויהיה רעב - הוא יאכל - תני לו כמה שירצה ועל תשימי לב כל כך לדיבורים של אחרים.
על הקופסא של התמ"ל כתוב בדיוק איך להכין .אין לי מושג לגבי המסנן של תמי 4.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שמןלי26/10/2008
שלום אני ילדתי לפני 3 שבועות,מניקה אבל אני חושבת שאין לי מספיק חלב או שהוא רצה מידי מה אני צריכה לאכול כדי שיהיה לי חלב שמן? ועוד בעייה יש לי פיטמות רגישות מידי וההנקה גורמת לי לכאבים ולפצעים בפיטמות ואני חושבת שתפיסה היא טובה אולי בגלל שהפיטמות גדולות מידי? מה עלי לעשות? וכמה בערך היא צריכה לאכול לפעמים היא מסיימת שד אדח ואת השני ועדיין בוכה אולי אין לי מספיק חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ג'ניס זאוסמר26/10/2008היי לי,
מדברייך אני מבינה שאתן לא מתחברות כמו שצריך וזה מקור הכאב, הפצעים וגם כנראה מקור הרעב.
יש מספיק חלב היא פשוט לא מקבלת אותו.
אין אפשרות לשנות או להשביח את הרכב החלב .
ללללללפי דעתי את זקוקה לייעוץ הנקה די דחוף כי התענוקת רעבה וכמות החלב בטוח יירד בקרוב מאוד אם המצב לא משתנה.
תפני לאחות טיפת חלב או ליועצת הנקה בהקדם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בהנקה
לי27/10/2008כמה שידוע לי התינוקת כן תופסת נכון את השד פשוט הפטמה רגישה מאוד בתחילת התפיסה מאוד כואב לי ולאחר מכן פחות כואב לי אולי כי היא פחות לוחצת? בתחילת התפיסה היא טופסת נכון אבל תוך כדי מציצה היא משנה את התפיסה כי יש לה גזים בבטן והיא סובלת אז היא כל פעם זזה ועוד שאלה כמה בערך היא צריכה להיות ליד השד כי לפעמים היא נרדמת ליד השד תוך כדי מציצה ואני לא יודעת יוצא לה חלב או שהיא סתם מוצצת כמו מוצץ וכמה היא צריכה לעלות במשקל בשבוע ושמעתי שחילבה (בכדורים) יוצרים חלב שמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר27/10/2008חילבה לא עושה חלב שמן - שתויות במיץ!
תינוקות לא שוכבים בשקט ויונקים, הם זזים,מסתכלים סביבם ואפילו יורדים מהשד וחוזרים - לאחר כמה שבועות דפוס הנקה כזאת ידועה ונורמאלית .
אם היא משנה את התפיסה וזה כואב את צריכה שוב לחבר אותה כמו שצריך אחרת יכאב ומעבר החלב יופחת.
לשאלה שלך על כמה זמן היא צריכה לינוק - אין תשובות כאלו בהנקה- משך ההנקה תלוי באיכות ההנקה בלבד. אם היא יונקת בצורה אפקטיבית ואם היא עולה טוב במשקל.
תגשי לטיפת חלב , ישקלו אותה ויגידו לך אם הכל בסדר - אם כן תמשיכי אותו דבר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת החלבטל25/10/2008
בתי בת שלושה חודשים. אינני מניקה אבל מלידתה עד לאחרונה שאבתי 4 פעמים ביום, בכל פעם 20 דקות, חמש דקות מכל צד (וחוזר חלילה)- וזה סיפק סה"כ כ- 300 סמ"ק ליממה שניתנו בשתי ארוחות (כלומר שני בקבוקים של 150 סמ"ק). לפני כשבוע בעלי יצא למילואים (שימשכו חודש) - ועם כל העומס בקושי מצאתי זמן לנשום (היא לא בת יחידה). בכל זאת המשכתי להקפיד על 3 שאיבות ליום. אבל הכמות הולכת ופוחתת והיום בכל שאיבה יוצא לי בסה"כ כ 20-30 סמ"ק. אני מקפידה לקחת כדורי חילבה (כדור אחד 3 פעמים ביום - כיוון שמשני כדורים נגרמו לי כאבי בטן). האם יש דרך להגביר את כמות החלב? (אינני יכולה להעלות את כמות השאיבות כרגע). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ג'ניס זאוסמר26/10/2008הי טל,
1- בשלב הזה אפשר לראות ירידה בכמות החלב בקרב אמהות השואבות בלבד - לא מצב נורמאלי הרי לגבי הגוף והמכשיר לא בדיוק מעתיקה הנקה.
2 - 4 שאיבות ביום נחשב כמינימום אם לא הרבה פחות מזה ואם עכשו ירדת ל-3 הרי זה בהחלט לא מספק לגופך מספיק מסר לייצר חלחב.
הנקה היא תהליך שלא ניתן לעשות לו יותר מדי מניפולציות מבלי שיהיו תוצאות לא רצויות.
לפי דעתי את צריה לשאוב יותר פעמים ביום - תשיגי לך מכשיר טוב דו צדדי - חוסך זמן.
אם מתן חלב אם חשוב לך - אין מנוס .
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וגלולותנתי25/10/2008
שלום! אני לוקחת סרזט ועד אתמול הנקתי באופן מלא את ביתי בת 9 חודשים וכמובן נתתי לה תוספות. מאתמול התחלתי לתת לה בקבוק..והיא מקבלת פעם בקבוק מטרנה ופעם הנקה. שאלתי היא מאיזה שלב מפסיק הסרזט להשפיע??? מתי צריך לעבור לגלולה אחרת! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי
ג'ניס זאוסמר26/10/2008היי נתי,
סרזט הוא טיפול טוב ושפיע כל עוד אין בעיות איתו כמו דימומים .
אין צורך לעבור לכדור אחר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נתי26/10/2008והוא ממשיך להשפיע גם אם אני מפסיקה להניק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ג'ניס זאוסמר27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהיפה25/10/2008
בני בן 7 חודשים אוכל מוצקים ויונק. כרגע אוכל 2 ארוחות מוצקים ועוד 3 הנקות ביום ואחת בלילה. אני צריכה להפסיק להניק אותו, כבר כמה ימים מנסים לתת לו סימילאק וממש לא הולך, ניסינו שרק בעלי יתן לו, ביום בערב כשהוא עיף או לא רעב או לא,מה אני עושה? יכול להיות שהוא לא אוהב את זה?. יש לציין גם שמעולם לא שאבתי כך שזו ממש הפעם הראשונה שהוא מתנסה מבקבוק. אני יכולה בבוקר ובערב להכיל מכפית סימילאק בתוספת דיסה שאני מכינה, אבל מה על הלילה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדר
חיה כהן25/10/2008הדר שלום!אין עצת פלא לתופעה הזו זה רק ענין של סבלנות ועקשנות(במידה מסוימת).אם הוא לא יקבל משהו אחר בלילה הוא ילמד לאכול מבקבוק או שיפסיק לאכול בלילה.אני יודעת שזה לא קל אבל בסוף זה מסתדר,אל תדאגי אם יאכל קצת פחות עד שיתרגל.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהשרית24/10/2008
אני מניקה את ביתי חודש וחצי ומעוניינת לעבור באופן מלא לסימילאק. התחלתי לתת לתינוקת סימילאק לסירוגין עם הנקה. כבר יומיים אולם , יש לי כאבים בחזה כי הוא מתמלא בחלב שנוזל בכמות רבה. כיצד אפסיק את החלב ללא כדורים?? אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
חיה כהן25/10/2008שרית שלום! יכול מאוד לעזור קומפרסים קרים כרוב קר במקרר לכסות את כל השד להחליף עלים כל פעם שהם מתחממים.טיטול של התינוק להרטיב ולהקפיא.בכל מקרה זה לוקח זמן.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה גם
קרן27/10/2008להפחית את כמות ההנקה ובהדרגה לעבור לתחליף חלב ואז הגוף יתחיל לייצר פחות חלב. וגם לסחוט בעדינות את החזה במים חמים באמבטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בחלב??אפרת23/10/2008
שלום רב, בניבן חודשיים בעוד שבוע ועד כה עולה יפה במשקל. ביומיים האחרונים אני מבחינה שזמן הארוחות שהוא צורך קטן פי שניים: אם ביום הוא אכל כל שעה וחצי - שעתיים ובלילה בכל ארבע שעות, הוא עכשיו דורש כל שעה ביום וכל שעתיים בלילה. כתוצאה מכך הרגלי השינה שלו השתבשו והוא כבר ישן פחות ובחוסר נוחות. האם אתן ממליצות להשלים לו עם סימילק? ועוד שאלה קטנה- בעוד חודש אני חוזרת לעבוד ורציתי לדעת איך לגמול אותו מהנקה, נאמר לי שעליי להתחיל שלושה שבועות לפני לתת בקבוק ביום למשך שבוע וכל שבוע להגדיל את מספר הבקבוקים ב-1. האם אני יכולה לתת את הבקבוק בלילה? תודה רבה מראש ואחלה פורום..אני מכורה. אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
חיה כהן24/10/2008אפרת שלום! אם את רוצה להמשיך להניק גם בחזרתך לעבודה יש אפשרות.בשעות שאת בבית תניקי ובשעות שאת בעבודה בנך יקבל בקבוק,או עם חלב שלך או עם תחליף.נכון שכדאי להתחיל להרגיל לבקבוק כבר מעכשיו.את יכולה לתת את הבקבוק מתי שנוח לך.
לגבי הנקות תכופות לאחרונה,יכולה להיות תוםעה כזאת שנמשכת כמה ימים וחולפת אז קצת סבלנות ואורח רוח.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אפרת25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני לידהנטע23/10/2008
שלום רב אני בשבוע 38.4 ומאוד מעוניינת להניק הנקה מלאה לאחר הלידה ברצוני לדעת האם יש דרכים למנוע מבעוד מועד את הקשיים שבהנקה? (למשל פטמות פצועות..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
חיה כהן24/10/2008נטע שלום! חשוב מאוד להתחיל להניק בהקדם ולהניק נכון.תעזרי באחיות במקום שתלדי בו,להצמיד תינוק לשד ולא לפטמה,להביא תינוק לשד ולא לדחוף שד לפה של התינוק.
שיהיה בהצלחה ולידה קלה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח לסמוך על בית החולים
עינת26/10/2008אני ילדתי בבלינסון ושם ממש לא היתה הדרכה. לפני הלידה עברתי הדרכה עם ג'ניס שהכינה אותי להנקה בצורה טובה מאוד. מה שאני מתכוונת להגיד שלדעתי חשובה מאוד ההכנה לפני הלידה ולא לסמוך רק על בית החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא להסתמך על בית חולים
קרן27/10/2008כשילדתי מאוד רציתי להניק. אך בהתחלה היה לי קשה נפשית להתחבר לבת שלי, והפטמות כאבו לי ודיממו. ועכשיו כשבתי בת 3 חודשים ונקשרתי אליה אני מתחרטת שלא הנקתי. אני בטוחה שעם הכוונה קצת יותר נכונה והרבה סבלנות (שזה מה שהיתי זקוקה בימים הראשונים שאחרי הלידה, בתקופה שהיתי כל כך עצבנית ופגיעה) היתי ממשיכה להניק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופ הורים
דנה27/10/2008בני בן 4.5 חודשים ויונק בהנקה מלאה רק תודות לעקשנות שלי להצליח ולא לוותר, וביה"ח לא עזר בכלל (אפילו התעקש לתת מטרנה ולא לאפשר לי להניק כי הוא נולד פג...). בכל מקרה, לפני הלידה הייתי בשמירת הריון ובערוץ הופ הורים היתה סדרה של כמה תוכניות על הנקה עם יועצת מוסמכת שהדגימה בין היתר גם כיצד לחבר את התינוק נכון ועוד כמה טיפים - מאוד מומלץ!!! לי זה עזר המון. לא היו לי פצעים וההתחברות היתה די טובה מההתחלה. ועוד דבר אחד - זה לא בא בקלות וצריך המון סבלנות, אבל ברגע ש"עולים על הגל" זה הכי מדהים שיש (וגם הכי בריא). בהצלחה ובשעה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף חלבעינת22/10/2008
אחות טיפת חלב המליצה לי כעבור חודש לתת תחליף חלב בלילה במקום הנקה כדי שהילדה תישן טוב יותר. נכון להיום היא קמה כל שעה וחצי כדי לינוק. אומנם ההנקות הן קצרות מאוד אבל עדיין מחייבות קימה. מה דעתכן בהנחה ושאר היום אני מניקה ונותנת בקבוק פעם ביום? שאלה נוספת: אני מניקה באופן מלא והייתי רוצה להתחיל לשאוב. קראתי שכדאי לעשות זאת אחרי הנקה. הנקודה היא שההנקות נעשות נכון לעכשיו לעיתים די תכופות ויש לי חשש שלא יהיה לי מספיק חלב. האם יש שבוע ספציפי שממנו ייצור החלב מתייצב או נהיה משמעותי שאז כדאי להתחיל לשאוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
חיה כהן23/10/2008עינת שלום! את נותנת לתינוק שלך את האוכל הכי טוב-חלב אם,חבל לתת תחליף אם אין צורך! תנסי להניק יותר במשך היום אולי,לא בטוח התינוק יתעורר פחות בלילה.כפי שאת אומרת ההנקות בלילה הם קצרות אל תעשי ענין גדול בלילה תנסי ממש להניק ולהחזיר למיטה בלי משחקים.לא בטוח שהתינוק שלך לא יתעורר בלילה גם אם תתני תחליף.
אם התינוק שלך יונק לעיתים מאוד קרובות(כל שעה) במשך היום אולי ניתן לשפר את ההנקה כך שהוא יקבל יותר חלב בכל הנקה.לעומת זאת אם יש שעות שהוא יונק לעיתים קרובות ויש שעות שיוגק לעיתים רחוקות זה תקין.
שאיבה-אין זמן ספציפי עי שאיבה את לא תרוקני את השד את תגרמי ליצירה מחודשת,אז אל תדאגי שלא יהיה מספיק גופך יתרגל.,נכון לשאוב אחרי הנקה.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאובשמרית22/10/2008
שלום, רציתי לשאול האם חלב אם שאוב שהתינוק לא סיים בארוחה אחת ניתן לשמור את השארית לארוחה הבאה 0בכל מקום מצאתי תשובה אחרת..) ואם כן, עד לארוחה הבאה לשמור בחוץ בחדר או שעדיף במקרר או בצידנית עם קרח אם מחוץ לבית? אשמח לתשובה! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרית
חיה כהן22/10/2008שמרית שלום! לא מומלץ לשמור חלב שאוב שננשאר מארוחה קודמת ולכן מומלץ גם לא לחמם כמויות גדולות או להכניס לבקבוק כמויות גדולות אלא להכין מנות קטנות ומקסימום להוסיף אחכ עוד.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תחליף?שני22/10/2008
אני מניקה תינוק בן חודשיים וחצי. אבל ליתר ביטחון ולמקרה שאצא מהבית ולא אוכל להניק אני רוצה לקנות תחליף חלב. איך יודעים מה לקנות וכמה לתת לו? אני לא שואבת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
חיה כהן22/10/2008שני שלום,יש סוגי תחליפים שונים,כדאי להתחיל עם תחליפים על בסיס חלב,מטרנה סימילאק וכו מבחינת כמויות זה לא יהיה חד משמעי מאחר ובין לבין התינוק יונק ואנחנו לא יודעים כמה.אפשר להכין בקבוק של 120-150 ולתת כמה שהוא רוצה.
כל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הנקה עם תחליףלילך22/10/2008
שלום, בתי בת 4 חודשים, הנקתי הנקה מלאה עד לפני כשבועיים, התחלתי לשלב תחליף, כיוון שהתחילה לבכות ולקטר במהלך ההנקה ולפעמים לאחר מכן, נראה שלא שבעה, ניסיתי להחליף כמה פעמים במהלך ההנקה בין שד לשד אך עדיין ההנקה לוותה בבכי ובחוסר שביעות רצון מצידה. התחלתי לשלב תחליף והיא הרבה יותר רגועה אחרי האוכל. שמתי לב שבשתי ההנקות הראשונות בבוקר בד"כ מסופקת ( יכול להיות שבגלל שהחזה גדוש) אך בהנקה של 13:00 ו- 16:00 כבר מתחילה לקטר. שאלתי היא : בקרוב אני בכל מקרה חוזרת לעבודה , האם יהיה אפשרי להאכיל אותה בבוקר ובערב האם החלב יספיק לה לשתי ארוחות אלה? ובשאר הארוחות תחליף? אשמח להסבר קצר על מנגנון ההנקה וייצור חלב שאינו ברור לי דיו. אני לא רוצה לשאוב. אודה לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
חיה כהן22/10/2008לילך שלום,זה לא המקום להכנס למנגנון ייצור החלב ,אפשר לקרוא על זה באינטרנט,בקיצור אציין שהחלב נוצר בשלב זה של ההנקה כתוצאה מגירוי על השד.קשה לומר אם החלב שלך יספיק ולכמה זמן,יכול להיות שבגלל ירידה בהנקות כמויות החלב יפחתו,תוכלי לראות את זה עם הזמן ואם תרצי להגביר את כמויות החלב תצטרכי לשאוב בשעות שהתינוק לא יונק.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מסרבת לאכול תמ"לשלי22/10/2008
שלום, ביתי בת 6.5 חודשים, ניזונה עד גיל 5 חודשים מהנקה בלבד וכיום היא מקבלת תוספת של מרק ירקות ושל פירות. לאחרונה גיליתי כי אני בהריון ורופאת הנשים המליצה לי להפסיק להניק. ניסיתי להחליף את ההנקה בתמ"ל מכמה סוגים והילדה מסרבת לאכול אותם.יש לציין שאין לה ביעה לשתות מבקבוק או לאכול את המוצקים. (ניסינו מטרנה, דייסת תפוח ובננה של מטרנה,סימילק צמחי). האם זה נכון שאני חייבת להפסיק להניק? במידה וכן, מה לעשות בנוגע לתמ"ל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
חיה כהן22/10/2008שלי,מקובל היום שאם לא הין לך בעיות בהריונות קודמים אין סיבה להפסיק כרגע את ההנקה.לעיתים אצל אמהות עם הסטוריה של הפלות חוזרות ממליצים לא להניק בזמן הריון.בכל מקרה אי אפשר להכריח את ביתך , להמשיך לנסות אם את חייבת עד שהיא תסכים,ואם אפשר תמשיכי להניק.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות כואבות משאיבהמורן21/10/2008
שלום! ילדתי תאומים בניתוח קיסרי לפני כ-3 שבועות ואני שואבת להם חלב. מכיוון שהם עדיין בפגיה (למרות שנולדו מעל 2 ק"ג כל אחד) ואוכלים כל זמן קצוב אני לא מניקה עדיין. אני שואבת משני הצדדים בו זמנית כל 2.5-3 שעות במהלך היום וכל 4 שעות בלילה בהמלצת יועצת הנקה באמצעות משאבת מדלה חשמלית (לקטינה) אבל הפטמות כואבות לי. הכאב הוא לא בלתי נסבל אבל מטריד במהלך היום. הפטמות שלי לא פצועות או סדוקות, כך שלא ברור לי מה לא בסדר. הבנתי שזה משהו שאמור לעבור תוך שבוע-שבועיים מיום הלידה. אשמח לעזרה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
חיה כהן22/10/2008מורן שלום,כדאי לראות אם הגודל של כוסית השאיבה מתאים לפטמות שלך יש אפשרות דרך מדלה לקנות כוסית שאיבה עם פתח יותר רחב אם את חושבת שזה משפשף לך את הפטמה.
סיבה נוספת יכולה להיות שאת שואבת על עוצמה חזקה אין צורך לשאוב על הכי חזק וגם לא לאורך זמן, 10 דק מכל צד.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לשאובגלי21/10/2008
בלידה הקודמת שלי לא הצלחתי לשלב שאיבה עם ההנקה. הרגשתי שאין לי מספיק חלב. אם אני שואבת כשעתיים לאחר הנקה אז לתינוק אין מספיק חלב לאחר מכן. מתי כדאי לשאוב? אני מפחדת להתחיל על מנת שזה לא ישבש את ההנקה. אני חושבת שיחסית אין לי הרבה חלב בשדיים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
חיה כהן21/10/2008גלי שלום,השאלה לאיזה מטרה את שואבת.בדכ השאיבות מגבירות את כמויות החלב בשד. את יכולה לשאוב לאחר הנקה,את יכולה לשאוב במקום הנקה(למקרה שאת מחוץ לבית להרבה שעות).בבוקר כמויות החלב הם יותר גדולות לכן עדיף לשאוב בשעות הבוקר.
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)