פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזו כמות יש להאכיל את התינוקת
    אלעד יהלום
    02/10/2008

איזו כמות יש להאכיל את התינוקת בכל הנקה בחלב שאוב או בתמ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשוה לאלעד

ג'ניס זאוסמר
    02/10/2008

היי,
    מיום השני לאחר הלידה אפשר לתת 30 ולהוסיף 10-15 סמ"ק כל יום עד גיל שבוע -10 ימים ועז מעיטים את קצב התוספות.
    ההמלצה לא אבסולוטית ולא מתאימה לכל תינוק ולכן אם רעב תוסיף.
    אפשר להוסיף חלב אם ללא חשש בכלל - אי אפשר לת יותר מדי.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרלה משוגעת
    טל
    02/10/2008

אני אמא לשני ילדים- בן חודשיים ובן ארבע. את בן הארבע לא הנקתי כי לא היה לי חלב, והוא ילד שנוטה לחלות וסובל מאוד מסטרידו. את הקטנצ'יק אני כן מצליחה להניק (אבל שוב אין הרבה חלב ולכן משלבת עם בקבוק). שמעתי שאומרים שחלב אם מחזק את המערכת החיסונית של הילד. אני ממש מרגישה שאכן הקטן חסין יותר מהגדול (טפו טפו טפו). אולי זה נשמע קצת מטורף אבל תהיתי אם כדאי לתת לגדול גם חלב אם (שאוב) מתוך מטרה לחזק את המערכת החיסונית שלו. השאלה אם זה בכלל יכול להועיל לו ואם אין בזה משהו קצת פסיכי ... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרלה משוגעת

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ג'ניס זאוסמר
    02/10/2008

היי טל,
    שמחה שאת מצליחה הפעם.
    כל העבודות שנעשו מעידים על יתרון בריאותי משמעותי למקבלי חלב אם . יש האומרים שהיתרון הזה נכון גם לחוילם (לא תינוקות) אבל הדבר לא מקובל או נחשב כנורמטיבי אך בהחלט לא מזיק.
    לדעתי עליך להמשיך ולתת כמה שאפשר לתינוק בן חודשיים כי הוא תינוק והצורך שלו רב יותר.
    אבל תמשיכי לאפשר למחשבות לרוץ - זה מראה שיש מוח פעיל ויצירתי.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שותה מבקבוק
    דנה
    30/09/2008

ני כמעט בן 6 חודשים ויונק חלב אם בלבד מאז לידתו. ילד חזק ומפותח ובאחוזונים הגבוהים . לאחרונה החל בטעימות ראשונות (ברצון). אך עדין היניקה עיקר מזונו. הוא אינו מוכן לשתות מבקבוק חלב אם שאוב ולא הצלחנו להתמיד בנסיונות להרגילו (בשבועיים האחרונים) כי היה חולה עם חום וגם סבל מאי נוחות בבקיעת השיניים התחתונות. ןאבוי לי, אני צריכה לחזור לעבודה בעוד מספר ימים. ואעדר 7 שעות. מה לעשות ? האם ניתן להעזר בפתרון של הוספת דייסה של אורז או אולי קינואה לחלב אם ולתת לו בכפית,במידה ויתעקש לא לשתות חלב מבקבוק. מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    לא שותה מבקבוק

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    30/09/2008

הי דנה,
    לא רצוי או מקובל לתת דייסת אורז או קינואה.
    התינוק שלך עבר (איתך) כמה ימים לא קלים ועכשו חיבים לתת לו קצת להתאושש ולהתחיל עוד פעם עם בקבוק.
    יותר מדי שינויים ביחד( גם בקבוק וגם מוצקים) - לתינוקות מסוימים קשה להתמודד עם שינויים ביחד.
    בעוד כמה ימים תנסי שוב . יותר טוב אם משהו אחר, חוץ ממך, יתן לו את הבקבוק.
    הוא לא מבין מה רוצים ממנו, לא מבין את הצורך שלך לחזור לעבודה או למה הוא לא יכול לקבל את החלב שלו בדרך שהוא מכיר.
    בסופו של דבר הוא ישתה, כאשר יהיה מספיק רעב הוא יאכל גם מבקבוק.
    אני מבינה שזה מלחיץ אבל הוא יבין בסוף - תני לו כמה ימים קודם להתאושש.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לאחר ניתוח הרמת חזה
    גילי
    29/09/2008

אני בת 28, כרגע בחודש השמיני להריון (ראשון). לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח להרמת החזה, שבמסגרתו נעשה הזזה של מיקום הפטמה, אך לא נעשה חיתוך של צינורות החלב. המנתח הסביר שזה מותיר סיכוי של 50% להצליח בהנקה. האם יש לי אפשרות לדעת לפני הלידה אם אוכל להניק/לשאוב? מתי השדיים מתחילים להפריש קולוסטרום? מה עושים אם רק בשד אחד עובר חלב, והשני גדוש?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לאחר ניתוח הרמת חזה

הוספת תגובה

• תשובה לגילי

ג'ניס זאוסמר
    29/09/2008

היי גילי,
    לא נתן לדעת לפני הלידה ובעצם יקח זמן גם לאחר הלידה לדעת בדיוק מה מתרחש.
    קולוסטרום מתחיל להיות מופרש סביב שבוע 18 של ההריון אבל לא מרגישים ולא רואים .
    לא צריכה להיות בעיה ביצירת חלב אלה באפשרות החלב לצאת. מנסיוני צריך פשוט לחכות ולראות ויש סיכוי.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, רק רציתי להבין -

גילי
    30/09/2008

למה את מתכוונת כשאת כותבת שגם אחרי הלידה לוקח זמן להבין אם ניתן להניק? במה זה תלוי? כמה זמן בדרך כלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    30/09/2008

לא ניתן לדעת אם /כמה צינוריות נותקו ואיך יהיה מעבר החלב.
    גם לפעמים רקמת הצלקת מקשה על התפיסה.
    בימים הראשונים יש בכל אופן כמויות קטנות של חלב באופן טבעי ולאחר מכן הכמות מתגברת.
    ולכן חייבים לחכות כמה ימים כדי לראות אם התינוק מצליח לרוקן את השד באופן אפקטיבי עם מעבר חלב תקין או מספיק בכל אופן.
    כמה זמן - לפעמים אפשר כבר לדעת תוך כמה ימים ולפעמים לוקח יותר.
    סמנים שזה מצליח : שדיים מתמלאות ומתרוקנות לאחר ההנקה
    אין גודש בשדיים - מלאות טבעית מתרחשת אצל כולן אבל גודש הוא סימן של תפיסה לא טובה, חוסר מעבר חלב, הגבלת ההנקה
    עליה במשקל
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ג'ניס!!

גילי
    01/10/2008

מצפה לפגוש אותך ב"מאיר" בעוד מספר שבועות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו מאכלים אסורים בזמן ההנקה
    אתי
    27/09/2008

שלום , שמי אתי ולי יש תינוק כבן שבועיים אני מניקה ללא שום תוספות ברצוני לדעת אילו מאכלים לא אוכלים בזמן ההנקה לאחר ואתמול בלילה התינוק שלי בכה המון לאחר ואכלתי כרוב סגול כי שכחתי שזה עושה גזים אני ישמח אם תעזרו לי תודה ..............

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

ג'ניס זאוסמר
    27/09/2008

היי אתי
    למרות שיגידו לך אחרת את יכולה לאכול הכל.
    אין שום מאכל אסור בזמן הנקה.
    כמו בכל תקופה אפשר לאכול הכל במידה כדי שתרגישי טוב עם זה - 2 קילו עגבניות ביום - לך לא יהיה טוב.
    תזכרי, יש המון תרבויות והמון מנהגים וגם בהם מניקים ובהצלחה רבה, עז על תדאגי, תאכלי , תהני ועל תעשי לעצמך מצפון סתם!
    ה"גזים" של התינוקות לא קשורים בכלל במה שהאם אוכלת אלה במערכות לא בוגרות של תינוקות ולאחר כ-3 חודשים הכל עובר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה
    יוליה
    25/09/2008

יש לי מכונת מדלה מיני אלקטריק, אתמול התחלתי עוד פעם לנסות לינוק עם הפטמה מסיליקון אך התינוק לא אוכל ממנה מספיק ואני בכל זאת נאלצת לשאוב אחרי-זה, האם יועצת הנקה תוכל לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לשאלה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    26/09/2008

לכל מכשיר השאיבה השימוש שלו והמכשיר שלך לא מספיק יעיל למטרה. אם את לא מניקה בצורה יעילה ולא מרוקנת את השדיים בצורה יעילה את עלולה למצוא את עצמך ללא חלב/עם מיעוט חלב בעוד זמן קצר.ייצור חלב תלוי באופן ישיר ותלוי ביניקה תכופה והתרוקנות השדיים.
    לגבי פטמת סיליקון - בעצמך גילית שזו לא הפתרון ולא מומלצת ללא מעקב מקצועי בכלל.
    ולכן אם ההנקה חשובה לך עליך לעשות משהו בנידון אחרת תמצאי את עצמך במקום שלא תרצי להיות וללא דרך חזרה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשןת כדי להגביר תפוקת החלב
    יוליה
    24/09/2008

שלום רב! קודם רוצה להודות לכם אל התשובות המהירות ומצויינות! אני ילדתי ביןם חמישי שעבר ועדיין אין לי מספיק חלב - יוצא שרק 2 האכלות הם מחלב אם והשאר תוספת, אני רק שואבת כי לא מצליחה לינוק למרות העצות מאחיות שקיבלתי, השאלה שלי האם יש מה לעשות כדי להגביר כמות החלב? ומה עושים עם הפטמות הסדוקות עקב שאיבה?

הוספת תגובה

• המשל למודאגת

ג'ניס זאוסמר
    25/09/2008

למודאגת,
    להגיד את האמת - יש מקום לדאוג.
    הסיבה שישי לך פצעים מהשאיבה - מכשיר לא טוב!!! וכוסית שאיבה לא מספיק רחבה.
    תשיגי לך מכשיר מדלה או ספקטרה מיד שרה עם ערכה רחבה (30-33 ממ). תבקשי שם שיזמינו מהחברה או שיתנו לך את מספר הטלפון שלהם.
    על תשאבי על הכי חזק אם זה כואב.
    זה לא כמות החלב- בשלב הזה זו לא הבעיה אלה הוצאת החלב החוצה.
    לכן אני שוב ממליצה מאוד מאוד - ייעוץ הנקה ומהר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    תמי
    24/09/2008

שלום בזמן האחרון אני לא מניקה כמעט כלל- פעם-פעמיים ביום ושמתי לב שלחלב שלי ניהייה טעם מלוח האם דבר זה שכיח?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לתמי

ג'ניס זאוסמר
    25/09/2008

היי תמי,
    המליחות ,אם יש, עשוי להיות סימן שמתרחש תהליך של גמילה/הפסקה ביצירת חלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    שני
    22/09/2008

מה נחשב עלייה תקינה במשקל של תינוק מידי שבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• שני

חיה כהן
    22/09/2008

שני שלום,תלוי באיזה גיל? בשבועות הראשונים 200-300 גר בשבוע בערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צום
    שני
    22/09/2008

מותר לצום כשמניקים או שלא מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    צום

הוספת תגובה

• שני

חיה כהן
    22/09/2008

שני,מותר לצום כשמניקים,כמובן אם לא מרגישים טוב חייבים לשתות!
    למי שקשה יש אפשרות לשאוב ןלתת חלב שאוב,כמובן לדאוג לא להיות גדושה!
    שנה טובה וחג שמח!
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת יתר - האם יש דבר כזה?
    כנרת
    22/09/2008

שלום רב בתי בת 4 שבועות וניזונה מהנקה וחלב שאוב בלבד. אני מניקה בלילה ובבוקר. בערב כשאני יוצאת לסידורים ולפני השינה אני נותנת לה בקבוקים שאובים. בארוחה בבקבוק היא מקבלת 100-120 מ"ל. לפני השינה הסידור הוא הנקה, אמבטיה ובקבוק של 100 מ"ל ואז הגברת ישנה קצת יותר (4 שעות ולפעמים אפילו 4.5 ופעם אחת אפילו 5) ואני לא רוצה לוותר על זה. יוצא שהיא אוכלת די הרבה (בגלל תוספת הבקבוק והסידור לפני השינה). נאמר לי שאני מאכילה אותה יותר מדי יחסית לגילה הצעיר ומשקלה (3 ק"ג) וצריך לרדת בכמויות בעיקר בבקבוק (אבל היא בוכה). אתמול היא בכלל בקושי ישנה ובכתה כל שעה/שעה וחצי, אז הנקתי אותה. לקראת הערב היא בכלל לא הייתה שקטה. קשה לי להבין האם מדובר בגזים או ברעב ולכן ליתר בטחון שאבתי ואז נתתי לה לינוק. היא נרגעה אבל ראיתי שעדיין היא מצליחה להוציא חלב מהשד. אחרי האמבטיה ולפני השינה נתתי לה בקבוק של 80 מ"ל ואז היא ישנה 5 שעות. אז השאלות שלי: 1. האם תתכן האכלת יתר שבהמשך יכולה לגרום להפרעות אכילה או דברים אחרים? היתכן שאני מפטמת אותה? 2. איך יודעים האם הבכי מגזים או מרעב? האם הנקה יכולה להרגיע גם במקרה של גזים? 3. האם זה בסדר "לפטם" לפני השינה ובכך ליצור קצת מנוחה וגם ללמד את מושג הלילה. אני לא עושה את זה במהלך היום. בתודה מראש כנרת

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת יתר - האם יש דבר כזה?

הוספת תגובה

• כנרת

חיה כהן
    22/09/2008

כנרת שלום,קשה לדבר על פיטום כשמדברים על הנקה! חלב אם מתעכל בקלות ומופרש מהר מהגוף מבלי להיות מעמסה על מערכת העיכול.
    לדעתי את מכבידה על עצמך בשיטה של בקבוק באופן קבוע בצורה שיטתית,באותו אופן שאת נותנת את הבקבוק את יכולה פשוט להניק אותה לפני השינה.
    אני לא חושבת שהיא ישנה יותר טוב בגלל הבקבוק,בל אם זה מה שאת מוצאת שמתאים לכם אז קדימה תמשיכי כך אין מה לדאוג בהנקה מאכילת יתר,פיטום,השמנה.
    לשאלתך איך יודעים ממה הבכי ,לא תמיד יודעים והרבה פעמים הנקה פותרת הרבה דברים כמו אי נוחות או כאב. שוב אחד היתרונות של ההנקה.
    בהצלחה ובהנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

כנרת
    24/09/2008

שלום רב וקודם כל תודה על התשובות המהירות שלכן :-) עברנו כמה ימים קשים אבל נראה שהמצב נרגע, כנראה שזאת היתה קפיצת גדילה (גיל 4 שבועות). אני משתמשת בבקבוקים כי יש לי ילדים גדולים יותר שאני לוקחת לחוגים או סידורים אחרים שלא מאפשרים לי להיות מחוברת לקטנטונת שלי. כמו כן היא יונקת נורא לאט (ארוחה לוקחת כשעה) ולכן אם אני צריכה להיות איפשהו בזמן הפתרון הוא לשאוב מהר ולתת בקבוק. רציתי להבין משהו, הרי יש ילדים שלא יונקים או יונקים ומקבלים תוספת, איך יודעים כמה לתת להם אוכל בבקבוק? בטח יש איזו נורמה לפי גיל ומשקל, מה היא? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    25/09/2008

היי כנרת,
    כאשר מדובר בתמ"ל - תרכובת מזון לתינוקות - מעלים את הכמות על פי קלוריות לקילו ליממה מחולק למספר ארוחות .
    אבל - בהנקה/שאיבה אי אפשר לעשות את זאת כי חלב אם משנה את הרכבו משך היממה ותינוקות צריכים כמויות שונות משך היממה ולכן כאשר רואים את ההאכלה מבקבוק כההאכלה הנורמטיבית זה מבלבל אותנו כל כך כי מצפים שההנקה עכשו תהיה כמו מתן מבקבוק.
    ולכן אני ממליצה - תני לה בכל דרך שאת בוחרת אבל על תגבליל אותה. היא זקוקוה לכמה שיותר חלב אמא. אין דבר כזה כמו פיתום, הפרעות אכילה או עלית יתר בקה/מתן חלב אם למרות שהרבה יגידו לך שכן. תינוקות יונקים עולים במשקל הרבה בחודשים הראשונים ונראים שמנמנים כי זה נורמאלי ובריא.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!!!!!
    יוליה
    22/09/2008

שלום רב! אני ביום חמישי ילדתי לידה רגילה, בבית החולים לא היה לי חלב רק בקושי קולסטרום (כמה טיפות בשאיבה של חצי שעה) יש לציין שיש לי פטמות מאוד בעייתיות והילד לא מצליח לקחת פטמה(ניסיתי הכל תנוחות שונות וגם פטמת סיליקון-לא עוזר כלום....) נשארה רק השאיבה... אתמול הופיע אצלי חלב ואני רק שואבת כי אין לי בררה אחרת. הבעיה היא שמשד אחת יוצא הרבה חלב ומשד שני יוצא בקושי ובגלל זה הוא נהיה נפוח מאוד וקשה למגע וכואב מאוד. בגלל זה אני לא מצליחה לשאוב מספיק חלב לתינוק ונאלצת מדי פעם לתת מטרנה, השאלה שלי מה עושים עם השד הזה שלא נותן חלב והתנפח מאוד, אני שואבת כל שעתיים-שלוש וזה לא עוזר....מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!!!!

הוספת תגובה

• תשובה למודאגת

ג'ניס זאוסמר
    25/09/2008

שלום רב,
    בבית חולים היה לך חלב - קולוסטרום הוא החלב שאמור להיות עז ובטיפות .
    אם את עדיין לא מצליחה להניק אותה ישירות את חייבת להמשיך לשאוב עם מכשיר באיכות טובה.
    לפני השאיבה עליך לשים קומפרס קר/קרח על השד להוריד את הבצקת שיש שם. לפני השאיבה עליך, בנוסף ולאחר טיפול הקור של כעשרים דקות, לעשות את הפטמה דבר המפזר את הבצקת. הבצקת מהוה פקק שם ולא מאפשר לחלב לצאת כאשר את שואבת. ככל שתצליחי לרכך את איזור הפטמה תכלי לאחר מכן לשאוב את החלב או בכלל לנסות לחבר את התינוק לשד.
    אם את לא מצליחה חשוב לדשת לייעוץ כדי לא להסתבך עם דלקת /ירידה בכמות החלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך להניק....
    אתי
    20/09/2008

שלום, יש לי תינוק בן 5 חודשים שלא עולה כל כך במשקל מהנקה בלבד התינוק נולד במשקל 3.700 והיום משקלו 6.519 בהתחלה הייתה עליה יפה במשקל אך לאחר מכן העליה במשקל הייתה נמוכה בין 30 - 55 גרם לשבוע.בזמן ההנקה הייתי שמה לב כי התינוק בוכה ולא רגוע בטיפת חלב אמרו לי כי אני חייבת לתת לו תמ"ל לפחות פעמיים ביום.חשבתי רבות והתייעצתי עם רופא ילדים שגם המליץ לי לתת לתינוק תמ"ל כאשר נתתי לו פעמיים ביום תמ"ל הייתה עלייה של 260 גרם בשבוע. לאחר מכן ירדתי לפעם ביום תמ"ל הייתה עליה במשקל של 170גרם לשבוע. אני מאוד רוצה להמשיך רק להניק ולקחתי המון דברים כדי שיגבירו לי את תפוקת החלב שאבתי בין ההנקות ובלילה כאשר התינוק היה הולך לישון, כיום אני לא שואבת כי אני לא תמיד בבית במשך היום.לקחתי ספירולינה(קראתי בפורום שיועצת הנקה המליצה)ושהייתי מניקה בשד אחד אז הייתי מרגישה בשד השני הרגשת התמלאות (כמו בתחילת ההנקה) אבקש לגעת האם יש אפשרות שהחלב נגמר ?כי אני משתדלת להניק הרבה במשך היום.(למרות שהיניקה של בני לפעמים מאוד קצרה) יש איזה כדורים/תמצית שאת יכולה להמליץ לי? (לקחתי כל כך הרבה ולא הרגשתי שזהממש עוזר) אני לא רוצה לוותר על ההנקה מאוד חשוב לי להמשיך להניק והכי חשוב כיף לי. חשוב לי לציין כי את בתי הבכורה(כיום בת 3 ) לא הצלחתי להניק ולכן חשוב לי להמשיך ולהתמיד.אודה על עזרתך . אתי

לקביעת תור
    סגירה
    להמשיך להניק....

הוספת תגובה

• אתי

חיה כהן
    22/09/2008

אתי שלום.מאוד אופייני אצל תינוקות יונקים שבחודשים הראשונים עולים הרבה במשקל ואחכ העלייה במשקל הרבה יותר מתונה.
    צריך להסתכל גם על פרמטרים נוספים כמו אורך והיקף ראש ולראות את המגמה כולה.
    אם את רוצה להניק תמשיכי להניק ולעיתים קרובות.
    בהצלחה ובהנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אתי
    22/09/2008

חיה תודה על תשובתך אבל להמשיך להניק זו לא הבעיה..... אין לי מספיק חלב כדי שהילד יעלה יפה במשקל ולכן אני נותנת תמ"ל לא הייתה כל התייחסות לכל מה שרשמתי שאלתי הייתה האם יש כדורים או תמצית שאפשר לקחת לתגבור החלב. הילד לפי המשקל היה באחוזון ה-50 וירד לאחוזון ה-20 כך שתשובתך להמשיך להניק אינה עונה על שאלתי אודה על תשובה יותר מפורטת לאור מה שרשמתי במכתבי הראשון. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתי

חיה כהן
    22/09/2008

אתי שלום.בשלב כזה בדכ הכדורים לא ממש עוזרים להגברת החלב.
    אפשר להשתמש בכדורי חילבה מבית טבע שלעיתים עוזרים לוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום,יכול לקחת זמן מס שבועות עד שתראי תוצאות.
    מה שמגביר את החלב זה יניקות מרובות ולכן המלצתי לך להניק הרבה,ואם יש שעות ביום שאת לא מניקה כדאי לשאוב.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה/חלב שאוב/תחליף?
    קרן
    19/09/2008

ערב טוב ושבת שלום. אני מניקה חודשיים וחצי והשבוע הרגשתי ממש לא טוב .החלטתי ללנוח וגם לנוח מההנקה (שאני לא ממש מתחברת אליה ..)לאחר שלושה ימים של תחילף חלב והנקה אחת ביום הרך הקטנטן לא רוצה ציצי !!!היום הייתי בדיקור להגברת החלב הגעתי הבייתה מוכנה להניק והנה לא רוצה ,מתקפל,בוכה ,בועט ברגליים...נתתי שוב תחליף.אני לא רוצה "לשגע" את הילד .האם אם אשאב 3 פעמים ביום ובשאר אתן תחליף זה יהיה בסדר?כלומר האם פעולת השאיבה היא חזקה כמו פעולת יניקה כך שהחלב שיוצא הוא טוב כמו ביניקה ?אשמח לתשובה אני קצת מותשת ומבולבלת.ועוד שאלה היום הוא גם התכווץ כשנתתי לו בקבוק יכול להיות שמשהו כואב לו,?יש לו הרבה פוקים בזמן האחרון.תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה/חלב שאוב/תחליף?

הוספת תגובה

• קוליק

ענבל
    21/09/2008

הי קרן עד שיענו לך כאן אולי אוכל לעזור..מה שאת מתארת יכול להיות קוליק התופעה מתחילה בדרך כלל בגיל 1 חודש (השיא בגיל 6 שבועות), יורדת בהדרגה עד גיל 4 חודשים ומתבטאת בבכי מתמשך המתגבר לרב אחר הצהרים ובערב, קירוב ברכיים לבטן ושחרור גזים. בני בן 5 חודשים וגם התנהג בצורה זהה גם בזמן שהנקתי וגם כאשר שאבתי וקיבל בקבוק חלב שאוב כך שאל תתיאשי מההנקה רוב הסיכויים שגם בעת מתן התחליף וגם בעת ההנקה עצמה תראי את אותן תופעות של התכווצויות וכאבי בטן ולכן עדיף כבר להניק כייון שכאן גם המרכיב הנפשי והקרבה שלך לבנך יעזרו בהרגעתו. מקווה שעזרתי שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבל צודקת.כאבי בטן וגזים

שני
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

חיה כהן
    22/09/2008

קרן שלום. גדאי לך להחליט עם עצמך אם את רוצה להניק או לא,אם את רוצה אז תחזרי להנקות מסודרות וכך יתגבר לך שוב החלב!
    מבחינת שאיבה,אפשר לשאוב,יש סיכוי שבצורה זו החלב יגמר יותר מהר.
    יש אפשרות לשלב בין השתיים אם יש צורך.
    יכול להיות שלתינוק שלך יש גזים.
    יום טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בזמן הנקה
    שלומית
    17/09/2008

שלום בני בן חצי שנה, יונק מלא לאחרונה החל גם מוצקים בשבועיים האחרונים התחילו לי כאבים בשד שמאל כשהוא מתחיל לינוק יש לי כאב חד פנימי ואחרי 7 "שלוקים" שלו בערך זה עובר לגמרי, חשוב לציין כי הצד השמאלי יותר פורה כך ששמונים אחוז מההנקה נעשית מצד שמאל, כמו כן לבני צמחה שן לפני מס' שבועות, הכאב הוא פנימי ומורגש רק בשמאל אך ייתכן שהשן מתיישבת על איזור מסויים שכואב? אין שום עדות חיצונית על השד לבעיה... תודה מראש שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בזמן הנקה

הוספת תגובה

• כאב חד פנימי בצד אחד

יעל
    18/09/2008

ביתי בת שבועיים וחצי וגם אני סובלת מכאב חד פנימי בשד ימין בלבד. הכאב חזק עם התחלת ההנקה והתחושה היא כמו דקירה פנימית. יש לציין שכשאני שואבת הכאב אינו מופיע ולכן בשלב זה אני משתדלת לשאוב ולא להניק אלא אם אין ברירה. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    19/09/2008

היי,
    אם קיים שוני בין ההנקה הישירה ושאיבה כנראה שיש צורך בשיפור אופן התפיסה והתנוחה בזמן ההנקה.
    שימי לב שהתינוק מופנה עליך וצמוד מאוד כדי שלא תהיה תזוזה.
    שימי לב שהתינוק מכניס הרבה שד לפה ולעומק ואם עדיין קיימת בעיה את חייבת לראות יועצת הנקה כי את עדיין בתחילת התהליך ואת עלולה לשבש את תהליך ההנקה אם הוא לא מתנהל כשורה מלחתחילה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ג'ניס זאוסמר
    19/09/2008

היי,
    לא נראה לי שהמצב קשור לשיניים כי הכאב עובר די מהר ואין סימן חיצוני.
    יש נשים עם כאב פנימי בזמן ההנקה מפטריה בצינורות החלב אבל הכאב הוא מאוד אופייני ולא עובר אחרי כמה שלוקים .
    לא נראה לי שהמצב קשור גם לכמו החלב כי את כבר בשלב מתקדם ומאוד מבוסס של ההנקה ולא אמור להות פתאום שינוי כזה בתחושה.
    אני לא יודעת ממה הכאב נובע אבל מקווה שהמצב זמני ויעבור בהקדם.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה