פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה קטנה במשקל תנוקת בת 17 ימים
    חגית
    12/11/2008

שלום ילדתי לפני 18 ימים, בתי נולדה בגיל 35.3 שבועות. במהלך השבוע שהיינו בביח ממשקל 2716 ירדה ל 2550 ועלתה ל 2635. מאז, במשך 11 ימים הגיע משקלה רק ל 2790 (עלתה בממצוע רק כ 15 גר ליום). יעצו לי בטיפת חלב לתת לה חלב בשאיבה (עד כה היא ינקה בלבד) 60cc לארוחה ולהוסיף תוסף מזון אם אני לא מגיעה ל 60cc. בשאיבה הראשונה הגעתי ל 75cc ואחכ כל 3 שעות ל 40-50 ואת היתר נאלצתי ממש לגרד כדי להגיע ל 60cc (טיפה - טיפה). אני רוצה גם להניק אותה אבל אין לי מספיק חלב בגלל השאיבה. מה עושים? איך אני מגיברה ייצור חלב ואיך אני שומרת על ביסוס ההנקה? אני רוצה להמשיך להניק אותה. תודה רבה חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

היי חגית,
    התינוקת שלך אמנם נולדה במשקל טוב אבל נולדה פגית - כל תינוק מתחת ל37 שבועות מוגדר כפג.
    ולכן הציפיות שלה יכולות להיות שונות מתינוק שנולד בזמן.
    אני לא חושבת שהעלייה במשקל אצלה גרוע בכלל 15-20 גרם ביום נחשב לבסדר גמור.
    אני מציעה לך בכל זאת לבדוק את עצמך וההנקה שלכם קצת.
    1-תגשי לטיפת חלב בשעה שהיא צריכה לינוק, תשקלי אותה עם בגדיה,תרשמי את המשקל, תניקי אותה טוב טוב, תשקלי אותה מבלי להחליף טיטול או בגד, תראי כמה היא ינקה על ידי בדיקת ההפרש בין 2 המשקלים. אם היא יונקת שבעים עד שמונים סמ,ק או יותר והיא יונקת לפחות 8 פעים ביממה - זה מספיק.כך תכלי לראות בערך כמה היא מקבלת וכמה תוספות , אם בכלל, היא צריכה.
    2- תבדקי אם היא תופסת היטב את השד - כמה שיותר וכמה שיותר לעומק פיה
    3 - תעודדי אותה לינוק יותר ברצף ולא לעשות הפסקות ארוכות
    4 - לא להניק אותה כאשר היא יותר מדי לבושה בבגדים - תודי כמה שיותר בזמן ההנקה - זה משאיר אותה ערה ולא רדומה כל כך.
    אין לי ספק שהיא אוכלת אבל כנראה שהיא יכולה וכנראה גם זקוקה ליותר.
    בינתיים תשאבי הרבה אפילו אם לא יוצא - זה בעצמו יגביר את היצירה בצורה הכי טובה.
    תשיגי מכשיר ספקטרה/מדלה מיד שרה.
    בהצלחה,אני כטן אם יש עוד שאלות,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חגית
    12/11/2008

ג'ניס היי, הייתי בטיפת חלב, ועשינו הנקה לפני ואחרי, מדדו את משקלה ללא בגדים ונמצא שהיא לא עלתה כלל....לכן הומלץ על שאיבה ותוספים.....שקלנו אותה בשני משקלים שונים כי חשבנו שיש טעות במדיה. זה בהחלט מוזר כי אני רואה ושומעת שהיא בולעת ביניקה. לגבי משאבה- קניתי משאבת מדלה מיני אלקטריק. העניין הוא שאני לא מצליחה לשאוב כמות מספקת עבורה כל שעתיים ואז אני אמורה לתת לה תוסף כמשלים ל 60cc ומכך אני חוששת...כי אני לא רוצה לותר על ההנקה ומפחדת שהיא תעדיף בקבוק בסופו של דבר, ובקבוק של תוסף במקום חלב אם... אשמח לכל עיצה נוספת תודה רבה חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

חגית,
    מיני אלקטריק - לא מתאים. את חייבת מכשיר יותר רציני.
    תקחי ספקטרה מיד שרה.
    תקראי את הנקודות לשיפור שכתבתי , תעשי , ותבצעי שוב שקילת נסיון - עם בגדים - בטיפת חלב.
    תינוק לא יעדיף בקבוק של תמ"ל מעל בקבוק של חלב אם - זו השיטה ולא התכולה.
    תעשי לעצמך טובה גדולה ותגשי לייעוץ מקצועי - חבל, את זקוקה לעזרה טובה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חגית
    13/11/2008

תודה רבה ג'ניס, אפנה לייעוץ אם כך. שאלה אחרונה אם אפשר- בטיפת חלב התעקשו שהיא תשקל ללא בגדים וחיתול, את יכולה לומר מדוע חשוב כן להשקל עם בגדים לפני ואחרי? חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    13/11/2008

חגית,
    ההגיון אומר שלא משנה מה התינוק לובש העיקר שלא משנים שום דבר בין השקילות ולא מחליפים טיטול.
    אני שוקלת עם בגדים כי יותר נוח - זהו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

חגית
    14/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שבע?????.
    יעל
    12/11/2008

שלום, בשבוע האחרון אני מקבלת את הרושם שהתינוק שלי (בן חמישה חודשים - היום!) אינו שבע מהארוחות...... עד כה ניזון מהנקה מלאה (למעט מספר בקבוקים של תמ"ל מידי פעם) עלה יפה במשקל (לפני חודש שקילה אחרונה 7 קילו אחוזון 50-75) יש לי הרגשה כזו מכיוון שבלילות הוא מתעורר לאכול 3-4 פעמים לעומת מה שהיה קודם לכן היה קם פעם אחת ואפילו היה לילות שלא היה קם בכלל, בנוסף לפני כשהוא הולך לישון הוא יונק, נרדם לחצי שעה ופתאום מתעורר בבכי אני מניקה אותו, אבל אז מחוסר הביטחון שהוא לא שבע אני משלימה לו עם סימילאק והוא אכל משהו כמו 70 מ"ל - זה מה שהיה אתמול. עשיתי בדיקה עצמית ושאבתי ונראה שיש מספיק חלב. אני אולי מקשרת את זה לעובדה שהוא כבר בן חמישה חודשים ואולי הצרכים שלו השתנו - למשל אחותי הייתה מכינה לתינוק שלה תמ"ל עם דייסה או קונפלור כך שהוא היה מרגיש יותר שבע בגיל זה. מה לעשות? אני מאוד קרובה להישבר עם ההנקה מה שאני ממש לא רוצה לעשות! אבל הילד לא רגוע בלילות וגם במהלך היום הוא פחות רגוע לאחר הנקה. חשוב לי לציין כי אני קשובה לו ומביאה לו לאכול מתי שמבקש. תודה מראש, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    לא שבע?????.

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

היי יעל,
    אם התינוק שלך עולה יפה במשקל - הוא מקבל מספיק אוכל.
    שינויים בהתנהגות סביב השינה לא בהכרח מעידים על חוסר אוכל. טעות לקשר את הסמנים הללו בצורה ישירה לרעב במיוחד עם משקלו תקין.תינוקות בגיל הזה יכולים להתנהג מאוד שונה ולא תמיד מתוך רעב אלה מהתעניינות בסביבה וסקרנות.תינוק בן 5 חודשים יכול לינוק ביעילות מירבית ולקבל ארוחה בזמן קצר של דקות תוך כדי התפתלויות וסיבובים ואף התנתקות מהשד מדי פעם תוך כדי הנקה.
    אם את "משלימה" לו עם תמ"ל אחרי ההנקה הוא יצפה לזה לאחר מכן כל פעם.
    העובדה שהוא בן 5 חודשים אומר שאפשר כבר לתת לו תוספות ומאכלים אחרים בהמלצת טיפת חלב/רופא ילדים. מצד שני זה יהיה מלווה כנראה בהפחת ההנקה בצורה הדרגתית - זו הבחירה שלך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל ארוחה בשאיבת חלב
    שני
    11/11/2008

היי, הפטמות שלי פצועות ולכן המליצו לי לשאוב, התחלתי לשאוב ולהכין כמויות על מנת שאוכל להאכיל את ביתי כאשר תצטרך (היא רק בת 4 ימים), השאלה שלי היא מה הם הכמויות שיש לתת לה בכל ארוחה? תודה רבה, שני

לקביעת תור
    סגירה
    גודל ארוחה בשאיבת חלב

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    11/11/2008

היי שני,
    הסיבה לפטמות פצועות היא הצמדה לא מספיק טובה ולכן חשוב שתשאבי כל עוד היא לא יונקת אבל יחד עם זה לשפר את ההצמדה .ייועוץ הנקה ומהר.
    כמויות חלב - קשה לדעת בדיוק אבל בגיל הזה יש דרישה להעלת הכמות יום יום עד גיל 10-14 יום. הום תני לה כ-30-40 סמ"ק ותעלי ב10 סמ"ק כל יום. חשוב שתדעי שהיא עשויה לרצות יותר מזה - תני לה ללא הגבלה גם כמותית וגם מבחינת התכיפות. חלב אם נעכל במהירות והדרישה תכופה הרבה יותר מאשר לתינוקות המקבלים תמ"ל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שני
    11/11/2008

מחר אני כבר נפגשת עם יועצת הנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב מאוד

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי קבותרים, מסרטן?
    יעל
    11/11/2008

שלום, אשמח אם תוכלו ליעץ לי. אני מניקה כבר כמעט שנתיים את בני השלישי ומעונינת להפסיק. הילד כצפוי מאוד מחובר אלי ורוצה לינוק ואני נתקלת בקושי עצום לגמול אותו ותמיד בסוף נכנעת בלילה לבכי. אני שוקלת לקחת כדורי קבותרים במשך יומיים (חצי כדור כל 12 שעות) אבל רציתי לוודא מדוע בדרך כלל יועצות ההנקה מתנגדול ללקיחת כדורים, מה היתרונות ומה החסרונות והאם חלילה הכדורים מסרטנים או יש בלקיחתם סיכון. תודה רבה ויום נעים יעל

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי קבותרים, מסרטן?

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    11/11/2008

היי יעל,
    אני מבינה את הקושי שלך אבל לא חושבת שהתרופה הזאת (או אחרת)תעזור.התרופה הזאת יעילה בתחילת ההנקה - בימים הראשונים ממש - אחרת האפקט שלו לא יעיל.
    התרופה לא מסרטנת אבל היא תרופה וכל תרופה התופעות לוואי והסיכונים שלה - כנראה זו הסיבה שלא כל כך ממליצים. מעבר לזה ליועצת הנקה אין סמכות להמליץ על תרופה .
    בשלב הזה של הנקה אין דרך אחרת מאשר גמילה איטית והדרגתית.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודי לא רוצה לינוק
    יערה
    10/11/2008

אני אמא לבן שלושה וחצי חודשים, ילד שלישי בעל מזג טוב, לא בכיין וכמובן מתוק מאוד. ינק וקיבל תוספת, השילוב היה מצוין. חזרתי לעבוד לפני שבועיים והוא במשפחתון שלושה ימים בשבוע, ולפתע הוא לא רוצה לינוק יותר. רק בקבוק. בלילה, מתוך חצי שינה הוא יונק אך במשך היום ממש מסרב וכועס. מה לעשות??? איך להמשיך להניק, אפילו חלקית עד גיל שישה חודשים לפחות? אני מרגישה מתוסכלת.

לקביעת תור
    סגירה
    חמודי לא רוצה לינוק

הוספת תגובה

• תשובה ליערה

ג'ניס זאוסמר
    10/11/2008

היי יערה,
    אין מה להיות מתוסכלת - יש צורך להבין שאי אפשר לעצב מצב פיזיולוגי ( טבעי ונורמאלי) לסוג אחר של מצב מבלי שישתבש.אי אפשר לגרום להנקה להיות משהו אחר - הגוף שלך לא מבין את כוונותיך כי הוא בנוי כך.
    קיימת הבנה מאוד מוטעת שיש "שילוב מצוין" - הטבע לא מבין בזה והתוצאות הן : הפחתת יצירת החלב והתרגלות התינוק לבקבוק. ברגע שתינוק נפגש עם בקבוק הוא לומד 2 דברים עקריים.
    1 - מהבקבוק הוא מקבל יותר חלב ומהר יותר - אין צורך לעבוד. תינוקות משתגעים על זרימה מהירה ובטן מלאה ללא מאמץ.הם פשוט מתמכרים לזה ואחר כך "כועסים" במפגש עם השד שלא משחרר להם חלב בקצב החדש וה"לא נורמאלי" אבל מהיר.
    2 - לאט לאט הוא יונק פחות והביטוי - בתפוקת החלב - התינוק חש את זה מיד. לא מתאים לו בכלל.
    ולכן בהתחלה , לפני שחזרת לעבודה, הוא פחות הגיב אבל עכשיו הוא מגיב כי כנראה שההנקה פחתה אף יותר והוא מקבל יותר בקבוקים.
    ולכן, התנהגותו היא פשוט הבעה של מחאה - "זה לא מתאים לי - התרגלתי למשהו אחר"
    מה עושים ?
    תנסי לא ללחוץ עליו, תניקי אותו כמה שיותר כשאת בבית.
    תנסי להעלות את כמות החלב: שאיבות וחילבה( 3 כדורים 3 פעמים ביום).
    כאשר התפוקה יותר גדולה ייתכן ויסכים - אין אחריות אבל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יערה
    10/11/2008

הוא גם מצונן... אולי זה קשור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    10/11/2008

אמת - עלול להפריע .
    תשימי לו טיפו תמי מלח באף לפני האכילה - עוזר לפנות ולייבש את הנזלת.
    שירגיש טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם
    לי
    09/11/2008

אין אפשר לבדוק האם חלב שמן או רזה? ועוש שאלה נוספת האם אפשר לשאוב חלב מצד אחד (מצד שמאל מאוד כואב לי ) ומצד ימין להניק?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ג'ניס זאוסמר
    09/11/2008

היי לי,
    יש אפשרות לבדוק אבל אין סיבה.
    הרכב של חלב אם משתנה כל הזמן - תלוי בגיל התינוק, שעה ביום, אופן היניקה.
    חלב אם גם משתנה בהרכבו משך היום - גם רמת השומן משתנה ולכן אין אפשרות לבדוק אותו כי קיימת שונות כל כך.
    חשוב שתדעי שחלב אם מתאים תמיד , בהרכבו, לכל תינוק
    אפשר לשאוב מצד אחד ולהניק מהצד השני אבל בכל זאת תמיד עדיפה ההנקה הישירה ולכן מומלץ בכל זאת להתאמץ ולפתור את הבעיה ע הצד השני.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיות להקפאת חלב אם
    ויקי
    09/11/2008

איזה שקיות להקפאה הכי מומלצות??? בעוד שבוע אני חוזרת לעבודה וזקוקה לשקיות הקפאה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות להקפאת חלב אם

הוספת תגובה

• תשובה לויקי

ג'ניס זאוסמר
    09/11/2008

היי ויקי,
    יש שקיות של מדלה ושל פלייטקס. השקיות של פלייטקס באות ללא סוגרים.
    כל הסוגים טובים אך יקרים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזיה ויצירת חלב
    כנרת
    09/11/2008

שלום רב יש לי שאלה קצת מוזרה: האם שימוש או חוסר שימוש בחזיה משפיעים על יצירת החלב? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזיה ויצירת חלב

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    09/11/2008

שלום כנרת,
    לא ולא !!!
    את יכולה גם להיות ללא חזיה בכלל.
    במידה ויש לך חזייה מאוד לא מתאימה אשר לוחצת מדי - עלול להפריע.
    חזייה רגילה לא משפיעה לטובה או לא לטובה על יצירת החלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה
    כנרת
    08/11/2008

שלום רב ברצוני לברר באיזה גילאים יש צפי לקפיצת גדילה. אני מודעת לכך שזה לא מדע מדויק. בתי בת חודשיים ונראה שהיא עוברת קפיצת גדילה שניה, האם יתכן/הגיוני? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצת גדילה

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    09/11/2008

היי כנרת,
    נכון - זה לא מדע מדויק אבל יש המדווחות על קפיצות גדילה ובתקופות שונות.
    לי לא נראה סביר שתהיה קפיצת גדילה שניה בגיל חודשיים.
    אם היא רוצה לינוק הרבה - תני לה אבל תעכבי לאחר משקלה בטיפת חלב.
    ייתכן והיא רעבה מסיבה אחרת ולא קפיצת גדילה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

כנרת
    09/11/2008

למעשה הילדה בת 12 שבועות (חודשיים וחצי). לפי טיפת חלב היא עולה יפה במשקל. מה יכולות להיות הסיבות האחרות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות למה?

ג'ניס זאוסמר
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבה חשמלית
    עינת
    08/11/2008

שלום, ביתי בת 6 שבועות - אני מניקה אותה הנקה מלאה. נכון להיום אני שואבת על מנת שאוכל לצאת מהבית. המשאבה שבה אני משתמשת היא מדלה מיני אלקטריק. נראה לי שהיא לא שואבת מספיק יעיל. למשל אחרי שהילדה אכלה מבקבוק הצלחתי לשאוב משד אחד 60 מ"ל ומהשד השני 80 מ"ל. רציתי לדעת מה דעתכן על משאבת מדלה של שילב שעולה הרבה כסף... 1400 שח. אני לא מכירה אותה וקצת חוששת לקנות לפני ניסיון. האם יש לכן ניסיון בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    משאבה חשמלית

הוספת תגובה

• עינת

חיה כהן
    08/11/2008

עינת שלום!
    המיני אלקטריק בהחלט מספיקה למי שמניקה ומידי פעם צריכה לשאוב.הכמויות ששאבת יפות,אל תשכחי שתלןי באיזה שעה שואבים(בבוקר יש יותר חלב) לפעמים לוקח לגוף זמן להסתגל למשאבה.
    אם אני יודעת לאיזה מכשיר את מתכוונת בשילב זו משאבה יות מסיבית ובעצם נחוצה לאמהות שבעיקר שואבות ורק מידי פעם מניקות או בכלל לא.אם את רוצה אפשר להשכיר משאבות כאלו או ביד שרה או אצל יועצות הנקה.
    בהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה ודקירות בשד
    לירון
    07/11/2008

הי , אני מניקה מזה חודשיים הנקה מלאה , סובלת מסתימות חוזרות הנובעות משפע חלב. בשבוע האחרון אני סובלת מדקירות בשד ומעין שריפה באיזור הפיטמות , התחושה מלווה בעיקר אחרי הנקה ( לא מרגיש כמו דלקת או סתימה). מה יכולה להיות הסיבה לכאב ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה ודקירות בשד

הוספת תגובה

• רונית

חיה כהן
    07/11/2008

רונית שלום! אחד הדברים שאפשר לחשוב עליהם זה פטריה בשד. האם לתינוק יש פטריה בפה? אם כן סביר להניח שזו הסיבה.שניכם צריכים טיפול.
    צריך לוודא שהתינוק נצמד טוב לשד,זו סיבה אפשרית לסתימות חוזרות וגם לפטריה בשד.
    הרבה בריאות
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אחרי הנקה
    שולי
    06/11/2008

אני כרגע חודשיים אחרי לידה, והייתי מעוניינת לעבור ניתוח הרמת חזה. כמה זמן עלי לחכות לאחר ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אחרי הנקה

הוספת תגובה

• דלית

חיה כהן
    07/11/2008

דלית שלום,אני מציעה לך להתייעץ עם הכירורג פלסטי מאחר ואין לי נסיון או ידע בנושא. נושא למחשבה,האם סיימת להניק ילדים? אם לא אולי כדאי לחכות.
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נגמר החלב??
    איילון
    06/11/2008

הי, ילדתי את ביתי לפני כשלושה שבועות, ולמרות רצוני להניק נתקלתי בקשיים: תחילה התמודדתי עם גודש מכאיב ביותר שעם הזמן פחת, לאחר מכן בזמן ההנקה ביתי פצעה אותי עד כדי שלפוחיות שנוצרו לי בפטמות (בנקודה זו ארצה לציין שמספר יועצות הנקה ראו אותי: גם בבית החולים וגם בבית והן אמרו לי שהיא תופסת טוב ויונקת טוב, וכנראה הבעיה היא רגישות יתר בפטמות שלי), בשל כך נאלצתי לשאוב חלב עוד מימי הבית חולים ועד היום וזאת בנוסף למעט הנקה ולרוב מטרנה שהיא אחלה במקביל. תחילה כמויות החלב ששאבתי היו גדולות (בהתאם לצורך: מ 60 ועד 100 CC), אך לצערי כנראה שהחלב הולך ופוחת עד שהיום בבואי לשאוב מה שיצא לי היה קרוב יותר למים מאשר לחלב- הנוזל היה מימי ביותר ובצבע שדומה יותר למים מאשר לחלב. עם זאת אני כן מרגישה שהשדיים שלי מלאות, פחות אומנם מבהתחלה אך עדיין כנראה שיש עוד שאריות. השאלה שלי: האם ניתן להציל את המצב? כלומר להחזיר את החלב להיות סמיך וטעים כפי שהיה בהתחלה או שהמצב כבר אבוד ?? (יש לציין שאתמול ניסיתי להניק, אך הילדה כמעט ולא אכלה, כאילו אמרה לי "לא טעים לי" ולכן התייאשתי ונתתי לה מטרנה במקום. ושאלה שניה: האם זאת בעצם ההגדרה ל"נגמר החלב" ואם כן האם צריך להמשיך ולשאוב עד שלא יצא כלום, או פשוט להפסיק כרגע כשיוצא לי החלב הדליל שנותר ובזאת להכריז על הפסקת ההנקה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם נגמר החלב??

הוספת תגובה

• איילון

חיה כהן
    06/11/2008

איילון שלום! לפי כל הסימנים ביתך לא נצמדת טוב לשד! את צריכה ייעוץ של מישהי מקצועית ומוסמכת בנושא הנקה-פנים מול פנים. יש דרך חזרה שיפור ההנקה ושאיבה עם משאבה טובה חשמלית כ8 פעמים ביממה. לצבע של החלב אין משמעות וזה בטח לא מים.אני מייעצת לך להפגש עם יועצת הנקה כמה שיותר מהר אם את רוצה להניק.. הרבה הצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפסיקים להניק בן שנה וחמישה
    יהודית
    06/11/2008

אני רוצה להפסיק את ההנקה מאחר והיא מתרחשת בעיקר בלילה לפני השינה. וגם לאורך כל הלילה שזה ממש מתיש, אני יודעת שזו אשמתי שהרגלתי אותו להירדם עם הציצי, ואני מכה על חטא. הוא מתעורר מס' פעמים בלילה וקורא אימא אימא, וציצי ומושך אותי אליו ממש בכח. לכן אני נשברת ונותנת לו. מה אני אמורה להגיד לו - אין ציצי יותר, אני מנסה לחשוב על משפט שלא יהיה קשה מידי ולא יעורר טראומות בהמשך. בבקשה תעזרו לי!!!

הוספת תגובה

• יהודית

חיה כהן
    06/11/2008

יהודית שלום! גמילה מהנקה היא לא תמיד קלה כמו כל גמילה אחרת.דורשת הרבה סבלנות עקביות וכמובן מתן תחליפים,(הכוונה להרבה מגע) אי אפשר להפסיק בבת אחת אפשר אולי לנסות להסביר למרות הגיל הקטן.תני לאחרים גם לקום אליו בלילה ותנסי לא להשבר, אין מתכון לגמילה מהירה רק סבלנות סבלנות וסבלנות. בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

י.ר.
    07/11/2008

חיה שלום! הוא מקבל הרבה מאוד חום ומגע הוא ישן איתנו במיטה שזו גם בעיה בפני עצמה. השאלה שלי אם יש לך איזה שהוא משפט שאני אוכל להגיד לו? אני לא יכולה להגיד לו לא! או אין ציצי. אני חשבתי לא לישון במיטה ובן זוגי יסתדר איתו. אגב אם הוא לא נרדם עם הציצי הוא נרדם רק בידיים-כשאנחנו צריכים לעמוד ולטייל עד שירדם חזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהודית

חיה כהן
    07/11/2008

יהודית שלום! אני מאוד מבינה את הקושי שלך,אולי במקום להגיד לו לא תנסי לתת לו את מה שכן הכוונה תתני לו את הבקבוק ותגידי לו עכשיו אוכלים מבקבוק ,עכשיו אבא יתן לך לאכול.אין לי מטה קסמים אילו רק הצעות.הזמן יעשה את שלו,בינתיים הרבה כוח וסבלנות.
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להמשיך עם חלב אם
    אפרת
    05/11/2008

שלום, אני צריכה קצת עצות... אני חוזרת לעבודה עוד חודש בדיוק.. חשבתי על לתת תמ"ל למטפלת אבל אני ממש לא מרגישה עם זה בנוח, בייחוד בגלל שחורף אוטוטו והבייבי קטנטן (בן חודשיים). אני לכן רוצה להתחיל לשאוב כמו שצריך אבל עד כה כשניסיתי את המשאבה הידנית של אוונט התאכזבתי וזה ממש מתיש אותי פיזית ונפשית. לכן, אני רוצה לנסות משאבה חשמלית. 1. איזו משאבה אתן ממליצות לקנות (אני מעדיפה לקנות ולא להשאיל..כדי שישאר לי לילדים הבאים בע"ה). 2. האם לדעתכן יהיה שיפור ביחס לשאיבה הידנית, כי שאיבה חשמלית נשמע לי כואב ורק לאחרונה התחלתי להסתדר עם ההנקה לאחר דלקת ופצעים למינהן). 3. מה הכמות המומלצת? האם להכין בהתאם להמלצות שרשומות על גבי התמ"ל.. כלומר לתינוק של 4-6 ק"ג מומלץ להכין 180 מ"ל, האם זה כך גם בחלב אם? 4. הבנתי שצריך לשאוב לפי ההאכלות של התינוק, אבל הוא אוכל רק מצד אחד בכל ארוחה וכל שעה וחצי, האם לשאוב בהתאם מהצד השני בכל האכלה? אני מקווה שתענו לי כי אני ממש צריכה תמיכה בקטע הזה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה להמשיך עם חלב אם

הוספת תגובה

• אפרת

חיה כהן
    06/11/2008

אפרת שלום! אם את רוצה לקנות משאבה חשמלית יש 2 אפשרויות.מיני אלקטריק של מדלה אפשר בשילב רבקט או בבית מרקחת של הכללית או ספקטרהשאפשר לקנות בסופרפארם או ניופארם,תשקלי מה מתאים לך מבחינה כלכלית.משאבה חשמלית יותר פשוטה להפעלה ולא כואבת.
    לגבי כמויות מומלצות ,ממליצים בחלב אם להשאיר מנות יותר קטנות כי אי אפשר לדעת בדיוק כמה התינוק ירצה ומה שהוא לא יאכל תצטרכי לשפוך וחבל! אז אפשר להתחיל עם 100-120 לפי איך שאת מכירה את ילדך ואם ירצה עוד אז לחמם עוד.
    כדאי להתחיל לצבור חלב בפריזר מעכשיו או לפחות להתרגל לשאיבות מעכשיו .חלב יכול להיות בפריזר 3-4 חודשים.
    כדאי לשאוב כשאת מחוץ לבית במקום הנקה גם לנוחיותך שלא תהיי מלאה מדי.
    בשעות הבוקר בדכ יש כמויות יותר גדולות של חלב לכן כדאי לשאוב בשעןת אילו.אפשר גם לשאוב בכל ארוחה מהצד שהתינוק לא ינק. תמצאי לעצמך את הדרך הנוחה ביותר לשניכם,החלטתך לתת חלב אם הוא חכם ונכון! בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חיה - עזרת לי מאוד!!!!

אפרת
    07/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה