פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנסה לגמול מהנקה - לא לוקח בקבוק
    דבי
    15/09/2008

הבן שלי בן 3 חודשיים אני חוזרת בחודש הבא לעבודה ואני רוצה לגמול אותו מהנקה. כבר יותר משבוע אני מנסה יום יום פעם ביום להביא לו בקבוק אבל הוא מסרב. הוא בוכה מהיסטריה ולבסוף נרדם ולא אוכל. ניסיתי בקבוקים שונים וזה גם לא עזר. בעלי לא נמצא הרבה בבית ולכן אני זאת שצריכה לתת לו בקבוק. מאד אשמח לכל יעוץ או מידע שיוכל לעזור לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לדבי

ג'ניס זאוסמר
    15/09/2008

שלום דבי,
    את חייבת להבין את הקטנצ'יק - לא מבין מה רוצים ממנו. הוא "מתוכנת " לינוק וכעת רוצים משהו אחר ממנו. יש תינוקות המבינים מהר את הענין ויש כאלה שלא - לא תלוי בך בכלל. אם אין ברירה ואת חייבת לגמול אותו אני מציעה שלא תכנסי ללחץ. תינוקות לא מרעיבים את עצמם וכאשר יהיה מספיק רעב יבין ויסכים לאכול גם מבקבוק. זה יכול לקרות על ידך לפני מועד החזרה לעבודה ואפילו לאחר מכן כאשר המצב לא משאיר לו שום ברירה.
    צר לי אבל אין פתרונות אחרים - פשוט אין.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ביצור חלב משד אחד
    gilat
    14/09/2008

יצור החלב בשד אחד אצלי די נמוך. אני מצליחה לשאוב 150CC משד אחד ומהשד החלש חמישית מהכמות שזה ממש כלום. אני מפחדת לתת לביתי מהשד הזה היות ואני לא יודעת כמה היא תאכל ממנו ואח"כ תהיה רעבה. אני צריכה עזרה באיך להגביר את יצור החלב בשד הזה אם יש למישהי בעיה דומה שנפתרה אשמח לשמוע רעיונות. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ביצור חלב משד אחד

הוספת תגובה

• תשובה לגילת

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2008

היי גילת,
    יש מקרים בהם נשים מייצרות פחות חלב בצד אחד ולפעמים ההבדל מאוד קיצוני.
    המצב הזה נובע מחוסר רקמת שד בצד אחד או ביניקה מופחתת בהרבה מאותו השד וכתוצאה תפוקה מופחתת. בשלב מסוים השד מייצר חלב על פי דרישה/גירוי מקומי ולכן ייתכן שיהיה כזה הבדל בין הצדדים.
    איך מגבירים ? במקרה שלך רק על ידי הנקה מרובה ושאיבות כל 3 שעות עם מכשיר שאיבה מאיכות טובה.
    מולץ להניק מ-2 הצדדים ולכן אין צורך לדאוג שלא תקבל אוכל כי אם היא מתחילה מהצד הפחות מייצר היא תעבור אחר כך לצד המלא וחוזר חלילה.
    אין דרך אחרת לפתור את המצב שלך ספציפית.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    שני
    14/09/2008

יש לי תינוק בן חודש. עד לפני יום היה יונק הרבה בכל הזדמנות. בלילה מעיר אותי 3 פעמים על מנת לינוק. מאתמול הוא מעדיף רק לישון ולא העיר אותי בלילה. התעוררתי בחמש לפנות בוקר ולא האמנתי שהוא לא התעורר לינוק. הוא מעדיף לישון שעות רבות בלי לינוק. פחות קקי ופחות פיפי. אני עכשיו דואגת. מה הסיבה לירידה ברצון שלו לינוק?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2008

היי שני,
    בדרך כלל תינוקות לא משנים את סדר יומם בקיצויות כזאת - אבל יכול להיות .
    אני ממליצה מאוד!!!! לקחת אותו לרופא שיבדוק אותו !!!
    לא לחכות!!!
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגיל שנה
    רינת
    13/09/2008

שלום, רציתי לשאול לגבי גמילה מהנקה. בני בן 11 חודשים ולפני כשבועיים התחיל משפחתון לאחר שחזרתי לעבודה. המשפחתון הולך מצויין,הוא אוכל מוצקים ממש יפה, כבר לא מרוסק, פירות, ספגטי קציצות ירקות, יוגורט וכשחוזרים הביתה לפעמים הנקה סתם לקרבה אליו ואז בערב דייסת קוואקר בכפית. במשך היום יושן יפה במשפחתון, לפעמים גם בוקר וגם צהריים. לעומת זאת בשישי שבת הוא לא מוכן ללכת לישון צהריים ובוקר בלי להדבק לציצי. הייתי מעוניינת להתחיל גמילה מאחר ובעיות השינה שלו ממש מכבידות עליי נפשית ופיזית. הבעיה מתחילה כשהולך לישון! הוא לא נרדם ללא ציצי ורק ב4 ימים אחרונים, אני מנסה אחרי הדייסה להניק אותו מעט ואז לשים אותו ער במיטה ומלטפת עד שירדם. זה בערך שעה. אבל משמונה הוא קם ב 23 ואז כל שעתיים ואפילו שעה ולא מסכים חוץ מציצי כלום. הוא נכנס להסטריה עד שלרוב אני נותת לו ציצי ואחרי 10 שניות הוא נרגע ונרדם. בבוקר הוא קם ב 6 ויונק ב שש וחצי לפני הגן. אני מעדיפה לחכות עם הגמילה אחרי החגים בגלל שרק התחיל משפחתון וזה גם ככה קשה, אז הוא יהיה בדיוק בן שנה. השאלה האם כדאי כבר להוריד בוקר ולתת משהו אחר? אני לא רוצה לתת תחליף חלב, שמעתי אולי שאפשר לתת שקדיה בבקבוק או ממש ארוחה קלה??? אבל מה לתת??? או אולי להתחיל מהארוחה של 23??? אשמח לעזרה כי אני ממש מתוסכלת.יש לציין שהוא כבר לא לוקח מוצץ וגם לא בקבוק מים. רינת

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגיל שנה

הוספת תגובה

• רינת

חיה כהן
    13/09/2008

רינת שלום,תהליך הגמילה לא נעשה במטה קסמים ןלעיתים לוקח זמן ובעיקר סבלנות.דוקא אם הוא התחיל עכשיו משפחתון לדעתי חשוב לשמר את ההנקה כדי לחסן אותו ולהגן עליו מכל הוירוסים שגופו עדיין לא מכיר.
    אני מאוד מבינה את הקושי שלך בלילות,אבל זה די ברור שהוא רוצה לינוק בלילה כדי להבטיח לו שאת נמצאת ולא נעלמת לו! אני מאמינה שזה ישתפר עם הזמן.
    בכל מקרה שתגמלי אותו תצטרכי לתת לו הרבה קרבה ,מגע ואהבה כדי לכפות על הקרבה של ההנקה.
    שיהיה בהצלחה ושוב הרבה סבלנות חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה ...
    ענת
    10/09/2008

רציתי לברך קודם כל ולומר שגם אחרי שנה וחצי אני נהנת לקרוא וללמוד ממה שאתן מייעצות אומרות כל הכבוד על הסבלנות ועל הרצון הטוב!!!! בנוסף יש לי שאלה מסוג אחר.. לקטנה שלי יש נזלת ירוקה ועיינים דומעות מזה יומיים אבל ללא חום האם כדאי ללכת לרופא או מה עושים במקרה זה קשה לה מאוד לינוק בלילה והיא ממש סובלת .. תודה רבה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה ...

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    11/09/2008

ענת שלום,כדאי להתייעץ עם רופא הילדים שלך,יש דרכים לעזור לה.
    הרבה בריאות
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתרון שלי - מה דעתכן?
    כנרת
    10/09/2008

שלום רב יש לי תינוקת בת שבועיים. אני מאוד רוצה להניק אותה (כמו שהנקתי גם את ילדיי הגדולים). נתקלתי בשתי בעיות, האחת נפתרה באמצעות שימוש בפטמות סיליקון. השניה היתה שלקח לי שעות להניק את הגברת, העברתי אותה מצד לצד, היא הייתה נרדמת ואז כשהייתי מניחה אותה סוף סוף היא היתה מתעוררת וככה כל היום וכל הלילה. במקביל התחלתי לשאוב כי עליי לטפל גם בילדיי הגדולים, כמו ללכת לאסיפות הורים, חוגים וכו' וגם כי רציתי להגביר את יצירת החלב. שמתי לב שכאשר נותנים לה בקבוק היא הרבה יותר רגועה ולכן מאתמול הוחלט על הפתרון הבא: אני מניקה אותה כ10 דקות מכל צד (עד שהיא נרדמת או מתנתקת) במקביל אני מחממת בקבוק עם חלב שאוב ואז אחרי ההנקה משלימה עם הבקבוק אשר נאכל מהר. זה קצת יותר טרחה אבל נראה שנהיה יותר רגוע בביתנו. מה דעתכן על הגישה הזאת? האם יש סיכוי שהשאיבה אכן תגרום להגברת החלב ובסופו של דבר אוכל רק להניק ללא הוספת הבקבוק? (הנקה מלאה זה הרבה יותר נוח בעיקר אם הולכים לאנשהו). אולי זה קשור לגודל שלה ויהיה לה קל כאשר היא תגדל קצת? מצד שני אני חוששת שבכך שאני נותנת לה רק "חלב קל" ובקבוק היא הופכת לעצלנית... מה יכול לעזור לעבור להנקה בלבד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפתרון שלי - מה דעתכן?

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2008

היי כנרת,
    השאלה שלך שזורה בכמה וכמה בעיות ואני מאוד ממליצה ללכת לייעוץ הנקה כי אחרת את עלולה למצוא את עצמך בקרוב לא מניקה.
    1 - השמוש בפטמת סיליקון בדרך כלל לא פותרת בעיות אלה גורמת ליותר בעיות כמו הפחתה נוספת של חלב, חוסר מעבר חלב וירידה / אי עליה מספקת במשקל
    2 - לא ידוע לי אם היא עולה במשקל
    3 - תוספות או "אוכל קל" בהחלט עלול להביא את התינוק לחוסר רצון לינוק
    4 - הגיל הצעיר של התינוק גם משחק תפקיד ותורם לסיכוי הגדול לחוסר חלב וחוסר רצון לינוק בהמשך.
    אם ההנקה חשובה לך - להניק ישירות, הרבה ולא התערבויות עד שהכל מסתדר וההנקה מתבססת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיגבור חלב
    חני
    10/09/2008

שלום, בני בן כמעט 9 חודשים ואני עדין מנסה בשארית כוחותי לשאוב ולהניק ( במקביל כשאין מספיק חלב הוא מקבל פורמולה) איךלוקחת תערובת של אגוזים ,שקדים וכו טחונים וכמו כן כדור חילבה בלילה. לצערי הכמות יורדת. מה אני יכולה עוד לעשות כדי להגביר את כמות החלב ?( אני שואבת פעם אחת בעבודה עכשיו 40-50 CC פעם היה 140 CC ושואבת פעם באמצע הלילה.) תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    תיגבור חלב

הוספת תגובה

• חני

חיה כהן
    11/09/2008

חני שלום,בשלב הזה חילבה לא מגביר את החלב.
    הדבר היחידי שאפשר לעשות זה להגביר את ההנקות או את השאיבות.אני מתארת לי שבנך גם אוכל מוצקים.
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה ומעבר למוצקים
    ענבל
    09/09/2008

שלום רב, לבני ימלאו חמישה חודשים בעוד כשבוע, ניזון מהנקה מלאה בלבד עד כה ללא תוספות נולד במשקל 3250 וכעת שוקל 7600 . ברצוני להתחיל לתת לו בקבוק חלב שאוב אחד ביום בשעות שאיני איתו שאלותיי: 1) כמה פעמים עלי לשאוב ביום ובאילו מרווחים?( בני אוכל כל 3 שעות) 2)באיזה גיל מומלץ להתחיל לתת דייסות או ירקות ושאר מוצקים ? 3) איזו סוג של דייסה מומלץ לתת בהתחלה וכמה פעמים ביום? האם מומלץ לפני השינה.? או במהלך היום? תודה מראש,ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה ומעבר למוצקים

הוספת תגובה

• ענבל

חיה כהן
    09/09/2008

ענבל שלום,אין צורך בכלל לתת דייסות.
    מומלץ להתחיל במתן ירקות כשמתחילים כל פעם עם ירק נוסף ולאחר מכן עם פירות,כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב!
    זמן טוב לשאוב הוא בבוקר בדכ יש כמויות יותר גדולות של חלב בבוקר.אם את משאירה את התינוק להרבה שעות כדאי לך לשאוב בזמן הזה שאת מחוץ לבית ולא מניקה בצורה כזאת גם תמנעי מעצמך מצב של גודש.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה והנקה
    מיכל
    08/09/2008

שלום! נולדה לי בת לפני שבוע ויומיים במשקל 3.870. היא ישנה במשך היום המון - אחרי כל הנקה לפחות ארבע שעות. בנוסף בלילות האחרונים היא ישנה למעלה משש שעות. 1. האם צריך להעיר אותה לאכול? 2. האם זה סביר שתינוק ישן כ"כ הרבה? אתמול בלילה היא לא ישנה בכלל ורק צרחה כאילו משהו מציק לה. העניין הוא שהיא ינקה כרגיל כל היום אז ניחשתי שזה לא קשור (אולי גזים?!). 1. איך אני אדעי שהיא אוכלת כמו שצריך ולא צריך לתת לה תוספת? 2. מה אפשר לעשות כדי לסדר לה את היום והלילה? אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שינה והנקה

הוספת תגובה

• מיכל

חיה כהן
    09/09/2008

מיכל שלום
    תינוק בגיל הזה צריך לינוק לפחות 8 ארוחות ביממה.כמובן שיש סימנים נוספים לזה שתינוק מקבל מספיק אוכל והם עליה במשקל ויציאות ושתן, אם הסימנים האחרים מתקיימים והוא יוגק פחות פעמים אז המצב בסדר. כל טוב ומזל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלילות
    שני
    08/09/2008

יש לי תינוק בן שלושה שבועות.רק יונק. בלילות הוא עירני לא רוצה לישון ניכר שמשהו מטריד אותו כי הוא מזיז את הגפיים ללא הפסק. הוא רוצה להסתכל סביב וממאן לישון. הטיטול נקי, הוא אכל והתרחץ ובכל זאת לא רגוע. כשמתקרב לציצי הוא מתעצבן עליו וכועס. למה? האם תינוקות בגיל הזה לא מבחינים בין יום ולילה? מה לדעתך הסיבה שהוא עירני בלילה? (אני מתה מעייפות...)

לקביעת תור
    סגירה
    בלילות

הוספת תגובה

• שני

חיה כהן
    08/09/2008

שני שלום.
    תינוקות בגיל הזה לא מבחינים בין יום ולילה. האם התינוק עולה יפה במשקל?
    האם הוא ישן הרבה ביום?
    תנסי להניק אותו יותר ביום בתקווה שזה יעזור,בינתיים מתי שהוא ישן תשני גם את אני מאמינה שאת מתה מעייפות.
    בהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפורל 500
    דינה
    08/09/2008

שלום , 1. האם מותר להניק בזמן שלוקחים אנטיביוטיק צפורל 500 (לטיפול בדלקת בשד עקב גודש) ? 2. אני מתחילה כל האכלה בהנקה ולאחר מכן משלימה בתמל (על פי המלצת יועצת הנקה עקב מיעול חלב ). בנוסף - אני שואבת (לעידוד ייצור חלב) . בשאיבות של 30 דק' סכה"כ משני השדיים- יוצאת כמות של לא יותר מ-20 (בזמן שהתינוקת כבר גומרת בקבוקים של 90 ! ) . האם יש ערך מוסף לחלב השאוב בכמות כה קטנה ? 3. האם ייתכן שהתינוקת יונקת כמות גדולה יותר מזו שיוצאת בשאיבה ? תודה עינת

לקביעת תור
    סגירה
    צפורל 500

הוספת תגובה

• עינת

חיה כהן
    08/09/2008

עינת שלום.צפורל לא הכי מומלץ בהנקה בדכ נותנים אוגמנטין.
    לא מסתדר לי שיש לך גודש ומצד שני אין מספיק חלב.כנראה שהתינוק לא נצמד מספיק טוב לשד ולכן לא מקבל מספיק חלב וגם את גדושה כי הוא לא מרוקן את החלב.
    בשד יש יותרחלב ממה שהמשאבה מוציאה,תינוק שנצמד טוב לשד מצליח להוציא יותר מהמשאבה.אין צורך לשאוב חצי שעה מספיק 10 דק מכל צד.אני מקווה שיש לך משאבה טובה.
    את זקוקה לייעוץ של יועצת הנקה מוסמכת iIBCLC .
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב
    זהבית
    07/09/2008

שלום ,רציתי לדעת האם אפשר להוסיף לחלש שהופשר חלב שאוב טרי?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב

הוספת תגובה

• זהבית

חיה כהן
    07/09/2008

ערב טוב,אני לא רואה צורך להוסיף חלב שהופשר לחלב טרי ,תתני את האחד ואחכ את השני
    כל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה חלקית איך זה עובד
    שירה
    07/09/2008

הי... בתי בת 7 חוד' נכנסה למעון אני שולחת אותה עם בקבוק שאוב אחד והיתר היא אוכלת מוצקים . מיום ליום נהיה לי קשה לשאוב כמות מספקת ואני ממש נלחמת על כל cc השאלה היא האם להמשיך לשאוב כשהיא במעון? כמה זמן זה יחזיק מעמד? ובסופי שבוע, ובפעמים שאני מוציאה אותה מוקדם מהמעון, האם יהיה לי חלב להניק בשעות האלה או שמלכתחילה לתת לה בשעות האלה מטרנה כי הגוף כבר לא מייצר מספיק חלב בשעות האלה? ממש תודה ויי'שר כח, הפורום הזה כ"כ יעיל וחשוב!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה חלקית איך זה עובד

הוספת תגובה

• שירה

חיה כהן
    07/09/2008

שירה שלום.החלב יחדש את עצמו לפי הצריכה,כך שאם תניקי אותה למשל בסופי שבוע יותר יהיה יותר חלב. את יכולה לשאוב כשהיא במעון החלב ישמר במקרר 4-5 ימים.לזרום ואם יש פעמים שאת צריכה להוסיף מטרנה אז תוסיפי כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יניקה קשה
    ליהי
    07/09/2008

שלום ותודה על התגובה המהירה לשאלותי אני מניקה את התאומים (בנפרד) חלקי ונותנת תמ"ל התאומים שלי יונקים ואז לאחר מספר דקות (תוך כדי יניקה )מתחילים להתפתל, למשוך את הפטמה , לנוןע בחוסר שקט.. אני מרגישה שהם סובלים מהבטן..(גזים).. הדבר קורה כמעט בכל הנקה אצל שניהם והופך את ההנקה לחויה קשה עבורי ועבורם . הם מתנתקים מהפטמה... זזים בוכים רוצים לינוק אבל מתקשים בגלל "הגזים". איך אפשר להמשיך להניק אותם במצב הזה? התופעה אינה קוראת בזמן שהם אוכלים תמ"ל.. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    יניקה קשה

הוספת תגובה

• ליהי

חיה כהן
    07/09/2008

ליהי שלום! אני לא יודעת בני כמה התאומים שלך? האם זה קורה בכל הארוחות והאם זה קורה לשניהם.לעיתים הסיבה להתנהגות זו היא לא גזים אלא כמויות מועטות של חלב. התינוק מתרגז שהוא לא מקבל זרם של חלב. במקרים אלו כדאי לשאוב כדי להגביר את כמויות החלב ואולי זה יעזור. בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב לעומת הנקה
    כנרת
    06/09/2008

שלום רב יש לי שאלה נוספת הקשורה לחלב שאוב ו"סגולותיו". יש לי תינוקת בת שבועיים שאני מניקה. התינוקת שוקלת פחות מ3 ק"ג והעלתה מעט מאוד במשקל בשבוע הראשון שלה. כל הנקה לוקחת לי שעה. הגברת נרדמת כל הזמן, כנראה שממש קשה לה לינוק עדיין. ואז אני מניחה אותה לישון אבל תוך זמן קצר היא מתעוררת ויוצא שכל הזמן היא בוכה ויונקת, כל היום. ולא נראה לי שהיא כבר הגיעה ל"קפיצת גדילה". על מנת להצליח גם במשימות הנוספות שלי הקשורות בילדים הגדולים אני החלטתי לנסות גם לשאוב כדי להשאיר לה חלב בבקבוק כשאני יוצאת וגם כדי לנסות להגביר את יצירת החלב כי אז אולי יהיה לה מספיק מה חלב הראשון שמגיע אליה בקלות ולא נבלה כל היום צמודות. ואז גיליתי שכאשר היא שותה מהבקבוק היא עושה את זה מהר (כי יותר קל לה) והיא ישנה יותר. אני לא רוצה לעבור לבקבוק לגמרי אבל חשבתי בלילה לפחות לתת לה בקבוק של חלב שאוב כדי לאפשר לעצמי קצת לישון וגם כאשר אני צריכה לצאת מהבית. אז יש לי כמה שאלות: 1. לגבי ההתנהגות שלה, האם יש אולי משהו נוסף שאי מפספסת ואולי כדאי לעשות משהו אחר. 2. אם אני שואבת ומשאירה את הבקבוק לכל הלילה (עד שעות בחוץ) ואז במהלך הלילה נותנת לה לשתות האם זה בסדר? 3. מה החסרונות של חלב שאוב לעומת חלב שבא ישירות מהשד? מה אני מפספסת אם אני נותנת לה חלב שאוב ומרוויחה קצת שקט. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב לעומת הנקה

הוספת תגובה

• כנרת

חיה כהן
    07/09/2008

כנרת שלום!
    יכול להיות שההנקה לא מספיק יעילה,זאת אומרת שהתינוקת לא נצמדת ממש טוב לשד ולכן מקבלת פחות חלב ולוקחלה יותר זמן.
    לא יקרה שום דבר אם מדי פעם תשאבי ותתני בבקבוק את החלב שלך,במיוחד אם זה יכול להועיל לך כל-כך!
    עדיף לשמור את החלב השאוב במקרר עד שאת צריכה אותו ולא בחוץ במיוחד בקיץ.
    הפספוס היחידי בבקבוק הוא הקרבה הכל כך מיוחדת ביניכן בהנקה.
    חשוב לעשות את הדברים שיהיה טוב לשניכם ולכל המשפחה, כל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב - כמה שאלות נוספות

כנרת
    07/09/2008

קודם כל המון תודות על התשובות שלכן (אני ממש מחכה להן בקוצר רוח). יש לי כמה שאלות בקשר ל"תחזוקת החלב השאוב": 1. כמה זמן החלב יכול להחזיק בחוץ מרגע השאיבה ועד להאכלה? 2. מה הדרך הכי יעילה לחמם אותו? שמעתי שמים חמים מדי הורסים אותו, שניעור יתר הורס (למרות שיש שומנים על דפנות הבקבוק וזאת הדרך לערבב אותם), אז מה הכי נכון? 3. חברה שלי אמרה שאם התינוקת אכלה מהבקבוק אז החלב שנשאר בבקבוק הופך למקולקל שעה אחרי זה ולכן צריל לשפוך את כל מה שנשאר. אני לא מדברת על הפשרה והקפאה מחדש, אלא האכלה מהבקבוק סמוך לשאיבה ולהקפיא או להשאיר למועד מאוחר יותר מה שנשאר. היא טוענת שבזמן האוכל נכנסים לחלב חיידקים שהורסים אותו. האם נכון? 4. אם אני שואבת כל פעם קצת, האם אפשר לאחד מנות של חלב שאוב לבקבוק משותף? תודה כנרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנרת

חיה כהן
    08/09/2008

כנרת שלום.בקיץ לא מומלץ להשאיר חלב שאוב יותר משעה בחוץ.
    לחמם חלב שהיה במקרר לוקחים מים חמים מהקומקום או מהברז מעמידים את הבקבוק בפנים מס דקות רק שיהיה נעים.
    נכון בקבוק שאכלו ממנו אי אפשר להשאיר לארוחה נוספת לכן עדיף לחלק למנות קטנות ואם יש צורך לוקחים עוד מנה.
    אפשר לאחד מס שאיבות אבל תמיד למדוד את תוקף החלב מהשאיבה הראשונה שהיתה בבקבוק.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה