מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יונקת בערך כל שעה שעתיים לזמן קצר..מיכל28/01/2011
שלום, התינוקת שלי בת שבועיים, יונקת בערך כל שעה שעתיים לזמן קצר. גם כשאני עושה הכל כדי להעיר אותה ( מורידה לה בגדים, מחליפה חיתול...) והיא אכן מתעוררת היא עירנית ולא מעוניינת לינוק יותר. לאחר שעה-שעתיים דורשת שוב.
מה לעשות?
(יש לציין שההתחברות לשד טובה, אין לשון קשורה, יש ואקום טוב והכל טוב מבחינת החיבור).
בנוסף, רציתי לדעת כמה יציאות צריכות להיות ביום בגיל שבועיים ויומייים.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונקת בערך כל שעה שעתיים לזמן קצר..
לילי עוזיאל28/01/2011הי מיכל,
כדאי להסתכל על התמונה הכוללת: האם יש העברה טובה של חלב (תוכלי לשמוע צליל של נקישה קטנה בכל בליעה ואם אינך בטוחה יועצת הנקה תוכל להעריך האם ההנקה יעילה) האם יש פרקי זמן של עירנות נינוחה? האם עולה במשקל באופן תקין? איך היציאות?
כל עוד התמונה הכוללת טובה התדירות הגבוהה של ההנקה תקינה לחלוטין ואפילו מבורכת. תינוקות זקוקים לארוחות קטנות ומרובות.
לגבי יציאות: בממוצע נרצה לראות לפחות 3 חיתולים עם צואה נוזלית בצבע צהוב חרדל ולפחות 5-6 חיתולים עם שתן.
אחרי גיל חודש - 6 שבועות המעיים מתייעלים וייתכן שתהיה פחות צואה.
שבת שלום מרובה חיתולים מלוכלכים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטיליוםדנה28/01/2011
שלום
בהמלצת הפגייה, על מנת להגביר חלב אם, אני נוטלת כדור שנקרא מוטיליום (כדור נגד בחילות). תופעת הלוואי שלו היא הגברת חלב האם. אכן כמות החלב עלתה.
1)האם צריכת הכדור מסוכנת לתינוק או פוגעת באיכות החלב?
2)מאז נטילת הכדור סובלת מגזים, האם גם התינוק יסבול מגזים בשל כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטיליום - תגובה
לילי עוזיאל28/01/2011דנה שלום,
כל הכבוד לך על התמסרותך לשיפור תפוקת החלב.
חלב אם כל כך חשוב לפגים ובעיניי לא מובן מאליו להתפנות לכך
בתוך סערת ההתחלה הקשה הזאת.
לשאלתך: טיפול במוטיליום זו פרקטיקה מקובלת להעלאת תפוקת חלב אם בכל רחבי העולם. זה נחשב טיפול בטוח מאוד. גם תינוקות בעצמם מטופלים במוטיליום בעת הצורך, למניעת בחילות והקאות.
לא נתקלתי בדיווחים בספרות על תופעת לוואי של גזים בתינוק. אם תרצי להיות בטוחה - הוועצי ברופא יילודים בפגיה.
גזים הם לעיתים פרשנות לא נכונה שלנו כהורים של התנהגות התינוק ויועצת הנקה תוכל לסייע לך בכך אם תרצי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטיליום - תגובה
שרית פאר30/01/2011שלום דנה,
אני אישית מעדיפה מוצרים טבעיים על תרופות, ישנם מוצרים רבים בשוק המבוססים על צמחים בלבד כגון: חילבה, מור-מילק, חלב רב ועוד.
ממליצה להתחיל איתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה אבל...
מורן30/01/2011היי שרית
אני באותה דעה איתך, אך לצערי ניסיתי את כולם.. לא ממש עזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה אבל... - תגובה
שרית פאר31/01/2011ניסית את מור-מילק?
הרבה לקוחות שלי הגיעו להנקה מלאה בזכות מוצר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור מילק
רוני02/02/2011מה זה מור מילק? איפה קונים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור מילק - תגובה
שרית פאר03/02/2011מור מילק הינו מוצר המורכב מ 4 צמחים שנמצאו כמגבירי ייצור חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםדנה28/01/2011
שלום
האם כאשר האם סובלת מגזים בהכרח גם תינוק שמוזן בהנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
שרית פאר31/01/2011שלום דנה,
לא בהכרח, לרוב אין קשר בין גזים אצל לבין גזים אצל התינוק שאצלו זה תהליך טבעי של התפתחות המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאוב ופורמולותדנה28/01/2011
שלום
אמא לתאומות. אני משלבת חלב שאוב וסימילק נאושור/אינפמיל.
1) האם חלב שאוב שנמצא במקרר מאבד מערכיו התזונתיים?
2)אני מנערת ומשקשקת חזק את הבקבוק בהכנת הסימילק והאינפמיל. האם הבועות שנוצרות גורמות לגזים? האם לא ממולץ לנער כל כך חזק (חוששת שישארו גושים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב ופורמולות - תגובה
לילי עוזיאל28/01/2011שלום דנה,
חלב אם אפשר לשמור במקרר הביתי (0-4 מעלות):
חשוב לשים עמוק במדף אמצעי ולא בדלת, משום שהטמפרטורה שם
גבוהה יותר וגם פחות יציבה. כנ״ל לגבי מקפיא.
חלב שאוב טרי : 5-8 ימים לפי מקורות מידע שונים.
חלב אם מופשר: 24 שעות.
כדאי להכיר את הטעם ואפשר לבדוק אם מקולקל אם יש ספק.
רב הערך התזונתי והחיסוני נשמר וכמובן שככל שזה אפשרי, לתינוקות עדיף מבחינה בריאותית לקבל חלב אם מאוחסן על-פני פורמולה, הכל כמיטב יכולתך.
שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הבועות?
דנה29/01/2011תודה על התשובה
חשוב לי לדעת האם כדאי לערבב את הפורמולה בכפית או שמותר לנער למרות שנוצרות הרבה בועות?
האם הבועות גורמות לאויר בבטן ,כלומר, גזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הבועות? - תגובה
לילי עוזיאל29/01/2011הי דנה,
אויר שנכנס למערכת העיכול יוצא בחזרה בשיהוק (גרעפס) אבל אינו גורם לכאבים במערכת העיכול. זה מיתוס. יש המון מיתוסים לגבי הנקה וטוב מאוד שאת שואלת.
בבקבוק, בניגוד לשד, יש אויר ולכן בהאכלה מבקבוק יש לתינוקות יותר אויר להוציא.
חשוב לא פחות לתת את הבקבוק בהאכלה איטית כדי שלא תהיה העדפה של הבקבוק וכדי לא להכביד על גוף התינוקות בהעמסת מזון רב מדי מהר מדי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות וכאב באזור ההילהאירן27/01/2011
שלום. האים יכולים להיות הכאבים בגבשושים ובחלק של הילה בעקבות תפיסה או יניקה לא נכונה של התינוק? אני סובלת מהרגישות באזורים שתארתי כבר פעם שניה במשך חודש וחצי של תקופת ההנקה. בפעם הראשונה רופא עור נתן משחת טראלון, נמנעתי מלהניק אלא לשאוב וכעבורמספר ימים עבר. היום התופעה חזרה. הכאבים בהילה ובעיקר בגבשושים שעל ההילה איפה שנוגעות החניכיים העליונות של התינוק. יש לציין שאין סימנים או םצעים הנראים לעין, הפטמה קצת רגישה גם כן אבל ללא פצעים. שד אחד יותר "סובל" מהשני. האים התופעה קשורה לתפיסת התינוק/צורת ההנקה או בגורם אחר ללא קשר לתינוק? יש לציין שעשינו ניתוק של לשון קשורה בעקבות הפצעים בפטמאות לפני שבועיים. מפחדת שהיניקה הלא נכונה של התינוק חזרה שוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות וכאב באזור ההילה - תגובה
שרית פאר27/01/2011שלום עדי,
המצב שאת מתארת בהחלט יכול לנבוע מתפיסה לא טובה ומלשון שהתחברה חזרה.
ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה ולבחון את התפיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהנקהלימור27/01/2011
האם גם בהנקה כמו בהריון צריך להישמר מדגים מעושנים נקניקים בשרים לא בושלים כראוי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהנקה - תגובה
שרית פאר27/01/2011שלום לימור,
התשובה היא - לא.
:-)
הרגישי חופשי לאכול מה שאת אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בהנקהאפרת27/01/2011
שלום רב!
בני המתוק בן שישה חודשים. יש לי תהיות לגבי המשך הנקה בשל מספר סיבות, ואשמח אם תוכלו לייעץ לי;
1. אני סובלת הרבה מכאבים בשד. הכאבים מתחילים כגודש- השד קשה וחם, כשבהמשך מתפתחת גם אדמומיות. כשבני היה בן חודש זה התפתח לדלקת המלווה בחום של 40 מעלות במשך שלושה ימים, ומאז- בשל הנסיון הכואב ומשום שאיני רוצה ליטול אנטיביוטיקה- אני משחררת את זה עם מים חמים, עיסויים וכמובן הנקה. מיותר לציין שכל זה כרוך בכאבים ובסבל רב!
2. אני מרגישה שהוא כל הזמן מחובר לציצי. ההנקה חשובה לי מאוד ואני מאושרת שיש לי את הזכות להעניק לו את הנחמה והצורך הכה בסיסי הזה, אבל אני מרגישה ששנינו הופכים להיות תלותיים בזה. אני כמעט ולא מצליחה להרגיע אותו בשום דרך אחרת.
3. הלילות. הוא כמעט ולא ישן בלילה. השינה שלו מאוד מקוטעת והוא לא כ"כ רגוע. מרגע שהוא נרדם (בד"כ אחרי הנקה, אבל לא ישירות על השד) הוא מתעורר בבכי כל שעה וחצי-שעתיים, וברב המקרים מוצץ לא עוזר. אני כבר נורא מותשת מזה.
אשמח אם יש לכן עצה טובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר בהנקה - תגובה
שרית פאר27/01/2011שלום אפרת,
את מתארת הנקות תכופות ומרובות ובכל זאת מצב של גודש בשד - איך זה קורה?
האם אינך מסיימת להניק מהשד וממהרת להעביר לצד השני?
האם לאחר ההנקה השד נשאר מלא?
ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לשאלתך-
אפרת27/01/2011אני מניקה כל פעם מצד אחד ומסיימת כשהוא לא רוצה יותר. בסוף הנקה השד תמיד מרוקן, וגם הצד השני לא גדוש (אין מצב שהוא מטפטף, למשל). הכאבים מופיעים לי בצורה מאוד פתאומית. בד"כ זה באותו צד, אך לפני יומיים זה הופיע גם בצד השני. האם יכול להיות שזה קשור לכך שאני מניקה רק מצד אחד כל פעם? ככה הרגלתי אותו מהתחלה (יותר נכון הוא הרגיל אותי- הוא אף פעם לא רצה גם מהצד השני) ונראה לי בלתי אפשרי לשנות את זה עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לשאלתך- - תגובה
שרית פאר30/01/2011את אומרת שבסוף ההנקה השד מרוקן אבל מתארת מצב של גודש - קשה לי להבין מה קורה ולכן אני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה.
ולגבי ההנקה - אין בעיה להניק רק מצד אחד אם התינוק מסופק, אני תמיד ממליצה להציע צד שני ובמידה וירצה יקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מתאים לשאיבהורד27/01/2011
שלום אני אמא לתינוקת בת חודש וחצי. אני מעוניינת לדעת מתי הזמן הכי טוב לשאיבה על מנת לא ל'התחרות' עם מנת היניקה הבאה.אני שואבת מידי פעם לפי צורכי יציאה מהבית. נכון לעכשיו אני שאבתי כשהסתדר לי בד"כ במהלך היום. אני מרגישה שלאחר השאיבה אין לי מספיק חלב ליניקה של ביתי.
אודה לך מאוד על תשובה גם לזה שהאים זה נכון או הגיוני שאחרי שאיבה אין יותר חלב עד להיווצרותו מחדש???
תודה, ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן מתאים לשאיבה - תגובה
שרית פאר27/01/2011שלום ורד,
בהחלט נכון שאם סיימת לשאוב לתינוקת לא נשאר מה לינוק.
את השאיבות יש לעשות רק לאחר ההנקות, ואפשר לאסוף במהלך 24 שעות ולאחד או להקפיא.
מאד חשוב - חלב מאחדים רק כשהוא באותה טמפ', כלומר יש לקרר כל שאיבה בנפרד ואז לאחד אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדענבר בר26/01/2011
יש לי תינוק בן 11 ימים. עד כה ההנקה הייתה בסדר. אתמול הוא ינק משני הצדדים ואז רצה עוד (עשה תנועה חזקה עם הפה ולא הפסיק לבכות). לאחר פעמיים נוספות של 2 הצדדים הוא תפס בחוזקה את השד השמאלי וממש הכאיב לי. היום קמתי עם כאבים עזים בשד עצמו וגם בפטמה (לא כמו פצע אחרי דימום אלא יותר כמו אחרי מכה). באחד הצדדים הקרוב להילה אני מרגישה גודש קל. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד - תגובה
שרית פאר26/01/2011שלום ענבר,
האם השד היה ונשאר מלא לאחר ההנקה שתיארת?
האם נראה שהחלב זרם חזק מידי או לחילופין שהוא התעצבן על השד כי לא יוצא?
האם את לוחצת על השד בזמן ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשד
ענבר בר26/01/2011שלום שרית,
קשה לי לומר לך אם השד היה מלא כי אני חדשה בעניינים...
מאחר והוא ינק די הרבה זמן אני מעריכה שהוא היה די מרוקן.
גם לגבי זרימה אני לא ממש יודעת לענות...
אני לא לוחצת על השד בזמן יניקה.
עכשיו אני מרגישה מעין גודש צמוד להילה. שאבתי קצת וזה השתחרר
אבל אחרי כחצי שעה הגודש חזר.
האם זה נראה לך פטריה או דלקת? או שזה תוצאה של היניקה החזקה של התינוק מאתמול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשד - תגובה
שרית פאר27/01/2011זה לא נשמע לי כפטריה או דלקת אך לגבי נראה אני ממש לא יכולה להגיד.
יש מקרים שמומלץ להראות את השד לאיש מקצוע ודרך האינטרנט קשה לי לעזור.
במידה ובטיפת חלב ישנה יועצת הנקה ממליצה להראות לה את השד או לרופא נשים\ משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של הנקה ותמ"לש26/01/2011
שלום, ברצוני לדעת האם ניתן לערבב תמ"ל וחלב אם שאוב באותו הבקבוק? כלומר, להכין תמ"ל לפי הוראות היצרן (ערבוב האבקה במים) ולזה להוסיף חלב אם שאוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של הנקה ותמ"ל - תגובה
שרית פאר26/01/2011שלום לך,
מאד לא מומלץ ולא רצוי.
חלב אם הינו מוצר בעל מרכיבים "חיים" ועירבוב עם פורמולה יכול להרוס אותם ובעצם את היתרון של חלב אם.
תני חלב אם בבקבוק ולאחר מכן במידת הצורך תני בבקבוק נפרד את הפורמולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת חלבSHSH5325/01/2011
לפני כחודשיים ילדתי. הנקתי + נתתי תמ"ל כחודש, לאחר מכן בשל כדורים שלקחתי הפסקתי הנקה.
היום כשאני מנסה לשאוב יש טיפה שתיים (מקסימום שלוש) מכל צד, האם יש אפשרות "להחזיר" את החלב (לא להניק, אלא שתהיה אפשרות לשאוב ולתת בבקבוק) או שחבל בכלל על הנסיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת חלב - תגובה
כמה זמן לא הנקת או שאבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזה בחודש תשיעיאימא25/01/2011
שלום,
אני בשבוע 37 להריון,
כבר שלושה ימים יש לי גודש בחזה.
האם זה מעיד על כך שהלידה תתרחש בקרוב?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בחזה בחודש תשיעי - תגובה
גודש בחזה לא מעיד על מועד הלידה כמה שידוע לי, אך בהחלט יכול להעיד שהתברכת בכמות גדולה של חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים על השדים בהנקהאפרת25/01/2011
שלום,
אני מניקה כבר חודשיים הנקה מלאה, ובמקביל גם שואבת.
אינני סובלת מכאבים או מגודש ולאחרונה הופיעו על השד סימנים אדומים וכחולים
האם זה נורמאלי?
תודה
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים על השדים בהנקה - תגובה
שרית פאר26/01/2011שלום אפרת,
אנא תארי לי את הסימנים, איך הם נראים? כמו סימן של מכה? או פסים?
האם זה מופיע בזמן הנקה?
האם זה מופיע לאחר הנקה?
האם זה נעלם לאחר זמן מסויים או נשאר קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים על השדיים בהנקה
אפרת26/01/2011שלום שרית
הסימנים בצבע אדום והם אכן בצורת פסים בנוסף ישנם מעט סימנים הנראים כמו מכה גם הם אדומים.
הסימנים נשארים קבועים ואינם חולפים.
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים על השדיים בהנקה - תגובה
שרית פאר27/01/2011ממליצה לפנות לאשת מקצוע ולהראות לה את השד, מאד קשה לי לעזור דרך האינטרנט.
זה יכול להיות רופא משפחה\ רופא נשים או אם בטיפת חלב לאחות יש רקע בהנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב האם מונע יצירת חלב?ירין25/01/2011
ילדתי לפני חודש והעדפתי לתת מבקבוק את החלב השאוב כדי לדעת את הכמות שהיא אוכלת.
הבעיה שכבר יומיים בקושי שאני מצליחה לשאוב מספיק ונאלצת לתת גם סימילאק.
האם ייתכן שעצם השאיבה מונעת יצירת חלב?
אנא עזרו לי להבין את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב האם מונע יצירת חלב? - תגובה
שרית פאר26/01/2011שלום ירין,
כמה פעמים ביום את שואבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדם ביניקהאמא ל225/01/2011
שלום רב
בני בן 3 חודשים ויונק באופן מלא פרט לבקבוק אחד ביום לפעמים של פורמולה שניתן לו ע"י בעלי
לאחרונה העברנו אותו לחדר משלו והתחלנו בסדר יום קבוע של אמבטיה אוכל ולישון וככה הצלחנו להקדים את שעת השינה שלו מ22 בערך ל 20 האמבטיה בסביבות 19:30 אחכ הוא יונק ונרדם
הבעיה היא שהוא נרדם תוך כדי הנקה ומתעורר אחרי כשעה ולא נרדם עד שהוא לא מקבל אוכל
ניסיתי להאכיל אותו לפני האמבטיה ואז ישר לשים לישון אך הוא לא נרדם בלי יניקה
במהלך היום הוא נרדם בלי תלות ביניקה
הוא עדיין מתעורר בלילה בסביבות השעה 3 לפנות בוקר לאוכל וגם אז מן הסתם הוא נרדם תוך כדי יניקה (ארוחה אחרונה בד"כ ב 22 בלילה)
אני פוחדת שהוא יפתח או אולי כבר פיתח תלות ביניקה כדי להרדם
מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרדם ביניקה - תגובה
ממה שכתבת לי נראה שהוא נרדם כי התעייף מהאמבטיה ואז נרגע בזרועתיך עד להירדמות ובעצם לא סיים לאכול ולכן מתעורר לאחר זמן קצר יחסית.
המלצתי:
כאשר נרדם להחליף לו חיתול בכדי להעיר אותו קצת ואז להניק מצד שני בכדי לוודא שסיים ארוחה.
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא ל226/01/2011אני אנסה את המלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)