מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בהנקהטלי20/02/2011
שלום, ילדתי לפני שבוע ואני מניקה הנקה מלאה.
בלידה הראשונה הנקתי 8 חודשים היו כאבים בהתחלה אך כשמרחתי את המשחה רפאל זה עזר.
מזה 3 ימים אני סובלת מכאבים בפיטמה. אין לי סדקים או פצע שרואים אותו.
לפי דעתי זה פנימי
אבקש את תשובתך האם מותר לי להניק? ואם יש משחה שיכולה לטפל בבעיה זו מבלי להפסיק להניק? האם יש דבר כזה פצע פנימי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011שלום טלי,
מזל-טוב לכבוד הלידה.
נשמע לי שבלידה הקודמת, לא המשחה גרמה להפסקת הכאבים אלא תנוחת הנקה נכונה, תפיסה נכונה של התינוק/ת את השד.
אני ממליצה לך לקבל עזרה בעניין הזה מיועצת הנקה מנוסה ואיכותית.
אפשר לקבל עזרה בטיפת חלב. יש אפשרות לקבל עזרה מקצועית ומהימנה במסגרת ליגת לה לצ׳ה. יש יועצות פרטיות שיבואו וידריכו אותך בתשלום בביתך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה - דרכים ליבוש החלבלילך19/02/2011
שלום רב,
אודה מאוד לעזרתכם. בצער ובשמחה גמלתי את בני (ילד מס' 3) מהנקה והוא בן 13 חודשים. בשני ילדי שלפניו לא הייתה שום בעיה לאחר הגמילה (שנעשתה בגילאים דומים מסיבות שונות). ודווקא עכשיו (כשחשבתי שיש לי המון ניסיון) - יש.
את הגמילה עשיתי בתוך שבוע וחצי למעשה. הוא אכל מוצקים אבל ינק אימתי שהתחשק לו לרבות אכילות ליליות מרובות. עכשיו אני סובלת מגודש בשדיים ואפילו טיפטופים. פעם ביום אני שואבת באופן ידני (סוחטת) כמות מסוימת של חלב על מנת להקל על הכאבים, אך כבר עבר שבוע וההקלה מעטה.
מה עושים??? אנא, אם אפשר לפרט איך עושים בדיוק את הקומפרסים מעלי כרוב...
אני חייבת להוסיף שלצערי, בני עדין מתעורר לעיתים קרובות בלילה אף שאינו מסכים לאכול (מן הסתם אינו רעב, אך גם לא ישן...) כך שעניין זה לא נפתר בהפסקת ההנקה (אם כי זו לא הייתה הסיבה המרכזית להפסקה בכל מקרה, ועדין קויתי שההפסקה תועיל בעניין כפי שקרה עם שני ילדי שלפניו).
בתודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - דרכים ליבוש החלב - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011לילך היקרה,
כל הכבוד על ההנקה המכובדת במשך למעלה משנה! נתת לילדך מתנה גדולה!
בקשר לייבוש החלב:
- הרעיון הוא להשאיר את השד כל הזמן מלא ולהוציא מעט חלב בסחיטה ידנית בכל פעם שיש סכנה לגודש. זהו תהליך הדרגתי והקצב שלו אישי. חשוב לא להגיע לגודש שעלול להביא שלל צרות כמו דלקת בשד ועוד.
- עלי כרוב לבן, מועכים קצת ושמים כקומפרס. כשרוצים ממש לייבש אפשר לשים ל20 דקות פעם בשעה.
-אפשר לשתות הרבה חליטת מרווה ונענע ולאכול הרבה פטרוזיליה, למשל בסלטים.
נשמע לי שהנקת די הרבה עדיין וזה טבעי שהתהליך ייקח זמן.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילי - תודה!
לילך20/02/2011תודה לילי על התגובה המהירה. אנסה את העצות, בתקווה שהמצב ישתפר במהרה :-)
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקה - דחוףענבל19/02/2011
שלום
את הבת הראשונה הנקתי עד גיל שנה והכל היה בסדר. כעת חודש וחצי לאחר הלידה של הבת השניה שגם אותה אני מניקה יש לי כאבים בפיטמה אדמומיות, חתכים אדומים ולתינוקת היה פטריה שכבה לבנה בשפתיים בחלק הפנימי.
לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה קיבלתי משפחה בשם דקטרין למרוח על הפיטמה ואכן העלים את הפטריה אצל התינוקת.
אני עדיין סובלת מהסימפטומים המצויים לעיל, בתחושה יש הקלה מועטה.
כמה זמן עד שזה אמור לעבור?
חשוב לי להניק ואני לא רוצה להפסיק...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהנקה - דחוף - תגובה
לילי עוזיאל19/02/2011שלום ענבל,
הנקה "תחת אש" של כאבים היא ממש לא פשוטה וכל הכבוד לך על כוחות ההתמודדות.
כדי שאוכל לנסות ולעזור אשאל איזו משחה בדיוק קיבלת? האם רק סוג אחד של משחה או סוג אחד לך וסוג אחד לתינוקת?
היכן בדיוק מצויים החתכים האדומים? האם על קצה הפטמה או בבסיס הפטמה בחיבור להילה?
כמה ימי טיפול במשחה כבר עברו? כמה פעמים ביום את מורחת את המשחה ואיך?
מקווה שבינתיים הוקל לך עוד קצת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בהנקה
ענבל19/02/2011תודה על המענה המהיר
לגבי המשחה השם הוא דקטרין אורל ג'ל
ומשתמשת במשחה יומיים, 3 פעמים ביום, המריחה על הפיטמה ומסביבה.
התינוקת לא קיבלה משחה, שמתי לה סודה על הפיטריה וכך היא פחתה אך לאחר כל הנקה שוב הופיעה לבן בשפתיים הפנימיות, לאחר השימוש במשחה לא הצטרכתי להמשיך עם הסודה.
לגבי הפצעים/חתכים הם מופיעים על הפיטמה ובבסיס הפיטמה.
בחיבור להילה יש נפיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011ענבל יקרה,
מהמידע שמסרת הטיפול שאת נוקטת אינו נכון, צר לי.
אינני רופאה ואינני מתיימרת להיות רופאה אולם בנושא הזה יש לי נסיון רב וידע מהימן.
דקטרין אורל ג׳ל כשמו כן הוא - לטיפול אורלי, כלומר בפה של התינוק/ת. זה לא טיפול יעיל במריחה על הפטמה.
בנוסף ובמקביל יש צורך בטיפול במשחה אחרת לפטמה. איזו משחה? זה ענין להתיעצות עם רופא/ה שמבינים עניין.
חשוב לטפל גם בתינוק/ת וגם בפטמה כדי למנוע הדבקה חוזרת כמו פינג פונג...
תמיד אפשר לפנות לד״ר מירה ליבוביץ׳ שהיא גם רופאה וגם יועצת הנקה, אם את יכולה להגיע לאזור השרון.
פטריה זו משוכה שאפשר להתגבר עליה בטיפול נכון ועקבי, אז אל תדאגי.
בריאות טובה ונחת רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לקראת חזרה לעבודהקארין17/02/2011
שלום
ביתי בת 11 שבועות, ניזונה מהנקה בלבד. לקראת חזרה לעבודה בתחילת מאי רציתי לדעת האם אני אוכל להמשיך להניק אותה כאשר אני אחזור הביתה (בסביבות 16:30) ובלילה?
בעבודה אין לי אפשרות לשאוב לצערי...
האם הגוף עדין ייצר מספיק חלב בשביל להזין אותה שהיא תשבע?
האם הגודש שיהיה לי במהלך היום יכול להזיק לי?
מתי עליי להתחיל להרגיל את הגוף להסדר החדש?
שאלה נוספת: אני רוצה לחזור להתעמל בחדר כושר והבנתי שאחרי אימון לא כדאי להניק, האם אני יכולה להתחיל לתת לה בקבוק אחד 3 פעמים בשבוע של סימילק במקום הנקה (מאחר ועם השאיבות אני לא מסתדרת)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה לקראת חזרה לעבודה - תגובה
הדס חבקין18/02/2011הי קארין,
בנוגע לחזרה לעבודה- ביתך תהיה כבר בת חצי שנה ותאכל כבר אוכל מוצק + מנה אחת של חלב , כאשר בסביבות גיל 8-9 חודשים היא כבר כמעט לא תצטרך מנה של חלב בשעות שאת עובדת ואז ניתן בהחלט להניק בבוקר-לפני שאת יוצאת , כשתחזרי ובלילה.
הגוף מתרגל למה שמרגילים אותו.. אין לך מה לדאוג לפני שאת יוצאת לעבודה, כאשר תצאי לעבודה , תוך מספר ימים גופך "יבין" את השעות שבהן עובדת ויפסיק לייצר חלב. לגבי אי נוחות וגודש- תצטרכי לסחוט קצת חלב ידנית על מנת להרגיש הקלה וגופך יעשה את שאר העבודה..
אני לא יודעת על זה שאסור להניק אחרי אימון כושר. מי אמר לך ומה המקורות שלו? לא נשמע לי הגיוני...
תהיה לך בעיה לתת תמ"ל במקום הנקה כיוון שגופך מייצר חלב בזמן הזה-יהיה גודש..
בהצלחה ושבת שלום,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם שאוב- שמירה במקררשלומית17/02/2011
שלום,
שמרתי חלב אם שאוב במקרר 9 ימים- הוא מותר בשימוש? עד כמה ימים ניתן לשמור במקרר?
בקירור- במדף פנימי ועמוק ( לא בדלת)
תודה רבה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם שאוב- שמירה במקרר - תגובה
הדס חבקין18/02/2011הי שלומית,
לצערי, תאלצי לזרוק את החלב. ההוראות המקלות ביותר לשמירת חלב אם במקרר הן לשבוע.
שבת שלום,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב חלב אם משתי שאיבותדבי16/02/2011
שלום רב
שאבתי בלילה חלב כיוון שמחר בערב עליי להשאיר את התינוק ומספר שעות. תמיד יוצא לי כמות של 100 בערך ללא קושי. הפעם לא יצא הרבה ממש מעט.
בבוקר אשאב שוב. האם מותר לחבר בין שתי השאיבות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב חלב אם משתי שאיבות - תגובה
הדס חבקין18/02/2011הי דבי,
רצוי לתת את שתי השאיבות בנפרד, זאת אומרת, אפשר באותה הארוחה אבל כדאי בבקבוקים נפרדים .
תהני ושבת שלום
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשתינוק מפסיק לינוקילי16/02/2011
יש לי תינ וקת בת 4 חודשים אשר אוכלת מהתחלה גם הנקה וגם מבקבוק..בשבועות האחרונים היא מסרבת לינוק, ובוכה כאשר אני מקרבת אותה לשד. ניסיתי להתעקש מעט, או לתת לה מעט לאכול מבקבוק ואז לתת לה לינוק, אבל לאחרונה זה לא מצליח והפסקתי להניק. האם התנהגות זו אצל תינוקות מוכרת, יש עוד משהו שניתן לנסות או להתנחם בכך שינקה כמעט 4 חודשים וזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשתינוק מפסיק לינוק - תגובה
הדס חבקין16/02/2011הי יולי,
קודם כל זה תלוי בך.. האם את רוצה להמשיך להניק או שמבחינתך זה מספיק. אם זה מספיק לך אז ברור שזה בסדר.
אם בתחושתך יש לך עוד רצון להמשיך ולהניק אפשר קודם כל לנסות להבין מה נשתנה בשבועות האחרונים? חזרת לעבודה? חזר לך המחזור? התחלת גלולות? אולי את בהריון???
ההתנהגות שאת מתארת נקראת בספרות "שביתת הנקה" אחת האסטרטגיות להתמודדות איתה היא הנקה בשינה .
נסי ותראי אם עובד..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בשינה
ילי17/02/2011האם הכוונה להניק אותה כשהיא ישנה ממש, כי כשהיא מתעוררת לאכול בלילה היא לא ממש מוכנה לינוק כעת. בשלב הקודם 'הסכימה' לינוק כשהתעוררה בלילה וסרבה ביום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בשינה - תגובה
הדס חבקין18/02/2011הי ילי,
הכוונה להניק אותה כשהיא "בדימדומים" לא ישנה ולא ערה, האם בכל התקופה הזאת תנובת החלב לא פחתה?? אולי עכשיו זה כבר עניין של כמויות? ניתן להגביר ע"י שאיבות , לתת לה חלב שאוב ולנסות שוב להניק.
בהצלחה ושבת שלום,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות ביום עבודה- המשך עבור הדס
שלומית18/02/2011הדס היי,
תודה ר-ב-ה על התשובות- בהחלט עוזר.
כן- אני מקווה שאוכל לשאוב גם במהלך העבודה ( על מנת שאוכל כמה שיותר להמשיך עם ההנקה) - כמה שאיבות אצטרך? יותר מאחת נכון? בבוקר ובצהריים? מתי עדיף- אחרי אוכל או שאין קשר? ( אני מתכוונת במהלך יום עבודה)
אגב- מותר לשים חזייה עם ברזלים ופושאפ לאישה מניקה? ( אני חושבת על היציאה לעבודה :) )
תודה רבה,
שבת שלום
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוקת לא רוצה בקבוק- לא תופסת
שלומית18/02/2011הדס היי,
שבת שלום, תודה רבה על כל העזרה.
היום בן זוגי ניסה לתת לה בקבוק- בשום פנים ואופן לא לקחה- ניסה במשך 10 דק'- כמובן עם הסברים והפסקות אבל היא לא תפסה בכלל את הפטמה. אני לא הייתי ב"סביבה" בזמן שניסה ( הוא ניסה איתה בסלון ואני בחדר- על מנת שלא תקשר אותי לבקבוק ולא תרצה אם תראה אותי), אחרי 10 דק' עשה הפסקה לגמרי כלומר בלי ניסיונות ואז ניסיון שוב במשך 5 דק'. היא לא הסכימה לאכול מהבקבוק.
איך אפשר להרגיל לבקבוק? ( אני עם מאמ פטמה 1 כמו שהסברת לי )
תודה רבה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדס תודה רבה על הכל, ממתינה לתשובתך
שלומית22/02/2011הדס היי,
תודה ר-ב-ה על כל העזרה, לגבי הבקבוק- בנתיים לא נושא פרי ובעלי לא ממש מצליח לתת לה. אני מחכה לתשובתך ולעזרתך בנושא,
תודה ר-ב-ה,
יום טוב
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות ביום עבודה- המשך עבור הדס - תגובה
הדס חבקין19/02/2011הי שלומית,
נראה לי שבהתחלה תזדקקי לשתי שאיבות ובהמשך לאחת בלבד (ככל שהתינוקת תאכל יותר אוכל תצטרכי פחות לשאוב).
אני חושבת שלא כדאי לשים חזיה עם ברזלים- זה עלול לגרום ללחץ מיותר באיזור..
אני עוברת לשאלתך הבאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהנקה מלאה לשילוב בקבוק חלב אםשלומית16/02/2011
שלום רב,
בבקשה אשמח לעזרתכן-
אני די לחוצה מהמעבר לבקבוק ושילוב שאיבות במהלך היום כי איני יודעת איך להתחיל, מתי לשאוב, ואפילו איך לתת מבקבוק.
זוהי ילדתי הראשונה ועל אף הקשיים הרבים בהתחלה עם ההנקה, היום היא בת 4 חודשים ו- 3 שבועות ( כמעט) והיא מוזנת אך ורק בהנקה מלאה.
( משבוע שעבר התחלנו עם טעימות- כרגע היא לא ממש משתפת פעולה ולא כ"כ אוהבת- אגס, תפוח, פירה תפוח אדמה עם קישואים- עד עתה אלו הניסיונות).
יש לי מספר שאלות-
1. יש לי משאבה ששכרתי של ספקטרה 2 חשמלית- האם היא מחקה היטב את פעולת היניקה?
2. ניסיתי לשאוב בלילה ( בשעה 22:00) והכמות שיצאה משני השידיים במשך 40 דק' ( 10 דק' לסירוגין מכל שד)היא 75 מ"ל- האין זה מעט? ומתי ואיך מומלץ לשאוב?
3. כרגע אני עדיין בחופשת לידה- עד הימלאו לה בעזר'ה 6 חודשים- איך לשלב בבית את השאיבות- אני לא מוצאת זמן וגם מאיזה שד- זה שינקה ממנו או דווקא השני?
4.לגבי האכלה מבקבוק- חוץ מהשבוע הראשון שנולדה היא לא אכלה מבקבוק עד עכשיו ולכן - מאיזו פטמה של בקבוק להתחיל- כלומר איזו זרימה- של תינוק שנולד או להתאים לגילה? כי היא לא יודעת לאכול מבקבוק
5.איזה שקיות לשמירת חלב אם שאוב מומלצות ? כי ראיתי של לנסינו שהן מאוד יקרות- 25 שקיות ב- 65 שקלים, זה בסדר גם להשתמש בפשוטות או שיש חשיבות ללא בספינול A?
6.לגבי החזרה לעבודה- גם יש לי חששות איך אוכל לשלב את השאיבות בעבודה- מתי לשאוב, כמה זמן, כל כמה זמן- כי אני רוצה ומקווה שאצליח להמשיך להניק עד גיל 11 חודשים בערך וכך גם באופן הדרגתי להוריד את ההנקה- אשמח לקבל המלצה לסדר יום מבחינת ההנקות והשאיבות
תודה ר-ב-ה ר-ב-ה, ממתינה בקוצר רוח לתשובתכן על מנת שאתחיל להתארגן...לא פשוט :), תודה רבה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מהנקה מלאה לשילוב בקבוק חלב אם - תגובה
הדס חבקין16/02/2011הי שלומית,
קודם כל- טוב מאד שאת מתחילה את ההתארגנות מעכשיו...
לגבי עכשיו- כדאי שתהיה לך משאבה טובה וזמינה אשר תוכלי לשאוב איתה - רצוי בבוקר, כשעה אחרי ההנקה הראשונה אני ממליצה לנסות ולשאוב כל יום באותה השעה על מנת להרגיל את הגוף לכך שצריך עוד מנה (מה ששאבת בערב זה הרבה!! ) .
אני ממליצה לך שאם כבר את משכירה משאבה ואת מתכננת להשכיר לטווח ארוך- כדאי להשקיע ולקנות משאבה , ישנה משאבת - pump in style של מדלה אשר תוכל לענות על צרכייך כעת וכשתחזרי לעבודה.
לגבי בקבוקים- מאמ עם פטמה מס' 1- יופי של בקבוק ליונקים , איטי מאוד ויעיל.
כדאי לתת לתינוקת פעם- פעמיים בשבוע בקבוק על מנת שתתרגל.
לגבי שאלותייך הנוספות- החלב שמוקפא צריך להיות בשקית בלי ביספינול- הרי הוא נמצא במקפיא אפילו יותר זמן מאשר מבקבוק רגיל, אם לא רוצים להשקיע ישנן כוסיות לחלב שאוב של חברת אוונט, הן ניתנות הקפאה ולמחזור.
כאשר תחזרי לעבודה ההנקות יתמעטו מעצמן כיוון שלאט לאט התינוקת תאכל יותר ויותר אוכל מוצק ביום ו"תשלים" זמן אמא וחלב בערב ובלילה...
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- המשך עבור הדס
שלומית16/02/2011הדס היי,
תודה רבה רבה על התשובה- קצת מרגיעה, לגבי הבקבוק- מעולה- יש לי בדיוק כזה וגם פטמה. לגבי הניסיונות האכלה מבקבוק- כדאי לי לנסות לתת לה? (שלא תיהרס ההנקה) אני שואלת כי יש לי בעיה- אין לי עזרה ובעלי עובד בתקופה זו עד מאוחר ובלילה לא כ"כ כדאי לנסות- כי גם ככה זו "שעה קשה" לה, לכן מה אפשר לעשות?
ולגבי המשאבה- קניתי מקופת חולים את המשאבה של מדלה- מיני אלקטריק - זו היחידה שהם מוכרים ( בסך של 546 שח- על מנת שתדעי איזו רכשתי ) ושאבתי ויצא לי פחות מ- 10 מ"ל ברבע שעה ולכן התייאשתי. ורק אז שכרתי את ספקטרה 2.
בנוסף, האם שאיבה אחת ביום בבוקר זה מספיק?
והאם מספיק לנסות פעם- פעמיים בשבוע בקבוק? כי ביתי מאוד רגישה לשינויים וקשה לה להתרגל לכל שינוי ולו הקטן ביותר
ובנוסף- בשאיבות- לשאוב עד שיוצאת הכמות הרצויה או לשאוב לפי זמן?
וכן- מה הכמות של ארוחה לתינוק בן 4-5-6 חודשים? והיכן אני יכולה למצוא טבלה כזו? ( על מנת שאדע מהי ארוחה)
תודה ר-ב-ה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- המשך עבור הדס - תגובה
הדס חבקין18/02/2011הי שלומית,
עקרונית, עדיף שלא את תתני לה, כיוון שאין צורך במתן בקבוק מרובה אני בטוחה שתמצאי פעמיים- שלוש בשבוע שבהן בן זוגך/ אמך/ חמתך/ חברה יוכלו לתת את הבקבוק (סופ"ש? בבוקר?) אם אין ברירה, את יכולה לתת רק קחי בחשבון שיש מצב שהיא אח"כ תבקש "קינוח" מהציצי ולא בגלל שהיה חסר חלב אלא משום שציצי זה גם הרבה אמא..
המיניאלקטריק היא אחלה משאבה, אם כבר רכשת אותה - אולי תנסי שוב, אם לא הולך אולי משהו בתפעול שלה לא תקין, שווה לברר.. בכ"ז יהיה לך יותר קל לסחוב אותה לעבודה מאשר את הספקטרה.
לגבי כמויות- תינוקות יונקים אוכלים ארוחות קטנות ומרובות ולכן ארוחה של 100-120CC של חלב אם אמורה להספיק אם נותנים בבקבוק איטי, בתנוחה מוגבהת ועם הפסקות. אם לא יספיק לה היא תשלים ממך כשתחזרי וכאשר היא תאכל אוכל מוצק- הוא פשוט תאכל קצת יותר..
שאיבה אחת בבוקר זה בהחלט מספיק- מקסימום תחברי שתי שאיבות לארוחה אחת, אין סיבה לצבור בנק גדול מידי של חלב אם, בכל מקרה כשאת מחוץ לבית את תשאבי -לא?
בהצלחה ושבת שלום,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יועצת הנקהרומינה16/02/2011
שלום,
מה המקום הכי טוב ללימודי יועצת הנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יועצת הנקה - תגובה
הדס חבקין16/02/2011הי,
אם את אחות מוסמכת ישנו קורס על בסיסי שבסיומו האחות נהיית יועצת הנקה, ניתן לברר באתר משרד הבריאות.
אם את אינך אחות- ישנם כל מיני קורסים שאינני יודעת את טיבם.
ניתן לגשת לבחינה אמריקאית לתואר IBCLC אך אינני יודעת את התנאים.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיועצת הנקה - תגובה
לילי עוזיאל19/02/2011שלום רומינה,
יש קורס הנקה איכותי של "מועדון חלב אם" בהנהלת יועצות ההנקה ד"ר ג'ינה וייסמן ושלי גת ששתיהן יועצות הנקה מוסמכות IBCLC.
חפשי אותן בגוגל.
אם קורס באזור השרון אינו מתאים לך שאלי אותנו שוב ואמסור לך פרטים על קורסים נוספים.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו עניין, אשמח למענה!
רומינה14/03/2011שלום לילי,
תודה על המענה,
לפי מה שהבנתי הקורס שלהן לא מסמיך אותי להיות יועצת הנקה IBCLC, ואם כבר אני עושה אז אני מעדיפה עם הסמכה... (יש לי תואר ראשון במדעי התזונה..). תוכלי להמליץ לי בבקשה על קורסים נוספים באזור חדרה, נתניה, הרצליה, ת"א...
שמעתי שיש גם את הקורס של בתיה דיוויס בבי"ח אסף הרופא, אך השנה הוא לא יתקיים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו עניין, אשמח למענה! - תגובה
לילי עוזיאל14/03/2011הי רומינה,
הסמכת ibclc היא וולנטרית ונפרדת. כתנאי לה את חייבת לעבור בכל מקרה ללמוד לימודי הדרכת הנקה בקורס, אחר-כך לצבור הרבה שעות קליניות תחת פיקוח ועוד.
את התנאים המקדמיים הדרושים כדי לגשת למבחן ההסמכה תמצאי באתר של הגוף הבוחן שהוא iblce. את יכולה למצוא את האתר שלהם בקלות בגוגל.
לא חושבת שיהיה שוב קורס של בתיה דיוויס.
הקורס של מועדון חלב אם נחשב טוב מאוד.
יש קורסים של משרד הבריאות אבל למיטב ידיעתי הם מיועדים אך ורק לאחיות.
בהצלחה רבה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מספקתהילה כהן14/02/2011
שלום.
אני אימא לילד ראשון בן שנה, אני מניקה אותו והוא לא מקבל שום פורמולה
כמובן שאני מביאה לו גם מזונות.
אני מעוניינת לדעת האם יש מצב שההנקה שלי כבר לא מספיקה לו בלילה?
כי הוא מתעורר כבר כמעט 4 חודשים בלילה.
ולי זה לא ניראה מרעב הוא מתעורר בצרחות וכשאני ניגשת אליו ומרימה אותו הוא מחבק אותי ממש חזק ונירגע.
והאם אפשר להוסיף דייסה לחלב אם אחרי שנישאב?
בתודה רבה הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מספקת - תגובה
לילי עוזיאל14/02/2011הילה שלום,
מאוד טבעי שתינוקות שישנו בתקופה מסוימת טוב בלילה פתאום מתעוררים יותר.
לעיתים בגלל שיניים שצומחות, לעיתים בגלל חלום ולעיתים עם ההתפתחות המוטורית אכן זקוקים ליותר קלוריות לאורך היממה.
ממה שאת מתארת נשמע לי שההנקה בהחלט עוזרת לתינוקך להרגע ולחזור לשינה.
עקרונית ניתן להוסיף דייסה לחלב שאוב אולם חובתך לשים לב שהמוצר הוא דייסה בלבד ולא כוללת בתוכה פורמולה, שאז יהיה עודף רכיבי תזונה לא בריא.
השאלה האמיתית היא האם יש מחסור קלורי לילדך שמצדיק תוספת כזו, שאם לא כן, זו תוספת מיותרת ולא בריאה במיוחד.
אם ילדך זקוק ליותר קלוריות, אולי אפשר להוסיף לו אותן במשך היום.
תשובה לכך תוכלי ללמוד מעלייתו במשקל תוך התיעצות עם אחות טיפת חלב.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת חלב-דחוףחני13/02/2011
שלום,
בני בן החודש וחצי נולד פג והיה בפגייה חודש..בזמן הזה שאבתי לו חלב ולאט לאט החלב הולך ונגמר. התחלתי לקחת כדורי מוטיליום כדי להגביר את החלב ורציתי לשאול מה הכי רצוי לעשות בנוסף ללקיחת הכדורים?
האם להניק את התינוק ישירות למרות שנרדם מהר על החזה?
האם להמשיך לשאוב כל הזמן? וכל כמה זמן לשאוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת חלב-דחוף - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי חני,
כמה חשוב לפג לקבל חלב אם. כל הכבוד לך על מאמציך לשאוב עבורו בתקופה המאוד לא פשוטה הזאת!
אני חושבת שליווי של יועצת הנקה יעזור לך להבין לאיך נכון במקרה הספציפי שלכם לעשות התהליך שיביא בסופו של דבר להנקה מלאה ומהר ככל הניתן.
בקשר לשיפור התנובה ניתן לקחת גם צמחי מרפא שמשפרים את תנובת החלב והכי חשוב: לפנות את השד ביסודיות ובתדירות גבוהה (לפחות 8 פעמים ביממה).
כדאי לך לשאוב במשאבה ברמת בית חולים ומשני הצדדים בבת אחת. אפשר לעשות סחיטה ידנית אחרי השאיבה כדי לפנות עוד קצת חלב. מחקר אמריקאי גדול ואיכותי הוכיח שאפשר בדרך זו לסייע לאמהות לפגים לשפר את תנובת החלב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחסון חלב אםשירי13/02/2011
האם ניתן להשתמש בחלב אם שהיה בקרור מספר ימים, הוצא מהמקרר והוחזר חזרה לאחר כשעה וחצי (לא חומם)?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחסון חלב אם - תגובה
הדס חבקין16/02/2011הי מיכל,
נראה לי שבמזג האויר של הימים האחרונים זה בסדר..אם התינוק יסרב אז לזרוק..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי חלב- אשמח לעזרה מהירה!!tami13/02/2011
שלום לכן
אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים .
לפני כחודש התחלתי לתת לה פורמולה ולא רק חלב אם מאחר והיא רצתה לאכול יותר
כעת יש לי בעיה גדולה
אני מסוגלת להניק רק פעמיים ביום וגם זה רק בערך 80-100 מ"ל כל הנקה
אני מעוניינת להניק יותר, הרבה יותר אבל איו לי חלב
ולתת כמה שפחות חלב פורמולה
מה עלי לעשות? אציין רק שאני חיה באוסטרליה ולכן לא אוכל ליטול תרופות מישראל
אשמח לכל הצעה
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי חלב- אשמח לעזרה מהירה!! - תגובה
לילי עוזיאל14/02/2011תמי שלום,
כעקרון מה שגורם לנו לייצר יותר חלב אם היא הוצאה תכופה של חלב אם מהשד.
כאשר מתחילים להוסיף פורמולה ולא שואבים "תמורת זה", החלב נשאר הרבה זמן בשד וזה גורם לירידה בייצור החלב.
אם תוכלי לשאוב כמה שאיבות טובות ביום בנוסף להנקה, שאיבה דו צדדית במשאבה ברמת בית-חולים, דוגמת הלקטינה של מדלה, זה יסייע לך להגביר את ייצור החלב. בדרך כלל ניתן לשכור אותה או דומה לה.
הצלחת התהליך תהיה טובה יותר ככל שעבר פחות זמן מאז הירידה בייצור החלב וככל שתתמידי בשאיבות תכופות (כך שכל 3 שעות השד ינוקז, או בהנקה או בשאיבה).
צריך לקחת בחשבון שייקח קצת זמן עד שתוכלי להנות מהתוצאות ובאופן הדרגתי תוכלי לעבור כמה שיותר לחלב אם.
יש צמחי מרפא שמסייעים להגביר תנובת חלב כמו Fenugreek (חילבה - בכמוסות, לא עושה ריח וף כמו חילבה טריה), Goat's rue ועוד.
באוסטרליה יועצות הנקה מוסמכות IBCLC וגם סניפים של הארגון ההתנדבותי הנהדר
La leche league שאפשר למצוא בקלות באינטרנט.
אני מאחלת לך הצלחה רבה ונחת רבה מילדך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב קפוא,ריח לוואישיר13/02/2011
שלום! בני בן 4חודשים, מההתחלה אני שואבת ומקפיאה חלב. אני שומרת אותו בשקיות מיוחדות להקפאה, בדלת המקפיא.
שאלתי היא:
כאשר אני מפשירה חלב (שנמצא פחות מ- 3חודשים). יש לו מעין ריח לוואי. הטעם לא חמוץ, רק ריח קצת מוזר. בני שותה את החלב אבל אני מתלבטת.. לפעמים אחרי שהוא שותה נראה לי שיש לו אולי קצת כאבי בטן (או שאולי זה פסיכולוגי..). אבל יתכן שזה בגלל הבקבוק כי הוא לא רגיל.
ניסיתי להפשיר גם חלב יותר חדש שנמצא חודש במקפיא אבל גם לו יש ריח כזה.. מה לעשות? עבדתי קשה בשביל כל החלב הזה! האם לזרוק הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב קפוא,ריח לוואי - תגובה
הדס חבקין13/02/2011הי שיר,
כדאי לשים את שקיות החלב בתוך כלי מופרד בעומק המקפיא (יש מקררים שיש בהם מגירה לבשר במקפיא, שם הכי טוב). לכשעצמו לריח הלוואי אין תופעות לוואי , כל עוד התינוק מסכים לאכול את זה.
כדאי לאחסן במקפיא פחות מחודשיים ולא שלושה כפי שכתבת.
לגבי בקבוק כדאי לתת בבקבוק עם פטמה קטנה (לדוגמא מאמ עם פטמה מס' 1) ולאט לאט עם הפסקות מרובות.
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאובאמא11/02/2011
שלום,
בתי בת ה 18 ימים ניזונה מחלב אם שאוב בלבד:
7-8 ארוחות של כ 100 CC ביממה.
בימים האחרונים היא אינה רגועה אחרי הארוחה, מתנהגת כרעבה, מחפשת אוכל, בוכה.
למיטב הבנתי מטיפת חלב, תינוק בן גילה ובמשקלה אמור לאכול כ 70-75 CC בארוחה.
אני חוששת להגדיל לה עוד את כמויות החלב...
האם יש הבדל בין כמות שתינוק שותה בתמ"ל לבין הכמות בחלב אם (שאוב?)
האם ייתכן שהחלב שלי אינו משביע אותה?
מעדיפה לא לעבור לתמ"ל, האם יש פתרון...?
תודה ושבת שלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי אמא,
חלב אם הוא המזון המיטבי לתינוקת שלך וכל הכבוד לך שאת מתאמצת כל-כך לספק לה את החלב שלך!
אם תרצי לשתף אותי בסיבה בגללה אינך מניקה אותה - יתכן ואוכל לסייע לך לעבור את המשוכה.
הרבה יותר כיף להניק מאשר לשאוב, שלא לדבר על כך שאת עובדת עבודה משולשת: גם שואבת, גם מאכילה, וגם עובדת קשה בניקוי בקבוקים, חימום מזון וכיו"ב. כמו-כן להנקה עצמה חשיבות רבה בתחומים התפתחותיים שונים שחבל שהתינוקת לא תהנה ממנה.
יחד עם זאת לא כל תינוק יכול לינוק ולא לכל אמא מתאים להניק ואני מכבדת את זה מאוד.
ככל שתרצי - אני כאן בשבילך.
ולשאלתך: לא ציינת כמה היא שוקלת, אולם בגילה מחשבים ממוצע של 150 סמ"ק לכל ק"ג משקל גוף ליממה. לדוגמא 4 ק"ג X 150 סמ"ק = 600 סמ"ק ליממה. מחלקים ב8 ארוחות ומקבלים 75 סמ"ק.
האכלה מהירה בבקבוק גורמת לתינוקות לרצות לאכול אפילו כפליים מכפי צורכם.
אין לתינוקת אפשרות למצוץ הנקה נעימה ולא מזינה מבקבוק כפי שתינוקות עושים מהשד ולכן אולי כדאי להציע לה מוצץ אחרי הארוחה, ונענוע, וטיול במנשא, ושירים וכל אסטרטגיית הרגעה אחרת. אם אינה נרגעת אפשר לתת תוספת קטנה (!).
פורמולה פחות מזינה בהשוואה לחלב אם באותו נפח ולכן באמת בפורמולה תינוקות זקוקים לנפח גדול יותר כדי לקבל את אותה רמת תזונה.
חשוב להאיל את התינוקת מהבקבוק בהאכלה נכונה: כשהיא שעונה עליך אבל זקופה, הבקבוק כמעט מקביל לרצפה ככה שהחלב רק עובר את החור (תמיד בפטמה האיטית ביותר שקימת), עם ה2-3 הפסקות לשיהוק, הכל כדי שהאכילה תהיה איטית ונינוחה כמו הנקה וככה הילדה גם תגיע לתחושת שובע קרוב לזמן סיום הארוחה.
בריאות טובה והרבה נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)