מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקהעוצליגוצלי05/02/2011
ביתי בת שנה וחצי ובצער גדול אני קרובה להפסיק להניק אותה ( לא אפרט את הסיבות, אבל לצערי אין כ"כ ברירה, ונראה שזה יטיב עם שתינו).
מנסיון עם אחותה הגדולה, שינקה עד גיל שנתיים כמעט, הקושי הגדול הוא שלי.. ( לשמחתי לה זה לקח בדיוק יום וחצי של נדנוד וקיטורים בלבד) אבל אני סיימתי עם 10 ימים של כאבי תופת, דלקת בשתי השדיים, חום גבוה ואנטיביוטיקה.. ונשארתי עם חלב כמעט שנה שלמה אחרי ההפסקה.
מה אני עושה כדי להקל מראש הפעם? אם בכלל יש אפשרות כזו?
האם הגיוני קודם לצמצם הנקות לכמה שבועות כדי להקטין כמויות? האם לא קשה לילד להבין את חוסר העיקביות הזאת? האם יעיל לקחת תרופות כמו דוסטינקס כדי להקל?
אשמח לעזרה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לי
אני מלמעלה08/02/2011עזרתכן חשובה לי ואשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011עוצליגוצלי היקרה שלום,
נשמע לי שאת נעצבת מהצורך לגמול את בתך. אולי כדאי לבחון דרך אמצע ולא לגמול אותה לחלוטין, אם בנסיבותייך הדבר אפשרי.
אם הצורך לגמול נובע מעצה או ממידע שקיבלת, אולי כדאי לשמוע דעה נוספת.
בכל הפחתת הנקה, גם אם רק חלקית, יש צורך בתהליך הדרגתי כדי לא לגרום סתימות ודלקות.
הרעיון הוא להוציא מעט חלב מהשד בכל פעם, בסחיטה ידנית או בשאיבה, כך שהשד ישאר מלא אך לא גדוש וייצור החלב יילך ויפחת.
אפשר בנוסף לשתות הרבה חליטת מרווה, לאכול הרבה פטרוזיליה ולעשות הרבה קומפרסים של עלי כרוב ירוק. כל אלה מסייעים בייבוש החלב.
למיטב ידיעתי נטילת דוסטינקס לא יעילה בשלב זה וגם לא כדאית בשל ההשפעות של התרופה החזקה.
הענקת לבתך הרבה מאוד בתקופה המאוד מכובדת בה הנקת ותשמחי מכך!
כל הכבוד לך ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמת סיליקוןמיטל04/02/2011
ילדתי לפני כ 10 ימים ומאז אני מניקה.
מאחר והפטמות שלי לא מספיק בולטות המליצו לי להשתמש בפטמת סיליקון.
התינוקת ינקה נהדר עם הפטמות הללו. האם כדאי להמשיך איתן? אתמול עישיתי ניסיון בלעדיהן, היא ינקה. היה לה יותר קשה וגם לי.
היו לי ועדיין יש לי כאבים מאוד חזקים בפטמה. אני לא רואה שהיא פצעה אותי.
מה את ממליצה? להמשיך ולנסות בלי או פשוט לחזור לפטמת הסיליקון?
אני חוששת שאם אמשיך עם הסיליקון היא לא תסכים לינוק בלעדיהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011שלום מיטל ומזל טוב לך,
אני חושבת שכדאי לך להפגש עם יועצת הנקה ואסביר מדוע.
יועצת הנקה תוכל לסייע לך לבחון אם התינוקת מצליחה לינוק ללא פטמות הסיליקון.
הנקה ללא פטמת סיליקון עדיפה (אם היא אפשרית) גם בגלל נוחיות וגם בגלל שבחלק מהמקרים פטמת סיליקון מקשה על התינוקות להוציא את החלב מהשד.
כתוצאה מכך לעיתים עלולה להיות האטה משמעותית בקצב העליה במשקל לאורך הזמן ו/או הפחתה בייצור החלב.
לעיתים קרובות עם הגדילה מצליחים התינוקות להיגמל מפטמת הסיליקון.
מצד שני ברור שאם לא מצליחים בלי פטמת הסיליקון - עדיף להניק איתה מאשר לא להניק בכלל.
לכל אשה שמשתמשת בפטמת סיליקון אני ממליצה להיות בקשר עם יועצת הנקה, בין אם בטיפת חלב ובין אם באופן פרטי.
חשוב מאוד לעקוב אחר קצב העלייה במשקל של התינוקת פעם בשבועיים לפחות וזאת במשך כל תקופת השימוש בפטמת הסיליקון.
תהני מילדתך וכל טוב לשתיכן :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינרה בהנקהדבורה03/02/2011
התחלתי היום לקחת גינרה לאחר דימומים רבים עם גלולות מסוג סרזט. אני מאוד רוצה להמשיך להניק מה עלי לעשות? איך אפשר לשמור על כמות החלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינרה בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011דבורה שלום,
גלולות גינרה מכילות את ההורמון אסטרוגן, אשר בהחלט עשוי להפחית את ייצור החלב.
אינך מציינת מתי ילדת, האם ההנקה מלאה או חלקית וכו'.
מכיוון שאת מציינת שאת מאוד רוצה להמשיך ולהניק, הייתי מציעה לפנות לרופא נשים ולשקול אמצעי אחר למניעת הריון.
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניהול הנקהאמא טריה03/02/2011
שלום,
אני 5 חודשים אחרי לידה ראשונה, מניקה הנקה מלאה.
שמתי לב ששני השדיים שלי לא סימטריים – אחד הרבה יותר "פרודוקטיבי" מהשני. זה ברור גם כשאני שואבת (כ-100 מ"ל בצד ימין לעומת כ-10 מ"ל בצד שמאל באותו פרק זמן!!), וגם כשאני מניקה.
זה מאד מטריד אותי כי הייתי רוצה שגם צד שמאת יניב לי מנות מלאות (למטרת מילוי מאגרים, בעיקר).
יש לי שתי שאלות:
1. ממה זה נובע? האם זה משהו אצלי בגוף או שיכול להיות שניהלתי את ההנקה לא נכון (הנקתי יותר בצד ימין, למשל)? השאלה חשובה על מנת לדעת אם אפשר להימנע מהבעיה בלידה הבאה.
2. האם ניתן "לתקן" את צד שמאל באופן כלשהו?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ניהול הנקה - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011שלום אמא טריה,
לכל אחת מאיתנו שד אחד שמניב יותר. גוף האדם ככלל לא בדיוק סימטרי. יחד עם זאת בדרך כלל ההבדל לא גדול כפי שאת מתארת.
בלי שליוויתי אותך לאורך החודשים האחרונים יהיה קשה לדעת מדוע.
יתכן שיש שוני מבני מולד בין השדיים. כל עוד התינוק/ת שלך עולה יפה במשקל זו לא בעיה. יש נשים רבות שמניקות הנקה מלאה משד אחד בלבד מסיבות שונות.
יתכן שההבדל אינו מבני, אלא שמסיבה כלשהי פינית יותר חלב מהשד ה"חזק" במהלך תקופת ההנקה ובכך לאט לאט הקטנת את תנובת החלב בשד ה"חלש".
אם האפשרות השניה היא הנכונה, את יכולה להגדיל את תנובת החלב מהצד הזה על-ידי כך שתסחטי חלב בצורה ידנית. זו טכניקה שאפשר ללמוד בקלות אפילו מסרטונים באינטרנט.
ככל שתוציאי יותר חלב משד זה הוא ייצר יותר חלב, עד שתגיעי לכושר ייצור החלב המירבי שיש כעת לשד.
חלק מהאמהות מוטרדות מהבדל בגודל בין השדיים והגדלת תנובת החלב בצד חלש יכולה לסייע קצת גם בכך.
אם השוני אינו מבני - בהחלט לא צפויה השפעה בהריון ובלידה הבאים.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות שאיבהגבי02/02/2011
ילדתי לפני כחודש ולאחרונה התחלתי לשאוב.
רציתי לדעת מהי הכמות למנה בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות שאיבה - תגובה
שרית פאר03/02/2011הכמות היא כ 120, תינוק שיונק לרוב יאכל כמויות קטנות יותר מבקבוק.
יש להכין 120 ולראות האם מסיים ומבקש עוד או לא מסיים.
חשוב להאכיל לאט מבקבוק ולעשות הפסקות להוצאת אוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות שאיבה - תגובה
לילי עוזיאל06/02/2011הי גבי,
כמות החלב לארוחה תלויה במשקל התינוק/ת.
מה המשקל ומתי היתה השקילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדגבי02/02/2011
ילדתי בת חודש ואני מניקה מהיום הראשון.
פתאום התחיל לי כאב חזק בפיטמה בשד השמאלי שמקרין לכל השד. זה מאוד מפריע בהנקה וגם ביום -יום. אין לי שום סימנים מיוחדים (חום, אדמומיות) על השד ושינוי תנוחת הנקה לא עוזר.
זה כבר קרה לי בשבוע שעבר ועבר לבד תוך יומיים.
הכאבים ממש מפריעים לי (אפילו לישון על הצד הזה קשה) וגורמים לי לתסכול בהנקה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
אלי09/02/2011טרם קיבלתי תשובה לבעייתי.
שבוע אחרי פירסום ההודעה - אני מרגישה את שהכאבים מתחילים לי בצד שמאל, כמו שעון, פעם בשבוע...
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשד - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי גבי,
אני חושבת שכדאי שיועצת הנקה תראה אתכם. מגוון האפשרויות רחב וקשה להבין את המצב בלי לראות.
יש אחיות טיפת חלב שמבינות בהנקה, יש את ליגת לה לצ'ה ויש כמובן יועצות פרטיות שמגיעות אליך הביתה.
בהצלחה רבה ובריאות טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל היום על הציציאמא של איתמר31/01/2011
בני בן חודשיים בדיוק.יונק.אין לנו סדר אכילה עדיין ואני נותנת לו לינוק מתי שרוצה.אבל..יש ימים שאני מרגישה שכל היום הוא יונק ובערב כבר הפיטמה שורפת לי.לרוב הוא נירדם על הפיטמה כשאני מנתקת אותו הוא כועס ובוכה.בשבוע האחרון בלילות מניקה בשכיבה ככה שאם הוא מצייץ אני יש נותנת לו פיטמה.אני עייפה מאוד (יש בבית בת שנתיים וחצי) וזה פיתרון נוח כי ככה אני ישנה.הוא יונק כל פעם צד אחד ,אם בוכה ורוצה עוד נותנת צד שני וממנו מתחילה בפעם הבאה.
לפני כשלושה שבועות סבלתי מכאבים קשים בהנקה.נתתי מידי פעם בקבוק תמ"ל וגם שאבתי.נחתי כמה ימים אבל חזרתי להנקה מלאה ללא בקבוקים.
השאלה:איך לסדר לו את הארוחות אם בכלל? אני רוצה להגיע למצב של לפחות שלוש שעות בין ההנקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל היום על הציצי - תגובה
לילי עוזיאל01/02/2011שלום עדי,
נשמע לי שעברת אתגרים לא מעטים בתקופה האחרונה ובכל זאת הצלחת להתמיד ואף לחזור להנקה מלאה - כל הכבוד.
לצערי לא ברור לי מה היה לפני שלושה שבועות, תיאורך לא מספיק מפורט.
יחד עם זאת אוכל לאמר לך שאחד היתרונות הגדולים בחלב אם הוא שזהו מזון שנעכל בקלות ובמהירות. תינוקות יונקים אוכלים בצורה המיטבית: ארוחות לא גדולות ומרובות. לכן גם לא סביר לצפות שתינוק יפתח מרווחים של שלוש שעות ויותר בין ארוחה לארוחה.
כדי למקסם את התועלת בכל ארוחה, ככה שתינוקך יהיה מרוצה ושבע, חשוב לתת לו לינוק הנקה ממושכת מצד אחד ואחר כך להציע לו לינוק את הצד השני בכל הנקה.
כמובן שחשוב מאוד מאוד להקפיד על היצמדות נכונה לשד - גם כדי שבנך יוכל לקבל את כל החלב לו הוא זקוק וגם כדי שלא יפגע בפטמה, ויגרום לתחושת הצריבה ממנה את סובלת.
הנקה בשכיבה היא נהדרת, גם בלילה וגם ביום, אולם בדקי שאת מקפידה על הצמדה נכונה.
בדרך כלל אם תינוק נרדם על השד הוא יתלונן מעט כאשר מנתקים אותו - נסי טכניקות הרגעה שונות (תנועה, צלילי ששששששש, נענוע, מוצץ, כדור פיזיו, טפיחות וכיד הדמיון...) וסביר שתוך דקה או שתיים הוא יתרצה.
בהצלחה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
אמא של איתמר01/02/2011עכשיו חזרנו משקילה והוא לא עלה הרבה.כרגע שוקל 4360 וכשיצאנו מבי"ח שקל 3450.פחות מק"ג לחודשיים.האחות הציעה להוסיף הנקות מה שגרם לי לחייך או מנת תמ"ל.(ברצוני לציין כי גם בתי לא ילדה גדולה פיזית וגם כשהיתה תינוקת לא היתה שמנמנה ועלתה מעט בכל פעם)השאלה שלי היא האם יש מוצר טבעי שלא רק יגרום לכמות חלב גדולה אלא גם להעשרתו .עדיין לא רוצה להוסיף תמ"ל מחשש שההנקה פשוט תעלם לה לאיטה.שוב תודה.עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב ...ללל30/01/2011
הי בני בן 3 חודשיים רק יונק ופעם בשבוע אוכל מה שאני שואבת. כל שבוע יוצא לי לשאוב בן פעמיים לשלוש. בזמן האחרון אני לא מצליחה לשאוב יותר מ 60 משניי השדיים .בעבר שאבתי בסביבות 120 משני השדיים.
שאלתי אייך לגרום לזה ,אם זה בכלל אפשרי שתחזור לי אותה כמות חלב בשאיבה. אני חוזרת שבוע הבא לעבוד במישרה מלאה ורציתי לדעת אם לתת תוספות או שזה יחזור להיות כמות גדולה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב ... - תגובה
שרית פאר31/01/2011שלום ללל,
אם ברצונך להגביר והלגדיל את הכמויות שאת שואבת ומאחסנת לתינוקך את יכולה להתחיל לשאוב כל יום מספר פעמים ולשים במקפיא כסטוקים לכשתחזרי לעבודה.
האם בעבודה תהיה לך אפשרות לשאוב?
חשוב להמשיך לשאוב בעבודה או לחילופין להוריד את ההנקות לאט לאט בשעות שבהם תהיי בעבודה כדי שלא יהי לך גודש מהפסקה פתאומית.
לתינוק בגיל 3 חודשים הייתי מכינה בקבוק של 160 ורואה אם הוא רוצה עוד או שזה מספיק לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבה מיד שרהחלי30/01/2011
שלום
האם מישהי יודעת איזה דגם של משאבת מדלה משכירים ביד שרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבה מיד שרה - תגובה
שרית פאר31/01/2011דגם לקטינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה "עצבנית"אמא טריה30/01/2011
שלום, ילדתי לפני 12 ימים תינוקת מדהימה, אני מניקה אותה הנקה מלאה, יש לי כמות יפה של חלב והיא עולה יפה במשקל. לפני יומיים בערך נתקלתי בבעיה חדשה שעדיין מפריעה לי. בזמן ההנקה התינוקת לא רגועה. מידי כמה דקות של הנקה שקטה היא נתקפת פתאום בכעס לא מוסבר, בכי, תנועות רגוזות וחוסר שקט. או שזה עובר ואנחנו ממשיכות כרגיל עד לפעם הבאה (שמגיעה אחרי כמה דקות) או שזה מגיע למצב שבו היא ממש מאבדת אחיזה בפטמה ולא מצליחה לתפוס אותה שוב למרות שהיא ממש בפה שלה. גם זה עובר ואז אנחנו ממשיכות. זה יוצר חוסר רצף בהנקה וחוסר שקט של שתינו לאורך כל זמן ההאכלה. הבעיה היא שאין שום סיבה ברורה למצב הזה. יש לכן רעיון?
שאלה נוספת, הופיע לי שלשום גוש קטן מתחת לעור סמוף לפטמה, בגודל של זית קטן, הוא קצת כואב ויש באיזור אדמומיות. האם זאת סתימה? אם כן, איך משחררים אותה או מטפלים בה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה "עצבנית" - תגובה
שרית פאר31/01/2011שלום אמא,
מספר שאלות:
כל כמה זמן התינוקת יונקת?
האם יונקת מצד אחד או שניים?
האם את לוחצת על השד בזמן היניקה?
האם את נשענת מעל התינוקת בזמן ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות:
אמא טריה31/01/2011לצערי אין עדיין מס' שעות קבועות בין הנקה להנקה, זה יכול להיות 5 שעות ואז היא באמת אחרי שני שדיים (עם הפסקה קלה באמצע) ולפעמים זה יכול להיות פחות משעה אבל אין חוקיות, היא מתנהגת בצורה הזאת בכל פעם.
אני לא נשענת עליה אבל לפעמים כשאני משתמשת בתנוחה של ה"פוטבול", אז אני רוכנת מעט קדימה. שוב, היא נוהגת כך בכל תנוחה וצורה, שעה וזמני האכלה.
לא תמיד אנחנו מצליחים להוציע גרעפס אבל גם לזה אין קשר ישיר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות: - תגובה
שרית פאר31/01/2011לאור מה שכתבת צריך לראות בשביל להבין מה מפריע לה.
ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חלבשני29/01/2011
שלום רב
ביתי בת שלושה וחצי חודשים, אני מניקה כל הזמן וגם שואבת
ביומיים האחרונים אני מרגישה שלא מספיקה לה הארוחה והיא ממשיכה לחפש
כשאני לוחצת על השד יוצא חלב אך כנראה שהזרימה ממש איטית ולכן היא לא רוצה.
אז חיממתי לה חלב שאוב והיא אכן אכלה.
אני ממש מתוסככלת.
מה עושים?? אני תה שומר ואוכלת ירוקים בכדי להגדיל את הכמות אך כנראה שזה לא מספיק לה.
מה עושים במצב כזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני רופאה אך יכולה לשתף..
דנה29/01/2011היי שני
אני מזדהה עם הרגשתך. אשתף אותך שאני התחלתי לקחת כדור בשם מוטיליום וכמות החלב עלתה משמעותית. שאלי את הרופא שלך. זה כדור נגד בחילות והקאות ותופעת הלוואי שלו היא העלאת תפוקת חלב אם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FORMULA AND BREAST MILKtami29/01/2011
hello there,
sorry to write in English, i can read Hebrew though.
i have 11 weeks old baby girl
2 days ago i have started to give her formula once a day (S-26- the name of formula) and i also top it up with breastfeeding during the day and night
my question is:
is it possible that the baby will gain lots of weight because of eating formula?
i read that thas what happen when you give breast milk and formula
i give her formula cause in a weeks time i will be going to school twice a week and unfortunately i can not pump enough breast milk in order to save some for the time i will be away
everything that i pump my baby is eating so i have non left in the fridge* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FORMULA AND BREAST MILK - תגובה
שרית פאר31/01/2011שלום תמי,
השאלה שלך מאד לא ברורה.
האם את מניקה מלא או נותנת גם בקבוקים?
בעקרון אין בעיה לתת בקבוק של פורמולה אם את צריכה ללכת ואין חלב שאוב.
לא אמור להיות עליה משמעותית במשקל בגלל הפורמולה, בד"כ תינוקות יונקים הם התינוקות שעולים במהירות במשקל בחצי שנה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אםדנה29/01/2011
שלום
אמא לתאומות בנות חודשיים כרונולוגי, נולדו בשבוע 33.
הבנות אוכלות 90 סיסי כל 3-4 שעות. משלבת חלב שאוב ופורמולות.
1) האם 90 סיסי מספיק או שכדאי לנסות להעלות מינון? (בינתיים נמנעת מכך בשל פליטות)
2) לגבי חלוקת חלב האם במהלך היום: האם כדאי לתת להן בתחילת ארוחה 30-40 סיסי חלב אם ולסיים בפורמולה או 1-2 ארוחות חלב אם מלאות ביום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם - תגובה
לילי עוזיאל29/01/2011הי דנה,
כל הכבוד לך על המאמצים לשאוב לתינוקות שלך חלב אם. זה מאוד חשוב, במיוחד לפגים.
כיוון שמדובר בפגיות ולא ציינת את משקליהן לא אוכל לענות לך לגבי נפח הארוחה.
לשאלתך: אני ממליצה לא לשלב חלב אם ופורמולה באותה ארוחה.
תרווי נחת מהקטנות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- משקלים
דנה29/01/2011היי
תודה על התשובה
משקלי הבנות לפני שבוע היו 3.400 ו 3.100
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבה..עזרהחלי28/01/2011
היי
אני מניקה ושואבת לסירוגין במשך חודשיים. לאחרונה אני מוצאת את עצמי שואבת כמעט כל היום כיוון שביתי לא אוכלת מספיק טוב מהפטמה ונרדמת, ולכן היא רעבה מהר. ניסיתי להעיר אותה בכל מיני דרכים וכעת היא יונקת 5 דקות ואחכ יוצאת מהפטמה וכשאני מנסה לחבר אותה לפיטמה היא מתנגדת ומתחילה לצרוח. לכן אין לי ברירה פשוט לשאוב ולתת לה בבקבוק, כך אני יודעת כמה היא אכלה.
כשהתחלתי להניק, קניתי את המשאבה הידנית של אוונט, שהיא מעולה וקומפקטית, כיוון שלא חשבתי שאשאב כל כך הרבה אך היד שלי כבר עייפה מללחוץ ולשאוב...
איזו משאבה אתן ממליצות לי לקנות? האם יש משאבה טובה ולא יקרה כיוון שהנוכחית עלתה לי כבר 280 שח. (מה אתן אומרות על משאבה מיד 2 או מ"יד שרה"?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבה..עזרה - תגובה
לילי עוזיאל29/01/2011הי חלי,
בהיעדר נתונים וללא צפייה בהנקה לא אוכל לסייע ממש.
אני לא יכולה לדעת אם התינוקת אכן זקוקה לכל כך הרבה תוספות, זו אינה תינוקת בת יומה ויתכן שבזמן יניקה קצר מקבלת כל צורכה ואינה רוצה לינוק. ידוע לנו כי תינוקות שינקו היטב עדין מסכימים לקבל תוספת מבקבוק גם אם הם כבר שבעים.
מצד שני - לאור תיאור ישנוניותה בהחלט יתכן שיש כאן אתגר.
נשמע לי שפגישה עם יועצת הנקה טובה תעזור לך לעשות סדר.
לגבי משאבות - זה מאוד אישי. לנשים שונות ולצרכים שונים יתאימו משאבות שונות.
באופן כללי אם שואבים בתדירות גבוהה כדאי לשאוב במשאבה דו צדדית כמו הלקטינה של מדלה (ניתן לשכור בתשלום או להשיג מארגונים כמו יד שרה אם יש לך מכתב מרופא ילדים או מיועצת הנקה) או הלקטליין של אמדה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להניקשרון בטיטו28/01/2011
שלום אני אמא לתינוק בן 3 חודשים בשלושה שבועות האחרונים אני מנסה לגמול אותו מהנקה וגם את עצמי וביומיים האחרונים לא הנקתי כלל
ההנקה מאוד חסרה לי ואמרו שניתן להגיע למצב שאוכל להניק אותו בבוקר ובערב האם ניתן לחזור למצב זה לאחר שהפסקתי יומיים (ועד התשובה עוד כמה ימים )
עדיין יש לי מעט חלב (האם נכון שהחלב לאחר 24 שעות "מקולקל")
תודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להניק - תגובה
לילי עוזיאל29/01/2011שלום שרון,
חלב אם לא מתקלקל בשד. אם את מרגישה לא בנח - תמיד אפשר לשאוב שאיבה אחת טובה ולשפוך.
ככל שפחות זמן עובר מאז לא הנקת - ישנם סיכויים טובים יותר לחזור לכמות החלב שייצרת לפני ההפסקה.
אפשר להשקיע כמה יממות בשאיבות תכופות כדי להעלות את תפוקת החלב.
גם סחיטה ידנית לאחר הנקה מעלה את ייצור החלב. ראי הפניה לסרטון בנושא זה באתר האינטנרט שלי. פרטי האתר מופיעים בפרטים האישיים שלי.
נשים רבות מתחרטות לאחר גמילה ועוברות תהליך כזה שנקרא relactation כלומר: ייצור חלב מחדש, כך שזה בהחלט אפשרי :-)
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)