מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריה??אתי18/01/2011
שלום, אני מניקה הנקה מלאה עם פטמת סיליקון את ביתי בת החודשיים...
בשבוע האחרון התחלתי להרגיש גירוד מסביב לפטמה ומאתמול הפטמה נראת לי קצת אדומה.
ברצוני לדעת האם זוהי התחלה של פטריה ואם כן אז פטמת הסילקון מונעת מביתי להידבק כי אין לה שכבה לבנה בפה מה שכן היא לא נינוחה בזמן ההנקה.
ואיך מונעים את הפטריה , אני מורחת קרם לנסינו על הפטמות , האם זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה?? - תגובה
שרית פאר22/01/2011שלום לך,
פטמת סיליקון הינה פתרון זמני, ממליצה להוריד אותה ולהניק אותה בלעדיה - בגילה אני מניחה שתצליח לתפוס לבד ללא עזרה כמעט.
מה שאת מתארת בהחלט יכול להיות פטריה - ממליצה לפנות לרופא בכדי לקבל משחה טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אבסולוטית בלילהיעל17/01/2011
לילה טוב.
אני אמא לתינוק בן 11 חודשים הוא אוכל הכול אבל גם יונק בעיקר שהוא עייף {הוא מוצץ מוצץ} אבל בלילה כשהוא מתעורר הוא יונק ופה מתחיל הבילוי הלילי שלנו.כשהוא מתעורר לאכול אני מאכילה אותו במיטה שלנו וכל הלילה הוא פשוט עובר משד לשד ,הוא לא רוצה מוצץ והוא לא נרגע עד שהוא מקבל את השד {הוא עדין ישן איתנו בחדר}.מיותר לציין שאני גמורה מעייפות ,מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה אבסולוטית בלילה - תגובה
דבר ראשון ממליצה בחום להוציא אותו מהחדר שלכם, הוא שומע אותכם בלילה והתרגל לישון איתכם במיטה, זהו הרגל שיש צורך לקטוע אותו.
תינוק בן 11 חודש לא צריך לינוק בלילה מבחינה תזונתיתי ולכן לאחר שהעברת אותו חדר, במידה ומתעורר שבן זוגך יגש אליו ולא יציע לאכול, יתן מוצץ ולא יוציא אותו מהמיטה, רק במידה ומאד בוכה אפשר להוציא ולערסל אבל את חייבת להיות מחוץ "למשחק" כי ברגע שיראה או יריח אותך הוא לא יוותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בהנקה ושאיבת חלברוני16/01/2011
שלום לכם. הבת שלי, בת חודשיים ושלושה שבועות, יונקת בלבד. במהלך היום היא אוכלת כל שלוש שעות, בלילה היא ישנה רצוף בין 8-9 שעות. עושה צרכים מתאימים. שוקלת 4.600 בערך. יש לי שתי שאלות:
1. בתחילת ההנקה, לפני שהיא תופסת את הפיטמה, היא בוכה מאד. לוקח לה כמה שניות, ורק אז תופסת את הפיטמה. לפעמים עוזר לה כשאני מטפטפת לה טיפות חלב לפה. היא יונקת בין 7-8 דקות. כשהיא מפסיקה אני מרימה אותה לגיהוק. כשאני מחזירה אותה כדי שתמשיך - היא שוב בוכה מאד. לפעמים אחרי הבכי מצליחה לתפוס ולהמשיך לעוד 10 דקות הנקה בממוצע, ולפעמים לא מסכימה כלל. מה עושים?
2. בשבוע האחרון הפשרתי לה חלב ששאבתי לפני חודש בערך, והוא היה חמוץ מאד. נדמה היה לנו שהוא מקולקל, ולא נתנו לה אותו. האם הוא אכן מקולקל? ואם כן - למה? ואיך אפשר למנוע? החלב נשאב לתוך שקיות של חברת DIROSE, הוקפא מיד והופשר במקרר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בהנקה ושאיבת חלב - תגובה
קשה לי לענות למה החלב היה מקולקל - יכול להיות שהיתה הפסקת חשמל או שהשקית לא מתאימה. נסי שקיות אחרות ותראי אם זה בגלל השקית.
ד"א יש לחברת מדלה בקבוקים קטנים לשמירת חלב קפוא - יכול להיות שהם יוכלו לשמור על החלב יותר טוב.
לגבי הנקה - מאד יכול להיות שהתנוחה לא נעימה לה או לחילופין כואב לה - האם זה קורה בשני הצדדים או רק בצד אחד?
האם כשאת מתחילה את ההנקה היא רגועה או שמגיעה כבר מראש בוכה לארוחה?
נסי להתחיל את ההנקה כשהיא בשלבי החיפוש הראשונים (חתלי אותה באמצע ההנקה ולא בהתחלה).
נסי לשנות תנוחה, שהראש יהיה יותר גבוה מהטוסיק.
במידה וזה משהו חדש שרק התחיל לאחרונה ממליצה לגשת לרופא ילדים לבדוק אוזניים.
בברכה
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אםמילה16/01/2011
שלום, בני בן 3 וחצי חודשים, אני מניקה אותו וגם שואבת לו ונותנת לו מבקבוק כי יותר נוח לו ככה, אבל הוא ממש לא שבע מהחלב שלי, הוא אוכל בין 120-150 , ולא שבע ובוכה רק לאחר שאני נותנת לו תוספת של מטרנה הוא נירגע, מה אלי לעשות? האם יש משהו בחלב שלי לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם - תגובה
אולי הוא צריך עוד קצת מהחלב אם, אולי הכמות שלו גדלה בגלל מתן הבקבוקים ל 180, נסי להגדיל את הכמות ובמקום פורמולה תני לו חלב אם.
איך הוא מתנהג אחרי הנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה!!!!!שרי16/01/2011
בני בן ה8 חודשים יונק הנקה מלאה א. האם ההנקה מועילה בגיל זה? האם זה משביעה אותו? יש לציין שהוא לא אוהב מוצקים הוא אוכל כמו טעימות ב. האם אפשר להוסיף דייסה לחלב שאוב?אם כן כמה כפיות לאיזה כמות של חלב? הוא שוקל 7 קילו ונולד 2.500 קילו הגובה כרגע 65 ס"מ בטיפת חלב מאוד הלחיצו אותי הם צדקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שרי16/01/2011שכחתי לציין שהוא מתפתח מאוד יפה זוחל ויש לו שני שינים שלפעמים נושכות בהנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה!!!!! - תגובה
ההנקה מאד מועילה בכל גיל, ואין המלצה ספציפית לדייסה אך כן לאוכל מוצק, נסי לתת לו טעימות שונות בשיטות שונות - על האצבע בצורה של מציצה, הושיבי אותו מול הצלחת ותני לו להושיט ידיים ולנסות לטעום לבד (מאד מלכלך אך מאד מהנה בשבילם).
לגבי המשקל - נכנסו בינואר עקומות גדילה מעודכנות לתינוקות יונקים שהם שונים מעקומות של תינוקות האכולים מפורמולה (שזו העקומה שהשתמשו עד היום), בקשי מהאחות לבדוק בעקומות החדשות ויש מצב שתופתעי :-)
בברכה
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה אין חלבדור שבתאי14/01/2011
שלום
הראל בן חודשיים עד לפני שבוע ניזון מהנקה בלבד לאחר שהייתי בטיפת חלב( הוא עלה בחודש 400 גר') דיברתי עם הרופא והרופא אמר לי לתת להראל תוספת פורמולה וכך עשיתי (בשבוע האחרון בלבד) יצא שהנקתי 3 פעמים ביממה (הראל ישן בלילה 6 שעות לערך ואוכל כל 3 או 4 שעות ביום) במהלך התקופה שהראל ניזון מהנקה בלבד הוא היה מאוד רגוע טפו טפו
עכשיו החזה שלי מייצר חלב בכמות קטנה מאוד שלא מספיקה לו לארוחה אחת אפילו הראל מתחיל חינוק ואחרי דקות ספורות מתחיל לבכות שלא יוצא לו.
מישהי באתר הציעה לי לקחת שמן קצח (אני לוקחת כבר 3 ימים) ואין שינוי.
מה עושים ??.אני מאוד רוצה להמשיך להניק ואפילו לחזור להנקה מלאה האם זה אפשרי?
תודה,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה אין חלב - תגובה
שרית פאר15/01/2011שלום לך,
בהחלט אפשר לחזור להנקה מלאה, אך בשביל זה את צריכה לחזור להניק אותו באופן רציף.
3 הנקות ביום גרמו לירידה בייצור החלב, המלצתי היא:
כל ארוחה מתחילה בהנקה של 2 צדדים ומוסיפה במידה וצריך, לאחר מכן יושבת ושואבת 15 דקות מכל שד כאשר כל 5 דקות להחליף צד.
ממליצה על מוצר שנקרא מור מילק, תוסף תזונה טבעי שמגביר את ייצור החלב,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילה והנקהאמא ל213/01/2011
שלום רב בני בן 3 חודשים יונק באופן מלא
מתי הוא אמור להיות מסוגל לישון לילה שלם? ברור לי שלא 12 שעות שינה אני מתכוונת למשוך 6-7 שעות בלילה בלי לאכול
בני הראשון לא ינק ובגיל חודש וחצי כבר ישן משעה 22 בלילה עד 6 בבוקר ולבד מבלי שהייתי צריכה לעשות משהו
ברור לי שכל תינוק שונה אבל מכיון שלא הנקתי את הקודם אני לא יודעת למה לצפות
האם בקבוק פורמולה אחד ביום לפני השינה אמור לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת לילה והנקה - תגובה
תינוק בן 3 חודשים עדיין אמור להתעורר בלילה לאכול.
הנקה היא התזונה הכי מותאמת לו ולכן לא מכבידה עליו ומתעכלת יותר בקלות.
סביר שהוא יפתח מרווח של 4 שעות בין ארוחות, אפשר להניק מצד אחד, לחתל (זה מעיר אותו קצת) ואז להניק מצד שני.
מתן פורמולה לא בהכרח יגרום לשינה יותר ארוכה.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהנקהחלי13/01/2011
היי
בתי בת חודש וחצי וכבר מגיל שבועיים סובלת מאוד מגזים.
האם יש מזונות ומאכלים שעלי להימנע מהם כדי להקל עליה?
(שמעתי שעדיף להימנע מפירות הדר, עגבניות וכו'..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהנקה - תגובה
בעקרון אין איסורים באוכל בזמן הנקה, אך לפעמים עוזר כאשר האמא שותה תה שומר.
ממליצה לנסות המנעות ממוצרי חלב פרה בשבועיים הקרובים ולראות אם יש השפעה - ניתן להחליף עם מוצרי חלב עיזים.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהאמא13/01/2011
שלום לכן,
בתי בת 4 חודשים, יונקת. עד לפני כ-3 שבועות היא ישנה אפילו 6-7 שעות בלילה ברצף לפני ההתעוררות לארוחה נוספת. מאז התחילה להתעורר כל שעתיים מרעב, הנקתי אותה והיא חזרה לישון. התייעצתי עם אחות טיפת חלב באיזור מגוריי והיא הציעה לי לתת לה בקבוק חלב שאוב לפני השינה כדי לדעת כמה היא אוכלת לפני שהיא הולכת לישון.
(אני אציין שבמהלך היום בתי כמעט ואינה ישנה, אולי כשעה בזמן טיול או משהו כזה....כמו כן מבחינת הטיטולים- הכל מלא בכל טוב)
במהלך היום לא הצלחתי לשאוב בין ההנקות, הייתי יושבת חצי שעה ואולי שואבת משהו כמו 50 מ"ל. בלילה אחרי שהיא הלכה לישון הצלחתי לשאוב, ואז נכנסנו ל"לופ" שהיא מקבלת לפני השינה בקבוק של חלב שאוב בסביבות ה130 מ"ל ואז היא מצליחה לישון ברצף 5 שעות.
ביומיים האחרונים אני מתקשה בשאיבה (כדי לשאוב 150 מ"ל לקח לי שעה!!!!) ומרגישה שהשדיים לא מתמלאים מספיק, בנוסף כשאני מניחה אותה על השד כדי לינוק היא לעתים מתנגדת, מקשיתה את הגב לאחור ומתחילה לבכות. אני חוששת שהיא מתחילה להעדיף את הבקבוק....
היום עשיתי את הצעד ואפילו קניתי תמ"ל למקרה הצורך...
מה עליי לעשות?
האם יש דרך לשלב בין חלב שאוב/הנקה/תמ"ל?
בבקשה עזרו לי
(סליחה על אורך ההודעה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
האם את בטוחה שהיא מתעוררת בלילה בגלל רעב?
לפעמים אחרי תקופה שהם ישנים טוב הם פתאום מתעוררים ואנחנו מפרשים את זה כרעב ואז מתחיל מעגל קסמים שכזה.
האם כשהיא מתעוררת היא ממש אוכלת בתאבון או מנשנשת ?
המלצה שלי:
כשהיא מתעוררת בלילה שמישהו אחר יגש אליה וירדים אותה חזרה בלי אוכל.
הנקה לפני השינה - צד אחד עד שמסיימת אותו, להחליף טיטול כדי להעיר אותה קצת ולתת צד שני.
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה13/01/2011
שלום רב,
בני בן החודשיים יונק במהלך היום,בלילה הוא מקבל בקבוק אחד של סימילאק(120 מ"ל)
בימים האחרונים כאשר הוא יונק הוא נראה עצבני-הוא מתחיל לינוק ואז עוזב את הפיטמה מילל וממשיך לינוק במהירות שוב עוזב את הפיטמה מיילל וכך הלאה...ניסיתי לתת לו בקבוק והוא שתה את הבקבוק במהירות.
אני רואה שיוצא לי חלב,מה יכולה להיות הבעיה?מדוע הוא נהיה עצבני כאשר הוא יונק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מתי הוא נהיה עצבני? בתחילת ההנקה או לאחר כמה דקות?
העצבנות יכולה לנסוע מזרימה איטית מהשד.
האם יש הבדל בין הצדדים?
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת והנקהליאת13/01/2011
יש לי סכרת. האם מותר להניק? לשאוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת והנקה - תגובה
שרית פאר14/01/2011שלום לך,
אפשר לעשות הכל עם סכרת, היא אינה פוגעת בחלב האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם לשינוי שיש לי בהנקה?אפרת12/01/2011
יש לי תינוקת בת 5 חודשים, יונקת בלבד. בשבוע באחרון אני לא מרגישה שאני מתמלאת כמו שהייתי מתמלאת קודם, ואין גם את ההתקשות בחזה שהייתי מרגישה בד"כ בתחילת ההנקה. בנוסף, התינוקת שלי אוכלת לעיתים יותר תכופות. אני מנסה לחשוב על מה שעבר עלי בשבוע האחרון כדי לנסות ולהבין מה משפיע על תופעות אלה שתיארתי ולא מצליחה. התינוקת הייתה קצת מקוררת שבוע שעבר, אך אכלה פחות או יותר כרגיל. עשיתי מסאז' שבוע שעבר, האם ייתכן שהייתה לזה השפעה על החלב?
דבר נוסף אולי קשור - טרם קיבלתי ווסת מאז הלידה, ובראשון לחודש קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה. האם ייתכן הריון, ולכן השינוי בחלב? אשמח לתגובה מהירה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אפרת12/01/2011דבר נוסף, אני נמצאת בלחץ לקראת החזרה לעבודה, דבר שאני לא שלמה איתו. האם זה יכול להיות הגורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בשבוע לאחר לידהיפה כהן11/01/2011
ראשית , תודה . אני ממש שבורה מזה שאין לי כמויות. אני אלך ליועצת הנקה.
אך כיצד ניתן להגביר חלב?או שלא אמור להיות כמויות בזמן הזה ? אולי אני סתם לחוצה וזה עצמו עושה מחסור?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בשבוע לאחר לידה - תגובה
הדס חבקין11/01/2011הי יפה,
באמת שאי אפשר להעריך את הכמויות שיש לך דרך האינטרנט, יכול להיות שכאשר תניקי אותה בלבד הכמויות יגדלו. מצד שני, אם באמת אין מספיק זה קצת חסר אחריות מצידי להמליץ עך זה בלי לראות אותך..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- is it o.k to pump?tami11/01/2011
hello there, sorry for writing in English, i don't have Hebrew key board but can read Hebrew.
i read that it is not recommended to breast pump.
i have a 2 month old baby girl and i used to breastfeed all the time and 3 weeks ago i started to pump
is this recommended at all? could that make my milk supply to drop down?
Thank you
Tami* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר is it o.k to pump? - תגובה
הדס חבקין11/01/2011הי תמי,
שאלת השאיבה תלויה בסיבת השאיבה. אם אין סיבה לשאוב אז אין למה לשאוב אבל אם את מתכננת לחזור בקרוב לעבודה או משהו כנראה שתזדקקי לשאיבות.
בקיצור, כמו כל דבר, אם עושים זאת בחכמה, לא תהיה לך שום בעיה בתנובת החלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בתחילת הריוןטל10/01/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים ושבעה חודשים. מאז גיל שנתיים יונקת רק לפני השינה וכאשר מתעוררת בלילות. אני כעת בשלבי הריון מוקדמים ונמצאת בקונפליקט גדול לגבי המשך הנקה. באופן עקרוני, אני מרגישה שזה נכון להפסיק אך יש שתי נקודות שאשמח לקבל אליהן התיחסות:
1. האם בשלב זה של ההריון, יתכן סיכון כתוצאה מההנקה? (אמנם רק בלילה אך יכולה לינוק לא מעט...)
2. כיצד ניתן לעשות את הגמילה הסופית בצורה המיטיבה ביותר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בתחילת הריון - תגובה
שרית פאר12/01/2011שלום טל,
בעיקרון אין סיכון בהנקה בהריון במיוחד כאשר זה פעם ביום.
בד"כ בשלבים מתקדמים של ההריון החלב משנה את טעמו כי הופך לקולוסטרום ואז היונקת לבד תפסיק לינוק.
את הגמילה אפשר לעשות שצורה של שבירת מנהגים, אם עד היום היה נהוג שאת משכיבה אותה לישון עם הנקה, אז ממחר אם זה אפשרי מישהו אחר ישכיב אותה לישון או במידה ואין אפשרות כזו את אומרת שהיום אין ציצי ולשבות את השגרה עם סיפור.
בהצלחה ולידה קלה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)