פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימן לבן או דלקת בפטמה
    נורית
    04/07/2011

בני בן 9 חודשים, יונק כ 4 פעמים במהלך יממה.
    לאחרונה, צמצמנו את מספר היניקות בשל חזרתי לעבודה ובשל שינויים בתזונה – אכילת מוצקים. גם כמות החלב פחתה והחלב אינו זורם כמו לפני חודשיים.
    השינויים לוו בגודש קל ומעט כאב בשדיים, אולי אף בסתימות שהשתחררו מעצמן במהלך היניקות ועיסויים שעשיתי.
    בימים האחרונים יש סימן לבן כמרכז אחת הפטמות וההנקה מאד כואבת. השד עצמו מעט כואב אחרי הנקה אך אינו מרגיש אחרת ואינו חם יותר מהשני. הסימן נראה כמו מוגלה קלה ואולי זוהי פטריה, אך אינני יודעת לזהות דלקת או פטרייה.

למי עלי לפנות כדי לאבחן ולטפל?

תודה,
    נורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימן לבן או דלקת בפטמה

הוספת תגובה

• סימן לבן או דלקת בפטמה - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי נורית
    מהתאור פה נשמע לי יותר מתאים שזו סתימה בקצה הצינורית בפטמה. תנסי לחמם לפני ההנקה עם קומפרס חם (לא חם מדי) ו/או קצת שמן כדי לרכך. ולשנות תנוחה של הנקה--אולי בתנוחת הצד, אולי בשכיבה על הצד. לעסות את המקום ולנסות לשחרר אותו בסחיטה ידנית או שאיבה או הנקה. הייתי מנסה להראות ליועצת הנקה מוסמכת כדי לנסות להבדיל בין סתימה כזו (bleb), פטריה ודלקת.
    מקוה שתהיה לך הקלה מהירה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה
    איילה
    04/07/2011

שלום,
    ביתי בת 8 חודשים והיא יונקת הנקה מלאה. לאחרונה היא מאוד לא שקטה בהנקה ולעיתים היא מושכת את הראש אחורה עם הפטמה בפה. אחת הפטמות שלי אדומה וכואבת, לדעתי מהמשיכות שלה. מה יכולה להיות הבעיה? אציין שהיא הוציאה שיניים כבר לפני חודש, ושהיא סרבנית בקבוקים וטעימות עיקשת ביותר...אשמח גם לעיצה לגבי מעבר לבקבוק...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהנקה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי איילה
    את יכולה לדלג על בקבוק בשלב הזה ולעבור ישר לכוס. אפשר להמשיך להציע בקבוק אם את רוצה אבל המפתח הוא הורדת הלחץ.
    יכול להיות שיש עוד כמה שיניים שמחכות לצאת ושיש כבר חיספוס מסוים שמגרה לך את הפטמות. תנתקי אותה ברגע שהיא מתחילה למשוך אחורה ולהכאיב. המעבר לאוכל מוצק הוא נושא רחב מאוד. במספר מקומות בארץ יש סדנה כדי לקבל טיפים למעבר החשוב הזה. מציעה לך לחפש באזור שלך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה איטית מאוד במשקל
    anat
    04/07/2011

שלום, התינוקת המקסימה שלי בת 4 חודשים. ניזונה מהנקה מלאה ,בהתחלה היא עלתה במשקל מאוד יפה .פעם 370 גרם בשבוע ופעם 200 גרם לשבוע
    לפני חודש היא עלתה 50 גרם בשבועים ,לאחר מכן היא עלתה 150 גרם בשבוע והשבוע האחרון היא עלתה 80 גרם .
    נולדה משקל של 2900 כיום היא שוקלת 5400 ,יש לציין שהיא מתפתחת מצויין ,עירנית ופעילה . לפי המדדים של טיפת חלב היא נמצאת כל הזמן באחוזון 25%
    אני לא מצליחה להרגע , כל הזמן בחששות בגלל העלייה האיטית במשקל והפכתי למתוסכלת מאוד
    האם להניח לה ולא להוסיף תוספות?
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה איטית מאוד במשקל

הוספת תגובה

• עלייה איטית מאוד במשקל - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי ענת
    יש מצבים שיש הרבה חלב וזרימה טובה בחודשים הראשונים ואחר כך הכמות יורדת. זה לפעמים בגלל שימוש לא אידיאלי של פטמות סיליקון, לשון קשורה וחוסר ריקון טוב של השד, תפיספ לא מקסימלית וחוסר ריקון טוב של השד. דבר ראשון הייתי מציעה לך לשאוב אחרי כל הנקה למשך כמה ימים, לראות אם לא עוזר להגביר את הכמות, ונותנת לה תוספת של החלב השאוב. לא בטוחה שיש בעיה אבל ליתר בטחון להוסיף חלב שלך. ואולי לראות יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לראות אם עוד יש מה לשפר בתפיסה. אם יש צורך להגביר את הכמות, אפשר בנוסף לשאיבות לקחת תוספי מזון טבעיים שיכולים לעזור.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית בקבוק בת 5 חודשים כמעט
    דלית
    04/07/2011

שלום,
    התינוקת שלי כמעט בת 5 חודשים ומוזנת רק מהנקה (התחלנו טעימות). כבר מהחודש הראשון התחלתי לתת לה פעם ביום יומיים בקבוק עם חלב שאוב כדי שזה לא יהיה לה זר, ובחודש האחרון עשיתי הפסקה ארוכה ועכשיו היא ממש מסרבת לקחת בקבוק.
    מה אפשר לעשות כדי לעזור לה ולהימנע מהבכי הכרוך בניסיון לתת לה בקבוק?

הוספת תגובה

• סרבנית בקבוק בת 5 חודשים כמעט - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי דלית
    אם יש לך איזשהו לחץ סביב הנושא של מתן בקבוק, היא מרגישה את זה. תנסי קודם לשחרר את הלחץ. תני לה לנסות בקבוק עם מעט חלב ולא כשהיא מאוד רעבה. כשסיימה חצי מהארוחה. כמשחק. ללא לחץ. שוב, ללא לחץ! שתיה מבקבוק זה הדבר הפשוט ביותר שהיא תצטרך ללמוד בחיים. תסמכי עליה! אם היא בוכה, תפסיקי לנסות. לא להפוך את זה למאבק.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דלית
    05/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בגיל מאוחר
    שילה
    04/07/2011

היי, חברתי מניקה את הילדה שלה כבר יותר משלוש וחצי שנים - הילדה עברה את גיל שלוש וחצי והיא עדיין יונקת. האם זה בריא? האם מבחינה חינוכית זה יכול להזיק לילדה? זה די נדיר שמניקים עד גיל כזה ולכן אני שואלת.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בגיל מאוחר

הוספת תגובה

• הנקה בגיל מאוחר - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי שילה
    אין למעשה גיל שההנקה לא בריאה. זה לא יכול להזיק לילדה או לאמא אם הגבולות ברורים. זה נראה לך מוזר בגלל שבתרבות שלנו בארץ רובן מפסיקות להיניק בין שנה לשנתיים. אבל בתרבויות שונות שלוש וחצי וגם מעבר ממש לא נדיר או מוזר. זו הבחירה של כל זוג (אם ותינוק).
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שילה
    05/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לא רגועה
    תמר
    03/07/2011

שלום! ביתי בת 6 חודשים. אני מניקה אותה הנקה מלאה. (כל שעתיים שלוש במהלך היום ובלילה כל 4-5 שעות-כשהיא מתעוררת). אני נוהגת כבר מההתחלה, להניק בכל פעם צד אחד. בשבועות האחרונים היא יונקת ומתנתקת כל כמה דקות. בניתוק היא מושכת איתה את הפיטמה ומכאיבה לי מאוד, בנוסף היא סוגרת את הפה חזק על הפיטמה (מרגיש כמו צבת).היא עברה חיתוך ללשון קורה בגיל חודש.
    לצערי, אני מרגישה את הכאב תוך כדי הנקה וגם אחריה. הפיטמות כבר אדומות. הלכתי לרופא שאמר שזה דלקת קלה. אני מוצאת את עצמי מנתקת אותה (אולי לפני שסיימה לאכול) מרוב שכואב לי.יכול להיות שהיא מתנתקת בגלל שיניים שיוצאות לה? האם אני פוגעת בכמות החלב על ידי ההפסקה היזומה שלי?
    כמה זמן בדרך כלל יונקים בגיל הזה? מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לא רגועה

הוספת תגובה

• הנקה לא רגועה - תגובה

סיגל גולן
    03/07/2011

הי תמר
    כל הכבוד על ההנקה המלאה!
    יכול להיות שהמשיכה שלה את הפטמה באה בהלחץ של יציאת שיניים. יכול להיות שמפריע לה משהו בפה, כמו פטריה. יכול להיות שירדה לך כמות החלב בגלל ההנקה החד צדדית לאורך זמן.
    ההנקות בגיל הזה לרוב די קצרות (5-15 דקות) כי תינוקות רוצים לגלות את העולם ואין להם אותה סבלנות וצורך להתחבק עם אמא הרבה זמן באוכל. אולי היא מתנתקת כי מספיק לה והיא תשמח למצוץ עוד אבל לא רוצה את החלב? אם היא כן רוצה עוד, אולי תנסי לשאוב בין הנקות ולתת לה עוד קצת מבקבוק או כוס כשכבר קשה לך בגלל השפשוף? אולי בכלל תשאבי כדי להגביר את הכמות אם זה מה שמפריע לה, ותעברי לשימוש בשני הצדדים בכל ארוחה? מקוה שיוקל עליך בקרוב! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לא רגועה- שאלה נוספת

תמר
    03/07/2011

סיגל, תודה על תגובתך המהירה.
    האם העובדה שאני מנתקת אותה, לפני שהתנתקה בעצמה, גורמת לכך שהיא לא מקבלת את החלב האחורי, שעל פי הבנתי זה מה שמזין אותה.? (היא עולה יפה במשקל, חייכנית, וחיננית.רק לאחרונה היא די עצבנית). הכאב של המשיכות שלה עם החניכיים פשוט בלתי נסבל....
    רק אציין שמאז שהיא נולדה היא כמעט ואינה מתנתקת מעצמה. גם לאחר שנרדמת בהנקה האחיזה שלה בפיטמה מאוד חזקה ואני מנתקת אותה עם האצבע, כדי שלא אהיה המוצץ שלה.
    זו ילדתי השניה, אני מודה שאולי הסבלנות שלי לשבת איתה יותר קטנה מבילד הראשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לא רגועה- שאלה נוספת - תגובה

סיגל גולן
    03/07/2011

נוצרה בעיה מאז שהגדירו את המונחים "חלב קדמי" ו"חלב אחורי"
    אין שני סוגי חלב. אחוזי השומן בחלב עולים ככל שהשד מתרוקן. יש שומן בחלב מהתחלת ההנקה. הייתי עושה נסיון לנתק אותה ברגע שהיא מתחילה למשוך בפטמה, עושה הפסקה קטנה ומעבירה אותה לשד השני. תראי אם היא יונקת בשקט עוד כמה דקות מהשד הזה. האם היא עצבנית רק בהנקה או כשאת מנתקת אותה היא ממשיכה לא להיות מרוצה? אשמח לקבל עדכון
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תמר
    03/07/2011

שוב תודה!
    אחרי הניתוק היזום אני מחברת אותה שוב, אולי היא לא תפסה טוב, אחרי 10 פעמים אני מנסה להרים אותה לגרעפס. אם היא בוכה במחאה, אני חוזרת להניק ושוב היא ממשיכה להתנתק. לפעמים אני נותנת לה מוצץ והיא נרגעת, ולפעמים היא יורקת אותו הכעס ואני מבינה שהיא עדיין רעבה, חורקת שיניים ומנסה שוב.
    אין ספק שזה מעלה הירהורים של להפסיק להניק.על אף שאת הבן הראשון הנקתי כמעט שנה, הפעם זה נראה לי יותר קשה.
    אנסה מחר את מה שהצעת ואעדכן...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    דנה
    02/07/2011

שלום,
    בזמן ההריון קניתי אומגה 3 - "אלספה 9 חודשים" עם מינונים מיוחדים במיוחד להריון (DHA 300 מ"ג ו- EPA 100 מ"ג). נשארו לי הרבה כדורים והמשכתי לקחת גם בזמן ההנקה. כעת אני רוצה לקנות חבילה חדשה - האם עדיף לקחת את מה שמיועד להריון או שאפשר כבר לקחת אומגה 3 רגיל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3 - תגובה

סיגל גולן
    02/07/2011

הי דנה
    יופי שאת לוקחת. אני בטוחה שאפשר לקחת את הרגיל בזמן ההנקה. שבוע טוב
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה אחרונה לפני השינה
    צילה
    29/06/2011

הי שוב,
    תינוקת בת 4 חודשים מתי כדי להשכיב לשנת לילה?
    כלומר מתי ההנקה כביכול האחרונה לפני השינה עדיפה?
    תמיד אומרים שכדי לתת תחליף לפני שינה כי ככה הסיכוי שיישנו יותר טוב ויותר שעות .
    אז אולי עדיף להניק ב-19:00 וב-21:00 לתת בקבוק? ואם כן אז כמה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה אחרונה לפני השינה

הוספת תגובה

• הנקה אחרונה לפני השינה - תגובה

סיגל גולן
    30/06/2011

הי צילה
    התחלת שנת לילה של תינוקות מאוד אישי אבל לרוב בין 18:30 ל 20:00 כדאי להשכיב. אפשר לייצק טקס סביב ההשכבה: אמבתיה, שיר, הנקה, שקט וחושך. שימי לב למתי היא מתחילה לשדר עייפות. אין שום יתרון לתינוקת במתן בקבוק פורמולה לפני השינה--זה רק מפקק יותר את מערכת העיכול והיא צריכה לישון חזק כדי לתת לאנרגיה לעבוד על העיכול. חלב אם מתעכל יותר מהר ויותר קל אז תינוקות יונקים לרוב אוכלים לעתים יותר קרובות. זה דבר טוב לתינוקת. לאמא אולי יותר קשה לקום להיניק יותק אבל יש להתחשב קודם בצרכי התינוקת. שינה יותר עמוקה בגלל פורמולה לא אומר שינה יותר טובה!
    לילה קל!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להתמעטות חלב
    אסתי
    29/06/2011

חזרתי לעבודה לפני כארבע שבועות ,ואני שואבת פעמיים במהלך שמונה שעות, ביומיים האחרונים אני שואבת פחות, זה גורם לי לחשוש שגם בבית יש התמעטות בחלב, לילדה אין סבלנות לינוק משד ריק והיא נהית עצבנית על השד אם אין מספיק חלב ולכן אופציה של להניק יותר ולתת יותר למצוץ היא בעיתית, מה עושים כדי לשמור על הנקה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר להתמעטות חלב

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להתמעטות חלב - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

הי אסתי
    אם את שואבת במשאבה חד-צדדית אולי תעברי למשאבה דו צצדית או תשדרגי את המשאבה לרצינית יותר. תדאגי לשתות מספיק. אם את יכולה לשאוב שלוש פעמים במקום פעמיים זה יעזור, אפילו תוסיפי פעם אחת נוספת של 5 דקות. אפשר לקחת תוספים טבעיים שאפשר לקנות בבית מרקחת ללא מרשם. בבית להיניק אותה אם אפשר במגע של עור לעור. לחשוב חיובי. בהצלחה!! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. רציתי לדעת גם...
    שירה
    29/06/2011

אז זה אפשרי ביחד, מרסילון והנקה, כן?
    בני אכן אוכל מוצק נהדר, אבל עדיין הייתי שמחה למצוא פתרון לא על חשבון ההנקה האהובה עליו כל כך ...
    האם זה הפיך?
    כלומר, אם אני רואה שהחלב הולך ונגמר יכולה מהר להפסיק את הגלולות ותפוקת החלב תחזור לכמות הרגילה?
    ובכלל, תוך כמה זמן רואים את השפעת הגלולה על החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    תודה. רציתי לדעת גם...

הוספת תגובה

• תודה. רציתי לדעת גם... - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

הי שירה
    אין לי נסיון עם הגלולה הזו--אלא רק עם הסרזט. המרסילון מורכב גם מפרוגסטרון וגם מכמות קטנה של אסטרוגן. לפי הספר על תרופות והנקה של ד"ר הייל כתוב שזה יחסית בטוח מבחינת התינוק. לפי הנסיון שלי עם סרזט אם יולדת מפסיקה לקחת את הגלולה כמויות החלב חוזרות מהר. אם רואים השפעה של הגלולה על כמות החלב זה בדרך כלל תוך שבוע-שבועיים. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות פצועות
    ליאור
    28/06/2011

שלום,
    אני מניקה את ביתי בת ה11 חודשים (הנקה ישירה פעם ביום ושואבת שלוש פעמים ביום). בשבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבים בזמן ההנקה, כשבדקתי את הפטמות ראיתי שיש חתכים. זה מאוד כואב בזמן ההנקה (כנראה שאז הפצעים נפתחים) ויורד מזה קצת דם לפעמים בזמן השאיבה. הפצעים מופיעים על שתי הפטמות. אני רוצה לציין ששמתי לה שלביתי יש בחיבור בין השפתיים בזוית הפה מעין יובש. יכול להיות שזו פטריה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות פצועות

הוספת תגובה

• פטמות פצועות - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

שלום ליאור
    אי-אפשר לאבחן פטריה במייל--צריך לראות. יכול להיות שמה שכואב לך זו פטריה שיש לה בפה והיא מעבירה לך. אבל גם יכול להיות שהיא מיציאה שיניים והחיספוס משפשף לך בפטמה. תעבירי אצבע בחניכיים שלה ותרגישי האם חד. תאווררי את הפטמות. אם יש דם אפשר להשיך להיניק וגם לתת חלב עם דם. לא יפריע לה. מקוה שזה יעבור מהר.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות מרסילון והנקה
    שירה
    28/06/2011

שלום.
    בני בן 7 חודשים.
    לא הסתדרתי כלל עם סרזט/מיקרולוט והומלץ לי לנסותן.
    מה תהיה מידת ההשפעה על החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות מרסילון והנקה

הוספת תגובה

• גלולות מרסילון והנקה - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

שלום שירה
    ההשפעה על כמות החלב מאוד אישית. תהיי עם היד על הדופק. אני מניחה שבנך כבר אוכל קצת אוכל מוצק, אז תשאבי בנוסף להנקה כדי לעזור לשמור על הכמויות. אם תצטרכי, את יכולה לקחת תוספים טבעיים להגברת החלב. בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דינו של חלב שאוב מאחרי הלידה?
    צילה
    28/06/2011

הי,
    ביתי בת תיכף 4 חודשים.
    יש לי במקפיא חלב מהשבוע הראשון לחייה.
    הבנתי שלא כדאי לתת את החלב הנ"ל כי זה לא מתאים לגילה.
    (כי החלב משתנה עם הגיל)
    האם זה נכון?

הוספת תגובה

• מה דינו של חלב שאוב מאחרי הלידה? - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

הי צילה
    אפשר לתת חלב אם של תקופה אחת בתקופה אחרת. זה תמיד תמיד תמיד יותר טוב מפורמולה!!! תטעמי טיפה אחת לבדוק שלא חמוץ, ולהשתמש בזה--לא לזרוק!!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף החלב...

צילה
    29/06/2011

הבנתי שחלב במקרר טוב כ- 7-8 ימים
    מה לגבי חלב במקפיא?
    האם ניתן להקפיא בשקיות סנדוויץ? (כי זה מה שעשיתי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף החלב... - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

אפשר במקפיא לפחות 3 חודשים--לא בדלת, אלא בפנים
    לא רצוי בשקיות סנדוויץ--יש שקיות להקפאת חלב אם שאפשר לקנות בבית מרקחת או שילב.
    אם זה מה שיש לך עכשיו במקפיא, תפשרי ותטעמי--אם הטעם בסדר--תשתשמשי בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה ושאיבה
    צילה
    28/06/2011

שלום,
    אני תיכף חוזרת לעבודה ויש לי כמה שאלות.
    1.חלב שאני שואבת במשך יום העבודה ( כמובן בשעות שונות)
    ניתן לערבב?
    2.למשך כמה זמן ניתן לשמור חלב אם במקרר?
    3.לפעמים הבת שלי מתאגרפת בעצבים עם הציצי (בת תיכף 4 חודשים) לי ניראה כאילו בגלל שנגמר החלב, יכול להיות?
    4.הבת שלי פלטנית מאוד (כך גם היו גם השניים הגדולות) האם זה אומר שהיא אוכלת יותר מידי? ופולטת את העודפים?

תודה ויום נפלא!
    צילה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה ושאיבה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה ושאיבה - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

שוב שלום צילה
    אפשר לערבב חלב משאיבות שונות באותו יום אחרי שכולן התקררו. זאת אומרת, לא להוסיף חלב חם מהגוף לחלב קר במקרר. קודם לקרר אותו ואחר כך להוסיף. חלב שאוב יכול להיות 7-8 ימים במקרר, לא בדלת אלא בפנים, איפה שהכי קר.
    פליטות בהנקה לא מסמנות עודף של חלב, אלא שקצת מיצי קיבה יצאו עם הגרעפס. זה בדרך כלל עובר תוך כמה חודשים.
    חלב לא נגמר באופן פתאומי. איך העליה במשקל שלה? האם היא רגועה בין הנקות? ההנקה בגיל 4 חודשים לרוב הרבה יותר קצרה מהנקות בתחילת הדרך, ואולי את מנסה שהיא תאוכל יותר זמן והיא מסמנת לך המספיק לה? את משתמשת בפטמות סיליקון? או אולי התחלת לקחת גלולות למניעת הריון לאחרונה? לגבי שאלה זו אין לי תשובה פשוטה אלא הרבה יותר שאלות לשאול אותך כדי לדעת האם יש שינוי בכמות החלב.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נגמר החלב?

צילה
    29/06/2011

תודה על תגובתך...
    לא אני לא נוטלת גלולות...ולא שום דבר אחר!
    האמת לא כל כך נחה ולא אוכלת כמו שצריך...(אבל כך היה גם בהתחלה...)
    לדעתי עלתה יפה במשקל, והיא ילדה די רגועה (מוצצת אצבע -כניראה עוד מהבטן)
    אבל לפעמים יש לה קטע שהיא צורחת ולא רוצה לישון ולא מוכנה להתקרב לציצי
    רק בידיים היא רגועה.
    אבל בקבוק מוכנה לקחת (נתתי לה בקבוק עם מיים)
    הקטע השני זה בזמן הנקה היא לפעמים מתעצבנת ומתאגרפת עם הציצי כאילו לא יוצא חלב, אז אני מעבירה אותה לשני.
    ביומיים האחרונים גם ניסיתי לשאוב ולא יצא כלום. (אולי כפית בקושי)
    האמת שבעוד יומיים אני חוזרת לעבודה, אז אולי בגלל זה אני יותר לחוצה וזה ממעיט את החלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נגמר החלב? - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

הלחץ שלך יכול בהחלט לשפיע על זרימת החלב. ואם יש זרימה איתית יותר, גם הייצור נפגש בסופו של דבר. תנסי להרפות, לנשום עמוק, להגיד לעצמך שאת עושה את הדבר הכי טוב שאת יודעת לעשות, תשאבי קצת אחרי כל הנקה למשך יום-יומיים ואולי תראי עליה בכמות. תניקי אותה עור לעור. תשתי ותנוחי קצת. מאחלת הצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להוסיף חלב לבקבוק
    נטלי
    27/06/2011

היי...אני מניקה ושואבת חלב יוצא לי למלא כמות של 30 לכל היותר. האם אני יכולה לשמור את מה שיצא במקרר ואחרי כמה שעות להוסיף לאותו בקבוק עוד חלב ?? ואם כן אז איך עושים את זה הכי טוב בלי לפגוע בחלב ?

לקביעת תור
    סגירה
    להוסיף חלב לבקבוק

הוספת תגובה

• להוסיף חלב לבקבוק - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

שלום נטלי
    כל פעם שאת שואבת, תקררי במקרר את הכמות הזו, וכשהוא קר, תוסיפי אותו לחלב ששאבת קודם ושכבר קר. ככה תאספי לך במשך היום, תסמני את התאריך, ותשתמשי בו תוך שבוע. לא לערבב חזק, לחמם במים חמים מהברז, לא מהקומקום ולא במיקרוגל.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה