מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימות חוזרות ונשנותאפרת09/02/2011
אני סובלת מסתימות חוזרות ונשנות בשד (לא שד ספציפי) הגורמות לו להיות קשה וכואב. שמעתי שזה עשוי לנבוע מחוסר באנזים מסויים. האם אתן יודעות להגיד לי איזה או מאילו סיבות נוספות זה יכול לנבוע?
זה נורא כואב ומציק ומשתחרר רק כעבור יומיים-שלושה לאחר עיסוי השד בזמן ההנקה. זה קורה לי בממוצע אחת לחודש ובכל פעם זה סיוט מחדש. מה לעשות??
(אגב, בני בן 7 חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות חוזרות ונשנות - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011שלום אפרת,
בראש ובראשונה כדאי שיועצת הנקה תראה אתכם יונקים. אולי שיפור קטן בתפיסה יביא לניקוז יותר טוב של השד ויסייע להפחית את אירועי הסתימות.
לא ידוע לי על חסר באנזים.
יש דברים שאפשר לעשות אבל הם תמיד יהיו רק לאחרי הסתכלות על ההנקה עצמה.
שבוע נהדר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילה?MP509/02/2011
שלום, כמו שאתם רואים אני אם לחמישה, הקטנה בת שלושה וחצי חודשים.
אני לא זוכרת שום קפיצ תגדילה אצל הילדים האחרים שלי, הקטנה המתוקה התחילה לישון כל הלילה לפני כחודש/חודש וחצי השבוע פתאום התחילה שוב לקום לי בלילה וגם ביום אוכלת כל הזמן. אני עוד בבית (חוזרת לעבודה עוד שבועיים) ונותנת לה מתי שהיא רוצה. חשוב לציין שהיא לא מוכנה לקחת מוצץ ונראה לי שאני קצת הפכתי להיות המוצץ שלה- כלומר במציצה נרגעת ונרדמת לפעמים.
רציתי לשאול האם זה באמת קפיצת גדילה- איך זה עובד וכמה זמן זה עלול להימשך?
אשמח גם כן לטיפים לגבי חזרה לעבודה- הקטנה עוד לא לוקחת בקבוק. עם הילדים האחרים שאבתי וההתחלה תמיד הייתה קשה.. עד שהסכימו לקחת בקבוק וכו' השאיבות ממש קשות לי אבל תמיד התמדתי עד גיל 10/11 חודש פחות או יותר. אני עובדת מ8-14 ארבעה ימים בשבוע. אם יש טיפים שיכלו לעזור והקהל על התקופה הקשה אשמח!
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת גדילה? - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי MP5,
יישר כח! יש לי חשד שייעוץ הנקה יסייע לך לייעל את הארוחות של הקטנה.
כמו-כן - האם את אוכלת ושותה באופן סביר וסדיר? מצליחה לנוח מעט?
טבעי שתינוקות יונקים הרבה ארוחות קטנות ביממה וגם שכיח מאוד שיש תקופות שתינוקות ישנים יותר רצוף בלילה ולאחר תקופה דווקא פחות.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה פיטמת סיליקוןדנה09/02/2011
שלום,
ילדתי את בני הראשון לפני חודשיים וחצי בשבוע הראשון סבלתי מסדקים בפיטמה ובהצעת יועצת הנקה השתמשתי בפיטמת סיליקון. הסדקים עברו תוך כמה ימים אך התרגלתי לנוחות ועד היום אני משתמשת בפיטמה. שאלתי היא אם שימוש ממושך יכול לגרום להפחתה בייצור החלב ואף לייבושו? חשוב לציין שהיציאות שלו מעולות 3-4 פעמים קקי ו 7-8 טיטולים ספוגים שתן. מעבר לזה יש עלייה במשקל 180 גרם בממוצע לשבוע.
קראתי באינטרנט שהפיטמה מקשה על המציצה וגורמת לריקון לא תקין מה שעלול להפחית את ייצור החלב ולכן כדאי לשאוב חלב אחרי כל הנקה כדי להגביר את הייצור האם זה נכון??
אני מרגישה הבדלים משמעותיים בשד לפני ואחרי היניקה האם אני יכולה להמשיך עם הפיטמה כי ממש התרגלנו.
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה פיטמת סיליקון - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי דנה,
אם את רוצה להמשיך להניק עם פטמת סיליקון כי יש לה יתרונות עבורך - לדעתי כל שעליך לעשות הוא להמשיך בשקילות פעם בשבועיים כדי לוודא שהעלייה במשקל תקינה לגיל ושאין ירידה משמעותית בתפוקת החלב.
אם יש ירידה כזאת והיא מטופלת בזמן ובמהירות - זה ממש לא נזק בלתי הפיך.
יש אמהות שופעות חלב שייצור החלב לא ייפגע להן באופן שייפגע בתינוק. מעקב המשקל כבר יגיד לך....
אם תהיה בעיה - חזרי אלינו ונשמח לסייע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון והנקהנעמי08/02/2011
שלום
אני מניקה את בתי כבר 10 חודשים, ועדיין לא קיבלתי מחזור. אני רוצה להיכנס שוב להיריון, ואני רוצה להמשיך להניק. האם זה הולך ביחד? ובלי קשר להיריון - לפעמים נדמה לי שהשדיים שלי ממש לא מתמלאים, בייחוד השד הימני, שבקביעות פחות מלא מהשמאלי. כשאני שואבת אני שמה לב שיש פחות "זרמים" מהפטמה בשד הימני, אולי זו הסיבה שהיא מעדיפה את השמאלי? הרבה זמן שד אחד היה קטן מהשני, אבל לאחרונה נדמה שהוא הרבה יותר קטן, למרות שאני מנסה שהיא תינק ממנו כמה שיותר. מה עושים? והאם ההנקה הממושכת מונעת ביוץ, גם אחרי 10 חודשים? איך אפשר לדעת אם אין מחזור?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון והנקה - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011שלום נעמי,
הריון והנקה הולכים ביחד כל עוד אין סיפור ידוע של צירים מוקדמים או הריון בסיכון, שאם ישנם אז הייתי ממליצה לך להתייעץ בד"ר מירה ליבוביץ' - רופאת משפחה שהיא גם יועצת הנקה.
הנקה נחשבת כמונעת ביוץ רק בהתקיים כל שלושה התנאים המצטברים:
א. הנקה בלעדית ולעיתים תכופות, ללא כל תוספת מזון או מציצה ממקור חיצוני כגון מוצץ.
ב. טרם חלפה חצי שנה מהלידה.
ג. האם לא קיבלה מחזור.
זהו כלל אצבע. יש אמהות שיעברו ביוץ מוקדם יותר מחצי שנה למרות הנקה מלאה ויש כאלה שיבייצו רק ההנקה היא כבר "הנקת קצוות" כלומר פעם-פעמיים ביום ויש כאלה שרק כאשר יפסיקו לגמרי להניק.
ההגיון שלי אומר לי שאת יכולה לעשות חודשיים בדיקות ביוץ ולדעת...אולי תשאלי רופא נשים?
אני מכירה אמהות שכדי "להזמין" את הביוץ לבוא נעזרו בדיקור סיני אצל רופא סיני שמתמחה בענייני רפואת נשים. בתל-אביב יש את צביקה מרגונינסקי ממרפאת eden's touch ששמעתי עליו דברים טובים מכמה אמהות, אבל הוא בוודאי לא היחיד בתל-אביב ויש רופאים סיניים מצוינים בכל הארץ.
לגבי השד הפחות שופע: נסי לעשות סחיטה ידנית של כמה דקות לאחר ההנקה משד זה. עצם הוצאת החלב ממנו תגביר את ייצור החלב בו.
בזמן ההנקה אפשר לסייע לנקז יותר חלב מהשד על-ידי לחיצות שד.
יש סרטונים לגבי טכניקות אלה בדף הקישורים באתר האינטרנט שלי.
בהצלחה רבה
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב רבאמא של איתמר08/02/2011
האם החלב רב מגביר את התאבון? התחלתי לקחת כדי להוסיף כמות והעשרת החלב כי בני לא עלה מספיק -1 ק"ג בחודשיים (הוא הן חודשיים).זה נסיון לפני נתינת פורמולה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב רב - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011עדי שלום,
נשמע לי שאת אמא מודאגת וטובה ורצוי מאוד שתקבלי עזרה מיועצת הנקה.
חלב רב או תכשיר אחר יכול לסייע להגביר את ייצור החלב אולם השלב הראשון הוא לברר אם התפיסה של תינוקך את השד טובה מאוד. אם לא יכולת התינוק לקבל את החלב שהוא צריך נפגעת. כאשר חלב יפונה מהשד ביעילות ובתדירות גבוהה גם ייצור החלב ישתפר ולעיתים לא תזקקו לתכשירים נוספים.
גם סחיטה ידנית נכונה לאחר ההנקה מגבירה יפה את ייצור החלב.
עליית המשקל שאת מתארת מעט נמוכה אולם לא קיצונית וניתן בדרך כלל לעלות על דרך המלך די בקלות עם סיוע מקצועי מתאים.
תרווי נחת מתינוקך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אשמח לעזרה- חזה גדושרותי08/02/2011
בני החמוד בן 5 חודשים. הוא ישן מ-8 עד 2 לפנות בוקר, ואז מתעורר. אנחנו מנסים בימים אלו לא לתת לו ישר ציצי שהוא מתעורר אלא להרגיע אותו ולהחזיר אותו לישון, וזה עובד. הוא מתעורר כך כמה פעמים.
הבעיה היא שהחזה שלי כבר ממש גדוש ב-3 לפנות בוקר, וב-4 ממש כואב ולכן אני מניקה אותו בשעות אלו.
תוך כמה זמן הגוף מייצר פחות חלב בלילה? ומה לעשות כשכואב לי? (אני לא שואבת חלב)
אולי פשוט לגשת למקלחת ולרוקן אותו, אבל אז הגוף ימשיך לייצור חלב בלילה.....
האם זה נכון להרגיל ילד בגילו לישון 10 שעות ללא הנקה?
האם גודש כזה בחזה גורם לציצי "ליפול" יותר?
תודה מקרב לב
בשורות טובות
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אשמח לעזרה- חזה גדוש - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011רותי שלום,
בגיל של תינוקך סביר שש שעות זה מרווח יפה מאוד גם בלילה.
הנקה טובה משני הצדדים כאשר הוא מתעורר בסביבות שתיים בלילה בוודאי תעזור לו לפתוח מרווח נאה לאחריה והנקה אחת בלילה בגיל זה ולאחריה הנקה לפנות בוקר נשמעת לי תקינה לחלוטין בגיל זה, ככל שאפשר להתרשם מהמידע שמסרת.
נסי זאת לתקופה וראי איך העניינים מתקדמים.
גודש לא גורם לחזה נפול אולם עלול לגרום לירידה לא רצויה בתפוקת החלב ולצרות אחרות כמו סתימת צינוריות או לדלקת בשד- אלה בעיות פתירות אך מאוד לא נעימות וחבל.
אשמח לשמוע איך הולך בהמשך,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרה יותר רוצה להניק מאשר העגל רוצה
רותי09/02/2011היי לילי
תודה על התשובה רק ש
הקושי הוא אצלי, לא אצלו
הוא יכול הלמשיך לישון גם עד 4-5..לפנות בוקר רק . אני רוצה להניק בסביבות 3 כי ממש גדוש לי החזה. (ונוטף)
תוך כמה זמן הגודש בחזה ירד? האם הגוף מתרגל ליצר פחות חלב בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!!
רותי13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אשמח לעזרה- חזה גדוש - תגובה - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי רותי,
נסי לסחוט סחיטה ידנית של כמות לא רבה של חלב, רק כדי להקל על העומס ולא כדי לרוקן את השד. ככה גם לא יצמחו צרות כמו דלקות ומצד שני השד ישאר מלא יחסית וזה הדבר שמלמד את הגוף בהדרגה לייצר פחות חלב.
ד"ש לעגל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימה מוגברתמיכל08/02/2011
שלום,
יש לי בצד ימין זרימה חזקה מדיי כנראה של חלב, והתינוקת שלי כל הזמן נחנקת ומשתנקת מהצד הזה. האם יש עוד משהו לעשות מלבד להישען אחורה בזמן ההנקה?
התינוקת בחודש.
תודה רבה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימה מוגברת - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011הי מיכל,
נשמע שאת מתמודדת עם ״צרות של עשירות״, ואלה בהחלט צרות...
אפשר לסחוט חלב ידנית לפני שתצמידי את התינוקת לשד, ככה תעברי בסחיטה את שלב הזרימה החזקה של החלב לפחות עד שהתינוקת תגדל מעט ותוכל להתמודד יותר טוב עם עצמת הזרם.
יש נשים שנכוו להן להשענתו לאחור לאחר ההצמדה, ולעיתים אם החזה גדול ושופע והעליה במשקל גבוהה ניתן להרגיל את השד מלייצר מעט פחות חלב על ידי הנקה משד אחד בלבד בכל ארוחה. מהשד השני שואבים מעט חלב ככה שיישאר מלא אך לא גדוש וכך ייצור החלב בשד פוחת ומתאים עצמו לדרישת התינוקת. אם תעשי כך יהיה עליך לעשות מעקב עליה במשקל פעם בשבוע בתקופה הראשונה כדי לוודא שהעליה במשקל נשארת תקינה.
בהצלחה רבה לכן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה גבריתגליה07/02/2011
שלום רב,
מחפשים לסדרה דוקומנטרית גברים המתעניינים בהנקה, או אשר התנסו בהנקה. הכוונה היא להנקה טבעית, אמנם זה נשמע מוזר, אך יש תיעוד נדיר של גברים אשר הצליחו אחרי תהליך מסוים לייצר חלב בעצמם. אם מישהי מכן מכירה גבר כזה או אם אתה גבר כזה, אשמח לשמוע ממך. גליה- 052-4445197 מזל טוב לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוט מהתלמוד
ד07/02/2011תנו רבנן: מעשה באחד שמתה אשתו והניחה בן לינק, ולא היה לו שכר מניקה ליתן, ונעשה לו נס ונפתחו לו דדין כשני דדי אשה והניק את בנו. אמר רב יוסף: בא וראה כמה גדול אדם זה, שנעשה לו נס כזה! אמר לו אביי: אדרבה, כמה גרוע אדם זה שנשתנו לו סדרי בראשית! אמר רב יהודה: בא וראה כמה קשים מזונותיו של אדם, שנשתנו עליו סדרי בראשית. אמר רב נחמן: תדע, דמתרחיש ניסא ולא אברו מזוני. (שבת נג:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהחנית07/02/2011
שלום לכן יש לי תינוק בן9 חודשים יונק הנקה מלאה כולל מוצקים הבעיה שהוא לא מוכן שום בקבוק לא עים חלב שאוב ולא מטרנה לא אוונט לא ביפריי לא טומי טיפי לא ממאם בקיצור רק ציצי וציצי אני חייבת לחזור לעבודה אני חוזרת הוא כבר בן 9 חודשים מה עושים???בעלי ניסה ולא הצליח האים להשאיר אותו ככה אצל המטפלת ולתת לה להיסתדר לבד??? יש לציין שאף פעם הוא לא שתה מבקבוק רק מים אני זקוקה לעזרה (הוא גם לא לוקח שום מוצץ רק אצבע)תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011חני שלום,
אכילה מבקבוק אינה שלב התפתחותי שחייבים לעבור.
אפשר לשתות חלב אם שאוב מכוס אימון, עם חורים קטנים ככל הניתן.
אפשר גם לעבור את השעות בהן את אינך עם הארוחות שאינן חלב: מנת פירות, מנת ירקות עם בשר כמו שווארמה הודו נקבה, שתיית מים מכוס. תלוי כמה שעות את אינך בכל יום.
במידה ודרושה מנת חלב כשאת אינך - אפשר לתת דייסה חלבית בכפית. אחות טיפת חלב תוכל לסייע לך במידע על כך.
אני מאמינה שאין וואקום - כשאנו האמהות זזות הצידה, המטפלת, האבא, הסבתא - ימצאו דרך אוהבת משלהם.
חשוב שבשעות שאת בעבודה תשאבי חלב ידנית או עם משאבה כדי שלא תסבלי מגודש/סתימות/דלקות ושאר צרות מכאיבות ולא נעימות.
את החלב הזה תוכלי לקחת הביתה בצידנית קטנה עם קרחום או לא, לפי בחירתך.
כאשר תחזרי הביתה תוכלי להניק בכיף ולהחזיר לילדך את הקשר הנפלא הזה עמך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה נכונהנעמה06/02/2011
בני בן 3 שבועות. הנקתי עוד בחדר לידה וגם בביה"ח בתוספת של סימילק. לבני לשון קשורה מה שהקשה עליו מאוד את ההנקה, לכן בכל התקופה הנ"ל שאבתי חלב אם ונתתי בבקבוק. ביוםד' האחרון ביצענו לבני הפרדה של הלשון הקשורה. מאז אני מנסה להניק התינוק בוכה כל זמן האכלה הוא לא כ"כ יודע כיצד לעשות זאת.
המצב כרגע אחרי נסיונות רבים הוא עושה את פעולת המציצה פעמיים שלושה ומפסיק!!
יש לי ניסיון בהנקה את ביתי האמצעית הנקתי עד שנה ושלושה חודשים.
מאוד חשוב לי להצליח בזה.
האם יש סיכוי שחלילה הוא לא יצליח לינוק?? האם יש טעם להמשיך ולנסות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה נכונה - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011שלום נעמה,
נשמע שאת מכירה את התחושה הנפלאה שבהנקה מוצלחת ושהיית מאוד רוצה להגיע לכך גם עם בנך הצעיר. לדעתי בהחלט יש סיכוי שתצליחו לעבור את המשוכה.
פני ליועצת הנקה מנוסה באזור מגורייך והיא תסייע לך ללמד את בנך לינוק וגם לשמר תנובת חלב טובה. תינוקות לא לומדים לינוק על ידי אכילה מבקבוק אלא רק דרך הנקה מספקת.
כדאי לפעול מהר כדי שילדך לא יפתח העדפה לבקבוק...
עבודה לתקופה קצרה עם מערכת השלמת הנקה על השד יכולה לעיתים לסייע במצבים כאלה.
בינתיים הייתי עושה איתו הרבה "עור לעור", שואבת הרבה כדי לשמר את תנובת החלב עד שתקבלי ייעוץ ונמנעת מ"מלחמות על השד" ככל הניתן.
בהצלחה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמונט בהנקהד06/02/2011
שלום
אני מניקה 4 חודשים, לוקחת סרזט, היום נגמרו הגלולות ופשוט לא היה בכמה בתי מרקחת.
יש לי גלולות הרמונט, האם אפשר לקחת יום אחד הרמונט ומחר לחזור לסרזט?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמונט בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011הי ד,
אני סבורה שזו שאלה לרופא נשים כיון שלא בטוח שתהיי מוגנת מפני הריון.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה אצל תינוקתד06/02/2011
שלום
בתי בת 4 חודשים, יונקת (בלילות ואוכלת מבקבוק בימים)
בשבועות האחרונים יש לה בתוך הפה (לא על הלשון) שכבה לבנה, כנראה פטרייה
אני מנקה את זה עם חיתול ומי סודה ומורחת דקטרין אורל ג'ל, אך זה עוזר רק לכמה שעות וחוזר חלילה
אצלי אין סימנים של פטרייה
מה עוד אפשר לעשות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה אצל תינוקת - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011אתי שלום,
היכן את מבחינה בשכבה הלבנה בפה של התינוקת?
האם יש אדמומיות באזור החיתול? אם כן - כיצד נראית והיכן בדיוק?
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד07/02/2011כן, יש שכבה לבנה בצד הפנימי של הלחיים והשפתיים
הלשון נראית נקיה
באזור החיתול יש קצת אדמומיות בעיקר בבטן ובגב באזור הסגירה של החיתול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011הי ד,
אם הכתמים על רקמת פנים הפה אינם יורדים בניגוב בעזרת מנקה אזניות או חיתול בד על האצבע בהחלט יתכן שזו פטריה.
פטריה היא עקשנית מטבעה אבל זו משוכה שבהחלט ניתן לעבור עם תמיכה מקצועית מתאימה.
צריך לוודא שאופן השימוש בדקטרין אורל ג׳ל הוא נכון. רצוי לשים כמות קטנה 4 פעמים ביום במריחה על כל האזורים הנגועים ולא רק לתת למצוץ.
כמו כן אם אין טיפול בדקטרין קרם על השד הטיפול כנראה לא יהיה יעיל וזאת גם אם אין סימני פטריה נראים לעין על השד.
ישנם טיפולים שיכולים לעזור בנוסף כמו ניגוב הפטמה עם חומץ מהול במים (יש מידע רב על כך באינטרנט) או gse שזו תמצית גרעיני אשכולית מהולה במים. ניתן לקנות בחנות טבע.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להגברת חלבחני06/02/2011
שלום,
ילדתי לפני חודש פג,ושבוע שעבר יצאנו מהפגיה.
בפגיה לא יכולתי להניק אותו רק שאבתי חלב,ולאט לאט כמות החלב שלי קטנה, המליצו לי שם על כדור מוטיליום אבל הרופא שלי לא רוצה להביא לי מרשם..
קניתי את התמצית מאמי מילק.. האם זה גם יכול לעזור לי כמו הכדור מוטיליום? האם להתעקש שיביאו לי אותו?
האם כמות החלב יכולה לחזור לי לאיך שהייתה אם עכשיו אני אתחיל להניק אותו וגם אשאב?
חייבת עזרה דחוף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להגברת חלב - תגובה
לילי עוזיאל06/02/2011שלום חני,
כל הכבוד על נחישותך,
תוכלי לנסות לקבל מרשם מרופא אחר.
יעזור אם יועצת הנקה שמכירה היטב את המקרה שלך תהיה בקשר עם רופא וביחד ייבנו לך תכנית טיפול.
בנוסף/בינתיים ניתן לקחת כמוסות חילבה. מגיעים בצורה הדרגתית לשלוש כמוסות כפול שלוש פעמים ביום (סהכ 9 כמוסות ביממה) את הוראות הנטילה המדויקות בקשי מיועץ תוספי התזונה בחנות הטבע בה תקני את הכמוסות.
דרך נוספת טובה להגביר את ייצור החלב היא power pumping: במשך שעה לסירוגין 10 דקות שאיבה ו10 דקות מנוחה. אפשר לעשות יותר מפעם ביום לפי כוחותייך.
יועצת הנקה תוכל ללוות אותך ולסיע לך לעבור את המשוכה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטיליוםורד06/02/2011
גם לי יועצת הנקה המליצה על מוטיליום אבל רופאת הנשים שלי מסרבת לתת לי את המרשם. היא אומרת שהיא לא מאמינה בתרופה הזאת ושהדרך היחידה להגביר חלב היא באמצעות הנקה ושאיבה. יש לי תינוקת בת חודש שלא עלתה במשקל בעקבות ההנקה ונאלצתי לעבור לבקבוקים. רק עכשיו, כשהלכתי ליועצת הנקה התברר שיש לה לשון קשורה. אנחנו הולכים היום לייעוץ בעניין הזה אבל במקביל אני חייבת להגביר את החלב. האם לנסות את המוצרים הטבעיים שהמלצתם תחילה או לנסות להשיג מרשם מרופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטיליום - תגובה
לילי עוזיאל06/02/2011הי ורד,
לדעתי כדאי שיועצת ההנקה תכתוב לרופא הזה או לרופא אחר כדי שכן תקבלי מוטיליום.
אפשר בינתיים/בנוסף להיעזר בצמחי מרפא שונים, כמו
חילבה ועוד. שוחחי על כך עם יועצת ההנקה.
שאיבות תכופות וסחיטה ידנית לאחר כל הנקה או שאיבה עוזרות להגברת ייצור החלב.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לא מספיקהאמא05/02/2011
בני בן ה 7 חודשים, (נולד 3,6 קילו, היום 8+) היה ישן לילה שלם אבל החל להתעורר לאכול בלילה בין פעם לפעמיים. הוא אוכל:
06:00 הנקה
09:00 סימילאק 180
12:00 כוס מרק
14:00 פרי
15:00 סימילאק 180
16:00 הנקה (מוציאה אותו מהמטפלת)
19:00 הנקה
1. יכול להיות שבאמת רעב? החלב שלי לא מספיק? להוסיף לו עוד סימילאק?
2. הוא מוכן לבקבוק רק מהמטפלת ולא ממני, איך מרגילים אותו לבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה6072
אמא07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב- אשמח לעזרתכן
אמא09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה לא מספיקה - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי אמא,
איזה ילד חכם את מגדלת. מהמטפלת מבין שאין ברירה אבל מאמא רוצה את הדבר האמיתי...הרי הנקה היא לא רק תזונה.
קצב הגדילה נשמע לי תקין, לפחות ממעט הנתונים שמסרת.
המון פעמים תינוקות שישנו היטב בלילה רוצים לפתע לינוק. הם זזים יותר בגיל הזה וזקוקים ליותר קלוריות. לעיתים השיניים הצומחות גורמות קשיי שינה בגיל הזה, אפילו זמן רב לפני הבקיעה.
יש אמהות העונדות לילדיהן מחרוזת ענברים להקלת כאבי צמיחת השיניים, יש אמהות הנעזרות בהומיאופטיה ויש שפשוט ממתינות עד שהשן תבקע...
תתיעצי עם אחות טיפת חלב אם כדאי להוסיף דברים לארוחות בקשר עם הקלוריות היומיות.
בקשר לעייפות - אפשר להניק לפחות חלק מהלילה בשכיבה. ראי באינטרנט חומר רב על כללי הזהירות המתבקשים - זה גם כיף וגם מונע את העייפות.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)