פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות הנקה
    מאי
    14/03/2011

בני בן 10 וחצי חודשים יונק ואוכל 3 ארוחות מוצקים ביום...
    7 בבוקר-הנקה
    10 + פירות/סנדוויץ
    13-ירקות מאודים, פסטה אורז קינואה
    16+ הנקה בדרך כלל קצרה לפעמיים בכלל לא
    18 ארוחת ערב- דיסת קוואקר/ סנדויץ/ביצה
    19 יניקה ושינה
    04:30 -יניקה
    שתי שאלות: 1- האם זה מספיק יניקות ואם אני שוקלת לגמול את הינקיה בלילה האם זה עדיין יהיה מספיק?
    2- אמרו לי שאם אני גומלת מהנקה בגיל שנה אז כבר לא צריך לתת תמ"ל? אני עוד זורמת בנתיים עם ההנקה אבל בטח עוד כמה חודשים אפסיק, אז לא אצטרך לתת שום תחליף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות הנקה

הוספת תגובה

• כמות הנקה - תגובה

הדס חבקין
    17/03/2011

הי מאי,
    עקרונית, תינוקך אוכל מספיק וגם יונק מספיק.
    אם הוא ישן מ1900 עד 4:30 הוא ישן שנת לילה מלאה ולכן הארוחה של 4:30 בבוקר נחשבת לארוחת "בוקר" מוקדמת... ככל הידוע לי , תינוקות יונקים או מקבלים תמ"ל עד גיל שנתיים בערך.
    אם תצליחי לגמול מההנקה ב4:30 בבוקר, יש מצב שהוא "ישלים" את החסר בשעות אחרות ביום...
    בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת וולטרן
    מאיה
    14/03/2011

שלום אני מניקה את בני בן ה8 חודשים וסוסלת תקופה ממושכת מכאבי גב ניסיתי כמעט את כל הדברים ההומופטים אך שום דבר לא עזר האם ישנו כדור או משחה שיכולים לסייע לי בלי לפגוע בהנקה והאם זריקת וולטרן אפשרית?

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת וולטרן

הוספת תגובה

• זריקת וולטרן - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

מאיה שלום,

שאלה לגבי התאמת תרופה להנקה אפשר להפנות למרכז הטרטולוגי בביה"ח אסף הרופא 08-9779309. יש גם בבי"ח בילינסון 03-9376911.
    כמעט לכל בעיה רפואית יש תרופה שמותר לקחת גם בהנקה ככה שזו לא צריכה להיות בעיה.
    בנוסף ממליצה לך לעבור אבחון מקצועי של הבעיה ולנסות טיפולים שנחשבים אפקטיביים ולא תרופתיים כמו פיזיותרפיה או דיקור סיני, אלה טיפולים שאפשר לקבל הכוונה אליהם מבעלי מקצוע מתאימים ולקבל אותם היום במסגרת קופת-חולים.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב
    מילי גור ספיר
    13/03/2011

שלום לכן

אני בת 34, יש לי תינוק בן 4 חודשים, בני השני.
    עם בני הראשון התקשיתי מאוד בהנקה, ומהר מאוד היה לי מעט מדיי חלב כדי לספקו ונאלצתי להוסיף לו מטרנה כמעט בכל האכלה...הפסקתי להניק בגיל 3 חודשים, אחרי הרבה קשיים וייאוש.
    עם בני השני ההנקה הרבה יותר קלה, ועד היום הוא בהנקה מלאה, למעט 3-4 פעמים שקיבל מטרנה (כי לא הייתי בבית).
    הוא עולה יפה במשקל (לא אחוזון 100 כמו בני הראשון...)אך לאחרונה התחלתי לחשוש שאין לי מספיק חלב בשבילו, וכעת שנכנס לבית התינוקות בקיבוץ, קיבלתי אישור לכך, כיוון שהחלב שהבאתי לו שאוב לא מספיק, ונאמר לי שהיה רעב...
    התחלתי לשאוב חלב כל שעתיים מאז אתמול, ואני מקווה שהכמות תגבר.

האם זה נכון לשאוב כדי לעודד את ייצור החלב?
    אם כן, תוך כמה זמן יש שיפור? כי כרגע לא נראה שמשהו מתקדם...
    יכול להיות שלא יגבר ייצור החלב שלי? שמעתי שיש נשים שפשוט אין להן חלב...

אני מאוד רוצה להמשיך להניק כרגע, אך איני יודעת כמה להתעקש ומתי להרים ידיים..

אשמח לעזרה,
    תודה מראש,

אמא של מורן ורותם

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

הי מילי,

קצת קשה לעזור בלי להפגש, אבל באופן כללי:
    לא סביר שארבעה חודשים היה לך מספיק חלב והוא נגמר מעצמו בלי שקרה לך שום דבר בריאותי חריף.
    מבקבוק תינוקות אוכלים מהר מאוד (ויש שיגידו מהר מדי...) ואז הם לא ממצים את יצר המציצה. על השד ההנקה ממושכת ויותר מספקת. אפשר לבקש מהמטפלות בגן להאכיל את ילדך לאט ועם הפסקות כאשר הוא זקוף יחסית והבקבוק כמעט מאוזן. ככה ההאכלה תהיה איטית יותר והילד יהיה יותר מסופק.
    ידוע היום שמבקבוק תינוק יכול לאכול יותר מכפי צורכו.
    הנקודות החשובות הנוספות:
    1. לדעת מה הכמות הנכונה לתת לו על-פי גילו ומשקלו (אם תכתבי לי את הנתונים אשתדל לאמר לך סדר גודל).
    2. לשאוב כנגד הבקבוקים שהוא מקבל כדי שלא תתמעט כמות החלב.

כשאת איתו - אני ממליצה לך להניק בלבד כרגע. בקרוב הוא יתחיל מוצקים ויהיה לך יותר קל.

בהצלחה וכל טוב לכם,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מילי גור ספיר
    14/03/2011

תודה לילי, על התשובה

רותם בן 4 חודשים ומשקלו 6.3 קילו.
    התחלתי כבר לתת לו את המרק (בטטה קישוא וגזר) והוא אוכל נהדר.
    אני מניחה שעיקר הלחץ היה כי הגננת אמרה שהוא היה רעב ושמה שהבאתי לא הספיק לו, ובמקביל הוא יום שלם נראה כאילו הוא לא רוצה לינוק יותר ומתעצבן אחרי כמה מציצות....

האם שאיבה לעיתים קרובות יותר תגביר את החלב?
    האם את מכירה תוסף מזון להגברת חלב more milk? מה דעתך עליו?

שוב תודה על עזרתך,
    מילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלגן בהנקה
    יערית
    13/03/2011

הנסיכה שלי בת חודש וחצי, ניזונה מהנקה בלבד. לאחר שהגענו ל"הסדר" לפיו היא אוכלת כל שעה וחצי מנות קטנות (בהתחלה זה היה עשר דקות, בהמשך חמש דקות), היא נרדמת. ניסיונותיי להעירה לא צולחים (אולי אני עדינה מדי כי כואב לי הלב להפריע לה, אבל גם ניסיונות אלה יוצרים אצלה אי נוחות, פתיחת העיניים ויניקה של עוד כדקה, אבל לא יותר מזה). מעבר לזה, השינה שלה קצרה מאוד כי היא לא מספיקה לעשות גרעבס ואז מתעוררת כי זה מציק לה, נזקקת לעזרתי, ואז שוב אני מנסה להרדימה, לפעמים מצליחה ולפעמים לא, ואז כבר הגיע הזמן לאכול שוב....
    העניין הוא שכיום הצטמצנו לאכילה מדי כשעה למשך 2-3 דקות. כאן זה כבר נראה שמשהו לא תקין. מה גם שזה מעייף ומתיש אותי, אני לא מתפנה לעשות כלום. היא מצידה בקושי ישנה, נהיית עצבנית מחוסר שינה ומתקשה להרדם.

בקיצור- נכנסנו ללופ שאני לא יודעת איך לצאת ממנו.
    מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    בלגן בהנקה

הוספת תגובה

• בלגן בהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

הי יערית,

אני ממליצה לך בחום להשקיע ולהפגש בהקדם האפשרי עם יועצת הנקה שתעזור לכם לעלות על דרך המלך עם ההנקה. יתכן שיש סיבה בגללה היא מתעייפת כל כך מהר על השד. בהנקה בדרך כלל ככל שמטפלים באתגרים בשלב יותר מוקדם, ככה יותר קל להתגבר עליהם.
    בנוסף אני חושבת שכדאי שתשקלי את הילדה לברר אם העליה במשקל תקינה. שיפור ההנקה יסייע גם לעליה תקינה במשקל אם יש בכך צורך.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ החזה
    רוני
    12/03/2011

שלום רב,

מניקה מזה כחודש. אני שואבת כ-3 פעמים ביום בנסיון להגבטיר חלב... בימים האחרונים התחיל לי לחץ בחזה בצד ימין (בקצה הציצי) שבא והולך..במקביל בשאיבות מצד זה לא מצליחה כמעט להוציא חלב ולפני כן הצלחתי..

זה לא מרגיש כמו גוש או משהו כזה כי זה ממש בקצה הציצי בחזה....

מה זה יכול להיות? מה לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ החזה

הוספת תגובה

• לחץ החזה - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

רוני שלום,

ייתכן ואת סובלת מגודש שלוחץ על צינוריות החלב ומקשה על החלב לצאת.
    נסי לשים קומפרס קפוא על השד ל25 דקות ואז לעסות היטב את השד ולהניק/לשאוב.
    גודש עלול להפוך די מהר לדלקת ולכן כדאי לטפל בו במסירות.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם לבן בפיטמה
    אתי
    12/03/2011

אני אמא לתאומים בני שנה וחצי שעדיין יונקים 2 הנקות ביום (בבוקר ולפני השינה).
    מזה כשבוע יש לי כאבים בפיטמה בעיקר כאשר מתבצעת ההצמדה הראשונית לפה. הבעיה היא שהכאבים הללו לא חולפים. עשיתי קומפרסים חמים, שיפשפתי את הפיטמה ואפילו לקחתי סיכה שעברה חיטוי וניסיתי ללחוץ לחצות עדינות כדי לפתוח סתימה באם היא קיימת. הייתה קצת הקלה אך לאחר יום הכאבים הללו חזרו. אני מיואשת ולא יודעת למי עלי לפנות כדי לפתור בעיה מעיקה זו. לאיזה תחום זה שייך בכלל? כירורגיה?
    אשמח מאד אם תייעצו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    כתם לבן בפיטמה

הוספת תגובה

• כתם לבן בפיטמה - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

הי אתי,

זוהי בעיה שלדעתי בתחום התמחותה של יועצת הנקה.
    אם היא לא תצליח לסייע - היא תדע למי להפנות.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות הנקה
    רוני
    11/03/2011

אני אם לתינוק בן 6 שבועות, שנולד במשקל 2.800 ויצא מבי"ח 2.700. בחודש הראשון הנקתי על פי דרישה, כך שבכל פעם שהוא בכה ועשה סימני רעב הנקתי, מה שהיה קורה בתדירות של אחת לשעה בערך ואפילו פחות.
    בשבועיים האחרונים, אני מנסה להכניס אותו לשגרה של פעם בשעתיים כך שיאכל כמויות יותר גדולות בכל פעם, וישן יותר זמן בלילה.
    השאלה היא- האם זה נכון לשנות לו את ההרגלים ולהגביל את התדירות , שבינתיים זה עובד אבל לא קל בכלל, או שבגילו עדיין כדאי להניק על פי דרישה עד שהוא יתאזן בעצמו.
    עכשיו הוא בן 6 שבועות ושוקל בסביבות 4 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות הנקה

הוספת תגובה

• תדירות הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

רוני שלום,

תינוקות שנולדים מעט קטנים לעיתים מתעייפים מהר בהנקה וטבעי להם לאכול הרבה ארוחות קטנות.
    מצד אחד העליה במשקל מאוד יפה, אולי לעיתים אפשר לבדוק אם הילד אכן רעב או שאפשר להרגיעו בדרך אחרת כדי שתנוחי קצת (למשל טיול במנשא או שימוש שקול במוצץ).
    מצד שני מדובר בהנקות מאוד תכופות. אם כך הדבר על-פני כל היממה יש טעם לבדוק האם העברת החלב בעת ההנקה היא יעילה. אולי שיפור בטכניקת ההנקה ישפר את יעילות הארוחות של ילדך.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לאם מניקה לעשות עיסוי?
    שרון
    08/03/2011

או שיש בכך סיכון לפגיעה בחלב?
    תודה

הוספת תגובה

• האם מותר לאם מניקה לעשות עיסוי? - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

הי שרון,

מותר כדאי וכיף לעבור עיסוי בעת הנקה.
    כדאי לרוקן את השד לפני העיסוי כדי שיהיה נח לשכב על הבטן.
    תהני
    :-)
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר בין ווסת לכמות חלב אם?
    שרון
    08/03/2011

היי,

בדיוק בגיל חמישה וחצי חודשים לביתי ( שניזונה מהנקה מלאה ומגיל 4 וחצי חוד' הנקה+ טעימות ) קיבלתי ווסת לראשונה מאז הלידה.
    ישנה שמועה שאומרת שהאישה המניקה מקבלת מחזור כאשר כמות החלב בגוף יורדת ושהגוף ייצר הרבה פחות באופן דרסטי, זה נכון? יש קשר?
    אני יודעת שכמות החלב תלויה בכמות שיוצאת, אך האם קבלת מחזור יכולה להמעיט את הכמות? אם כן - מה ניתן לעשות?
    בלי שום קשר- היא החלה לאכול פחות- כלומר כל 3-4 שעות, וגם משך היניקה נעה בין 5- 10 דק' ( לפעמים- לעיתים יותר רחוקות 15 דק'- ואני חושבת בגלל כאבי החניכיים הנפוחים), ובין ל- 5-6 הנקות ביממה- זה תקין?

אני ממש לא רוצה להפסיק להניק, אני מקווה שזה לא יגרום לי לחוסר חלב :(,
    תודה

הוספת תגובה

• מקפיצה- בבקשה ממתינה לתשובה

שלומית
    22/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר בין ווסת לכמות חלב אם? - תגובה

לילי עוזיאל
    23/03/2011

שלום שרון,

בימי המחזור כמות החלב יכולה מעט לפחות ועשוי להיות מעט שינוי בטעמו. בדרך כלל התינוקות מפצים על כך ביותר הנקות או במזונות אחרים אם כבר אוכלים מוצקים.
    בימים שלאחר המחזור בדרך כלל הכל חוזר למקומו.
    בגיל של בתך בפירוש ההנקות יכולות להיות מספיקות גם אם הן קצרצרות. לעיתים גם קשה להם להתרכז בהנקה בגיל כזה כשיש הרבה גירוי מסביב ואולי כדאי למצוא פינה שקטה להנקה.
    אין לי אפשרות להתיחס לשאלה האם היא אוכלת מספיק מבלי לראות אתכן וללמוד את כל הנתונים, אולם מעקב גדילה בטיפת חלב יכול לתת לך תשובה על כך.
    בהצלחה ותרווי מבתך נחת,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי- תודה ר-ב-ה!!!

שרון
    26/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי- תודה ר-ב-ה!!! - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

תמיד שמחה לעזור
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והריון
    הילה כהן
    06/03/2011

שלום.
    אני מניקה את בני כבר יותר משנה ולאחרונה לפני כשלושה חודשים, התחלתי לקבל מחזור (ווסת) כל חודש.
    אני עדין מניקה את בני ורציתי לדעת האם אפשר להיכנס להריון למרות ההנקה , כי ההנקה מכווצת את הרחם.
    כי ממה ששמעתי יש ניגודים למצב- אפשר ואי אפשר ואני כבר מבולבלת.
    חשוב לציין שאני לא נוטלת גלולות או שום אמצעים אחרים.

תודה רבה והמשך יום מקסים.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה והריון

הוספת תגובה

• הנקה והריון - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

הי הילה,

בתקופה בה את נמצאת ולפי הנתונים שמסרת ההנקה אינה מגנה עליך מפני כניסה להריון.
    אם אינך מעוניינת להרות בתקופה זאת, כדאי לפנות לרופא נשים ולהתאים אמצעי מניעה שיתאים לך.

בהצלחה וכל טוב,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרות של עשירים?
    אמאל'ה שתיים
    04/03/2011

שלום רב,
    בתי בת חודש וחצי ומזה כשבוע לא אוכלת בלילה. פותחת פער של 6-7שעות והיום אפילו שמונה. (נגיד ארוחה אחרונה בעשר אז עד חמש בבוקר) ביום יונקת כל שעתיים -שלוש... ס"הכ יוצא לה בערך 6-7 יניקות ביממה. עולה יפה במשקל.
    האם תקין? האם בגיל כזה יש עוד צורך להעיר בלילה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צרות של עשירים?

הוספת תגובה

• צרות של עשירים? - תגובה

לילי עוזיאל
    06/03/2011

שלום לך אמא'לה 2,

בוודאי שיכול להיות שזה תקין, אם כי לא אופייני וגם עלול להשתנות בהמשך...
    אבקש שתפרטי את המשקלים מהלידה ועד כה, על-מנת שאוכל להתיחס.
    כמו-כן, האם הילדה נינוחה בין ההנקות בשעות היום, האם ישנה כל הזמן או שיש פרקי עירנות? האם נותנת לפחות 6 חיתולים עם כמות יפה של שתן ביממה?
    וחשוב מכך - האם את נשמרת לא להגיע לגודש בשעות הלילה ואיך?
    זה חשוב מאוד גם כדי שלא תפתחי חו"ח סתימות ואף דלקות וגם בגלל שגודש עשוי להפחית את ייצור החלב במידה מסוימת (אם נסכם זאת על קצה המזלג).

להשתמע,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - חיתולים יבשים והידלדלות
    מתוסכלת
    01/03/2011

שלום,

בתי בת חודשיים עד עכשיו - הנקה מלאה בלבד.
    ביומיים שלושה האחרונים שמתי לב כי יש פחות חיתולים רטובים.
    זה הגיע למצב שיש 2-3 חיתולים רטובים (רטובים מעט מאוד!)ביממה + 2-3 חיתולים עם קקי.
    בנוסף - רוב הזמן היא לא ששה לאכול. וכשהיא כבר כן מעוניינת, אחרי דקות ספורות היא מתעצבנת ומתחילה לצרוח. לפעמים זה נגמר בקקי וגזים ולפעמים לא, אבל תמיד תמיד היא לא חוזרת לינוק אח"כ.
    ניסיתי אחרי ההנקה לשאוב ויצא ממש מעט (פחות מ 50 סמ"ק).
    אני לוקחת חלב - רב כל שעתיים בערך, אך לא נראה שזה עוזר.

הרופא שראה אותה היום אומר שהיא לא מיובשת, אך בשבוע האחרון עלתה רק 60 ג'.
    לא הציע להוסיף תמ"ל בנתיים.
    (נולדה בדיוק לפני חודשיים ושבוע במשקל 2480 והיום - 4160)

איך אני מצילה את ההנקה???
    נורא חשוב לי להניק, אבל נראה לי כאילו החלב פשוט נגמר....
    חוצמזה, בהנקות האחרונות נראה כאילו השד לא התרוקן לגמרי - אבל עדיין לא הצלחתי לשאוב (שואבת במיני אלקטריק)

חזרתי לשתות בשבוע האחרון קפה הפוך - האם יכול להיות קשר? האם קפה מייבש חלב?
    ושאלה אחרונה -0 במידה ועדיין יש מעט חלב - האם בטוח יהיה אפשר להגדיל את הכמות??

חייבת עצה....שרון

הוספת תגובה

• אני עם אותה הבעיה... אנא, עזרתכן

הילה
    03/03/2011

מתוסכלת יקרה,
    אני בדיוק באותו מצב אך עם תינוק בן חודש ושבוע. זהו ילד שלישי ולא הייתה לי תופעה כזו בהריונות קודמים.
    מזה מס' ימים ישנה תחושה כי אני מייצרת פחות חלב (בעיקר בשד ימין), עד לפני 4 ימים שאבתי כ-120 CC בשאיבה משד אחד ועכשיו אני מוציאה בקושי 50 CC רוב הזמן ולא ברור לי מדוע (אני בהנקה מלאה בלבד).
    אני יודעת שזה לא מנחם אותך אבל אני מחכה בשקיקה לראות מה ימליצו לנו,
    שיהיה בהצלחה!!!
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות

מתוסכלת
    06/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - חיתולים יבשים והידלדלות - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

שלום לך,

מכיוון שההנקה מאוד חשובה לך כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה.
    לעיתים כל מה שצריך במצבך היא טכניקת הנקה יותר נכונה. אפשר יהיה לדעת רק לאחר צפיה בהנקה.
    המשיכי לעשות מעקב שקילה לעיתים תכופות כדי לוודא שאכן הילדה אינה מתייבשת.
    אפשר בהחלט להגביר כמות חלב ברוב המקרים, בעיקר אם מטפלים בכך מהר.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמה שקועה
    אילה
    28/02/2011

האם ניתן להניק עם פיטמה הפוכה שאינה יוצאת לעולם

לקביעת תור
    סגירה
    פטמה שקועה

הוספת תגובה

• פטמה שקועה - תגובה

לילי עוזיאל
    06/03/2011

שלום אילה,

יש מגוון של דברים שאפשר לעשות,
    תלוי במפגש הייחודי והמיוחד בין מבנה השד למבנה הפה של התינוק.
    יש דברים שאפשר לעשות עוד בהריון כדי להוציא את הפטמה.
    יש דברים שאפשר לעשות מיד אחרי לידה ולעיתים יש מקרים בהם צריך לשאוב בהתחלה ולחכות שהתינוק יגדל מעט כדי להצליח להניק.
    כל מקרה לגופו.
    מאוד ממליצה לך להפגש עם יועצת הנקה מנוסה.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בלילה תינוק בן חצי שנה
    טל
    28/02/2011

שלום,

בני בן חצי שנה ניזון מהנקה מלאה ולאחרונה התחיל לאכול מוצקים,
    אני מעוניינת לגמול אותו מהנקת לילה הוא קם ובוכה ודורש ציצי בערך כל 4 שעות ,
    התחלתי כבר יומיים כשהוא מתעורר בסביבות השעה 4 לפנות בוקר לא לתת לו הנקה אלא לנסות מוצץ או מים , אך הוא בוכה ללא הפסקה ומחכה שאניק אותו .
    אשמח לקבל עצות מה ניתן לעשות , והאם זה בסדר לתת לו לבכות

תודה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בלילה תינוק בן חצי שנה - תגובה

הדס חבקין
    03/03/2011

הי טל,
    אני לא יודעת מי נתן לך את העצה "לגמול" אותו מהלילה, התינוק יכול לבקש ולקבל אוכל לפחות עד גיל שנה.
    אם תתני לו לבכות, בסופו של דבר הוא יפסיק אך זה יהיה מתוך "אילוף" ולא משום שהצורך נעלם, אני מבינה את הקושי שבלקום בלילה , אבל זה רק אחד האתגרים בלגדל תינוק..
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בהנקה
    שרונה
    28/02/2011

אני ילדתי לפני חודש וחצי, ואני מניקה את בני
    יש לי המון גזים, על אף ששיניתי את התזונה שלי, ואיני אוכלת אוכל הגורם לגזים כלל
    יש לציין כי בני אינו סובל כלל מגזים - רק אני
    האם ייתכן כי הגזים קשורים להנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בהנקה

הוספת תגובה

• גזים בהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    06/03/2011

שלום שרונה,

מזל-טוב להולדת בנך. גזים הם תופעה לא נעימה. אין בספרות המקצועית המוכרת לי אזכור על הנקה כסיבה לגזים אצל האמא.
    תתנחמי בכך שטוב שבנך אינו סובל מגזים...

הנקה נעימה וממושכת לשניכם,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה