מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות חלב בשבוע הראשון לאחר לידהיפה כהן10/01/2011
ילדתי לפני שבוע. אני לא מספיק בטוחה בכמות החלב שיש לי כי היא לא תמיד רגועה לאחר הנקה. הבאתי כמה פעמים תוספת מטרנה והיא אכלה בתאבון. אני לא רוצה את התוספות . רוצה רק הנקה. איך אגביר את החלב ? או איך אדע שהספיק לה החלב שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב בשבוע הראשון לאחר לידה - תגובה
הדס חבקין10/01/2011הי יפה,
קודם כל מזל טוב!! עקרונית, כמות החלב שלך אמורה להספיק לתינוקת שלך. דפוסי ההנקה משתנים ועל כן ניתן לומר כי בשלושת-חמישת הימים הראשונים החלב יוצא בטיפות ולאחר מכן השד "מתמלא" והחלב יוצא ב"שפריצים". קשה לדעת דרך האינטרנט מה מצבך בכל מקרה, אינני יודעת האם את זקוקה לתוספות או שמא עצם מתן התוספת גורם למחסור בחלב אם.
אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם יועצת הנקה או עם אחות בטיפת חלב לגבי דפוס ההנקה שלך- הסימנים להנקה טובה ומספקת הינם:
לפחות 8 הנקות ביממה - הנקה גם יכולה להיות מ3-4 צדדים..
לפחות 3 יציאות צהובות ביממה
לפחות 6 טיטולים רטובים משתן ביממה.
עליה במשקל של לפחות אחוז אחד ממשקל גופה ליממה.
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע החלבאיטל09/01/2011
איך אפשר לדעת מה אמור להיות צבע או הסמיכות הנכונה של החלב ?
החלב שלי הוא לבן/שקוף ז"א הוא לא אטום לחלוטין. האם החלב שלי טוב לילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע החלב - תגובה
הדס חבקין10/01/2011הי איטל,
החלב שלך מצוין לתינוק שלך!! לא אמור להיות אטום עקב הרכבו המיוחד שמכיל שומן ומים.כמובן שישנם פאמטרים נוספים לקביעה האם ההנקה מתנהלת כראוי כמו כמות השתן, היציאות והעליה במשקל של תינוקך.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי חלב אםאיילה09/01/2011
שלום
רציתי לדעת, האם ניתן לעבות חלב אם עם קורנפלור למשל(חשבתי לתת לבת שלי לפני שנת הלילה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי חלב אם - תגובה
הדס חבקין10/01/2011הי איילה,
ניתן להגיש את כל סוגי הדייסות על בסיס של חלב אם.
השאלה היא למה??? מתן של קורנפלור יגרום לעליה לא מבוקרת במשקל והיום לא ממליצים לעשות זאת אלא אם ישנה בעיה של עליה במשקל.
(דרך אגב- יש תינוקת שישנו יותר שעות אבל גם יש תינוקות שלא!!).
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספיק כבר עם ההנקה הזאת....אפי09/01/2011
היי לכן, אני אמא לפעוטה בת שנה ו-9 חודשים,שיונקת מרגע לידתה ועד עכשיו. כרגע אני נמצאת בהריוני הרביעי (שבוע 10) ועדיין מניקה אותה רק בלילה כ - 4 פעמים. אני רוצה לדעת האם ההנקה העכשווית לא גורמת להתכווצויות ברחם. האם החלב הנוכחי עדיין מותאם לצרכיה של ביתי והאם יש שינוי בטעם החלב שיגרום לה להפסיק לינוק (שמבחינתי זה בסדר,כי התחלתי כבר לפני חצי שנה גמילה מציצי,כשנכנסה למעון והנקתי רק בלילה,כי זה כבר "דפק" לי את השינה,הגב והיחסים עם בעלי...).אני מבינה שבכלל אין מה לדבר על ייבוש חלב,כי בעצם הגוף מכין את עצמו להריון,נכון? אשמח לתשובות מהירות ,כי אני ממש סקרנית....
תודה ושבוע מקסים,אפי
נ.ב. אני מבינה את חשיבות ההנקה ולהניק כמעט שנתיים זה ממש מעולה,אך למעלה מכוחותיי.ברצוני לדעת אם אפשר להפסיק "בבום" את ההנקה (בכלל אין לי גודש! אבל חלב יש..) כי תהליך הגמילה נמרח לו.... תודה תודה תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספיק כבר עם ההנקה הזאת.... - תגובה
הדס חבקין10/01/2011הי אפי,
לגבי ההנקה בזמן הריון- כעיקרון אין קונטרה אינדיקציה אלא אם היה לך בעברך סיפור של הפלות, לידות מוקדמות או התכווצויות בזמן ההריון.
כעת הגמילה היא רק התנהגותית בחרי לך את השיטה שמתאימה לך להצבת גבולות ובכל מקרה , אין שום מקום לרגשות אשמה- גם סתם כי נמאס היא סיבה לגיטימית מאד להפסקת הנקה ...
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיק עם ההנקה הזאת...המשך חשוב!!!
אפי11/01/2011היי הדס, תודה שענית מהר. בקשר להנקה,התדירות מאוד פחתה בימים האחרונים (טעם החלב השתנה?) . אמרת שבעקרון אין קונטראינדיקציה להנקה עם הריון,אבל היתה לי הפלה לפני ההריון השלישי וגם היה וירוס (פרוו וירוס , שנעלם ולא עשה בעיות) וובאופן כללי תמיד היו לי התכווצויות בהריונות ממש מחודשים ראשונים,לא משהו מדאיג,אבל הייתי חייבת לתת לך את האינפורמציה הזאת ,כדי שתקבלי תמונה רחבה. אז בעצם מה עכשיו? אני חייבת להפסיק את ההנקה בגלל הנ"ל? לתשובתך אודה.... אפי
נ.ב. - כרגע אני נמצאת בבירור לחשד ללופוס (שהבנתי שהוא גם יכול לגרום להפלות),לא יודעת אם זה שייך להנקה.אבל שתדעי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לציטיןמירי06/01/2011
הי!
אתמול התחלתי ליטול כמוסות לציטין עקב המלצה של יועצת הנקה נגד חסימות של צינוריות חלב. מהבוקר התחלתי לסבול מכאבי בטן וגזים איומים. האם יש קשר בין הדברים? האם לציטין יכול לגרום להופעת גזים (בעלי ריח לא נעים- סליחה...). זה מעיק עלי מאד ואני לא רואה שום דבר אחר שיכול היה לגרום לי לגזים. ואולי יש מזונות שלא טוב לאכול עם לציטין וגורמים לגזים?
שאלה נוספת: אם אני סובלת מגזים האם זה עלול להשפיע על התינוק דרך ההנקה ולגרום לו לסבול גם. מה לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציטין - תגובה
הדס חבקין10/01/2011הי מירי,
אין לי מושג לגבי לציטין, אולי כדאי לשאול את מי שאמרה לך לקחת..
עקרונית אין קשר בין בעית הגזים שלך לבעיית גזים אצל התינוק..
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הנקה למרות עליה לא מספקת במשקלמזל06/01/2011
שלום,
ביתי בת 3 חודשים ויונקת בלבד. הכל היה מצויין. בחודש הראשון עלתה 1.1 ק"ג, בחודש השני 880 גרם ובשקילה של 3 חודשים עלתה רק 520. חייבת לציין שבסה"כ הילדה רגועה ובלילות ישנה 8 שעות רצוף. בטיפת החלב אמרו לי שהעלייה לא מספקת והתחלתי להיות בחרדה שמא אני לא מצליחה להאכיל אותה בכמות שהיא דורשת. בימים האחרונים השדיים שלי נראים ומרגישים רפויים האם זה אומר שתנובת החלב ירדה ? מה לעשות? אני חוזרת לעבודה בעוד חודש וחצי האם לשאוב ולהשאיר או להתחיל לשלב סימילאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הנקה למרות עליה לא מספקת במשקל - תגובה
שרית פאר09/01/2011שלום לך,
האם את מניקה מצד אחד או 2?
ממליצה להניק מ 2 ולשאוב אם ברצונך להשאיר חלב שאוב.
שאיבה לאחר כל הנקה יכולה לעזור בהגברת ייצור החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הנקה למרות עליה לא מספק
מזל09/01/2011שרית, תודה על התשובה.
לרוב אני מניקה משד אחד כי ברגע שהיא מפסיקה ואני עושה לה גרפס ומנסה להעבירה לצד שני היא מסרבת. לעיתים רחוקות היא יונקת משתי השדיים. אני אנסה לשאוב אחרי כל הנקה . לא נראה לי שיש בעיה בכמות החלב כי אני שואבת אחרי הנקה ויצא לי 180-200 אבל נראה לי שאולי יש לי בעיה באיכות החלב יכול להיות שהוא הפך דל יותר? מה עושים להעשירו? האם 520 גר' בחודש זה לא מספיק לעלות? הבנתי שכשהתינוקות גדלים הם כבר עולים פחות כי הם מתחילים לזוז? אני מתנצלת שזה ארוך אבל אני מתוסכלת!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הנקה למרות עליה לא מספק - תגובה
שרית פאר12/01/2011תינוקות סביב גיל 6 חודשים מתחילים לעלות פחות.
בגילה הייתי רוצה שתעלה קצת יותר ולכן אני ממליצה:
להניק צד אחד, להרים להוצאת אויר ואז להחליף חיתול בכדי להעיר אותה קצת ואז לחבר לצד שני.
אין דבר כזה חלב דלילי או לא מזין ואל תתני לאף אחד להגיד לך אחרת, יש מצב שהיא לא אוכלת מספיק ולכן אפשר גם לקרב בין הארוחות, אם כיום יונקת פעם ב 4 שעות להציע אחרי שעתיים וחצי שלוש.
אני גם לא חושבת שאין לך מספיק חלב, היא פשוט צריכה לינוק יותר.
תעדכני אותי על ההמשך.
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהיפה06/01/2011
שלום
אני מעוניינת בהפסקת הנקה לתינוקת בת 4 חודשים עקב חזרה לעבודה
הבנתי שחליטת תה מרווה יכול לעזור
אני עדיין מניקה בתדירות נמוכה רק כדי להקל על הגודש
האם החליטה יכולה להזיק לתינוק יונק?
מה הדרך הכי נכונה להפסקת הנקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
החליטה לא יכולה לפגוע.
מומלץ להפסיק בהדרגה ובכל יומיים שלושה להוריד הנקה.
אפשר להשתמש בעלי כרוב על השד שעוזרים בייבוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה בפטמהאמא כואבת06/01/2011
שלום לכולן
אני מניקה את בני מזה כשנה וחצי ותהליך ההנקה היה טבעי וללא תקלות.
מזה כמה ימים חשתי כאב עז בפטמה ולמרות זאת המשכתי להניק.
אתמול בלילה גיליתי נקודה לבנה ממש בראש הפטמה והחשש שלי היה פטריה או סתימה.
אחרי שנה וחצי ככה פתאום משום מקום.... מה יכולות להיות הסיבות ומה עליי לעשות. האם להמשיך להניק מהשד הכואב למרוח משהו לפנות לרופא?
אנא תשובתכן המהירה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה בפטמה - תגובה
ממליצה לך לבדוק אם זה פטריה ולהסתכל בפי התינוק ולראות האם יש מעין משחה לבנה על הלשון והחיך שלא יורד בניגוב עם חיתול בד - לכך יש טיפול פשוט עם משחה\ טיפות.
בנך מכניס דברים רבים לפיו (צעצועים וכו') הדבר יכול לגרום לפטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חלבעופרית05/01/2011
שלום רב!
בתי בת 9 שבועות, ניזונה מהנקה מלאה ושוקלת מהשקילה האחרונה לפני שבוע 4.710 (נולדה 2.960). יש לי המון המון חלב, ממש מההתחלה, כולם אמרו לי שאלו צרות של עשירים אך זו בהחלט צרה... בתי משתנקת, בולעת המון אוויר ובוכה תוך כדי הנקות, פולטת הרבה, סובלת מהתקפי גזים קשים ואף עלתה באחד השבועות 480 גרם. בהמלצת יועצת הנקה התחלתי מעט לייבש את החלב ע"י שתיית תה מרווה ונענע, 3-4 כוסות ביום כבר שלושה ימים ואני חשה בהבדל כבר, אני הרבה פחות גדושה ומלאה ונראה שגם היא יותר מאושרת רק שעכשיו אני מודאגת מכך שאולי יש לי מעט מדי חלב ואולי היא איננה ניזונה מספיק, מלבד שקילה אילו סימנים אראה על ביתי במידה ואיננה מקבלת מספיק חלב??? חשוב לציין שכיום יונקת 6 ארוחות ביום כל 3-4 שעות ובלילה פותחת מרווח של כ-6 שעות בין הנקות.
לתשובתכם אודה,
עופרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף חלב - תגובה
שרית פאר09/01/2011שלום עופרית,
הסימנים שלך נשארו כמו שהיו קודם:
1. מרגישה הבדל בשד בין לפני לאחרי הנקה?
2. יש פיפי וקקי?
3. נינוחה בין הנקות?
4. עולה במשקל?
ד"א אני מציעה שבזמן ההנקה תישעני אחורה ולא לרכון מעל התינוקת, ולא ללחוץ על השד תוך כדי הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהנקההילה05/01/2011
שלום,
בני בן שבועיים וחצי (עוד יומיים בן 3 שבועות) בשבוע -שבועיים הראשונים ינק מצויין- כל שלוש שעות מצד אחר ועלה 400 גרם בשבוע השני ואילו בשבוע האחרון הוא יונק כל שעה-שעה וחצי כמה דקות בלבד ומפסיק. לפעמים נראה לי שהוא מתעצבן שנגמר החלב ולפעמים הוא פשוט נרדם. כמעט שאין לי גודש בשדיים לעמת השבועיים הראשונים והשאלה היא האם ישנה ירידה בכמות החלב או שבגלל שהוא אוכל כמעט כל שעה השדיים מתרוקנים. כשאני מנסה לתת תחליף הוא לרוב אינו מתלהב ונראה שהוא סה"כ מרוצה ורגוע. אני כמובן לא יודעת האם אוכל מספיק והאם יש לי די חלב. אשמח לדעתך בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהנקה - תגובה
בהחלט יכול להיות שאת לא מרגישה מלאות אם את מניקה כל שעה וחצי.
האם את מניקה משני צדדים או צד אחד?
הסימנים שלך לכך שהוא אוכל מספיק:
פיפי וקקי יש?
תינוק רגוע?
עולה במשקל?
שומעת בליעות בזמן ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה עם שיניםשרי05/01/2011
בני בן 7.5 חודשים יונק הנקה מלאה מידי פעם מוצקים לפעמים נושך אותי תוך כדי הנקה האים להפסיק להניק אותו? ועוד שאלה שהוא יונק בצד ימין הוא שבע לשעה וחצי ושהוא יונק בצד שמואל הוא שבע ל3-4 שעות בלילה אני מניקה רק מיצד שמואל כדי שהוכל ילשון טוב אבל בבוקר יש לי גודש בשני הצדדים ימין שלא רוקנתי ושמאל שמיתמלא שוב מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
שרי16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה עם שינים - תגובה
שרית פאר22/01/2011שלום לך,
לגבי הנשיכות בזמן ההנקה יש להפסיק ולהגיד שזה כואב לאמא ואת לא מרשה ולהמשיך הנקה ולהמשיך עם זה ומאד חשוב לעצור ולנתק כל פעם שנושך בכדי שיבין כי זה דבר שלא עושים.
לגבי ההנקה - לא ברור לי למה את מניקה רק מצד אחד, סיימי בצד ימין הרימי אותו להוצאת אויר והעבירי לצד ימין להמשך ארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אםנופר05/01/2011
האם מחלת הדיזנטריה (שלשול) יכולה לעבור בחלב אם?
והאם מותר לי להניק כשאני לוקחת אזניל(אנטיביוטיק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם - תגובה
הדס חבקין05/01/2011הי נופר,
הדיזנטריה בעצמה לא עוברת דרך החלב, יש -כמובן- לשמור על היגיינה מירבית כדי שלא יעבור דרך הידיים..
אין לי מושג לגבי האנטיביוטיקה, תנסי להתקשר למרכז התרופות - 089779309
תרגישי טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה-שילוב של הנקה ופורמולהtami05/01/2011
שלום
אני חוזרת לעבודה בסוף החודש וילדתי הינה בת חודשיים
אני רק מניקה כעת אבל חוששת מאוד מלתת פורמולת חלב
הסיבה היא פחד ממחסור בויטמינים חיוניים לתינוקת בשל ההאכלה מפורמולה
ובעיקר ישנו חשש גדול שמרגע שהיא תהיה על הפורמולה היא לא תרצה
לינוק יותר
מה לעשות?
אני חוזרת לעבודה במשרה חלקית כל יום כמה שעות
אני לא מייצרת מספיק חלב על מנת לשאוב ולהקפיא לכל יום שבו איעדר מהבית
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה-שילוב של הנקה ופורמולה - תגובה
הדס חבקין05/01/2011הי תמי,
קודם כל, טוב שאת מתחילה להתארגן לחזרה לעבודה מראש..
מבחינת שאיבות- כדאי לך להשיג משאבה גדולה וחזקה, או להשכיר מדלה לקטינה (בייבי רותם בגוגל) או לרכוש משאבת pump in style של מדלה, ניתן לרכוש בכל חנות תינוקות.
אומנם משאבה יקרה אך חזקה , דו צדדית ואיכותית.
לאחר מכן, התחילי בצורה הדרגתית לשאוב בבקרים, כמה שיוצא יוצא...
להערכתי את זקוקה בסה"כ ל4-5 מנות ולאחר מכן תשאבי בעבודה ותביאי הביתה.
עם המשאבה הנ"ל השאיבה תיקח לך בסה"כ 10-15 דקות למנה שלמה, אני בטוחה שבמקום העבודה יהיה ניתן להתארגן על כך, לא??
בכל מקרה, אם אין אפשרות לשאוב בעבודה בכלל- מדובר בסה"כ על הנקה אחת- שתיים , גם אם התינוקת תקבל פורמולה היא תשמח לראותך ואת הציצי כשתחזרי הביתה...
והאופק גם הוא חיובי, גם כך מדובר בסה"כ על חודשיים +- כאלו, אח"כ היא כבר תאכל מזון משלים כאשר את לא נמצאת וכשתחזרי תניקי.
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוווף! מתוסכלת! בא לי להרים ידיים..מירי04/01/2011
הבייבי שלי בן שלושה וחצי שבועות. הוא ילד רביעי אצלי, את שלושת הגדולים הנקתי ללא בעיות מיוחדות (מלבד הרגישות והגודש בהתחלה) והכל הלך נפלא. גם הפעם הכל התחיל רגיל והיה נראה שהולך להכנס למסלול (הוא עולה מצוין במשקל) אבל... מגיל שבועיים בערך התחילו לי כאבים נוראיים בשד ימין שלאחר ברור (ברשת ואצל יועצת הנקה טלפונית)התבררו כצינורית חסומה, טיפלתי לפי ההוראות והבעיה נפתרה אך מאז כל שלושה ימים היא צצה מחדש, כל פעם בנקודה אחרת, הכאבים איומים ובלתי נסבלים ואני מרגישה שכח הסבל שלי הולך ואוזל. הבנתי שהבעיה הזו נובעת מאחיזה לא נכונה\ טובה של הבייבי אבל מה לעשות אם ככה הוא תופס? אני מודעת לכל הכללים של ההכנסה של השד לפיו וכו' (ובצד שמאל אגב זה הולך מצוין) וכמו שציינתי כבר הנקתי שלושה ילדים בעבר והפעם בשד ימין משהו משתבש כל הזמן והדלקת\ סתימה חוזרת שוב ושוב ואני מ-ת-ו-ס-כ-ל-ת!
אני מודעת לחשיבות ההנקה ואני נורא רוצה להמשיך אבל מה עושים?! בא לי לבכות! מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוווף! מתוסכלת! בא לי להרים ידיים.. - תגובה
שרית פאר04/01/2011שלום לך,
ממליצה לשנות תנוחה בשד הזה ולא להחליף לפני שהוא מרוקן את השד.
ישנה אפשרות לשים קומפרסים קפואים על השד לאחר ההנקה בכדי להוריד את קצב הייצור.
בעקרון סתימה של צינוריות יכולה לנבוע מחוסר ריקון של השד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! 2 שאלות בבקשה
מירי04/01/2011א. איך אני יודעת שהשד התרוקן לחלוטין?
ב. אני מתחילה לסרוגין כל פעם בצד אחר, להתחיל כל פעם בצד הזה? אחרת יצא שכל הנקה שניה הוא לא ירוקן לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואולי בכלל להניק כל פעם מצד אחד
מירי04/01/2011בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! 2 שאלות בבקשה - תגובה
שרית פאר09/01/2011ממליצה להניק מצד אחד ובמידה ולא מספיק להציע צד שני.
את צריכה להרגיש הבדל בין לפני ההנקה לאחרי ההנקה וכשאת מנסה להוציא יצאו טיפות בודדות אם בכלל.
כמובן בכל הנקה להתחיל מצד אחר ובמידת הצורך (לא חובה) להניק גם מהצד השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ להנקהרחל04/01/2011
ילדתי בן פג, נולד שבוע 27, במשקל קילו. בפגיה כשלמד לאכול מהבקבוק למד לינוק במקביל וינק יפה. בעקבות שבוע שהייתי חולה ולא הייתי בפגיה הוא שכח איך לינוק מכיוון ששתה רק מבקבוק, ויונק אולי פעם ביום אחרי מאמצים גדולים. איך אפשר להרגיל אותו לחזור להנקה במקום לשאוב ולתת לו חלב שאוב בבקבוק?
מחכה לתשובה ותודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
רחל04/01/2011היום הוא שוקל 2.700
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ להנקה - תגובה
שרית פאר04/01/2011שלום לך,
ממליצה בחום לנצל את העובדה שהוא עדיין בפגיה ולהעזר באחיות שנמצאות שם.
בעקרון אצל פג הכי מומלץ להתחיל לעבוד עם מגע - עור לעור, להפשיט אותה ולשים אותו על החזה חשוף ולתת לו לגשש את דרכו אל השד.
זה תהליך ויכול לקחת זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)