פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמויות של חלב אם
    דנה
    25/01/2011

שלום
    יש לי תאומות במות חודשיים (כרונולוגי), נולדו בשבוע 33 והיו מאושפזות בפגיה חודש.
    במהלך תקופת הפגייה שאבתי חלב והחלב ניתן להן בזונדה או בבקבוק.היה מספיק חלב כמעט לכל ארוכה.
    ההנקה עצמה קשה פיזית גם לי וגם לבנות.לכן אני ממשיכה לשאוב ומשלבת להן עם סימילאק נאושור או אינפמיל.
    כעת הצריכה עלתה (90 סי סי כל 3-4 שעות), ואני לא מספיקה לשאוב כל 3 שעות.
    לצערי נוצר מצב בו כל אחת מהבנות מקבלת ארוחה אחת לפעמים שתיים ביום של חלב אם

שאלתי, האם הכמות הזעירה של חלב האם יחסית לכמות הגדולה של הפורמולות תורמת משהו להתפתחות הבנות, למערכת החיסונית...?
    האם יש טעם להמשיך לשאוב?

במידה ואתחיל עכשיו להקפיד לשאוב כל 3 שעות כמות החלב תעלה או שמאוחר מידי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמויות של חלב אם

הוספת תגובה

• כמויות של חלב אם - תגובה

שרית פאר
    26/01/2011

שלום מור,
    כל חלב אם שתיתני תורם לבנותייך, חלב אם עוזר להן בהגנה מפני מזהמים ובחיזוק המערכת החיסונית.
    הגברת מספר השאיבות בהחלט יכולה להעלות את כמות החלב, ניתן גם להשתמש בתוסף תזונה להגברת הייצור.
    ישנם משאבות שמאפשרות שאיבה דו-צדדית ובכך חוסכות זמן, שה"כ 15 דקות שאיבה במקום חצי שעה, ממליצה בחום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם אדום וכואב על השד מההנקה
    יעל
    24/01/2011

שלום לכולן
    יצא לי כתם אדום ומאד כואב על השד מההנקה. אין סתימה או גוש או גודש. אז מה זה יכול להיות ולמה? ואיך מטפלים בזה?
    תודה יעל

הוספת תגובה

• כתם אדום וכואב על השד מההנקה - תגובה

שרית פאר
    26/01/2011

שלום יעל,
    היכן ממוקם הכתם?
    בד"כ כתם אדום במקום ספציפי יכול להעיד על סתימה של צינורית, ובמקרה זה מומלץ לשים חום (לדוגמא עם כרית מים חמים) על האזור ל 5 דקות לפני ההנקה ואז להניק תוך כדי עיסוי המקום.

בכל מקרה ממליצה להראות לאחות\ רופא אפשר גם בטיפת חלב בכדי לקבל חוות דעת מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות
    מורן
    24/01/2011

שריפת קלוריןת
    אני שואבת באינטנסיביות האם אני עושה את אותה שריפת קלוריות כמו מי שמניקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות - תגובה

שרית פאר
    26/01/2011

שלום מורן,
    שריפת הקלוריות במדוברת נובעת מייצור החלב שלוקח הרבה אנרגיה מהגוף ולכן גם בשאיבה יש שריפת קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמידה לא נגמל עדיין
    שיר
    23/01/2011

ילדי בן שנתיים וחמישה חודשים ועדיין יונק מידי פעם! כמובן שאוכל הכל רגיל אבל הציצי עבורו הוא נחמה לדעתי. לרוב הוא רוצה כשהוא חוזר מהמעון וכמובן כשנרדם בצהריים (בשישי שבת כי בשאר הימים הוא במעון ונרדם בלי זה) ובלילות. עליי זה כבר מעיק קצת מבחינה גופנית ובעיקר מהלחץ החברתי שמפעילים עליי - אני נבוכה ומתביישת לעשות זאת בפומבי בגלל התגובות והרמת הגבה "מה? בגיל כזה עדיין יונק"? אבל מעבר לתגובות החברתיות - אני רוצה "לשחרר" אותו ולתת לו את העצמאות שלו. שלא יהיה תלוי בי יתר על המידה.

א. איך מפסיקים הנקה בגיל כזה?
    ב. האם יש כדור שניתן ליטול מרופא נשים, שמפסיק את ייצור החלב?

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמידה לא נגמל עדיין - תגובה

שרית פאר
    24/01/2011

שלום לך,
    ייצור החלב אינו הבעיה במקרה שלך, ילד בן שנתיים וחצי מבין ויודע מה הוא רוצה וצריך לדבר איתו ולהסביר שאין יותר ציצי ולהתמיד בכך.
    מבחינתך את צריכה להפסיק להציע וכשהוא מבקש להגיד שאי אפשר עכשיו, שכואב לך הציצי וכו', הכי טוב זה להסיח את דעתו עם משהו אחר ולשבור הרגלים כמו יניקה אחרי המעון וכו'.

בהצלחה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    קרן
    23/01/2011

שלום,

בני המתוק בן שנה וחודשיים, די מכור לציצי.. יונק לפני השינה, באמצע הלילה ולפנות בוקר אם מתעורר לפני שאני יוצאת לעבודה. במשך היום מושך לי את החולצה ומחפש... אוכל די יפה מוצקים אבל לא מוכן בקבוק.

שאלתי - אני רוצה להפסיק את הנקה אמצע הלילה ואח"כ לגמרי. האם לעשות זאת לפי הסדר הזה או להפסיק את כל ההנקות בבת אחת?

ומה עושים עם הגודש כשמפסיקים?

מה הדרך הכי פחות קשה לעשות זאת , ייעצו לי לא לישון בבית לסוף שבוע , האם זה לא קשה מדי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

שרית פאר
    23/01/2011

שלום לך,
    בהחלט מומלץ לעשות את ההפסקה בהדרגה וכל 3 ימים להוריד הנקה אחת.
    כשהתינוק מתעורר בלילה הוא אינו זקוק למזון ולכן ממליצה שהתחלה מישהו אחר יגש אליו ולא יציע לו אוכל. מומלץ לא להוציא אותו מהמיטה ובמידה ומאד בוכה להוציא ולערסל ללא מתן אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב
    הילה
    23/01/2011

היי,

יש לי תינוקת בת חודש וחצי שיונקת מלא
    בעוד כשבועיים אני עושה לה בריתה באולם ואני רוצה להביא לה חלב שאוב.
    זה בשעות הערב בערך מ-18:30 עד 23:30- 5 שעות
    כמה CC חלב אני צריכה לקחת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב

הוספת תגובה

• חלב שאוב - תגובה

שרית פאר
    23/01/2011

ממליצה להכין שתי מנות של 140, מה שנקרא שיהיה.
    להוביל אותן בקירורית ואפשר לחמם בתוך קערה עם מים חמים.
    אסור לחמם במיקרוגל.

מזל טוב
    שרית פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב
    אמא
    21/01/2011

שלום!
    האם ניתן לשמור שאריות של חלב אם שאוב לאחר שחומם?
    במידה וכן, האם ניתן לאחר הקירור לאחדו עם חלב קר שמאוחסן בבקבוק אחר?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב

הוספת תגובה

• חלב שאוב - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    אסור לשמור חלב מבקבוק שהתינוק אכל ממנו יותר משעה מזמן הארוחה.
    חלב שחומם יכול לעמוד בטמפ' החדר ל 4 שעות ואסור לקרר שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שאלות של מתחילה
    הדסי
    21/01/2011

אני שואבת חלב לכל ארוחה של בני בן ה-10 ימים. (הוא אינו רוצה לינוק וכבר התייעצתי עם 3 יועצות שונות בבית חולים אך לשווא, לא מתחבר לפטמה, החזה שלי גדול ולי גם קשה להחזיק את החזה ואותו יחד..אמרו לי לחכות שיגדל קצת..)
    בינתיים מאכילה אותו בבקבוק כל 3 שעות חלב שאוב.

-כמה זמן החלב יכול להיות בטמפ' של 23 מעלות בבית..(טמפ' החדר)
    -האם חלב מקורר במקרר פוגעת בערכים שלו?
    - קיבלתי בבית חולים במלונית ערכת טהר-טף..האם יעילה במקום עיקור בקבוקים באמצעות מים רתוחים? מכירות את זה? יש לזה ריח של אקונומיקה..
    -אם התינוק לא סיים לאכול את כל הכמות בבקבוק (אוכל 100 סי סי בערך בכל ארוחה) האם ניתן להשתמש בחלב שנותר לארוחה הבאה או שהוא כבר לא סטרילי? או ערכיו התזונתיים כבר לא גבוהים?

ושאלת השאלות, היש סיכוי שאי פעם כשיגדל בעוד כמה שבועות הוא ירצה לינוק? למרות שיש יתרונות לבקבוק, אין כמו הנקה וחיבור ביני לבינו..מחד...מצד שני אני יודעת שמה שהוא מקבל מבחינת התוכן זה הכי טוב..בין לבין כדי להרגיע אותו אני מחברת אותו לפטמה וזה מרגיע אותו (הוא מתייחס לפטמה שלי כאל מוצץ, 2-3 יניקות וזהו...)...

תודה מראש על הסיוע..

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב שאלות של מתחילה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שאלות של מתחילה - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום הגר,
    במידה ואת מעוניינת להניק ממליצה בחום להיפגש עם יועצת הנקה באופן פרטי.
    בבית החולים היועצות מוגבלות בזמן ולכן ישנה אפשרות שפשוט לא יכלו להקדיש לך את הזמן הדרוש.
    במידה ואת בקופ"ח כללית יש להן שרות של יועצות הנקה מוסמכות ולוודא שהיועצת שאת מדברת איתה היא מוסמכת IBCLC.

ועכשיו לגבי שמירת חלב האם:
    לאחר השאיבה את יכולה לשמור את הבקבוק בטמפ' החדר למשך 4 שעות, כלומר יכול לחכות לארוחה הבאה.
    ניתן לקרר חלב אם למשך 5 ימים בגב המקרר ובמקפיא למשך 3 חודשים.
    ערכת הטר-טף טובה במקרים שאין אפשרות להרתיח את הבקבוקים, ניתן להשתמש וחוץ מהריח לוואי זה בטוח בשימוש.

חלב שתינוק אכל ממנו לא ניתן לשמירה ולכן מומלץ לחלק את החלב שנשאב למנות מראש.

בהחלט יש סיכוי שבגיל חודש יתפוס ויתחיל לינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלילה מה לעשות?
    נטלי
    21/01/2011

שלום,התינוקת שלי בת 7 חודשים מתעוררת המון בלילה ולפעמים נשארת ערה גם שעה וחצי עד שחוזרת לישון כמובן תוך כדי הנקה. ואז נתקלתי במאמר של מומחית לבעיות שינה שטוענת שחייבים ללמד את התינוק להירדם עצמאית אחרת וזה הציטוט " חוסר היכולת שלו להירדם באופן עצמאי ילווה אותו כנראה כל חייו, כשיתבגר יצליח לרוב להירדם רק בשעות מאוחרות (כשיהיה מותש לחלוטין) ועשוי אף לפתח היפר אקטיביות בעקבות חוסר שעות שינה וגם כאנשים בוגרים" . קצת מלחיץ...ואז היא מוסיפה שהתינוקות מפתחים עמידות למה שמרגיע אותם עכשיו ולכן כשיתעוררו בלילה הם ישארו ערים הרבה זמן עד שיחזרו לישון וממה שנאמר לי עי יועצות הנקה זה שכל השלבים האלו הם טבעיים בהתפתחות התינוק גם הערות בלילה(לפרוק אנרגיה וכו) אז מה הנכון אני לא יודעת אם אני אמורה להתעקש איתה על הירדמות עצמאית.אשמח לתשובה וסליחה על אורך השאלה...

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בלילה מה לעשות?

הוספת תגובה

• הנקה בלילה מה לעשות? - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    בגיל 7 חודשים אני מצפה שהתינוקת כבר תישן לילה שלם ללא התעוררות או מקסימום התעוררות אחת.
    את יכולה לראות אם היא מתעוררת לאכול או שהיא מנשנשת וחוזרת לישון.

המלצתי - המידה והיא עדיין איתך באותו חדר להעביר אותה לחדר אחר.
    יש סיבות רבות למה התינוקות מתעוררים בלילה והרבה טועים וחושבים כי זה רעב ונותנים לאכול וכך נוצר מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו.
    כשהיא מתעוררת שמישהו אחר יגש אליה וירגיע אותה ללא מתן אוכל, אפשר לתת מוצץ ומומלץ לא להוציא מהמיטה, במידה ומאד בוכה אפשר לערסל עם מוצץ ושוב ללא מתן אוכל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך להניק?
    מאיה
    20/01/2011

הבת שלי בת 9 וחצי חודשים, רק יונקת מאז שנולדה. אני איתה בבית, ולכן אני שמחה להניק ורוצה להניק כמה שיותר. היום היינו בטיפת חלב, ואמרו לי שכיוון שעלתה רק 150 גרם בחודש האחרון (והיא באחוזון 26), אני צריכה אחרי כל ארוחה (מוצקים או הנקה) להציע לה בקבוק. היום ניסיתי להציע, והיא סירבה. האחות ציינה שתינוקת בגיל הזה לא אמורה להתעורר בלילה (שכן היא מתעוררת כדי לאכול, גם ב11 וגם בסביבות 3 ואז ב6), ואני חושבת כך: ברור שאם היא היתה אוכלת פורמולה, אולי היתה ישנה לילה שלם, אבל אולי זאת הדרך של הטבע להפגיש אמא עם התינוק שלה גם באמצע הלילה, למנוע מוות בעריסה, לוודא שהוא בסדר, לכסות אם צריך... נראה לי מוזר לא "להיפגש" 8 שעות!! מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    להמשיך להניק?

הוספת תגובה

• להמשיך להניק? - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    בעקרון בגיל 9 חודשים אני מצפה שהתינוקת תישן לילה שלם.
    לגבי המשקל - ידוע שתינוקת יונקים עולים בקצב איטי יותר מתינוקות אוכלים פורמולה לקראת סוף השנה הראשונה לחיים, בקשי מאחות טיפת חלב שאם עוד לא החליפה את העקומות שינואר שתבדוק בעקומה של תינוקות יונקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת מחזור בהנקה
    לילך
    20/01/2011

שלום,

קיבלתי מחזור לאחר 3.5 חודשים לאחר הלידה,ברצוני לשאול האם נכונה השמועה כי טעם החלב משתנה בזמן המחזור? אם כן מה עלי לעשות?
    האם כמות החלב פוחתת? ואם כן , האם יש צורך להוסיף לתינוק תוספת מזון של סימילאק בוכו' נוסף להנקה?
    האם להמשיך להניק כרגיל אני חוששת שאולי הוא לא אוכל טוב למרות שהוא לא בוכה

ושאלה אחרונה- האם שאיבות מגדילות את כמות ייצור החלב?
    אשמח מאוד לקבל תשובות

תודה רבה מראש
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת מחזור בהנקה

הוספת תגובה

• קבלת מחזור בהנקה - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    אכן ישנו מצב שתרגישי ירידה בכמויות בזמן המחזור, אך יש להמשיך להניק כרגיל.
    שאיבות לאחר הנקות בהחלט גורמות להגברת ייצור חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה
    לילו
    20/01/2011

שלום. יש לי תינוקת בת 3 חודשים. בשל קשיי הנקה אני שואבת כ4 פעמים ביום ומשלימה את החסר בעזרת פורמולה.
    יש לי שאלה לגביי איכות החלב. אינני אוכלת מספיק. אנ יאוכלת מעט מאוד ולא מסודר. אני גרה בחו"ל ואין לי עזרה, מלבד בעלי שעובד כל היום.. האם במקרה כזה שהתזונה לא מאוזנת עדיף לתת פורמולה בשל איכות חלב ירודה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    לא , לא ושוב לא.
    חלב אם תמיד יעלה מבחינת איכותו על פורמולה, רק במקרים קיצוניים של תת תזונה חלב אם אינו מספיק.
    וכמובן מומלץ לאכול טוב כי גופך מאבד הרבה אנרגיה וחשוב להחזיר זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי לידת תאומים
    שלומית
    20/01/2011

אני חודש ושבוע אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי ומניקה את שניהם מלא.
    לפני ההריון הייתי עם מחלת האנורקסיה המון שנים ועליתי מעט במשקל (מתת משקל של 45 ל1.69 גובה) ושיקמתי את עצמי ואחרי טיפולים של חודשיים נכנסתי להריון עם תאומים . בהריון עליתי המון!! בערך 30 קילו , בהתחלה כי הייתי צריכה ואחר כך כי סתם הייתי רעבה לדברים שלא היו לי שנים בגוף.
    עכשיו אחרי חודש ושבוע ירדתי 15 קילו , הבעיה היא שעכשיו אני לא מצליחה לשמור על דיאטה ואחרי הנקה בא לי מתוקים וכל מיני שטויות ועליתי 2 קילו מאז הלידה , הנושא מאוד רגיש אצלי ואני לא יודעת מה לעשות , זה גם משפיע עליי ריגשית
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידת תאומים

הוספת תגובה

• אחרי לידת תאומים - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך שלומית,
    לא הבנתי ממה שכתבת איך אני יכולה לעזור.
    אכלי אוכל מזין ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה 3 חודשים
    אני
    19/01/2011

שלום,
    בתי בת 3 חודשים יונקת באופן מלא , עד עכשיו הולך מצויין.
    מאז שנולדה היא אכלה לערך כל 3 שעות ואפילו טיפה יותר . לאחרונה היא רוצה לאכול כל שעתיים, כאשר היא מסיימת לאכול יש לי תחושה שהיא לא סיימה והיא ממש לא מוכנה להמשיך , היא מאוד רגועה לאחר האוכל אבל לאחר שעתיים עצבנית ומחפשת אוכל. היא ישנה לילה שלם כך שבוודאות היא לא רעבה במהלך הלילה. אתמול בארוחה של הצהריים שאבתי בכדי לראות את כמות החלב ויצא לי 90 מ"ל אני יודעת שמשאבה לא מוציאה את הכל אבל עדיין נראה לי נמוך.
    אשמח לעזרתך :)

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה 3 חודשים

הוספת תגובה

• הנקה 3 חודשים - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    נשמע מאד תקין לגילה, מאד יכול להיות שאתן חוות קפיצת גדילה ולכן הארוחות הן לעיתים יותר תכופות.
    במידה ואת מניקה רק מצד אחד הציעי לה צד שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לא מסודרת
    שיר
    18/01/2011

שלום! אני אמא לתינוק בן 3 חודשים+ בני יונק בלבד אולם ההנקה מאוד קשה ולא מסודרת. הסיבה העיקרית לכך היא מפני שהוא מתחיל לינוק ואז מפסיק (אחרי 5 דקות בערך..)ולא יכול להמשיך אז אני מרימה אותו לגרפס- דבר שיכול לקחת המון זמן ועד שלא יוצא לו גרפס (לפעמים 2) הוא לא יכול להמשיך! לפעמים אני מתיאשת אז אני מורידה אותו ואז אחרי שעה פתאום הוא עושה גרפס ועכשיו הוא רעב וכך יוצא שאין סדר ואין זמנים בכלל. הוא עולה בסדר במשקל.

האם יש איזה פיתרון? מתי תינוקות מפסיקים לגהק?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לא מסודרת

הוספת תגובה

• הנקה לא מסודרת - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    יש לי הרגשה שיש לך זרימה חזקה ולכן הוא קצת משתנק בהתחלה.
    המלצתי היא :
    כשאת מחברת אותו לא ללחוץ על השד תוך כדי יניקה.
    להישען אחורה ולא להישען מעליו כדי שהזרימה תהיה יותר איטית.
    במידה ואת מרימה אותו ואחרי 2 דקות אין גראפס החזירי אותו אל השד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה