מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהנקהחלי27/02/2011
היי
אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים עוד מעט. אני שואבת ונותנת לה בקבוק 90 אחוז מהארוחות, השאר פורמולה. לאחרונה היא סובלת מעצירות. אני אוכלת שזיפים כדי שזה יעבור אליה ויקל מעט. כמה זמן אחרי האוכל כדאי לי לשאוב כדי שזה באמת "יעבור" אליה? כמה זמן ארוחה טובה "נשארת" בגוף, האם גם אחרי שעתיים אני יכולה לשאוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהנקה - תגובה
הדס חבקין28/02/2011הי חלי,
לצערי, אין לי תשובה חד משמעית אלייך...
הכל עובד על ניסוי ותהייה- תנסי ותראי אם זה משפר לתינוקת את המצב..
יש גם תרופת "סבתא" לתת לה כפית עם קצת עגבניה מגורדת- זה אמור לעבוד..
החלב מורכב מסינתזה של הדם ועל כן אין קשר ישיר בין הארוחה לבין הרכב החלב עצמו.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונקת כל 3 שעותאלי27/02/2011
יש לי תינוקת בת חודשיים שיונקת כל שלוש שעות.
לאחרונה היא התחילה 'למשוך' יותר בעיקר בלילה, אפילו ל-5 שעות בלילות קסומים במיוחד...
שאלתי היא - מתי המרווחים יתחילו לגדול באופן יציב יותר גם בלילה וגם לגבי היום?
שאלה נוספת - כיצד אוכל לדעת שהיא מעלה את כמות האוכל אותו היא יונקת על מנת להתאים את הכמות שאני שואבת? נכון לעכשיו אני מכיחנה לה מנות של 110-120.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונקת כל 3 שעות - תגובה
הדס חבקין28/02/2011הי אלי,
ששש.. שאף אחד לא ישמע... תהני מהזמן שהיא ככה ישנה ופחות תובענית..5-6 שעות בלילה זה פחות או יותר הזמן המקסימלי שכתוב בספר, בערך עד גיל 4-6 חודשים.
תוכלי לדעת להעלות את הכמות כשהיא תהיה פחות מרוצה, היא תסמן לך.. כמות של כ-120CC מספיקה ביותר לשלב זה.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטה או הקאה לא ברורלירון27/02/2011
שלום,
תינוקת בת שלושה שבועות בדיוק
בשלושה ימים אחרונים קרה דבר חריג שלא היה עד כה, היא פלטה/הקיאה לא ברור מה זה היה כמות גדולה של חלב (מהפה ומהאף). שזה קורה זה גורם לה כמובן לתחושת אי נוחות ובכי.
לי זה לא כ"כ נראה שזה ריפלוקס וגם לא וירוס ( אין חום, מרגישה טוב, נינוחה וכו')
האינטואציה שלי אומרת שהיא אוכלת יותר מידי, היא ממש זללנית........ מה לעשות להגביל? לנסות לרווח לה יותר את זמני הארוחות?
כעת אני מניקה לפי דרישה לרוב זה כל שעתיים - שלוש בערך, רק שהרבה פעמים כל הנקה מתפרסת על פני שעה או יותר כי מתחילה לינוק ואחרי טיטול, גרפס, אי שקט, עייפות היא דורשת שוב.
נשקלנו רק פעם אחת בנתיים - שבוע אחרי הלידה, השתחררנו 2970 והיא שקלה 3450.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטה או הקאה לא ברור - תגובה
הדס חבקין28/02/2011הי לירון,
אם חוץ מהאי נוחות לאחר הפליטה אין תופעות אחרות- כמו שינוי צבע או חוסר עליה במשקל, אז זה סוג של "הסכם עודפים " עם הסביבה ובספר קוראים לזה "בעיית כביסה"...
הייתי ניגשת לרופא/ת ילדים על מנת לוודא שהכל בסדר ואם אכן כך-להתחיל לכבס..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת להפסיק להניקאיילה27/02/2011
בני בן השנתיים עדיין יונק, גם בלילה.!!!!
אני מעוניינת לפחות להפסיק את ההנקה הליילית.
זה אפשרי? ואם כן איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת להפסיק להניק - תגובה
הדס חבקין28/02/2011הי איילה,
הכל אפשרי, והכל עניין של הצבת גבולות בגילו ה"מתקדם" של בנך...
אפשר להגיד לו שהציצי הולך לישון ולא מתעורר עד הבוקר ולתת לו משוב חיובי כמו מדבקה על המקרר בכל בוקר שהוא נתן לציצי לישון ובסוף השבוע לתת לו מתנה וכיו"ב.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אחרי הלידה בביה"חשרית27/02/2011
אני בשבוע 34+3 ורוצה ללמוד את נושא ההנקה על מנת להיות מוכנה ככל האפשר.
ברצוני להניק - ויש לי חילוקי דיעות עם חמותי בנושא ההנקה בזמן השהות בבית החולים.
היא מתעקשת שבימים הראשונים "אין חלב", והתינוק בעצם נשאר מאד רעב. היא מתנדבת בתינוקיה בבי"ח ומספרת שרואה מקרים של תינוקות שפולטים את ה"צהוב" שהם יונקים (הקולוסטרום), צורחים מבכי של רעב ויורדים המון במשקל.
היא מספרת שהצוות בתינוקיה מאכילים את התינוקות האלה בתחליפי חלב, לעיתים ללא ידיעת האמהות, שמבקשות להאכיל בהנקה בלבד.
לפי חמתי, בימים הראשונים צריך לתת לתינוק, בנוסף לנסיונות ההנקה, מזון מתחליפי חלב בגלל הסיבות שציינתי.
כמובן שאני לא רוצה לחבל בנסיונות ההנקה ולכן אני חושבת שלא צריך לתת תוספים ותחליפים גם בימים אלה (אולי למעט הלילות של האשפוז בבי"ח שהם זמן למנוחה וצבירת כוחות לפני החזרה הביתה, אז אפשר יהיה אולי לתת לתינוק תחליף חלב).
חמתי מלחיצה אותי.....
מה דעתכן המקצועית? האם הנקה בימים הראשונים מספיקה? האם תחליפי חלב אם בבי"י יכולים לחבל בהנקה?
תודה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה אחרי הלידה בביה"ח - תגובה
הדס חבקין28/02/2011הי שרית,
קודם כל שיהיה בשעה טובה ולידה קלה!!
חמותך צודקת רק בדבר אחד- באמת בימים הראשונים "אין" חלב, יש קולסטרום שהוא חומר עשיר בנוגדנים ובסוכרים ובהחלט מספיק לתינוק בתנאי שהאם זמינה לו כל הזמן.
אחרי 7 שנים בתינוקיה, אני חייבת להסביר לך מה הבעייתיות :
1. הוא נמצא בתינוקיה ולא ליד אימו- עד שקוראים לאמא ועד שהיא מגיעה הוא כבר נרדם ולא מעוניין...
2. האם רוצה לישון בלילה, (או שאמא שלה או או חמותה אמרו לה שכדאי) אז היא לא מניקה בלילה והלילה הוא הזמן הקריטי לייצור החלב ואז- או שנוצר חלב ולא מתפנה=גודש או שלא נוצר חלב בזמן.
3. לאם יש המון אורחים במשך היום והיא איננה מעוניינת שהם ינשמו על התינוק ועל כן היא משאירה אותו בתינוקיה וכו'..
אז ככה- קודם כל כדאי מאד לבק שמהמיילדת שלך לתת לך להניק מיד לאחר הלידה, ההנקה הזאת תספיק לתינוק למספר השעות שבהן הוא יהיה בתינוקיה לבדיקות הראשוניות. לאחר מכן, כשאת במחלקה, תבקשי מחמותך/ בעלך/ אימך/חברה טובה לבוא להיות עם התינוק ואת תלכי לישון כשהוא לידך וכך תהיי זמינה לו.
אני ממליצה מאד לבקש מכל החברים/ משפחה רחוקה וכו' שלא לבוא לבקר אותך בבית החולים, אפשר לבוא אליך הביתה , לבשל ולנקות עבורך בזמן שאת מאושפזת...
אני אומרת לך שאם תישני כל עוד התינוק ישן את תשני המון שעות- לאו דוקא בלילה..
תרכובות מזון לתינוק הניתנות בבקבוקים אכן עלולות לחבל בהנקה - התינוק עושה פעולה של מציצה ששונה לחלוטין מהנקה , יוצא לו כמויות גדולות (שהוא אינו זקוק להן) והוא עלול להתקשות להתחבר לשד לאחר מכן, מה גם שתנובת החלב תלויה בכמות ההנקה כך שיכול להיות שאם אשה לא מניקה מספיק יתהיה לה בעיה של כמות חלב לימים רבים.
בקיצור, טוב ששאלת לפני, תטוב להכין את עצמך לפני, שתהיה לך לידה קלה טותחילת אימהות טובה!!!!
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהאמא של איתמר26/02/2011
רציתי להגיד תודה.הפורום מאוד עזר לי.גם בתשובות שקיבלתי באוםן אישי וגם ע"י קריאה של שאלות ותשובות של נשים אחרות.אז יופי שאתן פה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
הדס חבקין28/02/2011לבריאות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זורם לי עם ההנקה...רונית3124/02/2011
שלום,
ביתי בת חודשיים.מקבלת חלב אם.
בהתחלה לא הייתה מצליחה לתפוס את הפטמה(קניתי פטמות סיליקון כי חשבתי שיש לי פטמות קטנות מדיי...).
בארבעה השבועות הראשונים רק שאבתי לה.
ניסיתי כל הזמן שד, עד שזה תפס(בערך בחמישה שבועות).כשבועיים הייתה בעיקר הנקה.
ואז חלה נסיגה.כשבוע וחצי היא יונקת חמש דקות ולפעמים פחות ואז בוכה על השד ולפעמים דוחפת אותו.
זה מתסכל אותי,כי אני מתעצבנת,אני מנסה כל פעם שוב ושוב,והיא מסרבת.אני גם מרגישה שאני מעצבנת אותה וששיגעתי אותה במהפך מבקבוק לשד וכו'.
כ"כ בא לי להפסיק כי אני לא נהנית מחוופשת הלידה.זה כמו יום עבודה אחד ארוך.
כמה אפגע בביתי אם אפסיק?האם היא תהיה חולה יותר?
האם כדאי לשאוב לה עוד כחודש(סה"כ 3 חודשים) עד אפריל?
האם יש בכלל טיפים שההנקה כן תצליח?
שמתי לב כמה פעמים שהיא כאילו נחנקת ומוציאה את הפה ואז יש קילוח,זרם חזק שממשיך לצאת מהשד....שאפילו אני לא מצליחה לעצור.אולי זה קשור לבעיה...?
בקיצור, מה קורה פה? ומה ההמלצות?
אציין כי מאז היניקה מהשד היא נהייתה עצבנית ובכיינית(חלב יש לי מספיק לפי השאיבות).לפני כן הייתה רק ישנה ואוכלת.ממש בובה וגם ידעתי פחות או יותר מתי תקום.....
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין כי הייתה אצלי יועצת הנקה
רונית3125/02/2011ללא הועיל...
התינוקת לא רצתה לינוק באותו רגע והיא רק אמרה לי דברים שרובם ידעתי....
עוד פרטים:אני בת 32,ילדה ראשונה.נולדה עם צהבת במשקל 3500 גרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטליום והגברת תפוקת החלבtami24/02/2011
שלום רב
אני אמא לתינוקת בת שלושה חודשים
בחודשיים הראשונים לחייה הנקתי באופן מלא ולאחרונה התחלתי להאכיל אבקת חלב
וזאת מאחר והילדה נשארה רעבה לאחר האכלה
לצערי תפוקת החלב שלי ירדה מאחר וכנראה לא הנקתי יותר מדי
לפני יומיים התחלתי ליטול את תרופת המוטוליום, ביום הראשון כמות החלב הייתה כמו פעם, הצלחתי להניק את הילדה ולשאוב גם כן
היום תפוקת החלב פחתה ובמשך 15 השעות האחרונות הצלחתי להניק רק פעמיים
שאלותיי הן:
האם תפוקת החלב תעלה בשנית?
האם עלי קודם להניק ואז לשאוב( אני שואבת במהלך היום מאחר ואני עובדת-לפחות פעמיים ביום)?
האם עלי להפסיק לשאוב לגמרי?
מה עלי לעשות על מנת להגביר את תפוקת החלב?
אשמח לתשובה
בתודה מראש
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטליום והגברת תפוקת החלב - תגובה
לילי עוזיאל24/02/2011תמי היקרה,
נשמע לי שמאוד חשוב לך לספק לילדתך את החלב שלך וכל הכבוד לך על המאמצים שאת משקיעה עבורה.
הרבה פרטים חסרים בתאור שמסרת.
נדמה לי שרצוי שתפגשי בהקדם האפשרי עם יועצת הנקה, כדי לברר את כל הסוגיות שמטרידות אותך ובראשן - מה האתגר שגרם לתינוקת להיות לא מסופקת לאחר ההנקה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב בשאיבהסמדר24/02/2011
שלום רב,
אני אם לתאומים בני שבוע (בדיוק) שנולדו בשבוע 35 להיריון במשקלים 2900, 1900. אני שואבת חלב על מנת לייצר כמויות שיספיקו לשניהם (בשאיפה). שגרת השאיבה שלי כוללת 8 שאיבות ביום כשמשך הזמן בין שאיבה לשאיבה אינו עולה על 3 שעות. בכל שאיבה אני מתחילה מעיסוי של השד, ריקון שלו והחלפה בין השדיים במשך כחצי שעה עד שזרימת החלב נפסקת ואז מבצעת ריקון ידני של השדיים. אני משתמשת במכונה של מדלה- לקטינה. בנוסף התחלתי ליטול כדורי חילבה.
לצערי אני מצליחה ליצר רק כ- 40 מ"ל חלב בארוחה ואין גדילה של כמות החלב מיום ליום. כמובן שהילדים שלי צורכים חלב בכמות של כ100 מ"ל בארוחה (ביחד). בנוסף, לעיתים אני משלבת שאיבה לאחר הנקה של הגדול (ששקלתי ויונק כרגע כ-30 מ"ל בארוחה).
מה עלי לעשות כדי להגביר את תפוקת החלב? מדוע כמויות החלב לא גדלות למרות כל השאיבות?
אני מקפידה גם על שתיה מרובה, אכילה נכונה ושינה של כ- 4 שעות רצופות בלילה.
אשמח לעזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב בשאיבה - תגובה
לילי עוזיאל24/02/2011שלום סמדר,
פעמיים מזל-טוב לך ;-) וכל הכבוד על מאמציך לבנות מלאי חלב יפה עבור התינוקות שלך.
אני מאוד מאוד מאוד ממליצה לך להיות מלווה על-ידי יועצת הנקה. היא תוכל לסייע לך בבניית מלאי החלב בצורה שממצה את כל הפוטנציאל שלך וגם תסייע לך לעבור להנקה ואולי אף להנקת צמד ביחד.
יש הרבה מה להרוויח בליווי כזה בסיטואציה המאתגרת בה את מצויה.
עולות גם המון שאלות שרלוונטיות במצב כזה כדי לגבש תכנית פעולה, לדוגמה:
האם את שואבת בצורה דו-צדדית?
האם את מבצעת סחיטות שד תוך כדי שאיבה?
כמה פעמים ביום יש הנקה או נסיונות הנקה?
האם ההריון היה ספונטני? האם נטלת תרופות באופן קבוע?
ועוד.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה נכונהורדה23/02/2011
בס"ד
היי,
מתי נכון לשאוב לפני הארוחה או לאחר?
לאחר הארוחה אני מרגישה שאין מספיק גם לשאיבה
כיצד אפשר להגביר את ייצור החלב באופן טבעי או ע"י תזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה נכונה - תגובה
לילי עוזיאל23/02/2011שלום ורדה,
אצל אמא בריאה דרך המלך להגביר ייצור חלב היא לנקז יותר חלב מהשד.
ככל שהשד מתרוקן לעיתים יותר תכופות - נוצר יותר חלב.
נשאלת השאלה מדוע את חושבת שחסר לך חלב.
לגבי שאיבה, זה תלוי לשם מה את שואבת. ספרי לי גם עם מה את שואבת.
להשתמע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב המשך
ורדה24/02/2011בס"ד
לילי שלום,
תודה רבה על תשובתך, אפרט יותר
אני שואבת במשאבת חלב של ספקטרה - חשמלית
אני אמא לינוק בן 3 חוד' התינוק יונק בסדר גמור שבע ועולה יפה במשקל.לאחרונה התחלתי לנסות לשאוב מאחר ואני מתכננת לחזור לעבודה בהקדם אני רוצה להכין חלב שאוב במלאי ולכן שאני שואבת יוצא לי בערך 60 מ"ל משני השדייםשזה לא מספיק אפילו לחצי ארוחה
מה לעשות???
תשובתך בהקדם בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב המשך - תגובה
לילי עוזיאל24/02/2011ורדה שלום,
אני מבינה את המצב.
לאור מה שאת מתארת שאיבה של 60 סמ"ק מעבר למה שתינוקך יונק זה נפלא. לא חייבים בשאיבה אחת להגיע למה שהוא יצרוך בארוחה. זה בסדר גמור לצרף שתי שאיבות או יותר וככה תהיה ארוחה.
אפשר לשאוב כשלושת-רבעי שעה לאחר תום ההנקה ולעבור כמה פעמים מצד לצד.
נסי 7 דקות מצד אחד ואז 7 דקות מהצד השני.
חזרי לצד הראשון ושאבי 5 דקות וכנ"ל מהצד השני.
סיימי ב 3 דקות מכל צד.
הקפידי לעסות מעט את השד לפני השאיבה. יש נשים שניעור קל של השד עוזר להן לשאוב.
לחצי על השד בזמן השאיבה - זה מייעל.
כאשר תתחילי לעבוד תוכלי לשאוב כאשר אינך ולקת את החלב הביתה בצידנית קטנה עם קרחום ולהשתמש בחלב הזה עבור יום המחר.
מהר למדי יתחיל ילדך לאכול מוצקים וזה יפחית את עומס השאיבות בהדרגה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךהנקה בתקופת מחלהמזל23/02/2011
היי,
ביתי בת 4.5 חודשים ויונקת מלא. חזרתי לעבודה ואני שואבת בעבודה. התחלנ טעימיות ובנתיים סביר. אתמול לראשונה מאז הלידה הרגשתי לא טוב, התחלתי לשלשל והחלו לי כאבי ראש (אין חום) האם מותר לי להניק אותה? טרם ניסיתי פורמולה ואני רוצה להמשיך להניק אותה על מנת שתפוקת החלב לא תיעצר.
אודה על תשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשךהנקה בתקופת מחלה - תגובה
לילי עוזיאל23/02/2011שלום מזל,
כשאנחנו חולות במחלה שגרתית, כמו שפעת/צינון/וירוס בטן/דלקת גרון וכיו"ב - ממש רצוי להמשיך להניק. במקרה של שלשולים חשוב לשמור על עצמך מפני התייבשות!
כך נעביר לתינוק נוגדנים שיעזרו לו להתמודד עם המחלה בה חלינו במקרה ונחשף לוירוס/החיידק.
מצד שני: לא כדאי לנשק...
אם מרגישים יותר בנח - אפשר לשים מסיכה שקונים בבית מרקחת על הפנים.
המחלות בהן צריך להפסיק להניק הן מחלות קשות ומעטות מאוד.
תהיי בריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה הבן שלי אמור לאכול?הדסי22/02/2011
שלום,
אני שואבת חלב עבור הבן שלי שהוא בן 6 שבועות (לא מצליח לינוק והיתה אצלי כבר יועצת הנקה אך ללא הצלחה)...ולכן רק שואבת לו חלב אם.
הוא שוקל בערך 4 ק"ג (נולד 2.800)
בכל ארוחה הוא אוכל 120 מ"ל, לפעמים דורש יותר.
האם זה מספיק? יותר מדיי? איך מחשבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה הבן שלי אמור לאכול? - תגובה
לילי עוזיאל22/02/2011הי הגר,
אנו מחשבים בממוצע 150 סמ״ק ליממה לכל קילו משקל גוף
לחלק ל8 ארוחות.
כרגע זה 600 סמ״ק ליממה כלומר כ80 סמ״ק לארוחה.
חשוב להאכיל בהאכלה קצובה ויועצת הנקה יכולה ללמדך.
כדאי לנסות להמשיך לעבוד על ההנקה.
דברים משתנים עם הגדילה ועם עבודה נכונה,
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
הדסי22/02/2011לא הבנתי משהו, הבן שלי אוכל 120 בארוחה, אם אוכל פחות הוא בוכה, זאת אומרת שזה מה שהוא צריך..לא?
הוא כרגע באחוזון 18...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי - תגובה
לילי עוזיאל23/02/2011הי הגר,
לשאלתך: זה תלוי כמה ארוחות כאלה יש ביממה. אנו מתייחסים תמיד לכמות ליממה שלמה.
המיטבי לתינוקות, כמו גם לנו, לאכול ארוחות מרובות וקטנות.
הבקבוק הוא גירוי מאוד חזק ומנו תינוק יכול לאכול גם כפליים ממה שהוא באמת צריך.
להבדיל מהשד עליו ממנו ניתן למצוץ גם לנחמה, מהבקבוק תמיד יוצא מזון.
האכילה מהבקבוק בדרך כלל גם מהירה מדי. המזון נגמר לפני שיצר המציצה בא על סיפוקו ולכן התינוק לעיתים נותר מתוסכל גם אם אולי כבר שבע. לכן כל כך חשובה האכלה קצובה ונכונה מבקבוק.
כפי שציינתי - חסרים פרטים כדי להבין את המצב לאשורו.
התינוק כרגע באחוזון 18 אבל מאיזה אחוזון התחיל? זהו אחוזון בטווח הנורמה ועצם המצאו של התינוק באחוזון זה - לא מלמד אותי כלום כשלעצמו.
שווה לנסות להבין מדוע אינו יונק,מה ניתן לעשות כדי לעודדו לינוק כדי להקל על שניכם.
הנקה היא הרבה יותר מהאכלה ועצם פעולת היניקה חשובה להיבטים שונים של התפתחות ילדך.
ממליצה לך בחום לנסות לעבור את המשוכה עם יועצת הנקה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ללילי
הדסי24/02/2011בני נולד במשקל 2800 ויצא מבית החולים במשקל 2,500 גר'.
היה אחוזון 10 ובשקילה האחרונה שקל 3.900 (בשבוע החמישי לחייו)
כל אלה נתונים שקיבלתי מאחות טיפת חלב ע"פ חישוב שעשתה.
לגבי ההנקה.
התייעצתי עם 3 יועצות הנקה בבית חולים, ניסינו את כל התנוחות ואת כל הזויות, יש לבן שלי מבנה פה שלא איפשר לו לינוק וגם לי יש חזה גדול שגם קשירה שלו עם חיתול לא עזרה, בני מתייחס לפטמה כאל מוצץ..יעצו לי לשאוב ולתת לו מבקבוק...ואז לא אמרתי נואש, הזמנתי יועצת הנקה (אחת הטובות שיש) הביתה ושילמתי מאות שקלים ...אך לשווא, אין הנקה מהשד...יש רק האכלה מבקבוק של חלב שאוב..
יוצאל לי להאכיל את בני בין 6- ל- 8 פעמים ביממה...בכמות של בין 100 ל-120 מ"ל.
בקפיצות גדילה שלו דרש יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ללילי - תגובה
לילי עוזיאל24/02/2011בוקר טוב הגר,
כל הכבוד לך! זה נהדר שלמרות שיש כרגע קושי בהנקה את נחושה לתת לילדך חלב אם למרות המאמץ הנדרש בשאיבה.
לשאלתך: ביממה בה הוא אוכל רק 6 ארוחות 120 סמ"ק זה סביר.
אם אוכל 8 ארוחות, כרגע במשקל הנוכחי יש בכך מעט האכלת יתר.
עדיף שיאכל 8 ארוחות יותר קטנות, בהאכלה בקצב איטי יותר, עם הפסקות שיהוק ומנוחה. כאשר קצב ההאכלה מהבקבוק יהיה נכון יותר, יתכן וילדך יהיה מסופק יותר גם אחרי כמות יותר קטנה.
לא כדאי להרגיל תינוק לאכול יותר מכפי צורכו, כדי שלא יהיה מורגל לכך להמשך חייו.
לעיתים אפשר להצליח יותר בהנקה כאשר התינוק קצת גדל. כדאי לנסות שוב לעבוד על ההנקה כי יהיה לך הרבה פחות עומס יומיומי (בלי עבודה משולשת של שאיבה-האכלה-נקוי בקבוקים...).
ֿ
כל הכבוד ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהרעות21/02/2011
רציתי בבקשה לברר, אני שלושה שבועות אחרי ניתוח קיסרי. כבר אחרי הלידה וגם היום אין לי חלב, שני שואבת ואולי יוצא 10 מ"מ. זה לא הבן הראשון שלי בעבר הנקתי כמעט שנתיים. האם כדאי לוותר וזהו. היום הוא אוכל מטרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
לילי עוזיאל22/02/2011הי רעות,
כל הכבוד לך על ההשקעה!
עם איזו משאבה את שואבת ובאיזו תדירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון פטרייה או דלקתאמא של איתמר20/02/2011
רציתי בבקשה לדעת אם רופא משפחה יכול לאבחן פטרייה או דלקת.כרגע סובלת מכאבים עזים(עד חריקת שיניים בהנקה) ונותנת בקבוק פורמולה מידי פעם כדי לנוח.האם אחות ט.חלב מוסמכת לתת טיפול תרופתי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פטרייה או דלקת - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011עדי שלום,
אחות ט. חלב היא אחות, כלוצר למיטב הבנתי אינה מוסמכת לתת טיפול תרופתי.
כדאי שתראי יועצת הנקה. תפקידנו הוא להבין מה הבעיה ולסייע לך להגיע לאמצעים הנכונים כדי לפתור אותה.
יועצת הנקה יכולה גם להיות בקשר עם הרופא המטפל כדי לסייע לך לקבל טיפול נכון ומקיף לבעייתך.
אם עלה לך חום גבוה (מעל 38.5 מעלות) למשך יותר מיממה ואת מרגישה תסמינים דומים לשל שפעת, רצוי שרופא יראה אותך בכל ההקדם האפשרי.
בריאות טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מיניקה בגיל 3נירית20/02/2011
שלום,לבני מלאו 3 שנים לפני כשבוע ואני עדיין מניקה.
אני מעוניינת לגמול אותו ,אך איני יודעת כיצד והאם ישנה דרך שתהייה לו קלה.
הוא יונק כשאני חוזרת מהעבודה,לפני השינה ושוב בסביבות 5 בבוקר.בסופי שבוע מעט יותר מאחר ואני זמינה בכל שעות היום.
חשוב לציין שמאוד קשה לו להירדם ללא יניקה
ניסיתי לסרב מספר פעמים אך הוא נפגע ובוכה.
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מיניקה בגיל 3 - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011נירית שלום,
כל הכבוד לך על ההנקה הממושכת, נתת לילדך מתנה גדולה.
אני לא חושבת שיש כאן אמת אחת או רק סגנון אחד שיעבוד, תצטרכי לגייס יצירתיות:
אולי לקנות מתנה של "ילד גדול" כמו בקבוק שתיה מגניב, או צעצוע שאת יודעת שהוא חושק בו ושאפשר לייחס אותו לילדים גדולים בלבד. להסביר שהנקה מתאימה רק לתינוקות ולילדים ממש צעירים. אולי להראות תמונות של תינוקות וגורי חיות יונקים ולהעצים אותו במחמאות שזה פחות מתאים לילד גדול שכמותו...
היתרון הוא יכולת התקשורת המילולית בגיל הזה.
אפשר להחליף הנקות בחיבוקים, בהתפנקות ביחד וכל הזמן להזכיר לו כמה את אוהבת אותו...
לפעמים אם מגבילים להנקה אחת בלבד כמות החלב יורדת כל כך שההנקה פחות אטרקטיבית והם גומלים את עצמם.
כל שינוי התניה עובר בשביל הדמעות...וזה קשה מאוד לנו, האמהות.
בעיניי חשוב שתהיי משוכנעת מכל הלב שזה מה שאת רוצה ושתשמרי על עקביות אסרטיבית.
שקפי לו את רגשותיו ותראי לו שאת מבינה אותו, אבל שימרי על הגבול שהצבת.
נח לקשור שינוי כזה לשינוי כמו יום הולדת.
אולי תהיי מופתעת לטובה והתהליך יהיה יותר מהיר ממה שחשבת.
חשוב מאוד שתשמרי על עצמך ותמנעי מגודש - ראי תשובה שלי מהיום בנושא כיצד מייבשים חלב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)