מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי להוסיף תחליף להנקה?רונית10/01/2010
בני בין שבועיים וחצי ניזון מהנקה בלבד, רציתי לשאול אם כדאי לתת תוספת
כי אני לא אוכל בשר, בקושי פרות וירקות, אני יותר אוהבת לאכול שטויות כמו פיצות,
טוסטים, ובמקום בשר טבעול (אני פשוט לא אוהבת, רק שניצל וזה רק פעם ב...)
בני המשפחה המליצו לי לתת תוספת או בקבוק בלבד כי אני לא אוכלת נכון וגם כי אני לא רגועה
אני טיפוס מתוח ועצבני, מה ניתן לעשות? הם זה משפיע על איכות החלב??
אם כן האם כדאי לתת תוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ג'ניס זאוסמר10/01/2010היי רונית,
הנקה לא מחייבת אכילת בשר בכלל.
אם את מקבלת מספיק קלוריות (לא נראה לי שזו הבעיה) ואבות המזון (אפשר לקבל חלבונים בצורה טובה ומספקת גם ללא אכילת בשר) אין שום בעיה.
אני ממליצה לא לדאוג בכלל ,לאכול כמה שיותר הגיוני ולהיק את תינוקך.
לא מובן לי מה העניין של משפחות - לא רק אצלך.
אין צורך לתת תוספת.
תדאגי לגשת לטיפת חלב כמו כל אמא .
תהני ממנו ותניקי אותו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה בגיל שנה וחצימור10/01/2010
ביתי בת שנה וחצי. הינקתי באופן די מלא עד לפני כ- 3 חודשים אשר בהם עברתי להנקת לילה בלבד.
אני מנסה להפסיק להניק את הנקת הלילה לגמרי אולם ללא הצלחה רבה.
הילדה לא לקחה מוצץ מעולם ואינה מוכנה לכך וגם ניסיונותי להעבירה לבקבוק תחליף חלב לא מצליחים. היא אינה מוכנה לנסות אפילו את הבקבוק.
אני מנסה להשכיבה במיטה והיא עומדת וצורחת במשך כשעה וחצי עד שהיא מותשת ונרדמת.
השינוי מבחינתה הוא גדול: גם להפסיק להירדם על הציצי וגם להירדם במיטה (לא היו הרדלי שינה לפני כן כי היתה נרדמת בזמן ההנקה ואז הייתי מעבירה אותה למיטה.
אשמח לקבל סיוע בהצעות כיצד להפסיק את ההנקה ולפתח הרגלי שינה בריאים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למור
ג'ניס זאוסמר10/01/2010מור שלום,
אין לי רצפט ואין לי שום קסמים - היא רגילה לינוק ולהרדם תוך כדי יניקה.
שינוי הרגלים - תמיד קשה.
אני ממליצה לעשות את זה בעדינות ובהדרגה, תוך כדי הסברים מתאימים לגילה ואסרטיביות מצידך.
"הרגלי שינה בריאים" - מי קובע מהם?מנקודת מבט של מי?קיימים תיאוריות רבות אבל כנראה שאין אמת אחת בלבד לכל אחד.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומסז'חגית10/01/2010
שלום,
יש לי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים והיא יונקת מלא,
רציתי לדעת האם מותר לעשות מסז' בזמן הנקה?
תודה רבה,
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחגית
ג'ניס זאוסמר10/01/2010היי חגית,
לא רואה סיבה לא לעשות - תהני(אין צורך להגזים)
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ועודלילי10/01/2010
שלום יש לי תינוק ברוך ה שוקל יפה שאלתי בי יונק המון זמן עד שבע בשבוע האחרון נתתי לו מעט טעימות ממש מעט באצבע שלי לא כל כך שלמה אם זה למרות שמאוד אוהב ומראה התענינות שאלתי איך לקצר את זמן ההנקה פעם בשבוע אני נותנת בקבוק מטרנה שאני ממש מותשת לא הולך לי אם השאיבות הוא עולה יפה במשקל ולא מהמטרנה כי זה בקבוק פעם ב ואני מניקה כמעט ללא הפסקה מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהל
ג'ניס זאוסמר10/01/2010יהל שלום,
לא ציינת מהו גילו של התינוק.
אני מאודממיצה לגשת לטיפת חלב, לשקילה וקבלת מידע לגבי מתן תוספות/טעימות מאחות שם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי עליה במשקלחוה10/01/2010
נכדתי בת 4 חודשים, יונקת מלא, בבדיקת טיפת חלב שנערכה השבוע התברר שהיא עלתה 150 גר בחודשיים. התינוקת רגועה, ישנה טוב ומגיבה היטב לסביבתה. לפני כחודש היתה לה בעיה של עצירות שטופל בחוקן חד פעמי דבר שעזר ומאז יש לה יציאות כרגיל.
האם יתכן שישנה הפרעה במערכת העיכול המונעת ממנה לקבל את מה שהיא צריכה על מנת לגדול?
ביתי מפחדת שתחליפי החלב יגרמו לה לבעיות, לעומת עיכול חלב אם.
מה ניתן לשלול על מנת לוודא המשך הנקה מלאה ששתיהן רוצות?
מחכה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחוה
ג'ניס זאוסמר10/01/2010חוה שלום,
אם מה שאת אומרת הוא מדויק והיא עלתה רק 150 גרם בחודשיים - היא לא מקבלת מספיק אוכל - נקודה.היא שקטה כי היא כבר לא מצפה לקבל אוכל.אין לה הפרעה במערכת העיכול - היא לא מקבלת אוכל.
לי זה נראה לא סביר - אני מציעה לך לבדוק אם המצב הוא אכן כך ואם כן - התינוקת חייבת לקבל אוכל ומהר.דרך אגב שקילה פעם בחודשיים בגיל הזה - לא מומלץ, מעט מדי.
אנא ממך, ובעדינות רבה, תמליצי לביתך לגשת לרופא ילדים בהקדם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! הנקה וכאבי גרוןצורית10/01/2010
היי
רציתי להתיעץ אתכן- ביתי בת 4 חודשים ושבוע- אני מניקה אותה הנקה מלאה, לפני כארבעהימים התחלתי לתת לה טעימות של מזון מוצק, החלו לי כאבי גרון, האם להמשיך להניק במצב כזה?
בנוסף- מחר יש לה תור לחיסונים: מחומש ופריווניר. האם לחסנה?
(כי אם עלולה להדבק ממני או כבר נדבקה האם זה לא בעייתי?)
המון תודה על תשובתכן המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצורית
ג'ניס זאוסמר10/01/2010היי צורית,
אין בעיה להניק כאשר לאם כאב גרון.
יש לרחוץ ידיים לפני כל מגע עם התינוק.
החיסון הטבעי שאת מפתחת כרגע עוברת גם אליך באמצעות החלב.אם היא תחלה - ולפעמים אין אפשרות למנוע - היא תבריא מהר כי קבלה את החלב שלך.
אם היא בריאה היא יכולה להתחסן - תתיעצע עם אחות טיפת חלב בקשר לחיסונים.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהסומה08/01/2010
שלום
בני בן 3 שבועות נולד בשבוע ה 36 במשקל 3090.. שוחרר מב"ח במשקל 2860..
בשבוע הראשון רק הנקתי ואחר כך אמר הרופא להוסיף תמ"ל כי יש לו צהבת...בשבוע האחרון אני מניקה ונותנת 2 בקבוקים סימילאק של 100 ס"ס לכל אחד...
רוב שעות היום אני מניקה ורק אחרי בקבוק הוא יושן 3 שעות..ועם הנקות מתעורר לפעמים כל רבע שעה לאו חצי שעה והמקסימום שעה וחצה... זמן ההנקות נע בין 15-45 דק' עם הפסקות..
האם זה אומר שאין מספיק חלב או שזה נורמלי וכך זה עם הנקה? האם שני בקבוקי הסימלאק שאני נותנת מפריעים לרעה על כמות החלב? באיזה גיל המצב משתנה וישן יותר לאחר ההנקות?
(יש לציין שהוא תופס טוב, בדקתי את זה עם האחות בטיפת חלב)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמארה
ג'ניס זאוסמר10/01/2010היי,
חשוב לדעת:
1 - הבקבוקים כן מפריעים
2 - יתכן ואין ברירה כבר כי הוא התרגל
3 - זמן ההנקה לא משקף יעילות ההנקה - בכלל
4 - אם אין לו צהבת ועולה במשקל - תפסיקי את הבקבוקים
5 - דפוסהיניקה שלו מאוד חשוד לי לתפיסה לא טובה .
6 - ממליצה על ייעוץ נקה מקצועי - בהקדם
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייבוש חלב - שאלה דחופהאורלי08/01/2010
שלום,
האם ייבוש חלב עם כרוב כאשר החזה כבר במצב גדוש עם קצת גושים הוא לא רצוי? האם זה יועיל?
מהי בכלל הדרך המומלצת לייבוש חלב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורלי
ג'ניס זאוסמר10/01/2010אורלי שלום,
יש כמה סברות לגבי השחמוש בכרוב לייבוש חלב.
אני לא תומכת בשיטה הזאת בכלל.
לא רואה תוצאות יעילות ובדרך כלל הסבל מהגודש רב.
לדעתי הכרוב לא מייבש חלב אלא אי ההנקה הוא הגורם בסופו של דבר להפסקת חלב.
דרך המולצת לייבוש חלב הוא בהדרגתיות.
גופך לא מבין(לא מתוכנת) לייבש חלב.ולכן כל שיטה של הפסקה מיידית תביא לגושד וכאבים ואף דלקת בשד.
אם את מאוד מלאה- תניקי פחות,מצד אחד, תשאבי מעט+ כרוב עד שהחלב תפחת ותפסיק בהדרגתיות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהתמי07/01/2010
שלום וברכה ילדתי בשבוע שעבר ואני מניקה את הילדה יש לי שאלה בקשר לשדים שלי שמתי לב ששד אחד מיצר פחות חלב וקטן יותר אני משתדלת להניק משתי הצדדים אבל היא יונקת רק מצד אחד וכשהיא יונקת מהצד של השד הקטן היא גם רוצה את השני אבל לא הפוך אני מרגישה שהחלב לא נוצר כמו בשד השני מה עלי לעשות בכדי שיהיה חלב האם עלי לשאוב כשאני מתחילה מהצד של השד הגדול בכדי שיווצר חלב
תודה תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשוה לתמי
ג'ניס זאוסמר10/01/2010מזל טוב תמי,
רובנו לא סימטרים ולרובנו בעת ההנקה צד אחד המייצר פחות וצד המייצר יותר.
תמשיכי להניק אותה תמיד מ-2 הצדדים כאשר היא עוברת לצד שני רק לאחר שהיא סיימה,מבחינתה, את הצד הראשון.
אם היא לא יונקת או יונקת מעט מאוג מצד אחד הצד הזה יפסיק לייצר חלב והצד השני ייצר מספיק לה.
את יכולה לנסות גם לשאוב מהצד השני על מנת לנסות להגביר את היצירה שם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותמ"לאורלי06/01/2010
שלום,
לאחר דלקת בשד בני בן ה-3 חודשים (שינק עד עכשיו הנקה מלאה) לא עלה מספיק במשקל והרגשתי שהוא צריך יותר ממה שסיפקתי לו (כנראה שילוב של הפחתה בחלב מהדלקת וקפיצת גדילה שלו). בכל אופן קרה מצב שבשני הערבים האחרונים נתתי לו תחליף (בקבוק אחד בכל ערב) אני מעוניינת להמשיך להניק לפחות עד חצי שנה הנקה מלאה זו ההעדפה אלא אם כן הוא יזדקק לתוספת מבחינת משקל.
שאלותי הם: האם בדילוגיי ההנקה האלו עשיתי נזק לייצור תקין של חלב? האם אני גורמת להפחתה גדולה של חלב? ואם כן האם זה הפיך? ז"א אם ארגיש שהוא רגוע ועולה יפה אז אוכל לחזור להנקה מלאה?
ושאלה נוספת, במידה וכן אמשיך לתת פעם ביום תמ"ל , יש שעה מומלצת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורלי
ג'ניס זאוסמר10/01/2010שלום אורלי,
לא מאוחר - תפסיקי את הבקבוקים כעת ותחזרי להנקה מלאה עד שכל המצב מסתדר.
לאחר מכן את יכולה ,אם תרצי מאוד, לנסות לתת משהו אחר מדי פעם אבל לא בזמן שיש רושם של הפחתה.
כעת עליך לעשות הכל על מנת להגביר את החלב ולהחזיר אותו להנקה מלאה : יניקה מרובה (פיקניקים של יניקה), חילבה, שיתידד שוב עם הציצי.....
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילות..מיטל04/01/2010
יש לי תינוקת יונקת בת 3 שבועות.מדי פעם לעיתים קרובות ביותר יש לי"נזילות"של חלב מהשד ללא רצוני אני חייבת להיות תמיד עם רפידות הנקה.
רציתי לדעת מה הסיכויים שזה יפסק ומתי אם בכלל.{הנקתי גם את ילדי לפני 4 שנים ולא זכור לי הנזילות הללו.}תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
חיה כהן05/01/2010מיטל שלום!
עם כל האי נוחות שבנזילות את מבורכת! כנראה שלא רק שיש לך כמויות גדולות של חלב אלא שהחלב זורם בקלות.
עם הזמן כמובן שהכמויות יתאזנו ויפסיקו הנזילות,כרגע מומלץ לא לפתוח פערים גדולים בין ההנקות.
את רק בהתחלה ויכול להיות שאת גם לא זוכרת מה היה בלידה הקודמת-יש לנו נטייה לשכוח מהר!
בהצלחה ובהנאה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על הנקהשרה04/01/2010
הי ,
נולדה לי בת ראשונה ב-29.12 במשקל 2650 ק"ג בשבוע 37.5 , בעת השחרור שקלה 2542 ק"ג. בהתחלה לא היה חלב אז השלמתי עם מטרנה כרגע יש מספיק חלב ורק מניקה.
יש לציין שהילדה מאוד ישנונית וכל האכלה אני צריכה להעיר אותה (3 שעות) ביום 4 בלילה - מצד שני כל החלפה יש קקי + פיפי..
אני מאוד מבולבלת וחוששת בנושא ההנקה אשמח מאוד מאוד לעזרה:
1. כמה זמן ממוצע תינוקת בגיל שלה יונקת ונחשב תקין? האם כדאי לתת תוספות של חלב שאוב ? יש חברות שהמליצו לי לתת ארוחה אחת לפני השינה חלב שאוב כדי לדעת בוודאות כמה אכלה ..
2. אם להניק ע"י חלב שאוב כמה ML אמורה לאכול בשלב זה?
3. מעוניינת לסדר שעות הנקה קבועות, איך כדאי ?
מצפה לתשובה בכליון עיניים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
חיה כהן05/01/2010שרה שלום! אם בתך יונקת טוב ,עולה במשקל ויש יציאות אז את יכולה להיות רגועה ושקטה.
אם רוצים להניק אז כדאי שגם את וגם היא תתרגלו להנקה ולא לחלב שאוב.
אין זמן להנקה נותנים לתינוק מתי שהוא רוצה, יהיו שעות ביממה שתינק לעיתים קרובות ויהיו שעות ביממה שתפתח פערים בין ההנקות.
קביעת שעות הנקה הוא מתכון טוב לגמילה מהנקה אז לא מומלץ לסדר שעות אלא עדיף לזרום עם רצון בתךכמובן שחשוב לשים לב לסימנים שמראים שהיא באמת אוכלת.
מדברים על כשבועיים לביסוס ההנקה אז צריך לתרגל הרבה ולהניק הרבה ואחכ הדברים מסתדרים ונעשים הרבה יותר קל.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על העצות ועל העידוד !
שרה05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקה מצד אחדמיטל עסיס03/01/2010
היי לכם
רציתי לדעת אם בתי בת החודשיים יונקתהנקה מלאה במהלך היום רק מצד אחד זה בסדר? ופעם ביום רק מהצד השני? שאיבות אני לא אוהבת כי ממש כואב לי ואני לא רוצה שהחלב יתייבש לו. מה עושים?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
חיה כהן05/01/2010מיטל שלום!
באופן עקרוני אין בעיה להניק בכלל רק מצד אחד. מאיזה סיבה היא לא יונקת מהצד השני? אם את מרגישה בירידה בכמויות החלב מומלץ להגביר את ההנקות ואולי משני הצדדים.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשדריבקי03/01/2010
בני בן שבעה חודשים. היה לי גודש בחלק העליון של השד לפני כשבועיים ועבר בעיקר על ידי יניקה אחת טובה. לפני כיומיים הרגשתי חולשה, סימפטומים של שפעת, קצת חום, ואותו שד מאוד כואב לי בעיקר כשאני נוגעת אך הפעם בחלק התחתון. יש אדמומיות במקום. ההנקה לא הפחיתה את הכאב. אין נפיחות גדולה.
האם יתכן וזו דלקת? למה זה קרה לנו אחרי שבעה חודשים של הנקה?
שאלה נ וספת - האם כדאי לעשות בדיקת שד וממוגרפיה בזמן הנקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבקי
חיה כהן03/01/2010ריבקי שלום!
בהחלט נשמע כמו דלקת. אם זה מלווה בחום חשוב לגשת לרופא ולקבל טיפול תרופתי. בינתיים יש להתנהג כמו בשפעת לנוח, להניק הרבה מאותו השד,שתייה מרובה ואקמול לפי הצורך.
דלקת יכולה להופיע עקב עומס יתר על הגוף עייפות מוגברת שינוי בשגרת חיים,הגוף מחפש את המקום הכי חלש בגוף כדי לפרוץ וכרגע אצלך זה השד.
זה סוג של אזהרה לגוף תעצור תנוח!
בדכ בדיקות שד לא עושים בתק הנקה כי הם לא מהיימנות אז לאחר ההנקה תוכלי לבצע את הבדיקות הנל.
כל טוב בריאות
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושכת ולא יונקתרוני02/01/2010
ביתי בת עשרה חודשים יונקת מאז שנולדה.יצאו לה שיניים בחודש האחרון ובימים האחרונים היא כמעט ולא מסכימה לינוק. במשך היום כשאני מנסה להניק אותה היא נושכת את הפטמה וחושבת שזה משחק. רק כשהיא מאד עייפה או מתוך שינה היא מסכימה לינוק.כשהייתה בת 7 חודשים התחלנו לשלב לה דייסה בבקבוק בלילה לפני השינה ולפעמים גם פעם אחת במשך היום. כיום היא אוכלת במהלך היום מוצקים בשילוב הנקה. בימים האחרונים החזה שלי מאד קטן אך יש עדיין חלב.האם ייתכן שהיא התרגלה לבקבוק ולטעם השונה של הדייסה ולכן לא רוצה לינוק? האם ייתכן שהחלב עומד להיגמר ולכן היא לא רוצה?האם יש יש דרך לגרום לה לחזור לינוק בעירנות?אני לא רוצה להפסיק להניק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
חיה כהן03/01/2010רוני שלום!
לדעתי זאת תופעה חולפת לאחר התק הזאת של בקיעת השיניים הדברים יחזרו לנורמה.
תקפידי לא לתת לה לנשוך אותך בכל פעם שהיא נושכת תורידי אותה מהשד ותסבירי לה לא לנשוך!
כדי לשמור על החלב ואולי להגביר את הכמויות כדאי שתשאבי מס פעמים ביום זה יגביר את הכמויות ויעודד אותה לשוב ולינוק.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)