מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה בסיום הנקהלילי24/01/2010
שלום רב,
בתי בת 7 וחצי חודשים. עד גיל חצי שנה הנקתי הנקה מלאה ובמהלך החודש השביעי לחייה של הקטנה המתוקה התחלתי לשלב תב"ל - לקראת חזרתי לעבודה. בשבוע האחרון הפסקתי להניק באופן רשמי ועושה רושם שהקטנה גם פחות אהבה את ההנקה וזה עשה לי טוב אולי טיפה יותר ממה שזה עשה לה ("יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק.."). בכל אופן, סיימתי ליטול גלולות המותרות בהנקה (סראזט) ועברתי לגלולות משולבות.
שמעתי משהו על בדיקה שצריך לבצע עם סיום ההנקה אצל רופא כירורג...האומנם? ובמידה והתשובה חיובית - לשם מה הבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיימתי להניק
סיגל מיכאלי25/01/2010היי ,מזל טוב על סיום ההנקה ,כל הכבוד לך על תקופת ההנקה ,זה לא ברור מאליו ,לגבי שאלתך לעיתים יש נשים שהולכות לבדיקת שד ,לאחר שסיימו להניק ,ולכן אם את מעוניינת בבדיקה שתמיד טוב לעשות ללא קשר להנקה אני ממליצה ,בדרך כלל הבדיקה לגילוי גוש בשד ,וכירורג בודק את רקמות השד לאחר ההנקה ,אני הייתי עושה יום מקסים סיגל מיכאלי ,מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהדלית23/01/2010
שלום!
חזרתי לעבודה
בני מקבל חלב שאוב בזמן שאני לא איתו
אולם הוא לא מוכן לינוק יותר ממני!!
ניסיתי לתת לו עם פטמה של הבקבוק שהלבשתי אותה עלי, ורק ככה הוא מוכן.
האם זה טוב? מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיכל
יפית בוגנים23/01/2010ראשית כל הכבוד , שהוא מקבל חלב שלך כשאת בעבודה וכמובן על התושיה.
זה בסדר אם הוא מצליח לינוק ביעילות דרך הפטמה של הבקבוק . נסי אחרי פרק זמן כשלהו שהוא יונק דרך הפטמה להסיר אותה ומיד לחבר אותו בלעדיה. אם הוא יכעס , החזירי אותה , ומנעי ממנו תסכול. נסי שוב כעבור מס' ימים או שבוע, אולי אחרי פרק זמן ארוך יותר של יניקה עם הפטמה (יחסית לניסיון שנכשל) וראי איך הוא מגיב . ייתכן שבתחילת ההנקה הוא לא יאהב את הניסיון אך אחרי רבע ארוחה או חצי ארוחה הוא יסכים .
בינתיים זהו אמצעי עזר לא רע, משום שרק ככה הוא מוכן לינוק ואי אפשר להכריח אותו אחרת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בחלב שאוב אחרי הוצאה מהפריזרצורית22/01/2010
היי
רציתי להתיעץ איתכן,
אחרי הפשרת חלב שאוב ע"י הוצאתו מהפריזר והעברתו למקרר,
כמה זמן מהעברתו אל המקרר הוא עדיין אכיל ושניתן יהיה להשתמש בו?
המון תודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי צורית
יפית בוגנים22/01/2010
חלב קפוא שהופשר במקרר אבל לא חומם ניתן להשתמש עד 24 ש' , שמרי אותו עמוק במקרר ולא בדלת . אין להקפיא שוב .
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בחלב שאוב מהפריזר שהופשרבמקרר
צורית23/01/2010יפית הי (:
בהמשך לתשובתך שניתן להשתמש בחלב שאוב שהופשר במקרר
עד 24 שעות מהעברתו למקרר,
כיוון שקראתי לצערי את תגובתך באיחור,
נתתי לביתי את החלב כעבור כמעט 48 שעות,
עד כמה הדבר חמור?
מה הסיבה, אגב, שרק 24 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בחלב שאוב
יפית בוגנים23/01/2010הסיבה היא שחלב הוא מוצר מזון רגיש שיכול להתקלקל. שינוי טמפ' לא מטיבים עימו ועדיך כמה שפחות להעביר אותו שינויים בטמפ' . אני מקווה שזה עבר בסדר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בשאיבת חלבהאם השואבת21/01/2010
שלום, יש לי תינוקת בת שלושה חודשים, לאחר קשיים בהנקה עקב היווצרות פצעים בפיטמות התחלתי לשאוב כשבועיים לאחר הלידה ומאז אני כמעט ורק שואבת (למרות שהתחלתי בשבועיים האחרונים לנסות להחזיר אותה בהדרגה להנקה). אני משתדלת לשאוב כל 3-4 שעות למעט בלילה שהיא ישנה לילה שלם אז אני שואבת ב-22:00 בערך ואז שוב ב-6:00 אבל אז אני שואבת 2 מנות של 180 מ"ל.
חשוב לציין שעד היום השאיבה הלכה מצויין, היא אוכל מנות של 180-220 מ"ל כל ארוחה, בערך 4-5 ארוחות ביום וישנה כל הלילה בערך 10 שעות וגם עולה יפה במשקל.
ביומיים האחרונים אני מוצאת את עצמי מתקשה לשאוב מנת חלב שלמה בחלק מהשאיבות (כשבדר"כ אני שואבת מנה של 180 מ"ל) ואני לא מבינה למה? יכול להיות שהחלב מפסיק להיווצר עקב זה שאני רק שואבת ולא מניקה, האם יש קשר להפסקת החלב? בשבוע האחרון לא הקפדתי כל כך על שתייה מרובה, יכול להיות שזו הסיבה, ואם כן במידה ואני יקפיד על שתייה מרובה כמות החלב תגדיל את עצמה? אני מעוניינת לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לתקן את המצב, זה מאוד חשוב לי, תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות החלב
יפית בוגנים21/01/2010שלום לך ,
את מתארת ירידה בכמות של בחלב , ונסיון להחזיר אותה בהדרגה לשד בשבועיים האחרונים - פה חסרים פרטים - מה כלל הניסיון , באיזה שעות , האם היא ינקה או שזה היה רק נסיון לחבר אותה...
יכול להיות שזה מה שהשפיע ...
שאלה נוספת היא האם התחלת לקחת גלולות? האם משהו השתנה חוץ מנסיונות ההנקה - היית חולה ונטלת תרופה?...
אני מציעה לך להיפגש עם יועצת / מדריכת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך , את מעוניינת להחזיר אותה ליניקה מהשד, חשוב לוודא שהיא יונקת טוב אחרת ייצור החלב נחלש וכמובן שהיא תקבל פחות ממה שהיא צריכה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהסומה20/01/2010
שלום
ילדתי לפני חודש בן בשבוע ה 36 ששקל 3090.. הוא יונק ונותנת לו פעמים ביום פורמולה של 100 ס"ס כל פעם.. היום הוא שוקל 4 ק"ג... בבוקר אני מרגישה שיש חלב (שני הבקבוקים נותנת בלילה) והוא יונק ב 7..ויושן שעתיים ויונק עוד פעם ב 9-9:30.. ויושן עוד כ 2-3 שעות..אחרי הצהריים עד הלילה הוא יונק כמעט בכל שעה ואני מרגישה מרוקנת...האם יש מיעוט חלב למרות שתוך שבועיים עלה 800 גרם?? מה ניתן לעשות שימשוך יותר זמן בין ההנקות?
ניסיתי לשאוב 4 פעמים פעם ראשונה יצא לי 20 ס"ס משני הצדדים וב 3 פעמים האחרות יצא בין 30-40 ס"ס.. שזה פחות הרבה מהארוחה שהוא אוכל מבקבוק (100 ס"ס ).. האם זה סימן למיעוט חלב?
אני נורא מתוסכלת...תעזרו לי בבקשה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הנקה
יפית בוגנים21/01/2010סומה שלום,
הכמות שהצלחת להוציא מושפעת מהרבה גורמים כמו: הזמן ביום שבו שאבת, לפני הנקה או אחריה, סוג המשאבה, מצב הרוח, עייפות...תינוק שיונק ביעילות מצליח להוציא יותר ממה שהמשאבה מוציאה .
התדירות שהתינוק שלך יונק נורמלית .
העלייה במשקל יפה , ונובעת מהנקה+ 200CC של תמ"ל ביממה.
ממה שאת כותבת אני מבינה שאת חוששת שבערב אין מספיק חלב וגם קשה לך בשעות האלה עם תדירות ההנקה .
לכן, את יכולה בערב, להעביר אותו לאחר שהוא סיים צד אחד לשד השני , ושוב כשהוא מסיים , החזירי אותו לשד הראשון - כמה שהוא ירצה- וזה בתנאי שהוא לא בוכה ומתוסכל כי לא יוצא מה שהוא מצפה. כך, הגוף יתחיל לייצר יותר בשעות האלה תוך מס ' ימים- שבוע.
אם תרגישי שהפתרון הזה לא יעיל, היפגשי עם יועצת/ מדריכת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך, שתראה אותו יונק ותעריך את יעילות ההנקה וניהולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב אםלילי20/01/2010
יש לי תינוק בן 4 חודשיים לא שאבתי יותר ממספר פעמים התינוק עולה יפה במשקל אך לפעמים אני נותנת בקבוק מפני שאני כל היום לבד והוא יונק כל שעה וחצי לא מצליחה לנוח עכשיו יותר טוב הוא הי כל היום עליי אבל זה הי משהו כמו בקבוק בשבוע יש לי משאבה האם אני יכולה לחזור לשאוב אם לא התמדתי וזה הגיוני שאני מצליחה להוציא 30 סיס רק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
סיגל מיכאלי20/01/2010היי אני כל כך מבינה אותך באמת יש קושי להניק תינוק כל כך הרבה פעמים ביום ולכן לא יקרה כלום אם יקבל בקבוק שאוב ,ולכן את יכולה לחזור ולשאוב במשאבת חלב ,כדי שתהיה שאיבה טובה יותר אני מציעה לעשות עיסוי לשד ,ולנסות לפעול לפי דמיוןמודרך לדמיין מפל שאת אוהבת אך במקום מים דמייני שחלב זורם ובשפע , שאיבה מוצלחת במיוחד קוראת בזמן שאת מניקה ,מהשד השני אני ממליצה לשאוב בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב אם
יפית בוגנים20/01/2010היי,
את בהחלט יכולה לחזור לשאוב .
הכמות שהצלחת להוציא מושפעת מהרבה גורמים כמו: הזמן ביום שבו שאבת, לפני הנקה או אחריה, סוג המשאבה, מצב הרוח, עייפות...
לא ברור מהי מטרת השאיבה - האם ארעית או שאת מעוניינת לשאוב באופן יומיומי .
יהיה לך קל יותר לשאוב בבוקר , אם את יכולה לשאוב כשהתינוק יונק מהצד השני- החלב ישתחרר יותר בקלות.
הנחיות לשאיבה מותאמות למטרת השאיבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 ימיםמוטרדת19/01/2010
שלום רב, יש לי תינוקת בת 11 ימים. עד כה היא יונקת בלבד. במהלך הימים הראשונים סבלתי מכל דבר אפשרי: גודש, פצעים בפיטמה וכו. ובכל זאת נראה היה שהכל בסדר. כמות החיתולים להחלפה היתה גבוהה והתינוקת רגועה ונינוחה לגמרי. למרות זאת ישנם כמה דברים שמטרידים אותי והחמירו ביומיים האחרונים: ראשית עדיין אני סובלת מסדק בפיטמה בצד אחד, דבר אשר מכאיב לי מאוד והחל מאתמול אני מרגישה שהכאב מקרין ליד ולכתף- האם יש קשר ואם כן במה מדובר? יכול להיות שיש זיהום? אין לי חום. בנוסף לביתי שכבה לבנה על השפה שממה שקראתי יכול להיות שזה מחזק את הסברה שיש לי זיהום, האם יש קשר? דבר אחרון שהתחיל אתמול- צבע הצואה השתנה לירוק. דבר שעד כה לא היה- לא יודעת אם יש קשר אך הכל ביחד מאוד מטריד אותי. חשוב לציין שעדיין כמות החיתולים להחלפה כמו שצריך, והילדה רגועה, עירנית וישנה כפי שמצופה.
מצטערת על האורך, אשמח להתייחסות במה מדובר וכיצד עליי לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יפית בוגנים19/01/2010את מתארת קושי מתחילת הנקה - פצעים וגודש . פצעים גודש אינם חלק מהמהלך התקין של ההנקה. עדיין יש סדק וכאב חזק- לרוב זה מעיד על תפיסה לא נכונה של השד בפה התינוקת, לעיתים מסיבות אחרות , למשל - לשון קשורה.
חסר לי קצת מידע על הכאב שאת מתארת - הקרנה ליד ולכתף- האם מדובר בכאב לאחר ההנקות? איזה סוג כאב? על הפטמה ? בתוך השד ? צריבה ? צביטה? דקירה? עם השילוב של השכבה הלבנה בשפת התינוקת - ייתכן שמדובר בפטריה בפה שלה ובשד שלך. במקרה זה צריך טיפול משולב - לך ולתינוקת . לגבי צבע הצואה- ייתכן שקשור לניהול הנקה - משך יניקה קצר מכל צד. יש לתת הנקה ממושכת מצד אחד ורק בסיומו יש להציע צד שני.
דעתי היא שאת צריכה לראות יועצת / מדריכת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך(גם אם התינוקת רגועה ומס' היציאות מספק- אלו לא סימנים בלעדיים להנקה יעילה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
מוטרדת20/01/2010תודה על התשובה. ראשית לגבי הכאב, אכן הוא מורגש בעיקר אחרי הנקות. סוג של צריבה ודקירות הן בשד והן ביד ובכתף.
לגבי הפטריה- למי עליי לפנות, לרופא ילדים/רופא נשים/טיפת חלב?
רציתי להוסיף, כי באמת ביממה האחרונה נראה לי שההנקות התקצרו. היא אמנם יונקת כל פעם מצד אחד אולם משך ההנקה בערך 10 דקות. האם מדובר בזמן סביר? חשוב לציין כי בסוף ההנקה זה משתלב עם שינה ומנוחה על השד ללא הנקה. בהקשר של זה, רציתי לשאול- לקראת סוף ההנקה, האחיזה בפיטמה משתנה. התינוקת כבר לא מחזיקה את כל הפיטמה אלא רק את הקצה ומסרבת לשחרר, דבר אשר נראה לי מחמיר ומונע החלמה של הסדק. כיצד עליי לנהוג בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אכן...
יפית בוגנים20/01/2010מדובר בפטריה , זה יכול להיות רופא עור/ נשים/ משפחה - לא כל רופא נשים יידע לתת טיפול מתאים , כתבי לי במייל היכן את גרה - אולי אוכל להפנות אותך. לתינוקת- רופא/ת ילדים.
יש תינוקות שבשבילם 10 דק' הוא זמן מספק לריקון השד ויש תינוקות שייצטרכו חצי שעה , או 40 דק'. אין תשובה חד משמעית , תלוי איך התינוק/ת יונק/ת.
אם את חשה שינוי לרעה בצורת האחיזה , נתקי אותה (קודם לשחרר ואקום) וחברי מחדש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
מוטרדת20/01/2010שוב תודה,
אני גרה באזור קרית אונו ואשמח אם יש רופא ויועצת הנקה שתוכלי להפנות אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקשרי אליי
יפית בוגנים20/01/2010הנייד שלי מופיע בראש הדף , ננסה להבין ביחד איזו יועצת הכי קרובה אלייך. היא תוכל להפנות לרופא באיזור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכלי
יפית בוגנים20/01/2010לנסוע לאודים (ליד שפיים) , תלכי לדר' מירה ליבוביץ , שהיא גם יועצת הנקה מוסמכת וגם רופאת משפחה . אם רחוק לך , התקשרי ואנסה לעזור לך למצוא מישהי קרובה יותר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהאמא19/01/2010
שלום רב,
אחרי 11 חודש של הנקה, החלטנו להפסיק.
אחרי מספר שבועות אכן הגיע לסיום.
אתמול היה היום הראשון שבני לא ינק כלל.
אין לי גודש בחזה, אבל אני מרגישה שיש חלב.
האם יש סכנה לדלקת?
איך למנוע את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
יפית בוגנים19/01/2010שלום לך,
הפסקת הנקה שנעשית בהדרגה לא תגרום לדלקת.
אם תרגישי מלאות ושד שמתחיל להיות קשה - שאבי עד הקלה, בכל פעם .
כך ייחלש ייצור החלב בהדרגה וחלב לא יעמוד בשד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה
אמא20/01/2010תודה!
אם אני לא אגיע לגודש, מה יקרה עם החלב המעט שכן נמצא בחזה?
תוך כמה זמן זה צריך להפסק?
איך יראה החזה בסופו של דבר? בהשוואה למה שהיה לפני הכל....
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אמא
יפית בוגנים23/01/2010ראשית התנצלותי , לא קיבלתי הודעה על התגובה שלך ורק עכשיו ראיתי אותה , במקרה.
החלב יתייבש בהדרגה , כמה זמן - אינדיבידואלי.
איך יראה השד , זו שאלה שהייתי שמחה להכיר מישהו שיש לו תשובה :)
כמובן שכל גוף מגיב אחרת ... מנסיון של נשים שהניקו (ושלי כמובן) אני רק כולה לומר שהוא יראה שונה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקהענבל18/01/2010
שלום רב,
בני בן חודש ושלושה שבועות.
עברתי מאבקים רבים בנסיונותי להניק בחודש הראשון (כולל פיטמת סיליקון ותמ"ל)
לאחר שהבאתי יועצת הנקה, הצלחתי להניק (טכנית) אולם כיוון שלא היה לי מספיק חלב נתתי השלמת תמ"ל בסוף כל הנקה (ושאבתי לצורך הגברת החלב). תינוקי היה נרדם על הציצי לאחר כמה דקות ושום דבר להעירו לא הואיל... לאחר שישן כחצי שעה היה מתעורר ולא מוכן לקחת ציצי או נרדם עוד פעם לאחר 3 דקותהנקה. כשנתתי את התמל לאחר מספר ניסיונות להניק, היה אוכל את כל הבקבוק!
בשל כל הניסיונות התזונה והשינה שלו התבלגנו לגמרי והוא סבל מגזים רבים. לכן בשבועיים האחרונים הפסקתי עם ההנקה והתחלתי לשאוב בלבד ולתת לו חלש שאוב בבקבוק וכן מידי פעם אני מניקה כדי לשמור על קשר ההקנה.
כיום תינוקי לוקח ציצי. לעתים יונק מספק דקות ואז מתחיל לצרוח או שיונק המון זמן (לא נרדם ולא מוצץץ אלא יונק) ולאחר פחות משעה רוצה לאכול עוד פעם.
אני מצליחה לשאוב בין 130 - 60 משני השדיים בכל שאיבה.
אני מאוד הייתי רוצה להניק אבל מרגישה שתינוקי כבר לא מעוניין בציצי אלא בפתרון הקל... הבקבוק.
האם יש מצב לחזור להנקה מלאה או שכבר מאוחר מידי ותינוקי התרגל לבקבוק?
אם כן, כיצד לעשות זאת בצורה שתפגע כמה שפחות בשינה ובסדרי האוכל של תינוקי?
האם כדאי להמשיך לשלב הנקה עם בקבוקים שאובים ותמל? או להחליט על דרך אחת ולא "לשגע" את התינוק?
ואם לא ניתן מה הדרך האפקטיבית ביותר לשאוב על מנת לתת לו כמה שיותר חלב אם?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
חיה כהן19/01/2010ענבל בוקר טוב!
אין המלצה אחת שתתאים לכולם! באופן כללי אנחנו יודעים שהנקה זה מס 1 אבל אם זה מצליח חלקית אז חלב אם זה מס 2.
כמובן שלא מרעיבים תינוק ואם שני הנל לא מספיקים צריכים להוסיף תמל.
לדעתי התינוק לא מבולבל. כמה שתניקי אותו זה טוב!
כדי לשמור על כמויות טובות של חלב כדאי לשאוב במשאבה טובה בין 6-8 פעמים ביממה 10 דק מכל צד בכל פעם. כמובן כל זה יכול לשפר את ההנקה,ברגע שכמויות החלב יתגברו הרבה פעמים ההנקה משתפרת.
כל התוכנית הנל מאוד תלויה גם ביכולת שלך !
תעשי הטוב ביותר לך ולתינוקך ותהיי שלמה עם מה שאת מחליטה.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מבקבוקאורטל18/01/2010
הי,
ביתי המתוקה בת 5 חודשים וניזונה מהנקה מלאה.
בחודש וחצי האחרונים אני מנסה להרגילה למוצץ ולבקבוק ואכן בשבוע שעבר הקטנה אכלה 40cc מבקבוק במשך 40 ד'- ממש בטיפטופים.
אנ מנסה להאכיל אותה פעם ביום מבקבוק.
בשבוע האחרון האכילה הלכה והשתפרה עד שלפני 3 ימים אכלה 60cc ברצף תוך כ-10 דקות. משלשום ביתי מסרבת לבקבוק בכל תוקף, לא שיניתי פטמה, או תמ"ל הכל אותו דבר אך משום מה מסרבת לאכול.
היא מרגישה טוב שמחה ומאושרת אך בקבוק לא ולא. היום התעקשתי איתה במשך כחצי שעה אך לבסוף נשברתי לאחר שבכתה ללא הפסקה.
אשמח לעצה איך להחזיר אליה את חיבת הבקבוק משום שאני אובדת עצות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
חיה כהן19/01/2010מירי בוקר טוב!
אין נוסחת פלא רק להמשיך ולנסות כל פעם קצת בשעות שונות של היום. לא כדאי להגיע למצב של בכי הסטרי או האכלה בכח זה עושה פעולה הפוכה.
אם זה יעזור לך תתחילי לתת מוצקים כך תוכלי לפתוח פערים בין ההנקות,ואולי אפילו תינוקך תתרגל למשהו נוסף להנקה.
בהצלחה ובסבלנות
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהנקה בגיל חודשייםעינת17/01/2010
שלום,
בתי בת חודשיים ויונקת בלבד (ללא תחליפים). במהלך החודש האחרון נתנו לה חלב שאוב בבקבוק
(3-4 פעמים בסך הכל), והיא הצליחה לינוק בצורה טובה. עד כה, לא היו לי כלל בעיות בהנקה (שוקלת 6.300), אך בשבוע האחרון, ההנקות נעשו קשות: היא יונקת 3-4 דקות ברוגע ואז מתחילה "להילחם" בפטמה ולמשוך אותה ולבכות, כאילו אין מספיק חלב, או שאין לה סבלנות שהחלב ייצא. עד עכשיו, היא לא הייתה קמה בלילות לאכול (אכלה ב22:00 ואז ב6:00) ובשבוע האחרון היא מתעוררת לאכול בסביבות 3:00 ושוב ב6:00.
אני לא יודעת מה הביא לשינוי, אבל חשוב לי להמשיך להניק ללא תוספות.
האם בעקבות הבקבוקים היא הפכה לחסרת סבלנות?
מה אתן ממליצות לעשות?
בנוסף, בעקבות ההנקות הקשות, הפטמות שלי כואבות מאוד, כמו בימים הראשונים שלאחר הלידה...
תודה רבה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
חיה כהן17/01/2010עינת שלום!
יש תקופות בהנקה שתינוקות רוצים לינוק לעיתים יותר קרובות,זה נקרא קפיצת גדילה עורך מס ימים והמצב חוזר לקדמותו.
אל תסיקי מסקנות לגבי ההמשך תמשיכי להניק לפי הצורך והגברת ההנקות יכול להגביר את כמויות החלה.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה לאכול מבקבוקלירון17/01/2010
יש לי בונבונית בת 4 חודשים, אני מניקה מלא, עד גיל חודשים הוספתי לה לפעמים גם אוכל מבקבוק או חלב שאוב או מטרנה והיא אכלה בלי בעיה, ומאז היתה קצת הפסקה מבקבוק וקיבלה רק הנקה, חזרתי לעבודה פעמים בשבוע והיא לא מסכימה לאכול מבקבוק עד שאני חוזרת מהעבודה סביבות 17 היא לא אוכלת כלום מה לעשות אני חושבת כבר בלית ברירה לעזוב את העבודה מה עושים??
יש לציין שהיא סובלת מריפלוקס והמשקל יחסית נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
חיה כהן17/01/2010לירון שלום
אפשר בגיל הזה להתחיל לתת תוספת של פירות וירקות בשעות שאת לא נמצאת ולאט לאט להרגיל לבקבוק.
בדכ תינוקות בשלב הזה אם לא אוכלים במשך היום משלימים את החסר ויונקים יותר לילה.
אין צורך לעזוב את העבודה סבלנות והדברים יסתדרו.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הנקה ותמ"לתמר17/01/2010
שלום..
אני אמא לתינוק מדהים בין חמישה וחצי חודשים. עד עכשיו הוזן באופן מלא על ידי הנקה.
לקראת גיל חצי שנה ( וחזרה צפויה בעוד כחודשיים לעבודה), אני מעוניננת לשלב בין הנקה ותמ"ל..ומוצקים..איך ניתן לשלב במידה שהכי פחות תפגע בייצור החלב?
(ניסינו פעם-פעמיים לתת תמ"ל- אכל ללא התנגדות)
עוד פרטים שיתכן וחשובים:
יש לציין שהקטנציק ממש רזון..אחוזון 2 , אובחן כסובל מריפלוקס ומטופל על ידי לוסק.לאחרונה הפליטות התמעטו משמעותית . אנו במעקב אצל רןפאת גסטרו. כמו כן, לפני מספר חודשים ביקרתי אצל יועמצ הנקה שהתרשמה שההנקה תקינה..
ועוד שאלה..אני מרגישה שאין לי כלל תחושת מלאות..לעיתים בהנקות הוא מתחיל לבכות או נושך / מושך באופן מכאיב..האם יתכן ונגמר לי החלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
חיה כהן17/01/2010נטע שלום!
ראשית החלב לא נגמר בבת אחת אלא בהתחלה יש ירידה בכמויות החלב שיכול להיות שזה המצב אצלך.
אין ספק שככל שתניקי פחות ותתני מוצקים ותמל כמויות החלב ילכו וירדו,כך שאם ברצונך להמשיך להניק כדאי להניק ואם יוצא שאת לא מניקה אז לשאוב.אם הכמויות של החלב מספיקות אני לא רואה סיבה לתת תמל.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתעניינת בלימוד הדרכת הנקה?ורה16/01/2010
וליווי התפתחותי לתינוקות. אולי בהמשך גם בבייבי יוגה ובקיצור בכל התחום שקשור לתינוקות.
זה נראה לי כיף לא נורמלי ומעניין מאוד.
רציתי לשאול לגבי הלימודים עצמם איך בוחרים היכן ללמוד האם יש מקומות שנחשבים לטובים יותר או פחות ?
מקומות שבהם רואים תמורה להשקעה )כלומר מורים וטבים ).
ולגבי אפשוריות תעסוקה אח'כ היום רואים כמעט בכל תוכנית בוקר או לייף סטייל על התחום האם צריך לפתוח עסק עצמאי או להשתלב בתך איזשהי חברה (אני פשוט לא יודעת איך זה הולך). האם יש עבודה בתחום ? או שקשה למצוא?
ומה השכר???(מאוד מעניין).
זהו- המון שאלות אשמח לקבל תשובה לפחות לחלק מהן מיודעי דבר.
אהה ועוד רציתי לשאול האם כדי באמת להתמקד בתחום 1 ספציפי או שזה בסדר שאני חושבת על כל המכלול?
כי אני רוצה שיהיה לי להציע לאמא הטרייה את כל המידע ושיהיו לרשותי את הכלים בשביל לתת לה את השירות הטוב ביותר.
האם זה נכון או שעדיף להתמקד במשהו ספציפי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורה
חיה כהן17/01/2010ורה שלום!
לא נראה לי שזה המקום לענות על שאלות אילו.
יש מס אפשרויות ומקומות שונים לפי הרמה שאת רוצה להגיע. תלוי ברקע שלך ומאיפה את בארץ.
בהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהנעמי16/01/2010
שלום לכן, שתי שאלות :
1.בתי בת ארבע חודשים יונקת הנקה מלאה, האם אני צריכה לתת לה לשתות מים
בנוסף להנקה ? או שהיא מקבלת את הנוזלים שהיא צריכה דרך ההנקה בלבד?
אני שואלת כי גם אנו מחממים את הבית ונראה לי שיש צורך בכך, ראוי לציין שהיא אוכלת טוב ועושה מספיק פיפי...
2. לאחרונה שיניתי את כמות האוכל שאני אוכלת , אני אוכלת פחות אך את אותם הדברים (ירקות , פירות, בשר ,גבינות, טחינה, אגוזים) האם זה עלול לפגוע בכמות החלב שלי?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמי
ג'ניס זאוסמר16/01/2010היי נעמי,
התינוקת שלך לא צריכה מים מעבר להנקה בגיל הזה.
בקשר לתזונה- אני מבינה ששינית אבל אם את מקבלת את כל אבות המזון , ביחס סביר וכמות הקלוריות המתאימה למשקל וגובה שלך - זה בסדר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)