פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהנקה
    אפרת
    27/12/2009

שלום
    בתי בת 3 חודשים יונקת מלא.
    עד לפני שבוע ינקה כל שעה וחצי שעתיים במהלך היום ובלילה כל 4 שעות.
    לאחרונה החלה לשנות את ההרגלים לבד והיום המצב הוא שביום יונקת כל 3 4 שעות (15 דקות בערך) ובלילה ישנה בין 6 ל 8 שעות רצוף ללא הנקה.

(אציין כי החלה עכשיו גם לקחת מוצץ.)

האם השינוי הוא תקין או שהיא שאוכלת מעט מידיי?

האם יש קשר למוצץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאפרת

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

היי אפרת,
    תינוקות יונקים משנים את דפוס ההנקה שלהם מידי פעם.
    הדפוס שלה כרגע נחשב כנורמאלי - אפילו טוב מדי - על שכחי להגיד לה תודה.העיקר הוא שהיא עולה במשקל,שמחה ומתפתחת כראוי.
    למה טוב מדי? - כאשר תינוקות פותחים פער גדול ובמיוחד בלילה , הדבר המבורך הזה עלול להיות עם תופעת לוואי - הפחתה בכמות החלב.תהיה מודעת ואם את מבחינה בבעיה יש אפשרות להניק יותר ביום/להעיר אותה או לתת לה לינוק תוך כדי שינה או לשאוב לפני השינה שלך.
    מוצץ בהחלט עלול גם להפחית את מספר היניקות - והתוצאה :הפחתת ייצור החלב.
    אני מציעה לעקוב אחר משקלה.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אפרת
    27/12/2009

תודה על התשובה.

האם זה נכון שהגוף מסתגל למצב החדש ומייצר מספיק חלב לפי דרישה?

בהמשך לתשובתך אני רוצה לדעת האם כדאי לי להפסיק עם המוצץ כדי שההנקה לא תיהרס?
    הנקה מאוד חשובה לי ..

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

זה נכון במידה מסויימת שהגוף מייצר חלב לפי דרישה אבל לא בהכרח - לפעמים הגוף לא מסוגל להתמודד עם השינוי וההפחתה היא יתר על המידה. זה בדרך כלל מתרחש במקרים שהשינויים מהירים או קיצוניים מדי.לא ניתן לדעת מראש מה תהיה ההשפעה ולכן לא כדאי לבצע שינויים בהנקה ללא צורך.
    אם יש לך רושם של הפחתת חלב חכי עם המוצץ - כמו שאומרים "פרה פרה" - לא הכל בו זמנית.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אפרת
    27/12/2009

תודה..
    יש לי שאלה קטנה..
    האם מציצת אצבע פוגעת גם כן בייצור החלב (כמו מוצץ)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    28/12/2009

כנראה שלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במעבר לתמ"ל פגם ברצון שלו לינוק
    לילך
    27/12/2009

בני בן חצי שנה קיבל עד לפני שבועיים הנקה מלאה
    כיום משולב לו מוצקים ירקות פירות וכמו כן 2-3 בקבוקי תמ"ל בגלל מעבר למטפלת אוטוטו.
    העניין הוא ששמתי לב שבימים האחרונים אחרי שהתרגל לקבל תמ"ל הוא לא כל כך מעוניין בהנקה
    אני מעוניינת לתת לו בבוקר ואחרי העבודה אך הוא לא מרוכז בכלל בהנקה
    בלילה ועד הבוקר קם פעמיים לינוק ועם זה אין לו בעיה
    ברור לי שאין את אותם כמויות חלב כמקודם אך אני כן מרגישה מלאות ורואה שיוצא לי חלב
    האם אפשר להגיד שתמו ימי ההנקה?
    מה אפשר לעשות בנידון?

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

היי לילך,
    ההברה ממצב של יניקה מלאה להנקה חלקית יהיה מלווה בהפחתת החלב באופן וודאי.
    התינוק שלך לא התרגל כל כך לתמ"ל אלא לאופן שהוא מקבל אותו - מהיר וללא מאמץ.
    לא ניתן לדעת אם החלבב יפחת לכמות מתאימה או שההפחתה תמשיך .כל עוד את כן מניקה קרוב לוודאי שימשיך להווצר חלב אבל בכמות פחותה.
    אם את רוצה לשמור על החלב את צריכה להניק יותר - פשוט.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה אינפרא בהנקה
    מיטל עסיס
    26/12/2009

היי שוב..
    האם מותר לעשות אינפרא (כמו לייזר) להוצאת שיער מהגוף בזמן הנקה?
    תודה
    מיטל

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

מיטל שלום,
    לא צריך להפריע למרות שלא נבדק מדעית.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים והנקה-מאוד חשוב
    מיטל עסיס
    26/12/2009

שלום
    בתי בת חודשיים ואני מניקה. האם מותר לעשות לעצמי חיסון לשפעת החזירים והאם זה לא מסוכן לילדה? מכיוון שאני מניקה? כי הרופאים ממליצים לעשות ואני רוצה לדעת אם זה בטוח בהנקה.

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

שלום מיטל,
    אם הרופא ממליץ - אז כן,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשד
    אורלי
    26/12/2009

שלום,
    אני מניקה 3 חודשים. לפני יומיים השד הימני החל להיות גדוש עם גושים באזור הקרוב לבית השחי. סביב הפטמה ומטה הייתה אדמומיות. לא הצלחתי להניק כי תוך כדי הנקה מהש הזה הרגשתי ברע. הזעקנו רופא שאמר שזהו גודש חמור שמתפתח לדלקת. הוא רשם לי אנטיביוטיקה ואמר לעשות קומפרסים חמים תוך כדי עיסוי. אני כבר יום וחצי עם האנטיביוטיקה והתינוק יונק. השד עדיין גדוש למרות שאחרי יניקה של התינוק הוא קצת מתרוקן אבל עדיין לא לגמרי ולשאוב, אגב לא כל כך הולך. עושה רושם שיוצא לו חלב אך לא בכמות הטובה והרגילה.
    מה לדעתכם אני צריכה לעשות? לחכות עוד קצת להשפעת האנטיביוטיקה? האם יש צורך כבר עכשיו לפנות לעוד רופא? כשהוא יונק מהשד יש לי רגישות איומה שגובלת בכאב מציק כזה. זה קשור לדלקת? האם עדיף להיות עם חזייה או לא? ושאלה אחרונה, היו לי גם מין כמו שלפוחיות ממש קטנות על הפיטמה שבאות והולכות? האם הן גורמות לסתימה?
    תודה וסליחה על מבול השאלות...

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד

הוספת תגובה

• תשובה לאורלי

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

אורלי שלום,
    מקווה שאת כבר חשה בטוב.
    לא ציינת אם היה לך חום ואם החום חלף ואיזה אנטיביוטיקה קבלת.אם החום עדיין לא חלף יש לחזור לרופא המשפחה.
    קודם כול להמשיך לקחת את האנטיביוטיקה ותרופות להקלת הכאבים - אגוויל מאוד יעיל גם לחום, לכאב ולדלקת.אם החום כבר ירד יש להמשיך עם הטיפול התרופתי ולהניק הרבה ,אפילו יותר בצד הנגיע.
    ישצפות לכמה ימים עד שכול הסמנים חולפים והשד מתאושש - יתכן ירידה בכמות החלב בצד הכואב אבל בדרך כלל המצב חולף וחוזר לקדמותו.
    חזייה - בדרך כל עוזרת (תומך ומונע נגיעה במקום רגיש)
    השפוחיות - לא נראה לי שהן מהוות בעיה.
    תרגישי טוב ותמשיכי עם הטיפול.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ... דלקת בשד

אורלי
    27/12/2009

תודה על העזרה.
    היה לי חום פעם אחת של 37.7 והורדתי אותו. מאז הוא לא עלה. אגב, האם נורופן טוב להנקה?
    לגבי האנטיביוטיקה, שמה: מוקסיויט פורטה (500)
    הייתי רוצה לשאול גם להבא כדי שלא יחזור המצב: אחרי שאני מציעה לו את שני הציצים האם עליי לשאוב כל פעם את היתרה? כדי שלא ייווצרו סתימות? זה פשוט נראה לי דבר שיכול לסרבל מאוד את עניין ההנקה?
    אגב, אחרי 3 חודשי הנקה כמה זמן בערך הוא צריך לאכול מכל ציצי? חיכיתי לשלב הזה שההאכלה תהיה קצרה יותר אבל זה לא קורה הוא די נשאר הרבה על כל ציצי עד שכבר אני מרגישה שהוא רק מוצץ אז אני מנתקת אותו. ההאכלה שלו היא טקס של שעה בערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

אורלי,
    שמחה שהחום ירד.
    קחי את האנטיביוטיקה על פי הוראת הרופא.
    אפשר אדוויל/נורופן/נקסין .
    אין צורך לשאוב או לסחוט לאחר ההנקה בכלל.
    אין זמן נכון להנקה - מאוד תלוי ברצון התינוק ולמה הוא כבר התרגל עליו.תוודאי שהוא תופס טוב ותלחצי על השד בזמן ההנקה על מנת להזרים לו יותר את החלב - זה עשוי לעזור. באופן עקרוני הוא אמור לינוק כמה שהוא רוצה - כמובן במידה,בתנאי שתופס טוב וטוב ך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מליחה לשאוב
    יעל
    26/12/2009

שלום לכולן, אני מניקה כבר 5 חודשים ושאבתי עד לפני שבוע ואפילו יש לי חלב שאוב קפוא.
    בשבוע האחרון אני מנסה לשאוב אבל הכמות השתנתה מאוד רק 30 או 50
    שהיתי שואבת הרבה יותר מעל 100 איך אוכל להגביר את כמות החלב .
    ראיתי שניתן להשתמש בכדורי חילבה האם ניתן לקנות ללא מרשם וכמה זמן צריך לקחת אותם האם זה מזיק או משנה את טעם החלב

תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    לא מליחה לשאוב

הוספת תגובה

• יעל

חיה כהן
    26/12/2009

יעל שלום!
    ירידה בכמות החלב יכול להגרם משינוי בשגרת היום יום כמו עייפות או עומס יתר.אפשר להגביר את הכמויות בעיקר עי שאיבות או הנקות מרובות.
    נטילת חילבה בדכ משפיעהטוב בשבועות הראשונים לאחר לידה ולא בשלב זה.
    אם תחליטי בכל אופן לקחת את הכדורים אין צורך במרשם ויש אפשרות לקנות כדורים ללא ריח.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד עזרה בבקשה

יעל
    26/12/2009

חיה שלום אני רואה את התשובה שלך ואני עדיין מתוסכלת. עדי ביתי נולדה בשבוע 38 אבל עקב הפסקות נשימה עברנו לפגיה לברור ומתן אנטיביוטיקה לאחר 3 ימים ביונקים. ביום הרביעי החליטו לבצע הפסקת כלכלה ולי היה משבר גדול עם ההנקה שזרמה הרבה יותר טוב מהנקה עם ביתי הראשונה, בימים הראשונים ומאז התחלטי להקפיא חלב במנות גדולות של 100 עד 150 מ"ל
    בנתיים חזרנו הביתה והכול בסדר טפו טפו טפו ונאלצתי לחזור לעבודה בגלל שאני עצמאית . בכול פעם שעדי מבקשת לינוק אני נותנת לה הבעיה שבשבועיים האחרונים חל מתח רב בביתי עקב חולי של אדם קרוב והמתח כנראה עובר גם אלי . במקביל שאני חושבת אני לא אוכלת לאחרונה בשר וגם לא לקחתי שום תוסף או ויטמינים. השאלה שלי אם זה מעיד על סוף יצור החלב כי בכול פעם שאני מוציאה שקית שהקפאתי לבי נצבט. עדי עלתה עד השקילה האחרונה יפה מאוד והחיתולים רטובים וגם יש פעמים ביום יציאות אז אני יודעת שהיא יונקת טוב. ועוד שאלה האם השומן שצץ בבקבוק הולך ופוחת זה גם מעיד על חלב פחות טוב.
    ( אני משתמשת היום במשאבה של מדלה ובהתחלה השתמשתי במשאבה כפולה של אמדה ) האם יש משאבה יותר טובה שאולי תעזור לי ליצר חלב .

תודה רבה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

יעל,
    מצבי לחץ בהחלט עלולים להשפיע על בעיקר על הזרמת החלב ופחות על הכמות.
    אני מציעה לך להניק אותה כמה שאפשר - זו הדרך הטובה ביותר להגביר חלב, הדרך הטובה ביותר להרגה ולהרגיע אותה.
    אם היא עולה יפה במשקל ושמחה כנראה שהולך טוב ואין לך צורך להלחץ יותר ובנוסף למתח שיש כרגע בבית.
    המראה של החלב לא מהווה סימן לאיכותו ולכן אין לך מה לדאוג לגבי טיבו.
    לגבי המשאבה- אם את חייבת לשאוב ויתכן וכדאי להניק יותר במקום, עליך להשתמש במכשיר עם מנוע חזק ואיכותי ( מדלה - לא הקטן, אמדה, ספקטרה).
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה בלבד לבקבוק מידי פעם
    טלטל
    25/12/2009

הי, ילדתי לפני חודש ואני מניקה בלבד. לקח בערך שבועיים שלושה עד שביססתי את ההנקה ולכן לא שאבתי עד עכשיו. הייתי מעונינת לשאוב על מנת לאפשר לתת בקבוק במידה ואני נעדרת מהבית לכמה שעות (להתאוורר קצת....). איך אני מתחילה? הבנתי שחשוב לשאוב בהדרגה כדי לא "לבלבל" את השד. אשמח לעצות בנידון.
    כמו כן, כמה תינוקת בת חודש צריכה לאכול בארוחה? ואשמח לקבל מידע לגבי אופו שמירת החלב. קניתי שקיות חד פעמיות להקפאה אך הבנתי כי ניתן לשמור גם במקרר- לכמה זמן והאם אפשר לערבב בין חלב שאוב מימים שונים.
    בתודה מראש על העזרה והתמיכה!
    רויטל

הוספת תגובה

• רויטל

חיה כהן
    26/12/2009

רויטל שלום!
    כדאי לשאוב בזמנים שיש מרווחים גדולים בין הארוחות. בבוקר בדכ יש יותר חלב בשד מאשר בערב,אז כדאי לנצל שעות אילו.
    אפשר לשאוב במשאבה חשמלית או ידנית מה שנוח.
    מבחינת כמויות קשה לדעת כמה בדיוק התינוק ירצה לאכול מאחר וזה תלוי מתי וכמה ינק קודם לכן. מומלץ להכין כמויות בינוניות כמו 80-100CC ואם ירצה עוד אז לחמם עוד כי אסור לחמם חלב אם פעמיים וגם אחרי שתינוק אכל מבקבוק אי אפשר לשמור את השארית להרבה זמן.
    אפשר לשמור חלב אם במקרר ביתי כ5 ימים,ובפריזר 3-4 חודשים. לא לחמם במיקרו אלא בקערה עם מים חמים.
    הרבה הצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכנה לאכול
    dors8
    25/12/2009

התינוקת שלי בת 3 חודשים, יונקת בלבד ושוקלת 6300 (נולדה 3700)- אבל משום מה בערבים האחרונים היא מתחילה לעשות קצת בלגן עם האוכל.
    במהלך היום היא אוכלת יחסית בסדר- למרות שגם לפעמים מסרבת לאכול למרות שמקטרת ועברו 3-4 שעות.
    אני מחכה לסימנים שלה של רעב- בד"כ סתם קיטורים וחוסר שקט- ואז מנסה להאכיל אותה-
    ומשום מה ב3 ימים האחרונים בערב היא ממש לא מוכנה לאכול- אתמול לא אכלה 5 שעות! וכשאני אומרת מסרבת לאכול אז היא ממש בוכה וצורחת כשאני משכיבה אותה ליד הציצי... לפני שהיא אוכלת בכלל.... עד שאני כבר לא יודעת מה לעשות ומרדימה אותה ואז היא אוכלת.
    זה אף פעם לא היה ככה איתה- היא תמיד הייתה יונקת כל שעתיים במהלך היום ובערב יותר ופתאום הכל השתנה אבל בצורה חריגה.
    כמה זמן רווחים היא יכולה לפתוח בין ההנקות? לפי מה שהבנתי במהלך היום עד 4 שעות. זה נכון?

לגבי ההנקה- יש לי מלא חלב ואני מרוקנת ידנית לפני שהיא אוכלת כדי שלא תיחנק.

דרך אגב- בלילה היא ישנה בין 7-8 שעות ואז קמה ואוכלת ואז שוב ישנה קצת.

אשמח לעזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכנה לאכול

הוספת תגובה

• לא מוכנה לאכול

חיה כהן
    25/12/2009

שלום רב!
    אין שום בעיה לפתוח מרווחים בין הארוחות כל עוד יש שעות ביממה שהיא אוכלת לעיתים יותר קרובות. מומלץ שיהיו בין 6-8 הנקות ביממה בסהכ כשאין חשיבות לשעות.אם היא רגועה ועולה יפה במשקל אז אין בעיה.
    אם היא בכלל לא רוצה לינוק אז צריך לחשוב על בדיקת רופא כדי לשלול דלקת אוזניים אולי או דלקת בדרכי השתן וכו
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת הנקה בגיל 5 ח'
    כרמית
    24/12/2009

שלום,

בתי נולדה קטנה ולא היה לה כוח לינוק.

היינו בייעוץ אצל יועצת הנקה וניסינו כל מיני שיטות אך ללא הואיל.

עקב כך לקחתי כדורים לייבוש חלב ועברנו לתמ"ל.

אתמול שמתי לב שיש לי מעט חלב, לקחתי משאבת הנקה ויצא לי מעט חלב.

האם כעת אני יכולה להניק?

בברכה,

ואלה

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת הנקה בגיל 5 ח'

הוספת תגובה

• ואלה

חיה כהן
    25/12/2009

ואלה שלום!
    מבחינה עקרונית את יכולה להניק רק יכול להיות שתצטרכי לעבוד על זה קשה כדי להגביר את כמויות החלב.סביר להניח שהתינוק לא ירצה לינוק כשיש כמויות קטנות אבל את יכולה להתחיל בשאיבות כל 3 שעות ובצורה זו להגביר את כמויות החלב. בינתיים הרבה הרבה מגע עור לעור את והיא ומתי שרק אפשר לנסות.
    שיהיה בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב הנקה עם בקבוק
    אגוז
    24/12/2009

האם שילוב בקבוק(פעם/פעמיים ביממה) יחד עם הנקה פוגם בהנקה?
    למה לא ממליצים לשלב, הרי זה יקל על הגמילה מההנקה וכן זה פחות מגביל את האמא, הדבר יאפשר לצאת לפעמים מהבית לכמה שעות...

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה עם בקבוק

הוספת תגובה

• אגוז

חיה כהן
    25/12/2009

אגוז שלום!
    ברגע שההנקה מבוססת אין שום בעיה מידי פעם לצאת ולהשאיר בקבוק לתינוק בהעדפה ראשונה חלב אם.
    אם נותנים יותר מידי בקבוקים זה עלול להוביל לגמילה מהנקה בגלל ירידה בכמויות החלב.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לבקבוק
    אורטל
    24/12/2009

שלום, ביתי בת 4 חודשים ובעוד חודש אני אמורה לחזור לעבוד. מאחר וההנקה לוותה בקשיים רבים בחודש וחצי הראשונים, ברגע שהתבססה הפסקתי לגמרי עם שילוב האכלה באמצעות בקבוק ואף נמנעתי ממתן מוצץ כדי לא לפגום בהישג ההנקה. כבר חודש שאני מנסה לתת לביתי בקבוק מידי פעם ואף מוצץ אך ללא הועיל, היא פשוט לא עושה תנועת מציצה על פטמת בקבוק או מוצץ. אני אובדת עצות וחסרת אונים. אנא עזרתכן-איך לשכנע לקחת מוצץ או בקבוק. תודה מראש. מירי

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לבקבוק

הוספת תגובה

• מירי

חיה כהן
    24/12/2009

מירי שלום!
    עניתי אתמול על אותה שאלה. תקראי בבקשה אם יש משהו שאני יכולה להוסיף אז בשמחה.
    הדבר מראה שהתופעה די שכיחה ובסוף עם הרבה סבלנות כמו שהתגברת על הקושי בהנקה את תתגברי גם על הקושי הזה. כנראה שיש לך תינוק שיודע בדיוק מה הוא רוצה ולא מוכן כלכך מהר לוותר... ודאי תרגישי את זה בהמשך .
    הרבה הצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמרב לקבל בקבוק
    שרי
    23/12/2009

שלום, בני בעוד שבוע יהיה בן 4 חודשים והוא ניזון מהנקה בלבד. החל מהשבוע שעבר אני מנסה לתת לו פעם פעמיים ביום סימילאק כדי שיתרגל כיוון שב-3/1/10 אני חוזרת לעבודה. מה שאני עושה פשוט לא עוזר. שאבתי חלב ושמתי בבקבוק, החלפתי בקבוקים ופשוט כלום לא הולך. אתמול נעדרתי מהבית ל-5 שעות והוא היה עם בעלי ופשוט סירב לאכול עד שהגעתי ואז הוא ינ ק.
    אני ממש אובדת עצות, מה עושים עם סרבן בקבוקים עיקש??
    אודה על תשובתכן המהירה.
    תודה מראש ויום נפלא :-)

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמרב לקבל בקבוק

הוספת תגובה

• שרי

חיה כהן
    23/12/2009

שרי שלום!
    יש באמת תינוקות שלוקח להם יותר זמן להתרגל לבקבוק.
    קודם כל לא להבהל אם הוא לא אוכל הרבה שעות,כי הוא ישלים את החסר בהנקה כשתבואי הביתה.
    אין איזה מטה קסמים צריך פשוט כל פעם לנסות,בסיטואציות שונות כמו בלילה כשהוא יותר ישנוני,או לתת קצת הנקה ולנסות לעבור לבקבוק ועוד קצת הנקה וכן הלאה.
    הרבה סבלנות וטוב שלא חיכית לרגע האחרון ויש לך זמן להרגיל אותו ואותך.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן בקבוקים-המשך

שרי
    24/12/2009

ראשית,תודה רבה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת.
    ניסיתי לתת סימילאק בכפית וזה עבד מה שמוכיח שבאמת הבקבוק זו הבעיה. השאלה, איך אפשר לתת בכפית כמות של 150 מ"ל? זה ייקח שעות.. וסביר להניח שלא תהיה לו כ"כ סבלנות והוא יבכה וכו'
    מה לגבי הכוסות של התינוקות-יש בהם המון חורים ואז יצא מלא חלב לא?...
    מה לגבי ירקות? בטיפת חלב נאמר לי להתחיל לתת טעימות. אם זה יילך טוב האם מותר לתת מנה של ירקות טחונים בגיל 4.5 חודשים?
    תודה מראש :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרי

חיה כהן
    25/12/2009

שרי שלום!
    בודאי שאי אפשר לתת כמות גדולה בכפית. לדעתי בגיל זה גם מוקדם מדי לשתות מכוס.חשוב לזכור שבגיל זה תינוקות זקוקים גם למציצה.
    מומלץ להתחיל בטעימות של אוכל בגיל 4ח אפשר לנסות להגיע לארוחה שלמה.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימת צינורית?
    י
    21/12/2009

שלום, בתי בת 5 חודשים ועד כה היא יונקת, בעיקר משד אחד. באותו השד לפני כ-3 ימים הבחנתי (גם במראה) במעין צינורית גדושה במישוש הרגשתי בגבשושיות ומשהו כמו וריד בולט ללא כאב, ניגשתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי למיון (?) שם לא עשו לי דבר, ניגשתי לכירורג שד שהעריך כי מדובר בסתימת צינוריות חלב ביקש ממני לעשות קומפרסים ולבצע אולטראסאנד.יש לציין כי בעת עיסוי ולאחר מקלחת חמה הגודש באיזור עובר אך בעת התמלאות של השד זה חוזר. האם התופעה מוכרת? מה דרכי הטיפול מלבד מה שציינתי? אני מאוד לחוצה כיוון שהתבקשתי לבצע את האולטרסאונד בדחיפות... זה נשמע כמו משהו חשוד אחר??

לקביעת תור
    סגירה
    סתימת צינורית?

הוספת תגובה

• צינורית סתומה

חיה כהן
    21/12/2009

שלום רב!
    מאוד קשה בזמן הנקה לאבחן מצבים שונים בשד מאחר והשד מלא פעיל וכו. המקרה הקלאסי של תופעה שהסברת הוא באמת צינורית סתומה ובמקרים אילו ההמלצה היא להניק הרבה מאותו שד,קומפרסים חמים עם עיסוי ונסיון לשנות תנוחת הנקה בצורה כזאת שהסנטר של התינוק יהיה במקום של הגוש.
    בכל מקרה כדאי להיות במעקב ולעשות את הבדיקות כדי לגלות שאין כלום.
    בריאות והצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עולה במשקל
    לימור
    20/12/2009

בני בן חודשיים. סופסוף בילד השלישי הרגשתי שההנקה הולכת לי טוב, יונק כל שעתיים שלוש לפעמים אפילו יותר ישן לילה כמעט שלם, עירני, מחייך, פעיל... אך אבוי לי היום נשקל בטיפת חלב ובמשך חודש עלה רק 95 גר' (כן זאת לא טעות !) חשבתי שאני מתעלפת במקום. האחות לא היתה בטוחה ושקלה אותו עוד פעמיים (גם במשקל אחר) כיום בגיל חודשיים שוקל 3.980 כשנולד במשקל 3.450. טיטולים רטובים יש, יציאות בערך פעם/פעמיים בשבוע טובות (אבל קראתי שלתינוק שיונק זה אפשרי ובסדר) אני חסרת אונים. היא המליצה לי לאחר הנקה לתת לו תוספת (יש לי שאוב כרגע) של 60 מ"ל לראות אם יאכל גם את זה. איך יכול להיות מצב כזה ???? אני פשוט בהלם ולא מצליחה להרגע מהתחושה שהתינוק שלי אולי רעב... (למרות שאין סימנים כאלה). מה אני יכולה לעשות על מנת להגביר את ייצור החלב ולהעשיר/להסמיך אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    לא עולה במשקל

הוספת תגובה

• לימור

חיה כהן
    20/12/2009

לימור שלום!
    בהחלט צריך להגביר את הכמויות של חלב שבנך יונק.
    אין אפשרות להסמיך חלב אם! הדבר הראשון שצריך לראות זה שההנקה יעילה וטובה,זא שהתינוק נצמד טוב לשד.
    אפשר לעסות את השד תוך יניקה וכך להגביר את זרימת החלב ואת הכמויות שבנך יוציא. בנוסף לכך יש להגביר את מס ההנקות ביממה ואם אפשר להכניס גם שאיבות בין ההנקות דבר שגם יגביר את כמויות החלב.
    לאחר כל הדברים האילו אם את מתרשמת שיש בעיה בכמויות החלב אפשר לקחת כדורי חילבה מבית טבע ולקחת 3X3 ביום,הדבר הוכח מדעית שמגביר כמויות חלב.
    בינתיים כדאי לתת לו בנוסף להנקה חלב אם שאוב לאחר הארוחה עד שיתחיל לעלות יותר טוב במשקל,ואז לרדת לאט לאט בתוספת של הבקבוק.
    תני לו לאכול לפחות כל 3 שע אפילו להעיר אותו אם לא מתעורר לבד.
    לעקוב אחר משקל לעיתים קרובות -כל מס ימים עד שתראי שיפור.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עז
    טל
    20/12/2009

שלום רב,

אני מניקה מזה 10.5 חודשים (7-בהנקה מלאה, ומאז פירות,מרק, חלב אם ואם צריך מעט סימילאק).
    לאחרונה, אולי בגלל שלילדה כבר יש שיניים עליונות ותחתונות, הפטמות מאד כואבות לי, לעיתים עד כדי דימום. מריחה של משחות לא ממש עוזרת ואני לא יודעת מה לעשות. בנוסף, הבנתי שלהנקה אין חשיבות בריאותית/רפואית מבחינת הילדה (אלא לצורך קשר וכדומה).
    מספר שאלות:
    1. האם נכון הדבר שלהנקה אין משמעות רפואית בשלב זה?
    2.מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאב?
    3.אם ברצוני להפחית הנקה, איך לבצע זאת בהדרגה כך שלשתינו יהיה מעבר חלק. (אני שואבת בוקר וצהריים בעבודה) ואחכ נותנת לה בבית במשך אחה"צ והלילה לינוק (בקבוק בוקר ו-12 בלילה מקבלת שאוב).

תודה על תשובתכן,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    כאב עז

הוספת תגובה

• טל

חיה כהן
    20/12/2009

טל שלום!
    בגיל כזה צריך לחנך אותם לא לנשוך עי כך שכל פעם שהתינוק נושך יש להוריד אותו מהשד.(כמובן לא במשיכה).
    בהחלט יש חשיבות ויעילות בריאותית להנקה בגיל הזה גם לתינוק וגם לך.
    כשתחליטי שאת רוצה לרדת במס ההנקות יש לעשות זאת באופן הדרגתי ולא בבת אחת. כמובן שיהיו כמה ימים של חוסר נוחות שיעברו במהרה.
    בינתיים כדי להקל על עצמך תמרחי חלב שלך על הפטמות ואפשר גם למרוח משחה שנקראית LANSINOH על הפטמות מאוד מרגיע.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

טל
    20/12/2009

תודה על תגובתך המהירה, האם תוכלי לפרט מעט יותר על היתרונות הבריאותיים לתינוקת ולי?
    שבוע טוב,
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל

חיה כהן
    21/12/2009

טל שלום!
    מבחינה חיסונית ההנקה ממשיכה לחזק את המערכת החיסונית גם בשלבים היותר מאוחרים. לא באותה מידה כמו קודם אבל בהחלט ממשיך לתת הגנה.
    מבחינת האם ככל שמניקים יותר במצטבר של כל הלידות יורדים הסיכויים לחלות בסרטן השד.
    שיהיה יום טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה