פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בכמות החלב
    הילה
    15/01/2010

בני בן חודש וחצי (אולם נולד בשבוע 36.3). עד לפני שבוע וחצי הוא ינק מעולה כל 3-4 שעות ישן טוב ועלה במשקל. אפילו הייתה בעיה שהוא אכל יותר מידי ופלט המון.
    עכשיו אני מרגישה שאין מספיק חלב. הוא אוכל כל 1.5-2 שעות למשך כ-40 דק' וכל הזמן עצבני.
    נתנו לו במהלך השבוע וחצי כארבע פעמים תוספת תמ"ל. אני לא מצליחה לשאוב כי החלב נגמר מהר וגם כי הוא אוכל בתדירות כה גבוהה שאין מתי לשאוב.
    מה גורם לירידה בחלב ?
    מה אני יכולה לעשות ומהר כי אני נשברת- לא ישנה כבר כמה ימים...
    (אי אפשר לא לתת לו תוספת כי הוא רעב)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ג'ניס זאוסמר
    15/01/2010

הילה שלום,
    אם הוא ינק טוב ועלה במשקל מקודם אין סיבה שיהיה לך מיעוט חלב כעת. יתכן והתינוק פשוט גדל ושינה את דפוס היניקה שלו . אני מציעה לך להניק אותו על פי רצונו ולקחת אותו לטיפת חלב ביום ראשון על מנת להשקל.אם המשקל תקין - חבל לתת תוספות, החלב יירד בעקבות זאת בטוח.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה והנקה חלקית
    אושרת
    14/01/2010

שלום רב,
    ביתי בת כ-3.5 חודשים יונקת בלבד. אני חוזרת לעבודה בעוד כחודש וחצי.
    ברצוני לדעת ממתי להתחיל את הגמילה מההנקה? כמו כן האם אפשרי לאחר החזרה לעבודה לשלב הנקה חלקית ללא שאיבה, כוונתי שהיא תאכל תמ"ל כשאני בעבודה וכשאחזור אוכל להניק אותה? כי השאיבה לא נוחה ומסורבלת בשבילי, אם כן כיצד כדאי לבצע את התהליך? ומתי להתחיל בו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה והנקה חלקית

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

ג'ניס זאוסמר
    15/01/2010

היי שירן,
    יש שיטות רבות ותכלי לשמוע עיצות רבות ושונות לגבי הנושא אבל האמת היא שאין שיטה נכונה לכל תינוק ואם . את צריכה להיות מודעת לעובדה שכל שינוי בדפוס ההנקה יגרור איתו שינוי ביצירת החלב.
    השאלה היא - איך לבצע את השינויים מבלי לזעזע את המערכת כמה שאפשר.
    ככל שהשינויים יעשו בהדרגה יותר טוב.
    ולכן  אם את חוזרת לעבודה , מפחיתה את ההנקה ולא שואבת את עלולה לסבול מגודש במשך היום עד שהשדיים מסתגלות למצב. אי אפשר לדעת מראש איך השינוי ישפיע על התינוק, יצירת החלב והמשך ההנקה אבל מצד שני אין הרבה ברירות . אני ממצליצה לשקול שוב את עניין השאיבה במשך העבודה עם מכשיר טוב - זה עשוי לשפר את המצב .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדלדלות חלב האם
    צורית
    14/01/2010

היי (:
    ביתי בת 4 חודשים וחצי (כמעט), אני מניקה אותה הנקה מלאה,
    לאחרונה התחלתי לתת לה טעימות (12 כפית ביום גג של ירקות).
    לאחרונה אני מרגישה שהציצים שלי נהיו קטנים ושהחלב הידלדל.
    בנוסף, בטיפת חלב שקלו את ביתי והיא עלתה ב-3 שבועות 115 גרם בלבד,
    אחות טיפת חלב אמרה שזה כלל לא מספיק.
    בהתחלה ההנקה לא היתה קלה (היו לי פצעונים וגודש) ולמרות זאת- לא ויתרתי
    כי חשוב לי מאוד להניק את ביתי.
    אני נחושה לעבור גם את זה- השאלה מה לעשות כדי להגביר את החלב ולהחזיר
    המצב לכמו שהיה?
    אני ממש מודה לכן על התשובה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הדלדלות חלב האם

הוספת תגובה

• תשובה לצורית

ג'ניס זאוסמר
    15/01/2010

היי צורית,
    באופן טבעי החלב לא אמור להיגמר בשלב הזה של היניקה כי הטבע לא נשען על תמ"ל ותינוק חייב לשרוד.
    ולכן ,מעבר לעובדה שהיא לא עולה מספיק, צריך להבין למה זה קרה.בדרך כלל התשובה היא ניהול הנקה לא תקין - הנקה על פי זמנים, הגבלת הנקה, רק צד אחד, תפיסה לא מספיק טובה, מתן תוספות....
    כל ה"טעויות " הללו בסופו של דבר משפיעות על תפוקת החלב.
    ולכן, על מנת לנסות ולעלות את החלב צריך גם לשפר את ההנקה.
    קחי חילבה ( 3 כדורים 3 פעמים ביום) + שאיבה עם מכשיר (עם מנוע חזק, מיד שרה) לאחר כל הנקה ל10-15 דקות כל צד.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררויות מרובות בלילה....
    תהילה
    13/01/2010

שלום,

הבת שלי בת 5 חודשים וחצי. יונקת בלבד. ( הטעימות של המוצקים עד עכשיו לא נחלו הצלחה. היא יורקת הכל . ואם כבר מסכימה לאכול/לטעום היא משתעלת כאילו היא נחנקת...)

מגיל חודש היא ישנה 7 ואפילו 8 שעות רצוף בלילה.

מזה שבוע היא מתעוררת בין 4 ל- 5 פעמים בלילה. יונקת כחמש דקות ומיד נרדמת.

הייתכן שהיא רעבה ? או אולי זקוקה למגע וחום? ( אינה משתמשת במוצץ)

בעלי "דורש" שאתן לה סימילאק לפני השינה. אני מתנגדת. בתוקף !

כיצד עליי לנהוג ??
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    13/01/2010

היי יעל,
    כנראה שהיא לא מוכנה עדיין,מבחינה התפתחותית לטעימות.תפסיקי ותנסי בעוד שבועיים שוב.
    קשה לדעת למה היא מתעוררת - יתכן ולא מרגישה טוב, שיניים, וכו.
    אם הייתה רעבה , לפי דעתי, לא הייתה לוקחת ל5 דקות ונרדמת, והאם היא רעבה רק בלילה ולא ביום? - לא הגיוני כל לך.
    מה עושים ? אני מציע לחכות ולא לתת משהו אחר אבל בשום פנים ואופן אין לתת למצב הזה לגרום למתח בניכם.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט חלב
    סומה
    13/01/2010

שלום
    בני בן 4 שבועות...בשבוע הראשון ינק בלבד ואחר כך הוספתי פורמולה פעמים ביום בגלל אי שקט לאחר ההנקה ואמרו לי שאולי אין הרבה חלב ושלא יהיה רעב..אני מעונינת להמשיך לתת תוספת פעם ביום.. אבל גם להניק ארוחות שלמות.. שמתי לב שבהנקה שלאחר הבקבוק השדים מלאות והתינוק יונק כ 15 דק' והוא שקט אחרי ויושן לפחות שעתיים.. ובמשך ההנקות ביום יונק כ 40 -50 דק'.. לא שקט ויושן מקסימום 30-35 דק'... זה אומר שהוא תופס טוב אבל הבעיה שאין מספיק חלב נכון?
    יומיים אחרי השחרור מב"ח שאבתי במשאבה ידנית של אוונט ויצא חלב..כעת אני מנסה לשאוב בה ולא יוצא כלום..אבל כשאני לוחצת על השד ביד ללא שאיבה יוצא חלב אבל לא הרבה..יכול להיות שהתקלקלה המשאבה? או שהיא לא מתאימה למרות שלפני שנתיים השתמשתי בה ללא כל בעיה??האם כדורי חילבה פוטרות את הבעיה או שגם לשאוב כל 3 שעות? אם כן על איזה משאבה את ממליצה?

תודה לך מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט חלב

הוספת תגובה

• תשובה לסומה

ג'ניס זאוסמר
    13/01/2010

היי סומה,
    הנקה היא לא מטמתיקה, לא סופרים את הדקות ולא משווים עם שעות השינה.
    בנוסף - הוספת תמ"ל בשלב כה מוקדם מפריע מאוד לתפוקת החלב . טעות מאוד נפוצה בקרב נשים מניקות - במקום להניק יותר ועל ידי כך לבסס את יצירת החלב, נותנות תוספות וגורמות להפחתת כמות החלב.
    שלב שאת נמצאת יש כמה דברים חשובים המבטיחים יצירת חלב טובה : יניקה אפקטיבית (תפיסה טובה), יניקה מרובה ויניקות ברצף.ככל שהיניקה טובה יותר ותכופה יותר השדיים מתמלאות יותר מהר והחלב עשיר יותר בשומן.ולכן לא מומלץ לדלד על הנקות או לתת תמ"ל.
    יתכן ומכשיר השאיבה הידנית שלך לא תקינה ויתכן וירדה לך כמות החלב - אין לי אפשרות לדעת.
    אם ההנקה חשובה לך אני ממליצה :
    1 - ייעוץ הנקה מקצועי
    2 - יניקה מרובה - לוודא תפיסה טובה
    3 - חילבה
    4 - כל הנ"ל
    בהצלחה ,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עולה במשקל!
    מיטל עסיס
    12/01/2010

שלום וברכה
    בתי בת 3 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. לפני כחודש משקלה היה 4800 וכאשר הגעתי לטיפת חלב היא שקלה 5 קילו... מה עושים אם היא לא עולה? בטיפת חלב אמרו לי שכדאי לתת לה פעם פעמיים ביום מטרנה.. אשמח לשמוע למה זה קורה? והאם להמשיך ללת לה רק חלב אם

לקביעת תור
    סגירה
    לא עולה במשקל!

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ג'ניס זאוסמר
    12/01/2010

היי מיטל,
    עליה של 200גרם בחודש - מעט מאוד.
    למה היא לא עולה ? קשה מכאן לדעת.
    אני מציעה לבדוק את אופן היניקה , להתחיל לשאוב כל 3 שעות, להניק אותה הרבה ומ-2 הצדדים כל פעם, לקחת חילבה (תקראי תשובות קודמות בקשר להגברת חלב)
    תקחי אותה תוך כמה ימים שוב לטיפת חלב ותראי עם יש שיפור ועם כן בעוד שבוע שוב.
    אם אין שיפור תוך כמה ימים אין מנוס מלהוסיף לה אוכל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם הפצעים?
    נופר
    12/01/2010

ביומיים האחרונים חשתי כאב מקפיץ ממש כשבני (בן חודש פלוס קצת) נצמד לשד, והוא נצמד נכון אבל זה כאב נורא, ואז הבחנתי שיש מספר פצעים על ההילה (לא על הפטמה).
    מה הטיפול הכי טוב לדבר הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם הפצעים?

הוספת תגובה

• תשובה לנופר

ג'ניס זאוסמר
    12/01/2010

היי נופר,
    מאוד רוצה לעזור אבל לא ניתן לראות את הפצעים מכאן - ייתכן פטריה ויתכן משהו אחר.
    גשי לרופא משפחה/רופא עור .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה אחרי מחלה
    הדר
    12/01/2010

שלום ,
    בני בן 4 וחצי חודשים יונק באופן מלא.
    במהלך כל שבוע שעבר הוא היה חולה עם חום גבוה ודלקת אוזניים . במהלך המחלה הוא אכל הרבה פחות מהרגיל ובאחד הימים אפילו נאלצתי להאכיל אותו עם מזרק כיוון שסרב לאכול.( ארוחה אחת ב6 בבוקר והשניה ב4 אחרי הצהריים)
    היום לאחר 7 ימים של אנטיביוטיקה הוא מרגיש טוב אבל בשלושת הימים האחרונים הוא חסר שקט וכאשר אני נותנת לו לאכול הוא נרגע. לפעמים הוא רוצה לאכול גם אחרי שעה מהארוחה הקודמת!!!
    האם יתכן ואין לי מספיק חלב והוא חסר שקט בגלל הרעב? במידה וכן מה אתן ממליצות לי לעשות?
    תודה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה אחרי מחלה

הוספת תגובה

• תשובה להדר

ג'ניס זאוסמר
    12/01/2010

היי הדר,
    שמחה שהוא מרגיש כבר טוב,
    הוא כרגע מתאושש ממחלה וזקוק ליניקה על פי אפשרותו ורצונו ללא חשבון.
    ככל שירגיש יותר טוב יחזור לינוק כפי שהיה לפני המחלה.
    ממליצה לא לעשות כל התערבות כעת ולהניק אותו כמה שאפשר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לאחר מחלה

הדר
    13/01/2010

הי גניס,
    תודה על התשובה,הלילה כבר היה יותר טוב והוא הצליח למשוך 3.5 שעות.
    עד כה הנקתי משד אחד בכל פעם והייתי רוצה להמשיך כך .
    שמתי לב שבחלק מההנקות הוא נותר רעב וקפץ על המציאה כשהצעתי לו את השני.
    האם נכון להמשיך להציע את שניהם בכל ארוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה היא כן

ג'ניס זאוסמר
    13/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריווח הנקות

הדר
    15/01/2010

הי גניס,
    שאלה נוספת לי, כפי שרשמתי בני דורש לאכול בתדירות גבוהה מאז שהיה חולה,
    הקושי מבחינתי הוא בלילה שבו הוא מתעורר לפעמים אחרי שעתיים מתחילת ההנקה הקודמת.
    האם יש משהוא שניתן לעשותבכדי לרווח את תדירות ההנקות בלילה?
    תודה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    15/01/2010

תנסי לתת לו יניקה מ-2 הצדדים, תלחצי על השד בזמן ההנקה על מנת להזרים לו חלב ואולי תני לו חלב ששאבת במשך היום.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבקה ומחלה
    חגית
    12/01/2010

שלום,
    התינוקת שלי בת שלושה וחצי חודשים,
    כרגע היא חולה עם שיעול, חום ונזלת (נדבקה מאחיה שהוא בן שלוש.
    אני בדרך כלל שואבת בשעות שהיא לא אוכלת ומקפיאה - מה אני צריכה לעשות כרגע על מנת
    שהחלב שאני שואבת אחרי שהיא יונקת לא ישמור את החיידיקים שלה? מה אני עושה כדי למנוע שהיא תחלה שוב מהחלב שאני מקפיאה?
    תודה רבה, חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    הבקה ומחלה

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    12/01/2010

היי חגית,
    היא לא תחלה מהחלב.
    יש לה כעת נוגדנים למחלה ויש גם חומרי הגנה בחלב.
    רוב הגורמים למחלות נהרסים בהקפאה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה המהירה

חגית
    13/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב
    מוריה
    12/01/2010

שלום, הבת שלי בת חודש וחצי ומאז הלידה הכל בסדר עם ההנקה ברוך ה', היא יונקת מלא, ופעם בשבוע כשאני לא נמצאת אני משאירה לה חלב שאוב לארוחה אחת. לפני יומיים שלושה פתאום ירדה כמות החלב ממש וכשניסיתי לשאוב כאשר חזרתי, את הארוחה שהיא בעצם לא אכלה, לא יצא כמעט כלום. כשבעבר יצא בלי בעיות. אני ממשיכה להרגיש ריק יחסית וכן אתמול בערב למשל היא ינקה שעה שלימה בנסיון להוציא מה שעוד קיים, כשבדרך כלל היא יונקת כמה דקות ובנחת. 
    שתי שאלות:
    א. מה ניתן לעשות להגברת החלב?
    ב.אני חושבת שהדבר היחיד שהשתנה בימים האחרונים זה שהתחלתי לקחת 'רד אוף' של מנטה קליניק, האם יכולה להיות לכך השפעה כמות החלב או שזה לא קשור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• תשובה למוריה

ג'ניס זאוסמר
    12/01/2010

מוריה שלום,
    חלב לא נגמר בפתאומיות.
    יתכן ויש רק רושם של פחות חלב - כדי לשקול אותה בטיפת חלב על מנת לדעת אם היא לא מקבלת מספיק אוכל.
    "רד אוף" ? אין לי מושג מזה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבת חלב
    סומה
    12/01/2010

שלום
    קראתי בפורום שעל מנת להגביר את כמות החלב צריכים לשאוב כל 3 שעות... יש לי מיעוט חלב ואני מעוניינת לשכור משאבה של מדלה מיד שרה..מה עדיף חשמלית או ידנית? שמעתי שיש קטנה ויש גדולה מי מהן עם איכות שאיבה גבוהה יותר??
    קראתי גם על כדורי חלבה.. אצלנו יש חלבה ששותים ויש חלבה של סומסום שאוכלים.. לאיזה חלבה הקוונה? ואם זה יכל להיות תחליף לכדורים? אני שותה חלבה 3 פעמים ביום ואוכל חלבה 3 פעמים ביום האם זה יכול להיות תחליף לכדורים או שבכל זאת לקחת כדורים?

תודה מראש ויום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    משאבת חלב

הוספת תגובה

• תשובה לתמארה

ג'ניס זאוסמר
    12/01/2010

שלום תמארה,
    מיעוט חלב בדרך כלל נובע מניהול הנקה לא תקין - תפיסה לא טובה,הנקה לא לפי רצון התינוק ,הגבלת ההנקה, מתן תוספות ושילוב עם תמ"ל מוקדם מדי או יותר מדי. ולכן כל נסיון להגברת החלב חייב לבוא עם שינוי בסיסי אחרת לא יפעל.
    מכשיר שאיבה חשמלית חזקה (לא קטנה)
    חילבה - כדורים מבית טבע 3 כדורים 3 פעמים ביום
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי חלב :((
    כנרת
    11/01/2010

התינוקת שלי בת חודשיים וקצת ומהלידה היה גם פורמולה וגם הנקה, כל פעם שהנקתי אותה היא בכתה באמצע ונשארה רעבה (הכניסה יד לפה חיפשה שד פתחה פה וכו') וכשקרבתי לה שוב את הציצי היא לקחה קצת ושוב בכתה
    פשוט אין לי חלב
    רק לאחרונה ובנסיון חד פעמי שאבתי חלב ולקח לי יותר מ 40 דקות לשאוב 40 בבקבוק
    אני נשברת כל פעם מחדש ומכינה לה פורמולה
    איך אני יכולה לעבור למצב רק של הנקה?!?!
    איך אפשר להגביר חלב?
    :(

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי חלב :((

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    11/01/2010

היי כנרת,
    כאשר משלבים תמ"ל והנקה מההתחלה החלב לא מצליח להתבסס בכלל ולכן כמעט אפשר לצפות למיעוט חלב בשלב הזה.
    היא התרגלה לקבל תוספת ואף התחילה להעדיף אותה.
    העניין הוא שלכל אחת יש חלב והפוטנציאל ליצור חלב אבל אם לא מניקים החלב נגמר .
    כאשר תפוקת החלב יורדת תינוקות מעדיפים לא להתאמץ ללא תמורה והמעגל מתחזק.
    טעות נפוצה היום - חושבים שאפשר לשלב מהתחלה - ולא ניתן למרות שזה נשמע מאוד נוח. תהליך יצירת חלב חייב להתבסס על בסיס של הנקה בלעדית בתקופה הראשונית.
    הגברת חלב - תכלי לקרא תשובות קודמות (רבות מאוד) על הנושא. - שאיבה כל 3 שעות עם מכשיר באיכות גבוהה, לקיחת כדורי חילבה (3 כדורים 3 פעמים ביום) ,יניקה מרובה.
    אם חשוב לך להניק גשי ליועצת הנקה בהקדם.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל להמנע מהכדורים

כנרת
    13/01/2010

אני יכולה להכין חילבה כל יום, האם זה בסדר?
    יש לי משאבה ידנית של אבנט, האם היא מספיק טובה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

כנרת
    13/01/2010

אם כך אני מבינה שיש לי מזל גדול שהתנוקת כן רוצה לינוק למרות הקלות שיש לה עם בקבוק
    אולי בגלל שלמרות שאני מכינה לה פורמולה תמיד תמיד בא ציצי לפני (עד שהיא בוכה ואני משלימה לה עם הבקבוק...)
    אולי יש עוד תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן

כנרת
    13/01/2010

מצטערת על ריבוי ההודעות אני פשוט נורא רוצה להצליח להניק אותה בלבד
    זה בסדר לשאוב למשל חצי שעה רצוף אבל כל כמה דקות להחליף צד?
    הבנתי שיש 3 סוגים לחלב, ההתחלה האמצע והסוף זה 3 אולי איכויות (?) של חלב, והחלב השלישי כביכול הוא השומני והמזין ביותר, אז האם ההפסקות האלה כל פעם שאני מחליפה לצד השני לא מיוצר בינתיים כל הזמן אותו סוג "פשוט" של חלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    13/01/2010

אני לא שמעתי אף פעם על 3 סוגי חלב.
    העובדה היא שבתחילת ההנקה החלב פחות שומני מסוף ההנקה . זה המצב הנורמאלי ואין שלבי ביניים.
    יניקה יעילה ותקינה מקנה לתינוק אל כל המרכיבים הנחוצים לו .
    שאיבה לא מעתיקה הנקה ולכן תהליך השאיבה מניבה וצאות שונות .ובכל זאת - אם את שואבת , כדאי עם מכשיר איכותי וחזק ,מ-2 הצדדים כל פעם (או ביחד - דו צדדי) עד שהחלב לא זורם יותר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    13/01/2010

על מנת לקבל את המינון הנכון את צריכה לאכול כמויות ענקיות של חילבה - לא אפשרי.
    את צריכה מכשיר חשמלי עם מנוע חזק - אחרת חבל על המאמץ.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייבוש חלב
    סיסי
    11/01/2010

שלום ...לפני שבוע וחצי לקחתי כדור לייבוש חלב ועדיין יש חלב..
    אתמול השתזפתי במיטת שיזוף ורציתי לדעת האם החום של השיזוף מפריע לייבוש החלב
    בתודה מראש סיסי

לקביעת תור
    סגירה
    ייבוש חלב

הוספת תגובה

• תשובה לסיסי

ג'ניס זאוסמר
    11/01/2010

סיסי שלום,
    על מנת לייבוש חלב לוקחים יותר מכדור אחד - יש להתייעץ עם רופא.
    אין שום קשר בין שיזוף לבין יצרת/ייבוש חלב
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרווחים בין הנקות
    טלטל
    10/01/2010

הי, בתי בת למרות שאני מנסה השישה שבועות יונקת הנקה מלאה. עד לפני שבוע היתה יונקת בפערים של שעתיים וחצי-שלוש שעות. השבוע חלה תפנית והיא החלנ לינוק כל שעה וחצי-שעתיים. אני לא חושבת שזה קפיצת גדילה כי זה לא נמשך רק יום-יומיים. האם יכול להיות שהתמעט לי החלב? או שהכמויות שהיא אוכלת לא מספיקים?
    האחות מטיפת חלב אמרה כי יש להאכיל כל 3 שעות בגיל הזה, אך אני לא מצליחה להגיע למרווחים הללו ואני הופכת להיות משועבדת להנקה לאורך כל היום....
    אשמח לעזרתכם ולחוות דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מרווחים בין הנקות

הוספת תגובה

• תשובה לטלטל

ג'ניס זאוסמר
    11/01/2010

היי טלטל,
    אם התינוקת עולה במשקל כמו שצריך - היא מקבלת מספיק אוכל.
    לא ברור לי בת כמה היא אבל תינוקות מדי פעם משנים את דפוסי ההנקה שלהם - ולכן אין דבר כזה שתינוק אמור לינוק כך או כך על פי גילו.
    אנ מאוד ממליצה לגשת לייעוץ מקצועי - עין מקצועית ומיומנת חייבת לאות מה קורה.
    באמצעות אינטרנט אין אפשרות לראות .
    בהצלחה,
    ג'ניס 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה - שניה לפני שאני מוותרת
    אושרת
    10/01/2010

היי

לפני שישה ימים ילדתי את בני השני.

את בני הראשון לא הצלחתי להניק ושאבתי לו חלב שהספיק בקושי במשך חודשיים.

אני סובלת מכאבי תופת בהנקה. אני משתמשת בפטמת סיליקון מאחר והפטמות שלי מעט שקועות וקל לילד להתחבר אליהן טוב יותר ולינוק.

בפעם הקודמת הזמנתי יועצת הנקה די עלובה שלא סייעה לי ורק ורק דרשה תשלום.

היום הבחנתי בדם על רפידת ההנקה מאחת הפטמות ואני פוחדת שתווצר לי דלקת כמו בפעם הקודמת.

אולי למשהי יש עצה כיצד להפחית את הכאב ולשמור על הפטמות שלי מפציעה?

אולי יש לי מערכת רגישה מידי ואני לא בנויה להניק?

המיואשת...

הוספת תגובה

• תשובה לאושרת

ג'ניס זאוסמר
    11/01/2010

שלום אושרת,
    מזל טוב !
    פטמות סיליקון לא מהוות פתרון ברוב המקרים של קושי בהנקה. ההפך הוא נכון. אם לא משתמשים בפטמת סיליקון כמו שצריך (ולא תמיד אפשרי) התינוק עלול לפצוע את הפטמה וחוסר המגע הישיר בין העור ופה התינוק עלול להביא לחוסר יצירת חלב. ולכן תמיד מומלץ ,אם משתמשים בפטמת סיליקון, לוודא תפיסה נכונה (לא כואב ואין פצעים ועוד) , שאיבות נוספות לתגבר גירוי ומעקב צמוד לאחר משקל התינוק.
    צר לי שהייתה לך נסיון לא מוצלח בפעם הקודמת הן לגבי ההנקה והן עם היועצת אבל בכל זאת אני ממליצה להכנס לאתר הרשמי שליועצות הנקה לישראל ושם תמצאי רשימת יועצות מקצועיות בלבז.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה