מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ועישוןמ07/12/2009
שלום,
לפני כשבוע ילדתי תאומים בשבוע 30. התינוקות נמצאים בפגיה כמובן.
במהלך ההריון הפסקתי לעשן, אבל עכשיו (בייחוד לאור הקושי הנפשי בהתמודדות עם המצאותם של התינוקות בפגיה) התחלתי לעשן שוב, אך לא יותר משתי סיגריות ביום.
כמובן שאני לא מעשנת לפני הגעתי לפגיה כך שהם לא מריחים ממני עשן סיגריות, אך אני שואבת חלב ורציתי לדעת האם כמות כזו של סיגריות משפיעה או עוברת לחלב (בייחוד לאור העובדה שמדובר בפגים שהם מן הסתם יותר רגישים)?
האם הפסקות הנשימה או בעיות במערכת הנשימה או זיהומים למניהם יכולים לנבוע מעישון של מספר כה קטן של סיגריות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריות
חיה כהן08/12/2009שלום רב!
פגים במיוחד זקוקים לחלב אם מאחר ומערכת העיכול שלהם פחות בשלה ולכן אני ממליצה לך לנסות ולעשן כמה שפחות תני להם להנות מהחלב שלך אם מידי פעם את מעשנת זה לא ישפיע לרעה על החלב. לא לעשן לפני שאיבה וכמובן לא בסמוך לזמן שהייתך איתם.
באופן עקרוני עישון יכול להוריד את כמויות החלב-חבל!
התאמצת בהריון תנסי עוד קצת לטובת כולם.
בהצלחה וכל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהלי07/12/2009
שלום רב,
הנקתי את בני מזה 4 חודשים.
בימים האחרונים הוא עבר לבקבוק לאחר שלא עלה במשקל במידה מספקת. העברתו לבקבוק הייתה רצופת קשיים וניסיונות רבים(רצה רק לינוק).
שאלתי היא בעניין הפסקת ההנקה. האם ניתן לסחוט את השד במקום לשאוב כיוון שלא מסתדר לי עניין השאיבה ואיני רוצה לבלבל את בני עם חלב אם ותוספות, מה גם שלא רוצה להזכיר לו את טעם החלב שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
חיה כהן08/12/2009לי שלום! לא הבנתי לשם מה לסחוט את השד. כדאי להשתמש בקומפרסים קרים ואם את מרגישה מאוד מלאה אפשר להוציא חלב בצורה ידנית מהשד.
לאט לאט הכמויות ילכו ויירדו.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SLOW DERALIN בזמן הנקהאילנה07/12/2009
הי ג'ניס,
היינו אתמול בשיעור ההנקה שלך באמא אדמה - וקודם כל רציתי להגיד שוב תודה! המידע שנתת נתן לי בסיס מצויין להתחיל ממנו, ואני מקווה שהוא ישמש אותי כשיגיע הזמן :-)
בסוף השיעור דיברתי איתך לגבי תרופה שאני לוקחת באופן קבוע כטיפול מונע במיגרנות - SLOW DERALIN (בשם הגנרי - Propranolol). הצעת לבדוק לי ב"תנ"ך" שלכן אם מותר להמשיך בשימוש בתרופה בזמן הנקה. מכיוון שזו תרופה שצריך להוריד בה את המינון בהדרגה ולא להפסיק בבת אחת, אשמח אם תוכלי לבדוק לי את זה בשבועות הקרובים, כדי שיהיה לי זמן אם יש צורך להפסיק לפני הלידה.
המון תודה,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
חיה כהן08/12/2009אילנה שלום!
אין בעיה להניק עם התרופה הנל.
שיהיהכל טוב ובהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאילנה
ג'ניס זאוסמר09/12/2009הי אילנה,
בדקתי במספר מקומות והתיעצתי עם רוקחת קלינית מומחית לתרופות ובעצמה יועצת הנקה מוסמכת - עם ספיגה אורלית של 30% ולפי המחקרים הרבים נראה לי שלא צריכה להיות כל בעיה.
עד רבה , תרופה המותרת בהריון בדרך כלל מותרת בהנקה.
המשך הריון נפלא,
תמיד כאן לכל עזרה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לשתיכן :-)
אילנה13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאבא בהנקהאורי06/12/2009
שלום,
האם מותר לקחת תוסף של גאבא בהנקה?
אני רוצה לקחת את זה כתחליף לתרופות נוגדות חרדה ודיכאון..
טופלתי עד אמצע ההריון ברסיטל.
בעיקרון גאבא זו חומצה אמינית שמשפיעה על הנוירוטרנסמיטורים במוח.
ידוע לך אם יש בעייה?
ניסיתי לברר בכמה מקומות ולא מצאתי תשובה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
חיה כהן06/12/2009שלום רב!
אין לי מידע על תוספי מזון. יש מרכז טרטולוגי בביח בלינסון שעובד בשעות הבוקר ומתמחה בנושא תרופות בהנקה.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בזמן לקיחת קלונקס וטופמקסנתנאל06/12/2009
היי,
אשתי חולת אפילפסיה מאז גיל 15 ומטופלת מזה כמה שנים על ידי טומפקס וקלונקס.
הייתי רוצה לדעת אם יש בעיה כלשהי להניק כאשר משתמשים בתרופות הנ"ל.
תודה מראש.
נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתנאל
חיה כהן06/12/2009שלום רב!
קלונקס לא בעייתי בהנקה לעומת זאת הטופמקס לא מומלץ. אולי יש תרופה חליפית שמאפשרת הנקה.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לג'ניסה.05/12/2009
ג'ניס שלום,
אני עתידה ללדת (בעזרת ה') בעוד כחודשיים וחצי, כנראה בבית חולים מאיר. האם ניתן להזמין אותך להדרכת וייעוץ הנקה באופן פרטי אך ממש יום לאחר הלידה (תוך כדי האשפוז לאחר הלידה)?
אשמח לקבל פרטים ליצירת קשר איתך למקרה הצורך.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל - ה
ג'ניס זאוסמר06/12/2009היי ה
שהכל יהיה בשעה טובה.
אין צורך להזמין - את תקבלי עזרה מצויינת מכל הצוות לכל אורך השהיה שלך.
תפני אלי כשתלדי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל04/12/2009
שלום, ילדתי לפני כ-4 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. השדיים תמיד היו מלאים חלב ובבקרים (ביתי תודה לאל ישנה כ-7 שעות בלילה) היה תמיד גודש. בשבועיים האחרונים מלאות השדיים ירדה מאוד וחזרתי כמעט למידתם לפני ההריון ואני חוששת שאין לי מספיק חלב . בבוקר אין כל גודש ומעט מאוד מלאות . בנוסף, קודם לכן הנקתי בהפרשים של כ- 3 שעות ועכשיו עברתי להנקה מידי שעתיים ולפעמים אף מידי שעה או שעה וחצי . האם יתכן מצב שבו תפוקת החלב ירדה ? אני חוששת שאאלץ להפסיק להניק. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
יעל04/12/2009דבר נוסף שלא ציינצי הוא שקיבלתי מחזור לפני מספר ימים, אני לא יודעת אם יש קשר לכך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למירב
ג'ניס זאוסמר05/12/2009מירב שלום,
יש אמהות שבשלב הזה חשות שינוי במלאות השדיים אבל בפועל אין שינוי בכמות החלב.אני מציעה לעקוב אחר משקלה על מנת לבדוק אם היא מקבלת מספיק.הרבה פעמים הדבר פשוט תלוי ברושם (הרבה פעמים מוטעה, של האם).
פרק זמן ארוך (אבל מהנה מאוד לך) בלילה ללא הנקה בהחלט עלול להשפיע לרעה על תפוקת חלב - אני לא אומרת לך להעיר אותה אבל לדעתי זו הסיבה של ירידה, אם יש ירידה.אפשר להניק אותה יותר ואף להוסיף שאיבות על מנת לנסות להגביר את כמות החלב. כדאי לקחת כמוסות חילבה (מבית טבע - 3 כמוסות 3 פעמים ביום)להגברת חלב .
סביב המחזור , יש אמהות המדווחות על תחושה של ירידה והגברת הנקות - זמנית. לחילופין יש אמהות המדווות על על סמנים אחרים לגמרא.
לסיכום : לשקול ולראות אם יש אמנם ירידה/העטה במשקל וביחד לעשות הכל בכדי להגביר את התפוקה.
שווה מאוד אפילו אם זה כרוך בקצת מאמץ.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה לשאובשר03/12/2009
שלום !
ביתי בת שבוע , ניזונה מהנקה בלבד
אני רוצה לשאוב ולהקפיא מנות חלב והשאלה היא כמה צריכה לאכול בארוחה תינוקת בת שבוע
שנולדה במשקל 3626 ?
שאלה נוספת , כמה זמן אפשר לשמור את החלב במקרר ? וכמה זמן במקפיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשר
ג'ניס זאוסמר04/12/2009היי שר,
לא ניתן לדעת במדיוק את הכמות אבל בגיל שבוע תינוק יונק ייקח בין 50 - 70 סמ"ק חלב.תינוק מגדיל את צריכתו בקצב מהיר בשבועות הראשונים של חייב ולכן את צריכה לקחת בחשבון שהמידע הזה נכון לעכשו ולא לעוד מספר ימים אפילו.
אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים ובפריזר חודש.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שחלב אם חמוץ?a.z02/12/2009
בשבוע האחרון התחלתי לשאוב יותר חלב כדי שיתנו לביתי בפעוטון.
יכול להיות מאיזושהיא סיבה שהחלב מחמיץ?
מכיוון שיש לחלק מהשאיבות ריח חמוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל:חלב חמוץ
ג'ניס זאוסמר02/12/2009שלום רב,
החלב יכול בהחלט להתקלקל אם הוא לא נשמר בתנאים טובים ומתאימים.
לפעמים החלב מקבל ריח של הבקבוק או השקיות בו הוא נשמר
החלב גם נפרד - השומן עולה - לזה אין משמעות
לפעמים הבקבוק לא נשתף כראוי והחלב סופג ריח של סבון
ולפעמים בהחלט מתקלקל
ולכן
כדאי לרחוץ ידיים טוב טוב לפני כל התעסקות בחלב וכלים
להשתמש רק בבקבוקים ושקיות המיועדים לשמירת חלב אם
לשמור בקירור בחלק העליון של המקרר
לא השאיר מוץ לקירור כאשר מעבירים חלב - מהעבודה הביתה לדוגמא
ואם החלב לא נראה לך - לא לתת!!
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
a.z02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
a.z02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
a.z02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות קטנותנועה02/12/2009
שלום,
אני בשבוע 29. יש לי פטמות קטנות, רציתי לדעת האם הן אמורות לגדול לקראת סוף ההריון או אחרי הלידה, ואם לא האם תהיה לי בעיה להניק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
ג'ניס זאוסמר02/12/2009שלום נועה,
פטמות קטנות לא מהוות בעיה להנקה.והן לא אמורות לגדול מי יודע מה לקאת הלידה בכלל.
לאחר הלידה חשוב לקבל הדרכה מהצוות (כמו כל אחת אחר)
תהני מההריון ועל תדאגי,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות בהנקה!מיטל עסיס02/12/2009
שלום
קראתי כעת באינטרנט שפעוטה בת 4 שבועות נחנקה בהנקה כאשר היא ינקה ואמה נרדמה איתה במהלך הטיסה לשעה אחת בלבד!
להבדיל אני מניקה ואני בלילה נרדמת לחצי שעה שעה בלי לשים לב!! ובלי כוונה!! מה עושים במקרה זה? האם להביא תחליף אם בכדי להמנע ממצב זה? גם כך אני אם חרדתית.. אנא עזרי לי..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר02/12/2009מיטל שלום,
קראתי גם את הכתבה ואני רק יכולה להגיד שהסיפור מוזר ביותר.איני בטוחה שפרטי הסיפור מדויקים.
ולכן אני לא מקשרת בין המקרה והרדמות בתנאי בית - כמובן שבבית ,אם יש נטייה להרדם ישלנקוט בתנאים מתאימים - כמו להניק על מיטה כפולה שאין אפשרות להפיל את התינוק או למחוץ אותו בין הקיר ובין הרדום.
על שאלתך עניתי בעבר ויכולה רק להוסיף שאת צריכה לעשות מה שנראה לך נכון ומה שמרגיע אותך.אם נראה לך שההנקה גורמת לך לחרדות יתר - את צריכה לקבל החלטה מתאימה לך ולך בלבד.
אין פתרונות אחרים .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקה אחרי 3 שבועות מוצלחיםahr101/12/2009
שלום,
אני אמא טרייה (4 שבועות) מאכילה בהנקה מלאה.
עד לפני שבוע הכל הלך טוב. התינוקת אכלה ואני נהניתי "מהמסאז'" בחזה (פרט לצריבה קלה, הולכת ופוחתת, בשניות הראשונות של כל צד).
לפני שבוע התחילו לי כאבים חזקים באחד הצדדים. זה בא לידי ביטוי בצריבה חזקה מאוד משך כל ההנקה מאותו צד, כאשר המוקד הוא באזור הפטמה (אם כי נדמה לי לפעמים שכל השד כאילו נמתח ונמשך וכואב עם כל "שלוק" מהפטמה).
הפטמה והעטרה בצד הזה נראים אדומים מאוד בהשוואה לצד השני שאינו כואב, ויש נקודות שיש אפילו סימנים כחלחלים, ממש כמו שטפי דם זעירים על העטרה.
כמו כן, התחיל לי קילוף בעור של העטרה. לא כואב, אבל מוזר ושונה מהצד שאינו כואב.
בנוסף להנקה, אני גם שואבת פעם-פעמיים במשך היום. והכאבים חזקים מאוד גם בזמן השאיבה.
לא הצלחתי לפענח אם הכאבים נוצרו בגלל ההנקה עצמה או השאיבה. (אני מזכירה שהנקתי 3 שבועות בלי כאבים, וגם אז כמו גם עכשיו נראה שהתנוחה של התינוקת שלי תקינה לחלוטין, בהתאם לכל ההוראות והתמונות בנושא שהצלחתי למצוא ברשת).
אתמול, בזמן ששאבתי, שמתי לב שיש לי קילוף חדש בעור, ממש קרוב לפטמה עצמה, שחושף תחתיו עור סדוק ובשר חשוף. וזה כואב!! לא כואב לי לגעת בעטרה או באיזור שאינו סדוק. אבל ברגע שאני נוגעת בצד הסדוק - זה מקפיץ אותי לשמיים...
הרבה פעמים כואב לי כשאני מרגישה את החלב מצטבר לי בשד.
בשלב זה אין לי חום או גירוד כלשהו או תסמינים נוספים.
אני משתמשת באופן קבוע בפיורלאן של מדלה אבל לא נראה שזה משפר את העניין.
שמתי לב שכשהתינוקת יונקת - אני מפסיקה לנשום מרוב שזה כואב, אבל אם היא לא מוצצת אלא רק מחזיקה את הפטמה בפה - זה לא כואב. בשנייה שהיא נותנת מציצה נוספת מהפטמה - אני מתכווצת שוב מהכאבים.
ועוד משהו - לפעמים כשהיא רוצה להתנתק, היא לא פותחת את הפה ומשחררת את הוואקום, אלא פשוט מושכת את הפטמה עד שזה "בורח" לה מהפה. מיותר לציין שזה כרוך מכאבי תופת מצידי... חשבתי שאולי זו הסיבה לכל העניין שאני חווה אבל זה מעלה תהייה לגבי הצד השני - למה שם זה לא עושה לי בעיה? ולמה זה התעורר רק עכשיו, אחרי 3 שבועות שזה לא עשה בעיה? איך אני יכולה לשלוט על כך שלא תמשוך לי את הפטמה אלא תפתח את הפה כשהיא רוצה לשחרר?
מה לעשות?? אני ממש בפחד כל פעם לפני שהיא תופסת את הפטמה בצד הזה. אני מפחדת מהכאב הצפוי.
גם השאיבה לא ממש פותרת לי את העניין, כי גם זה כואב מאוד. אני מרגישה כזו מזוכיסטית כל פעם שאני מתחילה לשאוב.
איך אפשר לפתור את הבעיה? ומה פתאום התחילו לי בעיות אחרי 3 שבועות של הנקה מוצלחת???
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ג'ניס זאוסמר01/12/2009היי שירי,
צר לי שאת סובלת כך.
מובן שאת חייבת טיפול אבל אני סבורה שצריכים לראות את הממצא בעיניים על מנת לדעת מה הבעיה ואיך לטפל.אחרת זה יהיה בגדר ניחוש בלבד.
נראה לי שיש לך פציעה שם שמחמירה בכל הנקה/שאיבה/משיכה של התינוקת.קרוב לוודאי שיש שם זיהום ואף זיהום פטרייתי בנוסף.
1 - לא לתת לה למשוך את הפטמה - תשחררי אותה מהשד על ידי הכנסת אצבע לזווית הפה שלה ומעבר לחניכיים על מנת לשחרר את הווקום בפה.וכל זה בסימן הראשון שהיא הולכת למשוך את הפטמה
2 - להזמין תור אצל רופא עור - אולי יש לך משהו שם שציך לאבחן או לטפל מעבר ליכולת/ידע של יועצת הנקה
3 - בינתיים למרוח משחת Bactroban , משחת Daktarin, ומשחת Betacorten - לערבב ביחד ולמרוח 3-4 פעמים ביום.לנקות בעדינות רבה מאוד לפני ההנקה.
4 - לקחת משהו נגד כאבים עד שאת פותרת את הבעיה המאוד לא נעימה.
5 - אם אפשר - יום יומיים לתת לצד הזה לנוח - להניק פחות ולטפל יותר.
תכתבי לי עוד כמה ימים - רוצה לשמוע מה המצב.
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה במשקלמיטל01/12/2009
שלום
הבת שלי בת 3 חודשים היא יונקת רק מצד אחד
עד עכשיו עלתה יפה במשקל ובזמן האחרון היא יורדת או נישארת באותו משקל
אני מרגישה שהציצי שלי ממש ריק כאילו אין לי מספיק חלב לתת לה והיא רעבה
פורמולה היא לא מוכנה לקחת היא יורקת את זה
מה עליי לעשות אני ממש מיואשת
איך אפשר להגביר את כמות החלב
בתודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ג'ניס זאוסמר01/12/2009היי שרון,
אם יש לך רושם של מיעוט חלב כדאי לך:
1 - להניק כל פעם מ-2 הצדדים
2 - לשאוב עם מכשיר מעולה (ספקטרה מיד שרה - אין צורך במכתב)
לשאוב תחילה הרבה - אין ברירה (אפילו לאחר כל הנקה ל10-15 דקות לפחות מכל צד)
3 - לקחת כמוסות חילבה במינון גבוה מבית טבע - 3 כדורים 3 פעמים ביום
4 - ללחוץ על השד בזמן ההנקה להזרים חלב
5 - להניק הרבה
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםליאת30/11/2009
באיזה שלב התינוק צריך (ואני מדגישה "צריך)"- תוספות מזון כמו ירקות ופירות בנוסף להנקה או תחליף החלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר30/11/2009היי ליאת,
אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך. יש תינוקות אשר מוזנים היטב ומקבלים חלב אם יותר זמן
אנחנו ,כאנשי מקצוע, מבססים את הידע שלנו על מחקר מדעי (בלבד).
המחקרים מעידים על הצורך במאכלים נוספים לאחר כ-6 חודשים לצורך תתזונה, התפתחות המוח מניעת התפתחות אלרגיות ואספקת גירויים אחרים.זה לא כל כך הכמות של האוכל בהתחלה אלא עצם המתן.
מציעה להתייעץ עם אחות טיפת חלב על מנת לקבל עצה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק בהנקהיוקו30/11/2009
שלום בתי בת 10 ימים, תוך כדי הנקה השתעלה והחלב עלה עלה כנראה אז הרמתי אותה לשים על החזה שלי והתחילה להיחנק...
מה צריך לעשות במקרה כזה כשחלב עולה????
תודה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוקו
ג'ניס זאוסמר30/11/2009היי יוקו,
קודם כול - אני יודעת שנורא מפחיד.
קרו 2 דברים:
1 - את בשלב שיש בו הרבה חלב ולפעמים אפילו קשה לתינוק להתמודד עם כמויות כאלו ובמיוחד אם החלב יוצא בשפריצים.
מה עושים? - בסימן הראשון שאת רואה שקשה תנתקי אותה מהשד,תני לה להסתדר ותמשיכי. ככל שתגדל תוכל להתמודד ביתר יעילות עם המצב.
2 - בגיל הזה הסוגר של הקיבה עדיין לא שומר כל כך טוב על התוכן ולפעמים התוכן של הקיבה בורח ועולה. בדרך כלל המצב לא מהווה בעיה וחולף.בינתיים אם זה קורה תצפי שהחלב יצא גם דרך הפה וגם דרך האף - זה נורמאלי.
מה עושים : מרימים את התינוק, מנקים את הפה,לשים לב שהתינוק נושם . אם כן - אין בעיות . בשלב הזהה התינוק בדרך כלל עושה גרפס גדול על מנת לשחרר את כל האוויר שבלע בזמן שהתבלבל עם הפליטה והבליעה והנשימה.
שלא יקרה עוד פעם,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, נקווה שלא יקרה עוד פעם :)
יוקו30/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)